Intervju och fika

Idag har jag fikat med några vänner. Det var trevligt tycker jag. Tyvärr dök inte huvudpersonen Jennie upp, men det gick bra ändå. Det började med att Jimmy kom hem till mig för att bli utsatt för intervju, och det blev han. Mitt fjärde och sista offer för den här uppsatsen, och jag tyckte det gick ok faktiskt. Är ganska så nöjd med vad jag fick ut av det ialla fall. Ska bara transkribera det också, och det är ju det som tar så lång tid. Men jag har fått låna en Walkman av Anders J så det kommer nog att gå bra, lite lättare än att köra det via diktafonen. Känns inte som den är gjord för det faktiskt.

På tal om Anders J, vi tog ju en fika på eftermiddagen, tillsammans med just Anders J, Linda och Jimmy. Det var trevligt. Vi satt nere på Nya Fenix. Maten var kanon och sådär, lokalen var bra, men det var så mycket ljud överallt så man kunde inte diskutera saker i lugn utan att behöva höja rösten. Det var musik igång, och mycket gäster. Linda sa att det avr lyhört där, och jag håller med helt. Tycker att de borde installera akustikplattor så det blir lite tystare där. Annars var det bra, faktiskt! Käkade en smögenbaguette och drack isté till det, och sen blev det en vanlig té också. Pratade om en massa olika saker och hade det allmänt trevligt. Tycker om att fika, det är så mysigt och socialt, och det gillar jag!

Vin & våld

Jag var på ett fantastiskt piggt och glatt humör när jag promenerade till stan idag. Solen lyste på mig en liten stund, och det var relativt varmt och trevligt. Det var ett tag sedan man såg solen, och det kändes härligt att göra det. Nu syns den inte längre, och det är lite synd, men en liten stund var det och en liten stund kan räcka länge. Väl nere på stan så köpte jag lite vin till nyårsafton, två flaskor för att vara lite mer precis. Naturligtvis så köpte jag ett ekologiskt, rättvisemärkt vin, hehe. Den andra flaskan köpte jag för att jag tidigare har gillat innehållet och att jag vet att den är bra. Mousserande vin ska vara torrt, brutalt torrt, hahaha (fattade du skämtet? Brut betyder att vinet är torrt). Nyårsafton förresten, ska firas med ett par vänner i Karlskrona, Anders O och Henrik. Det ska bli trevligt med lite god mat, vin och sedan en tur ut på stan för att se fyrverkerierna. Åker dit på måndag, och hem igen på tisdag, hehe. Anders ska kliva på tåget i Karlshamn, så man behöver inte åka hela vägen ensam den här gången, för det är så fruktansvärt tråkigt.

Drömde en kusligt våldsam dröm inatt, den tyckte jag inte om alls, vill nog helst glömma den. Jag tror jag påverkades av den där filmen jag såg igår, Mississippi brinner. Den var ganska våldsam, men det är en väldigt bra film också. Handlar om rasism i 60-talets Mississippi. Man blir lite förbannad när man ser den, men det ska man bli när man ser filmer som engagerar.

Min middag

Tänkta att jag inte skulle låta mina matbilder från ett par veckor sedan bli en engångsföreteelse. Här kommer alltså en ny på den maten som jag lagade och åt idag. Det blev precis som förra gången ugnsstekt kyckling, som är väldigt enkelt att göra och gott framförallt. Det enda man ska tänka på är att hålla allting rent som man hanterat rå kyckling med, det vill säga händer och eventuella köksredskap och skärbräda. Den senare ska alltid vara i plast om man måste använda den eftersom det går att hålla helt rent till skillnad från trä. Om man köper frusen kyckling får man räkna med att det tar lite drygt ett dygn att tina den i kylen, om den är liten. I kallt vatten går alltid bra, men det tar fortfarande en stund. Att tina i micro är inte bra för köttet egentligen. Nåja, slutpladdrat.

Ugnsstekt (halv) kyckling med ruccolasallad,
rå broccoli och champinjoner

Nåja, man blir kanske inte fruktansvärt mätt på det, eller åtminstone inte jag, men det innehåller säkert mycket av det man behöver ur näringssynpunkt. Fräscht är det också. Nu ska jag tugga på lite jordnötter tänkte jag.


Året 2007 sammanfattat

-=Musik=-
*Årets live - Aerosmith på Sweden Rock Festival. Gillar inte bandet fruktansvärt mycket men den spelningen slog det mesta.
*Årets låt - Double Nature med Mustasch
*Årets artist/band - Sahara Hotnights kvalitetshöjning antar jag, men bubblare är Fourever, det kommer nog att hända grejor där.
*Årets skiva - The Joshua Tree? Nja, något mer nytt, Send Away the Tigers med Manic Street Preachers
*Årets sämsta - Eurovisionsfestivalens musikaliska inslag, det mesta den där kvällen sög...

-=Film=-
*Årets DVD - The Bourne Ultimatum
*Årets biofilm - Blood Diamond
*Årets svenska - Minns inte om jag sett några svenska filmer... bara det säger ganska så mycket.
*Årets biograf - Karlshamn, trots alla barnen som också ville se Simpsons - The Movie
*Årets sämsta - Den i Kristianstad, man går igenom Burger King, och det är lagom avtändande.

-=PC=-
*Årets spel -World of Warcraft antar jag.
*Årets program - Mozilla Firefox (igen)
*Årets sajt - blogg.se
*Årets dator - AJs tysta förmodligen, haha
*Årets sämsta - På högskolans bibliotek, där det tar tio minuter att skriva ut en A4-sida (om man ska starta datorn också)

-=Skola=-
*Årets lärare - Gudmund Jannisa
*Årets kurs - Sociologi II
*Årets skola - Högskolan Kristianstad (inte så många andra att välja ibland)
*Årets elev - Det blir väl Jag! igen då... kanske ska man ta bort den här kategorin?
*Årets sämsta - Inställningen av Sociologi IV


-=Sport=-
*Årets evenemang - VM i friidrott
*Årets sport - Fotboll, trots att mitt intresse dalat rejält
*Årets idrottpersonlighet - Sven-Göran Eriksson (en rejäl comeback)
*Årets sämsta - Den fortsatta dopningen inom cykelsporten


-=Nyheter=-
*Årets krig - Darfur (Jag tänker bara, 'gör nåt för helvete', men det blir inget gjort)
*Årets fred - Att USA inte startat fler krig är ju en viss framgång
*Årets händelse - Upproret i Burma
*Årets överaskning - Dödsskjutningarna i Finland kom som en överaskning, nu vet vi att det kan hända överallt.
*Årets sämsta - Moderaterna, ganska så generellt

-=Övrigt=-
*Årets jobb - Sommarjobbet på Simrishamns Kommun
*Årets resa - Midsommarresan till Lönneberga
*Årets fest - Flera jämnbra fester, men bartömningen på kåren i våras var riktigt kul.
*Årets väder - Att jag trots den regniga sommaren inte behvde jobba särskilt många regniga dagar, till skillnad från min kollega Simon.
*Årets person - Alla mina nya kompisar som jag fått under året (ja, jag vet, lite töntigt, men jag vill inte peka ut någon specifik)
*Årets bok - Sagan om drakens återkomst, Robert Jordan (läste massor utav de böckerna framförallt i våras. Nu har han tyvärr gått bort så det blir ingen avslutande del)
*Årets sämsta - TV, som blivit så fruktansvärt tråkigt.


Den sociala varelsen

Människan är en social varelse, och utan mänsklig kontakt blir vi inte människor. Det kan verka underligt, men det som gör oss till människor är faktiskt andra människor i första hand och inte det biologiska. Läs bara om "Vargpojken" som Aftonbladet rapporterar om. Pojken misstänks vara mer än tio år gammal och har förmodligen levt större delen av sitt liv utan någon som helst mänsklig kontakt. Han kan inget språk, och reagerar inte heller på någon annan social kontakt. Han har helt enkelt blivit förvildad, eller snarare, inte blivit socialiserad. Pojken har så lite mänskliga drag att han faktiskt beter sig som ett "djur", eller en varg som det också står i artikeln.

Detta bekräftar återigen att den du som människa är inte bestäms av ditt DNA. Detta gäller även, i stor utsträckning, det sociala könet, genus. Man ska inte ta för givet att bara för att man föds till världen med en viss genetisk kod, så måste man bli så här eller så där. Jag tror att Vargpojkens föräldrar var civiliserade på något vis, men att detta inte gör att deras avkomma måste vra civiliserad. En person som kanske hade möjligheten av bli nobelpristagare eller framgångsrik idrottsperson i ett sammanhang, kan bli en "Varg" i ett annat sammanhang. Det finns en överdriven tro på att "blodet" spelar en så avgörande roll för oss som människor, men det som spelar en ännu viktigare roll är de människor som vi har omkring oss. Vår uppväxt, och vårt fortsatta liv skapar oss till de människor vi blir och är, inte vår arvsmassa.

Julen del 2

Julen var väl ganska rätt så trevlig ändå. Hjälpte till ganska så mycket med maten. Skalade och kokte potatis och griljerade skinkan, som vanligt nästan. Det blev inget Kalle Anka iår, som vanligt det också. Har ju sett det så många gånger att man fullständigt tröttnat. Det stod igång, men ingen annan var särskilt intresserad heller verkade det som. Sen så kom Annikas ena bror Kennet och hennes mor också. Dessutom var Linda och Micke där förutom jag, farsan och Annika. Drack lite glögg och lyssnade på julmusik, som jag inte direkt gillar särskilt mycket längre. Efter det var det julmat, sill och potatis först och sedan skinka, köttbullar, brunkål och isterband (istället för prinskorv sades det). Så mycket mer än så var det inte, och jag saknade Janssons lite, borde ha legat på för att få set.

Men det roligaste med julen var ändå julklappsspelet. Alla lade sina klappar till det (två för sammanlagt 50 kronor) på bordet och sen drog det igång. En tärning kastades i tur och ordning av alla runt bordet, och alla som fick en etta eller en sexa fick ta en julklapp tills det inte var några kvar. Andra omgången var den roligaste. Vi satte en klocka på tio minuter och fortsatte slå med tärningen, fast den här gången kunde man inte ta från högen i mitten utan man tog istället från de andra. Satt länge utan några julklappar alls, men det fixade sig till slut och jag vann/fick två stycken. Var ganska så nöjd med det faktiskt. Sen delades de "riktiga" klapparna ut. Sen var man trött och satt och glodde på TV resten av kvällen. Kollade på Bullitt, klassikern med Steve Mcqueen.

Juldagen, nåja, vad är väl en juldag. Grejen är den att jag under hela helgen haft folk på mig om att fixa fest på juldagskvällen. Jag gav ganska så luddiga svar om att jag inte var intresserad egentligen, vilket inte gick fram till alla. Folk verkar förvänta sig att jag ska fixa och ordan med sånt, eller det är kanske bara som jag tror. Var inte alls sugen på att gå ut eftersom jag var trött och lite sur eftersom jag var allmänt rastlös. Gick mest och väntade på att allt skulle ta slut. Kunde inte direkt dra iväg från juildagen heller liksom, så jag väntade tills efter Annikas mor, bror, Linda och Annika åkt iväg. Som tur var gick det en buss till Lund och sedan ett tåg därifrån till Kristianstad. Tog den chansen. Lite drygt två timmar sedanre var jag hemma, och det kändes gött. Kollade på Bad Santa innan jag till slut somnade.

Julen del 1

Så är julen avklarad, bara nyår kvar. Känns faktiskt lite skönt att det är slut med julen. Har inte alls haft någon lust att fira den egentligen, och jag vet egentligen inte varför. Har varit på lite underligt humör de senaste dagarna, och det började redan i fredags egentligen. Efter att jag hade träffat Anders O så dtötte jag på Jennie och hennes kompisar Simon, Oscar och Linda Svärd. Av någon anledning så fick jag en väldigt konstig känsla i magen, och jag kan inte riktigt beskriva den. På något vis distanserad, och egentligen borde jag ha gått hem direkt. Men istället hängde jag med en stund, vilket bara gjorde känslan starkare förmodar jag. Resten av dagen var inte alls så kul.

Sen att man skulle upp och packa och sedan åka iväg till Simrishamn gjorde inte saken bättre. Satt egentligen hela vägen och funderade på att hoppa av och åka tillbaka till Kristianstad. Irrationellt så in i helvete, men det var så jag kände. När jag väl kom fram så hade jag ingen aning vad jag skulle göra. Gick omkring i lägenheten en liten stund innan jag hamnade framför TVn och såg program som jag aldrig annars brukar titta på. Bestämde tid med Timmy, för pizza. Så det gjorde vi sen, gick och käkade pizza på PiriPiri. Det var ialla fall lite distraherande för mina tankar, och lite kul. Satt i lägenheten en liten stund och kollade på TV innan Timmy stack hem. Han skulle få lift, och det har ju hänt innan, att han sticker av den anledningen. Fanns inget att göra i lägenheten ändå. Det enda jag gjorde var att titta på TV i princip. Hade datorn igång några minuter, fast utan internet och roliga spel så stängde jag av ganska fort igen. Såg Lida, som de visade. En trevlig thriller tycker jag, som jag sett för längesedan, men som definitivt värd att se igen. Läste lite i boken innan jag somnade.

Söndagen var också en sån där dag som bara kändes udda. Fick lite gjort på min uppsats, men sen satt jag egentligen bara och väntade på att farsan skulle dyka upp innanvi skulle åka till Sjöbo. Detta gjorde att jag inte gick och handlade någon mat, så frampå dagen var jag skapligt hungrig, och lite sur för att farsaninte hört av sig. Till slut ringde jag och då sa han att han var på väg och skulle vara i stan om en timme. En och en halv timme senare kmmer han. Typiskt. Men men... körde till Sjöbo. Och där... satt jag och sen åt vi... hmmm!

Julhandel!

Ska strax sticka ner på stan och köpa lite klappar! Annika ringde i onsdags och sa att vi skulle ha nån typ av juklappsspel och att jag behövde köpa två julklappar till ett sammanlagt värde av 50 kronor. Jag vet precis vad jag ska köpa för något. Sen ska man väl köpa vanliga klappar också, det antar jag bara... annars kan jag köpa sånt som jag skulle kunna behålla för mig själv, hihi. Nä, det där var bara ett skämt... ska nog hitta något trevligt! Det lär vara en våldsamt massa med folk nere i centrum idag, men jag får böka mig fram.

Sen så blir det en liten fika med Anders O, han är på genomresa genom staden på väg ner till Tåghusa. Ska bli trevligt, vi ska testa ett "nytt" ställe att fika på, stället vid stationen, men jag är skeptisk! Jag vet inte varför, bara tycker det. Har andra favoritställen i stan, men det finns som saagt en massa ställen att fika på, nästan för många! Fika är annars en väldigt bra och trevlig social grej!

Drar till Simrishamn imorgon och där finns inget internet, så det lär inte komma några bloggar på några dagar. Skickar kanske iväg något ikväll eller imorgon igen, om jag har något att rapportera om, annars skriver jag något ändå, som jag brukar göra!

A.J. är en människa!

Idag är det fest, tjolahopp tjolahej! Ska hem till Josefine och Carl och träffa lite människor, och med mig följer Urban, tjosanhejsan! Efter en stund där med inmundigande av alkoholhaltiga drycker och måhädna intuggandet av snacks, drar vi alla till kåren för att skaka loss och spendera pengar, tjohopp! Det kostar säkert inträde och man blir absolut säkert törstig eller föreställt törstig, skit samma, det blir det alltid! Myspys! Jag hoppas å det innerligaste att det kommer att vara bra musik, i andra hand lyssningsbar, annars hänger man i en annan bar! Bara det blir skoj är jag nöjd, och just nu är jag småsnurrig. Timmar kvar och jag har INGET att ha på mig, ahhahaha... det var mitt galna skratt!

Idag har jag läst lite i en annan bok, som jag inte läst i tidigare. Läste om Durkheim och ska helt enkelt kompletetra det som jag tog ifrån den riktiga Durkheim. Jag tror det kommer att bli bra. På samma gång så tackar jag för lånet av boken, som Gudmund presenterade för mig på ett seminarium. För sedan dess har den bara legat där och jag vill gärna ha med den för att på något vis visa min uppskattning för att jag fick låna den. Annars hade jag tänkt läsa Asplund, men jag är alldeles för snurrig idag, men jag ska försöka. Bättre att göra något än att inget göra alls.

Till och med Anders J hade varit arg igår, så min hypotes att det var något igår som drog ner folks tempo eller temperament stämmer lite mer. A.J. är nämligen nästan aldrig på dåligt humör, och det är bra, men nästan omänskligt. Nu vet vi att han är människa, allihopa vet vi att han är det. Alla människor blir arga ibland, A.J. var arg igår, därför är han människa!

En sån där dag...

Jag vet att jag ofta skriver att jag är trött, och för det mesta är det nog bara vanligt gnäll, men idag har det faktiskt varit en väldigt tung dag. Hade ställt väckarklockan för att jag inte skulle sova för länge, åt frukost och drack té, men kände fortfarande mig så fruktansvärt sömnig. Så jag bestämde mig för att halvslumra i sängen en stund innan jag till slut kom upp för att skriva lite på min uppsats. Sen skulle jag dra till kåren och hämta gästpass till imorgon, så då ska man ju helst inte se ut som om man precis vaknat. Gjorde mitt bästa, eller inte egentligen, och jag tror inte det hade avsedd effekt i vilket fall som helst. Var så tankspridd att jag var tvungen att stanna två gånger vid bankomaten för att ta ut pengar. Nåja... sen så skulle man ju klippa sig med. Satt där och var sömnig. Frisörskan sa att jag var ovanligt tyst idag och jag skyllde lite på vädret. Men det var något med vädret idag. Anders O var nere, Josefine var nere, Linda var seg och trött och dessutom så läste jag i Jennies blogg att hon också var nere. Det var definitivt något konstigt med idag.

Det var en ledig tvättid nere i tvättstugan, vilket jag tyckte var utmärkt eftersom jag behövde tvätta. Grejen var att någon tydligen haft en dålig dag och glömt sin tvätt i maskinerna. Så jag var tvungen att dumpa det i den enda rullande tvättkorgen som fanns där, vilket gjorde att jag själv inte kunde använda den. Chattade med Josefine för en stund sedan och samma sak hade hänt henne, idag! Mycket skumt tycker jag att det är. Inte bara det, tydligen så tvättade vi samma dag förra gången också, skumt helt enkelt.

Naturligtvis valde jag att städa idag också, eftersom jag var så trött... väldigt bra idé måste jag säga, hmpff. Det blev lite renare ialla fall, men inte överallt! Men jag är nöjd, det hade ju kunnat sett ut som det gjorde innan jag städade, hehe! Några avsnitt av Vita Huste har man också hunnit med, det är skoj, bra serie! Rekommenderas!

Position

Efter några dagars bloggar om mat så tröttnade jag och bestämde mig för att skriva något annat. Idag så ska jag spela bowling tillsammans med Anders J och Linda. Men innan dess så ska jag försöka skriva lite på min uppsats. Det går trögt, riktigt trögt. Varför gjorde jag inte mer när det ändå gick lätt? Nu sitter man alltså här, en vecka före jul och två före nyår och segar med sin uppsats. Det var lite prat i onsdags om att vi ska lämna in uppsatserna också, innan seminariet. Jag hade svårt att hålla mig för skratt. Det är väl klart man ska lämna in uppsatserna INNAN seminariet, hur fan skulle man annars kunna opponera? Ibland är jag glad över att D-kursen blivit inställd så att jag hade kunnat studera på någon mer seriös kurs, fast nu fanns det inte många såna. Samtidigt är jag förbannad för att den andra kursen jag sökte också var inställd, trots att den gick i Malmö. Jag hade behövt lite ångest, att krypa tillbaka dit igen, och sedan resa mig som fenix och minsann visa alla att jag klarar av detta så mycket bättre nu än vad jag gjorde då.

Men jag skulle inte vilja flytta tillbaka till Malmö igen, jag trivs ganska så bra där jag är just nu. Mina tankar om att dra till K-hamn finns också kvar, men de är lite grann lagda på s, tills vidare. Att få tag i ett hem där är inte fruktansvärt lätt, särskilt när man begränsas av sin ekonomiska situation. Billig hyreslägenhet är det man är ute efter, finns det några såna? Njae... Naturligtvis var Karlshamn så mycket mer spännande att flytta till när man bodde i lilla tråkiga Simrishamn, men det är ju inte så svårt att slå direkt. På tal om Simrishamn så har det pratats lite om att jag ska åka dit redan på torsdag nu i veckan som kommer. Jag känner mig något tveksam till att åka dit redan då. Finns ingen dator där, så inget internet, och inget ställe man kan skriva uppsats på heller. Däremot finns det tid för att läsa och anteckna en massa, och titta på TV. Jag tycker knappt om TV nuförtiden. Det roligaste på TV är den italienska kanalen Rai Uno, och franska TV5. "Deal or no deal" på italienska har jag berättat om tidigare, och det är underhållning, trots att man ett av hundra ord kanske. På den franska kanalen är det textat ibland, så det funkar ju att titta på menar jag.

Hemskt vad man glider omkring mellan ämnena nu, dags att sluta tror jag, för den här gången.

Dagens mat

Idag blev det inte någon kyckling eftersom jag tryckt i mig den redan, hehe. Men det kommer definitivt bli fler gånger, lita på det. Det är gott, och ganska så billig mat egentligen, att köpa sig en hel kyckling. Trots att det är ben så är det kanske inte mer än 10-15% kanske, vilket är rätt så ok tycker jag själv. Så ikväll blev det istället fisk, som inte fick plats i den där fisksoppan jag gjorde. Alaska pollock, billigt billigt... stekte bitarna i lite margarin och kryddade med salt och peppar. Naturligtvis åt jag cocktailtomater till, precis som de senaste dagarna, mums!


Stekt fisk med cocktailtomater,
ruccola, rå broccoli och potatis.

Det räckte gott och väl med två potatisar tyckte jag eftersom det var en del annat också. Missade att fotografera såsen jag hade till, vilken var gjord på creme fraiche med en vitlöksklyfta, salt, paprikakrydda och svartpeppar. Nu känner man verkligen en stark vitlökssmak i munnen. Borsta tänderna? Jajamensan!

Eftermiddagens mat

Kvällens mat blev inte exakt vad jag sa att det skulle bli. Tänkte att det kändes onödigt att blanda ihop en sallad utan la sakerna bara på tallriken. Därför förärade sig min mat också denna kväll (sen eftermiddag) en bild. Den här gången blev det lite trängre på tallriken, och jag blev efteråt lite mättare. Men men, nog med pladdret.

Stekt kyckling med ruccolasallad,
rå broccoli, ris och cocktailtomater

Åt lite tidigare eftersom Anders J är på väg för vi ska titta på film, och den överfyllda stora tallriken med mat lyckades jag trycka i mig på rekordtiden tio minuter. Känner mig asmätt och jag känner mig lite medtagen. Pust. Svettas lite tror jag!

Kvällens mat

Det blev precis det jag sa att det skulle bli, till mat! Var så grymt hungrig så jag kunde knappt sitta still. Och trots att jag åt en halv kyckling så kände jag mig inte proppmätt, vilket är en bra grej. Nu har jag ytterligare en halv som håller på att svalna så att jag ska kunna stoppa in den i kylen och göra kycklingsallad imorgon. Så här såg det alltså ut, och lägg märke ötill hur bra cocktailtomaterna passade där avocadokärnan satt.

Ungnsstekt (halv) kyckling med rå broccoli,
avocado och cocktailtomater.


Nåja, det var allt för den här gången! Ha det så bra!

Barn, intervju och mat!

Clara ska också få barn! Det är ju fantastiskt, och inte helt och hållet oväntat enligt min åsikt. Känns som alla får barn nu, it's rainin' babies! Nåja, två är det ialla fall. Ett sommarbarn blir det, och jag hoppas det blir en fin sommar och ett fint barn, verkligen. Håller tummarna! Släppte, eftersom det är svårt att skriva med tummen mitt i näven.

Annars så har jag pysslat med transkription idag. Gjorde typ den resterande tredjedelen lite drygt, och drygt
 var precis var det var. Är helt slut, jag orkar inte mer. Men jag ska lyssna igenom intervjun igen så att jag verkligen fått allt rätt, men det tar jag nog senare idag. Efterlyser en person som inte stakar sig så mycket, för det är riktigt jobbigt. Det, det, det eller så att, det är så att... kan kännas väldigt frustrerande. Man vill ha det tydligt och koncist. Och när det blir aslånga meningar kan det kännas jobbigt också. Fast man ska väl inte gnälla, eftersom det är så folk pratar när de tänker samtidigt, antar jag. Att släppa frågorna tidigare är kanske en bra idé, så den intervjuade får lite betänketid innan, och det blir liksom tydligare. Fast jag tror att det här är bra träning inför framtiden. Som jag skrev till Jimmy på messenger så får man inte så många chanser att göra sånt här, och då ska man ju ta de chanserna. Se möjligheterna och inte det jobbiga. Jag är väldigt tacksam för den intervjun som jag gjort, och för de som komma skall, tack!

Ikväll så ska jag nog äta kyckling med avocado, broccoli och cocktailtomater. Det ska bli gott. Imorgon blir det kycklingsallad på resterna av fågeln, eftersom jag köpte en hel. Det var längesedan jag köpte en hel kyckling. Trauma efter en misslyckad episod i Malmö där det kom spad överallt, och det var väldigt trist. Känns som jag har en lite bättre arbetsbänk den här gången, möjligheterna att spilla är så mycket bättre, hahaha! Nåja, tillbaka till läsning... ska fixa lite om Durkheim idag tror jag!

Åh, fick ett kort från blodcentralen! En god jul tack vare dig! Det är det enda man behöver ibland, någon typ av erkännande för att det man gör verkligen spelar någon roll.

Julkonsert

Åkte med Linda och Thomas till Nosaby kyrka och lyssnade på julkonsert. Blev upphämtad på  Lyckans Höjd och fick åka bil dit. Insläppet började inte förrän kvart över sex så vi fick stå och vänta utanför lite, fast vi satt borta i församlingshemmet och mös istället. Sen satt vi i kyrkan och mös istället, och pratade en massa strunt. Thomas är nog en av de mest oseriösa människor jag känner, men å andra sidan brukar man ju inte vara särskilt seriös till vardags, utom jag kanske, hahaa! Det var jättefin sång som alla flickorna presterade, det var inga pojkar i kören alls, förutom en liten stjärngosse som kom in framemot slutet, och naturligtvis några pappor som också var med och sjöng. Många nya sånger man inte kände igen, ackompanjerade av piano och trummor på vissa låtar men inte alla. Det märktes att de hade övat mycket, för det satt perfekt. De klassiska sångerna med lite tempo och humor var nästan bäst, men de var hur duktiga som helst annars också.

Det var ganska kul när papporna gjorde entré. Knappt halvvägs in i konserten reste de sig upp från bänkarna, satte på sig tomteluvor och sjöng. Bara dyker upp sådär och börja sjunga, det var lite speciellt. Sen hade de ett par klädbyten också, vilket verkade lite meningslöst. Prästen pratade lite också, och det var trevligt tyckte jag. Sen så åkte jag hem och glömde naturligtvis mina handskar i Thomas bil, så de får jag hämta på något sätt någon gång... kanske lördag!

Teatime?

Trots att klockan var mer än två på dagen kände jag mig fortfarande väldigt trött, så jag bestämde mig för att dricka en kopp té. Sen stod jag och diskade en grej, och vips så var 95 procent av mitt té överallt utom i min mugg. På byxorna, i min bestickslåda, på golvet och bland mina sopor, och naturligtvis över hela min "diskbänk". Resterande 5 procent drack jag upp, men det smakade ingen vidare... hade haft téet i för länge så det gjorde inget att det försvann. Nåja, nu ska jag börja transkribera intervju... se hur lång man kommer! :P

Julplaner

Vaknade vid kvart i tio kanske, och några minuter senare ringde det på dörren! Det var tydligen farsan som kom och hälsade på, där ser man! Inte varje dag! Snackade lite om det ena och det andra, gav honom min uppsatstext för han verkade intresserad av den. Sa att jag förmodligen kommer att åka ner till Simrishamn nästa helg! Det verkar tveksam om han kommer att vara där då, men jag kommer det ialla fall. Och sen så är det ändrade planer om julafton, det blir inte Ängelholm alltså. Känns ju lite närmare på sätt och vis, lite mer bekant och inte så långt borta, typ... hos Annika i Sjöbo. Juldagen hemma hos Anders Os föräldrar i Tåghusa kanske, åtminstone fram till någon gång på eftermiddagen, sen får man se hur det blir på kvällen. Har blivit erbjuden att se Arn-filmen på kvällen där, men jag känner mig inte så sugen på det. Medeltids-b-rulle, njae... känns osäkert. Lite utgång hade varit trevligt, och då är Tomelilla inte något ställe att vara på, om man nu inte ska till Tingvalla! Men det ska man ju inte... eller?

Goodnight lovers

Fan vad trött jag var idag, eller är snarare, helt sinnesjukt trött. Vaknade redan klockan sju av att jag behövde på på dass, så satans irriterande eftersom jag skulle upp trekvart senare i vilket fall som helst. Försökte hur som helst att somna om igen, men icke! Låg och lyssnade på P1 istället, lite snack om det ena och det andra. Det där med ICAs kött börjar bli aningen tjatigt vid det här laget. Lite drygt sex timmars sömn är inget för mig, inget alls... jag vill ha mina åtta timmar, eller åtminstone sju och en halv.

På seminariet var jag alltså ganska så passiv idag, sa inte så mycket och inget av det som jag suttit och plirat ner igårkväll. Fast det berodde främst på att folk inte dök upp.Var väldigt trött dessutom, så jag helt enkelt orkade inte. Tur att min uppsats berhandlades först, så där var jag ändå ganska så pigg. Anders J nämnde det i efterhand också, att jag varit tyst. Men det är såna dagar, jag säger inte så mycket eftersom jag inte känner att jag har mycket att säga. Ganska så positiv respons fick jag ändå, folk tyckte att den verkade bra, men jag misstänker att ingen närvarande hade läst den så noggrannt. Vill ju ha kritik på det här stadiet, inte beröm.

Stannade kvar efter seminariet och hämtade ut en diktafon till mina intervjuer. Var häpen över att det fanns såna att tillgå, men det var ju fantastiskt bra. Ska behålla den till den sjunde januari, vilket är mer än tillräckligt skulle jag tro. Sen hjälpte jag Anders J lite med att häfta ihop hans enkäter, för jag tyckte ändå att han skulle hänga med och köpa mat vid pastavagnen. Vänlig som han är höll han mig sällskap fram till min intervju som jag hade planerat idag. Skulle snacka med Urban om moral och såna saker, sånt som min uppsats handlar om. Det blev väl 20-25 minuters intervju, och sen satt vi kvar och snackade allmänt om andra grejor i nån timme kanske. Det var trevligt det också.

Men nu sitter jag alltså hemma och jäspar, eftersom jag är trött!

p.s.
Rubriken är en låttitel, till en låt som jag nynnade på imorse, gruppen är Depeche Mode.

Bra beslut eller kollektiv bestraffning?

För en tid sedan skrev jag en blogg om att köerna till uppkörningen var orimligt långa och att regeringen ville låta privata enteprenörer ta hand om dessa prov. Detta skrev jag om i "Felprioriterat angående privat körkort".

Nu är det så att i november så skrev regeringen ett förordnande om att man skulle höja avgifterna, eftersom vägverket gick back 30 miljoner kronor. Genom att höja avgifterna ska man alltså komma åt det faktum att proven som genomförs är för dyra. Allt detta går att läsa om i den här artikeln på DN.se.

Det som är intressant är att jag själv föreslog i min blogg att man skulle höja avgifterna för att komma åt problematiken med de långa köerna. Nu står det visserligen inget om det i artikeln, vilket inte behöver betyda att det inte skulle fungera som ytterligare en positiv effekt av höjningen. Om det nu blir så att köerna minskar så är det naturligtvis ett bra beslut. Fast samtidigt så tror jag inte att en kollektiv bestraffning är att föredra i den här situationen.

Problemet är det här; köerna är för långa eftersom aspiranterna är för dåliga. Lösningen som skulle innebära en höjning av avgifterna skulle inte bara slå mot de som är dåliga, utan skulle även slå mot de aspiranter som är väl förberedda. Att införa en generell höjning av avgiften i syfte att minska på köerna skulle därför te sig som orättvis. Mitt nya uppdaterade förslag är att det ska ske en stegvis höjning av avgiften för varje ny gång man genomför sitt körkortsprov. Exempelvis kan det vara så att man för varje gång höjer avgiften med (slumpsumman) 50 kronor. Detta skulle alltså fungera som ett incitament för att klara sitt prov den första gången, samtidigt som de duktiga eleverna skulle få betala det vanliga priset för sina prov. Vad jag menar är att man inte ska kollektivt bestraffa alla då ett visst antal till synes medvetet betungar systemet genom att genomgå för många prov.

90% mos

Tänkte egentligen skicka en en uppdaterad version av min uppsats till mina handledare samt resten av klassen, men eftersom min uppdaterade version inte är tillräckligt uppdaterad så tror jag att jag skiter i det, tills vidare. Idag har jag faktiskt pluggat, och verkligen kämpat med att få något vettigt sagt om Sartre och existensialismen. Ändå vågar jag inte läsa igenom min text eftersom jag är rädd för att det bara är blaj. Fast det är väl inget nytt, tycker ju det mesta jag skriver är ganska så mycket blaj ändå, trots alla bevis om att det förmodligen inte är det.

Grejen är sådan att jag har ändrat på min metod, istället för att använda mig av enkätundersökning ska jag göra intervjuer. Låter kanske som en simpel förändring, och det är det förmodligen också om inte min hjärna till 90 % består av mos, och resterande 10 % kräver underhållning i alla möjliga former så är det inte lätt.

Hade dessutom tänkt få ner lite text om Singer, men eftersom hans text bara består av spret (hit och dit) så sket det sig totalt. Kanske ska nämna att jag bara läst inledningen också. Nåja, jag kan nog få ner lite om att han är utilitarist, vad allt det där nu innebär. Varför skyggar jag från en moral som är så konkret till skillnad från Kant och Sartre? Jag borde egentligen vara glad och hoppa upp och ner i min lägenhet. Det var nåt om att min hjärna till 90 & bestod av mums... nej mos... kan inte ens tänka på rätt ord längre! Att blogga är en form av underhållning, för mig själv! Jag tycker om det!

Drar mig från att titta på TV också. Tycker det är en ganska så meningslös sysselsättning när man kan välja precis vad man vill se på nätet. Jo, svt.se har varit slö den senaste tiden, men till slut kommer man in, och man kan tydligen lyssna på alla låtarna på trackslistan på sr.se om man nu tycker det är skoj, det mesta är skit. Skulle egentligen rösta, men eftersom man måste registrera sig med sitt fullständiga personnummer så sket jag i det. Lillasyster, Sahara Hotnights, Magnus Uggla och några till var det jag planerade att lägga min röst på.

Så, nu blir det inte mer.

En bok att uppskatta

Vaknade klockan kvart i fem i morse. Det var lite liv i trapphuset, och jag hörde sedan dessa människor lämna platsen med hjälp av en bil. Var klarvaken och försökte somna, vilket jag misslyckades med. Gjorde det enda vettiga, och läste en stund i min bok, i vilken jag kommit halvvägs skulle jag tro. Satte igång TVn klockan sex och stirrade på en genutsändelse av gårdagens sportspegel. Nöjde mig inte med det utan steg upp och gjorde té och läste i min andra bok som jag har på gång, nämligen Sartre. Den ni, det är en bok att uppskatta. Åt också frukost... innan jag vid halv nio fått nog och kände mig trött igen. Gick och la mig igen och sussade halvdant med drömmar om att jag spelade ett oväntat verkligt brädspel, samt att jag tappade en tand, fast snarare var det så att den bara föll isönder inne i min mun, och ut kom tandbitar och blod. Det är en återkommande dröm, att jag tappar tänderna... och om den tycker jag inte.

Vaknade igen för lite drygt en timme sedan och har sedan dess läst ytterligare några sidor samt gjort anteckningar. Ätit min andra frukost och druckit min andra kopp med té för dagen. Nu kände jag för en paus, och vad är inte bättre att pausa med om inte sin blogg? Jaja, ska läsa igenom några andra också om de uppdaterat sina. Bloggar är ett väldigt bra sätt att hålla kontakten på, på något vis. Det är ialla fall ett bra sätt att meddela vad man sysslar med nuförtiden. Bäst är att träffas, men det är inte alltid praktiskt möjligt, eller ens önskbart. Att önska saker och sedan förvänta sig att det ska hända, är inte heller tänkbart. Handlingen är central, det är genom dina handlingar du är, och genom ditt liv.

Mekaniska gräshoppor

Efter en lång och seg dag så börjar jag äntligen må lite bättre. Är fortfarande lite trött, men huvudvärken har åtminstone släppt, sisådär två timmar efter det att jag käkade en painkiller. Har suttit en liten stund och tittat på 2001 på TCM, den är nästan hypnotisk tycker jag. Tempot, bilderna men framförallt ljudet är så speciella. Hur låter egentligen rymden? Förmodligen inte som mekaniska gräshoppor, men ska lägga något ljud på det så varför inte det? Tung andning i bakgrunden... det är något som är på väg, sakta men säkert. Vad är det? Slutet...

Hade egentligen tänkt se en annan film, men man kan ju lika gärna se den! Blir väl lite tidigare i säng idag. Igår somnade jag inte förrän kl 3, vilket är sent för mig. Nä, imorgon är det plugga som gäller. Läste lite idag, men långt från tillräckligt. Tycker och Sartres bok också, den är deffo bättre än Kant.

Måste fixa med julklappar och julkort nästa vecka, vem ska få något iår?

Min lördag...

Hade det jättetrevligt igår, från det att jag var klar med tvätten kanske jag ska tillägga! Stack ner på stan för att höra Anders J spela med sin orkester. Promenerade ner i solen och duggregnet, och missade ta mig tusan det mesta av spelningen också. Mest berodde det på att folk var ivägen så man hann inte ifatt, och när man väl kom ifatt så var de på väg någon annanstans. Träffade Heli Ann också och växlade några ord innan jag till min förvåning såg Jimmy och Sofia promenera en bit bort. Sprang ikapp och frågade ut de vad de spysslade med i stan. Julhandel tydligen. Det var trevligt att prata med de lite, och så naturligtvis så missade jag ännu mer av Anders spelande. Pratade lite med honom dock, och vi bestämde att vi skulle fixa käk och kolla på film på kvällen. Promenerade hem och satt vid datorn en stund och chattade med Anders O som kommit tillbaka från Tanzania!

I vilket fall som helst så kom den andre Anders, han med J, över och vi stack till storWillys och handlade mat. Flummade runt en liten stund, vilket kan vara ganska så kul ibland. Det blev tacolasagne, med massor med köttfärs, tortillas med ostsmak, en blandning av creme fraiche och philadelphia och så riven ost såklart. Bekräftade ytterligare en gång att man bara kan vara ett i mitt så kallade kök, men vi hjälptes åt med maten så långt det nu gick. Mätt blev man också, dundermätt... kollade på Creature Comforts och spelade Sims 2 en stund, skapade en familj och byggde ett hus. Kan vara kul att göra ibland. Hehehe... sen så blev det film, Shaun of the Dead. Den var bra, synd bara att Dylan Moran fick en så prydlig roll... han är bäst oförskämd, som en äkta Irländare, hahaha! Kvällen avslutades med "Skattkartan", dett franskt lekprogram som var en blanding mellan "Jakten på den röda rubinen" och "På rymmen". Det roliga var att de fick helikoptrar till sin hjälp i sökandet efter olika ledtrådar, och att programledaren satt i en sån hela programmet igenom. Massa teknik och grejor, kameramän som sprang runt och det var underhållande faktiskt...

Så, det var min lördag! Hur var din?

Blod igen!

Bland allt prat om glödlampor och rockfestivaler så var det ett ämne som kon bort sig, nämligen det faktum att jag igår var och donerade blod för tionde gången. Vad fick jag för det? Inget speciellt alls faktiskt, de bara sa att det var den tionde gången och det var allt. Naturligtvis så la jag beslag på en pauskupong innan jag försent kom på att det var en t-shirt som jag ville ha. Suck tänkte jag, får väl ta det nästa gång då.  Skulle tagit med mig en värvningslapp till Anders J också, men eftersom de inte hade några sådana, så tog jag en vanlig anmälningslapp istället. Jag får alltså inte något för att jag värvar honom. Det enda positiva som hände var att... öhm, jag kommer att bli tvungen att gnaga i mig en hel karta med järntabletter, doh! Kommer nog inte att göra det, järn är ju för tusan giftigt. GIFTIGT! Fast det är koffein också...

Och det är idag tre veckor sedan jag drack kaffe, och jag saknar det heller inte. Istället har man smällt i sig en massa té, vilket förvisso också innehåller en massa koffein. Men jag är övertygad om att det trots allt innehåller mindre koffein än kaffe. Koffein är inte särskilt bra för järnupptagningsförmågan förresten, det vet jag om sedan tidigare. Vad som är bra är c-vitamin, rekommenderas att man intar något i den stilen. Det har jag inte gjort den här gången och det är kanske därför som jag är så trött idag, dundertrött.

Nu måste jag faktiskt korrigera mitt uttalande från tidigare. Det var faktiskt ganska så trevligt att ge blod. Sköterskan som stack i kanylen i mig pratade med mig lite också, och det var trevligt. Frågade lite vad jag gjorde och jag berättade att jag pluggade sociologi och höll på att skriva min c-uppsats. Sen så kom det en man med barn, två stycken, och det är ju mycket mer intressant än en fattig student, verkar det som... det där lät ju lite patetiskt! Det var alltså ett abrupt slut på konversationen, det är det jag vill ha sagt. I Simrishamn är det bättre att ge blod tycker jag, mycket mysigare.

Nästa gång jag kan ge blod är den 29:e februari. Skottdagen av alla dagar, hehe. Prel. föddat. för Jennie också, eller åtmionstone för bäbbis, hehe.

Sweden Rock -08 (del 2)

Det verkar som om ödet vill att jag ska åka till Sweden Rock nästa år. Jag har ju nästan ett spikat jobb där nuförtiden, och om det skulle bli ett fjärde år så var det tvunget att något alldeles extra ska komma dit. Nu är det alltså så att flera band som jag gillar ska komma dit, vilket jag har skrivit tidigare. Inte bara det, nu ska ett av mina favoritband från förra årets festival komma, Def Leppard. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, ska jag åka eller ska jag stanna hemma? Förra året trivdes jag inte så jättebra, men när något så klassiskt ska komma så vet man inte. Hysteria ftw... det här skrev jag i min årssammanfattning för 2006 under rubriken Årets musik Live, på andra plats;

"Def Leppard. Första och enda stora konserten som jag körde ljuset på under Sweden Rock. Det var skitkul, och måste därför vara med också."

Vad som därutöver bör nämnas är att jag bara hade en kandidat när det gällde alla andra kategorier, så detta var stort för mig.

Dessutom är det klart att Whitesnake ska komma! Ett hyggligt bra band det med, inte ett av mina favoriter, får väl lyssna in sig lite mer. Annars brukar det vara bra att se ett band live innan man bildar sig en första uppfattning, det är de bästa låtarna och musik ska ju först och främst upplevas Live! Nu är det alltså ett band, och lite halvt med Whitesnake, som ytterligare lockar en att åka till Sweden Rock Festival i sommar. Europe och Danko Jones är andra band som verkligen skulle locka mig, om de kommer är jag där förmodligen. Serj Tankian känns väldigt tveksam för tillfälet, men om han skulle dyka upp så skulle jag inte tacka nej heller.

Är du sämre än en irländare?

Läste idag att Irland blir det första landet i världen att förbjuda den klassiska glödlampan. Den typen av energislösande lampor ska, som jag förstår det, vara borta redan i januari 2009. Naturligtvis kommer detta förmodligen att gälla försäljningen av glödlampor. Att folk har sådana liggande hemma kan, och ska man inte heller göra någonting åt, är min enkla åsikt. De kommer till slut att försvinna, och det tycker jag är positivt. Samtidigt tycker jag att man inte ska låta producenterna för sätta takten för när glödlampan ska vara borta, det är helt enkelt upp till de lagstiftande församlingarna att förbjuda dessa lampor. Det är det bästa och snabbaste sättet att minska på den generella elförbrukningen bland hushållen. Företag kan också tjäna på detta tror jag, men hushållen förbrukar väldigt mycket energi de också.

Men ska vi sitta på händerna och vänta på att vår blåa regering ska fatta ett sådant här beslut? Nej, för ett sånt beslut kommer inte att komma ifrån regeringen. Regeringen verkar inte vara intresserad att ta itu med den oerhört viktiga frågan gällande elförbrukningen i vårt land. Det är bara genom minskad konsumtion som vi kan lösa de problem som vi har angående brist på elektricitet under vissa delar av året. Att bygga ut kärnkraften är fullständigt onödigt, det går att fixa problemet utan en ökad energiproduktion. Priserna får vi trots allt vänja oss vid, eftersom vår elmarknad är integrerad i den europeiska.

Så, är du bättre än en irländare? Kan du byta ut dina energislösande glödlampor mor energisparande lampor? Jag vet att jag kan göra det, och jag kommer också att göra det!

Artikeln jag läste kommer från Greenpeace!

Rund onsdag

Bowling bowling bowling... detta klot av vällycka! När var det man bowlade sist? Jovisstja, idag! Haha! Hade en trevlig stund med Anders J i en annars tom bowlinghall. Idag hann vi dessutom bowla fyra serier. Det var riktigt skoj och kan rekommenderas till alla som finner det ett nöja i att röra på sig lite, riva ner käglor samt umgås med någon trevlig filur, samtidigt. Resultatmässigt gick det upp och ner, men klart var att Anders vann flest gånger, medan jag bara vann en. Dagens fråga är alltså; Hur många serier vann Anders?

Dessutom har jag fördjupat mig lite i filosofins underbara värld. Kant fick sig återigen en liten omgång, eller snarare var det Kant som gav mig en liten omgång. Mcket prat om förnuft, plikt och god vilja! Jag tror den här gubben kan vara nyttig för min uppsats, eftersom han så klart och tydligt visar att han tycker att moralen kommer inifrån, till skillnad från Durkheim som inte tycker det. Det gör nog de flesta förresten, tycker att  moralen uppstår mellan individer än inom dem. Nu ska man bara få ner lite på papper så att man kan visa upp något imorgon då jag ska träffa Josefine och Anders J för att diskutera uppsats. Har inte så fruktansvärt mycket att vara stolt över, men det kanske blir lite grann. Fast just nu känner jag mig lite trött, så det blir paus en stund till.

Igår skulle jag titta på fotboll, blev det av? Icke! Jag missade den matchen jag skulle se, och när jag väl började se reprisen com började direkt efter matchen slutat, så satt jag vid datorn istället. Nåja, det verkade vara en ganska så tråkig match ändå, så ikväll kanske det blir nåt? Nähä... visst ja! Ingen fotboll ikväll, åtmistone inte i Champions league... fast de visar FC Köpenhamn - Atletico Madrid på dansk tv så det kanske man kan se, eller inte! Jag klarar mig utan det idag tror jag! Har som sagt en uppsats att skriva, hrm...

Kantig tisdag

Har börjat läsa en bok av Immanuel Kant till min uppsats. Det är som tur en nyöversättning, så det är inte så jättesvårt att förstå texten, men det är lite knöligt ändå. Lånade den boken på bibblan, tillsammans med två andra, samtidigt som jag lämnade två. Det är en ordentlig hög med böcker jag har nu. 17 stycken rättare sagt... men jag kommer nog inte att använda alla! eller, jag vet att jag inte kommer att göra det.

Annars har jag varit på bra humör idag igen! Springer inte omkring och är "lycklig" hela tiden, men det kommer små stunder som man känner att det knappt kunnat vara bättre. Det är ganska så trevligt tycker jag. Som när jag skulle sova i mina nya sängkläder för första gången, det pirrade i magen lite... lättroad? Tydligen är jag det för tillfället... hahaha! Detsamma när man sätter igång vissa låtar eller planerar att fika med någon!

Återigen är det Sims som gäller! Har skapat två nya fina familjer, hihi! Ska se om man får ihop det på något vis, hade varit kul... skapa familjeträd och sånt!

Kakbak

Tidigare idag så råkade jag radera en kommentar som jag hade fått. Hade kommenterat kommentaren fast ångrade mig och skulle ta bort den, och råkade av misstag ta bort kommentaren. Nåja, shit happens, antar jag. Annars så får jag inte särskilt mycket kommentarer på min blogg, så det var lite synd. Å andra sidan var det inte något vettigt meddelande, och jag känner inte personen heller så det kanske inte gör så mycket. Annars kan du som skickade det
skicka igen, vem du nu än var!

Det blev bakning idag förresten! Chocolate Chip Cookies! Blev väldigt förvånad när det visade sig att de smetades ut ordentligt på bakplåtspappret. De smälte liksom in i varandra eftersom jag varit klantig nog att 1) göra de för stora, och 2) lägga de för nära varandra. Det blev dock inte jätteenorma, men de blev ordentligt onyttiga, haha! Sa att jag skulle ge några till Jennie så hon kan bli tjock på riktigt (vilket jag inte tycker att hon är just nu), de ligger här bredvid mig, beredda att levereras. Lite för sockrigt och smörigt för min smak, så jag kommer nog inte äta så många av dem. Men det blev rätt så goda, fast kanske inte så estetiskt tilltalande, hähä.

Regnig måndag

Äntligen har jag varit någorlunda produktiv i mitt uppsatsskrivande. Ok, jag har inte skrivit en massa på datorn, men jag har läst ett helt kapitel i en bok och gjort anteckningar i ett anteckningsblock. Med tanke på hur mycket jag gjort sedan i måndags, förra veckan... hua, så är det här mycket. Fast det var en jättebra bok, och jag fick många tankar och uppslag. Har dessutom hittat en bra bok som jag skulle kunna ha nytta av, och den stod i min bokhylla, haha! Imorgon är det annars dags att göra en utflykt till biblioteket för att lämna tillbaka böcker och kanske hitta någon ersättare som jag bara måste ha. Hoppas bara det blir bättre väder än vad det varit idag, för idag har inte varit så skoj. Men men, det får man väl ta... lycka är ju ändå något som kommer inifrån, även om det yttre kan hjälpa så fruktansvärt mycket ibland.

Dessutom har jag läst igenom Anders och Johans artikel från förra terminen. Mmm, det har tagit så här lång tid! Läste halva när det begav sig, men tyckte att den var lite seg så jag orkade bara inte. Tyckte inte den var särskilt mycket roligare den här gången, men den var långt mer intressant, och visst saknades det en massa källhänvisningar? Jag tror det var Clara som opponerade på den, och det var säkert en punkt som hon tog upp. På tal om Clara, det var längesedan man träffade henne nu, och förresten, jag ska nog baka idag, med riktigt smör och riktigt choklad, mums. Får se hur det går, sist gick det åt skogen och jag skyller på receptet och min inställning till projektet (var väldigt tveksam till receptet). Oj! Nu tappade jag tråden! Att jag läste deras artikel inte alls onödigt, men jag trodde faktiskt att jag skulle få någon slags uppslag till min uppsats, fast tyvärr så gjorde jag inte det. Är trots det glad över att jag läste den till slut!

Nä, nu är det dags för att gå vidare och plugga, efter en kopp te måhända!

Ciao (Chai)

Ljus, musik och mina väggar

För en stund sedan tröttnade jag på att ha datorn igång, så jag stängde helt enkelt av den och läste en stund i boken. Det var riktigt mysigt faktiskt, att ligga i soffan och läsa bok, utan några som helst störande ljud. Hade några värmeljus tända och såklart min elekriska adventsljusstake tänd, och min sänglampa som gjorde att jag kunde läsa. Det var faktiskt bekvämt, trots att min soffa egentligen inte kan räknas som bekväm. Tycker verkligen om den boken, den får mig på bättre humör varje gång jag läser den, mmm :-) Jo förresten, mitt julpynt består för tillfället av ovan nämnda ljusstake samt en kökshandduk som det står God Jul på, det är inte illa va?

Sen så ägnade jag en stund åt att titta på en konsert-DVD. Åh, jag vet att jag sagt detta innan, men det är så roligt med såna filmer. Man kan se de om och om igen och, åtminstone jag, tröttnar aldrig. Såg inte riktigt hela utan sparade lite till senare. Det är Elevation Tour från Boston ifall det är någon som är nyfiken!

Kollat lite efter posters. Josefine tipsade igår om en riktigt kul poster från filmen Fear and Loathing in Las Vegas, och jag kom väl på att mina väggar är lite tråkiga utan saker där. Ett par stycken, eller tre skulle kanske vara någonting för min lägenhet. Tittade runt lite grann på sajten men hittade inte exakt det jag ville ha. Nu finns det säkert att få tag i på annat sätt, men begagnat är inget för mig, åtminstone när det gäller saker som posters. Anders O har några retrofilmposters i sin lägenhet, som han visserligen varit för lat för att hänga upp, men ändå. Man kanske ska hitta posters från sina favoritfilmer...? Men jag vill gärna att postern ska stå för något, en tanke eller en drivkraft, någonting man kan titta på och få energi ifrån. Fast vad skulle det vara?

Sömnig söndag

Igår var det en trevlig dag! Efter att jag hade städat klart och ätit, och duschat så ringde det på dörren och där stod Anders J ute i det mörka trapphuset. Vi hade bestämt att vi skulle traffas hemma hos mig för att senare åka bil bort till Josefine där vi skulle umgås en stund innan det var dags för bowling. Nu blev det inte så utan jag och Anders satt en stund och snackade här istället, och det var hur trevligt som helst. Men sen var det bowling. Calle och Josefine kom också dit, sent men till slut dök de upp. Bowlade en timme, och jag kände verkligen att jag var ringrostig, och jag kände att jag legat lågt med träningen ett tag, suck. Fick inte mer än 95 den första rundan, Anders J var överlägsen med sina 120. Andra rundan gick mycket bättre men den hann jag inte spela klart tyvärr. Bestämde att vi skulle spela någon annan dag igen.

Efter den här lilla aktiviteten stack vi till mig. Satt och pratade en massa, drack öl och vin och hade det allmänt mysigt. Det var nästan så att vi knappt kom iväg till Biljard där vi fortsatte en stund, och eftersom biljard stänger ett så stack vi naturligtvis vidare till Harrys efteråt. Det är en klassisk runda det där. Tog det ganska lugnt med alkoholen, och det är jag glad för idag. Nu skulle visserligen Joss och Calle dra iväg till Växjö idag, det vill säga dagen efter, så de tog det också lugnt och Anders körde och är nykterist, typ. Det hade sett ut ifall jag supit skitmycket, verkligen, haha!

Helt enkelt en väldigt lyckad afton måste jag säga!

Åh, jo förresten! Idag så har jag chattat med Anders O! Han satt på ett sjaskigt internetcafé nere i Singida i Tanzania. Han berättade att han sett två(!) vita människor idag, hihi! Snackade lite om te också, och tydligen heter det Chai på Swahili också.

Idag har jag inte gjort någonting vettigt, spelat en mass Hearts of Iron. Krigade mot Sovjet med Sverige, och det gick väl lite sådär. Det blev fred efter vinterkriget och då hade jag förlorat en massa båtar och flygplan.

Julig lördag

Idag var det julmarknad nere i stan. Ja, det kanske pågår fortfarande, det vet jag inte, men det var det när jag var där, för jag var på julmarknad idag. Det var inte jättemycket folk ute eftersom det småduggade lite grann. Hade med mig paraplyet så jag blev inte jätteblöt precis, vilket var bra eftersom det är tråkigt att vara blöt. Hursomhelst så var jag på ganska så bra humör fortfarande, när förresten, jag var glad och på gott humör. Smålog när jag promenerade in till stan. Anders hade sagt att han skulle spela, så jag tänkte för en gångs skull höra honom spela, och resten av de andra också. Och det gjorde jag. Han gick och spelade samtidigt, sen stod han stilla och spelade, och han var så fokuserad på vad han skulle spela så han såg mig inte ens. Jag tyckte det var trevligt och stod när och mös i duggregnet. Sen gick jag en runda på stan och tittade på folk för att se om jag kände igen någon, men det gjorde jag inte så jag promenerade hem igen, utan att ha konsumerat någonting alls. Skämmes, hahahaha!

Skulle ha städat idag, och lite har man väl fått gjort, men istället sitter jag och dricker chai och tittar på Youtube. Det var ett tag sedan jag kollade på Renettos videor, så jag hade några att se på. Men han är rolig och fullständigt galen ibland, och ibland har han väldigt rätt i det han säger och ibland pratar han bara för mycket. Men jag har ordentligt med tid till att städa lite grann ialla fall. Tillräckligt kanske man kan säga. Det kanske tar trekvart, en timme som mest! Sen ska vi bowla, och jag ser verkligen fram emot det, hihi :-) Jag, Anders, Josefine och Calle... weee!!! Så ska man få se hur det ser ut hemma hos Josefine också, det ska bli lite spännande faktiskt, och sen ska vi hit, och det är därför jag ska städa. Allting kommer att bli så bra och trevligt tror jag. Jo, det kommer det att bli... Känner förresten lite för att posta en ny video! Men jag vet inte vad jag ska säga, och det brukar bli sämre när man inte har något att säga. Nåja, jag kommer nog på något så småningom.

Ciao!

RSS 2.0