Girouppdatering

Nu är det i stort sett klart. Efter dagens tempoetapp i Giro d'Italia så är det i princip kört för Thomas Lövkvist och hans chanser att ta hem hela girot. Han tappade minuter på dagens giroetapp och ligger nu 5 min 53 sekunder efter den nya totalledaren Denis Menchov. Det såg egentligen aldrig bra ut på dagens etapp för "Gotland" som fram tills idag ändå haft den rosa ledartröjan i räckhåll. Redan i tisdags tappade han en del på täten, en etapp som di Luca var helt fantastiskt bra på. Han har dock fortfarande den vita tröjan, och den ska han nog få behålla till avslutningen i Rom den 31:a maj. Första svenska vinsten av en tröja i girot sedan Magnus Bäckstedt vann intergirotävlingens blåa för några år sedan (avskaffades 2005).

Man ska dock inte säga att det är helt kört för svensken, men att ta in nästan 6 minuter, hmm, tveksamt som tusan. Han måste verkligen köra som en superman för att klara av det.

Tänkte ta med tipsuppdateringen också, som lite avslutningen på det här "korta" blogginlägget. Vandevelde är inte med eftersom han bröt ganska så tidigt.
  1. Leipheimer 0:40 (3)
  2. Menchov 0:00 (1)
  3. Basso 3:00 (7)
  4. Sastre 2:52 (5)
  5. Lövkvist 5:53 (10)
En av mina favoriter till segern, Denis Menchov, har alltså tagit över den rosa ledartröjan. Leipheimer närmar sig toppen och ligger bara 40 sekunder efter, och enbart sex sekunder efter tvåan di Luca. Basso tappar en plats sedan förra uppdateringen här, och Sastre har tagit en placering. Chansen för dessa två cyklister finns nog fortfarande, men jag tror nog att det står mellan Leipheimer och Menchov från och med nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0