Det blev ju bra till slut ändå!

Vissa dagar i ens liv är ganska så kassa. De börjar egentligen aldrig riktigt, sen fort sätter det så till kvällen och det känns som man bara har blivit en dag äldre. Idag var det en sån dag, en rent ut sagt skitdag. Jag vet inte riktigt vad det berodde på, har ingen tydlig anledning till varför det var så trist och uselt.

Dagen började med att jag vaknade, ganska så tidigt, men jag kände mig ändå ganska så utvilad. Tänkte ytterligare en gång att jag ska åka och köpa persienner till fönsterna, för nu går solen upp längre och längre norrut och man kan inte undvika att bli träffad av de varma strålarna. Satte igång TVn och kollade nyheterna. Det var såklart nån skit om vårbudgeten, moderaterna var såklart inte nöjda med den och fan tro det, det är ju moderaterna som styr det här landet. Sen var det vädret med den där förbaskat tråkiga Hällen!!! Helen stavas det kanske, men det uttalas Hällen! Den mest personlighetsbefriade metorolog i världshistorien. På sporten var det en massa hockey, och golf, rapport från Kalmar-BP, äsch! Steg åtminstone upp och käkade frukost och drack kaffe och försökte bygga upp en bra grund för en hård studiedag. Det blev lite msik också, hårdrock som vanligt den senaste tiden. Började sedan att läsa.

Hur tråkig var inte boken då, den var skittråkig. Trodde att det hade gått två timmar och så hade klockan bara blivit en halvtimme mer. Ett telefonsamtal från Anders om fredag nästa vecka piggade upp lite grann, men den effekten avtog ganska så snabbt. Försökte nära nog desperat att få tag i Rolf Carlsson på kommunen i Simrishamn för att höra om sommarjobbet, men tydligen hade det varit ordentliga telefonproblem nere i kommunen där och jag kom inte fram. Det gjorde att jag blev lite deppig. Tog en paus från böckerna och stoppade i mig ett par mackor och drack resten av kaffet från morgonen. Tänkte att en promenad i det hur-fina-vädret-som-helst skulle pigga upp mig, men nä. Jag kände mig bara ännu tröttare och segare, så det blev en minimalt liten runda på tio minuter, max, om ens det.

Klev in genom dörren, lade mig i soffan och glodde på TV en stund. Betraktade mina fötter och ansåg rent allmänt att något behövdes göras, om jag nu ska gå barfota någon dag snart. Så det blev blötläggning och läsning ett tag. Det är bra att lägga fötterna i blöt om man ska läsa, för då springer man inte omkring som en idiot som man annars gör. Det var då det hände, de som blev och är dagens räddning.

Telefonen började ringa, övervägde en halv sekund att ine svara. Tanken att det skulle kunna vara Anders, Rolf eller Johan som ringde slog mig och jag drog åt mig fötterna och plaskade med en bok i den ena handen och en handduk i den andra ut till soffan, där mobilen låt och blinkade. Svarade, och jajamensan. Det var Rolf som ringde, snacka om ett sjätte sinne, haha! Vi pratade lite grann om jobbet, och det stod såklart tydligt att jag skulle få jobbet, det hade varit självklart ända sedan jag pratade med honom sist. Javisst, och naturligtvis blir det uppräkning på lönen jämfört med förra sommare och nog kan du få tjing på startdatumet. Jag är numera lycklig!

Så kan det gå till när en dag på ett ögonblick går från att vara en fullständig skitdag till att bli alldeles underbar! Man kanske ska gå ut och njuta av solen lite grann, nu när man har vad som krävs för att uppskatta den!

Kommentarer
Postat av: Jennie

grattis till fetlön.

2007-04-16 @ 21:40:29
URL: http://salmiakatfolket.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0