Joggingrunda

Så är man tillbaka i Kristianstad igen, har inte alls haft något sug att skriva blogg de senaste dagarna, så därför har det inte blivit något. Finns inte särskilt mycket att berätta heller. Var ute och försökte springa en lång runda, och lyckades väl ganska så bra med det. Förra veckan sprang jag rundan och klarade mig runt på 52 minuter, utan att jag stannade en enda gång. Den här gången tog det precis lika lång tid, men det där med stannandet funkade inte riktigt. Öppnade i ett högre tempo än tidigare och mitt knä ville inte riktigt hela vägen, så jag var tvungen att gå vissa korta sträckor mot slutet. Den sista backen tog också knäcken på mig, och jag var tvungen att gå uppför det mesta av den. Väl uppe så kom en stark motvind och då kunde man lika gärna gå resten av vägen. Trots det så tog det lika lång tid, så tänk om jag bara kunnat hålla hela vägen. Intressant!

Götaland runt, på en dag!

Idag blev det en riktig tågdag för min del. Först så blev det en resa från Göteborg till Alingsås där vi skulle sova över. Det var mitt i natten, tåget gick kvart över två på natten och när vi var tio minuter från slutdestinationen så meddelas det att en person på tåget blivit psykiskt sjuk och att en ambulans tillkallats. Tydligen hade han slagit sig själv i huvudet, och personalen kunde inte använda sig av högtalarsystemet eftersom det bara gjorde saken värre. Efter 40 minuter var han av tåget och vi kunde åka resten av vägen.

När vi sovit så skulle vi åka tillbaka till Göteborg igen för att hämta våra väskor, eftersom vi hade låst in dem på stationen och när vi skulle hämta dem efter konserten var det stängt där. Det var ju lite irriterande, så det blev tre kvarts resa dit och lika lång tid tillbaka. Efter någon halvtimmes väntetid så tog jag tåget till Falköping, vilket tog lite drygt 40 minuter, och väl där var det tågbyte. Resan gick mot Nässjö och tog knappt en och en halv timme. Väl där fick man åka fintåg, X2000, hela vägen ner till Hässleholm, och det var nog ytterligare en och en halv timme. Sen så blev det bekanta Öresundståget därifrån till Kristianstad på cirka 20 minuter. Sex timmar och tre kvart efter jag klivit på tåget för första gången idag så var det slutåkt... eller vänta lite, ska strax sätta mig på bussen och åka ner till Simrishamn... suck!

Iväg mot Göteborg

Ikväll så gäller det äntligen, Iron Maiden på Ullevi. Efter att ha väntat så länge så har man knappt kännt att det varit särskilt spännande längre, men nu när det är så nära så börjar det. Den enda gången det var hastigt påkommet var när jag köpte biljetten, vilket jag skrev om här. Jag hade ganska så fel om vilket datum de skulle spela i Göteborg, trodde för tillfället att det var juni, men men. Nu har jag biljetten här framför mig, och oj som den legat och väntat på den här dagen, precis som jag har. Om tre timmar går tåget från Kristianstads station, och sen så är vi framme halv tre i eftermiddag. Det blir inte så mycket tid till att gå omkring i Göteborg, men å andra sidan så slipper man stressa nu på morgonen. Packa, duscha och käka frukost... det är så min morgon ser ut. Nu är det dags att göra det också.

Irritation

Blev rejält irriterad över ett slags pussel som jag fått. Det är en tredimensionell grej med pinnar och små träbitar som på något vis ska sitta ihop. Efter tt ha provat på egen hand i trekvart så tog jag hjälp av  beskrivningen, dvs. jag fuskade! Fyyy! Men vad händer? Jo, jag misslyckades fortfarande med att få ihop skiten, så nu är jag lite sur tack vare det. Bajs!

Annars så flyter allt på bra på jobbet, två dagar kvar tills jag ska vara ledig. Elmopeden är på lagning så jag fick köra Mazdan idag, och det kommer jag förmodligen göra imorgon också, men på torsdag är gamla Bettan tillbaka i drift så då lär folk inte gå säkra någonstans, mohahaha! Dessvärre är min jobbtelefon på någon okänd plats, jag tror att min arbetskamrat glömt att lämna kvar den på jobbet. Förvirrad jäkel den där...

Nu ska jag sova eftersom jag sov så dåligt natten till idag. Ska försöka att låta bli med att läsa i "Den oskyldige mannen..." eftersom jag blir arg varje gång jag läser i den boken, och då kan jag verkligen inte somna. Nåja, vi får se hur det går, ciao!

Fäst vid mig

Upptäckte när jag klädde av mig mina arbetskläder igår att jag fått en fästing, de är ena små irriterande saker. Plockade bort den, och kollade så jag hade fått med mig hela dessutom. Det var år sedan jag haft fästing på mig, och jag trodde inte jag skulle få någon i år heller, men tji fick jag. Nåja, jag hoppas att det kommer att ta minst lika lång tid till innan jag får en fästing igen, för det är en av de sakerna med naturen jag ogillar mest, hua!

Annars så flyter allting på som det ska. Igår var det fullt med folk på bussen som hade sovsäckar och en massa pckning med sig. De såg lite hippie-aktiga ut, och visst, de skulle till världsmusikfestivalen i Tjörnedala vid Baskemölla. Vet inte hur stort det är egentligen, men det var föga förvånande inga band som jag kände till.

I eftermiddag drar jag till Karlshamn för att kolla upp hur det står till med Östersjöfestivalen, men jag antar att det är precis som alla andra sådana där festivaler, folk, trängsel och samma gamla grejor. Nåja, ska bli kul att grilla lite och ha det trevligt.

Nu har det gått för långt!

Jag har varit ganska så nöjd med att så få cyklister åkt fast för doping under årets upplaga av Tour de France, fast nu har det gått för långt. En av de mest framstående unga cyklisterna i världen idag, Riccardo Ricco, är den tredje som åker dit för att ha använt sig av EPO. Det är för jävligt! Jag tror inte jag kan följa resten av loppet utan att tänka på den här skiten. Fram tills nu har man varit lyckligt ovetande om vad som hänt bakom ridåerna, och nu när det är ute i ljuset är man bara förbannad. Hur kan de här cyklisterna leva med sig själva? De sviker sina lagkamrater, lagledare, tävlingsledningen, sponsorerna men framför allt fansen. Jag förstår det inte vad som driver en människa att ta till sådana här medel bara för att lyckas, när risken att åka fast är så stor, och när det finns så mycket att förlora. Det borde vara mer de kan förlora, en avstängning på två år är långt ifrån tillräckligt. Livstid från första gången, och därefter inga fler proffslicenser, eller något annat samröre med idrott på någon nivå alls.

Det positiva man kan dra utifrån det här är att stallet, Saunier Duval, har dragit sig ur årets upplaga av tävlingen. Det är en väldigt bra markering gentemot alla som har med idrotten att göra att man inte tänker stå och se på när sån här skit händer. Man hade kunnat önska att de andra stallen också tänkt sådär, och om loppet fått vara utan deltagare när den sista etappen skulle köras så hade det bara varit rätt.

Till slut så vill jag säga att en nedläggning av cykelsporten är vansinne! Det går inte att göras helt enkelt. Så länge det finns cyklar så kommer folk att tävla i det. Det bästa man kan göra är att fortsätta kampen mot fuskarna.

Läs mer om dopingfallet på Aftonbladet.Min dag (blodig)

Det gick förresten hur bra som helst att lämna blod idag. Promenerade dit och promenerade hem igen, efter ett kort stopp i affären. Kände mig sedan lite smått dåsig på eftermiddagen, någon som förmodligen hade mer att göra med vädret, vilket var ovanligt fuktigt, än vad det hade med blodgivningen. Fick lite grann gjort idag i vilket fall som helst, ett par maskiner tvätt, slängde lite sopor, diskade min disk och plockade undan lite i största allmänhet. Man vill ju helst att det ska vara lite ordentligt när man kommer tillbaka, eftersom jag kommer att spendera de kommande tre nätterna i Simrishamn. Räknade förresten ut att jag kommer att ha jobbat exakt hälften av mina dagar när jag är klar imorgon, så för mig har halva sommaren gått nu, på sätt och vis. Känns på sätt och vis bra, snart är juli över och den värsta hetsen kring stan börjar avta, och sen lugnar det ner sig rejält mot mitten av augusti. Just nu känner jag dock mest för att lägga mig ner och sova, är båe trött och något nedstämd just nu.

Aktuellt, busstrejk och blod

Kristofer Lundström ledde Aktuellt ikväll, det var lite oväntat att se Kobras programledare i ett nyhetsprogram. Tycker nog att han gjorde ett bra jobb, men han passar förmodligen bättre i kulturprogram, kanske mest för att man är van vid att se honom i den rollen.

Jag har tur som missar buss-strejken imorgon. Det var planerat att den eventuellt skulle starta nu vid midnatt den femtonde, vilket hade gjort att jag blivit tvungen att åka tåg istället, via Malmö. Det hade tagit nästan tre och en halv timme, vilket jag är glad över att slippa. Nu är datumet för strejkens eventuella början istället satt till midnatt den sjuttonde, vilket betyder att min tillbakaresa går via Malmö. Jag hoppas att de kommer överens innan dess, för jag vill inte sitta en massa timmar extra på tåget.

Blev lite överraskad när de ringde ifrån blodcentralen tidigare idag. Det var så att de behövde mycket blod just nu, och jag sa att jag kunde komma in imorgon för att lämna, vilekt jag också hade planerat sedan förra veckan. eftersom jag ska dit på förmiddagen så får jagb stiga upp tidigt. Tycker att det är lite uselt att de inte har bättre tider där, i vanliga fall också (nu i sommar är det bara öppet på förmiddagen). Nåja, dit ska jag i alla fall!

Quinoafylld paprika

Igår så tänkte jag att jag skulle hitta ett recept på internet med något som innehöll qionoa (eftersom jag har quinoa hemma och i princip aldrig tillagat det själv). Det blev quinoafylld paprika, ett recept som jag hittade på Vegetariskt.com. Till det hade jag ruccolasallad med färskpressad limesaft, vilket var väldigt gott. Själva paprikan blev jag lite besviken på, men det var helt ok. Förmodligen inget jag kommer att göra igen, ensam i alla fall eftersom det är lite bökigt att få paprikan att hålla sig stående ibland. Nåja, här kommer i alla fall en bild;


Skumma grejor

Hittade lite skumma saker idag på jobbet, eller kanske inte så skumma egentligen, det var väl snarare placeringen som var lite konstig. Tänkte att jag skulle fotografera för allas njutning, men det gick inte. BYT BATTERI, stod det i rutan, och det andra batteriet var också tomt. Fördömt! Nåja, det som jag hittade var strumpbyxor, vuxenmodell, en styck BH samt en kundvagn, som någon lägligt hade placerat i en fin rabatt. Det var ungefär så roligt jag hade idag. Fick dock en burk med läsk, för att jag gjorde ett så bra jobb med att tömma soptunnor samt hålla rent. Det var gott att sätta i sig en sådan den här varma dagen. Det var hur fint som helst när jag cyklade hem, bara minuter senare så öste regnet ner och det blixtrar lite grann, en bit bort förvisso, men ändå. Nu ska man hem till Kristianstad för att umgås lite med Anders J, vilket det var ett tag sedan. Nåväl, min buss går om en stund så, ciao!

Tröttheten

Märkte fortfarande av bakfyllan i förmiddags, eller så var det bara så att jag sovit för lite sammanlagt de två senaste dagarna, var helt enkelt trött som tusan. Natten till idag sov jag dock väldigt gott, väcktes av väckarklockan, vilket är ovanligt då jag oftast vaknar innan den. Annars så var det fint väder, vilket är lite typiskt, hade gärna haft molnigt eftersom man blir ännu segare av värmen. Rapsbaggarna är ett jäkla störningsmoment det också, man kan inte ha gult på sig alls. Jag tar gärna emot soligt väder när jag är ledig dock.

Ikväll kommer jag mest att slappa och gå och lägga mig tidigt, låter hur trist som helst kanske, men om man är så trött som jag är så är det inte direkt någon idé att pyssla med en massa grejor. På lördag blir det nog lite kul, funderar på att ta en runda på stan eftersom det är sista dagen av Kristianstadsdagarna. Inget Tivolirock den här gången, men jag tänkte smaska i mig en Älgkebab i alla fall. Så roligt kommer jag att ha det, hehe.

Pubrunda

Skulle gå ut på stan igår och ta en öl, det blev aningen mer än så, vilket har gjort att bakfyllan varit lite tråkig. Var på några olika ställen också, så det blev en rejäl pubrunda. Först stack vi bort till nyöppnade O'Learys och drack deras egna öl, sen så blev det Cubabaren vid Artilleristen där vi drack ett glas vin. Efter det så blev det Tavernan där vi fick i oss två drinkar, och sen så var man ju tvungen att testa öltältet på stora torg, naturligt följt av Banken som låg så nära. Mer öl där, men det bästa med det stället var trubaduren som var riktigt bra. Hörde senare att han kallas Yellow Mike, eftersom han är Korean eller något. När vi var klara med det stället avslutade vi med en runda till Harrys, eller Kippers som det egentligen heter. Så idag har jag legat bakfull hela dagen, började hämta mig lite på vägen till Simrishamn igen. Man lär inte dricka på ett tag nu, hehe!

Liten utflykt

Igår vaknade jag inte på något av de vanliga ställena, det vill säga hemma i min lägenhet eller i farsans lägenhet i Simrishamn. Det var så att jag istället för att dra till Kristianstad direkt efter jobbet i söndags tog en liten utflykt till Anders Os barndomshem för att grilla tillsammans med honom, hans föräldrar, bror samt dennes flickvän. Det blev lite korv och potatissallad, inget överdådigt direkt. Alltid lika trevligt att åka och hälsa på där, samma ställe som jag firade midsommar på förresten. Det blev alltså så att jag sov över, eftersom grillandet hände i söndags.

Igår så blev det för mig en ganska så lugn dag, tittade mest på när Anders jobbade med olika saker, hehe. Vi åkte ut och kollade på en hage dit det skulle transporteras hästar, Anders målade lite och sedan så tömde han och hans far en källa på slam. Det var en massa äckligt slam som samlats längst ner, i botten, som var tvunget att tömmas ut någonstans. Anledningen till att jag inte hjälpte till var att jag inte hade några bra kläder att hjälpa till i, så jag stod vid sidan av och tittade på. Lugnt och skönt var det därute. Pausade med körsbär en stund i solen, fikade och sånt där, det vanliga liksom!

På eftermiddagen tog vi sedan bussen till Kristianstad, jag skulle hem och Anders O skulle vidare till Karlshamn. Helt klart värt att inte åka hem direkt, utan istället pausa lite på vägen, om man säger så. Resten av kvällen spenderades hemma framför TVn, med Kommissarie Montalbano, Discovery och Exorcisten - Begynnelsen... somnade dock ifrån filmen, vilket inte var någon överraskning eftersom jag var extremt trött!

Fel från DN

Man måste nästan skämmas över hur okunniga man är på DN angående de olika tröjorna på Touren. Så här skriver man "Valverde fick efter etappen motta både den gula ledartröjan för dagens seger och den gröna tröjan som visar att han leder totalt sätt.". Att man skriver "totalt sätt" visar också att man inte vet vilet ord det är men ska använda där, naturligtvis är det "sett" och inget annat. Det är dock inte den saken som jag tycker är tråkigast att läsa, utan snarare att man inte verkar ha förstått de olika tröjornas betydelse. Den gula tröjan betyder att man leder Touren totalt, utifrån att man har den kortaste åktiden av alla i startfältet. Den gröna tröjan är att man har flest poäng, vilket man kan få på olika ställen under loppets gång (behöver inte gå in på detaljer). Att man blandar ihop två tröjor så slarvigt är inte värdigt en landstäckande tidning, tycker jag!

Värmen drog in

Tog inga bilder idag, tyvärr! Hade kameran med mig hela dagen, men det var inget som jag kände att jag skulle kunna ta en bild av. Däremot så var det väldigt varm, kanske den varmaste dagen på hela sommaren. Gick omkring med bara västen på mig stora delar av dagen, men jag tror den hängde snett eftersom solbrännan jag fick av den var lite sådär, sned. Måste fixa till det senare, ser lite skumt ut nu. Mycket folk var det i stan, loppis i Suckarnas gång och så var det tydligen rosfestival. Jag höll mig borta från båda jippona, gillar inte trängseln antar jag.

Efter jobbet blev det ett par rundor ute vid Bäckhalladalen, värmen gjorde så att jag bara orkade med två varv, dessutom tar det mycket på krafterna bara att cykla dit. Kändes inte alls lika trevligt som det gjorde häromveckan, antar att tröttheten gjorde sitt. Kände mig inte pigg en endaste meter, och på hela det andra varvet var benen stumma som tusan. Jag vet, inte imponerande alls, men det kommer väl om jag bara fortsätter. Kom på att jag traskade omkring ganska så mycket på stranden, det kan ju också ha påverkat lite. Det var mycket skräp där idag också.

Imorgon bär det av till Tåghusa efter jobbet. Ska grilla tillsammans med Anders O och hans föräldrar, vilket ska bli väldigt trevligt. Stannar över till måndagen dessutom, och sen åker vi mot Kristianstad tillsammans. Men det är en arbetsdag imorgon också, och jag hoppas lite att det ska bli aningen svalare för det var lite jobbigt idag.

Lite om jobbet

Så har man börjat jobba igen, och vilket fint väder det har varit (i jämförelse). Tidigare har det varit växlande molnighet blandat med en och annan kort regnskur, samt hård blåst, nu var det soligt och blåsigt samt varmt, bättre helt klart. Det var lite folk nere på stranden så jag passade på att gå och titta där lite, jobba naturligtvis, inget annat, hehe. Annars så flyter dagarna på ganska så fort nu känns det som, man har mycket att göra (jobbade t.o.m. för länge idag). Kände mig för första gången lite stressad i morse tack vare att jag var tvungen att fixa till vid hamnplan innan frukostgänget kom dit. Nu ska de börja servera kvart i åtta, vilket gör att de kommer att vara där tjugo minuter tidigare, vilket i sin tur betyder att jag förmodligen kommer att vara tvungen att börja arbetsdagen där nere. Slipper dock det nu till helgen eftersom de bara har möten på vardagar. Dessutom ska jag ha bilen nu under helgen vilket betyder att det kanske kommer lite bilder dessutom, weee! Nåja, nu är det dags att äta lite!

Tom men med många böcker

Känner mig helt tom, tömd liksom! Bestämde mig tidigt för att jag skulle gå och träna idag, och att jag efter det skulle ta mig tid att sola en stund på gräsmattan. Vad jag inte har gjort är att äta ordentligt, eftersom jag inte har ordentligt med mat hemma. Nu har jag förvisso mat på gång, men det är ytterligare en lång stund innan det är klart. Smart som man är har man bara frusen kyckling att äta, billigt men ack så lång tid det taaar! Tjugo spänn för fyra måltider, det är inte illa, om man då räknar bort de diverse tillbehör jag också har, ris och gröna bönor. Vatten har jag tryckt i mig en massa av, får mig också att känna mig utspädd som tusan. Nåja om en stund är det maaat, och sen kommer jag att vara hungrig igen bara ett par timmar senare, tjohooo!

Låg på gräsmattan och solade, som jag sa! Kom på att jag har fyra stycken böcker på gång som jag läser, det är lite väl mycket, inte undra på att jag aldrig blir klar. En ljudbok i MP3-spelaren, en pocketbok i Simrishamn, ytterligare en pocketbok här i Kristianstad, samt en inbunden bok som jag precis börjat läsa i. Lite jobbigt att känna att man inte blir klar med sina böcker, kanske dags att börja läsa på lite mer allvar än vad jag gjort hittills. Nu slappar man mest med film eller tv-serier, hehe. Tycker själv att jag förtjänar att vara inomhus efter att ha jobbat.

Konstiga drömmar

Igår så sov jag länge, och drömde riktigt konstiga drömmar. Tänker inte berätta hur de var, eftersom jag glömt bort det mesta redan, men det är alltid skumt att läsa eller lyssna på vad andra drömt. Granska så meningslöst dessutom, eftersom jag själv inte är en person som tror att man kan hitta dolda budskap där. Vanliga drömmar brukar vara röriga, men den sista drömmen var rörig så jag skulle inte ens veta var jag skulle börja, ifall jag skulle berätta. Det är dock en sak som jag känner att jag måste få ut, och det gäller plats i drömmar. Man kan i ena stunden befinna sig på en plats, för att sedan befinna sig långt därifrån bara en stund senare. Grejen var den att jag kände som om jag befann mig på flera olika platser samtidigt. Sammanhanget passade inte in alls, personerna gjorde det heller, allt var bara förvirring. Kände mig något skum hela dagen efter dessutom, det är väl så det är när man drömmer riktigt konstigt!

Inte här!

Idag har varit en sån där dag som egentligen bara börjar och sen försvinner som en våg upp på en sandstrand. Man kan fortfarande se märkena efter den, men man vet att snart så kommer nästa våg och sköljer bort det också. Har verkligen inte lyckats med att få någonting alls gjort idag, och jag som tänkte sola lite om det var fint väder. Det har varit fint väder idag, och jag har stängt ute det. Är så mycket utomhus så att jag kanske tröttnar på det lite. Skulle egentligen vilja promenera någonstans där det är tyst och lugnt, men jag känner inte till någon sån plats i närheten. Helst i en skog, men såna finns inte häromkring.

Funderar...

Det som jag är ute efter finns inte här!

RSS 2.0