Aktiviteter

Tillbaka på jobbet igen, och nu har jag hittat totalt 80 spänn, tjohooo! :) Fortfarande tråkigt, men inte lika trist som när man lider av sömnbrist, för det suger ordentligt. Har ju varit hemma i Kristianstad några dagar och vilat upp mig lite. Det var visserligen inte det enda jag gjorde.

Onsdagen ägnade jag åt att åka in till Malmö med min faster för att köpa grejor på IKEA. Det var en bit att köra, och jag kände att jag började tröttna lite smått på det. Kom inte rätt direkt utan det blev någon liten omväg. Fram kom vi dock, och det blev väl en ganska så trevlig eftermiddag där. Gick omkring i ett långsamt tempo och plockade lite saker här och lite där, kollade mest men som vanligt så  blev det ju en del som följde med hem. Mina persienner är jag nog mest stolt över, eftersom jag så länge skjutit upp just det där. Soffkuddar och soffbord. Mmmm, kuddarrr..... :P Sen var det en massa annat jättenödvändigt också, som små plastgrejor som man försluter påsar med, en citruspress som mer liknar någon udda slags sexleksak, två små frottéhanddukar, krokar som jag tänkt hänga upp grejor med men som inte passade. Käkade mat där också, Köttbullar, som inte alls var särskilt upphetsande, de frusna på ICA är mycket bättre, eller kanske inte bättre, men definitivt jämbördiga. Smakade skolmat faktiskt.

Min faster slog dessutom i benet när vi var på IKEA, och det började blöda, och det ville inte sluta. Fick rycka in och agera första hjälpen person, och linda om. Det blev bra tyckte hon, för att vara en amatör tyckte jag också det. Vägen hem blev lite rörig den med, jag skyller det såklart på bristande vägskyltning. Vi kom åtminstone hem utan vidare incidenter. Smällde ihop soffbordet och kollade på en film om Gordon Brown och Tony Blair.

Torsdagen var lite lugnare! Ägnade stora delar av dagen åt att titta på Dansar med Vargar, lång film, verkligen. Var såklart hos Jennie och hälsade på en stund, drack snabbkaffe, satt på balkongen, snackade och hade det allmänt trevligt. Ångrade lite att jag gav henne plånboken som jag köpt på Sweden Rock, den hade ju en sån där tuff kedja som var jättehäftig, haha. Nåja, jag tror att hon var nöjd med vad hon fick. De obligatoriska mackisarna var såklart med...

När jag handlade på Willys senare träffade jag Malin H från pedagogiken. Pratade lite med henne där. Tydligen har de äntligen förbättrat sina öppettider så de stänger inte förrän åtta på helgerna med. Ägnade kvällen åt att blogga en massa och skruva upp persiennerna som jag köpt på IKEA, laga och äta mat och inte mycket mer än så.

Fredagen var tvättdag, och åka hem-dag. Återlämnade bilen också, så det blev lite åkande omkring. Återigen så fick man packa grejor, vilket blivit min nya hobby. Fick använda mitt fina busskort, och jag har en massa resor kvar på det, 55 eller nåt i den stilen. Jag tror inte jag kommer att använda allihopa, men man vet ju aldrig. Kommer säkert att slösa bort några på stadsbussen i Kristianstad, och så har jag inte ens börjat pendal till Simrishamn från Sjöbo. Hade en ganska så trevlig kväll annars i hullan, käkade mat tills man blev jättemätt, och kollade på film, "The eye", som var smålarvig och inte särskilt skrämmande alls. Köpte den, tvåan och Scream på Netto för 60 spänn, totalt. Tyckte att det var värt det då, men jag är lite osäker nu, haha :P

Imorgon, jobb och pizza med Timmy, i övermorgon, jobb och hem till K-stad.

Midsommarresa del 3

Sista episoden i följetongen, jag lovar!

Vaknade redan kvart i nio, hade precis fått ett sms. Var i ett stort behov av toalett, så jag knölade mig ur tältet och vandrade upp mot huset. Det gick bra, kände mig seg, men helt ok faktiskt. Låg sedan en stund till i tältet och filosoferade över saker, steg till slut upp när Anders också hade vaknat. På stämningen märktes det att det varit fest dagen innan, alla var inte helt och hållet kuranta för att tackla dagens vedermödor, såsom att stoppa i sig frukost (särskilt Thomas, som var riktigt bakis, på riktigt). Dock gjorde alla det ändå, och det var med viss lättnad som man kunde inta ett trivsamt morgonmål. Hade så smått hjälpt till med att plocka fram grejor, eftersom det värsta jag egentligen vet är att bara stå eller se på när någon annan arbetar åt en. Kalaspuffar med mjölk, mackor, ägg och några gamla köttbullar från gårdagen tryckte man i sig, ackompanjerade av kaffe och juice.

Planen hade varit att ge sig av från Lönneberga redan vid tolvtiden. Fast man får ta saker som de kommer, och vid tolvtiden hade vi inte direkt kommit så mycket på fötterna så att en dryg tretimmarsresa var passande. Så vi stannade kvar och vaknade till liv med resten av gänget. Satt på verandan och nere vid "Havepoolen" (danska) och hade det ganska gott i solen som hade dykt upp. Ett lugnt och fint tempo, där bland annat bakgrunden till saltomortal kom upp som ett diskussionstema, dödshopp.

Det var en del snack om att vissa ville gå ner till sjön och ta ett dopp. Själv ville man inte sitta och hänga direkt, så jag följde med, likaså Anders, Linda, Thomas och några till, inte alla dock. Det blev så att man låg, eller satt nere på bryggan (inte i brygga dock) och njöt av sommarsolen. Det var lite småblåsigt, men det gjorde inte så mycket. Det var mysigt och vi sa väl inte så mycket. Gav oss av när några badjävlar kom och ville använda bryggan till dess rätta funktion. Snackade med det där paret från Lund (vad-de-nu-hette) på vägen tillbaka, om oliver, kapris och annat som tydligen växer i naturen och är gott att äta.

Linda nämnde att de skulle åka upp till huset där de spelade in filmen (-erna) med Emil. Vi (jag och Anders) fick möjligheten att fundera på saken medans vi packade ihop våra grejor och tältet. Klockan började närma sig fem, så vi bestämde oss för att inte följa med. Norrut var inte direkt i vår önskvärda riktning. Vi sade adjö till alla, och satte oss i bilen för en lång resa mot Skåne. Lugnt och fint, med inte alltför mycket trafik, småprat och smånynnande på Taube-visor. Inga pauser den här gången heller, så på enbart lite dryga tre timmar hann vi ner till Kristianstad. Där var äventyret slut för Anders del, och jag fortsatte min strävan efter att få lite vila. Drog dock hem till lägenheten och packade om mina väskor för tre dagar nere på Österlen. Det blev en dusch och lite ätande innan resan fortsatte. Strax efter tio var jag dock framme vid mitt mål, där det först blev prat i någon dryg timme med Anders O och hans föräldrar. Sedan sov jag ganska så gott.

Midsommarresa del 2

Fredagen den tjugoandre, midsommarafton, började i ett tält, i en sovsäck. Det var skapligt varmt, typiskt nog. Det gjorde bara så att man inte låg kvar särskilt länge. Tog en liten morgonpromenad i det fina vädret och inspekterade markerna. Därefter var det duschning och ätning av frukost tillsammans med värdparet och Anders naturligtvis. En ganska så lugn och trivsam dag. Hjälpte till med potatisskrubbning, babblade en massa trams med Anders, säkert, innan det var avgång mot hembygdsgården där vi hjälpte till med beklädandet av midsommarstången. Mycket intressant att se hur det gick till med hela den grejen, har ju aldrig sett det innan. De var duktiga, de som visste hur det gick till, själv stod man bara där och höll i "ormen" som skulle viras in i stången. Massor med blommor och snören som skulle viras, tjosan hejsan. Det var en man i slokhatt med ett gult- och blårandingt band i som verkade ha mest koll. Han såg lite sådär bister och halvt professionell ut när han virade, hade koll på läget liksom. Anders gjorde en del buketter, såg ut som värsta sommarpojken, det var bara det blonda håret som saknades egentligen.

Drog oss tillbaka till gården, och snart började de övriga gästerna droppa ner en efter en. Det var bekanta till Linda mest skulle jag tro, vänner, släktingar och deras andra hälfter. Bara en massa par förutom mig och Anders, kändes ju lite sådär på något vis. Men det var trevliga människor de flesta av dom, men man märkte att man var yngre på sätt och vis. Brukar kunna knöla in mig i olika sociala sammanhang, och det funkade ganska så bra den här gången också. Många namn som jag inte kom ihåg efter fem minuter som vanligt, men några kom jag ihåg. Martin och Lindas syster Fanny, ööhhh, nja... namn är jag inte bra på. Måste förtjänas att jag ska komma ihåg.

Linda sprang omkring och var lite stressad, tyckte lite synd om henne för att hon har en småförvirrad pojkvän. Jag vet inte, men de kanske passar bra tillsammans. Hon vet vad hon vill, hade ändå bra koll på planerandet, och det blev ju väldigt bra trots allt. Thomas är dessutom en trevlig prick. Men som person ganska så mycket motsatsen till henne, även om båda är trevliga att umgås med. Fast jag vet såklart inte, det var ju ändå fest och han drack öl och såna grejor och då blir ju folk lite annorlunda. Lekfarbrortypen är han väl.

Mest kändes det som man stod ivägen när de "vuxna" fixade med maten. Jag och Anders stod mest där och visste inte riktigt var vi skulle ta vägen, kläckte ur oss lite smarta grejor under tiden, i ett ganska lugnt tempo så det fanns plats för tysta pauser. Fick vänta in de sista gästerna, eftersom de kommit iväg sent från Lund, så man var ju lite hungrig när ätandet väl satte igång.

Kokt nypotatis, flera sorters sill, lite nubbe, ägg, ugnsbakade jätteräkor (prawns), jorgubbssallad, gräddfil, gräslök. Det var en jättebra midsommarmiddag med ett fint välkomsttal från Linda. Jag och Anders hamnade lite vid sidan av och kunde snacka om våra konstiga sociologgrejor. Mest handlade det nog om att vi kände så få sedan innan, men delvis för att vi hamnade lite vid sidan av. Med tiden droppade dessutom fler och fler av för att gå ut och röka, mängder med rökare var det där, särskilt bland de "yngre". Blev ganska så mätt, så att efterrätten fick vänta till efter det traditionella midsommarfirandet, förutom för de äldre som skulle dra sig tillbaka så smått.

Stack upp till hembygdsgården, som för övrigt bara låg ett stenkast bort, efter maten. Det hade under ätandts gång börjat regna ganska så mycket, inga skyfall, men det var väta på gång. Fick låna en jacka, som inte verkade ha särskilt mycket nytta, men lånade den ändå. En av snickarna, Jörgen, bjussade på öl som jag tog med upp dit. Kände mig lite som ett fyllo när jag stod och lyssnade på fiolspelandet med en öl i handen, men det gick över. Resandet av midsommarstången var rätt så intressant att titta på, det var precis som på TV. Därutöver var det dans med ett folkdanslag från Vimmerby, om jag inte minns helt fel. Anders vann choklad på tombola. Stod och snackade lite med "grabbarna". Jim, Annelis man från Australien, var en trevlig kille han. Diskuterade varför människor hamnar längre och längre ifrån varandra i samhället, och att allt vi egentligen behöver är att ge en massa kärlek till varandra. Enkel lösning på ett svårt problem? Hursomhelst var det lite aktiviteter däruppe, som man betraktade och smått deltog i under paraplyets beskyddande tak.

Drog ner till huset än en gång för att intaga efterrätt och mer öl. Det blev en del sittandes på verandan senare, då jag försökte undiva en het politisk debatt inne i salen. Annan typ av diskussion blev det där, hur mysigt som helst, och med tiden blev det allt kallare och kallare. Höll ut med mina shorts och min tröja, det är ju för tusan midsommar tänkte jag. Hur mysigt som helst var det, och senare blev det också grillad korv med bröd. "Riktig" tjock korv med skinn och allt, senap och ketchup och fler öl. Linda ämpade med att hålla oss alla samman på något vis, med tveksamt resultat. Försökte få alla att vara nöjda och glada, och lyckades alldeles utmärkt med det. Under en kort period satt jag på golvet ute på verandan och bara hade det gött, lyssnade på folk utan att delta för mycket. Var småfull och lite kall, särskitl om händerna, som Anneli lade märke till. Hela den grejen var en udda episod, som därutöver följde in i dansrummet... mysko på något vis. Såklart var det dans i husets varmaste rum, och det blev ordentligt svettigt. Några dansade, bland annat snickare nummer ett (Pierre), Anders, Linda, jag, Anneli, Martin, öhh... som sagt svettigt, och ett antal låtar som gick i slinga liksom. Men det var gött. Hade slutat dricka öl och höll mig därutöver till vatten.

Man var ganska så sliten när klockan närmade sig småtimmarna. Det var lite snack om ett dopp i sjön. Jag hade redan tidigt avböjt ifrån detta, men snickare två och Linda var fortfarande på, och de var de enda. Resten, precis som jag själv, bangade ur. Anders och jag följde dock med ner till sjön för att titta på, och hålla sällskap. Jörgen tog bara ett dopp, medan Linda simmade omkring som en sjöjungfru genom vattnet. Imponerande simning måste jag säga. Tog lite bilder med hennes mobbe också, men jag vet inte riktigt om det blev bra. Regnade gjorde det fortfarande, så man stod där med paraplyet och tittade på.

Tillbaka till verandan sen och småpratade en stund. Pratade om en massa, om hur man är som person, och hur vi skiljer oss åt genom hur vi tänker, både som människor och som sociologer. Jörgen, inte helt oväntat, satt i stolen och somnade, vilket var lite kul. De blev ganska så sent, och klockan hade passerat fem när vi begav oss ner till tältet för att somna in.

Midsommarresa del 1

Dagen började ganska så tidigt torsdagen den tjugoförsta juni. Vaknade redan vid halv åtta på morgonen. Det var planerat så att jag skulle åka hem till min faster vid lunchtid och hämta bilen som skulle ta mig och Anders upp till Linda i Småland. Så jag satte igång med packandet, vilket var lite besvärligt eftersom jag inte riktigt hade koll på vad jag behövde ta med mig. Det gjorde egentligen bara att det tog längre tid, men till slut var jag ganska så nöjd. Tog bussen dit jag skulle, satt en stund och snackade med fastern och drack kaffe och sånt. Strax efter två stack jag därifrån, vilket var aningen senare än vad jag hade planerat, men det är som med tiden, den sticker iväg ibland.

Drog hem och hämtade mina grejor, kläder, sovsäck och liggunderlag. Körde ut till Anders, och hade småproblem med att hitta dit, det var vägen det var fel på, säger vi. Kom åtminstone fram till honom så småningom, packade ner ännu mer grejor i bilen och gav oss iväg till Coop för att inhandla färdkost. Frukt och annat smått och gott blev det. Lite snack med Linda blev det innan det bar iväg, fick en halv vägbeskrivning eftersom samtalet bröts, två gånger.

Resan upp gick bra, vi körde lugnt och i laglig takt med bilen. Bra eftersom vi såg två stycken fartkontroller, och vi blev inte stannade någon av dessa gånger. Däremot stannade vi av andra skäl. Den första var för att vi skulle tanka, och den andra när vi skulle käka mat. Svängde in till Växjö, där jag inte varit sedan jag flyttade därifrån och åt pizza på ett halvkasst ställe. Som tur var så hittade jag ganska så bra fortfarande, trots att det var så länge sedan jag var där. Promenerade en liten runda i centrum också, bara för att hitta ett ställe att äta på. Gick bland annat in på ett tjusigt ställe som vi först trodde var en pizzeria, det visade sig att priserna var lite väl höga för vår smak, så vi gick igen. Aldrig förr har jag gått in på ett ställe, tittat i menyn och sedan gått igen. Det är väl knappast sista heller. För att sammanfatta vistelsen i Växjö, jag skulle inte sakna det om det försvann.

Fortsatte upp genom de småländska skogarna, förbi det överaskande stora Virserum, förbi Hultsfred och Målilla med den stora termometern. Massor med fartkameror på vägen, efter Växjö. Det tråkiga var att det var så lite sträckor med 110, ingen faktiskt, vilket säkert gjorde att det tog så lång tid. Växlat med 70 och 50 hjälpte ju inte det heller. Det tog en rätt bra stund att köra upp helt enkelt, med pauserna och det. Men jag ska inte gnälla för mycket, hade ju ändå bra sällskap. Pratade om en massa grejor, från likström till växelström, och hur korkade ljusproducenter kan vara, och så vidare.

Vi var inte uppe i Lönneberga förrän på kvällen, men det blev en helt ok kväll ändå. Började med att smälla upp tältet, vilket var en bra idé. Satt sedan på verandan tillsammans med Linda och Thomas samt de två snickarna från Göteborg, Pierre och Jörgen. Lindas syster Anneli tittade också förbi en stund på kvällen. Drack lite folkis, snackade och hade det trevligt innan det blev sovdags.

Touren, Småland och Littorin

Borde egentligen packa ihop grejor inför min resa upp till Småland, men istället sitter jag och lyssnar på webbradio och spekulerar om vem som kommer att vinna årets upplaga av Tour de France. Grejen med att spekulera om segrare är att man först och främst måste peka ut vilket lag det är som är starkast, eftersom det är laget som avgör vem som kommer att vinna. Nån från Astana-stallet vinner nog, kanske Klöden eller Vinokourov, eller Kacheshkin eller hur han nu stavar sitt namn. Den sjunde drar det igång...

Gick omkring på orget igår tidigt på morgonen och var lite smått irriterad över att de där torgförsäljarna var tidiga. När det andra gänget kom började snacket, som ekade högt mellan husen. Godmorgon! Bla, bla, bla! Godmorgon? tänkte jag, det hade varit att vara utvilad, vid frukostbordet, med nybryggt kaffe och några nybakta bullar osv. Det hade varit en god morgon. När jag gick förbi de senare var jag naturligtvis artig nog att säga godmorgon.

Ska snart köra upp till Linda i Småland, Lönneberga rättare sagt. Det ska bli mycket regn har jag hört, och vi ska sova i tält. Det får lösa sig, det bara får göra det. Det brukar göra det också, lösa sig dvs. Det enda man behöver fråga sig är, vad är det värsta som kan hända? Man får ta kriserna som de kommer, hahaha!

Littorins examen har hamnat i blåsväder, för att hans universitet i USA hade ett tvivelsamt rykte, ett rykte som bluffuniversitet. Jag tyckte ändå att det var lite orättvist att peka ut arbetsmarknadsministern sådär, han har ju ändå genomgåt en utbildning, och det han gjort har han ju ändå gjort. Det enda man behöver gå in och göra är att läsa hans uppsats till exempel, som han så stolt sa att han hade skrivit. Men fick journalisterna en kopia av uppsatsten? Nej, den var inte offentlig enlit Littorin. Alla uppsatser som skrivs på svenska universitet och högskolor är offentliga, varför vill inte Littorin visa upp sin? Han kanske inte skrivit någon, eller bara kopierat någon annans? Det är något lurt med hela affären, och det är dgs för avgång, eller lynchning.

Läser just nu att han valt att plocka bort sin examen från sin CV! Tyvärr Littorin, giljotinen är redan på väg!

Bland annat

Jag skulle vilja skriva en bra blogg igen, en sån där som man läser och tänker, oj, så bra den bloggen var. Nu blir det mest att blogga om saker som hänt, och det är ju inte en "riktig" blogg, mer offentlig dagbok. Nåväl, vi kör på...

Fick en massa konstiga tankar idag, gick nästan och småpratade med mig själv. Det blir väl så, när man går omkring och tänker för mycket, och man fastnar lite med en tanke. Bättre det än att gå och vissla på gamla Orup-låtar åtminstone. Hade dessutom ganska så lite att göra, men jag fick ingen tid över ändå av någon anledning, klev in i omklädningsrummet igen 15.05, så då jobbade jag precis så länge som jag skulle.

Kollade in nya Coop (gamla AG) för att se om nåt förändrats, och det var fanimej inte mycket. Allt var där man kunde hitta det, typ, alltså att inget hade flyttats sedan det bytt från AG till Coop. Köpte mat där, som man ska äta.

Har förresten varit ganska kass med den vegetariska kosten som jag bestämt mig för att ha. Det var länge sedan det gick en hel dag utan att jag åt kött, snart tre veckor sedan tror jag. Ska försöka skärpa mig lite grann åtminstone när det gäller den biten, men jag har haft ett behov av mycket mat, eftersom jag under våren gick ner i vikt alldeles för mycket, och nu rör man på sig konstant under arbetsdagarna. Ok, kanske inte konstant, men rätt så mycket ändå. Skumt väder idag också, ett regnmoln låg och snurrade över staden en stund, regn, uppehåll, regn, uppehåll. Sen blev det sol och då dunstade allt vatten, och luften blev tjock som attans

Snackade med ett par tjejer nere vid en av kioskerna vid hamnen. De frågade ut mig om mitt jobb, och verkade ganska sugna på att söka det nästa år. Det var ju lite tidsdödande, hmm... kom på att min favoritögonfärg är grön. Gröna ögon är bäst, generellt, sen finns det bruna ögon som kan slå vad som helst nästan, men de är inte så vanliga. Den där ljusblå ögonfärgen, den där som lite ser ut som ögonfärgen på vissa vargar, är också lite cool. Hmmm, jajamensan!

En dag till, och sen till k-stad igen! Sen roadtrip med Anders J, weee... ska bli skoj tror jag! Mysigt med minisemestrar! Det kommer naturligtvis en full rapport om det senare, ska ta med mig en liten anteckningsbok så allt kommer med. Kanske kommer jag på något finurligt med en sån!

Nu ska jag slappa lite, hej hej!

Skit, pengar och planer!

Hade en riktig kass dag idag! Började med att jag sov dåligt, förmodligen på grund av min förkylning, och sen det satte färg på hela skiten. Trött och seg hela dagen, inte ens fyndet av två tjugolappar gjorde att humöret höjdes särskilt mycket. Mer förvånat och så tänkte jag att folk inte bryr sig om sina pengar. De dricker inte upp sin jävla öl heller, öppnade en soptunna och det bara flödade ut en massa öl, äckligt. Sen så var det såklart en av soptunnorna nere vid stranden, där någon smart jävel slängt fiskrens, sen stank moppen av det hela dagen. Tvättade av den nu i eftermiddags, men det sitter fortfarande kvar. Hade egentligen bara en sak att se fram emot under hela dagen, och det var fika inne i Kristianstad med Clara och Jennie.

Det var så att de ändå skulle fika därinne, så jag hade tänkt hoppa på den sista lilla stunden. Clara ska ju åka iväg sen ju, och ska vara borta rätt så mycket av förklarliga skäl, så varför inte passa på. Hade till och med börjat lite tidigare så att jag skulle hinna med bussen som gick kvart över tre. Nu sket det sig på det sättet att allting strulade till sig magnifikt mycket, till ingen nytta, missade bussen och så. Men Clara hade blivit kass och stannat hemma, så det allt strul gjorde inte så mycket, blev ju ingen fika i vilket fall som helst. Ändå trist...

En sak jag annars har att se fram emot är midsommar hemma hos Linda uppe i Lönneberga. Ringde och pratade med henne en stund nyss, och allt verkade hur bra som helst med henne och det var såklart kul att vi skulle komma om vi kunde. Så tråkigt att det inte blir så många i bilen bara, försökte övertala Anders O att följa med, men det var nej, bestämt nej från hans sida. Det var åtminstone trevligt att prata med Linda en liten stund, blev på lite bättre humör efter det. En massa annat blev dock bestämt, lördag till tisdag uppe i Tåghusa, när jag inte jobbar, och så IKEA nån gång under nästa vecka tillsammans med faster Sofia. Får se om man kan fixa med boendet nästa helg på något vis, hehe, fast det funkar ju att sitta här, med datorn och vara tyst, schhhh.

Ha det bra alla!

Vilodag/wtf det blev ju jobb ändå

The Doors - People are strange

Hade tänkt gå till gymmet och köra igenom ett pass där, men kom såklart på att jag fortfarande är förskyld, så det hade varit en ganska så korkad idé. Ska se hur jag känner mig imorgon, för idag är det bättre än det var igår. Däckade ganska så tidigt i soffan, kände av att jag fortfarande har en viss sömnbrist. Trots det vaknade jag irriterande tidigt på morgonen, naturligtvis så har man ställt om sig efter det där jäkla jobbet, attans.

U2 - One

Fast jag har ju ändå inte tänkt sitta still hela dagen. Har ju faktiskt en lägenhet som börjar kännas lite för ostädad för att man ska kunna vistas i den, och kläderna från festivalen är ju inte så kul att ha liggandes i en stor stinkande hög. Städning och tvättning står på schemat för dagen. Annars är ju vädret lite småtråkigt, kallt mestadels, så någon långpromenad lär det inte bli. Det blir en lugn dag tror jag. Fick igår erbjudandet att gå ut, i Ystad. Jag kände inte riktigt för det, känner fortfarande inte för det, är alldeles för trött, seg och tråkig just nu för att göra något sånt. Har ett behov av att ladda upp inför nästa vecka, vilket påminner mig om att jag nog måste messa Linda snart.

Metallica - Devil's Dance

Så vad är det som händer nästa vecka då? Jo, det är såklart jobb, jobb, jobb, tre dagar i rad, tidigt på morgonen. Drar ner till Simrishamn imorgon kväll för att hinna till jobbet i tid på måndagen. Sen åker man förmodligen tillbaka hit igen onsdag kväll för att förbereda utflykten till Småland. Får såklart höra efter om Anders J fortfarande är på för den grejen, annars blir det lite trist. Det är väl inte riktigt så att man längtar efter att sova i tält, i sovsäck igen, men man får väl offra sig lite. Man sover ju i säng resten av året så några få nätter på sommaren gör ju ingen direkt skada skulle jag tro.

Depeche Mode - Personal Jesus

Så vad är det annars planerat för sommaren? Ingenting egentligen, ska väl se om man kan hitta på något skoj. Det är ju visserligen Tivolirock i stan om några veckor, och så Malmöfestivalen i augusti någon gång. Östersjöfestivalen kommer jag nog att försöka besöka nån dag, kanske blir det en lite trip till Kiviks marknad, bara för att känna på hur mycket man inte tycker om att vara där, haha. Nämen, det är väl rätt så ok där, det skadar inte att gå omkring där ju. Höll nästan på att glömma kanotpaddlingsgrejen som Clara tänkt ut, och som vi andra naturligtvis ska hänga med på.

System of a Down - Science

Då blir det naturligtvis vindskydd istället för tält, men sovsäck lär det ju bli. Äh, nu håller jag bara på att ramsa med sovsäcksgrejen, har egentligen inte alls tröttnat på sovsäck. Någon enstaka natt är ju inte så mycket jämfört med fyra. Det tråkiga är ju mest att man inte kan tvätta sig ordentligt, men det positiva är att man, hmmm... mja... man vaknar.

Iron Maiden -  2 minutes to Midnight

Nä, nu känner jag att jag inte har något vettigt att skriva längre. Ska pilla lite mer med mina sysslor, städa och sånt. Har ett par böcker som ligger här som inte är mina heller, hmm... nåja, det löser sig väl nån gång.

Ha det!

Jobb, K-stad & Depeche

Så var sista dagen på det första tredagarspasset avklarad. Det har varit lugnt och trevligt, föll direkt in i min roll när jag började. Gjorde precis som när jag avslutade jobbet förra sommaren. Frågan är om någonting förändrats sedan jag slutade. Kändes inte så precis, allting är precis som innan, med skillnaden att jag fått en väst att ha på mig. Måste fråga Christer om jag verkligen måste ha den på mig, har ju reflexbyxor på mig, så det känns som lite overkill. Annars har hela min uppsättning kläder fått samma färg, orange. Det är lite najs faktiskt, att inte ha olika färger på sig oberoende vad man behöver. Telefonen är dock annorlunda, Sony Ericsson, jag hatar den, gammal och trög. Annars är allt som det brukar, snackade lite med fyllisarna, med Widerberg och med jazzkillen, irriterade mig såklart på kioskerna vid hamnen som sätter dit fel sorts säckar när de ska byta ut de, på att torgförsäljarna är så tidiga och inte städar efter sig.

Var och köpte en cykel idag nere på Österlens Cykel & Motor. En begagnad såklart som jag ska använda för att ta mig från jobbet till stationen och omvänt. Kan vara bra att ha när jag ska cykla till skolan senare nästa termin också. Får se hur det blir den här sommaren, det är ju lite upp och ner med hela boendegrejen. Nåja, det får helt enkelt lösa sig, och det kommer det att göra, på ett eller annat sätt.

Annars har jag varit ganska så slö och orkeslös den senaste tiden, har fortfarande inte återhämtat den sömn som gick förlorad förra veckan. Ska sova riktigt länge imorgon tror jag, och sen drar jag till Kristianstad för att städa och tvätta. Får väl hitta på nånting när jag är där, kan ju inte bara sitta själv och lata mig. En liten trip till Sofia kanske, eller en promenad med Anders J, fast jag får ta ett eller två pass i gymmet, har ju kommit efter lite med det där. När var det nu Johan skulle åka iväg förresten? Sova kommer jag åtminstone att göra, och mina växter behöver förmodligen vatten.

Satt och mindes Depeche Mode från förra sommaren. Åh va det var härligt! Den bästa semestern hittills, utan tvivel. Inte bara konserten, hela resan var riktigt najs. Älskar att beöka en stad sådär bara, upptäcka och glida runt, dricka en öl, käka lite, snacka en massa med min polare Anders O. Sånt borde man göra igen, nån gång om året i alla fall. Stockholm eller Göteborg, eller Köbenhamn kanske, det funkar det också. Fast det finns ju fler ställen man kan åka till. Måste ju inte vara till en stor stad heller, kan ju vara en mindre med. Åh, älska Depeche!

- Shake the Disease
- See You
- Sweetest Perfection
- Waiting for the Night
- World in My Eyes
- Photographic
- Just Can't Get Enough
... har jag lyssnat på, hittills.

Ha det...


108 timmars resa (lång festivalblogg)

Så jag var på Sweden Rock Festival förra veckan, bara för att skryta lite sådär som det är alldeles tillåtet att göra. Åkte dit i onsdags redan,lämnade lägenheten klockan 11 för att hinna med stadsbussen till centralen. Skulle inte börja förrän på torsdagen, men det var typ klockan åtta på mprgonen så jag tänkte att det var väl lika bra att åka dagen innan. Kom ju in och hade pass för den dagen med, så varför inte? Kom dit och gled runt som en helt vanlig besökare, dock nykter, vilket skiljde mig från mängden. Gick själv också eftersom jag inte träffat nån jag kände. Njöt av vädret och lite musik. Kollade på FourEvers spelning i restaurangtältet. Varmt som tusan var det, jag var ganska dåsig, men det var en bra spelning, som vanligt. Dagen till ära hade sångerskan klänning på sig, och inte kort-kort kjol, den hade nog Clara gillat tror jag. Senare på kvällen träffade jag Urban från sociologin, och då kom jag på var jag kände igen honom ifrån. Vi hade stått tillsammans vid ljustornet under Mötley Crüe för två år sedan och kämpat mot alla åskådare som ville trycka sig in där. Hursomhelst snackade vi lite och gick sen bort och kollade på Pink Floyd tributbandet. Drog till tältet och sov efter en stund, var ganska trött. Sov i sovsäck med öronproppar i öronen, det funkade alldeles utmärkt första natten, så jag fortsatte med det hela festivalen.

Andra dagen vaknade jag strax innan sju. Stack iväg till personalmattältet och käkade frukost innan jobbet började på allvar. Humpade på hela dagen i princip, kollade lite på musik emellanåt. På kvällen skulle Meat Loaf och Heaven & Hell spela. Kaoset med ljustornet började då, strax innan den första spelningen. Vi hade bestämt en grupp com skulle köra följspot (strålkastare från toppen av ljus- och ljudtornet) men hade fått reda på att det inte var aktuellt för våran del. Fem minuter innan allt drog igång fick vi reda på att vi visst skulle köra ljus. Jag, med all min erfarenhet från två spelningar förra året fick ta den store mannen med det roliga namnet. Det var en riktigt bra konsert faktiskt, och som det skulle visa sig var det Meat Loaf som var den ende som hade med sig tjejer på scenen. Två stycken backupvocals och de var riktigt snygga båda två, så det var tur att han inte sprang omkring för mycket, så man kunde titta lite, hehe. Visserligen hånglade Meat Loaf med den ena, och det var lite småäckligt, fast jag kom över det.

Lite vila och lite hump mellan giggen, för sen var det Black Sabbath a'la 1981, även kallat Heaven & Hell. Jävligt duktiga musiker alla fyra, fick följa basisten med två av bandets egna killar, jävligt sjyssta grabbar från England. En riktigt bra spelning som dock saknade hits, för det första, och den där extra glöden som man alltid vill ha, för det andra. Kaoset med denna spelningen var att vi inte visste innan hur många som skulle stå ute i tornet, och när allt det var klart så visade det sig att det bara blev jag från crew som skulleköra ljus. Ställde in min spot så att jag lätt skulle kunna följa min kille (gubbe) på scenen. Precis innan showen så slocknar den såklart, så jag fick hasta iväg till reservspoten och köra med en jävligt seg grej efter som jag inte hunnit ställa in den ordentligt. Nåt fel med den var det också. Annars gick spelningen bra för min del, basisten Geezer stod relativt stilla och körde på med sina magiska fingrar. Grymt, men som sagt, det blev aldrig riktigt hög puls. Fick såklart humpa lite på scenen innan och bad om att få gå och sova i förtid, och det fick jag.

Tredje dagen började ungefär som dagen dessförinnan, med skillnaden att frukosten serverades ute vid vårt tält. Detta var dagen med stort D, jättebandet Aerosmith skulle komma med jättedivan Steven Tyler i spetsen. Urban såg jag inte till under hela dagen, tydligen hade hans farmor dött så han kunde inte komma. Han dök inte upp på lördagen heller, av förklarliga skäl. Började så smått humpa på scenen som vanligt innan vi fick i uppgift att hjälpa till med att packa av bandets wardrobe- och cateringlastbil. Blev ivägstulna av en tant som jobbade åt bandet, jag och en kille från Sweden Stage, och fick pyssla med viktiga saker som att möblera Stevens barack så att den skulle kunna passa hans behov. Satte upp ett tålt, där hans träningsgrejor skulle vara, och hjälpte sedan till med att möblera de andras barack lite grann. Det var lite annorlunda jämfört med att bara knuffa omkring på en massa tunga case-ar. Det blev vanligt hump till slut ialla fall, förberedelser på scen för banden som skulle spela. Först var det Hardcore Superstar och sen var det såklart Aerosmith.

Antar att detta var den dagen som strulade absolut minst i ljustornet. Fick först reda på att vi skulle vara fyra som skulle köra på Hardcore, det visade sig att de bara behövde tre. Jag fick köra på basisten igen, men jag gnällde inte om det. Tyckte väl att nybörjaren som fick köra på sångaren inte riktigt skötte sig ordentligt, men ljusproducenten gnällde inte så varför ska jag göra det? Det var väl en rätt så ok konsert antar jag, är inte något fan till bandet precis, men de skötte sig bra. Lite vila och massa hump mellan giggen.

Säkerheten var väldigt tight på Aerosmith. De killarna som skulle jobba på scenen skulle ha speciella tröjor och klistermärken från Aerosmith, vi andra som skulle jobba behövde bara klistermärkena. Extra säkerhetsåtgärd antar jag. Kände mig oväntat avslappnad när vi stack ut till tornet, medan de andra killarna var ganska så uppspelta. Vid tillfället tänkte jag att, javisst är det ett av världens största rockband, men det är fortfarande bara ett rockband. Jag skulle bara upp och njuta av showen och av att vara en liten del av den. Med all min erfarenhet fick jag såklart följa den stora stjärnan Steven Tyler, vilket jag varit inställd på sedan början. Var fruktansvärt koncentrerad under hela konserten, helt galet, men jag försökte göra det så bra som möjligt. Klippte Stevens huvud med spotten ett par gånger, men det gick riktigt bra annars. Han sprang verkligen omkring mycket, precis som han ska. Hela konserten var grymt bra, man sjöng med i refrängerna till de bra låtarna och dansade i takt till musiken, så mycket det gick. Hela grejen var mycket tillfredsställande. Fantastiskt!

Efter vi kommit ner fick jag dessutom träffa Jimmy, Sofia och Björn. Najs med snack om showen, och lite kramkalas där nere. Behövde träffa lite vettigt (fulla) folk och inte bara en massa skumma humpare. Alla var riktigt glada efter konserten så det blev till en riktig glädjeceremoni nere framför ljustornet.Men sen blev det hump, blev hämtad av bossen Johan, tilldelad ett uppdrag och körde sen igång. Jobbade riktigt hårt medan många andra bara stod och glodde. Blev lite förbannad för det, jävla latmaskar. Jobbar nästan konstant hela dagen och de bara står och tittar, dålig stil. Fick till slut gå och lägga sig i alla fall,

Fjärde och sista(?) dagen började kl nio ungefär. Fick nästan panik för att de andra "glömt" väcka mig och jag trodde peronalserveringstältet skulle stänga då. Som tur var så var det fortfarande öppet. Halvsov mig igenom frukosten och trampade mig sedan tillbaka till scenen. Börja jobba direkt var vad man fick göra. Tur att det var sista dagen tyckte jag och körde på som vanligt med det ena och det andra. Humpade på och tog det lugnt under de första två spleningarna som vanligt. Sprang dock iväg till marknadsområdet under Blind Guardian och köpte lite prylar, tyckte att det var en bra idé.

Kvällens band var för det första Reo Speedwagon och för det andra Scorpions. Hjälpte till lite på scenen innan det var dags att köra ljuset. Det var smått kaotiskt att göra det. En av killarna som kört ljus hade hoppat av hela festivalen, men vi behövde bara vara tre så det löste sig. Det stora problemet var dock ljusproducenten, som var fullständigt snurrig. I början gav han bara direktiv till killen som körde på sångaren, så vi andra två stod och såg ut som levande frågetecken. I tredje låten frågade jag om vi skulle köra något ljus på de andra två gubbarna. Då sa han först att han skulle säga till oss och att de höll på att spela in en video. Sen kom han på att han inte startat oss, och sa till oss att köra. Sen var det rätt ok en stund in på konserten, tills jag skulle byta till pianisten en kort stund. När jag står där och lyser på honom så säger producenten plötsligt åt mig att göra mig "redo". När jag frågar för vad jag ska göra mig redo, svarar han bara "spot two". Misstänkte att jag skulle gå tillbaka till min gitarrist, men fick helt enkelt bara chansa. Tydligen gjorde jag rätt. Efter en stund kom gubben på den utmärkta idén att jag och spot 3 skulle byta gubbe, typ. Vilket var väldigt förvirrande ett tag där. Byta mitt i alltihopa, varför? Nåja tänkte jag, hoppas detta är sista strulet, men nä. Tredje låten från slutet sa han åt oss att släcka ner, gav order till spot 1 att lysa på sångaren, men inte oss två andra. Vi var ganska förvånade när hela låten gick och att han till slut gav oss alla ordern att släcka ner. Samma sak sista låten, vi började aldrig lysa, och sen skulle vi ändå släcka. Killen som körde sångaren hade naturligtvis inte märkt något annat än bara sin egen gubbe, och fattade inte ett skit. Vi andra var småsura en stund, men sen var det ju mer jobb att göra, så man kunde ju inte gå och sura för det.

Sista konserten på stora scenen. Det tyska bandet Scorpions stod för festivalens sista underhållning. Fyra killar skulle köra ljuset, en kille dök inte upp. Han hade dragit iväg för att kolla på Motörhead, och sket tydligen i att köra ljus. Ganska symptomatiskt för många crew-killar, bryr sig inte ett piss mer än om bara sig själva. Har starka funderingar på att inte åka dit nästa år, för att jobba åtminstone. För många idioter som springer omkring där. Rekryterade en ny kille, igen. Tyckte att det började bli väldigt trist att de andra inte riktigt hade koll på hur man skulle göra, trots att de kört några gånger. Det var storleken på "irisen" som de inte fick till, jäkla mög. Det såg bara så jävla fel ut, med en iris i "rätt" ( på förhand givna instruktioner om) storlek, och tre som var helkropps. Det blev en lång show, men utan några större komplikationer, bortsett från att jag hade lite problem med inställningen av min spot, som jag pysslade med lite smått under hela den första halvan av konserten. Två timmar och tjugo minuter tog på krafterna ordentligt. Körde en tiominutersbreak på det, och sen igång med humpandet. Showen var naturligtvis inte lika bra som Aerosmiths, men den hade sina ljuspunkter. Segt var det i slutet, man trodde de skulle gå av, och sen fortsatte låten. Så höll det på ett tag. Körde på ett tag sen med humpandet, men det var så oorganiserat hos Scorpions crew så det blev mest skit av alltihopa. Dessutom kunde de knappt ett ord engelska, då de var tyskar (fördom) så det gick extra osmidigt. Sent blev vi klara, men vi fick order av Johan att lämna scenen.

Så var det avslutningsceremonin. Johan, dödsstressad som han var, hes till tusen gav oss alla en t-shirt var (en svart) utöver den röda vi hade fått innan att ha på oss när vi jobbade. Eftersom jag, tack vare min lojalitet, jobbat extra hårt under den här festivalen, fick jag två t-shirts, en i rätt storlek. De flesta fick L, men jag fick en i M också, vilket jag blev riktigt glad för. Stämningen var dock lite sådär i tältet, festivalen hade inte riktigt flutut på som den gjort tidigare och det var inte ett bra svslut precis. Folk drog iväg, men vi var ett gäng kvar som skulle övernatta till söndagen. Satt uppe och snackade lite med folk innan jag gick och la mig strax innan fyra. Somnade nästan direkt med mina öronproppar.

Chock en stund senare, klockan sex. Johan sparkar till mig lite grann och frågar om jag vill tjäna tusen spänn. Han är fortfarande lite full, rejält omtöcknad av trötthet och fruktansvärt hes. Det enda jag tänker är att något behöver göras och visst ställer jag upp. Var jag är någonstans, eller vad jag ska göras finns inte, konceptet pengar är ganska luddigt också. Upp och klä på mig är det som gäller. Jag hade hjälpt till gratis, klart man ställer upp liksom. Hjälpte till med att plocka ner högtalartornet på höger sida om scenen. Svettigt så tidigt på morgonen, och man var ju inte helt vaken, så det var lite småfarligt också. Som tur var så blev det bara två timmars jobb, lite drygt, och förmodligen blir det femtonhundra spänn för de två timmarna (före skatt). Hjälpte sedan till med att städa i tältet vi alla sovit i, snackade lite med de andra killarna och tjejen som var kvar där, sen var det dags för det "riktiga" avskedet. Sa adjö till mat-Niklas och Johan i enrum, och det kändes mycket bättre, som om festivalen tog slut för min del där. Den drog jag iväg till transferbussen till Karlshamn och spenderade min resterande dag med Anders där. Vi hade skoj! Efter många om och men kom jag till slut till Simrishamn där jag somnade nån gång vid halv tolv på kvällen, 108 timmar efter att jag lämnat Kristianstad på onsdagen.

Lördagsnöje III

Ett par dagar efter, men men! I lördags var det aktiviteter på gång för min del. Känner att den här serien bloggar kompletterar varandra lite grann. Inga upprepande aktiviteter här inte.

Som vanligt den senaste tiden så har jag haft lite svårt för att få ordentligt med sömn, så jag vandrade omkring i ett zombieliknande tillstånd. Mmm, brain.... hahaha! Åt och halvsov sedan en stund, kände att det sög lite eftersom jag skulle åka ner till Sjöbo. Nåja, det är ganska mysigt att ligga i sängen och lyssna på tenns, det är så lugnande, ljudet av bollen som stutsar, artiga applåder och någon lam kommentar från kommentatorn. Sen dåsar man!

Hursomhelst så tog jag bilen, ja, bilen bort till min faster. Hade varit där kvällen innan och lånade hennes bil för att kunna köra hem. Satt och kollade lite på trav, som min fasters sambo är mycket intresserad av, vi säger att han har talang också, hehe. Åkte sedan iväg i hans fina peugeot 2006 års model. AC är så gött... ahhh... Tog vägen om Tomelilla ner till Sjöbo. När vi kom fram var grillen i full gång, blev hälsade av farsan och Annika. Stod en stund och snackade en massa, vid grillen samlades "männen" och "kvinnorna" var i köket. Såklart! Flintastek blev det, och potatis och lite annat till det... kände att jag ville äta kött och därför gjorde jag det. Det var grymt gott och man blev hur mätt som helst. Lilla Linda och hennes kille (som jag tillfälligt glömt vad han heter) kom också lagom till maten.

Man fick såklart sitta en stund och smälta maten. Farsan och Stefan (min fasters sambo) satt och snackade om folk från förr eftersom de är lika gamla och båda från kristianstad. Jag satt mest och lyssnade och kom då och då med något inlägg om jag kunde. Drog ut och hjälpte Linda med krocketgrejorna istället, haha. Samma gamla Linda som man länner igen från förr, lite större och lite mer sminkad än förr bara. Spelade en runda innan farsan och Stefan beslöt sig för att också vara med. Naturligtvis så vann jag, hahaha!

Sen var det efterrätt, mumsade i mig det, lätt, trots att jag hade varit så mätt innan. Fortsatte pratet en stund till, tills jag upptäckte att klockan var mycket och att det var fotboll på tv. Såg de sista tio minuterna bara, men det var spännande tio minuter. Slutade lite skumt bara, så ovisst på något sätt. Får se hur slutresultatet blir.

Spelade ett par rundor krocket med Linda till innan det var dags att köra hem. Jepp, det var jag som körde hem, fast vi tog vägen om Hörby istället. Efter att jag lämnat Stefan och Sofia hemma hos dem, tog den andra bilen och körde hem. Lite skillnad på en väldigt ny bil och en från -92. Det funkade, lyckades missa alla fulla människor på vägen hem också :P Somnade bara en liten stund efter att jag kommit innanför dörren. Skönt.

Kåren

I onsdags var det kåren, för första gången i den här stan. Galen förfest i en korridor, fullt med fulla människor, manliga skjuksköterskestudenter och annat folk. Skulle egentligen ha tagit det ganska lugnt eftersom jag hade fått för mig att vi skulle lämna in artikeln kl 9 dagen efter. Blev det lugnt då? Mjo, skapligt, långt ifrån skitfull men ändå långt ifrån nykter också. Blev såklart bjuden på ett par riktigt starka groggar, tack för det du! (Halvt sarkastiskt, halvt ärligt menat!)

Det var ganska så kul på kåren trots allt nersnack om stället. Det var kul att dansa och fyllesnacka med folk, har ju inte hänt så fruktansvärt ofta den senaste tiden. Tyvärr var bandet som spelade skapligt usla, "sommarpojkarna". Men vad väntar man sig av kåren egentligen, eller jag ialla fall. De väckte inte alltför mycket anstöt i alla fall, hahaha! Fast det håller kanske inte alla med om... fick ingen marackas, bläää! Fast jag hörde att det var fler som klagade över det där...
 
Som tur var så drog man hem ganska så tidigt, stack redan tjugo över ett på natten! Tydligen skulle det ha blivit ganska så kaosartat framåt stängning, med utlöst brandlarm och folk som inte ville låta sig bli utrymda. Jag klarade mig hem helskinnad såklart, onsdagnatt, man träffade knappt på någon, nästan inga bilar ute och ännu mindre folk! Småkyligt var det, men det var som sagt natt. Åh, jag glömde nästan att jag käkade mackor också hos en klasspolare, mums... jag äter så långsamt! :D

RSS 2.0