Affari Tuoi (Deal or no deal)

Om man känner sig lite nere kan man alltid förlita sig till den italienska TV-kanalen Rai Uno. Ok, kanske inte alltid, det finns ju trots allt något som heter TV-tablå, men ibland så kan man kolla in kanalen och se något roligt. En favorit är den italienska versionen av "Deal or no deal" som i Italien fått namnet "Affari tuoi". Programledaren Flavio Insinna måste vara en av de mest karismatiska TV-personligheterna jag någonsin sett, och programmet är till på köpet något extra. Javisst, man förstår inte mycket, men det gör å andra sidan inte särskilt mycket det heller. Ibland kan det bli riktigt galet och då kan man inte låta bli att skratta. För mer info om programmet, kolla gärna in Wikipedia (det är på engelska). Här kommer dessutom ett litet smakprov som jag hittat på YouTube. Kolla gärna en liten stund och fundera sedan på skillnaderna gentemot den svenska varianten, ganska så stora!p.s. Det där deppiga humöret som jag var på innan känner jag inte av så mycket av längre, delvis tack vare att jag råkade se det här programmet på TV. Glädje är kvällens ledord!

Tentan drar igång (så sakterliga)

Har inte riktigt kommit igång med tentan som jag önskat från första början. Gårdagen var ju ganska så meningslös när det kommer till pluggande. Var väldigt trött på eftermiddagen, och sen var det ju kväll, och då blir det som det blir, inget pluggande. Idag har jag förvisso börjat lite med arbetet, lagt upp en plan för vad jag tänkt skriva om (även om den planen är minst sagt skissartad) och så har jag lyckats skriva några rader. Nåja, det första steget är viktigt, så då ska man väl inte deppa ihop totalt? Faktum är att jag känner mig lite deppig, och jag har nog ingen anledning till det egentligen. Det är nånting som ligger och gnager som jag inte riktigt kan släppa taget om, och det är inget nytt i den mån att det aldrig har hänt förr. Det är något som ligger där ett tag och sedan försvinner, och då är det bra igen. Vad är det då? Jo, fullständigt ointressant för de flesta som läser den här bloggen, och för er som det skulle kunna vara intressant för så är det inget att oroa sig för. Det är en sån där fundersam period man hamnar i ibland, något helt naturligt förmodligen.

Men nu är det inte dags att sitta och gnälla om sånt. Hade tänkt åstadkomma aningen mer än bara inledning och skisser i tentaväg. Det är alldeles för lugnt och ostressat nu för att man ska jobba häcken av sig, men i den här takten så lär jag inte sakna det om ett par dagar.

Terminslut (snart)

Så var det dags för ytterligare en tenta! Sista grejen för den här terminen och sen är det sommar (på riktigt, inte bara meteorologiskt). Känner mig ganska så trött och jag vet inte om jag kommer att orka göra något vettigt just idag. Siktar på att bli klar tills på tisdag, och sen har jag några dagars ledighet innan det är dags att börja med jobbet. Tror nog att det kommer att bli skönt att glida runt i Simrishamn en gång till, långt bort ifrån Kristianstad och allt vad plugga heter. Naturligtvis kommer jag att spendera en del tid här också, har ju kompisar som jag vill umgås med här, och så är det närmare till Anders O. Ser fram emot en bra sommar.

Föreläsningen idag var nog ganska så bra. Var alldeles för trött för att kunna fokusera helt och hållet. På sätt och vis känns det tråkigt att inte åka in dit igen på föreläsningar. Hade ju ändå lärt känna några personer som jag mycket väl skulle kunna tänka mig att umgås med i framtiden. That's life! Men ett par stycken skulle man säkert kunna försöka att hålla kontakten med!

Samma gamla visa

Det verkar vara samma visa den här terminen som det var den förra. Jag pratar naturligtvis om mina ansökningar till högskolan nästa termin. För ett tag sedan ställdes mitt andraalternativ in, och nu har även mitt förstaval blivit struket för nästa termin. Antingen hittar jag ett jobb, eller så får det bli kvalificerad utredningsmetodik till hösten. Risken att jag läser vidare med Internationella Relationer är ganska så liten i dagsläget. Pendlandet och Malmö Högskola är inget som känns särskilt lockande för mig. Nåja, fortsättning följer.


Nytt träningsprogram

Idag har jag varit på gymmet och lagt upp ett nytt träningsprogram. Det var lite jobbigt må jag säga. Är lite stel i vissa rörelser, vilket jag måste jobba stenhårt med i framtiden och då menar jag stenhårt. På andra håll är jag mycket mer rörlig, vilket kan verka lite underligt. Men men, sån är jag! Tror nog inte att Anders J kommer att tycka särskilt mycket om det nya programmet, men om jag känner honom rätt så kommer han att stå ut med det. På det hela taget så känns det nytt, fräscht och spännande att göra något annorlunda. Det gamla var verkligen gammalt och uttjatat. Nu ska man bara skaffa sig ett träningskort nästa vecka så att man gör allt det där man borde, och sen så har vi ju det med löpningen också... jodå, så att...

Idag så spenderade jag en del av dagen på stadens gator och torg tillsammans med Josefine. Det blev fika och lite promenad och lite besök i butiker. Träffade dessutom Jennie och Slebbe (Ebbe), och han hängde mest där bara. Hon hade en sån där "babybjörn" det vill säga en bärsele för små barn. Jag hoppas att den lille korven kommer att vara snäll imorgon så att mamma Jennie får komma ut och ha det lite skoj på kåren. Jajamen, kåren imorgon. Mycket folk, mycket dricka och mycket roligt, förhoppningsvis!

På banken

Hemskt vad det gick fort på mitt bankärende idag. Skulle hämta ut pengar från ett inbetalningskort, och sätta in de pengarna på mitt konto. Det gick hur fort som helst tyckte jag, för innan jag hade lämnat lokalen så fanns mina pengar på kontot. Nu ska jag betala mina räkningar och köpa kamera, hehe!

Idag var det fint väder, det märkte jag väldigt tidigt eftersom jag hade sol på mig väldigt tidigt på morgonen. Behöver verkligen göra något åt det där med att jag inte har något som täcker fönstret i köket. Alternativet är att jag flyttar sängen, så att det inte står precis där solen kommer senare. Problemet är att min lägenhet inte ger mig särskilt många alternativ. Jag vet, små problem jämförelsevis, men man måste ju ha något att gnälla på i tillvaron, eller hur?

Handel, promenad och fotboll

Det är inte så ofta man ställer sig och pratar med personalen i sin butik. Jag gjorde det i alla fall, men det var för att jag pluggat tillsammans med personen i fråga. Var alltså och handlade idag, och pantade flaskor. Tack vare att jag själv är så pantad så glömde jag att lämna in kvittot för det jag pantade, får väl göra det nästa gång. Attans!!! Gör alltid sådär, och det kan ta flera gånger innan jag till slut gör det. Börjar man bli glömsk, senil? Nja, det är nog bara vanlig tankspriddhet, hahaha!

Nu på kvällskvisten så har jag gått en runda. Trekvart blev det, vilket kändes alldeles lagom för en kväll som den här. Luften var ganska så frisk efter dagens regnande och luften var lite kylig, vilket inte alls var störande. Visst hade det varit trevligt att ha någon att promenera med, men det kanske kommer någon gång i framtiden.

Annars så har det varit fotboll på TV. Ganska så seg träningsmatch mot Slovenien. Jag tror att den mot Ukraina blir lite bättre faktiskt och efter den är det faktiskt dags för EM. Det är inte så lång tid kvar nu som tur är, eller tur och tur, lite revligt ska det nog bli. Är inte alls lika intresserad av fotboll nuförtiden, men EM är ju alltid EM. Tionde juni drar det igång, samma dag som jag börjar jobba till på köpet!

Väderfantast, nästan

Idag så var det seminarium i skolan, det kom åtta pers, ÅTTA! Det är riktigt uselt. De andra misstänkte att de andra skulle komma på eftermiddagen stället, då vi också hade ett seminarium, men jag är tveksam. Vilka latmaskar. Själv så slet jag för att komma ur sängen imorse, jag tror att det delvis beror på att det var mörkare än vanligt. Ingen sol som lös in genom fönstret idag inte, nej nej, molnigt, men det såg stabilt ut. Värre var det att det regnade i Malmö, och verkligen ösregnade när jag skulle gå från skolan till stationen, blev blöt. Här i Kristianstad verkade det som om det inte regnat en droppe. Mitt omdöme om vädret stämde alltså, det vara bara det att det var ett annat väder dit jag skulle.

Sitter och funderar på hur det blir med midsommar. Känns att man vill göra något trevligt, och jag har tidigare tänkt åka upp till Linda i Lönneberga. Efter att ha hört något om att Anders J kanske inte kan följa med så blir det en annan grej. Känner inte riktigt för att åka upp där ensam, man vill ju helst ha lite sällskap på vägen. Får helt enkelt se hur det blir med den saken längre fram. Jag är åtminstone ledig, och det är ju alltid en bra början.

Annars gick det rätt så bra i skolan. Pratade lite och funderade lite, antecknade lite. Var inte alls tillräckligt förberedd egentligen, men det gick bra ändå. Drog över lite på tiden trots att vi var så få, så jag var tvungen att ta ett senare tåg, det med byte i Hässleholm. Inte så kul, men definitivt bättre än att vänta en helt timme till på nästa avgång. Men men, nu ska jag nog plugga lite grann och vara en duktig ponke.

Inte mycket på gång

Var och såg den nya Indiana Jones-filmen på bio igår. Var väldigt nöjd med hur de gjort den, och jag var i ett lutet stadie av lyckorus en stund innan. Jag har verkligen tyckt om de gamla filmerna, och man kan väl minst sagt säga att jag inte blev besviken. Jovisst, det finns alltid saker att gnälla på, men det är sånt man får ta. Att gnälla nu skulle inte vara rättvist alls. Såg den tillsammans med Anders J, Josefine och Calle. Det var ett tag sedan jag var på bio sist, senaste filmen var förmodligen Simpsons - The Movie.

Annars har jag de senaste dagarna känt mig ganska så seg. Det är inte så att jag varit trött, jag har inte egentligen haft lust att göra något. Det kanske beror lite på att jag varit förkyld. Har försökt plugga till seminariet imorgon, men jag har varit så oerhört trött på den här kursen så att jag inte orkat. Läste igenom en av texterna, men kommer knappt ihåg vad den handlade om. Får se hur det går imorgon, någor kanske man lär sig. Satsar helt klart på hemtentan. Fast nu när förkylningen håller på att gå över, så viljan att börja satsa på pluggandet igen kanske kommer tillbaka. Känns som om man mest går och väntar på att något ska hända, och på onsdag kanske det blir en tur till kåren, om allt går som det ska. Annars är det som sagt inte mycket på gång.

Canal Digital suger

Jag känner mig nästan lite våldtagen! Idag börjar Franska Öppna i tennis, vilket är en av få tennisturneringar jag följer under året. Den här gången kan jag inte se den, FAN! NAturligtvis så går den på Eurosport, och jag har inte den kanalen längre. Jag hatar verkligen Canal Digital, jag hatar det företaget innerligt. Inte nog med att jag inte kommer att kunna följa tennisen, och cykeln som jag tidigare berättat om, förmodligen kommer det att bli svårt att följa snooker dessutom. Världen suger och Canal Digital suger mest. Jag vet att direktörerna på det företaget sitter och äter bajs för tillfället, äter bajs i stora mängder och njuter av det.

ESC2008

Det var en ordentlig deja vu-upplevelse man fick efter schlager-EM igår. Precis som förra året så gick det dåligt för Sverige och precis som förra året var det ett "östland" som vann. Överraskande? Nej, det tror jag inte. Rättvist? Knappast, den ryska låten var ju genomusel, som de flesta andra låtarna. Ska man gnälla över det? Nä, det ska man inte. Det handlar inte om att rösta fram den bästa låten, utan det handlar om att rösta fram den artist som man gillar bäst. Självklart sympatiserar "östländer" mer med Rysslands artister än vad de gör med Sveriges. Alla kompisröstar, se bara på vem som fick Sveriges tolva, Norge! Att Sverige fick sin tolva från Malta är det enda som egentligen överraskar med finalen igår, annars gick det väl ungefär som man hade kunnat föreställa sig. Om man skulle rösta fram den bästa låten, då hade man behövt en jury istället. Det hade nog gjort så att många kompisröster försvunnit.

p.s. Sverige borde ha skickat det svenska folkets favorit, Sanna Nielsen istället. Jag håller alltså helt och hållet med Bert Karlsson i den frågan.

Promenad

Vr på en tvåtimmarspromenad igår. Gav mig ut för att röra på mig en stund, och det blev en lång stund till slut. Fick tillfälle till att tänka en massa, på en massa olika saker. Det är sånt jag gör när jag går, tänker. Eller det gör jag alltid annars också. Saken med att vara ute och gå är att man inte alltid kommer ihåg vad man tänker, och att det nästan fungerar som en renande aktivitet. Tankar som fastnat blir uppnystade och rinner av en. Rent fysiskt så känns det också bra, att gå tills man är sådär härligt trött i benen. Det är då det är mysigt att bara sätta sig ner och vila. Det är tröttheten som drar fram allt det där, en underbar avslappning!

Bloggandet

Känner att jag allt oftare skriver om saker som händer mig i min vardag, kom på mig själv med att vilja börja skriva det här inlägget "igår var jag i skolan...". Det är inte sånt jag vill skriva egentligen, och jag förmodar att ingen annan vill läsa det heller, inte direkt skitkul. Även om jag fortsatt med att skriva, så har viljan inte funnits där som tidigare. Man skulle kunna beklaga det, men varför skulle man göra det? Det är ju sånt som händer, ibland är det roligt och ibland är det inte så roligt.

Kom att tänka på en grej igår. Folk blir alltmer besatta av att lägga ut en massa vardagshändelser på internet. Såna små saker som kanske kan vara lite intressanta för stunden, men som absolut inte ger något i längden. Jag har själv bidragit till det här, inte för att jag vill utan snarare i brist på annat att skriva. Fick tanken att jag kanske skulle sluta skriva helt och hållet, men det tror jag inte att jag kommer att göra. Det kommer väl så småningom att vända så att jag kommer att vilja skriva trevliga och intressanta bloggar igen.

p.s. Var ganska så nöjd med mitt inlägg om spelnostalgi!

Spelnostalgi

Satt idag och hade något utav en nostalgistund. Sedan tidigare har jag skaffat spel till datorn som är ganska så gamla, men som jag tyckt om då de varit underhållande. Först installerade jag Starcraft igen, ett spel som jag spelade riktigt mycket för några år sedan, 98-01 ungefär. Sen så installerade jag ett annat, mindre spel, som jag dock inte spelat särskilt mycket men som jag ändå minns med viss glädje, nämligen Marble Drop. Efter det så kom Battlefield 1942, som också spelades ordentligt mycket för några år sedan.

Häromdagen kom jag på ytterligare ett favoritspel, men kunde omöjligen minnas namnet på det. Efter att ha rannsakat mitt minne så dök det upp andra spel som jag också tyckt om mycket. Ett av de första förstapersonsskjutare (1st person shooter) som jag spelade var Duke Nukem 3D, ett spel som hade massor med humor och en hel del blod dessutom. Hade nog bara demot till det här spelet under en lång tid, men det var riktigt kul. Sen så var det Descent, ett spel där man flög omkring i en labyrintliknande värld med någon underlig svävarfarkost. Man skulle skjuta saker minns jag, och hitta rätt väg tror jag. Detta var också ganska så kul. Quake, kanske det mest kända av dessa spel spelades också en hel del, mest av farsan som var helt besatt av det ett tag. Själv spelade jag det inte enormt mycket, men lite gjorde man såklart.

Till slut så hittade jag det där spelet som jag inte mindes namnet på. Blood hette det och kom ut redan 1997, samma år som de tre jag nämnde i förra stycket (tror jag). Jag minns så tydligt referenserna till filmen The Crow, som jag tycker om mycket samt att man kunde döda zombier och galna häxdoktorer (?) på en massa olika sätt. Nu när man ser tillbaka på det så var det usel grafik, men det fanns en speciell känsla i de spelen som man inte riktigt får i nya. Jag tror att det kanske beror på hur man kände sig på den tiden, när datorspel fortfarande var ganska fåtaliga och inte lika lättillgängliga som idag. Det skulle också kunna vara ren nostalgi som får en att upphöja de spelen till en nivå som de egentligen inte förtjänar. I vilket fall som helst så har de en speciell plats i mitt spelarhjärta.

Inte rätt sort

Naturligtvis så hade men inte köpt Chai-te, sånt där gott te som manska ha en massa mjölk i och sådär. Det var bara så att man hade skrivit orginalnamnet för te på förpackningen, nämligen Chai! Så det som jag köpte i affären, en hel bunke med, var helt vanligt svart ceylonte. Lite besviken blir man såklart, men det smakar åtminstone inte kattpiss, hihi! Nåja, nästa gång jag ska köpa te så blir det väl på Indiska igen, de har ialla fall rätt sorts "chai" där.

Tidig föreläsning

Aj aj aj! Vaknade jättetidigt med ont i halsen, och sen gick det sådär att sova fram tills väckarklockan klämtade för mig kl sex på morgonen, KLOCKAN SEX! Arghh... väldigt tidigt! Skulle börja klockan nio istället för tio idag. Gjorde allt det jag brukade och när jag kom ombord på tåget upptäckte jag blod. Wtf, blod? Var kommer det ifrån. Tydligen hade jag skurit mig igår, och det hade nu slagits upp igen. Trist! Satt med en pappersnäsduk runt fingret hela vägen till Malmö. Hade det dock lite mysigt med min ljudbok hela vägen, så jag ska inte klaga. Föreläsningen var dock trevlig, trots att min koncentrationsförmåga var lite sådär första timmen. Pratade med mina kompisar där också, det är alltid trevligt, gör det lättare att åka till skolan, helt klart.

Nu sitter jag här med en rinnande näsa, det är inte alls särskilt roligt. Trodde inte jag skulle bli förkyld nu, men det sket sig ordentligt. Kanske bara bra att vi ställde in träningen imorgon, för jag måste bli lite friskare innan jag kör igång igen. Ska trycka i mig lite c-vitaminer senare och kanske lite av mitt nyinköpta Chai som jag införskaffade i matvarubutiken igår. Hoppas det smakar gott, för det var en ordentligt stor förpackning som förmodligen kommer att räcka länge.

Nu blir det mat och lite slappa, sen kanske ett par timmars pluggning. Ciao!

Matlagning

Idag har det varit en trevlig dag. Började dock lite jobbigt med att jag vaknade alldeles för tidigt och sedan låg och halvslumrade i cirka en och en halv timme innan jag bestämde mig för att stiga upp. Sen så blev det pluggande en stund och naturligtvis frukost. Hade bestämt att Anders J skulle komma förbi vid tolv så att vi skulle kunna sticka och träna. Satt och småpratade först en stund innan vi gjorde verklighet av planerna. Det gick bra att träna idag, eller nja, det var ordentligt jobbigt så vi hoppade över den sista grejen, den s.k. "Raketen". Efteråt så blev det en tur till storWillys där det inhandlades mat.

Så det blev så att jag och Anders J lagade mat tillsammans. Receptet hette kycklingfilé i mangosås, men vi använde inte filé utan tog en vanlig hel kyckling istället. Jag tog på migg uppgiften att plocka köttet av den, vilket inte var så hemskt lätt då den var rå. En lärorik upplevelse må jag såga. Det blev ganska så bra till slut, så här såg det ut;Fast vi nöjde oss inte riktigt med bara det, utan en stund senare så gjorde vi en god smulpaj också. Åt den tillsammans med en riktigt smarrig glass som kom i 5-litersförpackning. I pajen så hade vi hallon och blåbär, vilket var väldigt gott. Så här såg den ut;En väldigt trevlig dag var det totalt sett. Nu orkar jag inte säga så mycket mer, ska till skolan tidigt imorgon. Ciao!

Falsk övertygelse

En ganska så irriterande sak inträffade idag! Jag har länge levt med insikten att mina inlines finns någonstans i min närheten, som i förrådet till exempel. När jag idag fick en förfrågan om att åka lite tillsammans med Johan som skulle jag i princip bara sticka ner och hämta de. När jag väl kom ner till källaren så var de naturligtvis inte där, eftersom de varit i Simrishamn hela tiden. Faktum är att jag såg mina inlines redan igår när jag var där nere, i Simrishamn, men att jag ignorerade mina synintryck. Var helt övertygad om att mina nya inlines var i Kristianstad, så de som var hos farsan var naturligtvis mina gamla. Ärligt talas så känns det lite surt.

FourEver spelning

Igår var det alltså FourEver nere på Valvet igen. Anders J och Johan var också med, så vi satt lite hemma hos mig innan och snackade. Både Johan och Anders J drack inget, så jag tog det ganska så lugnt jag med. Det blev en ganska så trevlig kväll, var väl inte helt och hållet på topp, men det kändes bra att vara därnere igen och lyssna på bandet. Det är andra saker som man kan klaga på, som att det är ett väldigt litet ställe, och när det blir för mycket folk så springer det många fram och tillbaka framför eller bakom en. Bandet gjorde sitt, kan man väl säga. Bättre än förra gången, helt klart, fast man kände igen alla låtarna från förra spelningen. De skulle ha kunnat variera lite mer kan man tycka, med lite andra låtar. Några favoriter var med, vilket var alldeles utmärkt, och visst hade de ändrat lite på ett par av sina egna låtar. Hur som helst så var det en trevlig kväll, och jag är glad över att jag tog med mig mina öronproppar, för det behövdes verkligen.

Simrishamnstur

Har varit lite grann på resande fot idag! Var nere i Simrishamn och hälsade på farsan och hjälpte till lite i lägenheten. Det blev inte liten biltur ner på stan också, och det kändes inte alls som om man varit borta särskilt mycket, trots att jag varit där två gånger det senaste halvåret, om det nu räcker (detta var den tredje isf). Ikväll så blir det lite utgång. Ska dra till Valvet och kolla in Fourever igen, som jag tidigare sagt så är det längesedan. Senast så var et ganska så stökigt där, och det var lite avskräckande på sätt och vis, och sen så har man varit upptagen också när de spelat, men ikväll så.

Det är ganska så kasst med sömnen nuförtiden. Inte så att jag sover jättedåligt, det är bara det att jag vaknar så tidigt på morgonen och att det knappt är lönt att somna om innan man ska upp. Det känns lagom trevligt att vakna en timme för tidigt, ligga vaken i 40 minuter för att sedan halvsova de sista 20. Man är rejält seg när man väl ska stiga upp, trots att man kände sig ganska så vaken bara en stund innan. Så har det varit för mig de senaste tre dagarna...

Både på vägen till och från Simrishamn satt det samma personer på bussen. Ett gäng med pensionärer höll till ganska långt fram, åkte till och från Kristianstad, en utvecklingsstörd person med handledare och så jag. Både den utvecklingsstörda personen och pensionärerna var ganska så ljudliga, vilket gjorde att jag använde MP3-spelaren hela vägen, både fram och tillbaka... men men! Så kan det gå!

Gick som det skulle

Dagen blev ungefär som förutspåtts. Ett trevligt träningspass med Anders J vid lunchtid, känns bra att saker och ting återgår till det normala. Ökade på några av grejorna, men nu är det nog bra med det för ett tag framåt. Ska nog satsa på att uppräthålla det jag har istället för att pumpa järnet. Nu är det konditionen som måste bli bättre, helt klart. Tråkigt att det är så mycket roligare på gymmet i så fall, att vara ute och springa är trist som attans! Bara till att göras!

Imorgon så bär det av mot Simrishamn på morgonkvisten. Strax efter nio tar jag bussen neråt. Ska hjälpa till med en grej till lägenheten och sen sticker jag hem igen. Kanske blir det mat där också, det beror helt på när vi är klara, och naturligtvis måste man ju äta något. Äta bör man, annars dör man! När man kommit hem igen till sin lilla lya så är det dags för förberedelser till utgång. Nja, det är väl inte utgång i klassisk mening, men vi ska till Valvet och kolla in FourEver igen. Det var ett tag sedan så det ska verkligen bli skoj. Kommer förmodligen att ta det ganska så lugnt, eftersom jag tänkte ägna söndagen åt att plugga lite.

Och förresten... tvättdag betyder rena sängkläder! Najs!

Det som komma skall

Jag kan meddela att det gick alldeles utmärkt att komma upp ur sängen imorse. Vaknade redan tjugo i sju, tio minuter före väckarklockan. Sov faktiskt inte så jättebra inatt, men känner mig trots det ganska så utvilad, och varm. Det är hur varmt som helst i lägenheten, och det blir inte bättre av att man håller på att slita med sin tvätt heller. Men snart är det klart och då ska jag börja med att städa istället, innan det är dags att sticka iväg och träna en stund. Annars så inkluderar schemat idag läsning av kurslitteratur, och inte så mycket mer än så. Kanske blir det någon film ikväll, men förmodligen så skippar jag de som går på TV. Tre stycken filmer som jag förmodligen redan sett alltför många gånger ska de visa, nämligen Mumien - Återkomsten, Kill Bill vol. 1 och Indiana Jones och det sista korståget. Om jag nu ska se något på TV vid niotiden ikväll så får det nog bli Basic på DR1, annars kan jag ju alltid hitta på något annat. Fast det är en fråga för framtiden, det är dags att leva i nuet.

En apelsin

Fan vad jag var smart då, har tvätt kl sju imorgon! Det betyder att jag måste vara vaken vid den tiden, och om jag vore en ansvarsfull människa, vilket jag är, så hade jag försökt sova nu. Men nu försöker jag inte sova, och vad säger det om mig? Varför skriver jag det här inlägget egentligen? Jag vill verkligen inte bli en så person som uppdaterar bloggen för varenda liten grej som händer i mitt liv. Det är på gränsen till ansvarslöst att lägga ut hela sitt liv på nätet, och det går ju inte för sig eller? Dags att förbereda sigg för sängen då, men först, en apelsin!!!

Uppdatering

Ytterligare en gång är Malmö Högskola sena med att visa resultaten från en kurs. Idag skulle vi fått reda på hur det gick på den förra delkursen, men har vi fått reda på något? Nej. Det är helt otroligt så dåligt det sköts på den högskolan. Säga vad man vill om Högskolan i Kristianstad, men resultaten på tentor och liknande kom i tid, alla gånger vad jag minns. Den här gången är jag inte så säker på att vi slipper undan komplettering, det var nämligen grupparbete, och vi vet ju hur det kan bli med sånt.

Annars så är det ganska så intressant på föreläsningarna nuförtiden. Mycket ekonomi, och det är lite segt att hänga med alltid, men man lär sig fort hur det funkar. Tänk om jag hade varit så här smart när jag läste marknadsföring, då hade jag förmodligen inte hoppat av det programmet och jag hade varit någon helt annanstans vid det här laget. Fast nu är jag här, och det är rätt så ok det med. Boken som vi har just nu är dessutom ganska så bra, relativt lättläst i alla fall. Läste hela två kapitel igår, så när som på ett par sidor som jag läste på tåget imorse.

Har kanske hittat den rätta motivationen att träna nu. Igår var Josefine med och tränade och jag blev lite imponerad av hennes fokus och beslutsamhet när det gällde tränandet. Jag tror att hon kommer att träna riktigt bra när hon väl kommer igång. På tal om träning så har jag varit så flitig idag. Ute och sprungit och allt. Visst, konditionen är lite kass fortfarande, men om jag bara kommer igång så blir det nog bra till slut. Positivt att jag inte kännt av mitt knä alls, som jag hade lite bekymmer av senast för ett år sedan i situationer  när jag skulle jogga. Det kan mycket väl vara så att det blivit bra igen, eller så kommer dit tillbaka igen, vem vet?

Dålig statistik

Statistiken på den här bloggen verkar ju lite mysko. Förvisso har jag inte så många läsare i vanliga fall, men när jag kollade igår så hade jag strax under vad jag brukar ha. När jag kollar idag så var statistiken för igår mycket lägre. Vad kan detta måhända bero på? Försöker blogg.se styra bort statistik från min blogg, och i så fall, varför? Nej, det är förmodligen bara ytterligare ett steg i alla klanterier om servrar och sånt som de hållit på med ett tag nu. Det skulle bli bättre, men det kan knappast sägas ha blivit det.

Neråt för MAH

Det börjar kännas som en gammal tråkig visa från förra terminen som återigen spökar! Redan nu har kurser jag sökt till nästa termin börjat ställas in. Den är gången är det statsvetenskapen i Malmö som återigen åker ut. Hörde något om att det var rekordantal sökande till högskolan till hösten, men det är förmodligen förstagångssökande. Snackade med Johan på tåget idag och han pratade om att de skulle krympa Malmö Högskola. Lägga ner alla byggnader utom Orkanen eller vad det var. Dessutom kan han inte få ut magister i sitt ämne, tråkigt nog. Nä, det går utför för Malmö Högskola, snart är det väl dags att lägga ner kafeterior och akademibokhandlar där också. Nä, så långt går det inte, det finns ju trots allt en kafeteria i akademibokhandeln där, och det måste ju vara ett vinnande koncept.

Men jag ska ju söka jobb, så jag behöver inte bry mig, eller?

TV4 Skit!

Säg den glädje som varar! Befarade redan i somras att Eurosport skulle lämna mitt kabelnät, men då hade jag som tur var fel eftersom jag inte hade det kabelnätet där Eurosport skulle försvinna. Det var Com Hem som skulle ta bort det och jag har Canal Digital. Tyvärr så var det så att TV4 Sport börjades visas igår på min TV och jag trodde att det var ett misstag. När det var kvar idag så ringde jag och frågade, och de svarade naturligtvis att Eurosport tagits bort från basutbudet och ersatts av TV4 Sport. Jag är mycket, mycket besviken över detta faktum, men jag är också besviken över att vi inte fått någon info alls om att det skulle ske. Vill de svenska bolagen inte ha kvalitetskanaler i sitt utbud eller vad är det frågan om? Jag vill verkligen ha tillbaka Eurosport igen för att det är en bra kanal för det första, och för det andra att TV4 Sport är en av de absolut sämsta TV-kanaler som finns. Gladiatorerna, dragracing och poker... det är ju verkligen sånt man INTE vill se. TV4 Sport är skit, varför inte byta namn till TV4 Skit istället. Medan jag ändå byter namn på saker kan man väl byta Canal Digital till Canal Anal!

Det här är nog inte det sista ni får läsa om detta på min blogg! JAg kommer att fortsätta gnälla om detta ett tag till!

Hjärnrötan fortsätter (?)

Idag har jag varit flitig och faktiskt läst litteraturen som vi har till imorgon. Kanske inte det mest krävande eftersom vi bara hade 20 sidor, men eftersom det är på engelska och att boken i princip inte har några marginaler att tala om, så blir det värre. Har dock hunnit vara borta på gymmet och tränat en stund, och det känns som om det är slutspurten nu inför sommaren. Har sedan i onsdags varit där tre gånger, och jag har planerat att gå dit onsdag igen, och möjligtvis på fredag också. Sätter mig lite emot Lindas råd om att jag inte skulle bli större, det är väl oundvikligt om man tränar mer än vad man gjorde tidigare, eller det kanske bara är jag som börjar bli dum i huvudet. Javisst ja, hjärnröta var det, eller hur?

Idag har det varit molningt stora delar av dagen, vilket på sätt och vis känns skönt. Det var varit grymt varmt tidigare och jag har inte lyckats plugga såsom jag borde ha gjort. Med lite kyligare väder ska det nog gå bättre. Igår var det över 28 grader i lägenheten så det blev inget gjort alls, och att sitta ute och plugga var inte så lockande det heller. Men nu känns det som om jag är på gång, har bara X antal kapitel att hämta in i mina böcker.

Kanalbyte?

Sitter här och är jättebesviken! Tänkte från början koppla av en liten stund med cykel från Giro d'Italia, men då blir det alltså inte. Av någon anledning så har vi skitkanalen TV4 Sport på den platsen istället. Jag hoppas innerligt att det är någon slags misstag, och enligt kanalplanen så ska vi inte ha TV4 Sport, utan vi ska ha Eurosport, en kanal som är 100 gånger bättre, minst. Tv4 Sport visar bara en massa skit alternativt repriser, eftersom det inte kommer att sändas någon fotboll framöver (pga EM-uppehållet). Som sagt, jag hoppas verkligen att detta bara är ett misstag av något slag, och att de snart byter tillbaka till det vi SKA ha.

Ny serie (för mig)

Idag  fick jag träffa farsans bästa kompis, Bertil! De kom förbi på motorcykel och stannade utanför en liten stund för att säga hej och prata. Snackade faktiskt med Jimmy häromdagen om det där med motorcykel, och om det inte var någon annan också, minns jag inte, har nästan för mig det. Nåja, hjärnröta diagnostiserat! På tal om diagnoser så har jag till slut börjat titta på "House M.D.". Väldigt trevlig serie måste jag säga, även om två av doktorerna verkar vara absurt unga, det tar ju ändå ett antal år från det att utbildningen startar tills dess man är färdiglicenserad läkare. Kollar skådespelarlistan och det visar sig att båda skådespelarna var 25 år när avsnitten spelades in, eller skulle åtminstone fylla det. Det är ungt! Hursomhelst så är det kul att serien lyfter fram problematiken, bland annat, med att patienter kollar upp saker  på egen hand, ställer sina egna diagnoser och fattar sina egna beslut, trots att de inte är kvalificerade för det. I de två avsnitten har dessa saker dessutom lett till lösningen av de två väldigt besvärliga fall som Dr House har fått i uppgift att lösa. Nåja, med serien inne på slutspurten till tredje säsongen på TV4 så har man en del att ta igen, hehe!

Cloverfield

Såg igår på science-fiction/rysaren Cloverfield, som jag faktiskt sett fram emot lite sedan jag hörde talas om den första gången. Elementen i filmen kanske inte är så innovativa. Man har ju sett katastroffilmer i New York-miljö tidigare, senast i I Am Legend men också i The Day After Tomorrow och Godzilla. Handhållen kamera har också använts tidigare (även om jag starkt misstänker att det inte var vad man använde för inspelningen) i filmer, mest känd är kanske The Blair Witch Project. Jag skulle kunna nämna några saker till, men det skulle förmodligen avslöja för mycket av storyn. Idén till filmen tycker jag fortfarande är helfestlig, men det är utförandet som gör mig besviken.

 Karaktärerna i den här filmen är horribla. Jag tror det hade varit svårt att hitta mindre sympatiska människor än så här. Genom att man inte bryr sig om vare sig de klarar sig eller inte blir filmen mycket mindre spännande. Bortskämda överklassungdomar var det helt enkelt. Att de sedan betedde sig som idioter genom hela filmen, och att den innehåll alltför många orealistiska detaljer drog också ner på spänningen enormt.

Specialeffekterna funkade bra i vissa sekvenser, men i andra såg det alltför tillgjort ut. Idag så har potentialen för verklighetstrogna effekter kommit så långt att man förväntar sig så mycket mer. Tidslinjen var däremot bra ihopklippt, och det var väl egentligen det enda som man inte kan klaga på riktigt. Om man skulle kunna klaga på något så är det den tekniska biten av storyn, att all tid som "filmades" förmodligen inte hade fått plats på en handhållen kamera samt att ett mobiltelefonbatteri som tagits direkt ur förpackningen är laddat.

Jag blev på det hela taget mycket besviken på den här filmen. Genom att vara till synes vara filmad med en vanlig hemvideokamera krävdes det, enligt mig, en högre grad av sannolikhet, vilket den inte hade. Att skådespelarna var dåliga samt att karaktärerna oerhört osympatiska hjälpte inte alls. Nej, den här filmen kan var inte rekommendera till någon alls, tyvärr.

Begravningen av "Engla"

Känner mig väldigt tveksam inför det faktum att SVT direktsände begravningen av "Engla" idag. Tycker inte alls att en begravning av en privatperson är av ett sådant intresse för svenska folket. En begravning bör vara en privat angelägenhet, om det inte är en framstående offentlig person som begravs (t.ex. Anna Lindh). Visst var det ett fruktansvärt brott, och inte särskilt unikt eftersom massor med människor drabbas av det varje år i världen. Att lyfta fram ett enskilt fall, en enskild katastrof, bland så många andra känns inte rätt. Det kanske snarare handlar om hur media funkar i största allmänhet. MAn har det perfekta brottet för att tjata ut det i tidningar och i TV, och det är en sak! Att visa begravningen i TV visar på någon slags mental rundgång. SVT påverkades av andra mediers bevakning genom att dessa slitit fram en "upplevd" medkänsla från den svenska folksjälen. Att familjen själva ville att begravningen skulle sändas skulle kunna ses som ett sätt att föra upp "Engla" till en nivå över alla andra människor som drabbas av brott, att göra henne speciell och unik.

Som tur är så händer sådana här saker inte särskilt ofta i Sverige, men tyvärr är det inte ett unikt fall trots det. Det är medias (främst genom kvällspressen) som exploaterat fallet för sina egna intressens skull, och sedan lockat andra medier (som SVT) att nappa på betet. Jag tror att media måste rannsaka sig själva och byta inriktning från sensationalism till journalism!

Gårdagens aktiviteter

Igår var det en alldeles fantastiskt trevlig dag (viss överdrift kanske)! Hur som helst så var det trevligt. Började med bowling tillsammans med Linda, Anders J, Thomas och Jimmy. Var så många att vi hamnade på två olika banor, vilket var det enda negativa. Annars så var det kul. Gjorde ett par skapligt bra serier innan armen började tröttna lite och det gick utför, fick dessutom stryk i alla serier, även om det inte var med så oerhört mycket. En sak som var lite irriterande var att de helt plötsligt satte gång ljudet på tvn, och hade det riktigt högt, innan de satte igång radion ännu högre. Egentligen borde man ha sagt till, för det var distraherande. Dessutom var jag och Thomas tvungna att byta bana mitt i, klantigt att inte hålla koll på maskinerna bättre. Annars så var det en väldigt trevlig stund i hallen.

Efteråt så blev det fika för mig, Anders J och Jimmy borta på Boulevard på Vilan (och inte det andra). Lite trevligt att sitta där och prata en stund, det är sällan man umgås på det sättet nuförtiden, och det är någonting som jag saknar med att plugga i Malmö, att man kan sticka iväg och fika en stund efter föreläsningarna. Man får väl helt enkelt börja dra lite mer i trådarna och fixa fler fikor. En i veckan borde ju inte vara så svårt att åstadkomma.

Efter fikan så stack jag och Jimmy bort till Friskis och tränade, Anders J skulle jobba. Vi körde efter mitt program, och han kom med en del bra tips om hur man ska lägga upp träningen. Nu har inte Anders J varit med på ett tag så vi har inte kunnat lägga om programmet så som vi planerat att göra, men nästa vecka så ska vi nog se till att det blir ändring (förhoppningsvis). Behöver göra något nytt för att återuppväcka intresset för att gå dit.

p.s. Det är minst lika varmt idag som det var igår, puh...

Värme

Det är helt galet vad varm min lägenhet är! Anledning: Solen står på hela morgonen och förmiddagen. Lösning: Gardiner till köket (?). Det här funkar verkligen inte, jag blir ju svettig bara av att klä på mig kläder. Termometern visar 27.2 grader, och om det blir en sommar som 2006 kan man ju inte vara här alls. Tyckte att det kunde vara varmt vissa dagar förra sommaren, och alla vet väl hur det var då, en ovanligt kall sommar! Nä, jag borde verkligen ha flyttat härifrån till något bättre ställe, men eftersom jag förmodligen får maka på mig om jag får ett jobb, och att det är så oerhört trist att flytta, så har jag lagt det på is. Jag önskar att jag kunde lägga mig själv på is en liten stund, det hade varit väldigt trevligt just nu!

Match och tjuvlyssning

Har precis kommit hem från Malmö. Missade det första tåget men det gick ett lite senare som tur var, så jag slapp vänta en hel timme. Har ju som sagt varit och tittat på fotboll idag, Malmö FF mot GAIS, och det blev oavgjort. MFF var inte särskilt bra, men man lyckades till slut trycka in kvitteringen, så det var lite bättre än senast jag tittade på fotboll (1-2 mot IFK Göteborg). Innan matchen käkade jag lite tillsammans med farsan på en sydamerikansk restaurang. Åt nachos själv, och det var väl rätt så ok antar jag, blev mätt och det räknas ju! Träffade dessutom Peter och Timmy på stadsbussen till stadion, men vi satt inte med dom under själva matchen. Sen så fick man sin första titt på den nya stadionbyggnaden, och det var lite kul. Känns som om det är långt bort fortfarande, och det är något år kvar innan allt är klart. Var mindre imponerad av storleken, hade faktiskt väntat mig något mer än vad det var, men det får väl gå!

På tåget hem så satt det två arbetskollegor framför mig, en man och en kvinna. Tydligen så var det så att mannen var gift på annat håll och att kvinnan hade dåligt samvete för att de hade umgåtts efter jobbet och druckit vin tillsammans. Han verkade inte alls lika illa till mods över detta, men försökte få henne att känna sig bättre genom att säga att hon inte behövde förklara sig för den uppkomna situationen. Att umgås med en kollega av det motsatta könet privat, som är gift dessutom låter inte som en bra idé. Men varför kan man inte umgås utan att det ska kännas dåligt? Att umgås är en sak, det är en helt annan sak att ha en romans vid sidan av. Det är lustigt det där.

Beslutsångest

Sitter i min lilla lägenhet och svettas! Det är riktigt varmt härinne, vilket är aningen irriterande. Kroppen har inte riktigt vant sig vid värmen, vilket bland annat märktes vid träningen igår. Måste plugga lite till innan det är dags att bege sig till Malmö för att titta på fotboll. Vet inte riktigt vad jag ska ha på mig för att det ska bli så bra som möjligt, även om det är knappa 23 grader här, så kan det vara kallare i Malmö, och när matchen är slut strax innan nio ikväll så lär det inte alls vara lika varmt. Det blir nog så att jag får släpa omkring på en tröja, vilket är lite irriterande. Shorts bör man dessutom ha på sig i det här vädret, men där är det samma grej med hur kallt det blir sen! Med sån beslutsångest är det inte svårt att förstå varför pluggandet går i snigelfart!

Träning och grill

Igår på picknicken så blev jag lite motiverad till att fortsätta träna. Både Linda och Jennie sa att det syntes att jag hållit på, och det gav bränsle till att gå och träna idag. Efter att ha pluggat en stund så gav jag mig då av, på cykeln, till träningslokalen och körde ett pass. Anders J var tyvärr inte med den här gången heller, för han sov nog när jag började träna. Eftersom jag egentligen skulle till skolan så var det ju inte planerat att vi skulle gå dit tillsammans, så han passade på att stanna uppe sent antar jag.

Sen så kom Linda förbi en liten stund och vi åt glass, Calippo Refresh. Bokade samtidigt in en tid i bowlinghallen till på fredag! Det ska bli kul!

Nu i eftermiddags så blev det grillning med Josefine och Calle! Trots att jag träffade Josefine ganska såp tidigt nere på stan (halv fem) så tog det ett tag innan vi kom iväg. Sen så blev det en lite halvt misslyckad grillning ute på en äng. Fast nu orkar jag inte skriva om det, så det kommer kanske imorgon. Bilder medföljer säkert då också. Nu är det dags att slappa för jag är oerhört trött.

Skolkar (typ)

Skulle egentligen sitta på tåget just nu på väg till skolan, men jag struntade i det idag. Var helt enkelt alldeles för trött för två timmar sedan, så jag bestämde mig för att stanna hemma och studera litteraturen istället. På sätt och vis är det bättre, om jag nu gör som man ska och markerar vad det är jag läser och var jag läser det så allt blir lätt att hitta till tentan. Visst, har fortfarande inte fått tag i huvudboken, men den är på väg och jag måste ju ha något att läsa till helgen. Detta är nog den första gången i år som jag frivilligt missar något i skolan, men om jag skulle ångra mig alltför mycket så finns det ett seminarium i eftermiddag som jag skulle kunna åka på (kom jag på nu). I så fall måste jag åka om två timmar, men det kommer jag förmodligen inte att göra. Har som sagt litteratur som måste instuderas.

Picknick i tivoliparken

Idag var det alltså picknick nere i parken! Började med att ta en tur till Maxi där jag och Linda handlade saker som vi skulle äta. Fick mig en liten lektion i hur man anväder det automatiska pristagningssystemet, eller vad man kan kalla det. Inte så automatiskt förresten, väldigt manuellt, och det är ett betalningssystem också... hmm. Hur som helst så blev det en massa gott att äta! Därefter drog vi iväg till tivoliparken där vi träffade Jennie och Ebbe.När bilden togs hade även Jimmy och Anders J kommit (handen är Jimmys och Anders står i bakgrunden). Började med fikan efter att jag tagit en hel bunke bilder på Ebbe och Jennie. Det blev gott bröd med skinka eller ost, och sallad samt soltorkade tomater och tsatsiki, och så hade vi körsbärstomater också, mums! Satt och hade det mysigt i det fina vädret en stund och åt. Vid den här tidpunkten hade Josefine och Calle också dykt upp!Ingen picknick är komplett utan någon slags lekar eller spel, så det fick bli kubb som Anders J varit vänlig nog att ta med sig hemifrån. Två matcher blev det, ett lika vilket var ett ganska så rättvist resultat (not! vi borde ha vunnit båda om det inte vore för nån konstig regel, ;-) hahaha). Det var väldigt trevligt, och mycket svårare än vad man tror, eller så var vi bara väldigt dåliga på det. Här gör Jimmy ett av sina kast!Efter det så blev det mest slappande ett tag innan det var dags att åka hem, och eftersom alla utom jag varit med på de andra bilderna (eftersom jag höll i kameran mest) så kommer en liten bonusbild som är tagen av Anders J. Det är jag och Linda på bilden! Även om jag inte ler på bilden så var jag glad!


Kortklippt

Så har man varit och klippt sig igen! Det var verkligen efterlängtat efter ett par veckor med en allt mer svårkontrollerad frisyr. Var på det vanliga stället en liten väg bort ifrån där jag bor, och det gick som vanligt snabbt och resultatet blev bra! Det är ganska viktiga saker, de där tre, att man får vad man vill ha, och att man inte sitter för länge och har det tråkigt. Det är ju precis det man betalar för, och det är ofta värt varenda krona. Att jag gick in och frågade efter tid när jag kom hem från skolan, och fick tid samma dag är också en fördel.

Har som sagt varit i skolan idag, och man satt mest och var hur trött som helst. Tycker att ämnet blir mer och mer intressant ju mer man får veta om det. Var faktiskt så duktig att jag ställde en fråga, vilket inte många gör trots att tillfälle ges vid olika tidpunkter. På onsdag kommer det säkerligen ges fler möjligheter eftersom det är seminarium då. Har inte läst så mycket hittills, men man kan ju gå dit ändå och lyssna om inget annat! Sen på torsdag så drar jag till Malmö för att titta på fotboll, för första gången på jättelänge (tre år och en månad). Den här gången blir det också ett göteborgslag, dock inte IFK utan GAIS. Fast innan dess ska det fikas picknick nere i tivoliparken imorgon, flera stycken ska komma dit också och vara med, ska bli ordentligt trevligt. Hoppas på att ta några bilder till bloggen!

Äta glass

Har precis kommit hem från en liten stund på stan tillsammans med Anders O! Han var på väg hem från sina föräldrar där han spenderat sin helg. Det var fint väder, men förvånansvärt få folk ute. Det kan nog bero på att det i princip var stängt överallt. Tänkte egentligen att vi skulle käka glass vid torget, men det var stängt där så vi fick ta Duvanders istället. Nu har man varit där också, även om vi satt på deras uteservering. Banana Split! Mums! Jag var lite tveksam i början eftersom det kostade en del pengar, men gav mig till slut! Det var mysigt att sitta där vi solen och snackade om det ena och det andra.

Så, nu är det "dags att deklarera"! Tänkte egentligen att jag skulle fixa avdrag för resor till mitt sommarjobb, men jag kommer inte ens i närheten av de kostnader som krävts, haha! Så, var är mobilen någonstans? ;-)

På topp igen!

Det där hängiga från igår försvann så småningom! Det hjälpte en hel del med en kopp te och lite musik. Tydligen så finns det en hel drös med antioxidanter i te, och det är bra för att motverka de fria radikalerna som tillverkas vid användandet av syre, typ! Hur som helst så är det nyttigt för en, förutom när det gäller upptagandet av järn från kosten (som hämmas av bland annat te) så det ska naturligtvis konsumeras med måtta, så som allt annat. Hursomhelst så är humöret på topp och idag ska jag nog vara lite mer produktiv än jag var igår! Har redan börjat förbereda städning, och ska alldeles strax gå ner till källaren för att boka en tid för tvättning.

Hoppas ni alla andra också får en trevlig dag! :-)

Ganska lågt

Sitter här med absolut ingen energi överhuvudtaget. Sitter och gäspar lite då och då, men annars är det inte mycket som händer alls. Det har inte hänt så mycket under hela dagen. Tog igen lite förlorad sömn i eftermiddags, vilket definitivt inte gjorde saken bättre. Känner mig fortfarande på något vis tom inombords, så jag antar att äta inte hjälpte så mycket. Känner inte för att göra någonting alls. Hade egentligen tänkt städa idag, men det har inte funnits någon energi till att ta tag i det. Har faktiskt inte ens pallat att gå ner i källaren för att boka tid i tvättstugan. Ska se om det går nån kul film på tv som kan rycka upp mig, för det här funkar verkligen inte. Tyvärr verkar det inte vara något intressant där. Ärligt talat så känner jag faktiskt inte för film.

Det där var ju ett meningslöst inlägg... var finns knappen för "unsubscribe"?

Javisst fan, det är ju min blogg...

Oväntat felmeddelande

Det här kom ju lite som en överraskning!

231135-58

Jag kan meddela att det inte gick att öppna filen med det programmet!

Tidig morgon

Har varit vaken i lite drygt två timmar nu! Jag tror att det beror på att jag sov så enormt mycket igår, och att jag trots det gick och la mig tidigt igår. Känner mig långt ifrån utvilad, det är mer så att man inte kan sova. Man ligger och vänder sig, vrider sig och snart börjar hjärnan aktiveras. Att tänka är det sämsta man ska göra när man samtidigt försöker sova. Det blir inte av helt enkelt. Så vad gör man? Jag satte igång tvn och såg klart på en film som jag såg igår, Feast! Kass film kan man tycka, eller så var det bara jag som inte var på humör att se film egentligen. Det kan ha berott på att jag hade vissa bakiskänslor från onsdagen, eller att det beror på något annat. Hur det än är så tåls det nog att fundera på, för jag tror nog att det är något annat. Är fortfarande trött, känner mig tom liksom, det är nog dags för frukost!

Valborg

Gårdagen var en lyckad dag i mina ögon. Roligt att sticka sitt huvud utanför dörren istället för att sitta hemma. Började med att sticka ner på stan för att inhandla lite dricka till dagens aktiviteter. Träffade Josefine där nere, utanför Domus, och handlade det vi skulle. sen så bar det av mot hennes där vi lyssnade på musik en liten stund innan det var dags att sticka iväg till Krinova-ängen. Träffade även ett par av hennes kompisar på vägen, som vi sedan höll sällskap med. Det var en sån där brännbollsturnering för studenterna på högskolan, och det var ganska så mysigt att sitta där och titta på och dricka vin. Efter det så stack vi tillbaka till Josefine, där Calle nu var eftersom han kommit hem. Efter en stund kom en kompis till honom också dit, stack och köpte grejor så vi kunde göra tacos, åt det och det blev lite förfestande där också.

Egentligen skulle vi alla ha stuckit till kåren efteråt, men eftersom det inte hade funnits några gästleg kvar så kunde inte Calles kompis komma in. Det blev så att bara jag och Joss stack dit istället, men det var trevligt det också. Drack lite öl och dansade en massa! Blev extremt svettig av allt dansande, ska nog tänka på att ha mindre kläder på mig nästa gång. Det var inte så hemskt mycket folk där, vilket var aningen överraskande. Det var väldigt skoj trots det. Sen så var det slut och jag hämtade min cykel som jag ställt hemma hos Josefine och cyklade hem!

Som helhet så var det en väldigt trevlig dag!

RSS 2.0