Värsta dagen liksom

Vi hade seminarium idag i skolan. Andra uppsatsseminariet för terminen och det började lite segt, eftersom jag själv var ganska så seg. Vaknade tidigt, eller väcktes at väckarklockan ganska så tidigt, men allting tog jättelång tid. Låg kvar i sängen länge, stod och valde kläder jättelänge (trots att jag har så lite) duschade länge och sen så var jag tvungen att slänga i mig frukosten och stressa iväg. Väl där så tog det en stund innan jag kom igång, men efter pausen så kände jag att jag inte riktigt kunde hålla tyst (efter mina mått). Det gick väl rätt bra med min egen uppsatsgrej, fick många tankar och idéer till ingångar, vilket var skoj. Eduardo tryckte nog på lite extra för att det skulle bli en teoretisk uppsats, och jag har i princip inget emot det. Pratade mycket när de andra presenterade sina uppsatser också, fick många tankar och iséer hela tiden, kopplade till den ena saken och till den andra. Ibland är mitt minne helt fantastiskt bra, saker och ting dyker upp från många olika ställen samtidigt... men ibland finns det inget där. Är dock lite tveksam om Lauras uppsats, fullständigt egotrippad på något vis. En fråga, för att ta ett exempel "varför är islam det vackraste som finns?" känns inte som något som hör hemma på en c-uppsats!

Sen så var det fika i eftermiddags, Linda var där... tredje gången man träffar henne på en vecka. Några från klassen också. Det blev Darins igen och en sån där sallad som är jättegod. Parmaskinka och mozarella med en massa gott till och currysås. Drack vatten till idag för att dra ner på kostnaderna, hähä. Det blev faktiskt en cola sen, så jag gjorde det inte för att vara snål, faktiskt. Kamilla var snäll nog att bjuda på negerbollar, och jag bjöd ju faktiskt Clara på en negerboll i söndags. Saker och ting kommer tillbaka verkar det som (och Kamilla bjöd alla på en negerboll, vilket var väldigt generöst). Ska nog förresten se om jag får tag i "The Secret" och den där boken av Anthony Robbins som Anders J har pratat om några gånger.

Sånt som blev över...

Skrev en blogg igår om det där med hybridbilar, om de verkligen driver mindre bensin än andra miljöbilar (eller hur det nu var jag formulerade det). Kollade in en sajt där de hade presenterat fakta om en massa olika miljöbilar, och jag tittade på några, och det verkade som om både hybridbilarna och bensinbilarna släpper ut lika mycket koldioxid. Orkade inte sitta och jämföra alltför mycket, så jag lämnar det till en annan dag.

Popmart-DVDn var ju naturligtvis alldeles fantastisk. Men man skulle gärna haft någon med sig, så att man skulle kunna sitta och säga... "åh, såg du det där?" eller "wow, vilken bra version av den där låten" eller "oj, nu spelade Bono fel på gitarren, hörde du det? coolt". Extramaterialet var också kul, men jag ahde förväntat mig längre dokumentärer, så lite besviken blev jag nog. Det bästa var ju låtarna från Rotterdam och från Edmonton. Tjejen han dansade med ville inte gå av scenen, och precis som på Vertigo-DVDn (om jag minns rätt) så ligger Bono på scenen tillsammans med en tjej (höll på att skriva att han ligger med tjejen på scenen ^^), och hon tafsar ganska så rejält på honom. Lite ovanligt om man jämför med andra spelningar man sett.

Skola imorgon... för en gångs skull vill jag verkligen inte gå till skolan imorgon. Vill nästan inte gå och fika heller efteråt. Har tappat suget lite. Nästan för mycket folk som kommer till våra fikor nuförtiden, och imorgon blir det ännu fler förmodligen. Föredrar när det är färre människor, fyra-fem stycken som mest. Johan meddelade innan att han inte kommer, och sen så meddelar Jennie att inte heller hon kommer till fikan. Johan kanske jag kan klara mig utan, men... hmm! En ballerina hade varit bättre, kanske inte så elegant hela tiden, men alldeles underbar ändå! :-P (Märk hur poetiskt, och tvetydigt det där sista var, känner mig lite stolt, hahaha)

Bara börja

Så var pausen slut och jag återupptar arbetet med min hemuppgift... men vänta lite! Är inte detta en blogg? Oj... kom på att jag verkligen inte vill skriva hemuppgift, det är så jävla tråååkigt. Det suger ordentligt och allt jag vill är att göra något annat. Det är inte särskilt mycket, jag vet... två sidor om ganska så basala sociologiska saker, men vi måste ha sidhänvisningar, från boken! Det suger skitmycket! Men det ska göras, så det är bara att bita i det sura äpplet.

Extra jävligt är det eftersom jag i princip inte har någon som helst nytta av mina anteckningar vid det här stadiet. Föreläsningarna var visserligen bra, men ack så ytliga! Diskussionerna vi hade i grupperna var kul, men ack så långt ifrån ämnet! För att inte tala om de diskussionerna vi hade i klassen senare, så meningslöst ifall man hade velat använda det för att skriva hemuppgift.  Har fasiken ska man hinna med en begreppsdiskussion om genus, ålder, etnicitet och klass... och diskutera fragmentering och polarisering i förhållande till dessa begrepp, och till på köpet snacka om identitet... på TVÅ sidor??? Det här är inte ett tvåsidorsarbete fruktar jag, det här är fan omöjligt.

Nä, det är inte alls omöjligt! Det är bara jag som ser alldeles för många möjligheter hur man ska klara av det här arbetet. För många ingångar till ämnet och för många utgångar. Att boken är skriven ur ett så fruktansvärt partikulärt perspektiv är ju också en förbannelse. Jag känner inte igen mycket...

Kom igen! Vänd det här till något bra, vänd det här till något bra, vänd det här till något bra... kom igen, du klarar det här, du klarar det här du klarar det här... bara börja så löser sig allt!

Avbruten...

Borde egentligen plugga som tusan nu, har ju ändå två sidor att skriva till...

Och så kommer posten, WEEEE :D jag är lycklig, på sätt och vis! Åh, nu kommer jag verkligen inte att kunna plugga särskilt mycket... oj oj oj, oj oj oj.... hihihih. Bara förpackningen är helt underbar... måste titta, bara lite... kan plugga sen... det är gott om tid :D

Popmart på väg...

Jag kan nästan inte sluta tänka på att min Popmart-DVD är någonstans på väg till mig och att jag så gärna skulle vilja ha den här hos mig. Sitta och titta på den, lyssna på den och njuuta bara! Detta låter naturligtvis helt irrationellt, men jag kan ge 25 skäl till att det inte är det.

01: Pop Muzik 
02: Mofo 
03: I Will Follow 
04: Gone 
05: Even Better Than The Real Thing 
06: Last Night On Earth 
07: Until The End of The World 
08: New Year's Day 
09: Pride (In The Name Of Love) 
10: I Still Haven't Found What I'm Looking For 
11: All I Want Is You 
12: Desire 
13: Staring At The Sun 
14: Sunday Bloody Sunday 
15: Bullet The Blue Sky 
16: Please 
17: Where The Streets Have No Name 
18: Lemon (Perfecto Mix) 
19: Discothèque 
20: If You Wear That Velvet Dress 
21: With Or Without You 
22: Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me 
23: Mysterious Ways 
24: One 
25: Wake Up Dead Man

Hybridbilar meningslösa?

Jag har av någon anledning alltd varit lite tveksam till konceptet "hybridbil". Du vet sådana bilar som har en förbränningsmotor och en elmotor. Det är lite underligt att jag av alla människor varit tveksam till sådana bilar eftersom jag faktiskt bryr mig om miljön, och anser att vi verkligen måste göra något åt växthuseffekten. Så då kanske du säger att jag är en hycklare som inte ser hybridbilar som en lösning till problematiken med klimatförändringar. Jag har därför aldrig vädrat mina tankar om hybridbilar, på grund av att det inte alls skulle passa ihop med mitt miljöintresse. Det är naturligtvis fram tills nu jag pratar om. Jag tror nämligen inte att hybridbilar är nämnvärt mycket bättre än andra miljöbilar som drivs med bensin, alltså har en låg konsumtionsnivå. Jag tror faktiskt att de bilarna drar mer bensin än andra miljöbilar gör, men detta vet jag inte säkert ännu. Grunden i denna teori är att elmotorn måste laddas när bensinmotorn är igång, vilket leder till att effekten som bensinmotorn ligger på måste vara högre om inte batterierna varit tvungen att laddas. Därutöver sker det en energiförlust när batterierna laddas, vilket betyder att den energi du lägger i batteriet, är mindre än den energi som du senare får ut. Därför tycker jag att det verkar vara ett väldigt klumpigt sätt att rädda miljön på. Dessutom, kom jag på nu, måste bilen vara ganska mycket tyngre, om den nu ska innehålla två motorer plus batteri och bensintank, vilket gör att det krävs ännu mer energi för att driva den.

Jag har inga som helst siffor på om detta är sant eller falskt. Det enda jag har en teori, som för mig verkar vara alldeles logisk. Är det någon som har en länk till någon hemsida där opartiska studier i bränsleförbrukning har gjorts? Jag skulle vara oerhört tacksam för detta, annars får jag leta upp det själv.

Ny dag, nya räkningar

Härligt, nu har man betalat sina räkningar för den här månaden. Det är alltid hyran som ska betalas och bredbandet, men sen kommer det alltid "bonus"-räkningar av olika slag. Ibland är det nätavgiften för elen, ibland är det elavgiften och den här gången var det TV-avgiften. Min plan med TV-avgiften var att jag ska fortsätta betala den tills min TV går isönder (vilket jag nu väntat på i ett par år) och sen inte bry mig om att skaffa en ny, vilket gör att jag kan sluta betala avgiften. Den vill inte gå sönder, så jag kanske borde slänga den i förtid, det är inte så mycket jag ser på TV egentligen, bara filmer och SG-1 i princip. Missade avsiktligen SG-1 i fredags, vilket jag är lite stolt över, men såg istället reprisen nu imorse, och det var ett riktigt bra avsnitt, precis som de gamla klassikerna från de första säsongerna.

Annars är det plugg som gäller för dagen. Ska försöka bli klar med åtminstone ett par av hemuppgifterna som jag har liggandes från förra delkursen (som avslutades i fredags). Måste i vilket fall som helst lämna in de på fredag, och jag vill verkligen bli klar med böckerna den här veckan åtminstone. Men jag tror jag klarar det. Tre böcker och totalt fyra sidor måste man skriva, minst. Lätt som en plätt? Nja, kanske inte riktigt eftersom man glömmer vad det är som står i böckerna hela tiden och man måste läsa för att uppdatera sig. Ska börja med att gå igenom mina anteckningar och sen glo lite i boken innan man sätter igång på allvar.

Trodde nästan att min Popmart-DVD skulle komma idag, men det verkar som jag måste vänta ända till imorgon. Fick ett mejl om att den var levererad, vilket inte betyder att den är levererad, till mig. Det betyder bara att posten har den, vilket betyder att den levereras nästkommande vardag. Suck! Men då kanske man får något plugg gjort då... jag lär ju inte gå ut i det här vädret ändå. Fast fakturan från DVDn är en som jag faktiskt ser fram emot att betala.

Videokväll hos Luuk

Sitter och tittar på Luuks nya talkshow! Dety är Roy Andersson som är gäst och pratar film. Han gillar att använda sig av "amatörer". Jag tyckte en sak var riktigt bra, som han sa, lite Goffmanskt på sätt och vis, något som inte riktigt var menat kanske och som Luuk förmodligen inte snappade upp på det sättet heller. Hursomhelst så sa han att alla människor är skådespelare, och vi spelar egentligen alla våra egna roller, medvetet eller omedvetet. Alla har potential att bli bra skådespelare, så varför bara använda sig av de 5-10 000 professionella skådespelarna som finns i landet?

Detta är det andra programmet i Luuks nya talkshow som jag sett, och jag tycker faktiskt att det är ett riktigt bra program. Visst gjorde han Sen kväll... på fyran, men jag såg egentligen bara de första säsongerna innan jag tröttnade på fyran och deras jäkla trams med reklam.

Jag tycker om Kristian Luuk, opch jag tycker om Roy Andersson, och jag tycker om hela programidén att ha en gäst under så lång tid och verkligen göra intervjuer på djupet. sitter och myser!

Fikadags (och min hyllning till de som kom)

Tidigare har jag gnällt på att folk inte hört av sig om de skulle komma, att jag hel enkelt fått dålig respons på om folk skulle komma till fikan eller inte. Jag tar helt tillbaka det nu, för jag är så perhört stolt över aalla som dök upp idag och gjorde min eftermiddag, och kanske sina egna också, till en riktigt fin stund. Jag hoppas verkligen att Linda uppskattade mitt ihärdiga arbete, och att hon uppskattade uppslutningen lika mycket som jag gjorde. Alla från gänget kom faktiskt, plus Claras man Charlie, som visserligen var lite tystlåten men han verkade jättetrevlig ändå. Och Clara var ju jättefin som vanligt, och mysig och uppskattade min lilla bonuspresent mycket, vilket gjorde mig ännu gladare. Jag tror hon kommer att uppskatta Black Sheep lika mycket, om inte mer än vad jag gjorde. Jennie var också jättefin, trots vad hon själv tycker, fast jag tycker visserligen att hon är konstant snygg, som Clara.

Vad som också var jättekul var att Johan dök upp. Har inte träffat honom sedan vi gick i skolan typ, och jag förstår faktiskt inte riktigt varför det inte blivit av för han är en trevlig kille. Anders J träffar jag ofta, men honom tröttnar man inte på i första taget inte, och inte Linda heller. Låter oerhört fjäskigt nu va? Ja, detta är den fjäskigaste blogg som jag skrivit, men allt är SANT! Åtminstone min sanning. Vem har jag inte skrivit om nu? Ingen, fick med alla åtminstone lite.

Vi var på Darins förresten och jag åt en jättegod kycklingsallad. Kunde beställa in extra grejor till den, verligen pimpa sin sallad liksom. Beställde soltorkade tomater (som jag kommer att köpa oftare från och med nu) och svarta oliver (åh, jag har nästan en hel burk gröna i kylen ^^) paprika, röd lök och någonting till beställde jag. Kostade visserligen 85 spänn med kaffe också, men det tycker jag nästan att det var värt. Alldeles för små koppar kaffe... nästa gång blir det nog vatten till, känner i magen att jag druckit kaffe, kanske inte det bästa.

Tog bilder också, men de flesta blev suddiga eftersom vi inte använde blixt. Några blev väl ok, men generellt besviken. Käne inte för att fotografera idag av någon anledning. Tråkigt att hamna bakom kameran liksom (visst, skitgnälligt) och hamna utanför. Det är ju heller inte det mest sociala man kan göra heller, effektiv samtalsdödare är kameran. Den ska verkligen inte överskattas.

Utekväll

Igår trodde jag att det skulle bli en lugn och trevlig kväll, som dagen också hade varit. Men jag hade fel, och det tyckte jag var alldeles utmärkt. Nä min kväll innehöll saker som dator, film, dillchips och pepsi! Så det var ju alldeles utmärkt när Linda loggar in på messenger och undrar om jag har något planerat för kvällen och nix, det hade jag inte! Slängde mig till sist på cykeln och drog ner till Thomas (Lindas pojkvän för de som inte visste) lägenhet på söder. Satt och drack öl och vin och hade det alldeles jättemysigt, hade såklart med mig en U2 DVD som jag kunde terrorisera folk med. Spelade något bilspel också, och det var jämt mellan mig och Thomas åtminstone. Jag vann en gång och han en, men jag fick bästa varvtiden totalt, som jag är stolt över. En bekant till Linda, Marie eller Marian, och henens pojkvän kom också förbi sen. Såg lite på Iron Maiden från Ullevi, och Glenn Killing från Berns. Det var trevligt, men vi nöjde oss inte med det utan sen drog vi ner till Biljardkompaniet och spelade lite biljard och drack någon drink, det blev GT som senast. Det blev lite biljardspel, killarna mot tjejerna! Jag tror jag fick stöta tre gånger eller något sånt... det blev inte så mycket spel eftersom det var fyra andra som också skulle spela. Man får sticka dit igen! Musiken var bra och det kan vara kul att spela biljard, trots att man inte är sådär jättebra på det. Det vara inte heller så länge eftersom de stängde ett och vi var där klockan tolv typ.

Därefter stack de andra, Marie(a) med pojkvän, Magnus eller Jens eller vad han nu hette, minns inte riktigt. Vi stack till Harrys för att ta en öl innan kvällen var slut. Det blev en GT till, och jordnötter, mums. Riktigt mysigt ställe det också, som hade öppet riktigt riktigt länge, förmodligen eftersom det var omställning ill vintertid mitt i natten. Stack till subway och köpte en sån där macka, jag och Linda, medan Thomas ville ha hamburgare... men vi satt ändå alla tre på Burger King och åt. Man var ganska så hungrig och det var väl helt ok tycker jag nog. Sen var kvällen slut på riktigt och jag hämtade först min cykel hemma hos Thomas! Klev in genom dörren klockan 04.10, eller rättare sagt 03.10 hehe. Känner sig lite seg idag, men det är ju fika, och det får man ju inte missa.

Serj, SOAD och AC/DC

Sitter och lyssnar på Serj Tankians skiva "Elect the Dead". Svårt att skilja på de låtarna och System of a Down, även om det är Daron som skrivit de flesta låtarna åt SOAD. Det är väl rösten antar jag, som är så framträdande liksom. Sången är en viktig grej när man ska känna igen ett band. I förmiddags till exempel satte jag igång några låtar och oj sa jag, är det inte "The Who"? Nä, det var inte "The Who", det var "AC/DC" som jag direkt kände igen på Brian Johnsons röst, som är väldigt karaktäristisk, vilekt Serj Tankians röst också är. Fast i fallet med den senares skiva är att det är mycket av de kännetecken som SOAD har finns i hans musik. Tempoväxlingar, tunga riff, tunga trummor och så vidare. Jag hoppas innerligt att Serj kommer till Sweden rock, men jag tror nog inte han komer att göra det. Fast å andra sidan, det är ju inte samma grej utan resten av bandet, man vill ju se System of a Down, Daron Malakian, John Dolmayan och Shavo Odadjian.

Jo, den funkar alldeles utmärkt den här skivan! Om han ska till Sweden Rock så ska jag verkligen överväga att åka dit och jobba trots allt... för just nu känner jag inte för det. Har dessutom hört rykten om att AC/DC ska dit, och det skulle man heller inte vilja missa.

Som ett par trosor...

Satt och surfade runt på DN.se och såg några klubbemblem för olika fotbollslag i herrallsvenskan. Titta på det här, som är Kalmar FFs
image16

Ser inte det röda i mitten, det som det står Kalmar FF på, ut som ett par trosor? Jag tycker åtminstone det, och jag tycker att det är skitkul. Kan nog inte släppa det, kommer alltid att tänka på trosor när jag hör någon nämna KFF.

Mitt liv ÄR intressant (eller?)

Min statistik på bloggen är usel just nu. Varför? Jag vet inte, men jag har en teori. Förmodligen beror det på att jag inte publicerat några bloggar som den breda folkmassan inte direkt varit intresserad av och därför slutat komma tillbaka. Eller så kan det vara så att jag inte länkat de senaste bloggarna någonstans alls, det är alltså bara folk som redan känner till min blogg som varit inne och kollat. Förmodligen är det en kombination av dessa två orsaker, vilket gör det hela så mycket mer tragiskt. Jag måste hela tiden hitta nya läsare som ska läsa min blogg OM jag vill att fler ska läsa den, eftersom de faller ifrån så fruktansvärt fort om jag inte skriver något som är jätteintressant. Exempel på saker som inte intresserar; Mitt liv!

Men jag tycker visst att mitt liv är intressant, även om det kunde varit lite mindre upprepande sådär som det brukar vara. Men vilket liv är inte det. Folk gör ju inte helt olika saker varje dag. Rockstjärnor förändrar säkert inte sitt liv mer från dag till dag än vad vi vanliga dödliga gör, fast deras kanske innehåller mer rosa champagne och mer fester och fler limousiner. Jag åkte bil igår, det var inte en limo. Men folk åker bil till vardags, så det är kanske inget som intresserar så mycket... rubriken "Jag åkte bil idag" kanske inte lockar till läsning lika mycket som "Jag åkte limousine idag och drack rosa champagne med en massa supermodeller". Skulle jag vilja göra det? Hmmm... jag skulle förmodligen inte tacka nej, så länge det är supermodeller med sociologiexamen, hahaha!

Imorgon är det fika tillsammans med Linda. Jag har fått i uppdrag att samla ihop gänget för en fika. Egentligen skulle jag ha bestämt en tidpunkt, och förra gången funkade det jättebra, för då var människor ytterst begränsade av vilken tid de kunde komma på. Den här gången har jag inte alls (nästan) fått några såna riktmärken att gå efter, så nu måste jag plocka ett klockslag ur luften sådär bara. Eftermiddag har jag sagt. Vad ka jag säga? Två? Tre? Fyra är nog för sent... ett? Jag vet inte, måste ta initiativ. Svårt att begränsa sig när valfriheterna är så många. Två är en bra tid... får distribuera detta meddelande till resterande medmänniskor, och om det i så fall kommer ett svar "jag kan inte då" kommer jag att få spel! Oberoende av om det är mina vänner! Responsen från några har varit lite sådär!

Öhh... ja! Frukost kanske!

Lång dag

En lång dag idag, som började ganska så tidigt eftersom jag vaknade tidigt. Låg vaken och kunde inte somna om igen eftersom jag ändå skulle upp typ trekvart senare. Låg och vände och vred mig en stund men gav till slut upp och steg upp. Inte riktigt jättetrött sådär, och jag var uppe i god tid, men ändå var jag tvungen att stressa. skulle skriva ut mina anteckningar från gårdagen på skolan, det gick bra även om det tog flera minuter för att ens få igång datorn. Det är det som är sämst med skolans datorer, de är så jävla långsamma. Det var till seminariet jag skrev ut anteckningarna, men jag kom ändå flera minuter i förväg och som vanligt stötte jag på Eduardo i korridoren. Känns som det händer alltid, vi kommer alltid till föreläsningarna samtidigt av någon orsak. Seminariet gick ganska ok, jag var inte hypernöjd eftersom jag inte riktigt hade någon plan vad jag skulle säga, bara mina flummiga anteckningar. Resten gick väl skapligt, pratade på och jag tror nog jag hade en någorlunda övertygande framtoning, själv vet jag inte eftersom jag är osäker på hur väl jag presterade, det är jag alltid.

Sen var jag på dejt också i eftermiddags... fika dejt, eller lunchdejt kanske man kan kalla det.

När jag kom hem satt jag och larvade på skypen med Anders O innan jag lagade mat. Nu måste jag verkligen gå och handla om jag inte vill leva på kokt ris och margarin... fast jag skulle kunna göra brunsås att ha till! Nä, handla imorgon... det måste jag göra!

Popmart är dessutom på väg, yes!!! Hade hoppats att den skulle komma idag, men jag måste vänta till jävla måndag eller jävla tisdag innan den är hemma... eftersom det är ett postpaket (eller vad det nu kallas) kan jag inte följa processen via internet och hämta ut det om det kommit fram. Den som väntar på något gott... hmm, hur slutar det ordspråket nu?

Plugg

Har pluggat hela dagen känns det som, läst en massa sidor text, men jag har fortfarande mycket kvar av boken att läsa, men jag vill inte läsa mer, suck. Det går inte in mer idag, och imorgon ska vi ha seminarium. En dag till hade behövts för att man verkligen skulle kunna ta in hela boken, men nä, det fick vi inte. Två dagar är inte tillräckligt för att läsa en bok, och med tanke på att vi hela tiden ska lämna in hemuppgifter så känns det som vi inte fått mer än så här. Imorgon har jag en kvart på mig att presentera mitt kapitel, inklusive diskussion vilket ger mig ungefär 7-8 minuter kanske. Det ska nog funka, trots att mitt kapitel i princip är en sammanfattning av hela boken, suck. Allt som kommer efter är egentligen bara utvecklingar av det som står i mitt kapitel, känns det som. Tänkte läsa ett kapitel till, men jag måste egentligen förbereda min egen presentation också. Så vad ska det bli, läsning eller förberedning? Orkar egentligen inte läsa alls,  och förberedning innehåller läsande av mina anteckningar. Kanske ska man renskriva sina anteckningar, det kanske man lär sig något på? Det lär ju inte ta mer än någon timme max! Läsandet å andra sidan lär ta mer tid, kan ju fokesera på sammanfattningen, och det är ju bara några få sidor... så gör jag, först mitt, sen andras. Min examination är faktiskt viktigare än prat om andras, jag går ju faktiskt den här kursen för min egen skull och inte för andras, hur mycket Eduardo än vill det.

I övrigt så...

Det så najs att bli klar med saker så man bara kan sitta och ta det lugnt efteråt. Det har jag kunnat göra nu ikväll. Så vad gör man istället, sitter vid datorn och gör ingenting, haha! Baumantexten var ganska så lättläst ett tag, innan det på slutet blev krångligare igen. Underligt hur det varierar så i en text, ena stunden är det så konkret att man läser igenom det hur snabbt som helst, och i nästa är det så abstrakt så man verkligen måste ta tid att förstå varje mening. Känner att jag förstått texten, till och med bättre än Eduardo. Kan du tänka dig det? Jag har upptäckt saker som min lärare missat. Är lite förvirrad, hur kan han ha missat något så tydligt? Kan Eduardo ha slarvat? Och han som läst den på spanska också... Känner nästan att det är en slags test.

Berättade innan att jag vaknade en massa natten till idag. Drömde en massa, och vaknade så att jag direkt efter kom ihåg vad jag hade drömt. En kommer jag faktiskt ihåg fortfarande, och den var jävligt konstig, men väldigt trevlig samtidigt. Jag tycker att det är mysigt att drömma, eller att komma ihåg det man drömt. Drömmar kan vara mysiga.

Chattade med Linda tidigare idag också, innan jag började med plugget. Har introducerat henne till min blogg, och förmodligen bloggarnas förtrollade värld dessutom. Det ska bli fika på söndag, och vi snackade lite löst om att dra till Biljard på lördagen om folk följer med, men Anders J ska på fest (vilket är bestämt sedan mycket länge), Jennie verkar allmänt upptagen med nåt (grejer som jag vet vad de är men orkar inte räkna upp) och resten hör man inget ifrån precis. Tyvärr är allting så himla preliminärt just nu, saker får hända som de händer.

Tvätten funkade rätt så bra också. Gick ner i tvättstuga och det var någon där. Det har aldrig hänt innan, och då var jag ändå tio minuter sen. Det var en granne (!) som var där, blond tjej, bor förmodligen rakt över i trapphuset, flyttade in för inte så jättelänge sedan och har inte sett henne innan precis. Jag träffar nästan aldrig mina grannar, och det enda man har gemensamt är att man bor ihop, och det räcker inte för mig. Om jag hade orkat hade man kanske kunnat ta reda på mer, men jag orkar inte för det mesta.

På gång

Fasiken vad jag är på gång idag. Helt omvänt ifrån hur det har varit de senaste dagarna, skitkul, riktigt kul. Jag vet inte riktigt vad det är som har gjort det, jag bara känner positiva vibbar komma någonstans ifrån. Kan det vara så att jag fick en ordentlig natts sömn? Nä, knappast, låg och var vaken långa perioder, vaknade många gånger också. Skillnaden var kanske att jag somnade om igen efter inte fruktansvärt lång tid. Här ändå känt mig väldigt pigg idag, och jag har hållt nere kaffedrickandet till en kopp. Sen har det visserligen blivit ett par koppar té också, men till skillnad från de senaste dagarna har jag inte haft ont i magen. Nu är det nog med både kaffe och té för idag.

Pluggat har jag också gjort, och jag är nästan klar med vad jag satt som mål för dagen. Målet var att läsa igenom hela mitt kapitel och göra anteckningar i boken. Jag har några sidor kvar, som jag sparar till efter mat och Stargate. Sen så har jag lyckats läsa igenom min Bourdieutext och skickat iväg den till Eduardo också, så nu är den ur vägen.

Nu är det dags att fixa med tvätten. Har fyra maskiner att tvätta så det kommer att vara fullt upp hela tiden nere i källaren.

Till alla ensamma människor

... ni är inte ensamma i er ensamhet.

Edurado upprörd

Så, idag hade vi en föreläsning om Baumans bok. Eduardo blev ordentligt upprörd över boken, och det gjorde saker och ting så mycket mer intressanta på sätt och vis. Hur rätt eller fel nu än Bauman hade, det spelar inte särskilt stor roll för mig. Han har intressanta idéer även om det kanske inte känns så "nya" och fräscha egentligen. Att moderniten med all dess rationella drag skapat förutsättningarna för en förintelse av den skala nazisterna åstadkom under så pass kort tid kan nog stämma. Men att förintelsen orsakats av moderniteten är knappast en slutsats jag skulle sälla mig till, inte nu när man hört Eduardo. Det krävdes en hel del andra faktorer för att allt skulle klaffa just där och just då. Folkmord är tyvärr inte någon nyhet, det händer överallt hela tiden, i en eller annan mån. Just nu är det stora ämnet Darfur, förnågra år sedan Rwanda, Bosnien, osv.

Efter föreläsningen blev det fika, nästan obligatoriskt nuförtiden. Idag var det Jag, Anders J, Heli Ann, Erika, Jimmy och sist men inte minst (eller kanske minst tills storleken men inte betydelse) Josefine. Det är ofta någon ny med, det är trevlig. Idag var det en bra fika, jag hade med mig kameran och fotograferade. Lite minnen från dagen, kan man alltid bära med sig som bonus liksom. Minnena har man ju kvar, även om de inte är i bild. Känner inte att det är rätt att lägga ut bilderna här om man inte har tillåtelse att göra det, och jag glömde fråga. Så det blir inga bilder idag åtminstone.

Annars är det inget nytt sedan igår, fick ett anfall av extremtrötthet och lite ont i magen när jag kom hem. Har inte lyckats åstadkomma något vettigt alls. Jag tror jag dricker för mycket kaffe. I lördags drack jag en massa, i söndags inte så extremt men ändå mycket. Igår blev det fyra koppar och det har det blivit idag också. Nån kopp imorgon borde räcka, sen får det vaa té resten av dagen om det ska vara något. Tvätt imorgon också, suck... känns ju upphetsande som tusan, och handla behöver jag också göra. Äsch... Städa, omg...

Förutom det är det sådär...

Sometimes...

Tidigare hade jag tänkt skriva en riktig gnällig blogg om hur trött och meningslös jag känt mig idag. Det finns de som har haft det sämre, så jag struntade helt enkelt i det.

Tough, you think you?ve got the stuff
You?re telling me and anyone
You?re hard enough

You don?t have to put up a fight
You don?t have to always be right
Let me take some of the punches
For you tonight

Listen to me now
I need to let you know
You don?t have to go it alone

Detta är första versen och den första halvan av refrängen till Sometimes you can't make it on your own. Känns ganska överflödigt att säga vilket band det är. Den här låten brukar jag alltid lyssna på när jag känner mig riktigt riktigt nere. Idag har jag inte lyssnat på den, men jag har tänkt på den.

Jag behöver verkligen sova, har sovit dåligt de senaste nätterna. Vaknat jättetidigt och knappt kunnat somna om, imorse lyckades jag inte. Sömn är en mycket viktig del av ens liv. Det sägs att man blir galen om man inte får någon sömn, jag vet inte om det stämmer, men kopplingen mellan kronisk sömnbrist och depression gär inte att förneka. Tänk på det innan du går och lägger dig, gratis terapi!

Pratade med Anders O om mardrömmar helgen som gick. Jag sa att jag inte kom ihåg några mardrömmar. Jag har fortsatt att fundera på det, och jag kommer fortfarande inte ihåg när jag hade en mardöm sist. När jag var yngre hade jag väldigt mycket mardrömmar, det var fruktansvärt. Jag var dessutom mörkrädd, vilket jag chattade med Josefine om häromdagen. Jag tycker på sätt och vis om mörker, det är som en tjock filt man sveper in sig med. Mina rädslor och mardrömmar är inte så tydliga, utan mer vardagliga...


Well, hey now
Still got to let you know
A house just doesn't make a home
Don't leave me here alone...


Bilder av mig

Så, som utlovat, här kommer två av bilderna som togs i Karlshamn igår.

Jag i Karlshamn
 Det är Anders O som har tagit den här, så all cred åt honom, jag var bara där. Jag tyckte att han gjorde ett bra jobb, även om han är expert på att fotografera rostiga saker. Kan inte direkt påstå att jag är rostig.

Jag i Karlshamn
Bilden nedan är tagen av samma person, fast någon timme senare, och på ett annat ställe. Jag tycker att den här blev bra.

More cowbell!

Will Ferrell och gänget på Saturday Night Live har nästan förstört en låt för mig. (Don't fear) The Reaper med Blue Öyster Cult. Det är en sketch där de spelar upp en fiktiv handling om hur inspelningen av låten gick till. Visserligen en skitkul sketch, men jag kan verkligen inte låta bli att tänka på den precis i början av låten. Är den förstörd för all framtid eller kommer jag att komma över det?

Se den själv? Kolla in länken!

Ja, jag la inte den här på min blogg, vill hålla nere mängde med olika videos. Det är lika enkelt att klicka på länken gentligen och ja, den öppnas i ett nytt fönster så du kan fortsätta surfa runt på min blogg hur mycket du vill efter du sett videon.

Picturas

Det kommer inga bilder idag tyvärr. Har de hemma, men de är typ en miljard gånger för stora för att läggas ut på internet, så det får vara tills jag införskaffat mig ett program för att göra de hanterbara. Annars så har jag åkt tåg idag igen, åkte hem från K-hamn där jag spenderat helgen. Det var trevligt och mysigt att åka tåg tyckte jag, helt svart utanför fönstret, så man slapp se saker och kunde istället sitta och göra en resa inombords, sitta och tänka. Tänker på framtiden lite, var jag vill hamna någonstans, och hur. Men mest tänker man väl på det där med ensamheten kanske, börjar suga lite väl nuförtiden.

Hmmm...

Annars var min dag bra! Började med att kolla på 1408, vilket var en bra film, bäst var den i början, den första halvtimmen. Resten var också bra såklart. Käkade frukost och sen så stack jag och Anders ut och fotograferade en stund. Bilder kommer som sagt senare. Det blev rätt så bra bilder, jag tog de flesta så det blev inte så många på mig. Tog mest på Anders och de vill ju ingen se, hahaha! Det kommer någon bild på honom med, om det inte kommer våldsamma protester från det hållet. Lånade med mig Anders kompaktkamera också, så det kanske kommer fler bilder framöver också, kanske något på DIG, hahaha! Bara bra bilder naturligtvis.

A day without me

...är en låt som U2 skrev till skivan Boy som släpptes 1980, det är den enda av deras skivor som kom innan jag var född. Hursomhelst så tyckte jag att den låttiteln var ganska så passande eftersom jag inte skrev blogg igår. Så nu har jag kommit tillbaka. Typ...

Igår var faktiskt inte en dag som man kan säga så mycket om. Ganska trevligt hade jag det, det var inte trist. Satt jäkligt länge och bara surfade på nätet, kollade youtube och såna grejor. Ingen TV gör internet så mycket mer meningsfullt, kan man nog säga, det blir ialla fall mer nödvändigt för underhållning. Hjälpte Anders med att städa hans vardagsrum, stackarn klarar ju inte av det själv, mohahaha. På ett sätt är städning kul, man ser resultat tydligt. Vi kom väldigt långt, och istället för att se ut som fullständig förstörelse ser det mer uppställt ut på ett mer normalt sätt.

Belönade oss med pizza och film. Det blev "Black Sheep" och "Blades of Glory" (och nu börjar min blogg bli väldigt tråkig med alla uppräkningar av vad jag gjort). Båda filmerna var skitroliga, rekommenderad vidare till de som inte sett. Det var Josefine som rekommenderade "Blades of Glory" för mig. Bra film, gillar den humorn. Nu en ny film, "1408", och frukost.

Med en dator i knäet...

Sitter hemma hos Anders O i Karlshamn. Han vid sin stationära dator och jag med den bärbara i knäet. Det är lite varm, men inte alltför obehagligt. Jag undrar hur länge batteriet kommer att räcka, hmmm... det är nog ett tag till. Just num känns bärbart kanska så bökigt och inte det minsta bärbart. Grejen är väl den att man helst ska ha den på ett bord eller något liknande, fast nu ska jag inte gnälla om det. Om du vill läsa om gnäll på bärbara datorer, följ den här länken.

Youtube är fantastiskt, där finns nästan allt, allt utom porr typ, och alltför våldsamma grejer. Men ibland blir man förvånad. Det jag tycker är bäst med tuben är musiken naturligtvis. Man får nån låt på huvudet som man måste lyssna på annars släpper den inte, och vips så är den där. Eller om man vill lyssna på låten till någon text nån skrivit på sin blogg, bara sök och vips. Tänk så enorma mängder data som måste skickas fram och tillbaka över nätet egentligen. Bara antalet videos på bloggarna är ju jättehögt.

Nu verkar batteriet svika mig lite. Dags att plugga in sladden...


Roligt klipp!

Såg det här roliga klippet och var tvungen att dela med mig av det! Från Black Books, komediserien om den excentriske bokaffärsinnehavaren Bernard Black. I klippet har han ett kort med roligt möte med sin anställde, Manny.


Rock(blogg?)kungen Magnus Uggla!

Har just nu bestämt att Magnus Ugglas blogg är den bästa just nu. Så klockren helt enkelt. Underbart vardaglig humor. Vänder begreppen uppochner och är verkligen personlig mot läsaren (med smakfull distans naturligtvis). Att han sedan uppdaterar den fem till tio gånger om dagen gör inte saken sämre. Den mannen kan verkligen göra reklam för sig, och nu kan man verkligen avfärda kvällsblaskornas skriverier som trams. Det är en vanlig människa, och inte någon neurotisk sömndepreverad galning som skriver de där låtarna. Här är ett exempel som är underbart.

"Jag blev så förbannad att jag skrek ?faaan!?. Sen kutade jag in på mitt rum, smällde igen dörren allt vad jag orkade och vägrade att komma ut på hela kvällen. Bestämde mig för att rymma hemifrån."


Det är viktigt att hålla barnet i oss levande, och Magnus är för tillfället min ledstjärna.


Bristande journalistik, ett svar

Jag gillar inte när anonyma ställer frågor. Jag vill kunna svara ordentligt på kritik av min blogg, men de här människorna gör detta svårt. När folk däremot har en länk till sin egen blogg blir jag däremot gladare, för då kan jag faktiskt svara där och man skulle kunna föra något av en diskussion.

Hursomhelst så skrev anonym att Det är väl inte ens DN som skrivit det? Nä, det är sant, DN skrev inte själva artikeln, men man publicerade den. Att man publicerar artiklar utan att kolla igenom om det som står där är korrekt tycker jag är bristande journalistik. Bara för att det är någon annan som skrivit en verklighetsfrämmande text behöver det inte betyda att man inte kan vara journalistisk och kolla upp fakta.

Mitt förtroende för DN har minskat något efter den här artikeln, som lika gärna kunde vara publicerad i brittiska "The Sun".

Bristande journalistik

Jag förstår inte hur DN kan publicera en så usel text som man har gjort rörande den s.k. U2 Tower. Det är INTE U2 som bygger tornet! Det är DDDA (Dublin Docklands Developement Authority) som startade projektet. Tanken var att man skulle återuppliva det gamla varvsområdet. Anledningen att U2 är med på ett hörn är att deras förra studio låg i området. Bandet skulle få en studio i byggnaden, och den enda inblandningen i bygget har varit att basisten Adam Clayton satt med i rådet som beslutade vilket som skulle bli det vinnande bidraget. Som många andra har sagt så är alltså Bono inte involverad till den grad som påståtts. Bara att insinuera att Bono bygger ett torn i  Dublin av så småaktiga skäl att han lidr av hybris är skrattretande, särskilt när det inte ens är han som bygger tornet.

Dessutom kommer tornet inte bli DET högsta tornet på Irland, utan det kommer att bli ett av de högsta tornen. Det kommer nämligen byggas ett lika högt torn på andra sidan floden Liffey, och tornen kommer tillsammans fungera som en port till Dublin, vilket var DDDAs tanke.

Titeln: "U2 hyllar sig själva med rekordhög skrapa" är ju bara töntig. Jag tycker DN åtminstone kunna kolla upp fakta innan de publicerar en artikel. Dålig journalistik en av Sveriges största morgontidningar. DN - Ni är ett skämt!

Tips plixx

Lite lättare att känna sig myspepp idag tack vare det fina vädret, men jag har ändå varit ganska så seg och trött. Tyckte dock att jag gjorde ett riktigt bra jobb när jag blev klar med hemuppgift nummer ett idag, Bourdieu. Satte den ordentligt, och ska läsa igenom den nån gång innan Eduardo får den i sin mejl, eller i sin box på skolan. Ja, jag överväger faktiskt att skriva ut den och lämna in den på det klassiska sättet när jag ändå ska till skolan imorgon. Världen håller på att bli galen... eller javisst, den har ju varit lite småknäpp hela tiden! Hursomhelst, efter jag skrivit den så har det varit lite kasst med läsandet, det har blivit några sidor men det har varit väldigt okoncentrerat. Tog en promenad i den fina, men kalla, vädret. Det finns inga bra ställen att promenera på vad jag känner till, åtminstone inte i närheten av där jag bor. Jag tar gärna emot tips!

Fick musiktips också, och det tar jag också gärna emot tips om, musik!

Annars har det varit en mittemellandag. Sitter bara och väntar på att den ska ta slut. Nåja, man gör saker under tiden också, men det är saker som tar såå låång tid. Suck! Skola imorgon i alla fall, det är ju nånting att se fram emot på sätt och vis. Nu ska inte Anders J dit, vilket är ovanligt. Precis som jag så är han alltid i skolan.

På tal om Anders J! Bara han kan kommentera en blogg som man skrivit mitt i natten, haha! När jag först läste vem som skrivit var jag osäker vilken Anders det var, men när jag väl läst igenom kommentaren var jag säker.

Myspepp

Jag är helt fullständigt galen i Zoo TV live from Sydney. Har tittat på den flera gånger den senaste veckan lite drygt. Kom på mig själv att jag satt och babblade med Anders om den, och började skicka länkar på Youtube. Detta är verket av en besatt man, eller? Jag känner att jag behöver U2 just nu, annars hade jag nog deppat ihop med alla kalla regniga dagar och alla uppgifter i skolan. Imorse när jag satt och pluggade kände jag att jag behövde lite energi, och då satte jag igång One, och låten som kommer direkt efter Can't help falling in love. Tänkte först terrorisera alla med att lägga en video från YouTube här, men jag försöker hålla nere antalet såna videos, för det kan fullkomligt flippa ut och blir galet många. Dessutom är det min fanatism och inte din, och om du vill göra det till din egen så får du faktiskt hitta videon själv. Annars kan du ju faktiskt lyssna på din egen musik och mysa med en kopp kaffe, eller té eller vad du nu dricker eller smaskar på. Vi behöver mys och pepp i höst! Jag hämtar mitt från musiken (för tillfället)!

Reklam för whypoc!

Jag la ut några låtar med regninslag i förmiddags, men jag missade en riktigt bra låt. Kolla in den på whypoc.

Kan ju passa på att göra lite reklam för den bloggen. Den tillhör min kompis Anders O, som under lång tid skrev många och tänkvärda bloggar på Lunarstorm. Efter en tids uppehåll har han äntligen hittat tillbaka till bloggarnas förtrollade värld, och den här gången på riktigt (och inte någon lekplats för fjortisar som Lunar är). Även om han inte riktigt kommit igång med bloggandet så är det en trevlig blogg. Besök den!

Uppföljning omoralisk handel

Fick några kommentarer angående min blogg om Sveriges försäljning av vapen till Thailand. Tänkte att det kanske behövs lite uppföljning av de kommentarerna.

Till Magnus; Junta som junta skulle man kunna säga. Visst finns det skillnader, men det finns också likheter. Brist på demokrati är en likhet. Bara för att militärkuppen hade folkligt stöd genom att så många hatade Shinawatra, betyder inte att man MÅSTE genomföra en militärkupp. Det skulle inte accepteras att om man i Sverige gjorde en kupp mot en regering bara för att opinionssiffrorna för regeringen var lägre än oppositionens. Och med ett ständigt överhängande hot om att en junta ska ta över makten, kan en stat verkligen bli fri och demokratisk? Jag har inga bevis på att det kommer att hända igen, det har ingen. Det enda man har är spekulationer, baserat på att det har hänt förr, och att det därför kan hända igen.

Till Jens och framförallt Wiseman; Thailands BNP består till FEM procent av turism! FEM!!! Inte femtio, eller en tjugo, FEM! Och det är den totala turismindustrin. Kollar här!  Man kan inte betvinga ett land genom att turisterna inte längre åker dit, utan man måste snarare angripa de industrier som verkligen spelar roll för den Thailändska ekonomin. Javisst, att turister bojkottar sänder en bra signal till landet. Anledningen till att jag skrev bloggen var att jag tyckte att det var omoraliskt att sälja vapen till en diktatur, inte att skriva en allmän kritik av Thailand som stat.

Läser just nu att köpet är bekräftat! Det ska säljas sex stycken JAS 39 Gripen till militärjuntan i Thailand. En stor skandal, mycket stor skandal!

Uppmuntran

Det regnar idag, och när det regnar och är höst så behövs det lite uppmuntran i tillvaron. Så, varsågod!

Singing in the Rain


Raindrops keep falling


Omoralisk handel

Jag känner mig väldigt tveksam till försäljningen av JAS 39 Gripen till Thailand. Man verkar inte riktigt ta hänsyn till det faktum att Thailands demokratiskt valda regering störtades bara för att ersättas med en militärjunta. Andra länder med militärjunta är Burma, som ivrigt fördömts de senaste veckorna. Ska vi inte diskutera det moraliskt tvivelaktiga i den här affären? Ska Sverige verkligen stödja vapenhandel med militärdiktaturer?

Att USA förbjuder försäljning av stridsflyg till sådana länder som Thailand, och Burma för att ta det som ett exempel, är i allra högsta grad hedervärt, trots allt annat dåligt man verkar syssla med (syftar på att man aktivt stöder diktaturer som Saudiarabien och Pakistan). Sverige, som slagit sig för bröstet för att stå för någon slags samvete i världen, verkar inte vara mycket bättre. Att förvänta sig att juntan på allvar ska återinföra demokratin den 23e december som man hävdar är att hoppas på mycket. Jag tvivlar inte på att man så småningom kommer att göra det, men hur länge kommer demokratin vara den gången innan man störtar demokratin för att man inte gillar den som styr? Ett år? Fem? Tio? Inga avtal med diktaturer tack, och verkligen ingen vapenhandel med sådana heller.

På tv ikväll...

Satt och browsade efter filmer ikväll på tvprogram.nu, min källa för tv-tablå även om den brister ganska så ofta (jag gillar risker). såg att de skulle visa Moulin Rouge! på tv ikväll, aka Jennies favoritfilm. En annan grej som fångade min uppmärksamhet på den här (svenska) sajten var det här;


21.00 Moulin Rouge
21.00-23.15 (Moulin Rouge) The idealistic Christian (Ewan Mcgregor) is drawn into the dark, fantastical underworld of Parisian nightclub, the Moulin Rouge. In this seedy but glamorous haven of sex, drugs and electricity, the poet-innocent finds himself plunged into a passionate but ultimately tragic love affair with the club's highest paid star and the city's most famous courtesan, Satin (Nicole Kidman). Co-written, directed and co-produced by internationally renowned Australian filmmaker Baz Luhrmann, MOULIN ROUGE is a euphorically high-style vision of a glamorous Underworld, captured at the closing of one century, for contemporary audiences experiencing parallel loves, deaths and rebirths, new technologies and dance parties, at the closing of another century. I rollerna: Nicole Kidman, Ewan Mcgregor, John Leguizamo, Jim Broadbent, m.fl.Det är på engelska, hahaha! Mycket bättre, för de översättningar de får tag i (som dessutom finns överallt, på många sajter) brukar vara riktigt usla. Fast å andra sidan, jag skulle hellre se den här filmen på DVD, då slipper man reklamen, man vill ju inte bryta filmens magi...

Reklam för vad? Anorexia!

Den här reklamen har de spelat på flera av mina TV-kanaler, bland annat Eurosport och CNN World. Jag vet att det är reklam för Air France, men att använda sig av anorektiska modeller/skådespelare är bara smaklöst. Man kan fråga sig hur smala deras säten är.Vad tycker du?

Sakta men säkert, eller?

Som man kan läsa i dagens DN så är det problem med Högskoleverkets webbplats idag. Har själv latat mig även i år, skulle man kunna säga. Var egentligen inne redan i fredags och skulle söka, men jag blev väldigt tveksam till vad jag skulle söka i andrahand. Jag vill nämligen ha ett alternativ ifall kursen får för få sökande. Tyckte att det vore en utmärkt idé att vänta med att söka tills jag fått tid att låta sakerna sjunka in lite (mitt nya motto som jag sprider till höger och vänster nuförtiden). Tyvärr så fick man det tillbaka, rätt i plytet, och nu går det knappt att ladda några sidor. För en stund sedan kunde jag faktiskt logga in, och ta mig till söksidan efter ett par försök. Nu är jag kvar där, men jag tänker inte ge upp, jag ska komma fram. Sakta går det, men jag tror det går framåt. Kanske måste jag börja om från början?

Hmm, Fel vid sidhämtning igen. Kanske testar jag lite senare igen. Ska jag börja om helt från början då? Hmm, vill ju inte förlora den plats jag ändå hamnat på nu. Suck! Som tur är så har de förlängt ansökningstiden till imorgon, så nån gång inatt kanske jag kan komma in där. Jag tycker att deras servrar ska vara anpassade så att de kan ta emot alla ansökningar under en och samma dag. De ska helt enkelt vara beredda på värsta tänkbara scenario. Men icke. Bättre var det när man skickade in sin ansökan med posten. Då fick man gå ut och köpa kuvert och växla några ord med en kassör/kassörska där, och sen skulle man skaffa porto och prata med någon där. Lite frisk luft fick man också, och det var ju trevligt.

Nä, nu blev jag utloggad... får börja om från början igen. Suck!

Bättre nu

Skrev ett riktigt dåligt inlägg igår, rent ut sagt uselt, så jag tog bort det. Jag snuvade de läsare som inte hann läsa det på ett inlägg, men som var skit helt enkelt. Att överdriva och dra saker till sin spets (och över den) är inte alltid en så bra idé kom jag på, sanningen är väl att det nästan aldrig är en bra idé särskilt när man pratar om andra människors värderingar. Tänk vad förvirrad du är, som missade det här inlägget, men som sagt, jag tog bort det av en anledning. Själva grundidén till de åsikterna finns dock kvar, och den ena ska jag ju faktiskt skriva en uppsats om. Den andra är en central fråga i den senaste boken vi läste, men jag tänjde ut begreppen alldeles för mycket och det blev bara fel, fel, fel. Grundidén låg alldeles för långt ifrån det jag skrev, så långt att man kan börja ifrågasätta om det verkligen skulle kunna vara den grundidén.

Den första kan sägas vara tanken att moraliska handlingar alltid väger tyngre än moraliska ord. Ordspråket "mycket snack och lite verkstad (eller hockey om man vill)" representerar väl detta. Saken är dock den att ord också har betydelse, vilket jag skrev att jag inte tyckte igår. Anledningen till att jag börjat fundera på detta är de senaste dagarnas engagemang mot gatuvåldet, och att 80 000 människor gått med i en grupp mot detta på Facebook. Att gå med i en grupp där är fruktansvärt lätt och kräver inget engagemang alls, eller ens en åsikt. Jag ställde mig tveksam till moraliska tyngden i handlingen att gå med i en grupp på Facebook, men kom sedan på att det är ju ändå 80 000 människor, och det är fruktansvärt många. Av dessa människor så kanske det finns en liten grupp som verkligen går till handling tack vare Facebook, och då är båda lika värda ur ett moraliskt perpektiv. Spanade in bilden som Metro hade från demonstrationen i Stockholm och såg att det var många ungdomar och många äldre på plats. Jag är tveksam (förutfattad meningar) till om de äldre blivit rekryterade genom Facebook, vilket i så fall betyder att det faktiskt fått genomslag utöver internets gränser, via nyhetsmedia naturligtvis. Det är bra!

Det är allt för den här gången!

Helkväll

Började kvällen hemma hos Anders, eller snarare hemma hos mig, men sen körde vi via Maxi till Anders (från sociologin så att alla vet vilken jag menar, J alltså).Träffade Anders syster och systerdotter på Maxi och stod där och pratade en liten stund. Sen, efter det, drog vi till Vä. Det blev matlagning, nachos med olika såser och sallad, det var riktigt trevligt faktiskt. Fick ta le grand tour av hans hem dessutom. Så nu vet man hur det ser ut där.

Planen för kvällen var att vi skulle dra till Valvet och kolla på FourEver spela där, så det var precis det vi gjorde. Först drog vi en runda hem till mig, naturligtvis glömde jag mina öronproppar så det blev inte så kul för mina öron. Jag lär komma ihåg de till nästa gång, förhoppningsvis. Det har känts lite i huvudet idag och det är helt klart tack vare min egen glömska. Nä, jag drack inte särskilt mycket, en stor stark bara, och den hade jag faktiskt kunnat ha klarat mig utan. Josefine var också där förresten, det var ju lite kul, hade inte dirket väntat mig det.

Bandet var lite sisådär idag, eller det var kanske trummisen som inte var helt på hugget. De andra skötte sig lika bra som vanligt. Första setet  var det en del felspelningar vid trummorna, och det märktes hur irriterad hon blev över det. Det satt inte helt och hållet, kändes off helt enkelt. Andra setet var lite bättre och tredje var det bästa. Precis innan den andra pausen körde de med en annan gitarrist, som jag inte vet vad han hette. Det var en Europelåt, Scream of Anger, den var riktigt bra. Mia, gitarristen/sångerskan, kunde sjunga ut mer än om hon varit tvungen att spela gitarr själv. Tyvärr blev det bråk precis framför mig just då. Nån kille blev förbannad på en annan för att han stod ivägen, och ville slåss. Det slutade med att bland annat jag hamnade emellan och det blev inte mer än så. Sen fortsatte det vara ganska så stökigt resten av kvällen, många fulla människor var där och stod framför en. Det var jobbigt så under tredje setet gick jag ganska långt fram. De fanns där också, men det var helt klart lugnare.

På det hela taget var det en lyckad kväll, man fick en hel del tunga riff och solon, lite öl på och i sig, och så blev man mätt till på köpet.

Dusch

Det är fasiken riktigt bra att duscha ibland, bara för att komma igång med de dagliga aktiviteterna. Man känner sig ren och uppiggad, och man kan sitta ner på allvar och göra sitt jobb vid datorn. Min dusch är visserligen lite småknepig, eftersom temperaturen inte är konsistent, det skiftar väldigt mycket och väldigt ofta, vilket gör att man hela tiden måste kompensera om man står där mer än någon minut bara. Snabbduschar i all ära, det är mysigare att stå kvar lite faktiskt. Då kommer jag helt osökt in på det andra lilla problemet, utrymmet. Det är så trångt inne i duschen så att jag ofta kommer åt reglaget och så får jag jättevarmt eller jättekallt vatten i en fruktansvärd ström av vatten, obehagligt minst sagt. Det är ju naturligtvis fel slags handtag på duschreglaget, det ska vara en man vrider på och inte en man för upp och ner och till sidorna. Det är min budgetlägenhet det, och ABK tjänar storkovan på oss studenter. Ingen vettig människa med jobb skulle acceptera detta, knappt någon arbetslös heller för den delen. Lutande golv hit och dit, det är ju hemskt. Brölande element och lyhört som tusan. Fast jag har bara hört folk ha sex en gång... fast det hade kunnat ha varit en porrfilm också nu när jag tänker efter, eller en fantastisk trevlig dusch, hahaha!

Return of the Tenta

Satt flera timmar igår med min tenta, och även om jag inte producerade särskilt mycket konkret, så var det faktiskt väldigt nyttigt. Kom på ungefär hur jag skulle lösa den ena frågan, och jag är övertygad om att jag vet hur jag ska lösa den andra frågan. Sen så har man en halvfärdig förstafråga också, som är så fruktansvärt tråkig så att klockorna stannar. Jag vet inte riktigt hur jag ska få fra motivation till att göra den, men göras ska den. Annars kan jag göra som med Eduardos tenta, och lämna in den innan jag är helt nöjd. Fast det brukar jag tvingas till, är aldrig helt nöjd med något jag gör. Det finns alltid något mer man kan göra, särskilt om det får ligga några dagar, eller veckor, eller månader.

Fast jag vet att det jag skrivit är småuselt, så jag måste verkligen göra något åt det. Sen så har vi det lilla prekära läget med att lyckas få ner det matematiska i ett dokument på datorn. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra det, vilket är en del i att jag inte riktigt börjat med tentan ordentligt. Någonting säger mig att detta är fullständigt meningslöst och jättetrist, men samtidigt tycker jag inte att det är extremt svårt. Upplägget på kursen har varit galet dåligt, vi har bara suttit och skrivit ner matematiska formler och inte fått göra övningar och diskuterat de. När man lärde sig matte i skolan gjorde man det med hjälp av uppgifter, nu ska vi lära oss det utan. I datorn dessutom... suck! Dessutom missade vi ett helt steg i den kvantitativa halvan av kursen, bryter inte det mot kursplanen? Jag tror det...

Dusch och sen börja på riktigt...

Halva vägen

En liten paus på internet blev helt plötsligt till trekvart, och sen lite till nu när man börjat skriva blogg också. Har gnällt lite på CSN igen. Förra gången skickade de en ansökan om studiemedel för FEL termin, nu sitter jag själv och fyller i fel i det som tog en vecka att skicka hem till mig, det är såklart deras fel för varför skickade de inte två blanketter ifall man skulle skriva fel? Det är deras fel, helt klart. Nu ringde jag dit och det ska dyka upp en på måndag. Sa dessutom att jag ville ha en blankett för DENNA terminen. Jag hoppas att de förstod, men man vet ju aldrig.

Lyckades klanta till mig rejält idag i skolan. Glömde mina anteckningar hemma, och jag som skulle medverka i att rpesentera ett av kapitlen. Jag är framförallt missnöjd på mig själv när det gäller den saken. Det ska aldrig hända igen och jag räddades lite av att jag inte skulle presentera kapitlet själv. Annars tycker jag faktiskt att alla ska presentera ett kapitel var, annars blir det att en pratar och den andra håller med, då det inte är ett krav att man ska samarbeta.

Fått tag i boken till tentan nu, så det lär bli lite pluggande i eftermiddag. Jag hoppas att jag blir klar med alla frågorna till på måndag, eller rättare sagt, jag hoppas att jag svarar rätt på alla frågorna till på måndag, för jag kommer att göra alla i vilket fall som helst.Stod utanför bibblan efter seminariet och gnällde på att jag inte tyckte om frågorna, vilket jag inte gör egentligen heller. Klart man ska säga vad man tycker. Kände mig lite som Clara, hon säger vad hon tycker oberoende av vad andra ska tycka om henne, kudos till Clara.

Nu har alltså halva dagen gått, bara hälften av allt besvär kvar då?

Somna till Izzard

Drack inte särskilt mycket igåt, eftersom jag skulle plugga idag. Fan vad fel man fick, blev faktiskt bakis idag, suck och stön vad det var trist. Läste en halv sida i boken på förmiddagen, och sen låg jag i sängen och tittade på Eddie Izzard. När den var slut satte jag igång den en gång till och somnade sen igen, vilket var ganska så mysigt. Nu i efterhand så borde jag ha struntat i alltihopa och bara stannat hemma och skött mig istället för att springa till kåren. Fast i efterhand kan man inte göra saker ogjort, eller hur var det nu?

På tal om att få saker och ting gjorda, har faktiskt läst ett par kapitel i boken idag. Det är alltså bara tre kapitel kvar, och jag har tolv timmar på mig ^^. Kommer nog att börja läsa ett till, men det blir nog inte så vansinnigt mycket mer. Boken är så fruktansvärt långrandig (och då menar jag inte färgen) och tjatig. Börjar ett resonemang och sen börjar långa tråkiga utläggningar om varför det är så och inte på något annat vis. Nä, man har läst bättre böcker i sina dar, ingen tvekan om det alls.

Gillar egentligen inte att gå ut på krogen, fullt av fulla människor och en massa oljud som gör att samtal är meningslöst. Sen ska man få till det med nån främling som man bara sett i en slags alkoholdimma, under dålig belysning och efter samtal som varit mycket bristfälligt. Nä, det är inte min grej helt enkelt. Behöver nån som jag verkligen bryr mig om, inte nån jag precis träffat. Självemotsägande? Kanske, eller inte...

Måste verkligen beställa Popmart snart. Vill verkligen se den. Skulle kunna ladda ner men den här ska jag tamigtusan köpa, och jag ska TVINGA någon att sitta ner med mig och se den. Jag ska babbla på varför jag gillar den låten och den  låten och den låten tills öronen trillar av mitt offer, mohahahaha!

Förväntningar på Rolle

Åh så spännande! En ny tränare till Malmö FF. Det är alltid kul med lite förändringar tycker jag nog. Det har ju pratats mycket om Roland Nilsson i MFF-kretsar, och var han inte på tal förra gången den begav sig också? Jag tror nog det, men den gången blev det Sören Åkeby istället, som just då hade misslyckats lite sådär i danmark, men hade ju faktiskt vunnit SM-guld med Djurgården. Han måste ju passa som handsken. Var vi inte väldigt glada och positiva då också? Trodde vi inte att detta skulle ta Malmö till en ny nivå efter en ganska så misslyckad säsong med Tom Prahl. Vi hade nog alla stora förväntningar på att det skulle lyckas då. Den här gången ska man väl ta det lite lugnt med förväntningarna.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, tränaren spelar inte SÅ stor roll som många vill få det till. Jag tycker att några gubbar i ledningen ska ta sig en funderare om de ska vara kvar. Sorry Bengt Madsen, sorry Hasse Borg, men ni får nog maka på er. Malmö har inte spelat särskilt bra fotboll någon gång sedan uppflyttningen, det har varit mycket upp och ner hela tiden. Det som behövs är lite tålamod, att sätta sig ner och bygga upp ett lag som kan spela konsekvent bra under flera säsonger. Jag tror att det behövs ett byte i ledningen, helt klart.

Roland Nilsson kommer inte att få det lätt. Hans möjligheter att forma en bra spelartrupp kommer att vara starkt begränsade. Hela tiden kommer hans handlingar ifrågasättas, och om resultaten inte kommer direkt så lär det bli svårt att hindra vissa fans från att skrika efter tränarbyte igen. Dessutom är han HIF-are, det är sämre än vilken stockholmare som helst.

För mer läsning om den här nyheten, kolla in DN och Svenska Dagbladet.

P.s. Malmö och GAIS (Roland Nilssons nuvarande klubb) möts i nästa omgången av Allsvenskan. Det ska bli kul att se hur det går, om GAIS vinner så går de om Malmö i tabellen

Kåren?

Det var inte särskilt mycket människor på kåren. Det var ganska så lite folk på kåren, och ganska så tråkigt. Stod mest och hängde, käkade lite nachos, snackade med fotografen lite, men annars hände inte mycket. Stack hem en halvtimme innan det stängde. Taxichauffören hittade lite dåligt på vägen hem till mig dessutom, körde lite fel till en början. Körde en vanlig taxibil, men det ländes lite som en svarttaxi på något vis.

Det blir nog inte kåren igen på ett tag, suck...

Lite halvt off

Det har varit lite av en konstig dag idag. Har känts lite underligt helt enkelt, som om jag inte riktigt kan slappna av helt. Brukar inte ha några problem med det. Ska sticka till kåren ikväll, det kan helt klart bero på det. Andra gången blir det, men jag har inte några större förväntningar, det lär ju inte bli som förra gången, då var det riktigt kul.

Annars har det varit lite pluggande, och tvättande. Var tvungen att tvätta en halv maskin innan, för jag hade ignorerat det i måndags. Suck, men jag gjorde det åtminstone. Sen så har jag läst ett par kapitel i boken som vi har till på fredag. Den är väl rätt så ok, men åsikterna som författaren har är ganska så bestämda. Det finns inte någon uns till tvekan att hans teorier stämmer, och det känns som exemplen är ganska godtyckligt presenterade. Tycker väl lite sisådär om den. Dessutom är den gammal, utgiven 1995 från första början, så siffrorna är inaktuella.

Det blir nog en ganska så lugn kväll ikväll, måste ju faktiskt plugga imorgon. Ska åtminstone ta mig igenom de kapitel som vi ska presentera, och sen får man se om man orkar något mer än det. Kommer nog att bli ett skoj seminarium, om nu Gudmund är frisk, han mådde inte hundra igår. Det kommer nog att lösa sig.

Min dag

Idag har varit en ganska så trevlig dag. Började halv åtta när jag fick sms från Anders J. Tyckte att det var lite tidigt att skicka ett sms, men det hade han skickat 19.15, under gårdagskvällen. Nåja, låg och var vaken en stund innan det var dags att stiga upp. Tog det ganska så lugnt, väldigt lugnt faktiskt. Satt i soffan med en kopp kaffe och såg på musik, och lyssnade naturligtvis. Det var mysigt tyckte jag... riktigt najs.

I skolan hade vi föreläsning med Gudmund, för första gången sedan förra terminen någon gång. Trevligt faktiskt, det tycker jag att det var. Boken som vi nu går igenom heter Jihad vs. McWorld. Jihadkulturer, som inte har någonting direkt med islam att göra, lever i en slags traditionalistiskt stamtänkande där man bara bryr sig om den egna lilla gruppen och fullständigt skiter i alla andra. McWorld är den lössläppta kapitalismen, där aktörerna fullständigt skiter i vad de gör så länge som de säljer sin skit, och allt de vill är att ta bort handelshinder. Mittemellan hamnar nationalstaten och i slutändan vi, medborgarna, som vill leva i frid och fröjd med alla andra medborgare. Vi blir attackerade från båda håll, och vi förlorar kampen. Lite Baumanskt över det där...

Efter det tungrodda blev det fika. 50-talscaféet eller Wahlquists som det egentligen heter. Diskussioner angående både det ena och det andra. Med på mötet var förutom jag själv, Anders J, Jimmy, Heli Ann, och den där kvinnan från Österlen som jag tillfälligt glömt namnet på. Lite annorlunda konstellation än det var senast, och diskussionen gick åt ett lite annorlunda håll. Det var trevligt faktiskt (men det är inte kärngänget).

Sen bar det av till systembolaget. Anders J var vänlig nog att hålla mig sällskap, annars känns det som man hade varit ganska så ensam i butiken. Det var nästan ingen annan där alls. Vi gick omkring lite och tittade på roliga flaskor och dylikt. En flaska med champagne hade en rosa strumpa över sig, och jag spekulerade lite om hur folk skulle reagera om man kom till en studentfest med en flaska champagne för 330 kronor. Varför inte champagne, eller något billigare alternativ. Jag tycker att det är ganska så gott faktiskt, bubbligt... Det var faktiskt så lite folk så att vi var tvungna att stå och vänta vid kassorna innan den dök upp en kassörska, och det var ingen dålig kassörska heller, mmm, snygg, och trevlig. Stod och pratade med henne någon minut, jag och Anders J. Anders höll sällskap hela vägen hem, där han hoppade på bussen och åkte till sitt.

Hade precis startat upp datorn när Linda började chatta. Sen satt man där i en och en halv timme, och tyckte att det riktigt skoj faktiskt. Linda är en mycket trevlig människa, som snart ska komma ner till Skåne :-) Jag tror vi tänker ganska så lika faktiskt, och det är därför vi kommer så bra överens, inte för att man måste tänka lika för att komma överens, det hjälper nog bara väldigt mycket. Hon verkar ha det jobbigt uppe i Småland, tyngd av alla beslut angående huset som måste göras. Jag gör mitt bästa för att få henne på bättre humör, med mina töntiga skämt. Tydligen går de hem, och bra är väl det. Hmmm...

Ojdå, det blev en ovanligt lång blogg den här gången, och precis efter en annan. Känner att jag är på väg uppåt igen, har fått lite hopp om framtiden igen känns det som. Det är bara att tänka positivt och se framåt.

Konsert på DVD

Hade en ganska så mysig kväll igår, tände ett par värmeljus och satte igång en konsert-dvd. Tyckte att det var mysigt att sitta där, och titta på bilderna, lyssna på musiken och bara... ja! Vara ensam med sig själv! Skulle faktiskt vilja säga saker som att "den här låten tycker jag om för att..." , men det fanns ingen där att säga det till. Det kan vara jobbigt att verkligen ha snöat in på ett band, man blir ju så sällan förstådd tycker man. Det skulle kännas väldigt påträngande och egoistiskt att be någon sitta med en i två timmar med en DVD som de kanske inte har någon känslomässig anknytning till alls. Det skulle inte förstå, tror man. Man är ju ganska ensam med sina känslor. De känslor som man upplever kan man ju faktiskt bara uppleva själv. Händelser däremot kan man dela med andra, men inte känslor, åtminstone inte helt och hållet. Känslan att känna samma känslor som en annan, samtidigt, är annars ganska så trevlig. Kanske är det en skimärbild, att man verkligen delar samma känsla, och varför inte bara acceptera det?

Men jag hade gärna suttit där och sagt att "just den här versen betyder mycket för mig" eller något i den stilen. Det fanns ingen där att säga det till. Så jag fick tänka tanken istället och försöka komma ihåg att det var ganska mysigt att se konserten. "Den här låten kommer från den där skivan, som de faktiskt spelade in under en paus i turnén. Lägg märke till hur att alla låtarna från den skivan har hamnat tillsammans, och att de har bytt ljustema, och kostymer". Se, såna saker kan jag upptäcka, och många skulle nog tycka att det är för genomtänkt, för analyserande, "kan du inte bara njuta av musiken?". Det är såhär jag njuter av musiken kanske, det är åtminstone sådär jag njuter av en konsert-dvd. Se, höra, tänka, koppla! Och det är en jävligt bra DVD...

Höstmörker

Idag skulle jag bara vilja trycka på reset, börja om på nytt liksom. Jag kommer inte att göra något mer vettigt idag ändå, så varför inte bara gå och lägga sig och vänta på att det blir morgon igen? Lite väl pessimistiskt va? Nåja, det är jag som kämpar med en hejdlöst tråkig hemtenta... fast du kanske också gör något hejdlöst tråkigt som du också måste göra, fastän varje fiber i din kropp skriker att du vill göra något annat, vad som helst. Det ska bli så fruktansvärt härligt att bli klar med tentan, det är det enda jag har att se fram emot nu. Nåja, jag har ju en Linda på gång också i slutet av månaden, sen så är det Fourever på lördag. Vem vill följa med? Förfest hos mig btw...

Skulle gå ut och promenera, men jag såg ju inte vettig ut så jag tänkte raka mig. Det gick inte bra och snart blödde jag från två ställen. Det plockade ner mig lite och istället satt jag i soffan och försökte läsa en stund istället. Sen gick solen ner...

Blev lite deppig en stund där, det var nog en bra idé att stänga av Norah Jones. Behöver något som ger styrka och glädje istället. Det får bli Miss Sarajevo! Jag älskar den här låten, och den här versionen är den absolut bästa. Lyssna på texten (fast det italienska är kanske lite svårt så jag får väl översätta då, nedan och naturligtvis fritt översatt).Du säger att floden
hittar sin väg till havet
och som floden
hittar du din väg till mig
bortom gränserna
och de torra länderna

Du säger att som en flod
som en flod
kärleken ska komma
kärleken

Och jag vet inte hur jag ska be
jag har inte längre något hopp till kärleken
jag vet inte hur länge jag kan vänta på den kärleken


Protesten mot Atlantic Osprey

Jag skrev häromdagen om den svenska exporten av kärnavfall till Storbritannien, här är en liten video från Greenpeace som visar lite av hur det gick till och varför de genomförde den aktionen. Den är ganska kort och så är det lite musik i bakgrunden så kolla in den.
P.S. Dessutom tycker jag att det är ganska coolt när de kör omkring med gummibåtar sådär, helt utan ersättning utan bara för att de tycker att de gör det för en bra sak.

Skillnaden vinnare/förlorare

I fotboll ska man alltid kämpa för att vinna, det är min övertygelse. Att lägga sig i en match bara för att sätta krokben för ett annat är inget annat än ett svek. Det är inte ett svek mot supportrarna, eller ens mot klubben, det är först och främst ett svek gentemot sporten i sig. Vinnarinstinkten är det jag vill se på fotbollsplaner över hela landet, oavsett om en rivalklubb skulle råka gå och vinna serien. Därför blir jag ledsen när spelare går ut och säher att de INTE vill vinna en match, som AIK-målvakten Daniel Örlund sa i efterdyningarna till 0-0 mot Trelleborg.

?Svårt att se om man vill vinna den?

Nåja, det är kanske främst en besvikelse över att det egna laget inte vann, och därmed var borta ifrån guldstriden. Men varför inte vända en halv förlust till något bättre, en brinnande iver att istället vinna till varje pris för att visa att man spelar fotboll ända tills slutet. Serien är ju faktiskt inte slut förrän slutsignalen gått i den absolut sista matchen. Här kommer dock ett citat till, som jag tror fångar det som jag vill säga med det här blogginlägget. Det är också från en AIK-are, Mats Rubarth till Svd.

"Jag skiter i om vissa vill att vi förlorar så att Djurgården inte vinner ligan, vi har en Uefa-plats att kämpa för och går alltid in på plan för att vinna"


Det är det som är skillnaden mellan en vinnare och en förlorare, enligt hur jag ser på saken.

P.S. Jag använder AIK som ett tydligt exempel, men jag håller fortfarande på himmelsblått! Forza Malmö!

Matdags

Idag åt jag till en början överbliven äppelpaj från igårkväll. Anders J var och hälsade på och vi bestämde att vi skulle sticka bort till Willys och köpa nåt att ha till filmen som vi skulle se. Anders J föreslog äppelpaj, och det blev det alltså, men vi åt inte upp allt och det tryckte jag alltså i mig till frukost. Mums... det är nästan bättre kallt ibland.

Sen så satt jag och snackade med min andra Anders-kompis, han i Karlshamn. Fastnade vid datorn några timmar där och blev till slut väldigt hungrig, så nu håller jag på att laga mat. Falukorvsgryta... mums... Först kokt ris ner i en form, smord såklart, och sedan stekt falukorv ovanpå och en enkel tomatsås. Efter det så häller man ost ovanpå, och in i ugnen en stund tills det är klart. Sen kan man börja äta... och bli mätt. Fast sen så ska det ju bli klart också... suck! Att vänta kan vara så trist...

Varför just denna?

Det var en femtonåring som sköts ihjäl i Rödby utanför Karlskrona. Varför bry sig så speciellt mycket om det? Folk blir mördade hela tiden för mycket mindre än så. Är det åldern? Förmodligen! Jag tycker det är häcklande och prespektivlöst att hänga på kvällspressens blinda fokusering vid enstaka händelser som denna. Uppmärksamma denna meningslösa död och uppmärksamma alla andra, det vore mer rätt.

Var tog matchen vägen?

Inte så mycket snack om matchen på Svenska Dagbladet, det är naturligtvis inte särskilt intressant längre, hur det gick i matchen när den väl är slut. Det är dags att se framåt, kasta ett getöga på tabellen och förbereda sig inför nästa match. Nyheten är passerad och nu är det dags för sportjournalisterna att sätta igång vad de verkligen är bra på, att spekulera. Detta gäller naturligtvis främst i lägen som detta, när slutet på en serie är nära. Vem är det som kommer att vinna allsvenskan egentligen, det frågar sig alla.

Jag däremot, skiter för tillfället i vem som kommer att vinna allsvenskan. Det kommer att bli ett i grunden dåligt lag som vinner allsvenskan eftersom alla lag är dåliga, den enda skillnaden är hur dåliga de är. Fast sämst är naturligtvis Malmö FF, som inte gjort en bra säsong sedan, hmm... 1989? Jag vet inte, men guld i allsvenskan väger inte särskilt tungt hos mig.

Ganska ointresserad av sportjournalistik för tillfället. Allt detta tyckande och spekulerande gör att man nästan blir galen. Jag kan verkligen förstå alla som ogillar sport nuförtiden. Det är så fejkat, så påhittat, fyllt av dubbelmoral och skit rent ut sagt, som en dokusåpa ungefär, och de är ju "ute". Jag talar naturligtvis om den klassiska dokusåpan, den som inte direkt gick ut på att deltagarna skulle prestera utan mer utsättas för saker. Nu är det prestation som krävs, att kunna sjunga eller dansa eller mima eller vad fan de nu sysslar med. Nä, jag tror att det är dags att återuppliva Percy Nilssons dröm om en dokusåpa inifrån ett elitidrottslag. Det hade varit något, fast med ett lag som har lite mediacred och inte är fullständigt okännt för alla utom hockeynördarna (som det var med Mif Redhawks).

Eller så kan man bara skita i allt och göra något vettigt istället, som att hänga på Facebook eller blogga...

Lägga ner?

När det framkommer att elitcyklister har dopat sig så dyker det alltid upp någon som menar att man ska lägga ner cykelsporten helt och hållet, som exempelvis sportjournalisten (aka fotboll-hockeyjournalisten)* Chris Härenstam. Var är de där rösterna nu? Vem säger att vi ska lägga ner 100 meter sprint för damer, och herrar dessutom, i friidrott? Ingen, eller åtminstone inte någon jag har hört. Eller varför inte lägga ner höjdhoppet? Eller någon annan gren där någon åkt fast för dopning?

Nu var det alltså den amerikanska sprintstjärnan Marion Jones som åkt fast för fusk, precis som hennes föredetta pojkvänner C.J. Hunter och Tim Montgomery. I somras var det dessutom ett flertal fall av dopning inom friidrotten, men den fick inte alls lika mycket uppmärksamhet som det dopningsfall som vid tillfället hade upptäckts (det kom fler senare). Jag menar inte att man verkligen ska lägga ner alla idrotter där dopning förekommit, för då hade inga av de stora amerikanska idrotterna funnits längre heller, det jag menar är att man ska behandla idrotter för vad de är och inte för vilket rykte de råkar ha. Cykelsporten gör sitt bästa just nu för att få bort fuskarna, och visst går det långsamt, men det är bara för att fuskarna i många fall inte bara är cyklisterna, utan de personer som står bakom rampljuset och drar i trådarna. Antaler tester gör också att fler åker dit, man testar fler deltagare och man testar noggrannare än inom många andra sporter (har man fått en känsla av). Exempelvis så gör man blodtester, medan man inom friidrotten fortfarande håller sig till urintest.

Nej man ska inte lägga ner bara för att det åker dit någon till, man ska bara jobba ännu hårdare för att alla fuskarna helt försvinner från idrotten, på livstid.

*Den svenska sportjournalistiken fokuserar nästan enbar på idrotterna ishockey och fotboll.

If I had a penny...

Satt och chattade med Anders O igår lite om vad som helst. En av sakerna som vi hade som ämne var Facebook, och jag uttryckte att "alla" fanns på Facebook, och att det var lite galet på det sättet. Han frågade mig om det var några gamla kändisar, och det fick mig att tänka om. Min känsla var att det var många som jag hade känt som helt plötsligt dök upp sådär från ingenstans. Jag vet inte vad, men jag jämförde nog med andra såna här communitysajter där man får inbjudningar via e-mejllistor. Där brukar det vara en eller två man känner, jag loggar visserligen bara in väldigt sporadiskt, exempelvis på Wayn.

Men egentligen är det alltså inte särskilt många som dykt upp på Facebook, 19 hittills, av hur många som jag någonsin pluggat, bott med eller känner via andra vänner som jag träffat genom åren. Ja, bara antalet jag pluggat med är ju säkert flera hundra. Statsvetenskap A var det säkert 80, och det var säkert C-kursen också, och alla andra kurser man läst hit och dit, två högstadieklasser, samma med lågstadiet där jag bytte klass. Jag har alltså träffat många människor genom åren, men det är inte särskilt många som jag räknar som vänner. Några hittade jag på sociologin förra terminen, en överaskande stor mängd faktiskt :-D

Så om jag haft en post på Facebook för alla jag känt genom åren så skulle det vara fruktansvärt många människor, precis som din, och din.. och din...

Seminarium (typ)

Idag hade vi ett seminarium i skolan, eller i alla fall något som liknade ett seminarium. Jag hade förberett mig lite grann, genom att min kropp inte ville sova så hjärnan tänkte på vad jag skulle säga. Jag hade faktiskt vaknat redan vid fyratiden, jag tror halv fem, och sen hade jag inte kunnat somna om. Nåja, sov en liten stund, då jag för övrigt drömde att jag var och hälsade på Linda i Småland, och hennes vänner som alla kom från Stockholm, jag kände mig alienerad, för Linda hade stuckit iväg och folk ville fotografera mig.

Hursomhelst började jag vid sex-tiden att fundera på min presentation av mitt kapitel, och kom på att det jag skrivit mest var dåligt. Så jag läste lite och skrev en helt ny presentation innan jag duschade och fixade frulle.

Det gick jättebra på seminariet tyckte jag. Fick sagt det jag ville säga och jag tror att folk förstod det jag sa. Gjorde min vanliga grej och kommenterade saker som jag inte visste mycket om, eller åtminstone väldigt snabbt bildat mig en uppfattning om baserat på väldigt lite information. Jag är bra på sånt, att snabbt bilda mig en uppfattning, som dock inte ska förväxlas med tyckande. Hade en bra diskussion med Anders J (från sociologin) om det där med tyckande. I övrigt så var det väl en ganska bra stund med klassen, även om vissa kanske inte riktigt har tagit till sig av varför vi är där. Om man inte förstår varför vi gör saker i skolan så borde man nog se sig om efter något annat att göra. Hade nog kunnat byta ut några mot... exempelvis tre blondiner, och inte vilka blondiner som helst. Det är tre som verkligen motbevisar myten om blondiner, definitivt.

Dessutom tror jag att jag kanske skulle kunna eventuellt ha något på gång. Mer kan jag inte säga just nu...

Klant

Så jag skulle plugga, men så ringde Anders J istället och vi pratade en liten stund. Det blev visserligen lite snack om plugget, så det var inte helt ett socialt samtal. Det är trevligt när folk ringer, gillar ju min ringsignal lite. Men till slut, efter ytterligare en distraktion på messenger förvisso, så blev jag klar med mina anteckningar, eller renskrivning. Det var så mycket som man skulle kunna säga om kapitlet, men jag tror jag fick med det viktigaste. Betoning på tror.

Det var en riktigt intressant grej, som kan vara av intresse även på bloggosfären, och det har med objektifiering. Det är en oerhörd förolämpning, att bli reducerad till enbart en egenskap. Typ, han är en student... Man blir inte mer än ett objekt, men hallå där, jag är faktiskt ett subjekt, med känslor och tankar och värderingar, som alla andra. Den absolut värsta typen av objektifiering är den ekonomiska, att bara vara ett ekonomiskt intresse. Det är nog därför jag, i likhet med Bourdieu ogillar ekonomismen, det finns inte plats för några människor där.

Råkade säga (skämtsamt) att Jennies granne Linda (lillinda) bekräftade de fördomar som finns om blonda, när hon undrade varför det fanns annonser från Stockholm i DN. Det var riktigt korkat sagt måste jag erkänna i efterhand, och jag hoppas att hon inte tog så illa upp. Det hade varit tråkigt. Ibland är jag kanske lite väl som farsan. Brutalt ärlig och kanske lite väl skämtsam, samtidigt.

Så, nu är det nog dags att förbereda sig för sova... brukar ju vara så långsam på morgonen så jag måste verkligen stiga upp tidigt, haha! Vill vara fräsch till seminariet och inte dyka upp yrvaken. Fan vad jag är glad för att jag slipper pendla.

Vill

Så jag var hos Jennie idag och drack kaffe. Satt och tyckte att vädret var fint och plötsligt så började det tuta i allöverket... jävla oljud! Suck... sen  skaffade Jennie Facebook till mig, så nu har jag Facebook, adda mig om ni vill, typ...

Stannade väldigt länge, och åt hamburgare! Det var trevligt! Sen tittade vi på TV, Jennie somnade, hahaha!

Är konstigt nog inte på blogghumör idag... kanske för att jag pratade så mycket! Brukar nog inte prata så mycket. Böcker svarar inte särskilt bra alls... Borde nog plugga lite till... 20 sidor är lite lite att läsa på en dag, 20 till borde man ju fixa! Dessutom borde man ju vara lite förberedd till imorgon. Suck! Alla dessa måsten... jag är mer utav en vill-person!

Böck

Jag har tidigare sagt att man bara kan ta till sig 40 sidor avancerad text på en och samma dag! Jag vidhåller detta, och jag har idag läst 50 sidor avancerad text och kan bara inte läsa mer. Det fastnar liksom och mina tankar vandrar iväg och tänker på allt annat som jag förmodligen inte bör tänka på. På livet, och té, och vad jag ska skriva i min nästa blogg till exempel.

Så jag hade planerat att läsa 120 sidor idag... eller snarare, var tvungen att läsa 120 sidor idag och 120 imorgon för att bli klar med boken. Jag har kommit fram till att jag inte kommer att bli klar med boken. Det får helt enkelt ta den tiden det tar. Fokus på mina egna kapitel... det borde räcka. Tills vidare. Inte kul när det första kapitlet är skitsvårt, det står till och med "Det är det mest komplicerade problem man kan tänka sig...". Det gör så att man bara säger Heja Eduardo. Det andra kapitlet har jag också börjat läsa, och det handlar om sport. Sport verkar så oerhört tråkigt när Bourdieu skriver om det. Ska ta tag i det imorgon... han är så jävla komplicerad, eller som Anders O (min barndomsvän inte Anders J från sociologin) skulle säga, han är så akademisk!

Var hos Daniel idag på fika. Vi pratade om det där BET-styrelsemötet som jag förmodligen kan våldgästa. Och en massa andra saker. Jag tyckte det var trevligt, och det var gott té, orientaliskt med kanel! Han betalar jättelite för sin lägenhet, men totalt sett är den nog mindre än min, trots att hans kök var marginellt större.

Har dessutom varit och klippt mitt hår idag! Det var kanske inte panik som det brukar vara, men jag var ganska trött på håret igen! Pratade en massa som vanligt. Hon kommer som jag misstänkt från Kina... Pratar inte dålig svenska, bara lite brytning.

Vill du ha mer ris min vän? ;-) Hahahahaha lol (internskämt :-p)

Packad brud

Hahahaha! En riktigt kul grej hände nyss! Satt och lyssnade på musik på datorn och så börjar jag höa något underligt ljud vid dörren. vad kan det vara, någon som kommer och lägger reklam i mitt inkast kanske? Nej, det är någon som försöker öppna min dörr med en nyckel, men vänta nu lite, den har ju jag...

Ja det var någon som försökte öppna min dörr. Jag gick och sa till att personen kommit fel. Det var en blond tjej, jättefull och knappt vid medvetande verkade det som. Jag sa att hon förmodligen kommit fel och det verkade nästan som om hon inte brydde sig ett par sekunder och skulle gå in, kom på vad jag sa och vände. Det var någon av mina grannar som hon skulle till, tror jag.

Hemskt roligt... eller? Hon var aspackad och såg inte ut att må särskilt bra alls, trots det halvkonstiga leendet.

Odemokratiskt agerande

Jag tror att det krävs en ordentlig översyn av statens utförsäljningar av statliga bolag. När nu Carnegie åkt dit och äntligen även sparkats ut ur regeringens utredning av vissa utförsäljningar, borde man börja om från början, med metoder som är värdiga en demokrati.

Till skillnad från vad regeringen anser tycker jag inte att företag, med ekonomiska intressen, ska blandas in i statliga utredningar. Vi kan inte lite på den privata sektorn när det gäller svenska folkets intressen. Att man ens överväger att anställa människor från den privata sektorn är något som måste granskas ordentligt. Staten ska i första hand se till det svenska folkets bästa, och inte fullständigt styras av en viss regerings ideologiska (och naiva) föreställningar om hur världen ska se ut.

Folkets intressen ska företrädas av folkets representanter, inte av kapitalismen!

Vänner

Jag vet, jag skriver alldeles för mycket bloggar nuförtiden. Är det för att jag inte har något bättre för mig, eller som en slags kompensation för att Clara skriver så lite nuförtiden, eller kanske för att jag har så mycket att säga? Jag vet inte! Vad jag vet är att jag tidigare, och fortfarande är ganska så dålig på att ta initiativ, och varje gång jag tar initiativ så blir jag stolt över mig själv.

Skrev om detta innan, att det var jag som tog initiativet till att fika, och jag var väl lite stolt, det var en liten seger för mig själv. Har diskuterat detta ämne med Anders J vid ett par tillfällen, och han är kanske ännu värre än mig när det gäller initiativ, fråga honom själv.

Jag tror att min passivitet, särskilt när det gäller att ta kontakt med människor, eller ens hålla kontakten med folk jag känner, kommer ifrån en grundläggande osäkerhet. Jag är väldigt osäker på vad människor tycker om mig, och jag vill inte pressa mig på de ifall de kanske skulle tycka att jag är tråkig eller otrevlig. Andra gånger kan det vara så att jag undviker att ta kontakt med folk för att de har en pojkvän, och att det förmodligen inte "passar" att de umgås med andra män, detta gäller kvinnliga bekanta. I de senare situationerna kan det också hända att jag medvetet undviker att uttrycka känslor, som skulle kunna misstolkas i en "opassande" riktning. Jag tycker att detta är tråkigt. Hur skulle det se ut om jag hela tiden ringde till en tjej/kvinna som har en pojkvän, med hela tiden menar jag ett par gånger i veckan kanske.

Anders O, min bästa vän sedan hur många år som helst, pratar jag inte med särskilt ofta. Det behövs inte. Jag vet att han uppskattar mig, och han vet att jag uppskattar honom. När vi umgås kan vi prata hur mycket som helst, eller inte prata alls, det spelar ingen roll. Han är den ende som jag har den typen av relation med, och det vore ganska otroligt ifall det skulle dyka upp någon till.

Vad jag vill är att sluta haka upp mig, att förhindras av den där osäkerheten, och ringa till folk och säga att jag vill umgås för att jag tycker om dem. Vara ärlig och tydligt säga vilka intentioner jag har. Jag tror att jag behöver jobba med det, på riktigt.

Nonchalant hantering

Den svenska statens ihållande verksamhet att inte göra något vettigt i kärnkraftsfrågan bara fortsätter. Nu ska man, trots att det beslutats att man ska sluta, fortsätta skicka kärnavfall till den oerhört dåliga anläggningen Sellafield. I många år har protester mot denna anläggning pågått, men fortfarande är den i bruk, och det verkar som om man inte riktigt vill ta problemet på allvar. Att fortsätta skicka skit dit är ett tecken på detta.

Greenpeace-aktivister försökte stoppa skeppet Atlantic Osprey från att lägga till vid hamnen i Studsvik, vilket stoppades av svensk polis, naturligtvis. Protesten gällde fartygets dålga säkerhetssystem, vilket varit känt av den svenska staten sedan länge, fast fortsatt att ignorera. Sverige är trots sitt goda rykte, inom landets gränser, angående oerhört höga säkerhet vid kärnkraftsanläggningar, ett ganska mediokert land som inte har mer säkerhet än någon annan. Vi kan helt enkelt inte lita på att ingenting kommer att hända. Förra årets kaos vid anläggningen i Oskarshamn är bara ett bevis på detta.

Det är dags att sluta hantera avfall som kärnkraft med sådan uppenbar nonchalans som jag tycker mig se. Detta är inte leksaker, människor dör om de utsätts för det, människor blir oerhört sjuka bara av att gräva fram skiten ur marken. Om man nu ska hålla på att leka med det som staten verkar vilja, utan att ha den lagliga rätten, borde man inte låta någon som är kompetent till det sköta upparbetningen?

Nytt fikagäng

Så idag var det en ny kurs i skolan, vi ska under fyra veckor läsa fyra böcker om varierande sociologiska ämnen. Idag var det Bourdieu som skulle diskuteras lite sådär. Naturligtvis hade jag inte läst boken för jag har varit upptagen med att skriva tenta och lata mig. Jag latade nämligen mig i lördags. Ändå pratade jag på, kanske för att jag kände mig lite pratsjuk. Får hämta igen det där nu idag, imorgon och på torsdag. Det lär väl bli lite sådär med det, och det känns som man redan är bakom i planeringen, och då var det första dagen idag. Det känns inte särskilt bra, med tanke på att man även ska skriva tre stycken tentafrågor till. Ännu värre är att jag egentligen måste lämna tillbaka boken, som används för två av de frågorna, imorgon. Blä, det blir avgift på det annars.

Så efter skolan stack vi ner till stan och fikade... jag och Anders J tillsammans med Josefine och Jimmy, det nya fikagänget. Gick och tänkte om jag skulle ringa till Jennie och fråga om hon också ville följa med, men kände på mig att hon inte skulle ha tid till det, i magen liksom, kände jag det, på mig, inte på henne... Visst hade min magkänsla rätt, hon spenderade dagen tillsammans med en vän, som verkade vara trevlig, hade skor med bilder av Jimi Hendrix.

Vi hade en trevlig fika, pratade om en massa saker som inte direkt hade med sociologi att göra. Det är skoj att umgås, ett bra fikagäng fick jag ihop tycker jag. Ja, jag ger mig själv äran eftersom jag tog initiativet. Hoppas på fler gånger naturligtvis. Saknar ändå det gamla gänget lite...

Ska klippa mig imorgon, och jag klipper mig i samma hus som Daniel bor i. Jag tyckte det var ett väldigt sammanträffande, att det till och med var samma adress. Fick en inbjudan om att komma och hälsa på någon eftermiddag den här veckan, så kanske i samband med att jag ska klippa mig, det hade varit perfekt.

Maud Olofsson föredrar fusk

Satt och lyssnade på radio imorse och det rapporterades i Ekot att det var ganska så utbrett med företag som skulle kunna tänka sig att bluffa med fakturor gällande avdraget för hushållsnära tjänster. I sin undersökning hade man ringt till ett visst antal företag som sysslade med precis sådana här tjänster, och frågat om man kunde göra avdrag för tjänster som inte föll in i de angivna direktiven. Hälften av de som hade svarat hade svarat att man skulle kunna ändra bland kvittona så att även andra jobb skulle kunna dra av skatt. Jag tyckte att detta verkade vara fel, rent principiellt fel. Man ska inte dra nytta av, i det här fallet, statens välvilja att få fram en helt ny arbetskategori (om vilken man må säga vad man vill). Att när det nu öppnad en marknad som gör det möjligt att med vita metoder exempelvis få sin trädgård skött, eller sina fönster städade, så fortsätter ändå fusket.

Ansvarige ministern i regeringen, näringsminister Maud Olofsson avfärdar denna kritik, nästan kategoriskt, och menar att det alltid är problem med gränsdragningar som denna när nya skatteregler införts. Vidare börjar hon prata om det som är den viktiga frågan, att man kan få sina hushållsnära tjänster utförda billigare än tidigare, som om skattefifflet inte alls är särskilt viktigt. Att så flagrant avfärda ett problem, bara för att det inte ligger en i fatet är ovärdigt en minister i regeringen. Bara för att det inte stämmer överens med den egna politiska agendan så är problemet inte ett problem, eller ens ett bekymmer. Vad är hon rädd för? Att förlora politisk trovärdighet eller bli tvungen att betala mer för att få sina fönster tvättade? I mina ögon har hon redan blivit av med en sak, gissa vilken!

Hon menar dessutom att det främst är köparens ansvar att saker och ting ska gå rätt till. Som om köparen av tjänsten är den som är expert och den som faktiskt bokför och utför beställda jobb. Naturligtvis är det företagarna som har det yttersta ansvaret för om ett jobb utförs enligt ett lagenligt sätt, eller på ett sätt som bryter mot lagen. Utan företagen hade det inte kunnat fuskas helt enkelt, och vill du läsa själv kolla in den här artikeln.

När regeringen jagar människor som är lata och inte vill jobba anser man sig göra rätt, när man låter fuskare komma undan bara för det är i linje med ens politik, då är det också rätt, eller?

U2 och jag - del 2

Att upptäcka ett band är en sak, att förvandla det där bandet till ett föremål för viss dyrkan är en helt annan. Före 1997 hade jag aldrig haft något favoritband. Det hade varit radio för hela slanten, eller ett par absolute music-skivor, som jag visserligen gillade. Det närmaste jag hade varit favoritband var väl Pet Shop Boys och Weezer, band som jag aldrig lyssnar på nuförtiden. Anledningen till att jag överhuvudtaget kaller de favoritband var att jag gillade mer än tre av deras låtar, vilket inte är något vidare kriterium för favoritband, men åtminstone något. Så hur var det egentligen som U2 blev det där favoritbandet som slog allting annat, och som gör det fortfarande?

Det var på sommaren, jag hade som jag skrev i del 1 upptäckt bandet och lyssnat på skivan Pop en del. Farsan kommer och berättar att vi ska åka och se U2 i Göteborg. Jag vet inte ens var jag ska bli av. Va? Åka till Göteborg och...? Eh? Va? Jag blev helt paff, för det var väldigt okaraktäristiskt av min pappa att föreslå sådana saker vid tidpunkten. Jo vi skulle och åka och se U2 under deras besök med världsturnén Popmart, och jag var naturligtvis mycket lycklig över detta.

Dagen, eller några dagar efter så knallade jag ner till biblioteket i Simrishamn och hyrde inspelningen från deras förra turné på VHS. Det var ZOOTV från Sydney, och jag såg den ett antal gånger under den veckan som jag lånade den. Vet inte exakt hur många gånger, men det var minst fem-sex gånger. Jag var helt förälskad i den filmen.

image12

Så kom dagen som vi skulle åka upp. Jag hade naturligtvis med mig min bärbara cd-spelare och Pop var färdig och beredd att spinna loss. Första gången jag åkte X2000, första gången jag var i Göteborg, första gången jag bodde på hotell och första gången jag var på en konsert där man inte kunde räkna hur många som var där. Det var en solig dag, vilket inte var särskilt underligt eftersom det hade varit fint väder hela den sommaren. Vi gick till nya Ullevi i ett behagligt tempo, i mycket god tid innan konserten. Åt en pizza på en uteservering, njöt av vädret och det kändes i magen att det var något stort på gång. Vi Kom fram till Nya Ullevi och det var stort, fantastiskt och vackert. Människor överallt. Jag fick en t-shirt av farsan.

image13


Snart så skulle ett av mitt livs största upplevelser börja, det var bara timmar bort när vi närmade oss biljettkontrollanten.

Angående choklad

Provade det där med choklad, att man skulle bli piggare. Funkade väl lite grann sådär, blev kanske lite piggare, tillfälligt. Jag undrar hur de genomförde den där studien. Att vara pigg är ju en ganska så subjektiv känsla skulle jag tro, och även om de faktiskt gjorde det obligatoriska "placebotestet" med vit choklad som färgats, så vet man ju inte riktigt vad som gjort  folk piggare. Är det kanske kakaon i sig, eller kanske kakaon i kombination med socker, eller något annat. Det kan man ju inte veta, men gissningen är att man blir piggare. Det verkar ju bevisat, att choklad med kakaohalt för folk piggare. En vettig kausal förklaring. Men vi vet ju faktiskt inte vad det är som gör folk piggare, vad i kakaon som gör folk piggare. Kakao är en en mix av många ämnen, det är ju inte ett grundämne i sig. Det hade varit kul att titta på schemat över grundämnena och bredvid uran hitta kakao.

-Jepp, kakao, precis som alla andra grundämnen skapades vid the big bang för många, många år sedan, och har sedan ackumulerats i kakaobönan som processeras för att sedan ätas för dess uppiggande effekt.

Nu är det inte så, men det hade varit kul. Jag tror stenhårt på att det är polyfenolerna som gör att man blir piggare, tydligen ska det vara en antioxidant, och det är ju nyttigt. Men glöm för tusan inte att choklad innehåller en massa fett och kolhydrater, det är nästan enbart de två sakerna, så är det inte för nyttighetens skull. Lite grann passar bra, tillfälligt, kanske, om man dricker kaffe till, och ordentligt med vatten mellan kopparna. Eller var det alkohol? Nåväl. Bon Appétit

Ät choklad - bli pigg

Läste nyss att choklad kan förhindra trötthet. Men tydligen ska det vara en hög kakaohalt för att det ska ge effekt. Tidigare har man märkt att choklad har haft ungefär samma effekt som kaffe, man äter det och är sedan pigg en liten stund. Nu är det alltså bekräftat, ät choklad och bli piggare. Det har nånting med polyfenolerna i kakaon att göra...

Ska nog bege mig till någon affär och införskaffa lite mörk choklad. Vill ju inte sitta här i höstmörkret och vara trött när man kan slippa.

För den som vill läsa artikeln ligger den här.

Frånvarande journalistik, som väntat

Blev faktiskt lite överaskad när de stora svenska tidningarna Aftonbladet, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet publicerade alla ganska så långa artiklar angående Paulo Bettinis vinst i världsmästerskapen i Stuttgart. Besvikelsen kom efter att jag upptäckte att det var samma TT-text som var i alla tidningarna. Skillnaden var att vissa tidningar publicerade en längre version av artikeln än andra. Expressen visade sämst deltagande genom att inte skriva någonting alls, trodde att jag hittat en, men det var Bettinis seger från förra årets VM. SVT hade inget att säga under Sportspegeln under gårdagskvällen, men hade åtminstone en liten text angående loppet på sin hemsida.

Cykelsporten är en av världens största sporter och Sverige är ett land som respekteras i cykelsammanhang. Trots detta så finns det motstånd ifrån sportjournalister att rapportera regelbundet om vad som händer i några av världens största sportevenemang. Dopning har, och är fortfarande, ett stort problem inom cykelsporten. Fast det är inte den enda sporten som är drabbad av detta, det är den sport som förmodligen gör fler tester, och granskas hårdare än andra sporter just nu. Detta är inte en anledning till att bara rapportera om dopning, som de svenska tidningarna verkar göra.

Det är inte dags att begrava cykelsporten, för det är ju faktiskt nu det börjar bli riktigt bra igen.

RSS 2.0