Katten

Det har under en tid smugit omkring en katt i närheten av mitt hem. Det är en sån där gul/orange katt, och den fångade min uppmärksamhet förra veckan när den kom fram och ville bli klappad, alternativt insläppt i mitt trapphus. Jag klappade inte katten, och släppte heller inte in den. Tyckte den verkade ganska så smal och utmärglad, det var därför jag inte rörde vid den. Vem vet vilka parasiter som kan gömma sig på den lilla kroppen. När jag igår kom hem från Karlshamn så betedde den sig ganska så märkligt. Det var kanske inte vad den gjorde som var märkligt, utan vad den inte gjorde. Den låg i gräset utanför porten, mitt ute i det öppna, märkligt för en katt då det inte var speciellt varmt och gräset var fuktigt. Senare så såg jag den ströva omkring utanför, till synes planlöst, och när jag såg den sist hade den kurat ihop sig i en liten lucka i den häck som står på andra sidan gatan. Utifrån min erfarenhet (och jag är långt ifrån en expert) så är detta beteende inte vanligt hos en frisk katt. Tyckte synd om den, och funderade en kort stund på att mata den, men eftersom jag inte är säker på om katter äter broccoli så blev det inget av det.

Jag undrar var den kommer ifrån, och varför den hänger häromkring, där jag bor.

Där jag en gång bodde...

Inatt så var jag ute och lärde mig ett nytt tidningsdistrikt. Fick stå och vänta i tio minuter ungefär innan tidningarna kom, och budet kom någon minut efter det, så jag blev aningen nervös. Dum som jag var hade jag inte tagit med mig numret till nattchefen, så det var omöjligt att kolla om tidningarna skulle komma i tid eller inte. Nu har jag lärt mig den läxan. I vilket fall som helst så gick det hur bra som helst. Rundan är väldigt enkel, inte så mycket att behöva komma ihåg, så jag beslutade mig för att inte dela ut inatt också. Börjar på egen hand natten till torsdag istället, och jag ska försöka fixa så att jag får en vagn och nycklarna ut till den natten. Killen som hade rundan var trevlig och lätt att snacka med. Det är ett bra sätt att lära känna folk på, att springa omkring tillsammans mitt i natten i två timmar, hehe.

När jag var yngre, typ fram tills jag var lite drygt sju år gammal, så bodde jaag i Kristianstad. Det sista stället var just ute på den rundan som jag har nu. Nu ser det helt annorlunda ut mot vad det gjorde då, och så har det gått 20 år dessutom. Det tycker jag är lite speciellt.

Huskvarna

Jag var som jag tidigare har skrivit i Huskvarna från i måndags förra veckan till onsdagen. Hälsade på min kompis Josefine, som bor där tillsammans med sin pojkvän Calle. Åkte tåget dit via Hässleholm och Nässjö, vilket gick både snabbt och lätt. Första dagen gjorde vi inte så mycket eftersom vädret var lite sådär. Spelade Top Spin en hel del, ett tennisspel som kan vara något beroendeframkallande. Det passade mig väldigt bra att bara ta det lugnt och inte göra så mycket, bara slappa liksom. Hade känt mig ganska så stressad dagarna före, av någon anledning, så det var perfekt att inte känna någon press att behöva göra något. Käkade tacos, tog en liten promenad och avslutade kvällen med att se El Orfanato (Barnhemmet). En väldigt trevlig, skrämmande, film som gjorde att man fick ståpäls vid ett par tillfällen.

Tisdagen började ganska så tidigt. Åt lite frukost och tog det lugnt innan det var dags att bege sig in till storstaden, Jönköping. Tog en sväng till IKEA där det inhandlades diverse artiklar. Jag köpte lite handdukar och lakan bland annat. Sedan bar det av emot centrum där vi tog en promenad, och passade på att fika dessutom. Här är några bilder därifrån.När vi kom tillbaka så blev det en liten promenad, köpte lite vin som vi skulle ha till maten. Lax blev det, och potatis till det, mycket smaskigt tyckte alla. Annars blev det en lugn kväll igen, och en del spelande, top spin såklart.

På onsdagen blev det också en liten utfärd. Tog bilen och åkte till Gränna. En väldigt trevligt litet samhälle som ligger vid Vätterns östra strand. Köpte lite polkagris (för 150 spänn, oj) och promenerade runt lite. Sen så blev det en liten fika på ett trevligt 50-talsfik där. Riktigt gammal härlig inredning, men tyvärr fungerade inte jukeboxen (det spelades dock en del rockabilly i högtalarna, vilket var trevligt). En gammal TV stod i ena hörnet, dock ej igång. De hade helt klart lyckats med inredningen på det stället. Tänkte egentligen åka ut till Visingsö, men eftersom vi inte visste när färjan skulle gå, och att det började bli kyligt så skippade vi det. I vår kan man nog åka ut dit och se hur det är där.

På vägen tillbaka så körde vi förbi en utsiktsplats i Huskvarna. Man kunde i princip se hela stan därifrån. Tog några bilder, men det blev inte så bra eftersom det brjade bli disigt. Här kommer dock en som blev ganska så bra.Tog en lugn eftermiddag, igen, käkade mat, packade mina grejor och sen så var det helt plötsligt dags att åka hem. Det kändes lite tråkigt att göra det, men det är ju ett tecken på att man har haft det bra. Det blev lite strul med tåget, X2000 var försenat till Nässjö vilket betydde att jag var tvungen att vänta i 40 minuter där, och sedan i Hässleholm 20 minuter mer än vad som var planerat. Fick gå hem från centralen eftersom stadsbussen aldrig är i tid, jävla skit!

Jo förresten. Jag köpte studentbiljetter till min resa till Huskvarna och tillbaka. Dessvärre så glömde jag ta med mig mitt kvitto från kåren, vilket man måste kunna visa när man åker tåg. Satt och spelade upptagen när biljettkontrollanten gick förbi, och kom undan med det både på vägen upp och vägen ner. Hörde faktiskt att en av de andra passagerna var tvungen att visa studentleg, vilket gjorde mig lite nervös, hihi!

Hunnit med mycket

Sitter fortfarande i Karlshamn och lullar. Har haft en väldigt trevlig helg här, lugnt och trevligt innan det drar igång med jobbet igen, redan inatt. Ska snart åka hem igen, och sen får man väl plugga lite grann inför torsdagens miniseminaruim. Har en del bilder att ladda upp på datorn där hemma, tog en massa under min och Anders Os skogspromenad igår. Gick nästan en halvmil på små och stora stigar, upp och nerför backar. I lördags lagade vi dessutom mat, som blev jättegott, och så har vi sett på James Bond vid ett par tillfällen. Glömde nästan bort att vi fikat och käkat på restaurang, och simmat i badhuset. Trots att det verkat ha varit en väldigt lugn helg så har mycket hunnits med.

Fast nu är det dags att packa ihop mina grejor, och sedan kliva på tåget.

Tillbaka efter några dagar

Nu är jag tillbaka efter några dagars frånvaro från bloggen. Har varit ute och åkt lite i veckan, var i Huskvarna från i måndags till i onsdags och hälsade på Josefine, om det kommer jag nog att skriva mer om senare. Annars har det inte hänt så mycket. En väldigt trevlig föreläsning igår med en gammal lärare från sociologin, och så hängde jag med Anders J igår.

Just nu sitter jag hemma hos Anders O. Ska spendera helgen här. Snacka om att ta vara på varje dag man är ledig från jobbet, hehe. Man är ganska så fast där hemma när man måste jobba nästan varje dag i veckan, till och med helgen blir bara halv. Hoppas att den här ledigheten kommer att göra så att jag får energi till att jobba ett tag till. Dessvärre så har jag varit extremt trött idag, och inte orkat lyfta ett vettigt handtag alls. Satt och kollade på cykel-VM på tv, och somnade, mitt på dagen, trots att jag sovit tillräckligt.

Fast nu ser jag fram emot en kul avslutning på en riktigt trevlig vecka.

Stressad, men lugn senare

Så är det äntligen dags för lite ledighet. Kommer att vara fri fram tills den 30e, då jag ska börja lära mig ett nytt distrikt.

Igår så hände något underligt, jag tappade humöret fullständigt, och jag vet inte vad det beror på. Jag vet inte om jag varit så arg någonsin i mitt liv, eller jo det har jag nog, men arg, det var jag. Naturligtvis var det fullständigt i onödan, vilket gör det hela så fånigt. Det blev strul när jag skulle köpa biljett till morgondagens resa till Jönköping, pengarna drogs från mitt konto när jag använde internetbanken och jag fick inga biljetter. Snacka om att jag blev stressad och förbannad. Anledningen till att det blev så var att jag var tvungen att leta upp min bankdosa, vilket tog tid, och ledde till att saker inte funkade som de skulle. det löste sig dock till slut, jag fick tillbaka mina pengar och jag lyckades köpa biljetterna på riktigt. Kan säga att jag lugnade ner mig senare. Jag vet inte varför, men särskilt stresstålig var jag inte igår.

Anders J kom över på eftermiddagen, och vi umgicks på eftermiddagen och kvällen. Var ute på Biltema för första gången någonsin, vilket var trevligt. Sen så blev det matlagning och lite filmtittande. Såg Tomb Raider av alla filmer, och sen så var det Skattkartan på fransk TV. Det blev alltså ganska så sent till slut, tyckte själv att det var nog kl 3 på natten. Den där festen som jag snackade om tidigare struntade jag i, hade helt enkelt inte lust att göra något sånt igår. Jag vet inte om det är att man blir äldre, men att ge sig iväg på en fest med en massa människor man inte känner är inte så kul längre. Helst ska det vara mycket folk som man känner, det är trevligare.

Tvivel

Jag var väldigt nöjd med mitt liv, för ett tag sedan. Jag gick en kurs som jag tyckte om hur mycket som helst, det fanns folk runt omkring mig som jag tyckte om att umgås med, och umgicks med regelbundet. Nu går jag en kurs som jag fortfarande är tveksam till, och de som jag umgicks med håller på att, eller har redan, glidit bort. Av någon anledning ersätts inte dessa personer, och från min kurs är det ingen jag vill umgås med privat, än så länge. Att vissa saker är bortom ens kontroll är väl ingen nyhet. Vissa saker väcker dock tvivel om hur man är som person. Det är underligt, för samtidigt som man "vet" så tvivlar man. En viss saknad finns dock fortfarande (jag vet att det låter kryptiskt, men mer konkret vill jag inte vara).

Som jag skrev igår så känns det som om mitt sociala liv är närmare botten än det varit på mycket länge. Det är knappt man kommer iväg för att fika längre, och det är synd. Det påverkar också pluggandet på sätt och vis. Ingen inspiration eller ork alls vad gäller läsande. Engagemang är som bortblåst, och det enda jag ser fram emot är att se ett avsnitt av Farscape eller Vita Huset innan jag går och lägger mig, eller läsa några få sidor i Wheel of Time/Sagan om drakens återkomst (just nu Klanernas uppbrott). Har sett fram emot Eurosports sändningar från Vuelta a España också, men det är ju inte så mycket bättre (Vueltan tar dessutom slut på söndag). Man ska ha bättre saker att se fram emot under en vanlig dag, tycker jag i alla fall.

Måste som sagt rycka upp mig, men först måste jag ha en plats att börja på.

Trött, trots sömn

Är totalt jättemör idag, och jag vet inte riktigt varför. Jag tror det beror på att jag sov för länge! Ja, du läste rätt, för länge! Jag brukar bli sådär halvtrött hela dagen om jag degar för länge i sängen. Men så hemskt länge sov jag ändå inte, kanske 8,5 timme totalt. Nåja, inatt fick jag ut den där jäkla reklamen, och det tog trekvart längre tid att dela ut, jag förstår inte hur det kan göra det. En natt till på rundan, och ännu har jag inte fått någon anmärkning, weee! Kom i min enfald på att jag inte kommer att få reda på om jag missat några tidningar på lördag, jag får helt enkelt hoppas. Hoppas gör jag dessutom på att det inte blir en massa extrajobb imorgon, typ reklam. Två dagar i veckan är för mycket som det är, och imorgon kommer tidningarna att vara hur tjocka som helst dessutom. Nog om jobbet, skriver för mycket om det som det är ändå.

Balanserad

Ett litet exempel på att jag är mycket mer balanserad i humöret än vad jag var förra veckan. Tidningarna var cirka 40 minuter sena, vilket innebar att jag fick vänta i en timme, trots det så blev jag inte alls arg. Förra veckan hade jag gått och svurit hela rundan. Nu var det så att vi fick reklam också, utan att någon meddelat det innan, och jag blev besviken till en början, men eftersom tidningarna var sena så tänkte jag att jag skjuter upp det till imorgon. Vi har två dagar på oss, och varför bli senare än man måste genom att dela ut reklamen då? Till på köpet så gjorde jag en av mina snabbaste rundor.

Har förresten inte fått några anmärkningar hittills den här veckan, najs!

Dessutom, bara två dagar kvar på distriktet, sen är det slut!

Känner att jag varit lite isolerad på något vis den senaste tiden. Det beror nog mycket på att jag själv inte trott att jag orkat eller haft tid, men det är nog inte helt sant. Jag har mina nuvarande sovvanor, och vill gärna inte ändra på det av någon anledning. Borde kanske planera min sömn lite annorlunda, dvs. vara uppe längre om kvällarna och helt enkelt komma igång och vara lite mer social. Nu ska jag på fest på lördag, och gå ut i Kristianstad, vilket jag inte gör särskilt ofta. Behöver folk att gå ut med, hehe...

Måndag-onsdag Jönköping, fredag-söndag Karlshamn och torsdag hemma! Jag ser fram emot nästa vecka!

Jobb & gym

Angående den där ibladningen jag snackade om igår (och jag antar att alla sitter som på nålar för att höra hur det gick) så gick det ganska så bra. Det tog visserligen längre tid än vad jag trodde från början, men det gjorde inte så mycket. Det mest irriterande var ändå att tidningarna hamnade lite i oordning, vilket gjorde att det blev besvärligare att plocka ut rätt antal från väskorna, men det gick ju. Klar halv sex på morgonen, trekvart senare än igår, men då hade vi fler extra tidningar också (HJ som är adresserade, jobbigt, och ny teknik). Har förresten inte fått någon anmärkning den här veckan, och det är jag lite stolt för. Vore kul att avsluta jobbet på den här rundan med inga missade tidningar alls!

Sen så blev det en runda till gymmet nu också, för ett par timmar sedan. Körde på hårdare än i måndags, och jag känner mig helt slut i kroppen. Det är ändå ganska skönt att vara trött i kroppen, det känns avslappnande på något vis, skönt liksom. Hoppas såklart att jag inte ska få någon träningsvärk, det är inte alltid så kul att ha det, särskilt om man ska springa och dela ut tidningar.

Känner mig ganska så lugn, och balanserad i humöret nu. Motgångar är inte hela världen, till skillnad för hur det var för en vecka sedan. Det är positivt, helt klart!

Onödigt uppvaknande

Låg och sussade sött i sängen i morse, fram tills telefonen abrupt stör min vila. Det är farsan som ringer för att prata, typ! Han frågade om jag sov, och sedan att det var dags för mig att vakna. Naturligtvis hade han glömt att jag jobbar som tidningsbud nuförtiden, så det hela var lite irriterande. Särskilt jobbigt var det eftersom han inte hade något att säga precis. Fast då var jag vaken, så det var lika bra att stiga upp.

Annars gick natten utmärkt, var klar kvart i fem, vilket är den näst snabbaste tiden jag är klar. Anledning var att det inte var någon reklam, få ändringar och inte så många extra tidningar. Blev lite lack när jag fick reda på att vi måste göra en manuell ibladning i Kristianstadsbladet imorgon, eller inatt för alla er andra.

Snackade med chefen idag, var och hälsade på henne idag faktiskt. Fick reda på att jag inte ska jobba längre än till lördag på det nuvarande distriktet. Fick dock en annan runda på direkten, det som jag snackat om tidigare, men det innebär en veckas ledighet, weee! Kommer att passa på att åka iväg på en liten "minisemester" till Jönköping, kanske. En tripp till Karlshamn kanske också går att passa in, det var ett tag sedan man var och hälsade på Anders O, typ juli!

Nu är det dags för mat, äta äta äta! Fast värma allt först också, hihi!

Igång igen

Natten till idag och natten till i lördags var verkligen som, natt och dag. I lördags så var jag ursinnig hela morgonen, tänkte onda tankar och var allmänt vresig. Idag var det tvärtom. Gick omkring ganska så nöjd på mitt distrikt och delade ut tidningar, trots att det var reklam. Jag tror den stora skillnaden var att man visste sedan tidigare att det skulle komma reklam, och naturligtvis att jag slapp asa omkring med vagnen över halva stan. Ställde den som tidigare sagt på nattkontoret, vilket ligger ganska nära min runda. Så lätt det var att cykla, helt otroligt.

Det faktum att jag var utvilad spelade säkert stor roll det med. När jag kom hem så var jag så pigg så att jag knappt kunde somna, gjorde det ill slut och det blev väl någon dryg timme skulle jag tro (sånt är svårt att beräkna). Har dessutom varit och tränat!!! Chockerande eller hur? Det blev ett ganska så lätt pass eftersom det nästan var två månader sedan jag var där senast. Kände av muskeldegenereringen, orkade inte lika mycket helt enkelt. Ska se om jag kan locka Anders J till att börja träna igen han med, det hade varit skoj att göra som i vintras/våras.

Nyckel borta, eller?

Det är helt otroligt! Varje gång jag lyckas tappa bort något i min lägenhet, som är väldigt liten, blir jag förvånad! Jag har precis letat upp min cykelnyckel, och det tog ungefär 20 minuter att hitta den. För varje minut steg pulsen och jag blev alltmer nervös. Just nu är min cykel väldigt viktig för mig, eftersom jag måste ha den för att kunna ta mig till mitt tidningsdistrikt. Visst, jag skulle kunna promenera, men det skulle säkert ta en halvtimme bara det, och jag är inte särskilt sugen på att gå en timme extra bara för att jag tappat bort nyckeln till min cykel.

Vart var den då? Jo, jag hade lagt den i en liten påse med övriga tidningsgrejor (nycklar, papper etc.). Man känner sig så jävla korkad, eftersom det var ett av de första ställena jag gissade att den skulle ligga på, men som jag avfärdade eftersom det var ett korkat ställe att lägga den. Kul att jag idiotförklarar mig själv, hähä! Nåja, man kan åtminstone andas ut och slappna av, slipper promenera bort till rundan inatt.

Dags att slappa en liten stund innan sängen kallar!

Behövde helgen

Kunde verkligen inte ha behövt den här helgen mer! Snacka om att det var skönt att få sova ut ordentligt, det blev lite drygt nio timmar, även om jag vaknade till vid ett par tillfällen. Fast sömnen var kanske inte det allra viktigaste, det var att kunna slappna av och göra något trevligt igår kväll. Anders J kom över och vi käkade mat och kollade på film. Visst, en halv pizza var och paj är kanske inte så speciellt, men det var sällskapet som gjorde det. Att vi såg The Bourne Identity ytterligare en gång gör inget heller, helt klart en favoritfilm, för oss båda. Ser fram emot att se de båda andra igen, definitivt.

Har börjat ta tag i litteraturen till utredarkursen, det har hamnat lite efter tack vare att jag läst två kurser. Har väl egentligen bestämt mig för att jag inte ska fortsätta på den andra kursen, den i Malmö nu. Det är helt enkelt dags att ta beslut, och inte vela runt som jag gjort de senaste veckorna. Visst, den kursen som jag lämnar är riktigt intressant, men det tar en massa tid ifrån den andra. Inte bara tid dock, energi också. Nu är det fokus som gäller, fokus framåt.

En vecka kvar att jobba på min runda, och sedan lite drygt en vecka ledigt. Ska försöka komma iväg i samband med det, med ett tåg kanske! Man behöver komma bort ibland, särskilt när man har känt sig låst vid en plats, elelr en situation, som jag har gjort ett tag nu. Kanske har jag snarare varit låst vid ett visst sinnestillstånd, ett negativt sådant. Jag har sett det, men inte gjort något åt det. Nu håller det på att hända saker.

Lugnat ner mig

Oj så arg jag var imorse! Lugnade ner mig själv och lyckades faktiskt somna ganska så fort ändå. Nu är jag på mycket bättre humör, även om jag fortfarande är lite sur för det där med "reklamen" imorse. Man blir inte direkt gladare av att budet där jag bor verkar skita i att dela ut den. Det kanske inte blir så att jag skiter i att jobba vidare, ska se om jag får ledigt lördagar, vilket hade varit alldeles perfekt, men jag tror det inte. Som jag sagt tidigare så är det väl knappast värt att jobba om man bara blir sur och trött av det, särskilt när man inte har kniven på strupen.

Idag visar de MFF på TV, och det tänker jag inte missa!

Ska strax sticka ner i tvättstugan och tvätta kläder, har en hel del som behöver bli rent.

Ställde förresten vagnen borta på nattkontoret idag, så jag behövde inte böka ner den i källaren. Det är bara så att jag har en väska nere i källaren, får ta och köra tillbaka den eftersom den inte behövs längre.

Har blivit bjuden hem till Anders J för att äta tacos, men jag känner mig inte som världens mest sociala varelse idag. Får se hur jag känner efter en dusch ( min andra för dagen isf).

NEJ TACK

Jag var på väg att bli på bra humör igen, riktigt bra, men nu är jag bara så JÄVLA FÖRBANNAD! Var tvungen att dela ut nån jävla skitreklam till alla på mitt distrikt, och naturligtvis har de inte meddelat tidigare att det skulle komma, JÄVLA IDIOTER! Tidningsbärarna är ett skitföretag! Dessutom var denna reklam istoppad alla KB idag, så tidningarna var omöjliga att vika, FY FAN! Känns som man blir behandlad som en efterbliven, ingen respekt överhuvudtaget, bara kör över en med en massa skit man måste dela ut! Tack vare all denna skit jobbade jag tre timmar idag, men får bara betalt för 2 timmar och tio minuter, kan jag acceptera det här? Jag skulle kunna sluta på direkten, och om det här händer igen så kommer jag att göra det... fortsättning på ett annat distrikt? NEJ TACK! En vecka till, sen är det SLUT!

Ett verktyg

Fyra år sedan de släppte sin senaste skiva, U2 är på väg tillbaka och ska släppa en ny, frågan är bara när. Själv har jag väntat på nyheten om datum för släppet i ungefär ett år, och förra hösten lyssnade jag extremt mycket på U2, mer än vad jag någonsin gjort skulle jag tro. När det inte kom något konkret om det nya albumet, bortsett från att det inte skulle komma, så svalnade det där lyssnandet så småningom. Nu känner jag att det drar igång igen. På jobbet hade jag MP3-spelaren med U2 laddat, och det var riktigt gött. Just nu kollar jag på ZOOTV på DVD, och det kan nästan inte bli bättre på den fronten. De senaste nyheterna (bortsett från, för mig, meningslösa rykten om låtnamn) om nytt album fick jag för några dagar sedan, och då var det februari 2009 som gällde som releasedatum. Jag får helt enkelt hållas med vad som finns idag, och se fram emot en skiva till vintern. Det som finns nu är ganska så mycket, så jag lär knappast tröttna.

Det gäller att ta sig i kragen och dra upp sig ur den neråtperiod som jag haft ett tag nu. Ett verktyg för att göra det är just U2. Det är musiken, texterna, men kanske mer än allt annat är det den positiva anda som omger bandet. Hopp, glädje och kärlek... nästan religiöst på något vis, även om det inte är det. Glömde förresten bort en viktig detalj, passion! Det är sällan man ser Bono ge hälften av det han kan, det är alltid passion, även om det kanske inte alltid lyckas. De politiska budskapen kan man bortse ifrån, om man vill (exempelvis hans USA-fjäskande).

Ska se färdigt på konserten, sen är det dags för mig att börja tänka på sömn!

Fortsättning utan konkreta svar

Jag fick förresten inte tag i min chef idag, det var min chef som fick tag i mig. Jag fick reda på att jag förmodligen INTE kommer att få förlängning på min nuvarande runda, men att jag kan få en annan i så fall. Jag kan säga att min besvikelse inte var särskilt stor, just pga. att jag inte är sugen på att jobba tills januari. Det kanske blir knappt fyra veckor i oktober istället, vilket är lite mer än vad jag tänkt mig. Det som är bra är att den nya rundan är betydligt närmare hem, vilket är mycket bättre.

Dock inget säkert ännu, ska träffa chefen på tisdag och diskutera saken.

Fortsättning följer

Fasiken vad kallt det var inatt, definitivt den kallaste hittills, och då räknar jag med den där det regnade. Innan har jag tagit av mig den långärmade tröjan i början på rundan, om inte före jag börjar, men idag stannade den på hela vägen. Idag så kände jag mig dessutom mycket piggare och på allmänt bättre humör. Tankarna om att jag ska sluta var inte kvar, åtminstone inte lika starka som gårdagsnatten. Vet fortfarande inte om jag verkligen ska fortsätta dock, dvs. jag velar fortfarande. Jag tror nog inte det blir så långvarigt som till januari, definitivt inte.

På tal om jobbet så ska jag strax ringa till chefen och boka in ett möte, ska ta med mig papper så att jag får lite högre lön än den vanliga ingångslönen.

Vi får väl se hur det går...

En dålig känsla

När jag skulle jobba inatt så blev jag helt överväldigad av en känsla, den känslan var att jag inte kan fortsätta med att jobba som tidningsbud. Det var nästan så att jag bara ville köra och lämna in alla grejorna, och sen inte jobba en dag till med det. Känslan var fullständigt irrationell, men så oerhört stark samtidigt, och jag hamnade i någon slags negativ tankespiral, som gjorde allting värre. Jag kan inte fortsätta, jag måste sluta, det här fungerar inte. Samtidigt ville jag rationalisera detta på något sätt, det vill säga göra känslorna förståeliga för någon potentiell utomstående, som chefen till exempel, men det gick inte. Jag tror att hela den grejen gjorde att jag kände mig extremt trött under hela arbetspasset. Har starka tankar på att bara utföra den mängd arbete som jag tagit på mig att göra, dvs. att inte förlänga det. Jag skulle må mycket bättre av det egentligen, för nu mår jag inte särskilt bra. Har kommit underfund om att, under givna förutsättningar, så finns det inget smidigt sätt att utföra mitt jobb på, det kommer att vara bökigt, vad som än händer. Vad ska man prioritera, pengar eller att man ska må bra?

Jag tror jag redan sitter på svaret!

Tidig i natt!

När jag var klar med tidningarna inatt så trodde jag att den kanske skulle vara strax efter 5, typ kvart över. De andra tre nätterna har jag varit klar 05.55, 05.45 och 05.35. Jag blev minst sagt aningen förvånad när klockan stod på 04.40, typ en timme innan jag brukar vara klar. Nu var det visserligen så att Kristianstadsbladet var väldigt tunn idag, vilket betydde att jag slapp packa om tidningarna, och att det inte var en massa reklam, eller konstiga tidningar utöver de vanliga. Kändes rätt så bra att det fortfarande var mörkt när jag kom hem, brukar ha svårt för att somna när det börjat ljusna. Det är fortfarande segt att komma iväg på morgonen, jobbigt att böka upp vagnen eftersom jag har den stående i källaren när jag inte jobbar. Har alltså fortfarande vissa funderingar på om jag ska fortsätta jobba eller om jag ska plugga två kurser istället.

Om ett par timmar så blir det fika nere på stan. Minns knappt när det var någon sådan senast, och då menar jag en stor med mycket folk. Linda är i stan så då kan man ju lika gärna passa på. Vet inte riktigt vilka som verkligen dyker upp, men jag hoppas på så mycket folk som möjligt. Alla är dessutom från sociologin, vilket är lite kul.

Besök och bio!

Åh, vad det var skönt att få sova tills man vaknar, och inte störas av någon väckarklocka! Eller? Naturligtvis så väcktes jag av en, men fick somna om efter som tur var. det var så att Anders O var och hälsade på igår, och sov över till idag. Som vanligt så glömmer han att stänga av alarmet på sin mobil, vilket väcker mig, men inte honom. Jag vet inte hur många gånger det har hänt, men det är lika jobbigt varje gång.

Igår så lagade vi först mat hemma hos mig, en riktigt god sallad, fetaost och kryddig choritzo. Det smakade riktigt gott! Sen på kvällen så drog vi ner till stan för att se The Dark Knight på bio. Den var riktigt bra, fast något lång. Blev, tack vare min nuvarande dygnsrytm, trött framåt slutet, och höll nästan på att somna vid ett par tillfällen. Det hände väldigt många saker och det kändes rörigt på något sätt, men på det hela taget, en riktigt bra film. Ska definitivt se den igen, kanske inte på bio, men på dvd när den kommer där.

Härligt att bara kunna slappa idag. Har känt mig väldigt stressad de senaste dagarna, och jag behövde bara varva ner och ta det lugnt. Detta har resulterat i att jag nästan inte gjort någonting idag. Diskat lite och fixat lite mat, det är allt. Det e najs! Hihi!

Äppelpaj

Jag gjorde paj häromdagen, och jag tänkte visa lite hur jag brukar göra. Detta är ett recept som jag använt ganska så länge, och det är något snabbare än att göra en paj på smuldeg.


Man börjar med att smälta 100 gram margarin (eller smör) i en kastrull. Det ska inte bli jättevarmt, utan det ska bara smälta. Jag brukar stänga av plattan ganska så snabbt.


Därefter så blandar jag ner 1,5 dl mjöl och knappt 2 dl havregryn, samt i matsked socker. Rör runt ordentligt så att alla ingredienserna blir ordentligt fördelade i smeten.


Sen så är det dags att fixa till äpplen. Skala, kärna ur, dela på mitten och sedan i halva "slantar" liksom, som på bilden.


Helt enkelt så fördelar man sina äpplen i en ugnsfast form, ungefär som på bilden ovan. Man kan strö över en matsked socker här med ifall man känner för det.


Därefter så fördelar man smeten, som man gjorde förut, på det här sättet. Det är inte alltid det täcker helt, men det gör inget.


200 grader i ugnen i cirka en halvtimme, och sen ser den ut såhär. Mumsigt!

En satans natt

Vaknade vid tolvtiden natten till idag av en serie smällar. I min nyvakna nattyra trodde jag först att det handlade om skjutvapen, men jag kom snart underfund om att det var raketer som smällde av en liten bit härifrån, jag tror att det var Sommarlust faktiskt, och det är ju inte helt omöjligt.

Resten av natten var ett rent helvete! Vaknade tjugo över två och stack bort till rundan för att börja jobba. Såg inga tidningar och satte mig därmed för att vänta. Efter en halvtimme så upptäcker jag att tidningarna varit där hela tiden, och blir rejält förbannad på mig själv. Omsätter denna energi i tidningsutdelande! Fast en sak som nästan var värre än det var att det regnade hela jävla natten, vilket gjorde att jag ganska så fort efter att jag blivit klar med trapphusen var ganska så genomblöt. Frös dock inte, som tur var, utan svettades trots att jag redan var blöt. Ingen bra kombination om man har glasögon, imma på insidan och regn på utsidan, vilket gjorde så att jag inte såg ett smack, nästan. Ovanpå detta så kunde jag inte använda cykeln, eftersom stödet inte ville stödja cykeln, gick hela rundan med väskan, något irriterande.

När jag väl kom hem så tänkte jag sova, men icke. Jag har i princip legat och varit vaken i sängen hela förmiddagen. Det kanske var en och annan stund med sömn, mellan 15-30 minuter sammanlagt, max! Jag undrar om jag kommer att fixa att hålla mig vaken på bion ikväll, hoppas det i alla fall! Idag kommer nämligen Anders O för att hälsa på, laga lite mat innan vi sticker iväg för att se filmen. Vilken film ska vi se då? Jo, det blir The Dark Knight, den senaste Batmanfilmen. ser fram emot det mycket.

Nu ska jag nog trycka i mig något att äta, om jag inte ska svälta ihjäl innan vi hunnit laga mat, om fem timmar eller nåt!

Mer om jobbet

Var ute och lärde mig distriktet för andra gången inatt. Den här gången fick jag dela ut nästan alla tidningarna själv, så jag bestämde mig för att jag inte behövde gå bredvid längre. Till viss förvåning så skulle det innebära att jag började dela ut på distriktet själv, och inte som jag antagit, först på måndag. Fördelen med att gå själv är dock att man slipper ha något konstigt tidningsbud efter sig hela tiden. Han är lite skum, han som jag gått med. En annan fördel är att jag kan göra lite som jag själv vill, vilket inkluderar ett högre tempo än det som hölls natten till idag. I förmiddags var jag sedan på tidningsbärarnas kontor och hämtade telefon och lite annat, samt skrev på mina anställningspapper som gäller t.o.m. den 21e ( i realiteten den 20e eftersom jag inte jobbar söndagar). Det var lite bökigt att få hem cykelkärran, men det ska nog lösa sig så småningom.

Tankar om mina kurser

Kom underfund med på dagens föreläsning i Malmö att Internationella Relationer är riktigt intressant. Tycker egentligen att den kursen är skitkul, trots att det ska vara grupparbeten etc. till tusen. Samtidigt så känns Kvalificerad utredningsmetodik som en riktigt seg kurs, och är inte alls lika kul och intressant. Fast det är väl dags att sätta nytta framför nöje, för jag är tveksam till om jag klarar av att plugga båda kurserna OCH jobba samtidigt. Extra jobbigt är det då man måste pendla till en av kurserna, vilket tar en massa av den dagen. Nåja, det har ju knappt börjat ännu, så jag får väl se hur saker och ting utvecklar sig.

Rundan gick bra

Har precis kommit hem från tidningsrundan! Det gick rätt så bra faktiskt. Rundan verkar helt klart överkomlig. Det var lite trist att jag kom så tidigt ut till kontoret, fick sitta och vänta i nästan 40 minuter innan budet jag skulle åka med kom dit. Det är tänkt att jag ska följa med två nätter till, men egentligen hade jag nog bara behövt en. Nu är det så att man får pengar för att lära sig distrikt, så jag kommer att hänga med alla tre nätterna, man vet ju inte hur mycket jobb det blir sen så man tar varje chans att tjäna lite extra. Nu är det dags för sängen, ska upp igen om fyra timmar och åka till Malmö!
Godmorgon (säger man väl vid den här tiden?)!

Alternativ

Vet inte vad det var som hände, men mitt under introduktionen till den nya kursen så blev jag på riktigt dåligt humör. Jag som hade trott att jag skulle gå i en klass med omkring 50 personer, hade helt enkelt fel, det ska bara gå typ 15 pers där... Nu är inte det anledningen till att mitt humör svängde, men jag blev lite besviken över att det inte var någon av de andra som jag kände sedan tidigare som ska gå tillsammans med mig. Ok, det är väl en, men han är ganska så dryg. Nä, det som gjorde mig lite uppretad var snarare det faktum att vi ska skriva uppsatsen i grupp! Detta är vansinne! Man lär sig bäst hur man skriver en uppsats om man skriver den själv, med mycket handledning om det skulle behövas. Nu så kommer det inte krävas lika mycket handledning, eftersom det blir en tredjedel så många uppsatser att handleda. Till på köpet ska vi ha en jäkla grupppresentation i slutet av den här delkursen, precis innan vi ska få tentan... presentation OCH tenta... jävla overkill! Det enda jag kunde tänka på var att hoppa av fanskapet, men vad skulle jag göra istället?

Precis när jag kom hem, jag hade inte hunnit kliva av cykeln, så ringer min telefon. Jag svarar och det visar sig vara från tidningsbärarna. För några veckor sedan så ringde jag dit och meddelade mitt intresse att jobba som vikarie. Nu är det så att det finns en runda som behöver vikarie i minst en månad, så jag tackade ja till att åtminstone följa med på rundan i ett par nätter för att se om den funkar för mig. Så redan inatt så ska jag ge mig ut för att lära mig en tidningsrunda.

Så, ska jag hoppa av kursen nu då? Nej, jag håller huvudet kallt några dagar till för att se hur det blir med den där tidningsrundan. Om det funkar med tidningarna så struntar jag i kursen i Malmö, och går bara den här i K-stad (vilket är perfekt eftersom det är en eftermiddagskurs. Om jag inte riktigt känner för att jobba på rundan så kan jag ju fortsätta att läsa ett tag till.

Och för den som undrar, svaret är Ja! Jag är mästare på att skjuta upp beslut till sista sekunden!

Jag drar till Malmö

Vaknade i morse och kände en viss tvekan över att åka in till Malmö idag. Hade inte alls särskilt stor lust att åka tåget dit. Det var en viss nervositet, av samma slag som när man skulle börja en ny klass när man var yngre, fast inte lika stark naturligtvis. Det här är dock inte en ny klass, jag har gått med samma folk en hel termin redan. Kände inte alls någon nervositet före uppropet på den andra kursen, fast det kan förklaras av att jag var lite förkyld och att mitt fokus mer låg på att jag inte skulle snora ner hela mig. Ska strax åka iväg, ladda mitt Skånekort och sedan sätta mig på tåget. Idag är det mjukstart, bara introduktion och registrering,och det är bara planerat att ta en timme. Bara resan tar nästan 2,5 timme, nåja, ska se om jag kan hämta lite böcker också.

Förkylningen är på väg att försvinna. Jag är fortfarande lite täppt i näsan och lite sådär, men jag är definitivt piggare än vad jag varit de senaste dagarna. På väg att bli frisk igen, det är väldigt trevligt. Vaknade dock inatt med en massa slem i halsen, hostade en massa innan jag lyckades somna om, lite äckligt men jag låg inte sömnlös åtminstone.

Framåt

Ur sjukdomssynpunkt så var gårdagen lite sådär, mådde helt enkelt skit stora delar av dagen. Dessvärre så var min mat slut, så jag gav mig till slut iväg för att handla. När jag kommit hem och ätit så mådde jag genast bättre. Ett par timmar senare så var jag så trött att jag inte riktigt visste vad jag gjorde, fullständigt däckade i sängen, och sov riktigt gott för första gången på flera dagar. Jag sov gott tills någon gång vid femtiden, då jag vaknade och hostade en massa innan jag lyckades somna om, men jag låg åtminstone inte vaken flera timmar.

Idag är det fint väder, så jag ska inte missa chansen att uppleva det. Har bara suttit inne hela helgen, så jag behöver lite sol på mig. Det hade iofs inte skadat med lite mat i magen heller!

Har funderat mycket över det där med vilka kurser som jag ska läsa nästa termin. Efter torsdagens upprop så bestämde jag mig i princip för att läsa kursen i Malmö också. Behöver ha lite saker att göra känns det som, och att läsa på halvfart utan att jobba kommer att göra mig knäpp, tror jag! Utredarkursen kommer att bli prioritet ett, helt klart, men det betyder inte att jag kommer att "slöa" på den andra kursen. Fast den viktigaste orsaken till att jag läser i Malmö också är nog av sociala skäl. Det är fem personer på K-stadkursen, och det är inte mycket att skapa kontakter på. När det går minst tio gånger fler i Malmö, och yngre, och intressantare personer, så vill man ju inte missa den möjligheten. Att pendla och betala för det känns överkomligt, helt klart. Hursomhelst så är det upprop där imorgon, och jag lär vara på plats!

RSS 2.0