Besök och utgång

Idag har varit en riktig förberedelsedag. Eftersom jag ska ut ikväll så brukar det bli så. Man städar i ordning lite, nu har jag tvättat dessutom, skaffar lite alkohol, det där vanliga. Dessutom var jag och köpte lite underkläder i stan, hehe, det man brukar göra när man ska gå ut. Därför känns det också som att dagen försvunnit utan att man gjort något ordentligt. Och hungrig som tusan är man eftersom det bara ätits mackor i hushållet. Nu är dock maten på gång och jag inväntar min gäst. Det kommer nog att bli lugnt med alkoholen för min del. Dels för att jag är extremt tom i magen och det förmodligen skulle slå väldigt fel. Dessutom så vill jag inte ligga och vara bakfull hela dagen imorgon. Jag ska ju få besök, Josefine kommer hela vägen från Jönköping för att hälsa på. Har planerat att gå till Biljardkompaniet, Banken och till slut Harrys. Får se hur det blir med det, men kul kommer det säkert att bli.

Mer jobb

Jag har helt glömt bort att meddela om att jag fått mer jobb, och potentiellt ännu mer framöver. Förra veckan så fick jag ett söndagsdistrikt som det är tänkt att jag ska ha tills vidare. Eftersom jag bara planerat att hoppa in som vikarie lite här och där så passar det bra för de perioder jag inte jobbar. Idag så ringde chefen till mig och frågade om jag kunde hoppa in på ett distrikt i två veckor, plus ett par lärodagar. Visst! sa jag och så sades det att den som var vikarie där skulle kunna ta över distriktet helt och hållet, vilket i så fall skulle innebära jag! Ok, jobba sju dagar i veckan kanske funkar i två veckor, vilket är aktuellt nu, men om jag skulle fortsätta på ett vardagsdistrikt skulle det nog inte funka sådär jättebra. Om jag får chansen att ta över vardagsdistriktet så kommer jag kanske att göra det, men i så fall på bekostnad av söndagarna. Låter det rörigt? Det är det inte egentligen, jag har bara en kass förmåga att berätta saker och ting, hihi!

Fika

Oops, satte fel namn på Anders O i förra bloggen, och var tydligen inte tillräckligt tydlig med vad en "Skillet" är för något. Nu är det fixat i vilket fall som helst.

Idag har jag varit i skolan, och det var väl trevligt. sen så tog jag initiativet till fika, och vi blev tre stycken som stack till Wahlquists/50-talscaféet efter föreläsningen var slut. Fick verkligen vibbar från sociologin när vi var och varannan gång åkte in till stan och fikade efter skolan. Har faktiskt saknat det en del, den där sociala biten. Ett bra litet gäng blev vi också, de yngre i klassen (runt 30 istället för 40-50 år, haha) så vi hade lite att snacka om också. Verkar som alla har ungefär samma musiksmak dessutom, vilket var lite överraskande. Man ska inte dra alltför långa slutsatser om folk innan man lärt känna dem, antar jag. Hoppas det blir fler gånger, helt klart.

Krasch

Kraschade idag, ganska så nyligen dessutom. Det var så att jag i högsta fart, på min cykel, var på väg hemåt. Eftersom det var medvind gick det relativt fort, och så regnade det en del så det var blött. Kom och skulle svänga, så jag bromsade, men hjulen låste sig och vips, så låg jag där på asfalten. Tog mig upp ganska så fort, och såg mig omkring ifall någon sett mig, och det var det nog inte, trots att jag cyklade bredvid en ganska så trafikerad väg. Det gick alltså väldigt bra trots allt, men det känns något förödmjukande att ligga på marken och sprattla.

Minitrip till K-hamn

Kollade igenom hela Pestens Tid igår tillsamans med Anders O och Jimmy. För den som inte vet vad det är så är det en film/miniserien på hela sex timmar. Passade på att laga lite god mat också, med amerikanskt sydstatstema. Sötpotatis, mums, och apelsinggratinerad kycklingfilé (i en skillet/stekpanna) och banandessert med glass till efterrätt. Det var mycket mysigt att se filmen igen, det var några år sedan senast man gjorde det. Den första delen är hur bra som helst, sedan går den ner sig lite i tempo och blir lite sämre, fast det är kul att titta på ändå.

Jodå, nu är det kallt och äckligt väder och jag måste sticka till skolan om någon timme. Om vädret bara hade varit bra så hade väl allt känts bättre, men nu är det ju inte så! Ser fram emot att mysa framför dattan ikväll med Wow, och kanske lite mat... huuuungrig! Måste käka frulle!

20-årsfirande

Så är man tillbaka hemma igen efter en trevlig liten helg. Har tillsammans med Anders O firat 20-årsjubileum. Det var nu i höst tjugo år sedan vi lärde känna varandra, och det uppmärksammade vi genom att träffas hemma hos hans föräldrar. Under en tid i mitt liv var det som ett andra hem för mig. Ett tag var jag och hälsade på varannan helg, mest eftersom det var ganska så struligt hemma. Passade därför på att både laga mat till mig och Anders, samt bjuda hans föräldrar på mat som tack för allt. Det var riktigt kul att stå i köket och fixa med recept på allvar, och inte pyssla runt i sin egen lilla vrå. Dessutom blev det riktigt lyckat. På menyn stod det;
  • Räkor med citrondipp
  • Gratinerad fläskfilé med körsbärstomater och hasselbackspotatis
  • Äppelkaka (med en blandning av mandelmassa, ägg, socker och kardemumma) och vaniljgrädde!
Innan allt det goda så hade vi varit ute och kört en runda i de gamla hemtrakterna. Var vid scoutstugan och tittade (ja, jag var scout), tog en tur till skolan och skolmatsalen uppe i medborgarhuset (folkets hus), körde dessutom förbi badet i byn och idrottsplatsen. Efter detta tog vi en tur förbi mitt gamla hem, samt en liten åktur förbi Kivik och Vitemölle.

Allt som allt var det ett fint firande. Hur annars firar man en vänskap om inte genom att umgås och göra saker som båda tycker om?

Bygg och mat

Äntligen! Igår fick jag hjälp av Anders J med att sätta upp mina hyllor som jag köpte på IKEA förra veckan. Det är inte ofta man har möjligheten att borra i väggarna, men nu fick jag göra det, hehe. När saker och ting väl var på plats så var det mycket grannt. Det hade inte alls blivit så lyckat om jag inte fått hjälp av Anders, tack igen!

Efter allt jobb så blev det mat. Gjorde tortillas som vi hade hällt köttfärs (med tacomix) och ost på, sedan rullat ihop och stoppat in i ugnen en stund. I vissa hade vi majs och sallad, samt tacosås. Till det hade vi ytterligare flera olika sorters såser och dipper. Mycket smaskigt och mycket mättande. Vi orkade bara äta två var, och då gjorde vi tre, så jag har ett par i kylen till ikväll, smask.

Nu ska jag bara skaffa ett par nya posters till mina nya ramar, sen är det klart, för den här gången.

Ärenden

Tänka sig att man skulle träffa på Johan på väg till Tidningsbärarna. Det är inte var dag man träffar honom. Han var på väg hem från skolan, och jag kan väl inte säga att jag var särskilt avundsjuk, hehe. Det var nästan så att han var avundsjuk på mig som har så lite att göra just nu. Annars gick det bra med att lämna in listan, eftersom det bara var att lämna den och sen sticka.

Sen så bar det av till gymmet för att hämta mitt kort. Men när jag kom dit så fanns det inget kort där. Väldigt underligt kan man tycka. Tjejen som jobbade där letade och letade efter det, men det dök ändå inte upp. Fick till slut göra så att jag fick ett nytt kort, vilket är väldigt bra eftersom det får plats i plånboken till skillnad från det förra. Pratade några minuter medan programmet laddades, och det var trevligt tyckte jag.

Annars så har det varit en ganska så händelsefattig dag för min del. Städade på toaletten, och skulle egentligen ha städat resten av lägenheten också, men det blev inte så tack vare en irriterande huvudvärk. Det blev väl ett par timmar med WOW också, och naturligtvis Stargate Atlantis som aldrig blir tråkigt även om man sett alla avsnitt en gång redan. Nä, nu är det nog dags att kolla in ett avsnitt av Dexter!

Lön

Wee, jag har fått min första lön från tidningsbärarna. Härligt att inte bara se en massa minus på kontot. Får förvisso inte några pengar förrän på lördag, men det är helt ok. Det blev till och med lite mer än vad jag hade väntat mig, mked tanke på att jag bara jobbade två och en halv vecka. Nästa gång kommer det nog mer pengar, eftersom jag jobbat en vecka mer, men jag har å andra sidan inte lika många tidningar på den rundan. Får se helt enkelt.

Ska strax iväg för att lämna in en rättad lista till kontoret. Jag tror ordinarie bud skulle uppskatta att listan stämmer, jag vet att jag skulle göra det åtminstone. Sen så ska jag hämta mitt träningskort på gymmet. Det var någon som hade hittat det på den bensinmack där jag pumpat däcken på cykeln. Så nu slipper jag köpa ett nytt kort, vilket är utmärkt. Fast det blir nog ingen träning idag, känner inte riktigt för det liksom

Succé

Var på seminarium igår. Sista tillfället tillsammans med Eduardo för den här delkursen, och säkert på ett tag dessutom. Vi hade fått i uppgift att läsa på om ett kapitel i boken, och sedan presentera det, samt leda en diskussion om ämnet. Jag vet inte om det blev särskilt mycket diskussion, men bra gick det. Hade förvisso bara läst igenom mitt kapitel två gånger, men dessa två gångerna hade jag gjort det mycket noga. dessutom så hade jag mycket hjälp från min förra termin, då jag läste Internationell Politisk Ekonomi som en delkurs i Malmö. Den terminen skrev jag en tenta som för övrigt gick bra! Det var alltså ganska så lätt att sätta sig in i ämnet den här gången, och med tanke på hur mycket ekonomisnack det varit på radio, i TV och tidningar så kändes det lätt. Min presentation gick över förväntan. Strukturerad och innehållsrik. I slutet tog Eduardo över lite, men då hade jag ändå hållit låda en bra stund, och när mitt kapitel var färdigbehandlat så hade det gått en timme och det var dags för paus. Fick beröm från flera i klassen efteråt också, vilket var mycket trevligt. Skönt att man kan få göra en sak riktigt bra, särskilt när den andra inte var särskilt lyckad. Jag talar naturligtvis om det paper som jag skickade in till läraren igår. Jag är inte alls nöjd med den, men vi får se hur det går helt enkelt.

Kass mage

När man äntligen har chansen att sova ut ordentligt, jo, man blir störd. Den här gången var det min mage som väckte mig ett par gånger under nattens gång. Var lite kass i den så att säga. Riktigt irriterande! Måste ha varit något som jag åt kvällen innan, och det var ett nytt recept som jag hade testat. Jag vet inte om det var innehållet eller mängden jag åt (vilken var ganska så stor) men dåligt blev det. Måste dock erkänna att jag tyckte det var lite gott i alla fall. Det var någon slags chiligryta med kryddkorv och vita bönor... och lök var det också i, jag börjar lösa mysteriet nu! Annars så däckade jag ganska så fort, försökte hålla mig vaken men det blev någon konstig ställning i soffan till slut som jag hamnade i. Läsk och popcorn blev det också, mmm... annars är jag väldigt nöjd bara med att få vara uppe sent på kvällen och äta något som jag vanligtvis inte äter, äkta tråkmåns!

Idag så har det blivit lite pluggande och mycket slöande. Försökte komma på titeln på en film som jag ville se, men det var helt omöjligt. Ringde farsan som jag trodde hade koll på saker, men han gissade helt fel hela tiden, hehe. Sökte runt på imdb en stund till och sen hittade jag rätt titel, ack så skönt det var.

Hade tänkt kolla på finalen i snooker nu, men de visar något annat istället, bastards!

Lördag

Har redan varit i skolan och skrivit på mitt paper. Känns mycket skönt att ha det avverkar. Ska egentligen bara gå igenom det någon gång till innan det är dags att skicka in till läraren. Nu kan man äntligen ta helg på allvar. Ska sitta och chilla framför TV, ey :-D. Ett par koppar te och några kanelbullar är vad som står på schemat, sen så är det sista stora grejen inom cykelvärlden för säsongen på TV, nämligen Lombardiet runt. För er som inte vet så ligger Lombardiet i Italien, hehe. Efter det så kommer det förmodligen bli en tripp bort till affären eftersom mitt matförråd börjar sina så smått. Falukorv på en lördag? Icke då! Sen så har jag inget alls planerat, förutom en hel natts sömn. Behöver det eftersom jag sovit lite kasst på morgonarna de senaste. Vaknat ofta och drömt många konstiga drömmar, fastän jag lyckats bra med att somna om. Ska se om jag orkar städa lite också, men nja, det blir nog inte av.

Flitig

Idag har jag varit riktigt flitig. Började med att tvätta en massa kläder. Fyra maskiner blev det till slut, och jag minns inte när jag tvättade så mycket senast. För det mesta blir det två-tre stycken, fast den här gången var det lite extra. Köpte för ett tag sedan nya handdukar och ett påslakanset. Tyckte att det var bäst att tvätta allt det där en gång innan jag använde det, mest av allt för att få den där nytvättade doften som jag gillar så mycket, men också för att man inte riktigt vet hur rent saker är när man köpt det.

Under tiden så pluggade jag lite ekonomi. Har seminarium på måndag och har ansvaret att presentera utrikeshandel och valuta. Eftersom jag pluggat lite av det i Malmö så känner jag att jag har ganska så bra koll på det. Dock krävs det att man sitter med kapitlet ett par gånger till innan måndag, för att vara helt och hållet på den säkra sidan såklart.

När tvätten väl var klar så käkade jag och hoppade sedan upp på cykeln för att bege mig till skolan. Skrev ytterligare en del på mitt paper, som också ska vara inne på måndag. Hoppas att jag kommer att vara klar med den imorgon, så jag slipper tänka på det. Är inte helt nöjd med hur arbetet går, men jag hoppas på det bästa. Så länge man blir klar så är det bra, om man måste komplettera så får man väl göra det sen helt enkelt. Har mycket tid efter måndag så det är inga problem egentligen.

Jag hade rätt

Haha, jag hade rätt angående antalet tidningar på min runda. Under mer än en vecka har jag fått en för lite. Vad det var för fel vet jag inte, men idag kom det ett meddelande att det hade varit något fel, och så stod det på bunten att jag skulle ha en tidning mer än igår. Visserligen hade jag börjat räkna tidningarna, men det var förmodligen i listan som jag borde ha räknat. Nu känner jag mig ganska så nöjd med det.

Fick förresten erbjudande om jobb under julhelgen. Mer än två månader kvar tills dess, så det var lite överraskande att det kom nu. Fast å andra sidan är det kanske svårt att hitta vikarier till de dagarna. Inkluderar julafton och nyårsafton, men bara under dessa dagars morgon så det stör inte i något eventuellt firande.

Strax ska jag sticka iväg till skolan för att plugga lite till på mitt paper. Ciao!

Kändiskoll

Glömde helt bort att meddela att jag såg en kändis idag. Det var när jag var på högskolebiblioteket som jag såg Mattias Asper. För er som inte vet det är han målvakt i fotboll, före detta landslagsmålvakt och allsvensk mästare i fotboll 2004 med Malmö FF. Just nu spelar han i sin moderklubb Mjällby AIF som ligger i superettan, och närmar sig nog slutet av sin karriär. Senast jag såg honom var på Malmö stadion för några år sedan, då han fortfarande vaktade MFFs mål.


Min dag

Idag fick jag ett brev från Danmark. Det var såklart biljetterna som jag beställde häromdagen. Tänk så praktiskt att man kan få de skickade till sig, även om man är utomlands. Senast jag beställde från Ticnet.se var jag tvungen att åka hela vägen till Lund bara för att hämta biljetterna. Den trettionde juni kommer jag och Anders O vara på plats på Parken i Köpenhamn för att se Depeche Mode, snacka om att det kommer vara kul. Det skumma är att det är åtta och en halv månad kvar tills dess, ungefär lika lång tid som jag väntade på Iron Maiden. I april kommer skivan, ungefär ett halvår bort, det är galet.

Annars så har jag varit i skolan och på allvar börjat skriva på det paper vi ska lämna in på måndag. Kom nästan upp i en fjärdedel av det minimum vi måste skriva, men om jag varit något mer produktiv hade jag säkert skrivit halva. Satt där i tre timmar och fick inte alls så mycket gjort som jag skulle önska. Blev lite störd av en grupp som höll på med ett arbete vid datorerna bakom mig också. Sen så är det ju en sak att sitta hemma i lugn och ro med böckerna, och en helt annan sak att behöva sitta i skolan. Måste låna referenslitteraturen eftersom jag inte har egna exemplar av böckerna.

Avslutar med lite om jobbet. Jag har under mer än en vecka fått exakt så många Kristianstadsbladet som rundan räcker till, eller snarare så har de räckt precis. Egentligen så ska det vara en över. I måndags ringde jag nattchefen och meddelade detta, han svarade med att skicka en ny lista. Trots detta så fick jag inga fler tidningar över. Ringde igen tidigt i morse till nattchefen, och det hela slutade med att han trodde att jag fick tillräckligt många tidningar, men att jag delar ut fel någonstans. Inatt så ska jag räkna tidningarna, Kristianstadsbladet då, varenda en. Ska komma till botten med detta mysterium, om det så ska tråka ut mig som sjutton.

Något bättre

Anående det förra inlägget så känner jag mig bättre nu! Besvarade kritiken som kanske inte var helt orättfärdig, men som hade framförts på ett alldeles för klumpigt sätt. Jag är fortfarande besviken, men inte riktigt lika nere som innan. Trött är jag dock...

Negativt

Var och tränade innan idag, kände att det var dags. Passade på att pumpa däcken på cykeln när jag ändå var i närheten av n bensinmack som hade pump. Dessvärre så tappade jag mitt träningskort någonstans på vägen till gymmet, så nu får jag nog skaffa ett nytt. Trist att behöva lägga pengar på något sånt. Dessutom så hade jag glömt min lilla handduk, så jag var tvungen att låna en. Komma där och säga att man inte kortet med sig, och sen det med handduken, de måste ju tror att man är helt borta i huvudet. Träningen gick bra till halvvägs in i programmet, då jag blev på dåligt humör. Det är en sak som upptar mina tankar som gör att jag blir nere. Har fått negativ kritik angående min personlighet från ett oväntat håll, och det gör att jag inte direkt kan strunta i det och gå vidare. Det hela gjorde nästan att jag stannade hemma från föreläsningen igår, och genom det att jag hade struntat i skogspromenaden med Jennie och Ebbe. Jag ryckte dock upp mig tillräckligt mycket för att komma iväg till skolan, och kunde uppskatta promenaden dessutom. Har varit på väg uppåt rent emotionellt, men så kommer det här. Det var verkligen något jag inte behövde. Känner mig något sunkig och värdelös...

Hur många bor här?

När jag skulle gå iväg till jobbet inatt så upptackte jag att det stod ovanligt många cyklar utanför min trappuppgång. När jag kom hem så bemödade jag mig med att räkna allihopa, och det stor tolv stycken där. 12!!! I mitt trapphus är det 8 stycken små ettor, med kökspentry, inget riktigt kök. Jag har svårt att tänka mig att det bor två i hälften av alla lägenheterna, och än mindre att det bor fler än två i någon av lägenheterna. Det finns en viss misstanke ifrån min sida att det är cyklar här utanför som inte används av någon, som någon dumpat liksom, kanske när de flyttat. Saken är att det är ganska så trångt där nere, särskilt eftersom min tidningsvagn står där också.

Skogspromenad

Efter föreläsningen idag så hade jag bestämt med Jennie att vi skulle gå en promenad. Det var flera månader sedan jag träffade henne och Ebbe, så det var verkligen på tiden. Snacka om att det var en trevlig runda att gå. Har inte haft några höga tankar om naturen kring Kristianstad tidigare, men det här var väldigt överraskande. Det var en riktig lövskog, med en del spångar att gå på och sådär, och det var till och med backar. Backar!!! Inte platt som allt annat, och visserligen inga jättebacka, men ändå. En och en halv timme tog rundan som var på ungefär 8 kilometer tror jag. Riktigt, riktigt trevligt! Det kommer att bli fler promenader där. Själv eller med sällskap, men fler gånger blir det. Kameran kanske också följer med, perfekt nu när det är höst och en massa härliga löv överallt. Behöver en sån där plats man kan gå till, och nu har jag det. Lite synd är det att man inte hade den tidigare.

Malmöresa

Igår så bar det av mot Malmö. Bestämde med en kompis att vi skulle träffas vid stationen halv ett, vilket passade perfekt eftersom jag skulle träffa farsan halv tre. Tog en promenad bort till Malmöhus, borgen, och sedan så gick vi genom Kungsparken tillbaka mot stationen, pausade vid en tömd fontän dår vi satt och snackade en stund. Pausade förresten borta vid roddklubben också en stund. Vädret var hur fint som helst, soligt och inte särskilt blåsigt i Malmö. Sen vandrade vi in mot stationen, och tog därefter en promenad till Värnhemstorget där jag mötte min far. Kom på att jag egentligen saknar Malmö en del, kanske inte den sinnesstämning jag hade när jag lämnade stan, men staden i sig. Det finns så mycket där att uppleva (vilket jag inte utnyttjade när jag bodde där) och så många fina platser att besöka. Man kan gå och se på fotboll när man känner för det, Malmö FF naturligtvis. Dessutom är det nära till metropolen Köpenhamn.

I vilket fall som helst så träffade jag farsan vid Värnhemstorget, och vi körde bort till IKEA och handlade. Det var ganska så trevligt faktiskt, att gå omkring där och kolla på saker. Naturligtvis tog det mycket lägre tid än vad vi hade tänkt från början, och så plockade man som vanligt på sig fler saker än vad man planerat. Ändå så missade vi några saker, nämligen skruvar och pluggar till att få upp mina nya hyllor på väggen, fast det kan man iofs köpa i närmaste järnhandel. Tre hyllor ska upp, sex stycken konsoler och två skruvar per konsoll, vilket betyder ett dussin skruvar (hål och pluggar också naturligtvis). Dessutom måste jag köpa två posters till mina nya ramar, angenäma bekymmer.

Efteråt så åkte vi hem, med ett stopp i Tollarp (av alla ställen i världen) för att käka pizza på en restaurang där. Det var riktigt mumsigt faktiskt, och lite dyrt, men helt klart värt pengarna. Sen så var det dags att åka hem, och då var klockan mycket. Spenderade resten av kvällen med att bygga ihop de två möbler jag köpt, och var klar runt elva, så det blev inte så många timmars sömn innan det var dags att sticka ut och jobba.

Igår

Underbart att få sova ut ordentligt idag, utan att behöva sticka ut och springa mitt i natten. Igår så blev det en lugn kväll här hemma. Lagade lite mat, och såg ett par filmer. Det är inte så ofta man känner att man bara kan ta det lugnt, förmodligen beror det på att jag inte alltid är helt lugn inombords. Tyvärr så blev det inget städande igår heller, eller pluggande för den delen. En del av anledningen till det är att jag var och fikade i ett par timmar med Daniel inne i stan. Teapot är ett trevligt ställe, och av någon anledning räknas det som ett barnvänligt ställe också. Förstår inte riktigt hur det hänger ihop, inte alls. I vilket fall som helst så är det ett bättre ställe att ta sina barn än McDonalds eller Burger King, även om det inte finns leksaker mitt i maten.

Idag så bär det av mot Malmö. Ska handla lite grejor på IKEA tillsammans med farsan, fast innan dess så ska jag träffa en kompis från Internationella Relationer. Det ska bli trevligt faktiskt, och det betyder att jag inte kan sitta och hänga här alltför länge. Nu är det dags för frukost!

Morgonblogg

Hemskt vad folk det var ute och sprang inatt, mer än vanligt i alla fall. För det mesta så är det lugnt och tyst ute på min runda (bortsett från förrgår då det var ett par killar som bara hängde i området, lustigt), men inatt var det massor med folk som bara var där. Går och röker gör folk också, så man får känna den stanken. Vad är det för kul att sitta utanför trapphuset och röka kl 3 på natten? Eller bara gå omkring och snacka vid 4-tiden? Nä, folk är konstiga, helt klart. Jo förresten, jag var klar redan fem i halv fem imorse, det är snabbaste hittills, wee!

Verkar ha varit någon slags final i idol igår? Jag nöjde mig med att se slutet i "Vem vet mest"-finalen, hahaha! Skämt åsido, idol intresserar mig inte alls, och "vem vet mest" intresserar mig bara marginellt mer än det. Däremot så är Stargate Atlantis väldigt trevligt att se. Sänds från början på SG-1s sändningstid, vardagar 1800. På tal om TV, ikväll så är det landskamp i fotboll, en sån där viktig som journalister snackat om hela veckan, som om matchen avgör allas vår framtid (eller som om det gick att jämföra med finanskrisen, hehe). Dessvärre kan man inte se den i sitt hem, eftersom den sänds i någon obskyr liten TV-kanal som heter TV8. Det är något fel någonstans när en så viktig fotbollsmatch kan ses av så få människor. Jag vet inte om jag skulle se den själv, mitt intresse för fotboll är ganska så lågt just nu.

Nu är det dags för te eller nånting... godmorgon.


Kakor & tant i hiss

När jag kom hem från jobbet inatt, strax innan fem på natten, så upptäcker jag att någon hängt en påse med kakor och muffins på min dörr. Naturligtvis var det Anders J som hade gjort det. Med följde ett meddelande om att kakorna kanske var härskna, hihi. Inga härskna kakor här inte, men jag vet ju inte förrän jag luktat och smakat på allihopa, smask! Det är sådana överraskningar som gör vardagen något mer liderlig. Annars så var det en lugn natt utan händelser, vilket föregående natt inte var.

Kom in i ett trapphus och gick fram till hissen och tryckte på knappen. På min runda finns nämligen åttavåningshus, och att springa upp och ner kommer inte på fråga, enkelriktat funkar bra för mig, ner alltså. När hissen väl kommer ner så ser jag att det står någon där. Det är en tant, som står i nattlinne och innetofflor med rufsigt hår. Hon ser alldeles förvirrad ut, och beter sig något underligt. Jag smiter in i hissen och frågar om hon kan trycka fram rätt våning åt mig, då hon står precis framför panelen. Det tar en liten stund innan jag lyckas få henne att trycka på rätt knapp, och när hissen är på väg upp börjar hon mummla något obegripligt. Jag förstår ingenting och svarar ja på vad hon säger, typ! Dessutom så luktade det lite konstigt i hissen. Någon som har tankar om detta?

Dålig stil

Det finns en bibliotekarie på högskolebiblioteket som verkar vara en riktigt sur person. Det är en sån där byråkratgubbe, som aldrig verkat ha haft roligt någon gång under sitt liv, riktigt bitter liksom. När man frågar om hjälp så verkar han mer irriterad än något annat, som att personer som lånar böcker är något som stör. Skulle hämta en bok som jag reserverat på biblioteket idag, och jag visste att den fanns där eftersom en i klassen lämnat tillbaka den idag. Jag gick dit och sa att boken förmodligen fanns i inkastet, i den där lådan som står där. Bibliotekarien nästan snäste åt mig att jag inte alls kunde veta om boken fanns där eller inte, eftersom jag inte sett när den lades dit. Skulle jag sagt att den förmodligen fanns där om jag inte hade vetat, gissat liksom på att den kanske var där? Jag tycker man borde vara lite mer välartad när man jobbar med människor, och inte gå omkring med inställningen att alla är idioter. Nu stod boken visserligen på en hylla bakom bibliotekarien, men ändå, man borde vara lite mer tillmötesgående än så.

Spenderat pengar

Idag så har jag spenderat pengar, mycket pengar. Anders J kom förbi vid ett och vi åkte något senare ut till Biltema där vi tittade lite på cyklar. Det slutade med att jag köpte en sådan, två lås och ett extra stöd till cykeln. Ville ha ett med två stycken pinnar (typ) som går ner i marken, eftersom det ger extra stöd. Efter den lilla utflykten så åkte vi tillbaka hit och monterade ihop den. Det var lite problem med det ena låset, eftersom det inte passade ordentligt på cykeln, och eftersom Anders J skulle åka till jobbet fick jag sätta fast det på egen hand, och det gick till slut. Nöjd som jag var med det glömde jag nästan helt bort att jag skulle gå och klippa mig. Cyklade naturligtvis dit, hehe, och var där precis i tid. Typiskt att frisörskan var försenad med en annan kund, vilket gjorde att jag fick vänta i cirka 20 minuter. Det blev dock bra, jag är nöjd!

Inatt så var det reklam igen. Precis som i måndags så bestämde jag mig för att dela ut allt samma natt. Den här gången tog det dock längre tid än i måndags. Jag var faktiskt inte klar förrän fem i sex, vilket överraskade mig ordentligt. Bara fem minuters marginal till maxtiden. Nästa gång får jag nog dela upp det på två dagar, fast det är visserligen skönt att slippa reklam, oh ha det gjort liksom. Kommande natt så är det inget, najs!

Depeche till Norge (Sverige?)

Jag blev ordentligt glad och överraskad idag, men samtidigt så besviken. Egentligen kom besvikelsen först. Tydligen så ska Depeche Mode komma till Sverige i sommar och spela, men de har valt helt fel ställe att landa. Arvikafestivalen, i ytterkanterna av Värmland, nästan i Norge. Visst, festivalarrangörerna kan vara hur glada som helst, men Depeche-fansen kan ju inte vara det. Två slutsålda spelningar på Globen och Scandinavium, samt en hyfsat välsålt Stockholms Stadion (som det var under förra turnén) kan ju knappast mäta sig mot en festival, som har som mest tagit 18000 besökare. Alla som vill se bandet kan omöjligen göra det under de förutsättningarna. De fans som bor i Sverige får göra som jag tänker göra, söka sig utomlands för att få biljetter till en riktig spelning, för min del på Parken i Köpenhamn. Dessutom så måste man köpa en tredagarsbiljett till Arvikafestivalen för att vara säker på att få komma in där, och då är det bara ett band bokat ännu, enligt hemsidan.

Nä, det är skit, och jag hoppas att bandet lär sig sin läxa och bokar in fler spelningar under nästa vinter, som man gjorde under förra turnén. Jag tror Sverige har för många fans för att ignoreras på detta sättet. Man kan nog inte skylla på bandet, de hade ingen koll på att Arvika i princip ligger i Norge, men den som bokade turnén kan inte vara världens smartaste person. Nej, det är en besvikelse att ett så stort band spelar någonstans i ingenstans, men naturligtvis positivt att man ger sig ut på turné.

Jag ser dock fram emot skivan som kommer i april!

Promenad till biblioteket

Så har man varit ute och vandrat igen. Liksom igår har det varit hur fint väder som helst. Det var visserligen nära att jag stannade hemma, eftersom jag blev oerhört trött innan jag skulle gå. Tvingade dock mig själv, och det gick bra. Var på högskolebiblioteket och läste lite i kursboken, eftersom jag inte fått tag i den ännu. Den var ganska så lättläst, men jag läste inte så oerhört länge, men jag har åtminstone en uppfattning om vad den handlar om. Sedan satte jag mig på en bänk utanför och drack lite kaffe och njöt av vädret. Nästan molnfritt och inte särskilt blåsigt, och solen värmde gott. Passade på att rensa bort lite gamla sms från telefonen. 72 stycken åkte, hehe. Sen så kom Daniel Fridlund förbi, och vi snackade en liten stund innan han skulle hasta iväg till ytterligare en föreläsning. Fick ett tips om en bok som behandlar exakt samma sak som vår kursbok, så jag lånade den eftersom den var inne på biblioteket, tack för det!

Nu ska jag fixa lite mat, är ordentligt hungrig. Det får bli blomkålsmos och falukorv!

Cykeln

Har varit och kollat hur mycket det skulle kosta att reparera cykeln, och det var mer än vad jag var beredd att betala. Istället sålde jag den för 150 kr till en cykelhandlare i stan. Lite trist på sätt och vis, men det kanske var bäst så. Nu ska jag satsa på en ny cykel istället. Anders J tipsade om att det fanns billiga ute på Rusta, så jag knallade dit, men när jag frågade så var alla cyklarna sålda, och de skulle inte få tillbaka några nya förrän i vår. I vår? Herregud, hur kan man driva en verksamhet när man inte beställer in nytt av sånt man bevisligen kan sälja? I ren besvikelse så bestämde jag mig för att aldrig besöka en Rustabutik igen! Påminde mycket om Överskottsbolaget, fast det var mindre... Nä, det blir kanske en Biltemacykel för min del, mest för att jag inte ska behöva bry mig om att vara försiktig med det. I framtiden kommer jag nog att använda en ny cykel till att dela ut tidningar med, och att köpa en cykel för flera tusen känns lite mindre kul då.

Inatt var det reklam som jag nämnde igår, och jag delade ut allt. Tog trekvart längre tid än vanligt, men nu är det gjort. I ett höghus tappade jag faktiskt bort var jag befann mig någonstans. Saken var att jag hade sprungit neråt en trappa för mycket och var en våning lägre än vad jag trodde, fast det tog nog nästan en halv minut innan jag kom på rätt köl igen. Sen så hade jag en Kb för lite, så jag fick testa att anmäla det via sms på mobiltelefonen. Jag tror det var någon som snodde en tidning, och sen hjälpte det ju inte att jag gav bort budexet till min farbror, det var därför det blev en för lite. Nog om det där tråkiga!

Städat? Nej!

Idag så hade jag tänkt städa min lilla lägenhet, eller jag hade egentligen tänkt göra det igår men det blev lite sådär då. Anledningen till att jag inte gjorde det då var att jag hade huvudvärk och kände mig allmänt nere. Trots det så plockade jag undan en massa grejor som låg framme, diskade och sånt där. Idag så gjorde jag det inte tack vare att jag åkte iväg och träffade min faster, och sedan en av mina farbröder. Två stycken besök och kaffedrickande båda gångerna, hua, jag kommer ju aldrig att somna nu, hehe. Dessutom så köpte vi kebab borta på Kristins. Stora, enorma kebabrullar som inte ans jag orkade käka upp, och jag är fortfarande mätt. Jag förstår inte riktigt varför de gör så stora, och deras pizzor är också enorma. Dessutom så smakade den inte så bra heller. Brödet var liksom inte färdigt, smakade deg liksom.

Imorgon ska jag nog sticka bort till biblioteket och läsa en stund. Boken som vi ska ha till torsdagens föreläsning är reserverad men jag får den inte förrän på torsdag, och jag vill gärna läsa lite i den åtminstone. Sen så ska jag sticka bort till en cykelaffär och kolla hur mycket det skulle kosta att reparera min cykel. Det suger lite att man inte kan cykla till skolan. 40 minuter fram och tillbaka är ju lite mer än en kvart liksom.

Inatt så är det jobb, första gången med reklam på den här rundan. Kommer nog att göra som på den förra och dela ut all reklam den första dagen (man har två dagar på sig), eftersom man inte vet om tidningarna är i tid på tisdagen. Fast nu ska jag se på snooker, Walden mot O'Sullivan i finalen i Shanghai Masters.

Forest for the Trees

Har börjat lyssna på Danko Jones senaste skiva, Never to Loud, och den är faktiskt riktigt bra. Har tyvärr missat de senaste åren med bandet, och det märks att de har utvecklats en hel del. Korta låtar med högt tempo är inte det enda som gäller längre, verkar det som, även om de finns kvar. Attityden finns kvar, och kvinnor ofta finns kvar texterna, så allt är inte nytt. En låt som verkligen fastnat är Forest for the Trees, den längsta låten på skivan. Helt annorlunda jämfört med tidiga favoriter såsom Cadillac, Lover Call, Samuel Sin, Rock Shit Hot eller Forget My Name. Naturligtvis så finns det fler låtar på den nya plattan som är riktigt bra också, Code of the Road till exempel. Nåja, nu ska jag sluta spotta ur mig låttitlar, eftersom sånt är lite småtrist för såna som inte känner till bandet. Här kommer hursomhelst  låten som jag snackade om innan, Forest for the Trees.


Mat, och lite annat

Ikväll så hottade jag upp mina rester från igår, och det blev riktigt lyckat. Käkade köttfärssås igår, som jag hade gjort på fläskfärs, krossade tomater osv. Smakade ungefär som vanligt, det funkade liksom. När jag sprang och delade ut tidningar inatt så kom jag på att jag kunde blanda ner kidneybönor, så att det blir lite som chili con carne. Så idag så köpte jag lite sådana bönor, och blandade ner det i såsen. Till det så käkade jag en enkel sallad gjord på isbergssallad, tomat, gurka och kryddat med lime, olivolja, salt och peppar. Det blev alldeles utmärkt, säkert en massa fiber och protein men inte så mycket kolhydrater som när man käkar pasta eller ris till. Blev ganska så mätt dessutom, men jag kände att jag behövde lite extra efter träningen idag.

På tal om träningen så körde jag ganska så hårt idag. Till skillnad från förra gången så hade jag två extra övningar. Det var ganska så tufft, kanske delvis för att jag haft ett uppehåll på två veckor. Kroppen känns ganska så trött, och inte på samma sätt som när man varit och simmat. Har fortfarande inte fått igång Anders J, det är fortfarande lite trist att träna själv. Nu ska jag nog kolla på det första avsnittet av den nya tv-serien Fringe.

Finanskrisen

Är du en av de som undrat vad den amerikanska finanskrisen handlar om? I så fall ska du kolla in de två följande videorna, som jag har hittat på YouTube. Det är användaren Joe Felice som förklarar det hela ganska så bra, tycker jag. Lite varning för att han pratar på ett tag, men det tar så lång tid att förklara det hela, antar jag. Tänk också på att han är demokrat och  aktiv supporter till Obama i presidentvalet.





Så, förstår du bättre nu?

Katten: del 4 (sista delen)

Så har mysteriet löst sig. Katten, som tydligen heter Oskar, har ett hem. Problemet med Oskar är att han är gammal, över 20 år, och halvdöv. Det är så att ägarna har klistrat upp lappar på dörrarna till portuppgångarna där jag bor. De skriver att han får mat, trots att han är lite mager, och att man inte ska mata honom. Det är oerhört svårt att veta om man inte känner till det faktrum att han har ett hem. På kattkommando syds hemsida står det tydligt att man ska mata en katt om man misstänker att den är hemlös, så man ska inte skylla allt på vänliga människor som tror att katten är hemlös. Istället borde man märka honom, så att folk vet att han har någonstans att gå. Om det kommer fram en främmande katt, som är smal och jamar hela tiden, samt beter sig underligt, skulle inte du tycka synd om den då?

Har dock inte sett honom sedan i onsdags morgon, så Oskar verkar ha kommit hem igen, och det är ju bra.

Det är bra

Har sett katten en gång till, det var precis när jag kom hem från jobbet imorse. På tal om jobbet gick det hur bra som helst. Det är en bra runda, inte så mycket spring och stress, och ganska så enkel. Tog det lugnt och det kändes bra. Det som var dåligt var att jag var där för tidigt och var tvungen att vänta på tidningarna i lite drygt 20 minuter. sen så tog det ytterligare 20 minuter innan vagnen kom, eftersom nattchefen glömt skicka ut den. Ringde personalchefen i eftermiddags och frågade om jag skulle få ersättning för att jag var tvungen att vänta till tjugo över tre, och utifrån vad hon sa verkade det helt klart möjligt. 127 kr delat med tre, är cirka 42, gånger 1,5 är 63,50 kr. Inte dåligt betalt för att sitta bara sitta och vänta i tjugo minuter.

Annars så var det skola idag. Det gick hur bra som helst, fick ut det som jag ville säga om mitt kapitel (alla skulle presentera ett från boken innan vi diskuterade det). Har en rätt så bra klass trots allt, har ju gnällt lite om det tidigare. Idag var det tyvärr sista dagen med Gudmund på ett tag, men eftersom vi ska ha Eduardo några gånger så kan jag nog stå ut med det.

De senaste dagarna har vädret varit riktigt kasst. Anledningen till detta är regnet, som kommit och gått lite som det vill. Det regnar en stund, sen är det uppehåll, och sen regnar det igen. Så har det varit flera dagar och jag är trött på det. Slapp som tur var det värsta regnet inatt, men det kom lite och det sög ju lite. Faktiskt är det bara andra gången det regnar under min tid som bud i Kristianstad, men å andra sidan så regnar det mer sällan nattetid än dagtid. Så var det iaf i Simrishamn.

Just nu så känner jag mig väldigt tillfreds med det mesta. Var riktigt glad på seminariet tidigare, och väldigt lugn på jobbet. Jag hoppas att det håller i sig ytterligare ett tag.

Skalbagge

Var som jag tidigare nämnt ute i skogen i Karlshamn i söndags och tog lite bilder. Här är en av de som jag är mest nöjd med, en liten skalbagge som kröp omkring på marken. Som tur var så höll den sig stilla länge nog för att bli fotograferad.



Orkar inte leta reda på fler bilder att lägga ut nu, så ni får hålla till godo med den här.

Katten: del 3

Fick tips av Linda K att ge katten vatten istället för mat, eftersom den kanske var uttorkad, men den ville inte ha det heller. Fortfarande ville den tränga sig in i trapphuset, och jag hade fortfarande ingen lust med att göra det. Gick in på Kattkommando Syd för att kolla vad man kan göra, men tyvärr så fanns det ganska dåligt med info för någon som inte kan tänka sig att ta emot en katt, eller vårda den. Till slut så skickade jag iväg ett mejl med ett par bilder på katten. Kanske lägger de upp den som annons för upphittade katter, verkar vara flummigt som tusan. Nu har jag åtminstone ställt lite vatten därute, så om den vill ha får den dricka själv. Om något nytt händer så skriver jag om det senare.



Katten: del 2

Igår när jag gick och handlade så köpte jag en burk med kattmat. Det var Josefine som tipsade om att jag skulle mata katten. Tog en av de billigare sorterna. Katten var framme och ville komma in i trapphuset när jag var på väg in, och jag tänkte att det var ett utmärkt läge att mata den, efter att jag lagt min egen mat i kyl och frys. När jag kom ut var katten borta, så jag lämnade maten utanför någon timme, men ingen katt kom för att äta, så jag tog in maten igen för att inte locka fram skadedjur.

Idag så strövade katten omkring en stund utanför, satte sig bland annat på vägen och flyttade inte på sig ens när en bil kom. Perfekt läge att mata den tänkte jag. Så jag gick ner med kattmaten igen, och den kom fram, men verkade helt ointresserad av att äta. Det enda den verkade vilja var att komma in, vilket jag definitivt inte kommer att göra. Som sagt, jag har ingen aning om vad den har för sjukdomar eller parasiter, och mina möjligheter att ta hand om en sådan katt är begränsade. Lämnade dock maten ute en liten stund, men inte åt katten av den. Istället proppade en skata i sig av det, alltihop, katten bara låg där och var ointresserad av allt. Jag har en halv burk med kattmat, och jag ger gärna bort den om det är någon som vill ha den till sin egen katt, annars så slänger jag den.

RSS 2.0