Kaos de France

Så har kaoset återigen gjort sig påminnt i världens största enskilda sportevenemang. Den här gången är det ledaren av hela tävlingen (Rasmussen) som fått sparken av sitt stall (Rabobank) eftersom han enligt vissa diffusa uppgifter ljugit om var han befann sig på träningsläger. Det var inte Mexiko han varit i utan i Italien. Alla poo-tourcyklister har en skyldighet att alltid meddela var man har planerat att befinna sig, och Rasmussen har tidigare hävdat att fel med postgången varit orsaken till hans frånvaro från de platser han skulle ha varit på. Nu är det alltså så att han talat osanning och stallets huvudsponsor vill inte ha med honom längre. Resten av teamet fortsätter köra på som vanligt.

Morenis lilla fadäs med testosteron, eller rättare sagt storas jävla idiotiska misstag som jag hoppas att ingen förlåter någonsin, har gjort att hela Cofidis lämnar touren. Det är det andra stallet på kort tid som lämnar tävlingen, och jag tycker att det är ett drastiskt beslut, men i grunden sänder det rätt signaler till resten av cykelvärlden. Teamen tänker inte längre acceptera enskilda cyklisters agerande. Tyvärr så är detta bara början av kampen, och det kommer att ta tid innan de dåliga värderingar som vissa av atleterna lider av har försvunnit från sporten. Tydligen är det fortfarande cyklister som tycker att dopning är en väg för att nå framgång, och det är ju bara så jävla sorgligt.

Jag är i vilket fall som helst väldigt glad över att det åker dit folk. Cykelsporten var inte helt ren, och det är ändå bättre att veta än att leva i någon slags drömvärld där man bara antar att ingen fuskar. Det finns dopare i alla idrotter, grejen är den att man inte testar allihopa. Sätt dit packet, var de än befinner sig.

Nu är det Alberto Contador som leder Tour de France, knappa två minuter före Cadel Evans och knappa tre minuter före Levi Leipheimer. Det blir någon av de tre som tar hem det, den första och sista tillhörande Discovery Channel (fd. U.S. Postal Service), vilket i så fall skulle innebära att det amerikanska laget behåller den moraliska titeln efter Lance Armstrong.

Kom förresten på att jag den sjunde juli tippat att antingen Astana eller Rabobank skulle vinna touren. Nu är Astana borta och så även den bästa placerade Rabobankcylisten (som dessutom var på väg att vinna hela skiten). Det är ju lite skumt, vet inte vad man ska tycka om den saken, haha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0