Filmdags

Så har man varit på bio igen. Gick tillsammans med Josefine som råkade vara i stan igen. Mycket trevligt att det blev av att vi gick för att se en film, det blev ju inte av senast hon var här. Sen så blev det lite fika efteråt, så lite tid för att umgås blev det allt.

Den film som vi såg vad "Män som hatar kvinnor", baserad på bok med samma titel, som jag dessutom lyssnat färdigt på nyligen. Var mycket nöjd med filmen, mest tack vare att den var riktigt bra. Har inte så stora förväntningar på svenska filmer generellt, så det hjälpte nog till en del dessutom. Visst, man hade ändrat en del på storyn, men det är oundvikligt. Ibland måste man se filmen och boken som separata verk i sig, som för sig har ett eget värde. Jag vet inte om det är nån som förstår, men att jämföra rakt av är kanske inte helt rätt. Nu gjorde jag visserligen det när jag skrev om Harry Potter, och det var ganska så oundvikligt när jag snackade med Josefine om filmen. Berättade vad som var annorlunda i filmen jämfört med boken, och sen kunde man gå vidare och spekulera i om det var bättre eller sämre osv.

Det blev lite fika, på stället som ligger precis vid biografen. Det var stängt överallt annars, så något val hade man inte precis. Det var Bagel house, eller vad fan det nu heter, men där var det fullt med folk. Nåja, kaffet och mandeltårtan slank ner, så man ska väl inte klaga. Helt klart en lyckad stund, synd bara att man inte kan göra sånt lite oftare tillsammans. Nåväl, man får väl nöja sig med det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0