Vänner

Jag vet, jag skriver alldeles för mycket bloggar nuförtiden. Är det för att jag inte har något bättre för mig, eller som en slags kompensation för att Clara skriver så lite nuförtiden, eller kanske för att jag har så mycket att säga? Jag vet inte! Vad jag vet är att jag tidigare, och fortfarande är ganska så dålig på att ta initiativ, och varje gång jag tar initiativ så blir jag stolt över mig själv.

Skrev om detta innan, att det var jag som tog initiativet till att fika, och jag var väl lite stolt, det var en liten seger för mig själv. Har diskuterat detta ämne med Anders J vid ett par tillfällen, och han är kanske ännu värre än mig när det gäller initiativ, fråga honom själv.

Jag tror att min passivitet, särskilt när det gäller att ta kontakt med människor, eller ens hålla kontakten med folk jag känner, kommer ifrån en grundläggande osäkerhet. Jag är väldigt osäker på vad människor tycker om mig, och jag vill inte pressa mig på de ifall de kanske skulle tycka att jag är tråkig eller otrevlig. Andra gånger kan det vara så att jag undviker att ta kontakt med folk för att de har en pojkvän, och att det förmodligen inte "passar" att de umgås med andra män, detta gäller kvinnliga bekanta. I de senare situationerna kan det också hända att jag medvetet undviker att uttrycka känslor, som skulle kunna misstolkas i en "opassande" riktning. Jag tycker att detta är tråkigt. Hur skulle det se ut om jag hela tiden ringde till en tjej/kvinna som har en pojkvän, med hela tiden menar jag ett par gånger i veckan kanske.

Anders O, min bästa vän sedan hur många år som helst, pratar jag inte med särskilt ofta. Det behövs inte. Jag vet att han uppskattar mig, och han vet att jag uppskattar honom. När vi umgås kan vi prata hur mycket som helst, eller inte prata alls, det spelar ingen roll. Han är den ende som jag har den typen av relation med, och det vore ganska otroligt ifall det skulle dyka upp någon till.

Vad jag vill är att sluta haka upp mig, att förhindras av den där osäkerheten, och ringa till folk och säga att jag vill umgås för att jag tycker om dem. Vara ärlig och tydligt säga vilka intentioner jag har. Jag tror att jag behöver jobba med det, på riktigt.

Kommentarer
Postat av: jennie

jag vet aldrig vilken anders som är anders fast du använder efternamns bokstäver. det är störigt. Jag är trött och vill sova men kan inte för jag måste göra djävla grupparbete. Jag gillar dig innerligt och äkta och mig får du ringa när som helst för min pojkvän har sagt att han inte är svartsjuk på någon längre för han bryr sig ändå inte:)

2007-10-03 @ 12:54:59
URL: http://salmiakatfolket.blogg.se
Postat av: Anders O

Det är jag som är Anders O...
Tihi

2007-10-03 @ 14:02:23
Postat av: Daniel


2007-10-04 @ 15:17:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0