Jobbveckan

Nu har det alltså gått en vecka på det "vanliga" jobbet, nämligen på tidningsbärarna. Det började ganska så segt måste jag säga, men man är ju i och för sig ganska så härdad vid det här laget. Skit händer liksom titt som tätt, och det som tidigare kunde göra en lite småsur är mer av en axelryckning nu. Så vad har då hänt i veckan? Jo, det har varit reklam tre gånger, vilket är över snittet skulle jag gissa på. Är inte särskilt förtjust i det, men det får väl gå. På min nuvarande runda går det bra att dela ut all reklam på en natt utan att det försenar alls. I måndags var dock tidningarna dryga timmen försenade (jämfört med hur det vanligtvis är), så jag delade ut merparten av reklamen på tisdagen. Som jag tidigare skrivit så var jag sjuk i måndags (på dagen) och helt och hållet slutkörd när jag skulle dela ut tidningar, så det var inte så kul. Däremot var det bra väder, till skillnad från i onsdags, då det öste ner en massa regn. Det är nog dags att skaffa sig ordentliga regnkläder, det kan vara bra att ha. För tillfället är det väl inte idealiskt att ha regnkläder, då dessa gör att man svettas mycket om det är varmt ute, vilket det varit flea dagar i veckan. Vid mer än ett tillfälle har jag kommit hem med dyngsur t-shirt, av svett. Men slutet av veckan har gått bra, trots ett besvärligt reklamblad från ABK som vi skulle dela ut natten till idag. Stort och bökigt var det, jag förstår inte varför, det känns bara så meningslöst med sån reklam.

Svärd och knivar

Det tog lite drygt två månader från det att jag var klar med den senaste boken tills dess att jag var klar med nästa. Nej, Sagan om drakens återkomst är inte några snabblästa böcker precis. Dessutom var jag fullständigt förvirrad när jag började läsa den senast lästa boken, En krona av svärd, då jag glömt bort var i handlingen de befann sig. Då varje amerikansk bok kommit ut i två svenska, gjorde det att jag hade stannat mitt i en bok. Så, egentligen borde jag läsa dessa böcker i par, och inte nån här och nån där. Det blir inte heller lättare av att det kryllar av olika karaktärer, platser samt att det hela tiden pågår flera handlingar. I den senaste boken var det nog fyra stycken huvudsakliga handlingar, samt ett par andra sekundära handlingar skulle jag nog gissa på. Det är jobbigt, men det är också något som gör det hela mer intressant. Man kan verkligen fördjupa sig i karaktärer, platser, mytologi om man så känner. Själv vill jag bara veta vad som kommer att hända, och bli klar med serien så småningom och njuta av vägen dit hur jobbig den än är. Nästa bok i serien är Knivarnas väg, och jag har inte riktigt bestämt mig för när jag ska börja med den. Nu direkt kanske, eller så läser jag någon annan först.

Har egentligen redan börjat med en ny bok, nämligen Flickan som lekte med elden som ljudbok. Har lyssnat på den under tiden som jag jobbat, och har faktiskt fastnat lite för den. I den här takten så kommer den nog att vara färdigläst(lyssnad) om ett par veckor. Sen så är det bara en bok kvar i serien om Lisbeth Salander (visst, den kallas Millennium-serien, men den handlar ju faktiskt mest om Salander, eller hur?), och det är lite synd, men men, det finns alltid fler böcker att läsa.

Lönnebergavisit

Förra veckan var jag en runda i Småland för att hälsa på Linda. Hade tänkt att det skulle vara kul att se Lönneberga på sommaren igen, men då det inte blivit av så tog jag sista chansen liksom. Det var den sista tredagars-ledigheten som jag hade. Tänkte att det förmodligen inte skulle bli av på ett tag om jag inte gjorde det då. Så jag tog tåget upp till Nässjö, bytte till buss mot Vimmerby och träffade Linda på stationen. Började med en fin lunch, och fortsatte sedan till Astrid Lindgrens näs, det ställe där hon föddes och växte upp. Besökte en mycket informativ utställning om författarinnans liv, där man fick reda på lite mer än vad man redan visste om henne. Därefter besökte vi hennes barndomshem, eller det hus där hon bodde de första åtta åren av sitt liv (om jag minns rätt). Det hade hon själv restaurerats så att det skulle likna det hem som hon själv växt upp i. Vi hann med en liten tur genom ytterligare en utställning, en med olika illustrationer av Astrid Lindgrens Pippi-böcker bland annat, "Pippi på Pippi" hette den. Avslutningsvis såg vi en ganska så kort film om Astrid Lindgren och hennes böcker.

Det var alltså den stora grejen som hände under min vistelse. Väldigt bra förslag av Linda måste jag säga, det ska hon ha en eloge för. De två andra dagarna blev det nog mest slappande, men ett par utflykter blev det ju såklart, och visst hann vi med att laga mat och se ett par filmer med. I filmväg blev det "Eastern Promises" samt "Mio min Mio". Ja, ganska så olika filmer, och den första var såklart mycket bättre än den senare. Dock är jag väldigt nöjd över att se "Mio" igen, det var ju några år sedan och jag hade glömt bort det mesta. Kul att Christian Bale (Batman) och Christopher Lee (Dracula) var med, mindre kul att den var dubbad. Dessutom var den på VHS, snacka om retro, på allvar.

Käkade Tacos på onsdagen. Gjorde den klassiska varianten, smaskigt! Inget avancerat precis. Sista dagen blev det dock en kycklinggryta som Linda fixade det mesta av, själv gjorde jag blåbärspaj. Tack vare dålig planering blev det något stressigt när vi skulle äta, men det var faktiskt gott! Fick inte med mig receptet, men kan säkert tänka mig att laga den rätten själv.

Blåbären plockade vi själva, har faktiskt aldrig ägnat mig särskilt mycket åt bärplockning. Minns dock att vi som barn plockade jordgubbar, men det var på odling, så det var lite annorlunda. I början tog det ett tag innan jag vant mig vid den där plock-grejen, men när jag hittat ett riktigt bra ställe så satte det fart på riktigt. Sen så tog vi en liten promenad dessutom, gick samma runda som i vintras fast bakvänt liksom, det var trevligt. Sen så tog vi en tur i syfte att hitta ett vattenfall... vi hittade inget vattenfall så vi nöjde oss med en sjöstrand där det blev solande en stund.

Det var ungefär vad vi hann med. Jo förresten, klappade katterna en del också, hihi.

Huvudvärken släppte inte

Nu har man varit borta ett tag, inte direkt ett val som man gjort, har bara inte varit särskilt sugen på att blogga. Jag hade egentligen tänkt skriva om mitt besök i Lönneberga, eller om jobbet, men så blir det inte. Istället tänker jag skriva lite om hur sjuk jag var igår, utan att riktigt veta varför.

Sov en stund efter jobbet, och när jag vaknade kände jag att jag var på väg att få huvudvärk, så jag käkade en tablett. Den hjälpte inte särskilt bra så jag tog en till en stund senare. Kände mig så dålig att jag inte orkade göra kaffe eller käka frukost, så det fick jag bli utan. Sen så var det tvättid och jag masade ner mig i källaren och stoppade i tvätt i ett par maskiner, tänkte att jag snart skulle må bättre så att jag kunde tvätta mer. Det blev inte mer tvättat än två maskiner igår, jag orkade nätt och jämt fixa med den som var i maskinerna. Jo förresten, det hänger en massa tvätt nere i källaren eftersom jag inte orkade plocka upp det, så det får jag väl göra strax. Jag tror dock inte att nån kommer att sno min tvätt, men det är ju här den ska vara.

Försökte äta ett par gånger. Gröt den ena gången och pasta den andra. Av nån anledning trodde jag att pastan skulle stanna nere efter att gröten kommit upp igen. Fast jag skulle ju envist på det, och jag hade inte ens hunnit äta upp maten innan det var dags att ropa på Ulrik (i den stora porslinstelefonen). Nä, någon mat fick jag inte i mig och bättre mådde jag inte. Hade i princip huvudvärk hela dagen, vilket gör att de numera klassificerats som en riktig skitdag! Som tur var hade det släppt till att jobbet började, men det var ändå inte kul att springa omkring utan att ha fått i mig något i matväg på nästan ett dygn.

Så, det var första bloggen på ett tag... kanske kommer det fler senare! Den som kopplar upp sig får se!

Havsbad

Igår var det första doppet i havet på, ja, jag vet inte hur länge. Kan ha varit år sedan faktiskt, eftersom jag inte direkt hängt särskilt mycket på stranden. Vet inte riktigt varför, men det har bara inte blivit av. Stack ner där på eftermiddagen och badade, kanske i en halvtimme, och det var riktigt skönt måste jag säga. Tompa var också med (det var han som körde, hehe). Sen på kvällen blev det pizza hemma hos honom, och naturligtvis Xbox360. Satt och spelade till halv två på natten, och det var rätt så skoj. Det blev mest bilspel, av någon anledning. Lättsam underhållning liksom... och nu blev jag lite sugen på att spela här hemma också, hihi.

Passade på att sola lite igår också. Har ju fått en hemsk bonnabränna efter att ha jobbat utomhus så mycket. Det kanske inte blev jättemycket bättre, men jag gjorde i alla fall något åt saken. Ska nog sticka ut en stund idag faktiskt...

U2 360, så tyckte jag! (1 aug 2009)

Så har man varit på U2, och det var ju minst sagt spektakulärt. Jag och Anders O hade snackat om att inte gå in för tidigt, för att slippa den där dötiden som det är fram till bandet börjar spela. Lagom till förbandet hade jag i åtanke, men så blev det såklart inte. När vi käkat och tagit oss upp till Ullevi så var det inte mycket mer att göra än att knata in på arenan, med en och en halv timme till förbandet. Men men, det blev lite popcorn och läsk för min del, Anders tog en öl. Jag ville helst undvika toaletten, det var nog huvudanledningen till det. Den andra anledningen var nog att jag inte var särskilt sugen på det just då.

Förbandet, Snow Patrol, var väl rätt så bra. Bättre än förband brukar vara. Tyckte att de fick igång publiken lite grann, vilket gjorde det lite synd att det var så långt mellan att de slutade och att U2 började. De är ju dessutom irländare precis som U2, så lite humor hade de. Kul när de tillägnade låtar till någon slumpvis utvald snubbe (eller snubba) i publiken. De körde såklart sin hit, Chasing Cars.

Sen så var det som sagt en stund till U2 kom in, och när entrélåten spelades så fick jag lite gåshud, något som tyvärr inte höll i sig särskilt länge. De började med Breathe, Magnificent och Get on your Boots. Alla låtar som jag tycker är rätt så bra. Den sista där tycker jag själv är helt orättfärdigt sågad av pressen. No line on the Horizon kom med där med förresten. Fast det var inte riktigt fart på inledningen, precis som tidningarna skrivit om den föregående konserten. Jag kände mig inte helt med på noterna, och hade förväntat mig att känna mer liksom. Det var mer som att, "jaha, där är U2, så skoj" istället för "WOW, det är ju U2 på scenen, det är helt jävla underbart".

Sen så drog de igång med Beautiful Day. Då vaknade publiken till liv, och det gjorde jag nog också tack vare det. Personligen så tycker jag att det är en bra låt, men inte direkt en av deras bästa. Fast det behövdes något som kunde starta konserten på riktigt. Därefter kom en av mina favoriter, New Year's Day, och den var precis så bra som den alltid varit. Helt underbar version och nu pumpade blodet på allvar. Hade lite koll på vilka låtar som skulle komma, men var den här verkligten med bland de? Jag var i vilket fall som helst väldigt nöjd.

Sen kom Still Haven't Found What I'm Looking For, som de gjorde riktigt bra, men jag kände återigen att jag inte var helt på hugget. Detsamma gäller Stay (Faraway, So Close). Däremot kom jag igång lite igen när de spelade en av mina favoriter från den senaste skivan, nämligen Unknown Caller, som de gjorde i karaoke-version. Nåja, delar av den i alla fall. Stora delar av publiken verkade dock inte ha lyssnat på den senaste skivan, så det var inte särskilt stor uppslutning i sången.

Sen så började det flippa. Under Electrical Storm, förresten skitbra, så fälldes skärmen ner och blev utdragen från klons tak nästan hela vägen ner till golvet. Scenen exploderade i färger. Svenen var helt utfälld under City of Blinding Lights, och på slutet av Vertigo var den hela vägen ner. Riktigt häftigt! Därefter I'll Go Crazy... remix. Jag gillar!  Den följdes av en underbar version av Sunday Bloody Sunday. Fick lite tårar i ögonen där faktiskt, så bra tyckte jag att det var. Scenen helt täck i grönt ljus för att hylla de som protesterade mot resultatet presidentvalet i Iran för en tid sedan.

Pride (In the Name of Love) var också en sån där låt som jag hade stora förväntningar på, liksom One, men som inte helt gjorde att jag fick några överväldigande känslor. Däremellan Walk On för Aung San Suu Kyi, då en massa människor kom upp på scenen med masker föreställande den burmesiska frihetskämpen framför ansiktet. Politik var det va? Jajamen!

I slutet var det några låtar som imponerade massor på mig. Självklart slutar konserten på topp. Ultra Violet (Light My Way), With of Without You och Moment of Surrender ytterligare en skitbra låt från senaste skivan. Jag är väldigt nyfiken på hur Bonos jacka egentligen fungerade... det såg ut som om det var små lasrar som var insydda i ärmarna... imponerande! Kul när han hängde och slängde i mikrofonen som var nedsänkt från taket, hehe.

Bono skämtade lite också... bad om ursäkt för att han lånat pengar och för att han lovat att folk skulle få bo hos honom i Dublin. Han menade dock allt det han lovat, kl 4 på natten, hehe.

Det var en enorm tillställning. Synd bara att jag inte var mer på hugget själv, jag tror jag hade uppskattat det så mycket mer då. En liten minnesanteckning till nästa gång är att vara ordentligt utvilad när man ska gå på konsert, och att det förmodligen inte skadar med en öl eller två som stämningshöjare. Siktar på att kunna texterna lite bättre också så att man kan hänga med i låtarna som inte har karaokeinslag! Helt klart toppbetyg till U2, fantastiskt band som så ofta levererar världsklass!

Lite ledigt

Har lunch några minuter till, och sedan är man ledig i hela tre dagar. Känns som om det var en evighet sedan jag var ledig så många dagar i följd, men det var det väl egentligen inte. I vilket fall som helst var det ett tag sedan jag var hemma flera dagar i följd, och det ska bli lite skönt. Det kommer nog att spelas lite sims, och sen så kanske jag ska titta på etapperna av Tour de France som jag missade... nåt avsnitt av nån TV-serie blir det säkert också. Har lite mer planerat också, men vi får se vad det blir av med det. Har dessutom planerat att gå på bio, bara för att använda den gratisbiljett som jag fått och som snart passerar utgångsdatum.. typ! Jag vet i alla fall vad jag inte ska göra... jobba!

RSS 2.0