Ett sånt där, tråkigt inlägg

Idag så tog jag inga bilder eftersom jag åkte mopeden. Hittade inget att ta bilder av heller så det gör inget. Var ordentligt trött på förmiddagen, tror att jag ligger lite efter när det gäller sömnen, ca 5 timmar skulle jag tro. Nåja, får ta igen det nu när jag är ledig, hehe. Vila järnet!

Kom på mig själv nu, jag har inget att berätta! Är ganska så hungrig så jag ska sticka iväg och handla mat som jag kan äta! Det är ganska så svårt att tänka klart när man är hungrig, men det hände säkert något kul på jobbet. Jo förresten! Träffade en polis idag i Brunnsparken, han berättade att han var där för att jaga bort a-lagarna. Det är så att de brukar sitta där och är allmänt störiga mot folk som går förbi. Inte bra nu när turister med barn kommer gående och vill njuta av den fina fontänen till exempel. Typiskt nog var det inga där just då när han kom dit, eftersom han var själv. Växlade några ord med honom, och sen körde han iväg igen.

Nej, nu ska jag promenera iväg och se om jag kan hitta något trevligt att stoppa i magen!

Bänkad

Så här kul kan man ha med några bänkar;



Annars så har det varit lite skumt väder idag, men helt klart växlande molnighet. När jag stack till jobbet i morse var det soligt och varmt, sen blev det molnigt och lite kyligare, sen soligt igen en stund. Bytte ganska så ofta mellan västen (som jag hatar) och jackan (som är helt ok).

Annars så har jag passat på att njuta av mina videoband som jag plockade ner från vinden igår. Det blev ett par avsnitt av Arkiv X, piloten och de första avsnitten från serien. Eftersom det kommer en film i sommar, Arkiv X, så tyckte jag att det var lite skoj att återuppliva gamla minnen. Det är tydligt att skådespelarna inte helt kommit in i sina roller, samt att deras prestationer, framför allt i piloten, vara ganska så dåliga. Själv tycker jag att sånt bara höjer kultstatusen. Minns att jag gillade den fjärde säsongen särskilt mycket, och de avsnitten har jag tyvärr inte inspelade. Jag tror dock att alla säsongerna finns på DVD, så man kanske skulle kunna öppna plånboken lite, trots att man borde vara återhållsam med utgifterna.

Ska bara jobba en dag till, sen kan jag åka hem och slappa hemma hos mig själv, weee! Tycker att dagarna passerar ganska så fort nu, har inga problem med att hitta på saker att göra. Man kan ju alltid plocka fram sopborsten, är väldigt nöjd med hur det blev vid scenen i Brunnsparken. Rent och snyggt!

Rotrunda

Det här möttes jag av nere vid torget när jag kom dit i morse;



Någon rolig person, eller personer, hade ödslat tid på att vira in ett träd, en lyktstolpe samt en parkeringsskylt med toalettpapper. Det är väl inget som påverkar särskilt mycket nu, man blir inte direkt arg eftersom det finns så mycket värre. Tycker nog mest att det är korkat och slöseri med tid (inte min dock, jag får betalt) att syssla med sånt. Annars var det en lugn och trevlig dag, käkade lunch med farsan bland annat.

Rotade när jag kom hem bland mina gamla videoband. Tydligen hade jag spelat in Sveriges gruppmatcher från EM 2004, mot Italien, Bulgarien och Danmark. Dessutom hade jag flera band med Hårdrocksnatten som sändes för några år sedan, minns att jag flera gånger såg Judas Priests konsert från 1982, grymt bra! Utöver detta hade jag naturligtvis mina band med Arkiv X, som jag under ett par perioder var ganska så pedantisk och noggrann med att spela in. Eftersom det bara är skit på TV ska jag nog spendera lite tid med att titta på dessa band.

Det sista innan avfärd

Imorgon kommer jag att köra omkring i den här bilen när jag ska jobba, lite bättre komfort än en elmopeden! Kanske blir det fler bilder under helgen, eftersom jag kan ta med mig kameran på jobbet.



Jag har ändå hunnit med lite aktiviteter efter att jag kommit hem från Halen. Tog en promenad igår tillsammans med en kompis. Det var trevligt tyckte jag, att gå och prata lite sådär på kvällen. Vädret var ju helt fantastiskt dessutom, kunde knappt ha varit bättre kan man tycka. Tycker om promenader, och det har jag nog allid gjort när jag tänker efter, och det spelar inte så stor roll om man är själv eller tillsammans med någon annan. Nu är det visserligen så att jag uppskattar sällskap, men ibland är det bara bättre att promenera själv!

Idag så blev det fika med ytterligare några kompisar nere på stan. Darins, för första gången på vad som känns som evigheter. Allt var som det brukar, trevlig mat, snygga tjejer i personalen, hihi! Hamnade dock i närheten av några killar som var onaturligt högljudda, det var lite irriterande. Fick en Chai-latte som födelsedagspresent, typ, vilket jag var nöjd med, för den var riktigt god.

Snart så sticker jag iväg till Simrishamn igen, ska jobba lör-mån. Har som tur är tillgång till en TV på söndag så att jag kan se finalen i Fotbolls-EM. Känner att Spanien är det bästa laget, men det finns nog en risk att de är nöjda med att vara i final. Tyskarna vill nog visa att man kan spela boll på riktigt, då man presterat svagt trots man krånglat sig vidare, så de blir inte att leka med. Jag vill verkligen att Spanien ska vinna, men om jag skulle tippa skulle jag nog satsa på Tyskland. Den som lever får se.

Minisemester

Jag vet att jag varit lite frånvarande från internet, men det är för att internet under en viss tid varit frånvarande ifrån mig. Igår så kom jag hem ifrån Halen, där jag hade spenderat natten. Det var så att jag och Anders O gav oss iväg i en kanot under onsdagen för att paddla runt i detta vackra område på jorden. Vädret var helt perfekt när vi gav oss av, och det är svårt att klaga över hur det blev sen. Tog det ganska så lugnt den dagen, paddlade ut till rastplatsen som ingen av oss besökt tidigare, trivdes bra där och stannade hela dagen, bortsett ifrån en liten utflykt med kanoten under eftermiddagen. Det blev korvgrillande och allmänt slappande under tiden vi var där, lite upptäcktsfärd i skogen runtomkring och ännu mer slappande. Det var riktigt gött faktiskt, med en brasa och vacker natur! Somnade ganska så tidigt på kvällen, under tiden som jag lyssnade på fotbolls-EM i MP3-spelaren, hehe.

Vaknade desto tidigare, hade svårt att hitta någon bra sovställning i sovsäcken och så var det ganska hårt att sova nästan direkt på trägolvet i vindskyddet. Käkade lite grann och packade ihop våra grejor i maklig takt innan vi på nytt gav oss av ut på Halen. Vi hade tänkt besöka de andra rastplatserna också, och eftersom vädret var helt ok att paddla i så gjorde vi det. Det kom ett och annat duggregn på oss, men inget allvarligt. Först så besökte vi stället som vi firade midsommar på för två år sedan, och det var lika fint som vanligt. Satt på klippan och spanade ut över sjön och käkade lite Ballerinakex. Sen så gav vi oss av till nästa ställe, där vi käkade lunch, typ, och tittade på änderna som sprang omkring. Det var en hona med tre ungar som fann oss intressanta. Åt upp de sista fyra korvarna vi tagit med oss, samt lite annat smått och gott vi hade kvar och sen så var det bara till att paddla tillbaka till kanotcentret. Tur hade vi när det började ösregna bara en kort stund efter vi kommit i land.

Efter en underbar minisemester i den blekingska naturen var det bara till att åka hem. Jag var väldigt nöjd med hela grejen, det är säkert något man kan göra igen!

Regn och bilder!

Man drabbas sannerligen av vädret när man gör det som jag gör. Nu har jag turen att bara behöva jobba på sommaren med det här, för annars hade det varit mycket värre. Igår så regnade det mycket och idag så blåste det. Det blåser faktiskt lite fortfarande, men jag hoppas det går över tills imorgon, för man får verkligen kämpa mot vinden. Plastsäcken flyger och flänger i handen och själv så är man lite som ett segel. Jag har svårt för att tänka mig någon riktig fördel med blåsigt väder, för mig alltså, hehe!

Lovade igår att jag skulle lägga ut några bilder som jag tog på jobbet, och detta är ett litet urval.



Den första bilden är på den bil som jag kör omkring med på helgerna. Det är en stor fin bil som skyddar en mot bland annat regn och vind, sånt som man är utsatt för när man exempelvis kör elmoped. Den andra bilden är tagen nere på torget och är en babymössa. Färgen gör att man gissar att det är en flicka som tappat den. Bild nr tre är tagen vid kyrkan och är på en begravd cykel, kan man tänka sig. Nej, skämt åsido det låg en sadel där, utan cykel. På den sista bilden är det en rollator, och det fanns ingen uppenbar ägare till den. Faktum är att jag såg den idag, så jag antar att den var bortglömd.

Det skummaste jag hittade idag på jobbet var ett par trosor. Kalsonger brukar man hitta på stranden, av tänkbara skäl, men trosor, i en dunge. Nä, det här var ett skumt fynd. Annars så var det en ganska så händelsefattig dag när det gällde skräpfynd. Det var allt för idag, imorgon ska jag jobba först och sedan åka till Kristianstad för att ha minisemester. Ciao!

Regnig dag

Nu är jag tillbaka i Simrishamn igen, har jobbat hela dagen idag så jag är lite seg. Det kan också bero på att jag inte sov så länge inatt som jag skulle behöva, men men, det funkar. Idag så körde jag omkring med Mazdan, vilket innebar att jag hade kameran med mig. Tog några bilder, men jag orkar inte pyssla med det för tillfället, men det kommer, I promise! Det kom dessutom en del regn idag, vilket gjorde det perfekt att köra bil istället för att köra elmoppe, man blir mindre blöt. Har dock regnkläder så det gör inget att det regnar, dessutom var det inte särskilt kallt idag, så allt funkade fint. Tyvärr var det inte särskilt mycket att göra, så det blev lite segt, men det kommer nog att gå undan. Två dagar till, sen är det paddling som gäller. Ser verkligen fram emot det.

Sista tentan gick bättre än förväntat

Jo förresten! Jag fick VG på den sista tentan för terminen! Var precis inne och kollade på ladok och fick se detta. Jag vet inte vad jag ska tycka, anser själv att jag definitivt hade kunnat göra bättre ifrån mig. Skrev till och med här på bloggen att det var min sämsta tenta den här terminen. Nu var det dock inte så, tydligen, eftersom jag fick högsta möjliga betyg enligt den svenska betygsskalan. Jag undrar om jag någon gång kommer att ha orken att åka in och hämta mina tentor, känner mig lite tveksam till det just nu. Lite nyfiken är man nog, men förmodligen inte tillräckligt för att åka tåg tre timmar, typ. Det här ska dock firas, eller inte... känner ingen direkt glädje av att få VG, det viktigaste är ändå att man bli klar till slut.

Wet t-shirt

Igår var det lite galet på jobbet, eller ialla fall mot slutet av min arbetsdag. Jag var tvungen att sluta tidigaren eftersom jag var genomblöt. Sånt händer inte var dag, är det någon annan som drabbats av samma sak? Nä, tänkte väl inte det! Hursomhelst så var det så att en vattenspridare, av modellen stor, hade vält och jag försökte resa den upp. Det gick minst sagt lite knackigt och jag fick vatten på mig i flera omgångar vilket gjorde att jag blev ganska så blöt. Det var min egen privata wet t-shirt tävling, tyvärr var det ingen där att ge mig några poäng eftersom STADEN ÄR FULL AV GAMLINGAR! Jag lämnade stället på anmodan av Christer, min chef, och begav mig tillbaka för att ta en dusch och sedan sluta jobba för dagen. Så kan det gå!

Däckad

Oj oj, snacka om att däcka. Jag hade kommit hem, ätit lite grann, kände mig lite trött så jag bestämde mig för att pausa i sängen en stund. Det tog inte lång tid innan jag var totalt utslagen, och sen när jag skulle upp igen så var det hur segt som helst. Känner inte att jag lider av någon extrem sömnbrist annars, så det beror kanske på något annat. Stack faktiskt ut till Bäckhalladalen och sprang ett par varv efter jobbet. Det var så mycket jag orkade, sen så sa mina ben nej till ytterligare tortyr. Jag tror jag kanske är så trött tack vare det. Idag har jag ändå varit skapligt pigg, och haft fullt upp. Bästa vädret sedan i tisdags förra veckan (på jobbet) så jag kunde ha på mig den alldeles för stora västen vid ett par tillfällen. Hatar den västen, ska se om jag kan skaffa en annan. Lyckades fixa ett par nya byxor, och ett par regnbyxor idag. De jag hade tagit var alldeles för stora.

Imorgon bär det av hemåt igen, sen så åker jag torsdag för att fira midsommar. Det ska bli trevligt tycker jag.

Joggingrunda

Oj vad jag var flitig idag. Inte bara jobbade jag, dessutom så blev det en liten joggingtur. När jag slutade så bytte jag om, cyklade ut till Bäckhalladalen (där jag promenerade häromdagen) och sprang den långa rundan (2,15km) tre gånger. Hade egentligen tänkt nöja mig med två rundor, men eftersom jag kände mig relativt pigg så blev det tre. Kan nämna att det var cirka fyra kilometer dit dessutom, vilket gör att man blir lite mer imponerad, hehe. Därute är det riktigt fint att springa, gå också för den delen. Mycket grönt trots att det är så torrt annars, skog och klippor som sticker upp lite här och där (vilket är mindre vanligt i Skåne, och österlen i synnerhet skulle jag tro). Tror nästan jag fick extra krafter av naturen, och att det var så fint där.

Annars hände det inget särskilt på jobbet idag. Blåste gjorde det förresten, riktigt ordentligt, ungefär som de senaste dagarna som jag jobbat. Börjar tröttna lite på det nu. Annars så märker man att det börjar bli fler som käkar mat nere på hamnplan. Fick tömma flera stycken soptunnor igår. Det är inte mycket jämfört med vad det kommer att bli visserligen. Måste erkänna att det känns lite för lugnt just nu, man vill ju helst ha något att göra och inte bara åka omkring och leta efter skräpet.

Fast nu måste jag nog smälla i mig ett par mackor... är hungrig!!!

Om att flytta

Efter att ha varit social i två, nja, tre dagar så har söndagen i princip varit asocial för min del. Har knappt pratat med någon alls, vilket känns lite trist. Det är bara så att jag varit så trött så att jag inte orkat göra det, och då har jag ändå sovit ganska så länge. Det är rätt så konstigt att det blir så ibland, att man sover för mycket och så blir man trött. Fast det är väl som med det mesta, lagom är alltid bäst. Men det där sociala saknar man lite, och det är en sån sak som gör att man ångrar att man valde jobbet här i Simrishamn istället för något i Kristianstad. Det känns extra mycket när man hör att folk ska flytta...

Idag så stannar folk inte kvar på samma ställe som man gjorde förr. Jag har varit runt jag med, på några olika platser, och jag har egentligen aldrig på allvar försökt göra mig bofast där jag hamnat. Den här gången har jag åtminstone försökt skapa mig ett socialt nätverk, vilket är en ganska så klumpig beskrivning av "vänner". Tycker nog att jag lyckats skapligt bra med det, och jag känner själv att jag vuxit som person. Vi får väl se hur det blir, men det kommer nog fortsatt att vara bra. Kommer kanske själv att flytta snart, vet inte var eller när, men jag kan inte bo kvar för alltid.

Sommarkort

Så har man varit och köpt sig ett sommarkort igen. Kan åka hela 50 resor i Skåne under två månaders tid, vilket är rätt så ok. Förra året var det billigare, 35 spänn mindre för lika mycket resa. Jag undrar vart det är på väg. Om några år så kanske det kostar lika mycket som under resten av året, då känns det som om det gått aningen för långt. Men egentligen borde de tjäna stora pengar på det där kortet. Det var fullt med folk inne i deras "butik" och jag tror att alla skulle köpa sommarkort, det var nån som köpte två till och med. Kommer att använda mitt snart för första gången. Passade på att ta en promenad i samband med mitt inköp, men det blev varken av att jag lyssnade på Anders J spela eller att jag gick till gymmet. Nu är det dags att packa och laga mat, sen är det ciao till Kristianstad några dagar.

Kortisblogg

Jag skulle kunna skriva mycket om hur trevligt jag haft det de senaste två dagarna, men jag orkar inte skriva så mycket. Igår var det lunch och sedan en glass i parken med några kompisar. Idag så var jag och Anders J och såg Kristianstad DFF möta Umeå IK i damallsvenskan, och efter det så stack vi och kollade på fotbolls-EM. Kände dock aldrig riktigt att Sveriges match blev särskilt spännande, kanske tack vare att jag smällt i mig en jättestor kebabrulle och var alldeles för mätt. Trist att det blev förlust, men Spanien var definitivt det bättre laget. Det var trots allt en underhållande afton.

Annars så har jag passat på att tvätta lite kläder medan jag ändå varit hemma, imorgon kväll drar jag iväg till Simrishamn för ytterligare tre dagar på jobbet. Imorgon så tar jag nog en tur till gymmet och kör ett pass där, kanske ska jag och kollar när Anders J ska spela i stan, men annars blir det ganska så lugnt.

Långpromenad

Fick åka hem igår! Det kändes lite trevligt må jag säga. Annars så var det en bra dag på jobbet, lite kyligt och blåsigt som dagen innan. Det är dock väldigt lite att göra just nu, folk har inte riktigt hittat till hålan ännu. Det var lite krossade flaskor från studentfirandet kvällen/natten innan, men det var inget som tog så mycket tid egentligen. Har förresten skippat mina luncher de senaste tre jobbdagarna, och därmed fått sluta en stund tidigare, men det kommer nog inte hända så många fler gånger eftersom det är ordentligt jobbigt att gå hungrig på jobbet. Har helt enkelt haft en vilja att äta i lugn och ro, vilket det inte blir om det är en massa gubbar där samtidigt. Men det var inte detta jag ville skriva om idag.

Igår så kom jag som sagt hem igen, sen så blev det långpromenad med Jennie och Ebbe. Det blev en liten fika också, och en massa prat. Roligast var det när Ebbe skrattade, men han verkade annars vara väldigt tveksam till mig (gillar nog inte konkurrens från andra killar, hihi). Tog en tur genom stan och sedan tivoliparken, där det var musik vid scenen. Kan lätt säga att det var den trevligaste saken som hänt på hela veckan (med Sverigematchen i fotboll som tvåa) och jag hoppas att liknande saker kan hända i framtiden.

Idag så blir det fika, trevligt trevligt!

En låt

Den här låten har fastnat lite just nu. Det är inte så att jag tycker illa om den, jag älskar den lite grann. Har tidigare haft andra favoriter av Bob Marley, men det är låtar som blivit uttjatade. I shot the sheriff, eller No woman no cry är exempel på såna. Nu är det alltså den här, Redemption song som är en favorit.



Gillar speciellt den här frasen i låten; Emancipate yourselves from mental slavery; None but ourselves can free our minds

Svalka och gårdagskvällen

Vilket väder det har varit idag! En massa vind hela tiden och sen så kom det en och annan regnskur dessutom. Jo jag säger då det. Om man inte är glad för något annat så är man i alla fall nöjd med att ha sluppit den töntiga västen. Det är så att jag måste ha reflexkläder på mig, och om jag inte har en jacka så måste jag ha en enorm väst, i vilken jag känner mig mer som ett barn än som en vuxen människa. Idag hade jag jackan på mig hela tiden, till och med när jag drog mig på regnjackan. Shorts hade jag på benen, det var nog därför det var så svalt, hehe.

Tydligen har det öppnat ett museum för fordon och teknik i Simrishamn, Autoseum. Känner mig lite sugen på att sticka dit någon gång, och om jag inte gissar helt fel så skulle nog Anders J nog också vara det. Utanför står en gammal Saab Draken, utan vingar, så den lär nog inte flyga någonstans snart ;-)

Annars så hade jag en ganska så trevlig kväll igår. Käkade pizza tillsammans med Timmy nere i stan, och sen stack vi hem till honom och såg på fotboll hela kvällen. Spanien mot Ryssland var en ganska så trevlig match, trots att ryssarna var lite dåliga i sitt försvarsspel. Sen så var det ju den viktiga matchen också, Sverige mot Grekland. Sverige var bättre än vad jag hade väntat mig, och grekerna spelade jättedefensivt. De var egentligen bara farliga i samband med fasta situationer. Det ska bli spännande att se hur det går i de kommande matcherna. Jag är fortfarande något tveksam om försvarsspelet eftersom det inte utsattes något tryck igår egentligen.

Imorgon så åker jag hem till Kristanstad igen, weee. Ska bli kul att träffa lite folk och fika. Det är inte så att jag vantrivs här, det har varit ganska så mysigt hittills, men hemma är alltid hemma.

EM via nätet

Strax efter lunch så kände jag mig lite trött sådär och tänkte lägga mig och vila en stund. Har inte sovit tillräckligt mycket de två senaste nätterna, så jag hade en bra orsak till det. Däckade totalt och det var nästan omöjligt att stiga upp ett par timmar senare.

Annars så var jag ute en runda till Bäckhalladalen, ett ställe som jag uppskattar ganska så mycket. Det är ett naturreservat med en löparrunda som går runt i och igenom det. När jag joggade som mest så var jag därute och sprang några gånger. Den här gången cyklade jag dit och gick rundan. Naturligtvis glömde jag ta med kameran, annars hade jag tagit bilder och lagt ut här, det får bli till ett senare tillfälle hur som helst.

Eftersom jag inte har TV får jag se fotbollen via internet. Det är lite kass kvalité, men det är åtminstone något. Kommer nog inte att se så många matcher på det här viset eftersom det är så bökigt. Rätt så bra att man kan se gratis fotboll sådär, och för den som är intresserad är det bara till att gå in på myp2p.eu och kolla. Klicka på Live Sports längst upp och klicka sen på vad du vill se. Sen är det bara till att leta upp en kanal som sänder genom det program man har installerat på datorn (media player kör jag nu).

Första dagen, typ

Såja, då har man varit på introduktion till sommarjobbet. Imorgon sätter det igång på allvar igen, för det är jag som börjar med jobbet. Hoppas verkligen att det kommer att bli fint väder, men allt slår ju förra sommaren. Annars så gick allt som det skulle idag. Det blev en lång runda på stan, många ställen att besöka och titta på. En besvikelse var att jag inte fick några nya kläder, det har jag fått de andra åren. Nu spelar det inte så stor roll kanske, men det har känts gött att gå omkring med nya byxor och sånt. Det enda vi fick var skor, och det är ju nästan ett krav. Fick dock samma hjälm som jag hade förra året, och det är ju alltid något. Annars så kändes det verkligen som att besparingarna slagit hårt. Stora delar av kommunens plats hade hamnat i händerna på Vägverket. En del nytt, men också mycket som varit som det alltid har.

Imorgon drar det igång på allvar, då kommer jag att vara på jobbet strax innan sex på morgonen, det är vad jag har planerat åtminstone. Men nu ska jag slappa en stund, känner mig rätt så sliten, förmodligen ätit för lite.

Snart jobb

Såja, nu sitter man nere i Simrishamn för första gången den här sommaren. Måste säga att det känns lite nytt på sätt och vis, och jag saknar trots allt vissa bekvämligheter. Nu är det inte så att jag ska sitta och klaga över det, eftersom jag faktiskt ser det lite som en utmaning. Man måste tänka lite annorlunda, bryta lite mot gamla mönster som man är van vid. I vanliga fall så fastnar man lite i samma hjulspår. Käkar samma sak till frukost, lunch etc. Den senaste tiden har jag käkat en del falukorv, för det är relativt enkelt och billigt, men nu kommer det inte att bli så mycket sånt. Känns spännande att se om man kommer att klara av det, och det lär man nog göra, fast det kommer att krävas lite tanke.

Imorgon är det introduktion på jobbet. Ja, det krävs kanske inte så mycket av den saken för mig, men det är viktigt att få sina jobbkläder och sånt. Dags att tjäna pengar igen alltså, tihi. Hörde att det skulle bli regn på tisdag, hoppas det är hittepå, för annars kommer jag att bli blöt. Framförallt kommer det att bli skönt att göra något annorlunda, vara på en annan plats lite. Imorse var det fruktansvärt varmt i lägenheten, hoppas jag slipper det här.

Nationaldagen

Igår så tog jag och Anders O en liten tur bort till Lindeborgssjön strax utanför Karlshamn. Jag joggade så smått vägen dit medan Anders O cyklade. Det var en väldigt trevlig liten sjö, väldigt trevlig att bada i. Vackert med en massa klippor som man kunde ligga och sola på. Det var en lite annorlunda upplevelse än vad havet är. Väldigt lugnt och fridfullt, och dofterna från skogen gjorde så att man minndes sina barndoms dagar. Helt enkelt så var det en jättetrevlig upplevelse, hoppas på fler vistelser snart igen. Anders O tog lite bilder som man kan kika på här. Kan knappt tänka mig ett bättre sätt att spendera nationaldagen än i vacker natur, helt klart nöjd med det.

Japp, jag har alltså varit på besök i Karlshamn ett par dagar, men nu är jag hemma igen. Kände att jag spenderat en massa tid i Kristianstad och verkligen behövde komma bort lite grann. Förutom bada i sjö och promenera så blev det matlagning och filmtittande. Lugna och trevliga dagar blev det, precis vad jag också ville ha.

Studentfirande

Det var galet mycket studenter nere på stan nu när jag var där. Jag undrar om det är någon slags studentfirande, hmm ;-) Ovanpå det så är det ju "fredag" idag, helgen börjar ju imorgon på grund av nationaldagen. På tal om den så vet jag inte om det kommer att firas någonting för min del. Vad är det man ska fira? Har lite problem med att hitta någon anledning till att fira, och eftersom jag ändå har sommarlov så känns det smått meningslöst att fira bara för att det är en röd dag. Nåja, jag kommer nog på något! Hur som helst så var det många studenter nere på stan, antingen så åkte de omkring i bilar eller på flak av något slag, eller så satt de på någon av stadens restaurangers uteserveringar. När jag tog studenten var det inte alls lika stort, vi käkade lunch uppe på skolan, annars bestod dagen till största delen av väntande kommer jag ihåg. Anledningen till att jag var nere på stan var att jag skulle köpa lite grejor, och det var faktiskt inte så extremt långa köer, snarare tvärtom.

Solsken

Jodå, jag fick mig lite sol idag! Kanske lite mycket eftersom det känns aningen. Nej nej, jag har inte bränt mig eller så, inte så att det gör ont, man känner sig lite varm bara! Men det var skönt och ligga där på gräsmattan, läsa lite i en bok och lyssna lite på musik. Kände mig lite blek när en solbrun tjej lade sig en bit bort och började sola. Nåja, jag märkte det inte direkt, så jag blev lite överraskad när det låg en person där. Nåja, försökte låta bli att stirra alltför mycket... jag menar, hon var helt klart värd att titta på om man säger så, hihi ;-)

Lyssnade bland annat på radioprogrammet "Sommar i P1" från förra året och speciellt den delen med Fredrik och Filip. Det var helt galet vilka historier de berättade. Kan helt klart rekommendera alla (som tycker att de där grabbarna är roliga) att ladda ner avsnittet från Sveriges Radios hemsida. Det är visserligen ingen musik, men det funkar bra ändå. Om ni inte hittar det på egen hand så är det här.

Efter jag solat så spenderade jag dagen inomhus eftersom jag var så förbannat trött. Tar på krafterna att ligga och steka sig. Fast jag tror det mer beror på att jag vaknade så tidigt. Nåja, ska nog sticka ut och ta en promenad, det är ganska så najs väder just nu så varför inte?

p.s. Jag ska definitivt skaffa mig en ny tub med solkräm! Den som jag köpte förra året är lite äcklig, jag tror de har ett utgångsdatum, hahaha!

Vacker väder

Oj vad jag var flitig, i en liten stund. Ägnade nån halvtimme åt att fixa till lite i en av mina bokhyllor. Det stod en massa grejor där, och jag hade dumpar en massa papper där dessutom, så det var verkligen på tiden. Nu är jag ganska så nöjd med hur det ser ut där, mer nöjd än jag var innan åtminstone. Efter det så blev det en paus framför TVn, haha! Det är hur fint väder som helst och jag låg i soffan och tittade på The FBI Files på Discovery... illa!

Men men, nu ska jag sticka ut och se om det är soligt på gräsmattan på baksidan så jag kan ligga där och sola en liten stund. Behöver verkligen göra något åt den här bonnabrännan som jag börjat få. Skulle egentligen ha solat igår efter att jag kommit hem, men det blåste så oerhört mycket så jag sket i det.

Jo förresten, med tanke på igår! Det var en massa folk överallt. På tåget på förmiddagen (en dagisklass som steg på i Kristianstad ersattes av en mellanstadieklass i Hässleholm, vilket var lite kul), i Malmö där det var någon typ av student(gymnasie)firande, och sen när jag skulle tillbaka till Kristianstad igen. Sweden Rock-besökare och studenter även här. Såg några fulla sådana som hällde öl på sig, såg ju inte så skoj ut direkt!

Men men, nu ska jag ut...

Inlämnad och klar!

Nu är jag äntligen fri från skolan! Hur känner jag mig då? Jo, lite som vanligt!  Det har precis börjat sjunka in kan man nog säga. Lugnet över att inte ha något att behöva göra, tentor att skriva, böcker att läsa eller föreläsningar att åka till. Nu kan jag slappa några dagar, och det känns bra.

Var inne i Malmö och fixade lite med min text, inte så mycket men så att den blev aningen bättre i alla fall. Är inte jättenöjd med den, och jag tror det blir den sämsta tentan den här terminen. Träffade Johan på biblioteket också, han satt och gjorde det sista på sin termin, en redovisning imorgon. Jag är glad över att vi slipper ha redovisning nu, en gång är mer än tillräckligt. Vi hade nog aldrig redovisningar i sociologin, och jag tror att det är ovanan vid det som gör att man tycker mindre om det. Har förvisso aldrig tyckt om det heller...

Träffade Ulrika från kursen när jag skulle sticka hem. Nu var det visserligen inte så slumpartat som det kanske låter, utan jag ringde och frågade om hon ville käka falafel med mig innan jag skulle åka hem. Så det gjorde vi en stund, och det var nog första gången som jag verkligen pratade med en annan person sedan i fredags (messenger räknas inte) eftersom jag suttit inne och skrivit tenta hela tiden (med många pauser som jag tidigare skrivit).

Sex dagar till jobbet börjar! LEEEDIIIG!

Snart så...

Såja, nu har jag nästan slitit klart med min tenta! Trots att jag sov enormt dåligt tidigt imorse, drömde konstiga drömmar, vaknade stup i kvarten etc., så lyckades jag skriva nästan två sidor, vilket var det som behövdes. När jag väl sitter ner och fokuserar så funkar det bara bra att skriva, problemet är att jag drar ut på det genom ständiga pauser. Nåja, in till Malmö imorgon, gå igenom det en sista gång och sedan lämna in det! Sen är det förhoppningsvis sommarlov, om det inte blir komplettering (ta i trä)! Slut om det!

Läste för ett par timmar sedan att det ska komma en tredje säsong av Dexter, och att den ska komma till hösten. Det är ju alldeles utmärkt tycker jag. De har väntat alldeles för länge med att göra den nyheten offentlig. Innan har det mest varit spekulationer och såna saker angående en tredje säsong (vilket egentligen inte betvivlats särskilt mycket). Jag tror inte jag överdriver om jag säger att det är en av de bästa serierna på TV just nu, alla kategorier! Fast först ska man ju ta itu med den andra säsongen, hihi!

Nä, nu är det dags att slappa lite!

Diary of the Dead

Känns som de senaste inläggen här på bloggen har präglats av mitt pluggande, kanske inte så konstigt när det är det mesta av vad jag tänker på nu. Ikväll har jag tagit en liten paus ifrån det där och tittat på en film, Diary of the Dead, den senaste av George A. Romeros filmer om zombier. Den här var lite annorlunda eftersom den i samma stil som Cloverfield var filmad mer som en dokumentär snarare än som en klassisk spelfilm. Till skillnad från Cloverfield så tyckte jag att den här var bättre, även om den långt ifrån var riktigt bra. Bland det som är bra är att det förklaras bra varför det används en kamera av hög kvalité. Det är alltså såna saker som är bättre, samt att karaktärerna var bättre. Ganska så underhållande film, inget speciellt alls egentligen, men helt klar värd att se om man gillar zombiefilmer. En av de bästa sakerna med filmen är de små dokumentära reflektionerna som dyker upp här och där, samt att man tagit i beaktande dagens mediabaserade värld. YouTube och internetbaserade bloggar, vloggar etc. dyker upp och gör att filmen mer vardagsnära. Återigen om man jämför med Cloverfield är det en bra grej, vardagsnära saker som media nämns knappt. Om man ska göra en sån här film och komma undan med det, måste man tala samma språk som människor verkligen gör, och Diary of the Dead gör det i stor utsträckning.

Seg tenta

Måste säga att den här tentan är den jobbigaste den här terminen, känns det som. Jag kan nästan omöjligen komma på vad jag ska skriva om. Det är så att man ska "diskutera" någonting, och det enda jag åstadkommit hittills är uppräkning av saker, känns det som. Det är inte så att vi ska skriva enormt mycket om ämnet, grejen är den att man inte vet vad man ska skriva överhuvudtaget. Ok, jag kanske skulle kunna skriva massor om handel och produktion, men jag har svårt för att diskutera ämnet. En viss grad av frustration byggs upp, delvis för att det är så tråkigt, delvis för att det är så jobbigt men framför allt eftersom det är så fint väder och att jag verkligen måste sitta härinne och skriva den här smörjan. Ok, jag kanske tar det här på lite för stort allvar. Kanske borde jag bara skriva ner lite bullshit och hoppas på det bästa. Med mina år på högskolan så blir det i sämsta fall bra bullshit.

Jag vet, det här är en massa gnäll bara. Egentligen vet jag vad jag ska skriva, det är bara så att jag inte orkar göra det!

RSS 2.0