Ett historiskt steg i fel riktning

Läser att regeringen vill bygga ut kärnkraften. Vad är det för idioter som svenska folket valt egentligen? Jag tror inte att man vid förra valet visste om att det skulle bli såhär. Det är ett svek mot folkrörelsen mot kärnkraft som var stark på sjuttiotalet, det är ett svek mot folkomröstningen 1980, och det är framförallt ett svek mot riksdagsbeslutet angående en avveckling och varenda riksdagsbeslut som togs i frågan ända sedan dess (varje år fram till 1996 har jag för mig). Nej, det här är inte ett steg framåt, det är ett steg bakåt, rakt in i käftarna på ett nytt energiberoende och ytterligare minst 30 år där förnyelsebara energikällor hamnar i bakgrunden.

Hur kommer man att resonera när det går igenom ett beslut om att det är ok att bygga ut kärnkraften? Jo, det kommer att bli så att man inte kommer att satsa lika mycket på förnyelsebara energikällor. Man kommer att tänka att det inte behövs satsningar på framtidens energikällor, då kärnkraften kommer att stå för lika stor del (om inte mer) av Sveriges energiförbrukning. Nej, det här är inte rätt väg att gå, och vi har inte råd att gå ner i en återvändsgränd angående energifrågan. Det är dyrt, dyrt, dyrt!!! Dyrt att bygga, dyrt att köpa in bränsle, och det är framförallt dyrt att lagra (när de väl kommit på ett sätt, vilket de inte har). Dessutom kommer det att bli dyrare i framtiden då bränslet är på väg att ta slut.

Detta är idioti! Jag är fruktansvärt besviken på hur regeringen vänder sig när det börjar blåsa snålt. Kan vi lite på svenska politiker? NEJ! Ett riksdagsbeslut är inte värt någonting när det väl blivit ny regering, även om det är samma partier som varit med och röstat igenom beslutet som sitter där. För att citera en artikel från Aftonbladet 2006 (15 juni) - Ett historiskt steg, men ett steg i fel riktning för de väljare som bryr sig om miljön och den alternativa energin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0