Le Tour - Etapp 3 Waregem - Compiegne

Så har det varit ytterligare en händelsefull dag på touren! Började själv med att sova mig igenom den första timmen som de sände på eurosport. Var ganska så trött så jag orkade inte hålla mig vaken, men sen så piggnade jag till trots en ganska så småsömnig etapp. Fast särskilt småsömnig var den inte hela tiden, det blev en ordentlig uppryckning och avslutningen blev magnifik.

Tack vare ett ganska lågt tempo lyckades en tvåmansutbrytning (Vogondy & Ladagnous) hålla en lång bit av sträckan. Samma anledning var det till att tvåmansutbrytningen blev en fyramansutbrytning (Augé & Willems). Med ca 30 kilometer kvar för utbrytningen börjar klungan på allvar att hämta in försprånget, som låg på ungefär 3 och en halv minut. Sakta men säkert börjar de äta in mellanrummet, och det känns ibland som om de ska hinna ikapp, och ibland som om de inte kommer att göra det.

Några försök till utbrytning från de fyra i täten misslyckas, och de håller samman, men verkar bli allt mer trötta. Ska de lyckas hålla undan hela vägen till mål eller kommer det bli ytterligare en klungspurt? Visserligen är klungspurter väldigt dramatiska, men man vill ju se andra typer av segrar också på de typiska "spurtsträckorna". Det är ganska spännande och snart så står det klart att Cancellara åtminstone kommer att behålla den gula ledartröjan minst en dag till.

Willems gör en sista resultatlös attack med ett par kilometer kvar till mål. Klungan har nu utbrytningen inom räckhåll, men det verkar vara oeninghet om vem det är som ska dra. Snabbt hämtas försprånget in, och det verkar som om det kommer att bli en ordentlig klungspurt, som vanligt. Men utbrytningen ger sig inte helt, och där kommer den gula ledartröjan, Cancellara och gör en attack med 500 meter kvar. Han tar sig ifatt och går förbi de fyra, och drar ifrån ytterligare. Klungan hämtar också in utbrytningen, och närmar sig Schweizaren som kämpar och kämpar med att hålla spurtarna bakom sig. Det är så nära, så nära och javisst! Han klarar det, Cancellara vinner precis framför Zabel, Napolitano och Boonen. Helt otroligt!!! Att han lyckas med att rycka från klungan så pass nära målet, det är en bedrift av stora mått. Inte bara vinner han, genom sin seger drygar han också ut sitt försprång till Klöden med 20 sekunder. Visst, för sammandraget kommer detta inte att spela någon större roll, Cancellara kommer att bli jagad ordentligt snart. Mina favoriter för slutsegern har inte börjat visa framfötterna heller.

Thomas Lövkvist ligger fortfarande på 51:a plats, numera 1 minut och 8 sekunder efter den gula tröjan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0