Dödligt spel av Tom Clancy & Steve Pieczenik

Ok, nu har jag läst tre böcker till som en del av mitt projekt att läsa 33 stycken böcker under 2010. Nu är jag uppe i 6 stycken, vilket inte är särskilt mycket med tanke på att det är den åttonde april och det bara är åtta månader kvar på året. I den här takten kommer jag upp i 18 stycken. Hur som helst, här kommer den första av de tre böckerna jag läst den här omgången.

Dödligt spel av Tom Clancy & Steve Pieczenik. Boken är den andra delen i serien "Net force explorers" som i sin tur är en spin-off från serien "Net Force" skriven av samma författare som ovan (tack Wikipedia). Jag har inte läst någon annan bok i dessa serier.

I vilket fall som helst utspelar sig den här boken år 2025 och i centrum för handlingen finns ett datorspel som heter "Sarxos". Detta spel är ungefär som World of Warcraft, men eftersom handlingen utspelar sig i framtiden så är det mer avancerat, främst mot det virtuella hållet.

Vissa spelare i det här spelet börjar bli attackerade, spelare som investerat mycket tid i spelet. En får sin hårdvara förstörd och kan inte längre logga in. Megan och Leif, två ungdomar och medlemmar i ungdomsavdelningen Net Force Explorers, får i uppdrag av Net Force att undersöka detta lite närmare, eftersom båda spelar spelet och därmed inte skulle väcka några misstankar hos den eventuelle förövaren. Ambitiösa unga människor som de är, tar de på sig uppdraget och snart har de en teori om vad som skulle kunna hända. Det verkar som om någon i spelet är villig att gå väldigt långt för att få fördelar, kanske till och med mord.

Boken riktar sig främst till yngre läsare i tonåren, delvis på grund av den uppenbara kopplingen till spelvärlden och delvis tack vare att den är väldigt lättläst och inte särskilt tjock. Det händer mycket under en kort tidsperiod, vilket gör att den aldrig blir tråkig. Karaktären Megan byggs upp ganska så bra, medan Leif inte får samma uppmärksamhet, vilket är lite tråkigt. Det är långt ifrån bra litteratur, men underhållande för stunden.


Kommentarer
Postat av: Sofie

Grym design du har på din sida. Har du gjort den själv? Riktigt snyggt i alla fall!

2011-05-08 @ 12:07:43
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0