Uppföljning omoralisk handel

Fick några kommentarer angående min blogg om Sveriges försäljning av vapen till Thailand. Tänkte att det kanske behövs lite uppföljning av de kommentarerna.

Till Magnus; Junta som junta skulle man kunna säga. Visst finns det skillnader, men det finns också likheter. Brist på demokrati är en likhet. Bara för att militärkuppen hade folkligt stöd genom att så många hatade Shinawatra, betyder inte att man MÅSTE genomföra en militärkupp. Det skulle inte accepteras att om man i Sverige gjorde en kupp mot en regering bara för att opinionssiffrorna för regeringen var lägre än oppositionens. Och med ett ständigt överhängande hot om att en junta ska ta över makten, kan en stat verkligen bli fri och demokratisk? Jag har inga bevis på att det kommer att hända igen, det har ingen. Det enda man har är spekulationer, baserat på att det har hänt förr, och att det därför kan hända igen.

Till Jens och framförallt Wiseman; Thailands BNP består till FEM procent av turism! FEM!!! Inte femtio, eller en tjugo, FEM! Och det är den totala turismindustrin. Kollar här!  Man kan inte betvinga ett land genom att turisterna inte längre åker dit, utan man måste snarare angripa de industrier som verkligen spelar roll för den Thailändska ekonomin. Javisst, att turister bojkottar sänder en bra signal till landet. Anledningen till att jag skrev bloggen var att jag tyckte att det var omoraliskt att sälja vapen till en diktatur, inte att skriva en allmän kritik av Thailand som stat.

Läser just nu att köpet är bekräftat! Det ska säljas sex stycken JAS 39 Gripen till militärjuntan i Thailand. En stor skandal, mycket stor skandal!

Kommentarer
Postat av: Anders

Håller med dig fullständigt här. En diktatur är en diktatur oavsett hur kort tiden den styr är. Och ska man värda de demokratiska idealen så ska man minsann göra det i varje situation. Kritiken mot odemokratiska rörelser blir allt för ihålig om man inte sopar rent framför sin egen dörr först.

2007-10-18 @ 02:37:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0