Sant eller falskt? del 2

Läste på Aftonbladets sportsida att Ola Toivonen ska lämna Malmö FF för spel i det holländska laget PSV Eindhoven. Denna övergång ska ske till en summa av 39 miljoner kronor, vilket är ganska så mycket pengar, men helt i sin ordning då Ola är en väldigt viktig del av Malmö FFs a-lag. Det tar dock inte lång tid innan jag hittar en helt annan artikel, denna på DNs hemsida där det står att det inte alls är klart för en flytt, och priset har av någon anledning hamnat tio miljoner över Aftonbladets.

Aftonbladet skriver - "I dag skrevs sista kapitlet i storyn om Ola Toivonens övergång till holländska PSV Eindhoven. Visserligen ska Ola, 22, klara läkarundersökning och förhandla sina personliga villkor, men där är parterna i de avgörande delarna så gott som överens." Detta ger ju bilden av att det bara är detaljer innan en övergång är klar. Angående övergångssumman skriver Aftonbladet vidare (om att MFF krävde 60 miljoner kronor) - "Enligt vad Sportbladet erfar krävde Malmö aldrig så mycket och enligt obekräftade holländska uppgifter betalade PSV till slut 3,6 miljoner euro, alltså nästan 39 miljoner kronor." Att man använder obekräftade källor visar på att man hellre publicerar nu än sant.

DN däremot har faktiskt talat med en källa inom Malmö FF, nämligen Hasse Borg, som i sitt uppdrag som sportchef faktiskt har det övergripande ansvaret för frågan i klubben. Så här säger Borg till TV4s Sportkanalen angående att flytten redan är klar - "Jaså är det klart? Jag har inte hört någonting i alla fall". Man tycker ju att om någon ska känna till en över gång, så är det just Hasse Borg. Han fortsätter - "Många tidningar skriver saker i samband med det här som helt enkelt inte stämmer. Så länge Malmö FF och PSV Eindhoven inte gått ut med något är det heller inte färdigt". Detta bekräftar bara att media oftast styrs av hellre vara först med en nyhet, än att den ska vara korrekt och bekräftad.

p.s Sydsvenskan skriver både i den ena och den andra "nyheten" att det i princip är klart. Sydsvenskan principer är dock inte helt klara för mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0