Blod och fika

Så har man varit och donerat blod igen. Inga konstigheter med det, alls. Nu är man ganska så erfaren där, på det området. Lite överraskande att det inte var någon annan som var där för att donera, det har aldrig hänt tidigare, att man varit ensam blodgivare. Lite dåligt är det dessutom, att det inte är fler som går dit. Det är inga problem med det. Jag tror många fler skulle kunna donera blod, så varför inte?

Efter doneringen så blev det fika med AJ och Jimmy. Satt på Darins, det vanliga haket och drack Chai Latte och snackade om både det ena och det andra. Det var mycket trevligt faktiskt, har saknat fikorna ett tag nu. Sen så blev det en liten promenad ner till parken där vi tänkte äta glass... hade fortfarande inte öppnat där nere så det blev ingen glass. Nåja, snart så blir det nog av, förhoppningsvis.

Fotorunda

Idag var jag ute och fotograferade lite grann. Här är lite av resultatet från denna lilla utflykt.Jag var borta vid Lingenäset utanför Näsby och tog bilderna. Det finns fina ställen här omkring stan, om man bara vet var man ska leta.

Snabb och fotboll!

Inatt var jag snabb som tusan på rundan. Klar efter två och en halv timme, så jag fick ta trapphuset med tidlås (kl 5) sist, och det var precis fem jag var där, hehe. Dessvärre var jag tvungen att sitta utanför nattkontoret och väna i tio minuter, det var lite mindre kul. Anledningen till att det gick så snabbt? Gissar på ovanligt pigga ben, samt att det är relativt få trapphus att springa i, plus att jag kan rundan väldigt bra. Det var en del fyllon ute, men inga som störde som tur var, trots allt lönehelg och allt vad det innebär. Däremot var det oerhört skräpigt inne i stan. Folk köper mat på fyllan och slänger sen papper och förpackningar överallt. Eftersom det är mat kvar ofta så är fåglarna när för att äta rester. Mycket fåglar blir det.

I eftermiddag ska jag iväg för att titta på fotboll. Ska se Mjällby AIF möta Malmö FF tillsammans med Urban. Har inte sett MFF spela sedan förra säsongen, nästan ett år sedan, och Urban har jag inte träffat sedan vi såg Iron Maiden i somras. Har haft lite som mål att se MFF på nya stadion, men det får väl vänta lite till. De kommer ju säkert spela där en eller annan match till där i år.

Nu, frukost!

Lite hängig

Har bestämt mig för att ta en paus från kaffet igen, nu är det alltså te som gäller ett tag. Tror att det också kan vara anledningen till att jag har känt mig lite trött och hängig idag, vilket jag i och för sig gjorde igår också. Känner mig inte alls på humör att göra någonting och känner mig allmänt lättretad. Satt och såg lite snooker, och blev sur när Hendry förlorade ett frame som han egentligen borde ha vunnit. Är det vettigt? Nej, förmodligen inte! Nä, det är inte min dag idag helt enkelt. Är lite sur för att jag inte kan ta helg som alla andra. Här fortsätter dagarna att vara likadana oberoende om det är helg eller mitt i veckan. Tråkigt blir det. Det avr också en anledning till att jag sa upp mig från söndagsrundan, för att jag vill få nån slags helgkänsla.

Igår var jag och tränade för första gången på två veckor. Var borta några dagar, plus att jag trampade på en spik när jag var i Tåghusa är anledningen till det. Nu känner jag mig dock bra i foten igen, inte helt hundra procent men fullt tillräckligt. Att springa i trappor är inget problem på jobbet. Siktar på att gå till gymmet två gånger nästa vecka. Måndag är en av dessa dagar, och kanske någon på torsdag eller fredag. Tisdag är det blodgivning så den dagen, och dagen efter, är borträknade.


Nygammal runda

Så, jag har klantat till mig lite grann. Räknat fel, eller rent ut sagt, glömt bort att räkna bort vissa dagar. Skrev att jag skulle jobba 33 dagar i rad, men så blir det alltså inte alls. Av de 33 dagarna ska jag faktiskt bara jobba 31, eftersom det är tidningsfria dagar den första och den tjugoförsta maj. 10+19+2 ska jag jobba under den perioden, dagar i rad alltså.Så här har jag suttitmed en gnällande stämma och klagat över hur mycket jag ska jobba, när jag egentligen inte alls ska jobba så mycket, bara nästan (är ledig fyra dagar fram till juni).

I vilket fall som helst så jobbade jag natten som gick. Var på ett annat distrikt än mitt egna, eftersom jag sedan ett tag varit inbokad där och verkligen ville jobba på den.Det gick dessutom väldigt bra. Nu var listan mycket bättre än när jag gick där i november. Hade dessutom cykel med mig idag, så det gick riktigt snabbt, vissa delar av rundan iaf. Gillar rundan, men jag antar att det blir annorlunda på måndag då det är reklam.

Hehe, tre dagar på min egen runda och jag har redan tröttnat på den, det är illa!

Andra natten

Andra natten på nya rundan var väl inte helt perfekt den heller. Hade en massa eko-reklam att dela ut, nämligen för hela rundan. Dessutom var det en veckotidning, som var besvärlig att ha med sig, och adresserade kuvert. Så det tog en stund, och jag var klar relativt sent. Har hört att det ska vara reklam inatt med, och då får jag köra allt eftersom jag ska hoppa in på ett annat distrikt till helgen. Det är bara till att bita ihop, och förhoppningsvis är listan i lite bättre ordning till kommande natt, för det var den inte i morse och det gjorde att det tog längre tid det med. Är dock tvungen att masa mig bort till kontoret och lämna in den.

På tal om kontoret... nattchefen hade glömt att skicka ut en del till min vagn, igen. Tredje gången han blev tillsagd fick jag den. Klantigt att han glömde, eller bara låtsades glömma och egentligen sket i det (vilket jag misstänker). Han blev inte så glad när han fick reda på att jag skulle få en cykelvagn och inte en gåvagn vilket var planen. Inte särskilt professionellt, inte alls! Nu har jag dock allt jag behöver... och det är jag nöjd med!

Min nya runda

Då har man jobbat en natt, bara 32 kvar. Det började kanske inte helt idealiskt på den nya rundan. Igår hade tydligen ibladningen av Maxi i Kb inte fungerat som det skulle. Detta gjorde så att vi var tvungna att göra det för hand idag. Jag är oförstående, kunde de inte bara blada i den idag istället maskinellt? Nä, var tvungen att lägga runt 40 minuter på att lägga i reklamblad i alla Kristianstadsbladet, liggande på knäna på marken. Nej, det avr inte särskilt underhållande alls. Till på köpet skulle vi dela ut ytterligare ett reklamblad, från EKO-hallen. Jag delade inte ut ett enda av dessa, utan det gör jag imorgon istället. Som väntat var listan inte helt i sin ordning, särskilt när det gällde de fyra första husen (8 våningar). Ska nog fixa dem imorgon, om jag orkar. Ska inte dela ut på "mitt" distrikt fredag, lördag och måndag, så jag vill ju att listan inte ska vara helt uppåt väggarna. Sen ska jag fixa lite med utdelningsordningen, så att husen kommer i den ordning jag delar ut i verkligheten.

Nog med gnället, jag hade i alla fall tur med vädret. Det var i princip vindstilla och uppehåll, så det var ju bra.

Jobbfix

Nu så är det klart! Jag har sagt upp mig från söndagsrundan, och det blev inte alls 30 dagar som jag måste jobba i rad, utan det blev mer, nämligen 33 stycken! Tjohoo! Nä, kanske inte så mycket tjohoande ändå... Det blir dock en del pengar i sommar och det är ju bra. Sen så blir det ju pengar tillbaka på skatten också, det är najs. Snart dags att köpa den där TVn som jag trånat efter. Faktum är att jag inte ser särskilt mycket på TV egentligen, sitter ju mest och hänger vid datorn tror jag. Fast en ny TV behövs, det behövs verkligen. Fick min nuvarande av farsan, som i sin tur ärvde den av min farfar. Nä, det är dags för något nytt. Det som jag tvekar lite om nu är storleken på TVn. Ska det vara en 32 tums, eller nöjer jag mig med något mindre? Vill ju gärna ha bra ljud också, och min budget är satt. Kommer att se över lite olika alternativ nu. Återkommer till det.

Har dessutom ansökt om ledighet från mitt nuvarande distrikt som jag börjar på inatt. Nu kommer jag visserligen att hoppa runt lite till helgen redan, men variation förnöjer, eller hur? Fick papper att skriva på, så jag verkligen är anställd där dessutom, nu när jag hälsade på folket på kontoret. Nu ska jag bara skicka in mina papper om sommarjobbet, vilket jag har varit lat med, sen så är allt klart, typ. Lite krångel blir det, men sånt får man ta.

Sjuk igår

Oj vad jag mådde dåligt igår. Det började med att jag vaknade ganska så tidigt (med tanke på att jag jobbat). Kände direkt av att en huvudvärk var på gång så jag käkade en huvudvärkstablett. Förebyggande syfte? Kanske, men jag vet hur det brukar bli. Dessvärre blev det inte bättre, utan bara ett par timmar senare så kommer huvudvärken tillbaka, och då är det ordentligt illa. Käkar en huvudvärkstablett till, och hoppas att det ska hjälpa, en av någon anledning så gör det inte det. Vid två så kräks jag av någon anledning, och ligger sen utslagen i soffan i ett par timmar. När jag sedan vaknar till liv är jag hungrig igen, vilket jag ser som ett gott tecken, men det ligger en liten huvudvärk kvar resten av dagen. Sover en stund till tidigt på kvällen och känner mig oerhört udda när jag väl vaknar ganska sent.

Jag undrar verkligen vad detta kan bero på. Brukar aldrig vara så sjuk. Kändes extra surt eftersom det var min sista lediga natt på jättelänge, och man ligger helt utslagen istället för att göra något trevligt. Just nu känner jag mig lite småtrött, förmodligen för att jag sovit så extremt mycket det senaste dygnet.

Anställd igen!

Så, nu har jag fått jobb. Det är inget nytt jobb egentligen, det är bara så att jag blivit anställd på ett vardagsdistrikt. Tidigare har jag varit anställd på en söndagsrunda och därutöver hoppat in på diverse andra rundor. Det har väl varit ok och så, men jag har tyckt att det är lite osäkert. Den här veckan har jag till exempel inte jobbat alls. Nu kommer jag alltså veta vad jag ska göra framöver. Trygg inkomst, om än låg, man vet vad man får. Nu innebär det dock att jag kommer att jobba varje dag i en hel månad, och det är lite jobbigt men något jag var förberedd på. Så nu blir det jobba jobba, tjäna pengar!

Rivningsresa

Oj, det ahr gått nästan en vecka sedan jag skrev senast. Det är ganska så ordentligt faktiskt, men nu är det alltså dags igen. Minns knappt vad det var jag skrev senast, men om jag ska våga på mig en gissning så handlade det nog om att jag körde bilrunda och att jag inte skulle jobba på måndagen.

*Kollar*

Nåja, hälften var i alla fall rätt. Jag skrev om att jobba bildistriktet men det var också allt.

Sedan dess har jag jobbat en natt till, och sedan så har jag varit ledig från jobbet. Passade på att åka till Tåghusa nere på Österlen. Huvudanledningen var att komma bort några dagar och hälsa på Anders O och hans föräldrar. När vi väl var där så jobbade vi lite också. Rev ut en massa grejor från ett hus som ska renoveras och eldade upp det mesta av det. Det var verkligen pang på, inte så mycket tid att stanna upp och fundera. Funderandet var redan gjort så det var bara att jobba på. Vi kom riktigt långt dessutom. Från att ha varit ganska så ruggigt kök med sovrum etc. blev det ett fint, stort, avskalat framtida kök. På tal om kök...

Att inte behöva laga mat åt dig själv var väldigt trevligt, särskilt när det smakar gott. Tack för maten igen!

Det blir nog en och annan vända dit i sommar. Det ska ju faktiskt göras mer än att bara riva, det ska ju byggas också. Det ska bli kul att se hur något nytt växer fram ur resterna av det förgångna.

Bilrunda

Så inatt körde jag ensam på den runda jag lärt mig veckan som gått. Det är ett kombinerad bunt- och bildistrikt. Först så ska man köra ut tidningsbuntar till olika bud innan man kan köra iväg på sin egen runda. Det började dock ganska så dåligt. Skulle cykla iväg mot nattkontoret då jag upptäcker att det är punktering på cykeln. Som tur var så hade jag en reserv som jag kunde använda, tack för att du inte tog tillbaka den AJ! När jag väl kom fram så hade släpet låst sig, så jag var tvungen att ringa och be om hjälp där. Det löste sig dock, och sen gick det smidigt som attans faktiskt. Tidningarna var klara när jag kom till tryckeriet, behövde inte vänta alls. Sen gick det hur bra som helst på buntlinjen. På själva rundan var jag iofs tvungen att ringa in och fråga om vägen en gång, men sen gick det av bara farten, som om jag inte gjort något annat, nästan. Blev färdig vid ungefär samma tid som tidigare i veckan, och det måste ju vara bra.

Senare idag ska jag nog köpa något gott att äta, för att fira att det gick bra på jobbet. Men innan dess så sa jag såklart sova en stund, 5-6 timmar kanske, hehe.

Poker, inte så bra just nu

Igår tog jag mig igenom det sista av intervjun som jag gjort. Det blev ett ordentligt kämpande, men till slut var det dock klart. Hade småproblem med fokus på vad jag skulle göra, det blev en del hängande på Facebook, och jag lyckades spela tre turneringar poker, hihi. Man hinner bara med sånt när det går dåligt, för det gick inte så hemskt bra igår.

Expekt
Det blev två freerolls på Expekt. Ingen insats så man tar det inte så extremt allvarligt. På något vis är det ändå svårare att spela där. Folk är ju helt galna i början. På första handen, den första turneringen gick tre spelare vid bordet (av tio) all-in, och två blev utslagna... direkt. Det har jag förvisso gjort själv också, så det är ingen bra idé alltid. Satt med någon halvtimme innan jag åkte ut och hamnade på plats 300 av 619. Har gjort bättre, helt klart. Andra turneringen där tog jag inte lika många placeringar (det skiljde tre, haha) och jag blev 173:a av 489 deltagare.

Svenska spel
Annars så har det gått ganska så dåligt för mig på pokerborden sedan hag vann 99 kr för ett par veckor sedan. Har förvisso inte spelat så mycket sedan dess heller, vilket förmodligen varit en bra idé. Bästa resultatet är 62 (338) och det var dagen efter jag vann. Sämsta är 273 (323)! Jag vet inte riktigt vad jag pysslade med då. Igår trodde jag att det skulle gå riktigt bra, särskilt när jag följde med en kille som gick all-in när jag hade D-D. Förlorade nästan allt. När jag sedan fick samma kort andra handen hade jag inte mycket till val utan jag gick all-in själv där. Det sket sig rejält, och jag hamnade på plats 95 av 313. Anders O spelade också, och vi satt på samma bord ett tag i slutet. Det roliga var att vi åkte ut på samma hand, men att han blev placerad bättre än mig som 94:a. Jag har spekulerat lite i varför det blev så, men förmodligen så var det för att han hade fler marker innan sista handen.

Får se om det blir nåt spelande idag, känner mig faktiskt lite sugen på det.

Småflitig

Idag har jag varit lite sådär småflitig, åtminstone när det gäller städning. Detta var naturligtvis efter det som verkar vara ett årligt besök från Jehovas vittnen. De lämnade en lapp om ett möte som ska hållas nästa vecka. Antar att det handlar om nåt religionsflum, som att minnas att Jesus dog. Känner mig dock lite mindre sugen eftersom jag vill göra något skoj då jag har en ledig natt därefter. I vilket fall som helst så var jag som sagt, småflitig. Städade ugnen, som var smutsig på insidan. Det hade jag negligerat alltför länge. Sen så tvättade jag mina fönster, som också blivit bortglömda ett tag. Gjorde dock inte insidan idag, man får ju ta det lite lugnt liksom, inte överdriva arbetet. Därefter blev det en liten stund i köket, stekte pannkakor, som var mycket mumsigt. Var står det att man alltid ska äta vettiga saker? Till frukost blev det bakelse, och ska nog äta paj ikväll!

Gårdagen i mat

Igår blev det i princip en heldag tillsammans med AJ. Vi hade bestämt att vi skulle titta på snooker, eftersom det pågår en turnering i Kina för tillfället som visas på Eurosport. Så det blev aningen tidigare än vanligt. Började dock med att kolla på alla bilder vi tog vid Forsakar, och föra över det till datorn. Mer än 200 bilder blev det, minns inte exakt nu, men det blev många. Många bilder som jag inte riktigt var nöjd med då jag hade fel ISO inställt i början. Sen blev det bättre, helt klart. I vilket fall som helst så såg vi O'Sullivan vinna mot en duktig ung kines (som jag inte minns namnet på) och sen handlade vi proviant på Willys, som brukligt.

Lagade mat, mycket god mat för den delen. Det blev Tacobiffar med bönsallad och tzatsiki. I bönsalladen hade vi tre olika sorters bönor (cannellini, röda kidneybönor och svarta bönor) och nån potpurri-mix som kom i burkform som innehöll lite olika slags grönsaker. Vi hade dessutom lite rödlök och majs i denna salladen. Tzatsiki är grekisk sås gjord på yoghurt, så det så. Denna måltid var mycket god, och jag kan rekommendera bönsalladen, särskilt tillsammans med nån kall sås som tzatsiki. Passar bra till kött typ, eller vad man nu vill ha. Tror till och med man kan äta det helt och hållet för sig, kanske med en bit gott bröd.

Efter en promenad i det fina vädret så gjorde vi efterrätt, Glace au Four, som består av en styck tårtbotten, halvfrusna hallon, glass, marängsmet. Därefter ska hela detta in i ugnen på grillen i en halv minut så att marängen kristalliseras (eller vad tusan den nu skulle göra).  Vi lyckades kanske inte till 100 procent, men det blev gott ändå. Mätt blev man i alla fall. Sen såg vi på Iron Man dessutom, en mycket underhållande film.

Recept;
Tacobiffar
Tzatsiki
Glace au Four

Forsakar

Idag så var det tänkt att jag skulle umgås lite med AJ. Han hade köpt ny bil och ville visa upp den. Fin var den! Åkte förbi tidningsbärarna där jag blev inbokad på en ny runda inatt, hälsade på Camillorna också. Sen så blev det en liten tripp ut till elgiganten, bara för att kolla lite på TV-apparater. Jag ska ju köpa en ny hade jag tänkt och ville kolla lite hur stora de egentligen är, och lite så. Var ganska så nöjd med det så jag sjasade bort en försäljare kvickt när en sådan dök upp.

Efter besöket där kom överraskningen. Vi skulle åka till Forsakar utanför Degeberga. Först så inhandlade vi proviant, sen blev det ett snabbstopp hemma hos AJ. Först därefter åkte vi ut och tittade på natur. Tog en massa fina bilder (som kanske kommer upp på bloggen inom kort). Fint var det därute, och fint väder var det dessutom. Var riktigt nöjd med att komma ut lite dessutom, under dagtid vill säga. Satt där på en filt och njöt i vårvärmen. En mycket trevlig plats, tur att det inte var så mycket annat folk där, kan tänka mig att det blir annorlunda senare, när det blir ännu bättre väder

Lyckad dag, verkligen!.

RSS 2.0