Tandborstning

Kom på en sak angående tandborstning. Det är ju ganska så värdelöst egentligen, det systemet vi har för att borsta våra tänder. Varje gång man går till tandläkaren är det ny tandsten, och nya ställen där man "missat" att borsta tänderna. Jag förstår inte varför det ska vara så hemskt besvärligt att hålla sina tänder rena. Kanske beror det på att man från när man varit liten fått lära sig att man ska borsta en gång på morgonen och en gång på kvällen, när man är som absolut tröttast. När man är trött så bryr man sig inte särskilt mycket om någonting, inte tandborstningen heller. Så hur ska man komma åt detta då?

Kvällen är ju ganska så enkelt, borsta tänderna direkt efter att man ätit mat, vilket även kan komma åt det där med småätandet framför TVn. Man är ju ganska så mycket piggare, och förmodligen mer noggrann vid sex-åtta tiden än elva-tolvtiden. Det gör ju också att munnen är renare under längre tid, rent teoretiskt, och attacker mot tandhygienen blir mindre kanske.

Fast morgonen är ju en annan sak. Förmodligen har man saker att göra, som att plugga eller jobba, och dra iväg för att borsta tänderna under förmiddagen är kanske inte någon bra idé. Det bästa är kanske att som vanligt borsta på morgonen?

Det är såna här saker som kan dyka upp i mitt huvud ibland. Massa trams helt enkelt.

Alkohol

Det är inte riktigt politiskt korrekt att prata om alkohol på ett positivt sätt. Under flera gånger under det senaste dygnet har jag funderat på detta ämne. (Ja, jag tänker väldigt mycket på många olika saker) Den första saken som jag tänkte ta upp var när Eduardo påpekade att han hade sett Kamilla i klassen på systembolaget. Det blev en lite spänd stund där, som slutade med att de inblandade parterna kom överens om att Kamilla inte handlade så mycket där. Det är på något vis tabu att tala om sina alkoholvanor i vissa sammanhang, som på den arbetsplats som högskolan kan vara, lite högre, mer professionell till stilen.

För det andra så har jag vid flera tillfällen (vilket inte är särskilt ofta) när jag handlat faktiskt funderat på vad folk ska tänka när jag kommer gående med en påse från systembolaget. Är det inte ganska vanligt att man under vissa dagar faktiskt ser väldigt många människor gå omkring med sådana små påsar. Fredagar till exempel, då går ju var och varannan vuxen man omkring meden sån, åtminstone runt fem-sex tiden på eftermiddagen.

Men om man nu ska bortse ifrån själva inköpet och istället fokusera på drickandet. Fulla människor är för det mesta väldigt dryga och odrägliga. Men detta är faktiskt ofta bara så om man själv inte har druckit någonting, eller om man har druckit avsevärt mindre än den fullare parten. Alkohol kan också vara ett hjälpmedel för att åstadkomma vissa saker (och då menar jag inte värdelösa uppsatsidéer eller något i den stilen). Som terapi i vissa lägen, särskilt när det är svåra saker som man har att göra med. Det kan vara lättare att öppna upp sig för saker och ting som inte annars kommer upp till ytan, och när de väl har visat sig så är de där, framme, ute, officiella, vilket i sin tur kan göra så att man lättare kan bejaka sina problem när man inte är onykter, dvs nykter. Jag har flera personliga erfarenheter av detta, både när det gäller mig själv och när det gäller andra.

Det kan också i vissa fall göra så att man lättare kan närma sig andra människor. De sociala barriärerna blir mycket lägre och vi kan samtala, lära känna varandra lättare. Detta fungerar dock bara om alkoholkonsumtionen varit på en rimlig nivå, annars är effekten dess motsats, typ. Jag har märkt att alkohol gör den sociala ineraktionen med främlingar, eller människor som jag bara vagt kännt, blivit lättare att handskas med. Det kan ju vara bra.

Fast såklart ska man inte glömma hur många människor som drabbas av alkoholens negativa sidor. Alla som omkommer i trafikolyckor och deras närmaste. Alla som har en släkting, bekant eller partner med ett alkoholberoende som måste handskas med den ytterst besvärliga situationen. Därutöver alla de som dör av alkoholrelaterade sjukdomar och de kvarblivna sörjande.

Dessutom anser jag att det är brutalt ociviliserat att dricka sig aspackad och bete sig som något slags alkoholmonster. Fy tusan! Men som sagt, det kanske finns vissa positiva aspekter.

Uppsatstankar

Har nu tagit mig igenom den där uppsatsen om World of Warcraft. Den var faktiskt ganska så bra, särskilt den teoretiska delen som överaskade mig något. Det insamlade materialet var det dock sämre med. Man har som spelare inte tillräckligt mycket access till andra spelare efter en veckas spelande, om man inte känner de sedan tidigare vill säga. Två intervjuer och en gruppintervju med två till är helt enkelt väldigt lite att grunda en c-uppsats på. Vetenskapligheten i materialet är alltså högst begränsad av detta faktum. Trots detta, eller kanske tack vare (beroende på hur man vill se på saken) så tycker jag att jag kan instämma i slutsatsen (sammanfattningen) om hur spelare ser på sitt eget spelande. Eftersom jag själv har en god vän som spelar mycket har man under lång tid fått hintar om hur det ligger till, vad det är som lockar och hur detta också har förändrats över lång tids spelande.

Som sagt, uppsatsen är långt ifrån underkänd i mina ögon, men saknar det där extra som gör att jag skulle ge den ett VG. Ska höra med Gudmund vad den fick för betyg, och jag skulle inte bli det minsta förvånad om den fick det högsta.

Tyvärr så fick jag inte min bok från bokhandeln idag heller, vilket gör mig lite förgrymmad. Förhoppningsvis ska den ha kommit imorgon, vilket gör att jag kan förbereda mig till nästa föreläsning i god tid. Får bita ihop och leta upp några gamla anteckningar.

Har också funderat lite på det där med uppsatsen. Kan för stora socio-ekonomiska skillnader inom en social grupp medföra splittring? Vid nationsskapande kanske det krävs en stor relativt homogen grupp, ur socio-ekonomisk synvinkel, för att man ska lyckas. Exempelvis kanske det krävs att det finns antingen en väldigt bred arbetarklass, eller en jordbrukarklass på uppemot 80-85 % av den totala befolkningen för att projektet ska kunna drivas igenom. Om arbetarklassen ligger på 40 %, medelklass (tjänstemän) på 20 %, övre medelklass och överklass 10% och fattiga på 10%, så kanske det inte finns någon möjlighet att skapa en nation överhuvudtaget. Min tanke med detta är att det kanske inte räcker med att man har en relativt homogen kultur, eller en gemensam historia för att kunna skapa en föreställd gemenskap som nationen faktiskt är. Kanske är det så att man behöver ha något reellt, som en socio-ekonomisk gemenskap de facto är?

Som kanske märks så behövs det en ordentlig genomgång av vad nationsbegreppet egentligen ska inbeskaffa, om jag nu ska skriva min uppsats om det där.

Skolstart

Klippte mitt armband från Tivolirock idag, eller snarare skar av det med en jättevass kniv. En månad och två veckor blev det, och jag kände mig lite naken efter att ha gjort det. Sen tänkte jag inte mer på det och då kändes det inte alls, men nu när jag tänker på det igen, känner jag mig återigen lite naken. Jag kan berätta att jag för övrigt har kläder på mig.

Annars var det upprop i skolan idag. Jag var där, Anders och några från förra terminen och en kvinna som läste tillsammans med mig på a-kursen. Eduardo var också med och höll låda, tillsammans med Gudmund. Pratade om den kommande kursen och ad vi ska läsa, men det jag tänkte på mest var naturligtvis uppsatsen. Är det hälften av kursen så är det såklart hälften av kursen. Jag vet inte om de lyssnat på den kritiken jag kom med föra terminen, men den här gången har de lagt ett uppsatsseminarium redan om en månad, precis vad jag efterlyste på b-nivån. Kanske var det itt inflytande, kanske gick de bara tillbaka till en tidigare modell, eller så hade de såhär sist. Ska nog fråga.

Eftersom jag inte fått min första kursbok från bokhandeln ännu, så har jag lånat en c-uppsats av Gudmund. Den handlar om människors erfarenheter av World of Warcraft ur ett socialpsykologiskt perspektiv. Det kan nog vara intressant ur två perspektiv, både för att jag själv ska skriva en c-uppsats och kan kolla in struktur osv, och för att jag precis aktiverat mitt wow-konto och kan kanske tillgodogöra mig mer av den sociala interaktionen där. Lovade dessutom Anders att jag skulle läsa ignom hans och Johans artikel, eftersom jag inte riktigt gjorde det förra terminen.

Har tre stycken förslag till uppsats den här terminen;
  1. Språk som en sammanhållande eller åtskiljande kraft inom nationen - Kommer Belgien att fortsätta vara en enhetlig nation eller splittras i två delar?
  2. Fortsätta med samma ämne som jag skrev med i min artikel. (Angående kvinnors större miljöengagemang)
  3. Vad det är som driver människor att ta genvägar och bryta mot sociala normer för personlig vinnings skull. Varför dopar sig elitidrottare när risken att åka dit är så stor?
Det är bara till att välja och vraka. Positivt är att Gudmund säkert kan gräva fram en uppsats som handlar om det sista ämnet, vilket skulle ge mig en hel del litteratur. Har redan själv en massa litteratur om nationalism och har skrivit om det tidigare. Dessutom ligger ämnet om miljöengagemang nära i minnet och det ligger inte särskilt långt borta om jag ska återuppta det. Uppdatering om allt detta kommer naturligtvis framöver.

Ett sommarminne

Kom precis på att jag i somras såg en udda sak för Simrishamn. Det var faktiskt samma sak jag såg, fast vid två olika tillfällen. Jag körde och tömde soptunnorna längs med cykelvägen nere vid gjuteriplan, och hörde det besynnerliga ljudet från en säckpipa. Tro det om ni vill men uppe vid parkeringen, den som går längs med bostadshusen, gick det en kille med kilt och allt och spelade säckpipa. Det lät ju rätt så ordentligt mycket, och jag minns att jag faktiskt log lite för mig själv. Till skillnad från vad (man hört att) andra tycker så anser jag att ljudet från en säckpipa faktiskt är musik, och inte en massa oväsende. Det var fint väder dessutom, och jag vände mig om på elmopeden och satt där och lyssnade lite grann. Naturligtvis bara så länge jag vågade innan folk skulle se mig och undra varför "kommunarbetaren" satt och latade sig på jobbet. Jag tror att han övade, eftersom det inte fanns någon publik. Det är rätt så trevligt att det faktiskt finns musiker som spelar så ovanliga instrument i en lite stad som Simrishamn, men förmodligen var det bara en besökare.

Wow-tjock

Så har jag återstartat mitt wow-account, igen! Det gick smidigt och helt utan några problem. Någon patch på 350 meg och så ytterligare några småpatches var det, men det gjorde inget. Det var tydligen vissa uppgrades på servern som gjorde så att man inte kunde logga in förrän kl 15 ändå, precis när jag var klar med allt småfix. Lagom tyckte jag och har spelat lite grann nu under eftermiddagen. Märkte när jag loggade in att mina gubbar lagt på sig lite vikt under sommaren;

Wowtjocis


Det är så man ser ut när man har blivit wow-tjock! Skämt åsido, eftersom skärmen jag numera har är i wide-format blev det såhär tills jag ändrat inställningarna. Annars var allt som det var tidigare. Min trögdator gör spelandet mer till en vånda än något trivsamt, och det är verkligen dags att skaffa sig ett nytt grafikkort om man ska fortsätta spela detta spel. Nåväl, får väl se om det finns något billigt, kompatibelt att beställa från nätet... och som funkar dessutom. Blivit kickad från mitt guild med förstagubben Nomer, vilket inte var någon större förlust, tråkigare guild måste man leta efter. Jag försökte få igång folk ett tag, men det var hjälpligt uselt med det, rent ut sagt katastrof.

Som några kanske vet så håller jag på att läsa WoT-serien just nu, och med tanke på vad det är för slags böcker är det ju inte underligt om man direkt träffar på någon i spelet som snott ett namn från böckerna. Aviendha i det här fallet. Fast det är ju ganska så passande eftersom just de böckerna har till största delen kvinnliga huvudpersoner, och kvinnor är inte direkt överflödiga inom äventysgenren rent generellt. Så om du ska skapa en karaktär som ska vara kvinna och inte vet vad den ska heta, kolla in Robert Jordans jättelångt utdragna serie Wheel of Time, där finns en massa olika att välja bland. Men läs helst ett par böcker, för man vill kanske inte välja en karaktär som visar sig stå på "den svartes" sida.

p.s. Detta är nog den nördigaste bloggen hittills.

Angående städning

Man kan inte tro att jag spenderat mycket av min tid de senaste dagarna med att städa min lägenhet.  Det är som om det finns någon slags naturkraft som gör att den blir stökig nästan direkt efter det att den blivit städad. Ganska så irriterande men inte särskilt överraskande med tanke på hur lite förvaringsplats jag har och att jag hela tiden envisas med att trycka in fler prylar. Det ligger åtminstone inte en hög med pantburkar i "köket" längre, och inte något i det där skåpet jag har heller. Slängde visserligen en massa påsar, men det finns så många kvar i "köket". Jag har försökt att låta bli med att köpa nya påsar, genom att ta med en tygpåse till affären. Problemet är att maten för det mesta inte får plats och jag blir tvungen att köpa en extra liksom. Men nu ska jag skärpa mig, lovar mig själv.

Nåja, man får inte besök särskilt ofta, så det gör inte så mycket att det ser lite stökigt ut. Fast det är viktigt att man själv trivs också såklart. Morr, om man bara haft ställen där man hade kunnat ställa undan saker. Källaren? Jo, men vem orkar springa ner och hämta dammsugaren varje gång man ska städa? Fast å andra sidan, vem orkar städa när man väl ska städa? Hahaha!

Får se till att folk kommer och hälsar på lite oftare, så jag åtminstone får en vettig anledning. Mycket bekymmer för inget, jomen javisst!

Ny datorskärm - äntligen!!!

Min datorskärm

Uppdatering

Det var fika igår på Zekes! Alla utom Johan dök upp. Fick ett sms från honom där det stod att han akut var tvungen att hjälpa en kompis med någonting. Typiskt att det ska hända just då liksom. Men men... Clara dök bara upp en liten stund, men hon dök åtminstone upp, och det var jättekul, typ. Det kvittar om hon var trött eller inte, det syntes inte utanpå i alla fall, eftersom Clara var lika vacker som vanligt, om inte mer. Nästa torsdag klockan tolv, eller däromkring blir det en riktig fika med henne.

Jennie var också där. Vilket var hur kul som helst också! Det hade varit bättre om hon varit utvilad, men å andra sidan har hon en del att tänka på. Linda var också med, och huvudanledningen till att vi träffades. Jag tycker om Linda, hon är trevlig och smart och mysig på flera sätt och vis. Anders var också med och tillförde, om inte med ett bländande yttre, åtminstone med en massa annat genomtänkt och tänkvärt.

Idag har däremot varit mest skit. Stack till skolan för att fixa böcker till kursen. För det första var huvudboken för delkurs ett utlånad, men den kunde jag tänka mig att köpa ändå. För det andra kunde jag inte logga in på mitt användarkonto. WTF!?! Tydligen är det ett glapp mellan kurserna där man inte ska kunna använda internet om man läser fristående. Får typ vänta tills man är inskriven på kursen för att kunna logga in igen. Jag som hade tänkt beställa min datorskärm och den där boken jag fattades, och ladda mitt mobilkort för pengarna är slut. Blev lite sur så jag åkte ner till Simrishamn för att göra mina saker där istället, så där är jag nu. Tänker passa på att åka till Bo Olsson i Tomelilla och kolla om det finns några kläder man kan ha på sig på måndag. Tyvärr har man ingen Clar(a)synt människa med sig som kan assistera. Förr hade man alltid farsan med sig, då han hade jobbat i branchen, men sen blev man vuxen och det blev mycket bekymmer med kläder och grejor istället.

Nåja, jag fick ut och åka ialla fall. Bättre än att sitta hemma i lägenheten för sig själv, och tycka synd om sig.

Annars har jag fixat en ny bokhylla, så min lägenhet börjar se lite vettigare ut. Fortfarande är det ett smärre kaos, men nu har jag någonstans att ställa mina böcker.

Sista lunchrasten

Nu sitter man här alltså, på den sista lunchrasten innan jobbet slutar helt. Det har kännts ungefär som en helt vanlig dag faktiskt, inget har varit annorlunda bara för att det är den sista dagen. Det har visserligen inte varit lika drygt idag som det var igår, vilket är bra. Har väl tillräckligt med saker planerade att göra i eftermiddag också för att det inte ska bli alltför trist. Någon park och lite inne vid centrum, ska väl sopa en sista gång nere vid kommunhuset och untanför Netto. Annars är det hämtning av sopor nere vid hamnplan som vanligt, men det kommer förmodligen inte att vara så mycket där precis. Efter det så tycker jag att jag är klar för den här gången, och för alltid med den här staden, haha. Kanske lite överdrivet, men jag hoppas att jag ska kunna få upp resten av mina grejor till Kristianstad.

Det blev ju fint väder till slut. Började bra, men den blev det molningt, och jag trodde en stund att det skulle börja regna, men det gjorde det inte. Nästan strandväder nu ju. Fick byta byxor uppe på Lindhaga för det blev för varmt med långa. Shortsen är visserligen rätt så skitiga vid det här laget, en tvätt vore passande, men det är inte mitt problem. Det blir till att packa ihop grejor när jag ska sluta. Så jag slipper göra det imorgon, utan kan bara lämna in sakerna och åka iväg igen.


Lunch

Cirka två timmar kvar att jobba den näst sista dagen på jobbet. Lugnt och skönt var det imorse, men det var en grej som kändes lite skum. Innan i sommar har ett par gubbar kört omkring på mopeder i stan på morgonen, för att sedan sitta nere vid torget och prata. Idag hade jag precis hunnit ner, när en av gubbarna kör omkring och glor på mig... det var lite läskigt, körde omkring sakta och glodde tills den andre gubben kom och de körde vidare. Det har man fått vänja sig vid, folk, och särskilt gubbar som glor på varenda steg man tar (känns det som). En alkis hade parkerat sig nere vid hamnplan och satt där med en öl och drack. Självklart skulle han komma fram och störa mig, för att sedan sitta och stirra på mig när jag jobbade. Som tur var så slapp jag gå och plocka särskilt mycket skräp, så det varade inte alltför länge.

Det har varit ganska så lite att göra idag, men centrum var fullpackat med folk verkade det som. Loppis i suckarnas gång, och folk hade ställt sina jävla bilar längs med kristianstadvägen från brunnshallen till begravningsplatsen. Där får man inte ens stanna egentligen. Därutöver är det mest gubbar och tanter som springer omkring i Simrishamn, inget intressant att titta på precis.

Nä, nu får jag dra ut igen... håller på att somna!

Snart klar med jobbet!

Ok, två dagar till på jobbet, och nu märks det ordentligt. Folk har flytt staden!!! Det fanns inte särskilt mycket skräp i stan överhuvudtaget, förutom på torget uppe vid videogiganten, men där är det alltid mycket om det blåst. Annars så började morgonen med att jag vaknade alldeles för tidigt, och när jag kisade ut genom fönstret såg det ut att vara fint väder, soligt det vill säga. Så jag stack ner till cykeln, och gissa vad, det regnade. Javisst, det är inget ovanligt alls, samma sak hände faktiskt i Kristianstad igår. Fast ljuset var helt otroligt. Ett häpnadsväckande gulaktigt ljus låg över hela staden, och samtidigt föll regnet lätt ner från himmlen. Ljudet från regnet gjorde att man fick en sån där mystisk känsla, som hämtad från en underbar dröm. Inga folk var ute och rörde på sig förutom jag, och jag sket fullständigt i om jag blev blöt eller inte.

Det fortsatte inte sådär hela dagen, det var faktiskt slut redan efter att jag bytt om. Som tur var så hade det slutat regna också, även om det kom en kort skur på förmiddagen igen. Hämtade ut en ny plock på järn och fritid, som kostade lite mer än vad jag väntat mig, fast det var härligt att använda en som funkade. Snackade med Karolin en stund nere vid järn & fritid, kände mig lite snacksjuk och hon är lätt att prata med, alldeles för länge.Annars var det inte särskilt mycket på gång. Asp hade kommit tillbaka från semestern och Christer var mer förvirrad än vanligt. Upptäckte vid lunch att jag tryckt i mig en halv filmjölksförpackning idag, plus några mackor. Den skulle egentligen räcka till måndag, men det lär den ju inte göra som jag äter.

Var ganska så trött när jag kom hem från jobbet idag, trots att det var så lite att göra. Hade tänkt följa tempoetappen från Vuelta de Burgos, men det blev inte mycket till att följa där inte, somnade fem minuter efter att jag börjat titta och missade hela grejen. Nåja, fick åtminstone se mitt kära SG-1 (som jag för övrigt missade igår) och mitt nya favoritprogram på Discovery, American Hot Rods. Det är såna program jag behöver. Såna som går varje dag vid samma tid så de är lätta att komma ihåg. Dessutom är det program som man inte behöver engagera sig i för att följa, eller ja... jag vet inte riktigt vad jag menar, men man går inte och tragglar det i huvudet en lång stund efter som nyheterna kan få mig att göra, för det mesta. Som man behöver man ju lite nördiga vanor också, eller hur?

Räcker över fredspipan!(?)

Sitter och funderar på en massa planer att slå tillbaka i det nystartade kriget mot min blogg. Fast mina planer känns alldeles för genomplanerade och grymma, så jag låter faktiskt bli. Nu när jag läser mitt citat på Jennies blogg, så låter det faktiskt ganska så elakt, så nu ska jag försöka säga något snällt och omtänksamt.

Häromdagen skrev Jennie att hon skulle försöka skriva en bättre blogg, och tyckte vi inte alla att bloggen om Dick Flöjt var bland det roligaste vi någonsin läst...?

äsch... detta funkar dåligt.... jag testar igen!

Häromdagen skrev Jennie att hon skulle försöka skriva en bättre blogg, och visst blev den bättre när hon citerade den där unge mannen som skriver på standardis... javisstja!

Nä, nu får jag skärpa mig... något snällt, något snällt... here goes nothing....

Jennie är en väldigt omtänksam och sympatisk människa, bland de mest sympatiska jag någonsin träffat faktiskt, och det är ingen lögn (bara en lite töjning av sanningen, då jag mött verkligen snälla människor i mina dagar). Ett exempel på detta är när jag skulle köpa något ur automaten på skolan, och den korkade maskinen snodde tio spänn av mig. Vet ni vad Jennie gjorde då? Jo, hon tittade på mig med sina snälla ögon och sa, "så synd att maskinen tog dina sista pengar, vill du att jag ska bjuda på någonting?".

Nå, jag kanske avvek lite från hur det egentligen gick till, men det var ungefär så... hon sa inte de exakta orden helt enkelt, utan förhindrades av att en hårboll satt sig i halsen...

Åh nej! Varför kan jag inte bara vara snäll? Ok, sista chansen...

Jennie kom bort till biblioteket igår och höll mig sällskap en stund där! Det tycker jag var trevligt. Det är precis såna saker som vänner gör för varandra lite då och då, håller varandra sällskap. Javisst, stämpla mig som lättroad bara, men jag uppskattade det! Kudos!

Karlshamnsblogg

Tänkte bara börja med att säga att när jag berättade för Jennie om vad jag tyckte hur hennes blogg varit den senaste tiden, så var det naturligtvis inte helt och hållet sant, då det mer var tänkt som ett skämt. Men nu när jag funderat på det lite, så var det faktiskt inte så jättelångt ifrån sanningen. Det här är en klyscha, jag vet, men det VAR bättre förr. Barbamamma!

Jo förresten, världen är på väg att gå under. Stockholmsbörsen öppnade på minus 2,5 procent. Sportnördarnas (inklusive mig själv ibland) är fruktansvärt bra på siffror hit och dit, men de kommer inte ens i närheten av ekonominördarna. Fast å andra sidan, det är kanske inte så långt emellan dessa två grupper, för nu kan man följa börsen på Aftonblaskan, minut-för-minut.

Är hemma hos Anders i Karlshamn. Han är inte här, han är på väg till Danmark med jobbet. Jag kom hit igår, och vi spenderade tiden på en Kinarestaurang här i stan, där vi åt och snackade en massa. Detta fortsatte sedan till biografen där den där Simpsonfilmen hade visning. Jag vet inte när jag skrattade mest, före eller under filmens gång, för vi hade ordentligt roligt ialla fall. Filmen var skitbra, och jag är glad över att jag gick och såg den. Dessutom ett möjligt objekt i min DVD-hylla. Men det fick mig att tänka att ett bra sällskap och ett lika bra humör kan gå väldigt långt.

Anders sa att jag liknade en Linkin Park-människa igår. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det, men Linkin Park är ju ett band som spelar musik som jag tycker om, lite i alla fall. Hursomhelst tycker jag väldigt mycket om shortsen. Stora fickor som man kan stoppa ner saker i.

Om nazisterna

Det har tydligen kommit ut en video med några ryska nazister som tar livet av två män (från centralasien). Det är inte någon direkt överaskning att det finns många ryssar med starka högersympatier nuförtiden, de finns ju överallt verkar det som. Det som överaskar är att man använder sig av typiska al-qaidametoder (eller någon liknande terrorverksamhet) för att pressa de styrande i Moskva att slänga ut alla som kommer från just centralasien. Ett högerparti tog naturligtvis avstånd ifrån det hä fruktansvärda våldsamma dådet och menade, lite sådär i förbigående att det smutskastade deras verksamhet. Jodå, det har vi väl sett förut, att högerpartier som vill bli "rumsrena" tar avstånd ifrån åsikter och metoder som tidigare använts (inte för att det partiet dödat folk). Det jag vill ha sagt är att sverigedemokrater tar avstånd ifrån nationalsocialister medan man egentligen delar samma mål, att alla andra människor som inte är vi är sämre.

Mord är visserligen fruktansvärt, men grundproblematiken finns trots allt kvar. Vi måste ha en människosyn som inte är begränsad till olika etniska grupper eller olika nationaliteter. Vi är alla människor, och vi ska behandla människor som vi själva skulle vilja bli behandlade.

Mobil och Karlshamn

Jag hatar min mobiltelefon! Sitter på biblioteket och kom plötsligt på att jag ökat ljudet till max för att jag skulle ha mobilen i fickan, och läget under är lite väl lågt. Tänkte nyss sänka ljudet ett snäpp, men självklart så måste mobilen börja dåna utav bara helvete så fort jag ens går in i ljudinställningarna. Argh!!! Om jag bara haft råd att skaffa mig en ordentlig telefon. Hatar att allt ska vara så mycket billigare på internet, så att man inte kan testa det man ska köpa innan. Värdelöst helt enkelt! Om jag hade testat den här så skulle jag förmodligen inte ha köpt den. Javisst, den funkar, och den är ändå relativt stilren till utseendet, fast en Nokia skulle kanske passat mig bättre? Min nuvarande Samsung har inget genomgående tema, som jag tycker att en telefon ska ha. Den ser seriös ut på utsidan, men bilderna som ligger i den och ljudsignalerna är så fruktansvärt töntiga så man undrar om de rippat en leksak när de programmerat den.

Annars bär det av mot Karlshamn i eftermiddag. Tyvärr så är den avgången jag ska ta en buss (varannan är tåg). Kommer att träffa Anders O där för att käka mat och titta på Simpsonfilmen, på bio. Senaste filmen jag såg på bio var nog Blood Diamond, någon gång i februari har jag för mig. Det ska bli trevligt. Kommer att stanna till imorgon och sedan kommer jag att åka snabbt förbi lägenheten för att hämta mina saker, bara för att dra iväg till Simrishamn för sista gången den här sommaren. Det ska bli skönt att inte behöva åka någonstans sådär hela tiden, och det kommer att bli skönt att slippa Simrishamn. Om nu inte farsan ska bo där i framtiden, så lär jag inte ha någon direkt anledning att åka dit särskilt ofta igen. Kommer naturligtvis åka dit några gånger till, om man typ blir bjuden att åka dit.

Nu kommer Jennie, så jag ska sluta skriva blogg för idag. Ciao a tutti!

Biblioteket igen

Sitter på biblioteket och surfar runt igen! Det var så att jag skulle beställa en skärm igår, den jag pratat om tidigare, men det blev inte riktigt som jag hade planerat. Tack vare pricerunner hade jag blivit lurad om det exakta priset och hur lång tid det skulle ta att leverera skärmen till mig. Självklart blev jag lite småsur på pixmania i början, och det gjorde så att jag beslöt mig för att lägga min beställning på is. Jag kommer nog ändå att beställa skärmen, trots att den kostar 160 kronor mer helt plötsligt, och att det tar en till två dagar längre tid att beställa den.

Planerna för nästa vecka är i full fart, med tanke på Lindas nedkomst från Småland. Tyvärr verkar olika scheman sätta en del käppar i hjulet för några, men det kan nog bli bra ändå, till slut. Vi får se när allt är klart... Min lösning på problemet verkar ha blivit ganska så inaktuell, då Linda ska stanna ända till torsdag nästa vecka och att hon kommer att vara upptagen på helgen.

Malmöfestivalen på lördag? Jag är så jäkla sugen... inte bara är det Sahara Hotnights, det är Marit Bergman också! Kränga i sig olika sorters mat och dricka några öl kan man ju också göra. Fast inte för många, eftersom jag jobbar dagen efter. Fast det är sista dagen, så då kan jag väl offra någon eller ett par timmar, kanske börja sju eller halv åtta, eller åtta kanske. Fredagen veckan efter kan man också åka dit, ifall man kan dra ihop ett gäng!

Blev alldeles till mig av lycka, vet inte riktigt var jag ska ta vägen. Många saker verkar falla på plats helt plötsligt och jag känner mig väldigt positiv och glad. Till på köpet är det fint väder idag, jag har faktiskt bara tre dagar till på jobbet och är sedan superledig. Tänk att jag klarat mig igenom sommaren. Det har gått fruktansvärt fort, alldeles galet fort, fast ibland har det gått långsamt, och ibland har det varit neråt. Men nu är allt bra.

Lunchavbrott

Min filmkväll med popcorn blev ganska så värdelös igår. Tänkte kolla på en film, men dvd-spelaren ville inte visa den för mig. Testade en annan, och den ville inte visa den heller, och nästa funkade kanske? Nä!!! Fan, jag blev jättebesviken och började titta på en annan vid datorn, fast den var så usel så jag var tvungen att stänga av och läsa istället. Det resulterade i att jag somnade ganska så tidigt. Tack vare att jag druckit en massa pepsi vaknade jag nästan konstant under hela natten, och det var ganska trist. Ikväll kanske jag testar med ett VHS-band... det är ialla fall teknik som är kompatibel!!!

Åt alldeles för mycket popcorn dessutom... det blev några kvar och de äter jag nu!

Annars så har det varit ganska så lugnt och tyst på stadens gator och torg idag, det är ju trots allt söndag. Jag älskar att jobba på söndagar, för då kan man bara glida runt och sköta sitt jobb i lugn och ro. Visserligen är det mycket mer skräp på söndagar, men det kan jag ta, eftersom allt är så stillsamt och supertrevligt. Ska ta mig an ett par parker nu i eftermiddag, innan jag avslutar med soptunnorna på hamnplan. Igår fick jag läsk av tanten i kebabgrillen, igen... det är fjärde gången. Stod och snackade lite också, och hennes svenska var inte superbra, men det funkade. Annars brukar det vara mycket gubbar som kommer fram för att prata om hur mycket skräp det ligger överallt, och hur bra jobb man gör. Jovisst är det trist, men jag har svårt för att bli upprörd över det längre. De vill ju ha respons på sin egen frustration över situationen, och det börjar bli svårt, men framförallt, skittråkigt att fejka.

Nu är det dags igen, ciao!

Lösning

Deppade som tur var inte ihop helt och hållet igår, men det var nära ett tag där. Nu är det mycket bättre måste jag säga. Jovisst, var sur som tusan i morse, men när är man inte det. Gick omkring och glodde snett på alla som befann sig tillräckligt nära, eller snarare, inte tillräckligt långt bort. Det löste sig till efter frukost som vanligt. Behövde ha någonting i magen helt enkelt. Om man bara kan äta och sova ordentligt så är det en bra början att bygga vidare på, en riktigt bra början. Jag förstår inte hur jag pallade att dela ut tidningar så länge som jag faktiskt höll på med det. Steg upp halv tre på natten, åt inget, åt inget, var hemma igen kl sex och gick och la mig efter duschen, åt inget, åt inget fortfarande. Nu skulle jag krevera, eller haverera.

Hur som helst så är det exakt fyra veckor sedan Tivolirock, och jag har fortfarande armbandet på mig. Lite töntigt, jag vet, men jag skulle se hur lång tid det skulle ta innan jag plockade av det. Börjar tröttna lite grann på det nu faktiskt, och jag tror nog att fem veckor är den magiska gränsen för när man generellt brukar tycka att det gått för långt. Det var åtminstone så länge som Sofia hade haft på sig sitt Sweden Rock-armband, vilket även inspirerade mig.

En månad sedan jag träffade Linda, Anders J och Jennie på Zekes sist. Hade hoppats på något liknande nästa helg, men det ser ju ut att rinna ut i vasken. Skulle kunna ta en rövare och sluta tidigare på den söndagen. Jobba lite längre några dagar och sedan ta ut den extra arbetstiden den nittonde, hoppa på en buss och åka in till stan. Det skulle man faktiskt kunna göra utan problem. Tänk vilken lösning på problemet. Fan vad det kan vara bra om man bara får sova på saken, och äta lite mat dessutom. Wow, jag är alldeles upprymd av min egen uppfinningsrikedom.

Två dagar kvar den här perioden, sen så kommer jag att vara ledig den fjortonde, femtonde och sextonde. Efter det är det som sagt bara tre dagar kvar på jobbet och en hel veckas ledighet att se fram emot. Nu ska jag åta popcorn och titta på film, för det har jag gjort mig förtjänt av! Vad har du gjort dig förtjänt av?

Kontroll(?)

Den sjuttonde augusti så kommer Linda ner till Skåne för att stanna till söndagen den nittonde (minst). Dessvärre jobbar jag den sjuttonde, artonde och nittonde, i Simrishamn. Ibland stämmer datumen sämre, eller riktigt, riktigt uselt. Får väl hoppas att Simon får till det så att han kan jobba på söndagen, men han ska egentligen inte behöva ändra sina planer bara för att jag ska göra någonting, och det sa jag också. Var inte det omtänksamt och osjälviskt av mig så säg!?

Nä, det är det egentligen inte! Jag bara gör som jag brukar när jag vet att jag är på dåligt humör, ingenting! Accepterar saker och ting som de är och gör ingenting, kanske hoppas på någon typ av lösning. Saker och ting brukar kunna fixa sig på något sätt, om man bara försöker. Ibland måste man fixa, vilket kräver att man tar initiativ, men om man känner sig passiv som man gör ibland kan det bara inte hända någonting. Man kan inte vänta på att saker och ting ska hända, och detta är helt och hållet generellt, för då händer ingenting heller. Man kan inte vänta på andra, man måste skapa sig sitt eget öde, och ta det man förtjänar, skapa det man förtjänar.

Vet inte riktigt vad jag var på väg med den här bloggen, men vad jag tror att jag är ute efter är lite makt att styra över min egen tillvaro. Den här sommaren har varit full av osäkerheter och jag har inte alls gjort så mycket som jag verkligen velat göra. Detta tack vare beslut som legat i andras händer. Men om jag nu väl har makten i mina egna händer, då måste jag verkligen se till så att saker och ting händer.

bah

Har varit borta ifrån bloggandet ett tag nu, fem dagar rättare sagt. Nja, det är i verkligheten "bara" fyra dagar, men det känns bättr att säga fem för det är ett jämnt och bra tal. Så har jag något att skriva då? Javisst, massor, och samtidigt, inget. De senaste tre dagarna har jag varit i Kristianstad, vilket var ganska så varmt i jämförelse. Några grader varmare och en hel del högre luftfuktighet. Tycker mindre om det då min lägenhet alltid är varm känns det som, och alltid lite varmare än vad det är ute. Trots det fina vädret höll jag mig trots detta ganska så mycket inomhus, vilket kan verka ganska så korkat. Det var inte så att jag var inne hela tiden, men det var den mesta av tiden, och jag gjorde absolut inget vettigt alls. Har en tendens att bli ganska så passiv om jag är uttråkad, vilket jag kan bli ganska lätt vissa perioder. Men jag var åtminstone nere i stan en stund i onsdags och träffade Anders J. Käkade glass. Pratade om grejor. Jennie kunde inte komma eftersom hon jobbade, vilket inte var någon överraskning precis. Träffade på min faster på stan också, och en pluggpolare från pedagogiken, Viosa och hennes kompis Helen (?). Promenerade lite, bland annat till trefaldighetskyrkan. Annars var det inte så mycket som hände.

Värdelöst tråkig blogg idag eller hur? Jag känner mig både värdelös och tråkig, så det är kanske inte så konstigt att resultatet blir så...

Sweden Rock, klart nu?

Härligt, det verkar lösa sig med pengarna från Sweden Rock, det kommer att gå till min nya skärm, tjohooo. Det lutar faktiskt  åt att jag kommer att köpa den där nittontummaren, nu när jag vet att det kommer in extra pengar. Snacka om härlig bonus just i rätt tid. Nu var det visserligen så att det inte var nån inne på kontoret som kunde sköta utbetalningar, så det kanske dröjer ett tag till, men jag är inte i ett så skriande behov av pengar just nu, eftersom jag fick lön veckan som gick. Det går alltså att lägga ut pengar sålänge. Grejen är den att jag helst inte vill spendera pengar som jag inte vet 100% säkert att jag kommer att få. Det ligger ordentligt nära, men jag vet ju faktiskt inte helt och hållet. Hade inte en tanke på att det var semestermånad även för Pelle på sweden rock, där fick man sig en överaskning.

Härligt lugnt det var i stan idag. Så jäkla skönt att gå där, på storgatan och kyrkan, ner mot netto och internetcaféet, utan att det är en massa bilar som kör runtomkring en, och en massa köpgalna turister som ränner runnor runt en. Fick en del gjort idag med, lämnade visserligen några saker, men jag har ju fler dagar på mig. Tog det som var viktigast, morgongrejorna, stationen, småbåtshamnen, stranden och vid parkskolorna (där det var loppmarknad igår), plus lite annat. Fick en gratis Loka nere vid hamngrillen... det var najs tyckte jag. Ska dricka den sen, hade inte tid just då...

Ny ägare på Californa (en pizzeria för de som inte vet)  och man får väl testa ifall det är något att ha. Mest av nyfikenhet, för man kommer ju inte att spendera särskilt mycket tid i Simrishamn i framtiden. Det blir väl något sporadiskt besök en gång i halvåret typ. Kommer förmodligen inte att jobba på kommunen mer, om farsan flyttar. Bara den här sommaren har det varit klöddigt med det, dock inte så klöddigt som jag befarade, men ändå. Nu när jag tänker efter är jag ganska så hunngrig, och svettig också... en dusch, lite mat, och sg-1 skulle sitta fint, haha! Men NEJ!!! Det är ju söndag, inget sg-1 idag... attans tusan! Nån film kanske då... istället... eller så kanske jag bara läser min bok istället, den är ju rätt så bra, och förmodligen slut innan jag åker till k-stad igen. Tur att jag tog med del 7 också. Och för att rätta mig själv så heter serien faktiskt Sagan om drakens återkomst och inget annat. Det var den andra boken i serien som hette Tidens hjul. Grejen är den att jag förväxlat det engelska namnet på serien med den svenska, för på engelska heter den The Wheel of Time (WOT).

Lunchpaus

Sitter i lägenheten i Simrishamn och har precis käkat lunch. Javisst, har inte behövt ta bussen från Sjöbo idag inte, så jag kunde stiga upp trekvart senare och ändå vara på jobbet en halvtimme tidigare. Ja, jag vet, varför börja jobba så tidigt ändå? Jag helt enkelt vaknade då och tyckte att det var väl en rätt så bra tid att stiga upp.

Funderade på en grej innan, och det kanske kan verka sådär lite småelakt, men jag avskyr alla medelålders, övre medelklass, vita män, och kvinnor. Eller jag trodde åtminstone det en stund när jag vandrade omkring på stationen för att städa. Det var två stycken såna män där, som såg sådär bleka ut, med en intetsägande pikétröja instoppade i fula shorts med svart bälte. De tittade på varenda steg jag tog, och det kändes mycket olustigt. Senare så jag en annan man i ungefär samma ålder, från ungefär samma bakgrund, men med ett par mycket mer moderna shorts, och med en färgglad pikétröja som inte var nedstoppad i shortsen, som inte stirrade på mig och då kopm jag på att jag bara hatar den där första sorten. Turistdrönare!

Annars är det fint väder idag, ska strax ner till stan och fortsätta jobba en stund. Ciao!

På biblioteket

Sitter på högskolebibioteket och nyttjar en av deras datorer, då min egen inte är tillgänglig för tillfället. Som jag tidigare skrivit så är det skärmen som strulat till det en gång, och även den sista gången. Det är lite trist med tanke på att man betalat för internet som sedan inte går att använda, tack vare att min skärm inte fungerar. Har visserligen fått in min första lön för sommaren, så jag kan införskaffa en ny. Det blir nog så, en helt ny skärm, platt också, om jag hittar någon bra och billig.

Rätt så skönt att vara utan skärm faktiskt. Lägenheten är tyst (relativt) och man sitter inte där hela tiden och slösar bort sin tid. Sedan den gick isönder har jag faktiskt städat, och varit ute och sprungit två gånger under de dagar som jag varit hemma. Sett en film har jag också gjort, vilket jag inte gör särskilt ofta alls nuförtiden. Läst en del har man också gjort, och nu har jag fortsatt med Tidens Hjul - Tears klippa som jag bara hade läst de första sidorna i innan jag slutade. Märker att teckensnittet är mindre än de två andra böckerna jag läst i sommar, så den här kommer inte att gå på ett par dagar som åtminstone hälften av den senaste gjorde. Har tre till i serien i bokhyllan kvar att läsa innan det är dags att köpa en ny. Har fortfarande inte riktigt kommit in i historien ännu, men det är på gång. I de tidigare fem böckerna har det ju faktiskt hänt en del grejor, och saker och ting kommer liksom tillbaka i etapper. Det som jag tyckte var lite irriterande, att Jordan hela tiden förklarar saker och ting som tidigare blivit förklarade, börjar bli hjälpsamt på sätt och vis. Det är tydligen meningen att man ska kunna ta ett ordentligt "break" från serien och sedan återkomma, utan att missa någonting som är viktigt för huvudhandlingen. Det är bra.

Ska jobba nio dagar till iår, tre gånger tre dagar, och sen är det slut med det. Ska faktiskt bli ganska skönt att kunna stanna hemma mer än tre dagar åt gången, kanske träffa lite folk, gå ut och festa någon gång och inte vara trött så fruktansvärt ofta. Fika och filmkvällar ser jag fram emot i höst, väldigt mycket.

Hittat en skärm som verkar lovande; Acer AL1916WAS Silver 1700 kr inklusive frakt
Kanske lite väl dyr för min plånbok, ska nog försöka hitta en lite billigare, fast då blir det nog midre också... 19 tum är ganska mcyket större än mitt behov, även om det hade varit coolt. 17 tum är typ 250 spänn billigare, så då kanske man ska satsa på det lite dyrare alternativet? En ännu mindre skräm kanske? Nä, får fundera på detta en stund till...

De e lulle

Så har jag varit på jobbet ytterligare tre dagar, fast efter en överenskommelse med Simon ska jag jobba imorgon också. Det var ju så att jag var ledig den fjortonde juli när jag egentligen skulle jobba, för att gå på tivolirock, och nu ska han ha tillbaka den dagen. Fast det har flutit på rätt så bra ändå, tycker jag. Måndags var visserligen lite jäktigt på morgonen, men sedan dess har det faktiskt varit rätt så lugnt. Hade en massa tid över tyckte jag, och stan var ganska ren. Träffade Peter vid stationen och stod en stund och pratade med honom där, bland annat om vädret, hehe. Annars har jag slösat bort ganska mycket tid på att sopa här och där, och min sopborste börjag bli lite sliten vid det här laget. Tycker att det är ganska så trevligt att stå och sopa, det blir så tydlig skillnad efteråt och man kan se sig om och tycka att det ser väldigt välstädat ut, ge sig själv en liten klapp på huvudet liksom.

Dessutom har jag lyckats få en hel del sömn den här gången, så jag har inte gått omkring och varit så fruktansvärt trött som jag annars har gjort när jag pendlat från Sjöbo. Hoppas naturligtvis att lägenheten inte ska bli uthyrd nästa vecka, eftersom det hade inneburit ingen pendling, men men, jag tar det som kommer. Idag var farsan i stan så jag slapp åka bussen och sparade en resa på mitt sommarkort. Tror nog det kommer att räcka i vilket fall som helst, men man kan ju aldrig vara helt säker. Har tjugo resor kvar och fjorton dagar till räcker kortet, så det borde räcka. Åker ju inte så mycket buss när jag är ledig.

Annars så har jag inte börjat läsa en ny bok ännu. Stod och glodde i Annikas bokhylla en stund, men tyckte inte att det fanns något som passade mig. Mannen utan öde av Imre Kertész låg närmast, men jag struntade i det. Ska fortsätta på bokserien Tidens Hjul när jag kommer hem imorgon. Slutade ju ganska plötsligt läsa den i vintras, eftersom det var ett ganska tråkigt och förutsägbart kapitel. Det var väl Vandraren som fick tillbaka suget på fantasy igen, eftersom det fanns en del saker som gjorde att böckerna påminde om varandra.

Jag hatar fortfarande alla korkade svenska sportjournalister som försökte förstöra mitt fiiiina Tour de France för mig. Heja Rasmussen! Jag tror han var ren och fin och dessutom årets bäste cyklist i touren. Han borde kanske ha tagit med sig den gula tröjan hem och att det må ha varit en komplott emot honom. Ett flertal saker pekar på det åtminstone, men nog om det nu. Grattis till Contador ändå, han var den bäste som fick slutföra Tour de France.

RSS 2.0