Tillbakablick på en skottdag!

För åtta år sedan var det också skottdag, och jag hittade sparat material från den tiden, en liten inblick i vad jag gjorde just den dagen. Jag var i skolan den här dagen och hade data där jag pysslade med klickbara bilder. Sen så var det idé- och lärdomshistoria, och sen var det lunch, kassler, potatis och svampsås dagen till ära. På eftermiddagen hade vi samhällsvetenskap, religion och geografi. Och sen var skoldagen slut. Lite lustigt att jag inte skrev mer egentligen om vad som hände i skolan på den tiden, något mer uttömmande än bara vilka lektioner jag var på. Jovisst, skrev att Christina hade hållit ett föredrag också, om Darwin, men inte mer än så. Nåja, det vägdes i alla fall upp av att jag skrev lika lite om vad som hände på kvällen. Tittade på Desperado och somnade, skoj!

Vad kommer att hända idag då? Förutom att jag ska till Malmö och ha seminarium så har jag inte så värst mycket planerat för just den här dagen. Hörde ett halvtöntingt (för ovanlighetens skull) inslag på P1 Morgon om ett par som båda var födda på samma skottdag. De var till och med födda på samma sjukhus, och blev ihop dagen innan de tog studenten. Ok det är kanske lite kul, men är det en nyhet? Å andra sidan, vad ska man rapportera särskilt om på skottdagen egentligen, förutom möjligtvis varför man har en skottdag. You tell me!

Nä, nu väntar duschen på mig, och sen ska jag äta lite till och sminka mig och det där, hahaha. Ska se om jag hittar något rent par strumpor, det är kris med det just nu! Tvättdag imorgon! Ciao! Ha en trevlig skottdag!

Hur man är

Det är så att varje gång (nästan) som Jennie inte är online på messenger, eller har skrivit någon blogg på ett antal timmar, så tror jag att hon håller på att föda ett barn. Detta är inte helt otroligt, eftersom hon befinner sig i nionde månaden och nedkomsten är beräknad till imorgon. Jag tycker att det är väldigt spännande, och det är väl därför jag funderar på det relativt ofta. Kanske är det så att det inte händer så mycket spännande saker i mitt liv just nu? Kanske beror det på att det är en väldigt stor sak för någon som jag tycker om mycket? Dessutom kommer det att hända förr eller senare, och jag hoppas för hennes skull att bebis inte väntar för länge. Anders J sa nånting idag om att förstagångsföderskor ofta går över tiden, och det kanske ligger något i det.

Som person är jag ganska så orolig, och det är nog därför jag gärna vill ha koll på vad som händer runtomkring mig. Jag menar i första hand vad personer i min omgivning säger. Det är bra att veta vad personer säger så att man på något vis kan förutse vad de kommer att säga eller hur de kommer att agera i framtiden. Jag lägger ner en del tid på att i huvudet gå igenom potentiella samtal med olika personer. Om jag säger "det här" så kommer den andra personen att tycka "så här" och agera "på detta viset", eller något liknande. Jag måste såklart erkänna att jag inte alltid genomdriver min plan att ha just det samtalet eftersom tillfällen sällan ges. Saken som jag vill ha sagt är att om man är bra på någonting, att minnas saker till exempel, så är det ofta en respons på något man är dålig på, i mitt fall att vara fullständigt lugn och trygg i osäkerheten att inte kunna förutspå vad som kommer att ske.

Som jag tidigare idag skrev så drömde jag flera konstiga drömmar. Drömmar om osäkerhet, om att inte lyckas klara av att saker, och framförallt om att inte ha kontroll över vissa situationer. Men det går upp och det går ner, ibland stör det mig inte (vilket är oftast) och ibland stör det mig (som inatt). Man är den man är och det går nog inte att ändra på det särskilt mycket, det viktiga är vad man gör för att hantera det.

Projekt: bättre humör

Drömde att jag misslyckades med att lämna in en grej till skolan. Det var ganska så tråkigt tycker jag. Jag misslyckades dessutom helt kapitalt, genom att jag inte ens hade börjat med uppgiften när den skulle lämnas in. Det var en väldigt stressig dröm. Sen så vaknade jag och kunde inte somna, så jag lyssnade på en ljudbok i nästan två timmar istället, innan jag beslutade mig för att sova, och då var klockan strax efter sex på morgonen. När jag väl vaknade så lyssnade jag klart på boken, det var bara en kvart.

Kan väl inte säga att jag är på mitt allra bästa humör idag. Det var fler skumma drömmar som kom efter att jag på nytt somnat, och det är väl en sån dag som man påverkas av det lite grann. Men man ska väl inte låta sig bli påverkad? Jag tror att det är lösningen. Så mitt "projekt" (som Anders O skulle organisera det som) att bli på bättre humör har bara börjat. Tror jag ska börja med en dusch, trots att jag ska gå och träna klockan ett. Att duscha är inte bara att skölja bort eventuell smuts eller död hud, det handlar också om att bli renare inuti. Man känner sig fräsch och ny på något vis, och det är precis det som jag vill uppnå. Ett annat sätt att uppnå en liknande effekt är att städa lägenheten. Att ha rent runtomkring sig ska inte underskattas. Jovisst, det är inte extremt smutsigt i min lägenhet, eller stökigt för den delen, men det är nog dags att plocka undan lite. Sen så brukar det funka bra med musik som piggar upp, och jag ska se om jag hittar någon.

p.s. Jag drömde en mardröm om att all min musik försvunnit, det var jättejobbigt.

Ilska

Är tack vare den hårda träningen igår ganska så trött i kroppen idag. Kan bero på att jag inte riktigt fick mina timmars sömn också, fast nä, det beror med största sannolikhet på träningen. Sen så har man varit i skolan också och tåget hem blev massor försenat och det var ju tråkigt. Dessutom fick jag reda på att jag måste komplettera min uppsats en gång till innan den är klar, vilket jag blev arg av. Där ser man, temperamentet finns kvar och dyker upp lite då och då. Den här gången slängde jag min plånbok i bordet med en sån kraft att visakortet gick sönder. Tog mig naturligtvis samman och ringde till banken och bad om ett nytt.

- Hej, mitt bankkort har gått sönder
- Jaså, hur gick det till då?
- Det sprack.
- Jaha, har du använt det flitigt så det blivit slitet?
- Jao... antar väl det

Man säger liksom inte till banken att man fått ett raseriutbrott och visakortet råkat komma i vägen. Men jag hade full rätt att vara arg, för det vettiga hade varit att vi fått kompletteringar på det som vi ändrat sedan sist. Men icke, det var saker och ting som jag inte ändrat sedan seminariet som jag fick anmärkningar på. Hade det inte varit på sin plats att nämna det innan? Nä, allt ska dras ut på så förbannat länge! Nu håller jag på att bli arg igen. Fick dock moraliskt genom att Josefine upplever samma sak. Det kan vara bra att dela med sig av sin frustration, särskilt om man upplever samma sak. Man sitter inte ensam i båten liksom.

Tar det kallt

Samlade ihop några vuxenpoäng idag när jag till slut, efter 13 månader satte igång min frys. det var så att jag och Anders J efter träningen var och handlade, och priset på hel fläskkarré var jättelågt, eller relativt lågt, så jag slog till och köpte ett och ett halvt kilo. Nu var det visserligen en rejält stor benbit i också, som just nu ligger och göttar till sig i ungnen, men annars blev det tre stycken ganska så väl tilltagna portioner med kött. Detta var alltså anledningen till att jag startade frysen, som desvärre brummar en del. Men men, jag tänkte göra lite kikärtsbullar för att frysa in dessutom, som man bara kan ta fram och steka efter behov, och sen så kan man köpa på sig lite kött mer om det är billigt på Netto. Storkok och såna saker kan man ju göra mer av, och så kan man köpa glass! Det är en viktig orsak till att jag startade frysen, glass! Måste köpa isbricka också eftersom det va någon anledning inte fanns i min frys sedan innan. Kanske väntar jag till att jag ska till Ikea, där finns det en massa sånt skoj!

Annars så har jag beställt min första bok till den nya kursen, så jag har inte kunnat läsa i den riktigt ännu. Tog en annan bok från statsvetenskapen och läste i istället, eftersom det stod typ om samma grejor. Jag tror det kommer att lösa sig, och det ska bli rätt så skönt att få boken så man åtminstone slipper oroa sig över den. Dessutom tror jag att den kommer att bli ganska så lätt att sälja efter att kursen är klar, så då får man tillbaka en del av pengarna man lagt ut.

Ska läsa klart en artikel nu, och sen blir det nog lite wow, och så ska jag gnaga i mig köttet från benbiten också!

Finally (Stargate Atlantis)

Jag älskar när någon typ av självdistans lyser igenom i antingen filmer eller tv-serier. Såna där ögonblick som säger att allt är inte så allvarligt, och att saker och ting bara är på låtsas. Sen så tycker jag också mycket om lägen där karaktärer säger exakt vad man själv tänker, och att man måste vara lite insatt i bakom kulisserna för att överhuvudtaget tänka den tanken.

Jag läser sedan en tid tillbaka, kanske ett halvår, en blogg om Stargate. Det är skaparna av TV-serierna som ligger bakom det hela, och det kan man väl säga sitt om, men man får faktiskt små inblickar i arbetet. Det är en kille som på något sätt är inblandad i produktionen som skriver lite om vad som hänt under inspelningen av kommande avsnitt. Nej, det är inte så mycket spoliers, utan mer förklarar vilken typ av avsnitt det är, hur producenterna tänker och hur arbetet går till. Exempelvis så kan det vara ett s.k. "Bottle Show", vilket i förlängningen betyder "billigt avsnitt" genom att man använder existerande kulisser, få specialeffekter och inga gästskådespelare. Som alla andra så arbetar man med en budget, och kan inte slösa med pengar hur som helst. För den som är intresserad så kolla in här!

Nu tillbaka till vad jag först skrev om, och för er som följer serien och inte sett avsnitt 18 på säsong 4, så kan jag utfärda en liten Spoilervarning!!!

I slutet på säsong 3 så dör en av mina favoritkaraktärer i serien, Dr. Carson Beckett! Det är jag inte ensam om att tycka, och det startas en kampanj för att återuppliva honom från det döda. Detta verkar inte få något fotfäste i produktionsteamet, och det verkar som om man helt enkelt skiter i vad fansen tycker och kör vidare som om inget hänt. Serien fortsätter och jag saknar inte karaktären överdrivet mycket eftersom det kommit en ny karaktär för att ersätta den gamla i form av Dr. Jennifer Keller. Men i slutet av det senaste avsnittet så dyker helt enkelt Dr. Beckett upp och säger de där orden som alla hans fans väntat på. Finally! It's about bloody time. What took you so long?

Ny dag i skolan

Nämnde tidigare att jag fått lära mig hur det fungerade att skriva ut på Orkanenbibblan, och att de skulle byta till ett nytt system. Nu fick jag testa det här nya systemet, och naturligtvis så fungerade det inte. Det är ju helt galet, att allting ska sluta fungera när jag ska använda det. Jag tror nog att de är ute efter mig och stänger av alla maskiner så fort jag kommer in genom dörrarna. Möjligen låter det som jag är paranoid, men det är jag inte. Paranoida människor lider av vanföreställningar, jag å andra sidan är säker på att de är ute efter mig! Hahahaha :-)

Idag var det alltså skola igen, och vi hade en ny lärare, Magnus Ericson. Johan hade berättat att han var bra, men jag tyckte inte det var något speciellt med honom precis. När han verkade läsa utantill från ett papper var en höjdare och jag ifrågasätter nu Johans bedömningsförmåga. Jag tror att han gillade läraren för att han var lite militärisk i sin stil, och ganska så vältränad, biffig. Jag tror Johan gillar sånt, eftersom han själv är inne i den där träningsgrejen rätt så mycket, och inte för att jag tror att han gillar killar, för det tror jag inte att han gör. Han kanske blir bättre längre fram.

Dagens höjdpunkt var annars när jag träffade Clara på stationen. Hon klev av och jag klev på. Det blev någon minut där, och hon visade en bild på bebis som fortfarande ligger i magen. Den här gången var hon inte tvungen att kräkas som tur var. Satt sedan och saknade våra fikor från sociologi b. Jag och Anders J, Jennie, Clara, Johan och ibland Linda K. Det var tider det. På tal om fika så tror jag att det var ett tag sedan jag fikade på riktigt. Det är alltså dags att det blir något sånt snart igen.

Smeknamnen fortsätter (melodifestival)

Så har det varit melodifestival igen och jag undrar lite hur länge de kan hålla på med sådana här deltävlingar. Den här gången var det visserligen inga riktigt usla bidrag som det var första och andra gången, även om Eskobar var väldigt intetsägande. Kanske borde man enbart se finalen, för då är det ju bara de bästa låtarna kvar, eller så säger i alla fall logiken. Igår var det en låt som gick direkt till final, som jag inte ens tyckte hörde hemma i "andra chansen". Frida & Headline var inte någon bra låt, och jag tyckte heller inte om den särskilt mycket. Nä, apelsinliknande skånskor som hoppar omkring på scenen är lite väl mycket för mig, särskilt om de inte kan sjunga ordentligt. Nä, det borde ha varit Patrik "the Leprechaun" Isaksson som gått vidare. Tur att han inte ställde upp på intervjuer efteråt, för då hade han väl bara snackat en massa om guld vid slutet av regnbågar och sånt strunt. Nä, vi får väl se hur det går i fortsättningen, det är ju bara en deltävling kvar, och så måste man ju rösta bort de kassa bidragen från "andra chansen" också, Suzzie Tapper till exempel som ställs emot operasjungande "Terran". "Färgflickorna" i Caracola kanske man också borde rösta på, hellre de än Ola, för  man får ju lite till (carac). Bosniern Mickey var visserligen rätt så bra, men lite väl bosnisk kanske. Men men, det "bästa" bidraget, BWO, gick ialla fall vidare till final. Kanske inte den bästa låten hittills, men en av de bättre. Egentligen kan man säga att bidragen den här gången var jämnare än vad de varit tidigare, vilket gjorde att jag inte röstade.

Var förresten hemma hos Josefine och tittade på hela grejen den här gången. Lagade mat och så före och spelade Gauntlet efteråt. Av någon anledning så var vi tvungna att spela igenom 2/3-delar av spelet, men vi klarade det till slut. Förra gången hade vi faktiskt nästan spelat igenom hela spelet, hade bara slutbossen kvar, men eftersom klockan var så mycket hade vi slutat då. Hursomhelst så var det en trevlig kväll och jag fick med mig recept på kikärtsbiffar, och jag tror nog jag ska laga det ikväll, om jag orkar gå och handla.

400:e inlägget

Tänkte fira mitt 400:e blogginlägg med ett ljus! Nyinköpt pelarljus med mango/mandarin-doft, luktar väldigt trevligt i mitt rum just nu, och inte särskilt påträngande utan det är en doft som ligger lite i bakgrunden. Dessutom tycker jag att det är en trevlig färg på det. Döm själva!Dessutom har jag gjort lite chokladmuffins som jag ska njuta av under tiden jag spelar wow.

Saker just nu

Som svar på Anders Os kommentar så försökte jag verkligen lyssna på vad han pratade om, men när det bara kom en massa mmm, och gäspningar så tror jag han tröttnade lite. Det var självklart inte planerat, jag var helt enkelt bara nannig! :-)

Mina läppar är förresten väldigt torra idag. Det är väldigt jobbigt eftersom man tappar känslen, förutom när man ler eller på något annat vis försöker töja ut de, då känns det som om de skulle spricka. Ingenting hjälper, inte ens lypsyl. Sitter och nästan penslar in överläppen (som det är värst med) med den där geggan, men det blir torrt direkt igen. Nåja, det kanske blir bättre, det måste bli bättre för det är så irriterande!

Ska förresten gå och klippa mig om en liten stund. Åh vad det ska bli skönt att slippa det här hemska håret. Det är helt enkelt ett gissel, och jag skojar inte! Ser verkligen fram emot att kunna göra något som heter frisyr igen, för det är väl så det heter, haha ;-). När jag har så här långt hår, vilket inte är överdrivet långt, så får det ett eget liv och gör lite som det själv vill. Kortfattat så kan jag inte riktigt styra över det.

Anders O ska förresten komma och hälsa på senare i eftermiddag, och det ska bli trevligt. Ska laga lite mat och titta på någon film kanske. Ha trevligt och umgås! Den här gången ska vi nog vara nyktra, för sist så blev jag ganska så packad. Får ju ta det lite lugnt när han är invalid och allt, mohahaha :-D. Hursomhelst så ska det bli trevligt att få besök.

Say hello to my little friend

Satt i morse vid datorn och tänkte skriva en blogg hur min gårdag hade varit. Jag hade nämligen sprungit lite rundor på Orkanenbiblioteket i Malmö och bekantat mig med lite ny teknik. Fast det lät så tråkigt i mitt huvud så jag bestämde mig för att skriva något annat, så det blev en blogg om Fidel Castro. Satt faktiskt och läste lite i min fjärdedelsklara c-uppsats i Statsvetenskap, där jag skrivit lite om Kuba! Jag tyckte ämnet var bra, men att jag flippade litegrann på slutet. Lagom kontroversiellt också kan man tycka, men när det är folk som Jennie och Anders O som läser min blogg så lär såna världsliga saker passera smärtfritt förbi, hihi ;-). Som tur är så har inga exilkubaner upptäckt det jag skrivit, vi vet ju hur de är! " Say hello to my little friend" liksom (från filmen Scarface).

Jag måste bara berätta om hur man skriver ut saker på högskolan i Malmö! Jo, man sitter som vanligt vid en dator och skriver (knappaknappaknappa) och sen så trycker man "skriv ut" eller vad det nu heter. Efter det lyfter man på sin rumpa och går till närmaste utskrifts/kopieringsrum, sär det står en stor grunka. Denna grunka skriver både ut, och kopierar. Men när man kommer fram finns det inga papper utskrivna. Grejen är den att man måste gå fram till en liten panel, trycka in sitt användarnamn och lösenord, för att sedan välja om man vill skriva ut eller kopiera. Om man väljer "utskrift" så kommer det som man suttit vid datorn och skrivit, ut på en bit papper. Så går det till! Enkelt, eller hur?

Idag har jag och Anders J varit och tränat, det gick bättre än vad jag förväntat mig, och vi träffade på Jimmy från klassen där. Vi snackade lite grann med honom där, och han är en trevlig kille, stor som rackarns! Sen lagade vi köttfärssås som sedan åts, hemma hos mig innan jag degade ihop i soffan till den grad att Anders J stack hem, hehehe!

Angående Fidel

Angående Fidel Castros avgång så tror jag att Barack Obama är inne på rätt linje, nämligen samtal. Genom alla åren av isolation av Kuba så har man åstadkommit, nada! Jag vill faktiskt gå så långt att säga att USA:s politik gentemot Kuba varit en bidragande orsak till att den politiska situationen där har blivit som den blivit. Om man inte stöttat diktatorn Batista så kraftfullt så hade man kanske redan tidigare kunnat införa demokratiska val, men icke. Det var tack vare att man stöttade en högerdiktatur som gjorde att revolutionen blev ett faktum från första början. När man inte gillade det så gick man ut med att Castro var kommunist, vilket han inte alls var till en början. Från början var Fidel Castro inte bara demokrat, han var också nationalist. Det är min tes att när det började blåsa vänstervindar i central- och sydamerika under 50-70-talen, så började USA bli rädda och stöttade militärdiktaturer för att unkomma "hotet".

Diktaturen på Kuba blev ett misslyckande, inte bara för Batista utan även för USA. Sedan dess har man fört en ekonomisk krigsföring mot staten, som tack vare isolationen fått räkna med stöd från mindre nogräknade länder som Sovjetunionen till exempel. Jag tror att det enda sättet man ska kunna komma framåt är att slopa den ekonomiska blockaden och så fort som möjligt inleda diplomatiska förbindelser. USA:s älsta fiende må ha stigit åt sidan, men det kommer inte att bli bättre sålänge som man fortsätter att skapa nya genom det sättet man egerar på.

Att inte veta

Så, då är man tillbaka i Kristianstad igen! Jo, har visserligen varit det i ett par timmar, men nu känns det som om man äntligen kan slappna av. Klar med uppsats och klar med hemtenta! Nästa föreläsning är på måndag nästa vecka, så vad ska jag göra nu? Först och främst ska jag trycka i mig lite mat, men sen då? Hmm, vad kan man göra när man är ledig? Fan, jag får nästan ångest, vet ju inte alls vad jag vill. Har haft något hängande över mig sedan, nån gång under den första halvan av förra terminen. Nu finns det inget jag kan göra alls, och då vet jag inte vad jag ska ta mig till.

Kanske sticker jag till affären senare och köper något riktigt onyttigt. Mmm, socker och fett! Smask! Men är det sånt man ska syssla med under sin lediga tid? Onyttigheter? Kanske kommer jag att sitta och frossa i någonting och titta på Champions League. Det hade varit nåt det, skratta åt Glenn Hyséns millimetrar och bara ignorera andra dumma saker han säger. Nä, han har verkligen personlighet, säga vad man vill om den, men jag tycker att det är underhållande. Men men, immer essen, ciao!

Aktiverad

Har precis varit inloggad på mitt mejlkonto på Malmö Högskola, och blev utloggad automatiskt! Då får jag meddelandet ;          "If You Wish to Start a New Session, You Can logga in Again." Jag tyckte det var lite roligt faktiskt. Kommer nog inte att använda denna adressen särskilt mycket, och jag tycker det är dumt att de inte har First Class i Malmö, det är ju bäst!

Idag ska jag åka till Malmö för att skriva klart och lämna in min tenta. Sticker iväg om nån timme eller så. Kom igång där på slutet av dagen, trots att jag var så oerhört seg. Det var så att Josefine ringde och frågade lite om uppsatsen, och så sa hon att jag var välkommen att följa med ut och ta en öl. Jag blev faktiskt så glad av det så jag satte mig ner och skrev lite drygt en sida på datorn på bara nån timme. Jag tycker att det är trevligt när folk ringer, jag borde ringa till folk oftare, eftersom det är trevligt. Bättre än sms i alla fall, för det är så opersonligt tycker jag. Egentligen är det personligt, men det är snålt, både med tid och pengar så därför blir det på sätt och vis opersonligt.

Så jag gick ut tillsammans med Josefine, Pyttan, Veronika och Per. Har inte träffat de tre senaste så mycket innan, men det är trevliga människor som Josefine känner. Därefter dök Jennie upp, vilket var en oerhört trevlig överraskning, tillsammans med Oscar och Simon från hennes korridor. Det är Jennies korridor trots att hon flyttat liksom. Drack et par öl, och blev lite lullig eftersom jag inte ätit någonting på kvällen, och maten på Glorias(?), vid hotellet hade så dyr mat. En ostburgare för 109 spänn, jag nöjde mig alltså med två öl för sammanlagt 100 kronor, hehe :-P

Nu är det dags att skriva lite till och sen åka iväg, ciao!

Plugga för ledighet

Idag är det skitjobbigt att komma igång med tentan igen. Har inte gjort nånting utom att sitta vid datorn och surfat runt, duschat och ätit frukost. Känner mig allmänt trött idag, vilket jag inte gjort på ett tag. Men direkt efter jag skrivit klart det här inlägget så ska jag börja igen. Läsa om allt jag behöver veta gällande uppgiften, utom humanitär intervention, blä, det är 90 % av uppgiften.

Satt och räknade på vad som skulle bli billigast, att köpa ett nytt Skånekort nu direkt eller vänta med det till på måndag. Det spelade i princip ingen roll alls. Jag kommer att få köpa tre kort till à 990 kr, samt två gånger får jag åka med rabattkortet, vilket kostar 279 spänn. Att det ska kosta 139 spänn att åka in och lämna tentafanskapet känns ju lagom trevligt.

Nä, idag är ingen bra dag alls. Är inte alls på något bra humör. Börjar kanske tröttna på hela grejen med att plugga igen? Förmodligen är jag bara besviken på att det kommer att kosta en massa extra att plugga i Malmö istället för här. Nä, jag är nog bara besviken på att jag inte har rätt litteratur som gör att det känns så meningslöst att plugga just idag.

För att ytterligare spä på det dåliga så vann Mark Selby finalen i Welsh Open mot Ronnie "The Rocket" O'Sullivan. Jag som hejade på Ronnie eftersom han spelar med den mest underhållande stilen av de som var i final. Selby är så jäkla trög, så fruktansvärt eftertänksam och seg. O'Sullivan är snabb som tusan och det gillar jag, en spelare som spelar offensivt. Nåja, vi har ju VM att se fram emot, och kanske en returmatch i finalen?

En god nyhet är i alla fall att jag och AJ ska åka upp och hälsa på Linda K om några veckor. Det ska bli trevligt. Ibland måste man komma bort lite, och det känns som att det börjar bli dags igen. Man lämnar inte lägenheten tillräckligt ofta nuförtiden. Bara för föreläsningar, träning och handla i princip. Kanske ska man gå ut och gå en runda? Nä, måste verkligen plugga. Plugga för ledighet!

Besvär med tentan, men går att lösa

Satt igår och var ganska så nöjd med att jag klarat av fråga ett på min hemtenta. Fast så hemskt länge var jag inte nöjd. Efter en paus så började jag lite smått på den andra frågan, och upptäckte ganska så snart att jag inte hade den viktigaste litteraturen. För att alla ska veta att jag inte slarvat så har jag säkert mer än 90% av kurslitteraturen. Det är två kapitel i en bok som jag inte har, eftersom jag använt den gamla versionen av boken, och två artiklar som man bara kan få ut via högskolans datorer. Detta betyder att jag måste åka till skolan för att få med litteraturhänvisningarna i tentan, för man kan ju inte utgå ifrån föreläsningarna. Men men, jag kan ju faktiskt göra det mesta av arbetet här hemma idag, och åka till skolan imorgon för att slutföra det och lämna in tentan. Men det kommer att betyda att det inte blir någon träning imorgon, utan det sparar jag till onsdag, vilket betyder att det blir träning på fredag också, antar jag.

Konsumentupplysning

Lite konsumentupplysning i tillvaron. Köp INTE Willys pås-te Masala Chai! Det är inte värt det, smakar bara skumt. Satsa istället på löste som finns i välsorterade (riktiga) butiker, alternativt det färdigförpackade som finns på Indiska. Ja, det kanske är något mer besvärligt att hålla på med löst te, men det vinner i längden. Jag tycker själv att påste tar smak av påsen, på ett negativt sätt. Detsamma gäller Liptons ggröna pyramidte som inte smakar annat än beskt. Det måste man nästa hälla saker i för att kunna dricka det.

Jo förresten, medan jag ändå är igång liksom. Köp INTE Premiers choklad/banan-läsk. Det är precis lika illasmakande som det låter. Påminner väldigt mycket om såna där chokladbananer som man kan köpa. Tycker inte alls om detta heller. Fast det skadar ju inte att testa, jag menar, flaskan kostade inte särskilt mycket.

Kinesiska äpplen må vara exotiska, men de smakar inte särskilt mycket. Det enda som var bra var väl att de var stora och ganska så saftiga, men sen så var det inte särskilt mycket mer än så. Äpplen är förtfarande en höjdare i fruktvärlden. Man kan äta de som de är, göra paj, ha i sallad, torka, eller vad som helst. Bästa frukten för flest situationer.

Så det var dagens konsumenttips!

Söndagsplugg och melodifestival

Sitter och kämpar med min jäkla tenta. Det är inte så att det är särskilt svårt, det är bara så fruktansvärt tråkigt, och jobbigt när man är sådär lite halvtrött som jag är idag. Men man åstad kommer inta allt här i livet genom inspiration endast, utan det krävs för det mesta hårt arbete. Det som gör mitt arbete ännu svårare är att man i princip skulle kunna skriva en mindre uppsats om liberalismens syn på internationellt samarbete, och vi har bara två sidor att utveckla såna tankegångar. Till på köpet har man hur breda marginaler som helst, 3 cm, på alla håll. Jag har anteckningar med nio punkter jag hade tänkt ta upp, har skrivit en och en halv av dessa och ligger på lite drygt en halv sida. Jag får alltså plats med fyra som mest, och då har jag bara aningens med utrymme för egna tankar. Det här suger, det suger bajs.

Igår blev det melodifestival tillsammans med Anders J. Det var väldigt många dåliga låtar tycker jag, och om de inte var dåliga var de ganska så tråkiga. Både Sanna Nielsen och Carola/Andreas var ganska så tråkiga, även om de kvalitetsmässigt var ganska så bra. Det mest intressanta bidraget tyckte jag själv var Rongedals, som jag också röstade på. Det märktes att det var många som rösatde eftersom det var svårt att komma fram vid andra omröstningen. Det fick alltså bli det "dyra" nummret, och där gick det direkt. Uslaste bidraget var "The Nicole", som sjöng falskt och hade en riktigt kass låt. Fulast var Alexander Schöld, han var ju hemsk (och jag var tvungen att kolla upp namnet på honom, annars hade jag kallat honom "trollet"). Den dummaste av deltagarna var Ola, men å andra sidan, han var ju från Lund, och mest nervös var Lasse Lindh. De enda som är kvar nu är Andra Generationen, och vad ska man säga om deras låt. Tyckte nog det var en ganska så tråkig refräng, och Anders J tyckte att det var för lite tuba. Men, vi var nog ganska nöjda. Värsta kontrasten när vi bytte kanal till snooker, där O'Sullivan besegrade Murphy i den andra semifinalen i Welsh Open.

Arbetet med tentan

Har suttit lite med min hemtenta idag, men andra saker har distraherat lite. Skidskytte-VM i Östersund till exempel, som jag tycker är så underhållande att jag småtittat på det under dagen. Tittar lite, stänger sen av ljudet och pluggar lite. Men jag har kommit igång med den i alla fall, så nu ska man bara läsa en massa också och skriva en massa. Siktar inte på att bli klar med fråga ett idag, utan det få bli imorgon istället. Ikväll kommer Anders J över för att se på melodifestivalen bland annat. Kanske lite snooker och kanske Spaceballs också. Ta det lite lugnt ikväll, det kan man nog unna sig, men innan dess en och en halv timmes pluggande.

Igår så slappade jag ordentligt i soffan. Drack upp min öl som jag hade kvar i kylen, och blev ordentligt trött efter det. Kombinationen med snooker var kanske inte helt lyckad och jag slocknade ganska så rejält där i soffan, haha! Kanske bli man klar med tentan på måndag, och om jag blir det åker jag nog in med den på tisdag, tidigt så att jag får mycket ledig tid. Åh vad härligt det ska bli med ledighet. Vet inte alls vad jag ska hitta på, men något blir det nog.

Eviga skolarbeten

Var på skolan för att skriva ut min uppsats för inlämning. Som jag tidigare har skrivit så ska den skrivas ut i dubbelsidigt format, så jag tänkte göra det också. Men det gick inte på skolan. Vad ska man göra nu då? Jag tycker det är väldigt underligt att man ska skriva ut i dubbelsidigt, inte bara det, det är vålidigt töntigt också. Om man nu ändå ska skicka in det, och att skolan ska skriva ut minst sex stycken exemplar, borde det inte räcka? Nä, man ska sitta och klura ut hur tusan man ska få ett dubbelsidigt tryck utan att ha tillgång till ett sätt att få det. Jag blir lite arg, och skickade ett mejl till Eduardo. Hade också varit och kollat också om de var där, men både han och Gudmund verkade ha tagit en tidig fredag och lämnat lokalerna. Trodde i min enfald att jag kunde lämna det där bakom mig idag, men fan så heller, det ska ligga där och spöka ett tag till.

Fick ut tentan för första delkursen på Internationella Relationer. Tyckte nog att den var ganska så enkelt. Max två sidor på varje fråga, två frågor. Maximalt fyra sidor alltså, 1,5 radavstånd. Tyckte att frågorna verkade vara ganska så enkla också, så nu ska man bara sätta sig ner och göra det också. Om jag lägger ner mycket tid på det så kanske man blir klar innan måndag, vilket skulle ge en ännu mer ledig tid efteråt till att oroa sig för uppsatsen.

Oj så arg jag blev av att skriva den här bloggen, dags att sluta!

Peri & Val

Har snöat in lite på min Youtube-favorit, Periurban! Den här gången är det musiken! Det är faktiskt så att jag har haft med en av hans låtar här på bloggen innan, för jättelänge sedan, i början av min blogg-karriär! Fast det är en av hans bästa låtar, och kan lyssnas på här! Just nu sitter jag och gör en playlist på mitt youtube-konto, med alla hans sånger. Det lär bli några stycken, säkert 50! Det är rätt så häftigt att en artist gör så mycket musik och sen lägger ut det på internet sådär bara, och jag tycker att de flesta låtarna är riktigt bra.

Skulle nog lagt ut fler låtar här nu ifall jag inte var så skeptisk till att läga videor här på bloggen. Gör det helst så sällan jag kan. Anledningen till att jag gör det kan verka vara lite tråkig. Jag vill läsa det som innehavaren av bloggen skriver, och inte lyssna på nån låt som den personen tycker om just nu. Visst, jag kan uppskatta det ibland, men jag drar mig själv från att göra det så ofta.

Jo förresten! Valentin är kanske inte så fjolligt som jag sa tidigare. Fick något ryck och tyckte att hela idén med "Alla hjärtans dag" var fjolligt, och stackars Valentin kom helt enkelt i vägen. Fast alla hjärtans dag är rätt så ok, mycket mer ok än amerikanarnas "Valeeennntajjjn!".

Annars har man varit och tränat med Anders J idag! Det var riktigt trögt idag, jobbigt som tusan! Men jag säger som jag sa till AJ, jag var ialla fall där idag! Sen blev det kycklingkebab, smaskens!

Vad är det för dag idag?

Tydligen är det något som heter "Alla hjärtans dag" idag! Tidningarna verkar tycka det är kul åtminstone. Tydligen så handlar det om att man idag ska visa sin kärlek till den eller de som man älskar. Men jag vet inte riktigt hur man ska tolka det. Är det så att man ska visa extra mycket att man älskar någon just idag, eller helt enkelt bara visa det idag. Om det är det senare så verkar det väl vara lite fattigt att bara visa det en dag om året, och om det är det första så känns det som om man borde ha förlagt det till en fredag, eller lördag kanske. Mitt i veckan har kanske folk inte tid till att spendera mycket tid tillsammans, och om jag förstått det rätt så kan det bli sena kvällar, hehe! Hur firar jag denna dag då? För det första så firar jag inte den... vilket gör så att jag egentligen inte kan skriva så mycket mer om den saken. Jag har dock fått ett kedje-sms från Linda K, där det står att man ska skicka vidare ett meddelande som bevis på att man har vänner, typ! Jag skickade tillbaka det, men inte till någon annan. Farsan ringde också och sa hej, men det hade inget med "Alla hjärtans dag" att göra.

Men det skulle vara intressant att få veta hur du blir uppmärksammad idag. Annars kanske jag på allvar börjar tro att det bara är kvällspressen som frossar i sig sötsliskiga godishjärtan.

p.s. Är förresten inte Valentin ett ganska så fjolligt namn?

Fick det gjort

Flitens lampa kanske inte har lyst med sitt starkaste sken idag, men nog har det blivit lite pluggande ändå. Hade som jag tidigare skrivit några kompletteringar att göra på min uppsats, vilka jag gjorde häromdagen. Att tre olika hittat ganska så olika stavfel och liknande gjorde så att jag tyckte att det var bäst att gå igenom uppsatsen helt och hållet och titta efter fler såna saker. Har man missat en sak kan man ha missat fler. Efter att långsamt och ytterst noggrannt ha läst igenom hela uppsatsen, vilket tog väldigt lång tid, så hittade jag ett stavfel och rättade till några konstiga meningar. Hade egentligen tänkt gå igenom den två gånger, men det var så oerhört tråkigt så jag struntar nog i den andra, och jag tror nog att jag hittat det allra viktigaste. Med tanke på att tre personer förutom jag själv läst igenom den, så borde det mesta vara fixat. Nu är det alltså bara inlämningen som är kvar.

Tro det eller ej, men efter inlämningen av hemtentan om en vecka, så är det ett uppehåll i kursen fram tills måndagen. Hehe, ska bli skönt att vara lite ledig för en gångs skull, dvs. att inte ha något direkt hängande över sig. Känns som man haft det konstant sedan en evighet tillbaka. Visst, man har säkert litteratur att läsa, men det är ju fyra dagar också. Ska nog försöka njuta av min ledighet med att inte göra så mycket alls. Någon fika kan man säkert trycka in där eller liknande grejor. Vi får se helt enkelt.

Nu får det vara nog!

Dopningen inom idrotten börjar irritera mig allt mer. Det kommer upp nya fall hela tiden, men det är kanske inte det värsta. Att idrottare som varit dopade får tävla igen är helt förkastligt. Det gör i princip så att det är ok att dopa sig, eftersom om man åker fast så har man en chans till om ett par år. Så borde regelverket inte fungera. Det är helt enkelt inte tillräckligt avskräckande att idrottare får en chans till. Nu anser jag visserligen också att man ska följa det regelverk som man har, och om regelverket säger att man får tävla efter att man avtjänat en avstängning så ska man få göra det. Fast jag tycker att man ska göra som det brittiska friidrottsförbundet som förbjuder tidgare dopade från att delta i OS. Jag tycker att det är en bra regel, men den har sina brister. De tidigare dopade får nämligen delta i andra stora mästerskap som inomhus-VM. Det är så att Dwain Chambers ska delta, en brittisk sprinter som 2003 åkte dit för att ha använt sig av "konstgjorda steroider" från Balco-laboratoriet. Alla som använder sig av någon typ av dopingpreparat, vare sig det är steroider eller epo eller vad som helst, borde omedelbart stängas av på livstid. Det är viktigt att man sätter ner foten och säger att det här inte är accepterat, att dopningen inte tolereras alls inom idrotten eller någon annanstans.

Att en dopare alltid är en dopare kan vara kontroversiellt att uttal sig om. Men att Kaisa Varis åkt dit två gånger överraskar mig tyvärr inte. Hon började närma sig slutet på sin aktiva karriär och kunde liksom "chansa", ser jag det som. Det är bra att livstids avstängning är straffet, men att det kommer några år för sent. Vi hade helt och hållet sluppit se ytterligare ett dopningfall om hon hade stängts av helt och hållet redan efter första gången. Andra idrottare, som deltar på lika villkor som alla andra, borde få chansen. Unga idrottare som längtar efter att få delta i de stora sammanhangen borde få tävla istället för en gammal fuskare. Det är dags för en förändring av regelverket, så att de med allra största tydlighet säger att dopning inte är tillåtet.

Tchad i mina tankar

Tchad har varit i mina tankar idag. Det är ett land som lägger väster om Sudan, som ligger precis söder om Egypten. Där är det krig, och EU skulle ha sänt iväg en fredsbevarande styrka som dock blivit försenad p.g.a. att strider blossat på mellan regeringen och rebeller. Sverige skulle ha deltagit med 200 man, och det kanske dröjer fyra veckor innan man är på plats, för att skydda flyktingar från Darfur (som ligger i Sudan). Anledningen till att Tchad är i mina tankar är att vi diskuterade detta land på seminariet, utifrån ett liberalistiskt perspektiv (det har med IR-teorier att göra). Jag var väl inte helt på hugget idag, men jag fick en del sagt (bland annat om Kants kategoriska imperativ). Tycker mycket om den läraren vi har för tillfället, hon är väldigt kunnig och pedagogisk och påminner mycket om Linda K. Jag tror det har med håret att göra, och det glada humöret. Det var i alla fall lite trevligt att diskutera en dagsaktuell fråga för en gångs skull, det hände inte så jätteofta i sociologin (kanske svårare?).

Har varit lite stel i kroppen idag, det kan nog bero på gårdagens träning. Det är inte träningsvärk, för det är typ obehagligt, utan det är snarare så att musklerna tar emot lite när de tänjs ut. Kanske borde man stretcha ut lite grann. Har kännt det lite i magen också. Förmodligen är jag bara gnällig eftersom jag är allmänt trött idag. Brukar inte somna på tåget men idag gjorde jag det, lätt. Satt och gäspade mig igenom resan ner till Malmö också. Sitter nu och försöker samla mig lite eftersom jag typ ska på dejt senare. Kanske inte bästa läget att göra det när man är allmänt seg, haha! Nåja, jag har mitt Chai som jag kan sitta och sörpla i mig, och jag ska inte iväg förrän om en timme. Jag hoppas att jag ska få äta då också, för jag är ganska så hungrig. Oj vad mitt chai blev starkt, det var nog första gången. Brukar alltid tycka att det blir för svagt annars.

Efter den där grejen ska jag nog glo på skräckfilm. Dricka min kvarvarande öl och låtsas som det är helg. Fast förmodligen kommer jag inte att göra det utan spara den till lördag istället. Hur ska man annars klara sig igenom melodifestivalen? På sätt och vis ser jag fram emot det. Det ska bli trevligt, och naturligtvis så ska man se den tillsammans med någon. Om jag är själv lär jag nog sitta här, vid datorn och bara lyssna på skiten och inte bry mig så mycket.

Nåja, det kanske är dags att sluta skriva nu så att nån kan läsa det, hihi!

Tufft pass i gymmet

Jag blir så fruktansvärt trött av att träna. Det måste vara något fel, för jag är helt slö i hela kroppen efteråt, och jag orkar i princip inte göra någonting. Det är jag idag också, men det var kanske för att vi ytterligare en gång körde ett långt tufft pass på gymmet. Men idag var man pigg och kry, och ökade på en del grejor. Märker dock inga stora skillnader numera, som man gjorde i början. Fast det kanske beror på att jag inte kan väga mig då vågen är trasig, nja, den är inte trasig, batteriet är dött.

Skulle lämna tillbaka en massa böcker som jag hade till uppsatsen idag. Tänkte göra det efter att Anders J åkt hem. Men det glömde jag och började spela Diablo 2 istället. Tjugo i sex kom jag på det, packade böckerna och cyklade iväg till skolan och återlämnade det jag skulle. Fem över sex var jag hemma igen, och kunde fortsätta spela Diablo som om inget hänt. Nu sitter jag här och borde egentligen plugga, men jag orkar inte. Är helt enkelt för trött på grund av träningen.

Men mat måste man ha, och det ska jag nog laga lite åt mig själv. Falukorvsgryta är en höjdare, och jag tror jag ska göra det idag! Det tar en liten stund, men det gör inte så mycket.

Anders J sa att vi kommer att bli jättestarka och få jättestora muskler av att träna så som vi gör. Vill man ha jättestora muskler egentligen? Det är ju lätt att det går överstyr liksom, att man går och tränar jätteofta och börjar käka kosttillskott och såna saker. Nja, man ska nog gå och träna för att hålla igång liksom, må bra i första hand. Det är lätt att man blir förblindad av stora muskler och att vara stark. Jag tror naturligtvis inte att Anders J kommer att bli det, fast man vet ju aldrig med sig själv. Det är bäst att inte överdriva det helt enkelt.

Kompletteringar på uppsatsen

Har nu i morse suttit med min uppsats igen! Oh why? Varför kan den aldrig bli klaaaar??? Jag börjar bli lite smått irriterad på mig själv, och en del irriterad på att kursen dragit ut så jävla mycket på tiden. Tack gode gud för att man fick TRE stycken versioner av kompletteringar att gå igenom. Nu har jag gått igenom Eduardos huvudpunkter, vilket innebar en del förändringar faktiskt. Särskilt gällande mina kapitel, som nu ligger i en annan ordning och är ordnade efter ett något annat system. Som tur är så har Eduardo och Gudmund upptäckt olika stavfel, de kompletterar varandra så väl. Sen har man bara Jimmys kommentarer kvar och så kan man läsa igenom allt ett par gånger till och sen så kan man lämna in den. ÅH HERREGUD, PAPPER ÖVERALLT!!!!!!11 Den jobbigaste biten är nog när det är understruket i texten och att man inte riktigt vet vad den som strukit under menar. Helst ska det ju vara någon typ av kommentar i stilen med att "formuleringen är fel" eller "stavfel" eller nånting i den stilen. Nu sitter man här och är bara förvirrad och vill bara vara färdig. Det slutar med att man kollar om någon av de andra som kommenterat kanske upptäckt samma sak, men icke, alla upptäcker olika saker verkar det som. Men det börjar närma sig sitt slut, och sen så har man ju en "elak" kursutvärdering att fylla i dessutom, hehe. Få ut lite aggressioner sägs vara bra, och om möjligheten att döda zombies i något tv-spel inte finns så får man väl vara lite elakt konstruktiv istället, hahaha!

Smeknamn (om melodifestivalen)

Jovisst blev det melodifestival igår, jag tittade på det, men jag kan väl inte säga att jag var överdrivet engagerad. Tyckte alltså att det var mer av en kul grej, och jag tar det absolut inte på allvar. Josefine hade kommit över och vi delade en pizza, som inte blev uppäten förrän i morse av mig själv. Mmm, pizza till frukost, hihi. Hur som helst så var melodifestivalen inte så mycket melodifestival, utan mer en festival i ironi. Ironifestivalen kort och gott. Jag vet inte om det var Kristian Luuk som inspirerade med sin myriad av små ironiska skämt, men jag röstade faktiskt på vinnarlåten "I Love Europe" med Christer Sjögren. Han är hemsk, låten var hemsk ochj plymtjejena hade hemska kostymer, men den var så underbart usel att jag var tvungen att rösta på den. Det är en sån låt som man älskar att hata, och Josefine var inne på samma spår. Vi röstade alltså båda på den! "Dansbands-psykot" och "dvärgtjejen" gick alltså till final, och till andra chansen gick "speedwaykvinnan" och technopudeln". Den ät underbart att komma på smeknamn på allihopa, och det är något jag kanske kommer att fortsätta med om jag ser följande deltävlingar.

p.s. Inget.

Städning och film

Oj vad jag har städat! Jag har verkligen lagt ner mycket mer tid på städningen i den här lägenheten än vad jag någonsin har gjort. Igår pysslade jag en del i köket. Gjorde rent på ställen som man inte direkt brukar städa på, nämligen ovanpå skåpen. Det var ett rent (skitigt) helvete däruppe. Damm blandat med fett från matlagning hade det fastnat däruppe, och det var hur svårt som helst att få bort. Det liksom bara satte sig ännu mer när man fösökte ta bort det. Nu har jag tejpat fast tidningspapper ovanpå skåpet och kylskåpet, så att det ska bli lite lättare nästa gång. Rengorde ungsluckan och plåtarna i ugnen dessutom, och kakeldetaljerna, samt utsidan av kylskåp/frys. Idag var det resten av lägenheten, typ. Alla golv och golvlister, till och med bakom soffan och bakom datorn, hela toaletten, fönsterkarmar. Ja det var ganska jobbigt och det tog en stund, men nu är det ganska så rent. Ska få besök ikväll, och jag tycker att det är viktigt att det inte ligger jättestora dammråttor i hörnen när man ska sitta ner och ha det trevligt.

Kollade på en rysare igår förresten, The Abandoned (2006). Trevlig och spännande film som hade ett övernaturligt tema, med spöken och diverse skumma grejor som pågick. Det var flera scener där jag själv knappt kunde sitta stilla så kusligt det var, håret reste sig på armarna, benen och på fötterna kändes det som (har inte håriga fötter så det var nog något annat). Var lite förvirrad om handlingen eftersom det saknades svensk text, eller text överhuvudtaget. Skapliga skådespelarinsatser men inget som man precis hurrar över, bra smink och fina små subtila specialeffekter. Om man är sugen på en övernaturlig rysare så kan jag rekommendera denna.

Filmtips

Så trevligt att få kommentarer, tack båda! Fick några rekommendationer om filmer. Lite spoilervarning!
  • Final Destination (2000) Den har jag sett, men den är trevlig tycker jag. Vissa av dödsfallen är lite väl långsökte kan man tycka. En får halsen uppskuren, en massa knivar i sig, och exploderar till exempel. Underhållande, och idén till filmen är väldigt intressant.
  • Saw-filmerna (2004-2007) Har sett de två första, och var väl inte helt och hållet imponerad. Antar att jag påverkats av haussen och väntade mig något i stil med Se7en, vilket jag tycker är en långt mycket bättre film. Jag tror det faller mycket på dåliga skådespelarinsatser och alltför otrolig story, som när Jigsaw ligger på golvet helt orörlig genom hela filmen, dödssjuk. Jag tror inte på det direkt.
  • The Hills Have Eyes (1977, 2006) Såg orginalet för en herrans massa år sedan. Skulle tydligen ha varit ganska så stötande när den kom på på sjuttiotalet, men jag tyckte den var ganska så lagom. Den nya har jag inte sett ännu, så den kan man kanske tebba! Unrated ska man såklart skaffa sig i så fall, vad det nu än betydde!
Har naturligtvis inte legat helt och hållet på latsidan när det gäller att hitta filmer på egen hand. Frágiles (2005), Bug (2006), Severance (2006), May (2002) och The Mist (2007) är såna filmer som jag tänker kolla lite närmare på. Nu är det alltså tre filmer som man känn lägga till den där listan.

Skräckfilm

Efterlyste tips på rysarfilmer i tisdags, men fick tyvärr inga svar. Jag kan väl inte säga att jag är besviken direkt, skräck är ju kanske inte direkt den mest populära av filmgenrer nuförtiden. Komedi, action och drama ligger nog långt före där. dessutom brukar många skräckfilmer nuförtiden ha mycket actioninslag, och det är inte den typen av film som jag direkt ville ha tips om. Som exempel kan man ta Aliens, som visserligen var en skräckfilm, men som hade en hel del action i sig. Nej, den typen av filmer som jag vill se är de som har en mer eller mindre lång uppbyggnad framemot någon slags topp. Det ligger där och smyger i skuggorna och man känner på sig att det ska komma fram, och det syns lite i ögonvrån, men det väntar tills rätta läget och sen hoppar fram. Helst ska det vara något med sience fiction-inslag, då är jag såld, men det kan även vara övernaturliga saker eller helt enkelt ren ondska.

Men som sagt, jag skulle mycket gärna vilja se en riktigt bra rysare. Den ska helst inte vara för gammal, för jag har sett de flesta av klassikerna. Något som är relativt nytt alltså. Tipsa på bara, jag skulle uppskattade väldigt mycket.

Tvätta och städa

Den här gången har man verkligen dragit ut ordentligt på tvätten, inte kläderna i sig utan på tvätttiden. Jag har inga rena strumpor längre, och det ligger ett par kalsonger i lådan. Det är alltså dags på allvar, och just nu snurrar det omkring plagg nere i tvättmaskinerna. Fast det är bara steg ett i min plan att få lite mer ordning i min lägenhet. Jag säger mer ordning eftersom det för det mesta är ganska så ok. Har sett andras lägenheter som ser fruktansvärda ut, och så långt går det aldrig i min lägenhet, inte på långa vägar. Dock är det så att köket börjar bli lite risigt, särskilt på golvet där jag ofta inte kommer åt eftersom det är en massa skräp där. Hade tänkt lite sädår att det skulle bli ändring på det nu och se till så att det blev fint och mysigt där med. Det är så fruktansvärt mysigt med en nystädad lägenhet. Man sitter i soffan med ett par värmeljus tända på bordet, och tittar på en film eller något. Det är sånt jag uppskattar i vardagen. Men nu är det dags att smyga ner till tvättstugan och fixa lite grann med min tvätt.

Det löste sig ändå

Idag har varit en sån där dag som mycket väl kunnat gå komplett åt skogen, men som inte gör det ändå. Flera stycken småudda saker har hittills hänt, och jag skulle inte bli förvånad om fler kommer att hända framöver.

Till att börja med vaknade jag i morse, och skulle titta på mobilen vad klockan var. Jag hade fått ett sms, så jag fick läsa det först. När jag sedan skulle trycka bort sms:et var jag tvungen att trycka två gånger vilket var udda. Sen såg jag att klockan var exakt det som jag hade ställt den på ringning. Den ringer inte, och det finns ingen symbol för att den är ställd, vilket jag hade dubbelkollat kvällen innan. Dtta betyder att när jag skulle trycka bort mitt sms, så stängde jag av väckarklockan exakt när den aktiverats, så jag hann inte höra något ljud. Jag drar verkligen det där med att vakna i exakt rätt tid till sin spets.

Sen så flöt morgonen på som vanligt, duschade och klädde på mig samt åt. Cyklade till stationen utan några incidenter alls. Sen så var det en liten resa med tåg, och när vi kom fram till Eslöv så ropade de ut att det var köbildning fram till Lund eftersom sträckan Lund-Malmö var avstängd p.g.a. en nedfallen ledning. "Äsch" tänkte jag åt min olycka, "då kommer jag säkert att bli försenad". Om man ville fick man byta tåg i Eslöv för att komma fram till Lund snabbare, p.g.a. köbildningen, men jag bestämde mig för att stanna och bara ta det lugnt. Väl framme i Lund, sådär tio minuter försent så klev jag av och fick direkt syn på ersättningsbussarna. Gick dit och hamnade sist i en jättekö. Som tur var så körde det upp en buss precis bakom den andra och den hoppade jag på, fick plats och allt. Lite irriterande var det när vi åkte ut ur Lund och chauffören sa att tågförbindelsen öppnat igen. Men det kvittae, jag kom inte för sent till föreläsningen, jag var flera minuter före utan att ha behövt stressa alls.

Kunde ta tåget tillbaka precis som vanligt sen, och när jag kom fram till Kristianstad hade jag bestämt mig för att sticka till högskolebiblioteket och kopiera ur de böckerna jag hade med mig. Helt plötsligt börjar det gå väldigt trögt att cykla, så jag tittar ner och får se att det är väldigt lite luft i däcket. "Attans, nu är det säkert punktering" tänkte jag, men det var det inte. Bara dåligt med luft, som jag fyllde på med borta vid skolan. Kopierade mina böcker och stack bort till Kvantum och handlade. Upptäckte att min nycket höll på att brytas av, precis som det hänt innan, men räddade situationen så låset åtminstone inte satt kvar på cykeln. Efter att ha köpt mandelmassa och grädde till semlor, så stack jag in på Överskottsbolaget och köpte ett nytt lås, som var ganska så billigt. Jäkla tur att jag var just där precis när det hände.

Ibland har man otur, och ibland har man tur i oturen. Det hade kunnat bli en usel dag, men icke, det löste sig liksom. Saker och ting brukar lösa sig, så är det.

Bättre blev det

Känner mig på mycket bättre humör nu än jag var i förmiddags. Efter att jag skrivit bloggen gick jag och la mig igen och sov en stund. Var allmänt vresig, men gjorde mitt bästa när Anders J kom, och det blev ju bra till slut. Är kanske inte på topphumör men det är mycket bättre hur som helst. Tog det lite lugnt med träningen eftersom kroppen kändes lite seg, så jag höjde inte på något den här gången. Nästa gång är det dock dags igen tror jag. Etter träningen handlade vi på Maxi, gjorde matpaj med en massa ingredienser, och den var riktigt najs måste jag säga. Sitter och mumsar på lite rester nu.

Håller på att fixa lite skräckisar nu. Josefine fick mig sugen på att se någon sån film igen, men jag har så svårt för att hitta bra skräckfilmer. Nåja, om det är nån som vill tipsa om några bra filmer så kör hårt liksom, kommentera nedan.

Imorgon är det skolan igen, ska till Malmö och glassa lite hehe! Nä, så mycket glassa är det inte, men så fruktansvärt svårt är det inte heller. Hade tänkt åka ut till Ikea och köpa ramar till mina posters, men jag tror jag skippar det. Två stadsbussar för att komma dit är lite väl meckigt för min del. Får fixa det på något annat sätt eller helt enkelt köpa såna där plastlister sålänge. Om man ska upp till Linda snart så kan man ju ta vägen om Älmhult kanske, fast det är ju en månad bort.

Trött

Har varit vaken cirka två timmar redan, eftersom jag alltid går och lägger mig så tidigt (jävla tidigt). Nu sitter jag här och ska precis börja med att komplettera min uppsats, men allt jag kan tänka är "nej, nej, nej, nej, nej"!!! Jag vill absolut inte göra det här. Det känns dumt och onödigt, och så fruktansvärt krångligt. Har fått två stycken "blanketter" som vi ska lämna in i samband med uppsatsen. Dessutom ska vi lämna in hela arbetet i digitalt format, abstracten i digitalt format och sen arbetet en gång till i pappersformat. Detta ska tydligen lämnas in till institutionen. Kanske ska man komma med uppsatsen i ett kuvert med sigill, liggandes på en liten kudde bara för sakens skull. Det där formella tycker jag illa om, vilket är en av huvudanledningarna till att jag hatar Lund. Där ligger en massa av det där formella "pretentiösa" på ytan och jag bara avskyr det.

Så nu ska man alltså sitta här och gå igenom den här uppsatsen igen, tre jävla gånger!!! Det är så avskyvärt tråkigt så jag kan inte ens beskriva det. Just nu känner jag för att göra absolut ingenting. Jag vill inte hålla på med uppsatsen, jag vill inte läsa några böcker och jag vill inte heller sticka och träna senare idag. Egentligen vill jag inte träffa människor heller. Är bara trött på det mesta, men framförallt är jag trött på den här uppsatsen.

Att vara på tårna

Idag var det en sån där dag, som egentligen inte blir till någonting. Efter att ha varit i Karlshamn sedan helgen, och ganska så upptagen med det, och dessförinnan varit ganska upptagen med skolarbete, så finns det en viss tomhet. Naturligtvis har jag mycket att göra fortfarande, men det känns nästan som om det inte vore någonting alls. Jag tror att jag var så fokuserad på uppsatsen och på slutseminariet att jag inte riktigt visste hur jag skulle hantera fortsättningen. Nu har jag alltså suttit här, i min lägenhet hela dagen och inte gjort särskilt mycket alls. Jovisst, sett ett par filmer, men det räknas liksom inte som att "göra" något, i min värld åtminstone. Visst gör man något, men att "göra" något är för mig en produktiv handling, en aktiv handling, inte något passivt som att titta på en film. Jag har kortfattat kännt en viss tomhet efter att jag kommit hem. Hur ska jag kunna återsamla mig för att göra det som jag måste göra nu? Någon form av brist på drivkraft skulle man kunna kalla det, eller helt enkelt brist på motivation. Det är nog så att jag måste hitta nya mål för vad jag behöver göra och sen börja göra det. Bara nu när jag tänker på det så verkar det som om det kommer tillbaka, att jag börjar känna djupt nere i magen den där känslan av att jag inte kan ta det lugnt. Oro skulle man kunna kalla det, eller "att vara på tårna". Det är en känsla som jag behöver för att kunna göra saker, produktiva saker.

Morgontankar

Läste att komikern Pablo Francisko skulle komma, eller kanske redan varit i Sverige. Du vet den där killen som driver med William Hung bland annat. Det är en riktigt kul kille, Pablo alltså, William Hung är en stor tönt bara. Men det är rätt så kul att så stora stjärnor kommer till Sverige bara för att uppträda liksom, för jag antar att han skulle kunna få en massa gig i USA ifall han skulle vilja det. Nu var det naturligtvis i "Stockholm". Ja, den där hålan som ligger så fruktansvärt avsides liksom. Själv bor man i Kristianstad, och jag tror inte ens att det kvalificerar till att vara en håla. Träsk är det fanimej, hahaha! Nåja, hellre tillsammans med folk jag tycker om i ett träsk än att vara helt ensam i en storstad, så tycker jag!

Helgen i Karlshamn

Fredagen var inte slut med att jag klev på tåget. Väl ombord träffade jag Anders O och Martin. Vi satt där och pratade och hade det småtrevligt hela vägen till Karlshamn, det är fasiken så mycket bättre än att åka ensam. Samling med Omman, och Henrik i Anders lägenhet innan vi drog vidare till Karlmans för att ha det skoj där. Väl där träffade vi ett par tjejer, Hanna och Emma, som dock gick hem ganska så tidigt eftersom de skulle se På Spåret. Martin, Jimmy och en annan tjej som hette Ida slöt upp. Satt där och drack lite grann och hade det väldigt trevligt. Anders och Henrik däremot drack ut av bara tusan, och deras nota blev ganska så tilltagen. Dessutom blev de väldigt fulla. Tryckte i mig en kebabtallrik på Toms corner innan vi flummade runt i Karlshamn en stund. Hamnade i Martins lägenhet en stund, där vi hängde typ. När vi väl kom hem var klockan ganska så mycket, fyra eller något i den stilen.

Igår så var jag ganska så fräsch när jag jag väl vaknade strax innan elva. Hade ju tagit det ganska så lugnt med alkoholen så med mig var det inte så illa. Värre var det med Henrik, som var ganska så sliten, men han kom upp lagom till att vi skulle gå iväg och käka lunch tillsammans med Emma och Hanna som vi hade träffat kort kvällen innan. Väldigt trevliga personer tycker jag själv. Vi åt lax som Anders hade fått av sin mor i födelsedagspresent, och till det potatis och sallad som tjejerna stod för. Pratade om en massa saker och hade det trevligt.

Resterna av laxen tog vi med till Anders och gjorde en trevlig sallad på det. Sen så blev det lite slappa och titta på TV. Såg Parkinson och På Spåret och lite grann på ett par filmer. Käkade lite morotsstavar och dippade, vilket är så hemskt underskattat tycker jag själv. Henrik var inte med så länge, eller jo, men han åkte hem kl nio, eftersom han skulle hem till Karlskrona igen. Själv somnade jag nog närmare tolv på kvällen framför TVn, vaknade strax innan fyra och stängde av den, hehe.

Idag så har det varit mest slappande. Käkade frukost som bestod av någon slags omelett, eller äggröra med en massa andra ingredienser. Det var smaskigt, och till det hade vi en sås som var gjord på gurka, tomat, creme fraiche och kryddor. Kollade på Mr and Mrs Smith, mycket action i den filmen, men väldigt underhållande för stunden liksom. Det är det som hänt hittills, hihi.

Fredag

Fredagen var den stora dagen den här helgen. Började med att jag vaknade ganska så tidigt, skapligt utvilad må jag säga. Det var så att vi skulle ha oppositionsseminarium i skolan och min uppsats skulle bedömas av Jimmy. Tog mig bort till biblioteket och skrev ut min opposition som jag hade på Anders uppsats, och sen så var det bara att vänta de sista minuterna innan. vi skulle börja. Oppositionen på min uppsats gick bra. Jimmy var ganska så kortkattad och rakt på sak liksom. Höll inte riktigt med om allt, men det var förståelig kritik. Efter det var det mest att sitta och vänta på sin tur.

Schemat gick inte att hålla helt och hållet eftersom alla inte var där. Tydligen låg Laura hemma i sin säng och var "förlamad". Vissa övre makter kanske inte ville att hon skulle försvara sin uppsats vid just det tillfället. Men det var bra att allt gick fortare än förväntat eftersom vi då kunde hoppa över lunchen och sluta tidigare. Min egen opponering av Anders Js uppsats gick ganska så bra tyckte jag, och Anders var väl ganska så nöjd efter den. Var väldigt glad över att allt var slut, och att allt som kvarstår av uppsatsen är diverse kompletteringar.

Lunch blev det efter seminariet, tillsammans med Anders J, Josefine och Jimmy. Nere på Darins var vi, och det var mysigt tyckte jag. Åt minestronesoppa och sedan en semla med te till det. Fortsatte snacka om seminariet och en massa andra saker därtill. Hade det riktigt trevligt och jag kommer nog att sakna våra fikor i framtiden. Nä, så ska man inte tänka, vi kan fixa fika ändå ju, måste ju inte gå i samma klass.

Efter fikan drog jag och Josefine till Domus för att köpa lite dricka på systemet. Utanför träffade vi Jennie med "posse". Det var faktiskt så att Jennie tacklade mig lite lätt för att se hur jag reagerade, jag vet inte hur jag reagerade, men glad blev jag i alla fall. Sen så köpte vi öl och vin, jag hade tänkt ta med mig sånt till Karlshamn, men jag struntade i det, eftersom vi skulle dricka ute. Stressade hem och packade och drog sedan iväg till stationen med stadsbuss. Naturligtvis var bussen tidig som vanligt så jag fick ta nästa, vilket resulterade i att jag inte hann ladda mitt rabattkort, vilket sög rejält. Men jag kom åtminstone iväg med tåget, och det är ju bra.

RSS 2.0