Poker igen

Körde min andra pokerturnering någonsin, och det gick något bättre en igår. Av 329 deltagande hamnade jag på plats 62. Jag tror att erafrenheterna från igår gjorde en hel del, men också att bristen på rutin gjorde att jag inte kom bättre. Hjärnan slutade funka efter någon timme och jag klantade till det rejält. När man väl hade blivit av med det mesta av sina pengar så hamnade man i ett dåligt utgångsläge och blev snart utmanövrerad av de andra spelarna. Jag är dock nöjd med resultatet, hade från början siktat på att hamna bland top 200, och det blev top 100. Kan inte räkna med att det blir så här bra imorgon, om jag nu bestämmer mig för att spela turnering. Har planer på att spela lite freerolls på expekt.com också... kanske blir nöjd efter det. Spännande som attans var det dock, trots att insatsen inte var så stor.

Mer reklam

Fick häromdagen reda på att det skulle bli reklamutdelning tre  gånger den här veckan, sammanlagt fem dagar. Kände att det var lite jobbigt. Det är så att vi ibland får två dagar på oss att dela ut och ibland får bara en. Nu fick vi alltså två ggr två och en ggr en. Man får förvisso in lite pengar på det, men fem dagar med reklam samma vecka känns lite väl saftigt. Nu visade det sig att det är manuell ibladning en av dagarna istället, och det gör en inte särskilt mycket gladare. Det innebär att man ska står och lägga ett reklamblad i varje Kb man har på rundan. Det har jag gjort en gång tidigare, och det tog en massa tid. Nä, sånt vill man helst inte vara med om. Bäst är det när allt går smidigt, som det gjorde imorse. Var klar kvart över fem (fast nu började jag ganska tidigt också) och det är en ganska så lagon tid att vara klar på. Nu var jag förvisso inte hemma förrän tio i sju, men det är en annan fråga.

Påkker

Nu är jag också fast i pokerträsket. Nå, inte egentligen, men jag har börjat spela lite i alla fall. Det började redan igår när Thomas tipsade om en sajt man kunde spela på. Blev medlem där och testade lite, men tyckte det var alldeles för rörigt och att man var tvungen att satsa alldeles för mycket pengar. Istället gick jag med på svenska spels sajt, som Anders O tipsat om. Tyckte direkt att det var mycket enklare att navigera och förstå hur saker och ting gick till. Det var dock lite svårt att spela på svenska, då man är ganska så van vid de engelska termerna från Celebrity Poker Showdown.

Saken är den att jag inte är nån som kommer att spela upp en massa pengar. Tänker satsa lite grann bara, lagom liksom. Det första jag gjorde för "riktiga" pengar var att gå med i en turnering med 5,50 kr i insats. Inte särskilt mycket alls. Det gick inte så jättebra precis, åkte ut efter bara en halvtimme och hamnade på plats 228 av 320. Nu har man den erfarenheten inför kommande turneringar. Ska testa imorgon igen, samma typ av turnering.

Två sorters reklam

Trodde att jag var ganska så rutinerad gällande reklamen på tidningsbärarna. Med detta menar jag att jag vet lite grann hur rutinerna är. Därför blev jag något förvånad när det dyker upp två olika slags reklam. Blev något konfunderad där en stund, stod och läste på lappen som följer med buntarna med reklam, funderade på om jag skulle ringa nattchefen. Kom till slut fram till att jag skulle dela ut båda på halva rundan, dvs göra som jag brukar men istället för att lägga en sak lägga två. Men det är ju lite uppseendeväckande att man planerat såpass uselt att det kommer två stycken samtidigt. Det ena var eko-hallen och det andra var ett prenumerationserbjudande från Kb. Nåja, ingen nytta med att gnälla, bara köra på liksom. Har faktiskt inte särskilt mycket reklam kvar egentligen, eftersom det går en massa på slutet av rundan (det står massor med brevlådor där i rad).

En natt till på den här rundan, sen får jag helt enkelt se hur det blir. Har blivit erbjuden att jobba "c:a tio dagar" på samma runda jag gick i tisdags (vilket dessutom är den första jag gick här i stan). Hoppas att jag får den, en lite längre period som ska ge lite mer pengar än sånt här hoppande som jag pysslat med hittills.

Vädret har dessutom blivit varmare, hoppas att det fortsätter. Nu är inte snö (som blivit till is på trottoarer, samt kvarlämnade snöhögar, också på trottoarerna) inga problem längre.

Den oskyldige mannen

Nu är jag klar! Har äntligen lyckats ta mig igenom Den oskyldige mannen av John Grisham. Har tidigare haft svårt för att läsa den för att jag blivit så upprörd över hur klantigt och illa hela den juridiska processen sköttes. En annan anledning har varit att språket varit ganska så stelt och tråkigt. Eftersom det är en dokumentär bok så saknas vissa av de litterära kvalitéer som man annars är van vid från Grishams sida. Nu blir det mycket upprepade händelser eftersom det är så verkligheten ser ut. Fick dock för en vecka sedan för mig att jag skulle göra ett nytt försök, och läste boken på väg ner till Simrishamn. Läste en massa sidor på bussen, och har sedan läst en hel del vid läggdags. Den andra halvan av boken är mycket trevligare att läsa än den första.Jag tror dessutom att jag på något plan lyckades koppla bort de där känslorna som tidigare gjort mig så arg. Jag brydde mig helt enkelt lite mindre och det gjorde saken lättare.

Den här boken kan jag rekommendera till de som är intresserade av den amerikanska juridiska processen, myndigheters och statliga institutioners misslyckanden när det gäller att ta tillvara medborgarnas intresse, samt vill läsa ett porträtt om en person vars liv inte bara är en dans på rosor, som det kanske kan vara annars.

Bokens undertitel säger en hel del om innehållet; Mord och orättvisa i en småstad

Bökig natt

Kändes som det var mycket mer jobb natten till idag än vad det varit tidigare nätter. Måndag brukar innebära extra, men idag var det nästan lite fånigt. I vanliga fall så är det Kb, Sydsvenskan, DN, Svenskan, NSK och DI. I morse var det följande;
 • Maxireklam (som ska under två dagar delas ut till alla hushåll som inte har Kb)
 • Söndagens DN (som alla som har DN hela veckorna ska ha, plus de som ska ha DN fre-sön, plus de som bara har DN sön)
 • Söndagens Svenska dagbladet (till alla som har svenska dagbladet i vanliga fall)
 • Hemmets veckotidning
 • DIX (nån typ av specialutgåva av dagens industri som skulle ut till vissa abonnenter, dock ej de som har DI i vanliga fall)
Tack vare söndagstidningarna så var det oerhört förvirrande i vissa lägen att hålla koll på vilka som skulle ha både måndagens och söndagens tidning. Hade fått en extralista, men där låg bladen i oordning, typiskt nog. Som tur var hade jag inte särskilt många ändringar på den rundan. Dessutom så var det tack vare allt det här extra mycket man skulle köra omkring på. Var tvungen att dumpa reklam ute på rundan och sen köra för att hämta resten av tidningarna som jag lämnat kvar på upphämtningsplatsen. Det hela slutade med att jag var kvar halv sju, vilket ska jämföras med fem i halv sex som jag var klar i fredags.

Inatt blir det kanske en natt på en annan runda, och sen resten av veckan på den som jag gick på inatt. Eller så blir det bara på den rundan jag gått hittills, vet inte ännu!

Helgnöje

Oj vilken helg det har varit. Har träffat folk varje dag faktiskt, vilket är ovanligt för min del. Tre dagar i rad har jag varit social, mycket trevligt!

I fredags spelade jag, Linda (som var nere från Lönneberga och hälsade på) och Thomas bowling. Mycket trevligt, och sedan gick vi hem till Thomas och kollade Let's Dance (!?) och spelade PS2. Drack lite öl, lagade mat och umgicks, hade det trevligt helt enkelt.

I lördags hängde AJ också med till Thomas. Hade bestämt att vi skulle laga mat där igen och kolla på melodifestivalen. Den här gången blev det lite fler människor. Lindas systrar var också med, Fanny med sin pojkvän Fredrik och Anne med sina små barn Isak och Liam! sen så var det ju Linda också såklart. Väldigt trevligt. Kom dit lite tidigare tillsammans med AJ för att spela lite XBOX360. Körde RacePro och Street Fighter IV. Det var riktigt kul det med.

Idag sov jag till tolv, eftersom det var jobb som vanligt (nätterna mellan lördag och söndag). Stack nästan direkt ner till stan för att träffa Anders O. Stack till kinarestaurang och åt kinabuffé. Riktigt mätt blev man, frukost och lunch i ett liksom. Satt där och snackade och hade det trevligt en stund. Kaffe blev det också innan Anders var tvungen att hoppa på Charlie the chu chu och åka hem till Karlshamn.

Leve den fria högskolan!

Lyssnade på Studio ett från igår, och fick reda på att Malmö Högskola ska ha en kurs i marxistisk teori nästa termin. Detta handlar om en distanskurs på totalt 7,5 HP, och ska sträcka sig över hela terminen. Detta tyckte inte jag verkade särskilt kontroversiellt, Marxistisk teori har haft en stor genomslagskraft genom åren inte bara för kommunister utan även för andra politiska och teoretiska inriktningar. Nu är det dock så att det finns kritiker till att det genomförs en sådan kurs, och jag förstår inte riktigt varför.

Vice ordförande för MUF, Andre Assarsson menar;

"Det som upprör oss i MUF det är att man väljer år 2009 att uppmärksamma på ett sätt som gör att man ägnar en hel kurs  åt en tänkare vars idéer som är ansvarig till massmord, svält och elände varhelst man än praktiserat dem, och det är upprörande"

Jag tycker också att "massmord, svält och elände" är upprörande, men jag kan bara se en indirekt koppling till de brott som kommunismen genomfört genom åren. Visst, exempelvis Sovjetunionen hade väl hämtat sin ideologiska grund från Marx, men sen hade man utvecklat sin egen ideologi, men framförallt hade man utvecklat en praktik som inte hade direkt med Marx att göra, som jag ser på saken. Jag har aldrig läst att Marx ska ha förespråkat "massmord, svält och elände", det är något som Andre Assarsson får stå för.

Det är uppseendeväckande att en företrädare för Moderaterna går ut och säger, i princip, att man inte ska undervisa om Marx teorier. Han hävdar förvisso att man ska inom samma kurs visa upp alternativ, som då ska vara liberala enligt honom själv. Själv anser jag att man måste visa upp en kritisk bild av allt som undervisas på högskolan, och att det säkert kan göras inom ramen för en kurs som handlar om marxistisk teori. Med tanke på hur stor genomslagskraft liberalt tänkande har i samhället idag så anser jag dessutom att en kurs om ett alternativ till detta är oerhört viktig. De strömningar som går genom samhället idag är definitivt av högerliberal prägel, och det är dags att stanna upp och tänka om. Är det verkligen så vi vill ha samhället? Jag tror att en och annan idé kan komma från Marx, även om det förmodligen inte skulle vara det stället jag hade letat på först.

På frågan om politiker ska bestämma om politiker ska bestämma vad det ska vara för kurser vid högskolor svarar Andre Assarsson;

"Nä vi är de som går i bräschen för att universiteten ska vara fria, för att vi ska ha en fri utbildning i Sverige"

Det låter lite motsägelsefullt att å ena sidan mena att man inte ska ha en kurs i marxisitsk teori, och å andra sidan mena att universiteten ska vara fria. Att från politiskt håll ens ge sig in i en debatt angående en kurs existens är ett tecken på politisk styrning, eller åtminstone ett försök till det. Att vara så ignorant, som Andre Assarsson är, gällande den möjlighet till kritisk granskning inom ramen för högskolan är förvånande. Att inte ha kunskapen att det sker en kritisk granskning gör att man funderar på om personer som fäller ett sånt uttalande ens har uppmärksammat vad som pågår på högskolan.

Lennart Olausson, rektor vid Malmö högskola svarar;

"Men man kan inte sätta direkt likatecken mellan Marx och Marx idéer på 1800-talet och den hur man använder sig av hans idéer"

Detta är helt rätt enligt min åsikt. Man måste skilja på idéer å ena sidan, och å andra sidan hur dessa idéer uttolkats och sedan förvridits till något helt annat. Det är dock viktigt att se hur Marx teorier har uttolkats av andra och hur det har använts av andra för att se hur det exempelvis bidragit till de brott som utförts i kommunismens namn.

Andre Assarsson poängterar att han läst vid Lunds Universitet, där han gått en kurs som tagit upp flera olika teoretiska inriktningar. Det är så det brukar gå till, och Malmö Högskola har säkert ett flertal olika sådana kurser. Inom historia, idé- och lärdomshistoria, statsvetenskap eller internationella relationer. Jag har själv läst flera såna kurser där, och på andra ställen. Varför ska man inte kunna ha en kurs som fokuserar kring en tänkare? Varför måste man ha en allomfattande kurs bara för att kunna kritisera? Jag får dessutom en känsla av att Andre Assarsson på något vis nedvärderar Malmö Högskola eftersom han har gått vid Lunds Universitet. Snobberi tål jag inte!

Dessutom tror jag att Andre Assarsson inte hade blivit upprörd om Malmö Högskola startat en kurs om en konservativ eller liberal tänkare. Nej, det här är en diskussion som en politiker inte ska ge sig in i, eftersom det i slutändan alltid kan misstänkas vara försök politisk styrning. En intellektuell debatt angående Marx hade varit att föredra! Men vänta, det är ju precis det som kommer att hända på Malmö Högskola i höst!

Leve den fria högskolan!

Uppsatsen/utredningen

Det är inte helt på topp här egentligen. Snackar om skolan nu. Det började redan förra terminen. Energin och drivkraften bara rinner ifrån en, eller som det är nu så har det runnit iväg. Jag kanske har hållit på med att plugga för länge, och att man nu börjar bli trött på det. Har varit i perioder där det tagit emot tidigare, men det har inte direkt varit sammankopplat med att jag pluggat länge, det hände exempelvis andra terminen jag pluggade på högskolan, och sen några terminer senare. Jag tror snarare det har att göra med att jag inte riktigt vet vad jag ska göra eller hur jag ska göra. Det är den bristen på tydlighet som gör det så jobbigt att ta tag i. Har ingen aning om var jag ska börja med den här uppsatsen, och känner inte att jag får något stöd ifrån handledaren. Det är inte så att jag kört fast, så känns det inte... jag har inte ens vridit om startnyckeln ännu, om man nu ska använda sig av en liknelse. Sitter i bilen med bältet på, har justerat speglar och säte, satt på förarhandskarna och solbrillorna... det är bara att köra! Var är nyckeln?

Nej, nu ska jag fokusera på att få något gjort. Dags att sluta sitta och gnälla. Ska skriva något mer konkret utifrån vad jag fått från besöken på skolan, skicka in det till handledaren och sen se om jag får något tips om teorier jag kan använda mig av. Jag behöver inte något konkret, utan mer en riktning åt vilket håll jag ska titta på. Detta kommer att lösa sig, helt klart!

Jobb igen

Så, nu har man börjat jobba igen, på sätt och vis. Hade inget i tre dagar, och det började kännas lite segt. Nu har jag jobb imorgon, söndag (som vanligt) och fem dagar nästa vecka (förutom söndag). Känns lagom typiskt att man ska behöva jobba på ett distrikt med en massa villor när det är så kallt som det är just nu. Nåja, det var kallare i fredags förra veckan, det är nog bland det värsta jag varit med om hittills. Tänk så "bra" distrikt man hade i början, borträknat det allra första kanske. Det var i närheten och det var mycket trapphus, precis så jag gillar det. Nu är det väl ett ganska så ok distrikt, det är lugnt, men jag är glad över att jag slipper dela ut reklam där. I vilket fall som helst så är det gött att tjäna lite pengar, det jag jobbar för nu kommer jag att få i slutet av mars...

Tandläkarbesöket

Tandläkarbesöket gick alldeles utmärkt. Hade bara lite tandsten, och så fick jag en påminnelse om att försöka borsta tänderna längst in (visdoms) lite mer än vad jag gjort. Det är lite besvärligt att komma åt, och man slarvar för att man är lat. Tyckte att tandhygienisten var trevlig och lätt att snacka med, när man inte gapade så mycket man bara orkade, så det hela gick väldigt smidigt. Det var ett tag där när hon höll på att slipa bort tandstenen som det var lite jobbigt. Man befinner sig i en situation som inte är helt bekväm så att säga. Särskilt dyrt blev det inte heller, tack vare det allmänna tandvårdsbidraget, det är ju alltid tacksamt att få lite rabatt. Ska dit om två år igen, och bli kallad den gången. Tycket det känns som ett ganska så bra mellanrum mellan besöken.

Faktum är att jag redan förra året vid den här tiden hade tänkt boka en tid till tandläkaren. Hade skrivit stort i kalendern "boka tandläkaren", men utan att komma loss. Gött att ha det gjort nu i alla fall. Jag är inte direkt en person som har mycket problem med tänderna i vanliga fall, men om man vet att det är bra känns det mycket bättre än om man bara gissar att det är ok.

Passade på att träffa Timmy när jag väl var i Simrishamn. Det blir ju inte så ofta nuförtiden. Satt nere på Mårtens och drack kaffe (jag åt dessutom årets första semla för min del) och snackade. Gratis påfyllning var det så det blev ett par koppar. Gott kaffe var det dessutom, sånt är uppskattat, särskilt när man inte dricker det så ofta nuförtiden.

Umgicks med AJ efter att jag kommit tillbaka till K-Stad. Först var vi på Barbacka och hälsade på min farbror där, drack lite té. Sen stack vi hem till mig, käkade pizza och kollade snooker. Det var najs.

Snart där

Är i Simrishamn nu! Typiskt nog så passar bussarna dåligt. Ska till tandläkaren tjugo i två, och bussarna kommer in ungefär tio i varje timme. Så det blir bara till att vänta då. Förberedde ytterligare en tandborstning här, som om det nu skulle göra någon nytta. Om det nu var tre år sedan så innebär det att 1000 dagar gått sedan sist jag var hos tandläkaren, och om man nu ska följa rådet att borsta två gånger om dagen så blir det 2000 gånger. Shit alltså, tusen dagar, det låter hemskt mycket. Hursomhelst så lär inte en extra gång idag göra någon skillnad, och särskilt slarvig med tandborstningen har jag faktiskt inte. Däremot har jag slarvat med tandtråden, som jag fått rådet att använda flera gånger. Nåja, får väl ta tag i det efter den här gången, om jag nu orkar med det. Är ju faktiskt lite jobbigt att hålla på med tandtråd, särskilt på kvällen när man är trött och vill sova. Egentligen borde man borsta, och köra med tandtråd lite tidigare på kvällen, efter att man ätit kanske. Det förhindrar kanske småätande, och man får det gjort ordentligt. Vi får se hur det går med den saken.

En kvart kvar, sen måste jag nog sticka iväg! Wish me luck!

Tandläkarbesök väntar

Oj oj! Ska till tandläkaren idag! Det avr typ tre år sedan jag var där senast, och hoppas verkligen att jag inte har något strul därinne, i käften! Tror egentligen inte att jag har det, har ju faktiskt inte haft det tidigare i nån större utsträckning. Nej, det ska nog gå bra. Nere i Simrishamn är det, tack vare att jag fick en tid där mycket snabbare än här i Kristianstad. Tänkte passa på att hälsa på Timmy när jag väl är där nere, det var ju ett tag sedan, brukar ju bli så. Hade egentligen tänkt käka lunch med farsan också, men eftersom han är och söker jobb i Köpenhamn så gick det inte så bra. Hoppas lite att han får det jobbet också.

Förkylningen hänger kvar fortfarande. Kände att den var på väg bort för ett par dagar sedan, men sen verkade det stanna till på något vis. Planerar att göra ytterligare en comeback på gymmet i slutet av veckan, kanske redan på torsdag. Irriterande att det tar sån tid att bli frisk.

Böcker på gång

Läste klart den tolfte (sjätte på engelska) av böckerna om Sagan om drakens återkomst i lördags. Nu har man nått till mitten, om man nu räknar hur många som getts ut på engelska. Har alltså mycket att se fram emot, och jag var riktigt sugen på att med en gång beställa de två kommande svenska utgåvorna, men jag lugnade ner mig. Det finns faktiskt annat att läsa, inte bara den som jag började läsa för nåt år sedan utan även nästa Harry Potter, fortsättningen av The Dark Tower, Millennium-serien och gud vet vad. Jag får tips om böcker från höger och vänster så jag vet inte vad jag ska läsa. Det gäller helt enkelt att inte lyssna på alltför många tips och istället välja det man vill läsa. Dessutom lär det inte dröja alltför länge innan jag tar tag i Drakens återkomst igen, är sugen på att få reda på fortsättningen där.

Redhawks - AIK 6-2

Så, nu är jag tillbaka i Kristianstad igen efter något dygn ute på vägarna. Igår var det som sagt ishockey i Malmö. Hängde med farsan och Annika för att se på när Malmö Redhawks mötte AIK. Hade inte så stora förväntningar så jag blev mäkta imponerad när laget jag höll på (Malmö) vann med hela 6-2. Snacka om stämning det var i Malmö Arena dessutom. Fullsatt och publiken var verkligen med på noterna, något helt annat än det var första gången jag såg Malmö spela i den gamla hockeyladan Malmö Isstadion. Nä nu jäklar, 12 300 tjöt och applåderade varje gång det blev mål och när matchen slutade. Nästan hela stadion stod och applåderade under de sista två minuterna, när AIK försökte, förgäves, med att trycka in ett reduceringsmål. Det här var riktigt häftigt, något som man skulle vilja vara med om igen. Hoppas verkligen att man lyckas knipa play-offplatsen så det blir några matcher till. Just nu står det och väger, ingenting är klart.

Nu gillar jag nog hockey igen, faktiskt!

Det blev bara tre

Sista dagen på den senaste rundan är klar, det blev till slut bara tre dagar. Känns väl lite sådär, men jag klagar inte. Ikväll bär det av mot Malmö. Ska kolla på hockey där, och det är ju ändå ganska så paktiskt att jag blev ledig idag. Nu behöver jag inte tänka på att åka hem och lägga mig eller så, nej, nu kan jag hänga med farsan och Annika istället och ta det lite lugnt där. Imorgon har man visserligen planer, men det är inte förrän på eftermiddagen, så man kan ju sova ut.

Kyligt som tusan var det natten till idag. Detta gjorde så att det var is från dagens smältvatten lite här och där. Dessutom var snön stenhård, vilket inte gjorde det lättare att ta sig runt på rundan. Dessvärre tror jag dessutom att min mp3-spelare håller på att sjunga på sista versen, den strulade ordentligt igår. Det är tragiskt, så det är nog snart dags för en ny. Jag tror jag haft den i sex år nu, och den har tjänat mig väl under den tiden.

Snöhelvetet del 2

Skrev igår att jag hoppades att folk skulle ha vett nog att röja undan snö från trottoarerna framför sina hus. Det var några som hade gjort det, faktiskt. Dessvärre var det dock inte alla. Vissa hade bara rensat framför grinden, och vissa andra hade skitit i det totalt. Jag tycket det är skamligt, att folk inte tar sitt ansvar och röjer undan så att man ska kunna komma fram och dela ut tidningar. Nu är det kanske vissa som är mindre kapabla att genomföra en sån sak, men det borde åtminstone finnas någon form av samarbete längs en gata. Nej, här skottar man framför egen dörr och bryr sig inte om helheten. Det var nåt pucko som lämnat en stor driva med snö på trottoaren, säkert mer än en meter hög och än mer i omfång. Så ska man inte göra, eller? Tänkte först att man skulle bestraffa sådana som inte sköter sig, men det är kanske lite väl hårt. Att börja samarbeta i ett område kanske hade varit bättre. Att hjälpas åt med att få saker och ting gjort istället för att bara tänka på sig själv.

Nä, det med samarbete är bara naivt tänkande. Faktum är att folk undlåter att röja undan snö beror på okunnighet. Man vet helt enkelt inte om vad man har eller inte har för ansvar. Till dessa räknas dock inte de som faktiskt skottar undan snön.

Snöhelvetet

Slet som ett djur inatt. Det var riktigt jobbigt. Det var så att jag ska jobba på ett nytt distrikt de kommande nätterna, och detta distrikt ligger till stora delar på ett villaområde. Nu fanns det dock en ansenlig mängd med mindre trapphus också, men det innebar att jag var tvunden att använda cykeln. Blöt snö i ganska stora mängder är inte bra när man ska cykla omkring med en cykelkärra. Nä, det var inte skoj alls, allting tog mycket längre tid än vad det annars hade gjort, så jag hoppas innerligt att folk röjer undan snön från trottoarerna, annars lär det inte bli bättre.

Testade en ny väska till cykeln på jobbet idg också, den var till mer besvär än nytta, särskilt när man skulle lasta på och av den. Skickade tillbaka den till tidningsbärarna, jag kör på som jag gjort innan, jag vet att det funkar och det passar mig bättre.

Ute och jobbar, på dagtid?

Idag var jag ute och träffade min chef på tidningsbärarna. Det var så att de ville att jag skulle börja gå en ny runda inatt, utan att jag lärt mig den. Jag sa att jag kunde sticka ut och kolla på egen hand nu under dagen, men att jag behövde karta och lista för att göra det. Så det var därför jag var på kontoret, för att hämta de sakerna. Drog ut och kollade in rundan sedan, tog någon timme. Tack vare att det var kallt och framför allt blåsigt så frös jag som attans efter den stunden. Detta blir den tionde rundan jag går sedan i september, två i månaden, det är inte illa.

Sju sanningar

Blev utmanad av Anders (anders@whypoc.dot/slash!). Det är en av de sakerna som brukar cirkulera bland bloggar men som inte nått mig förrän nu. Dessa är reglerna;
 1. Länka till den som har utmanat dig.
 2. Berätta sju sanningar om dig själv.
 3. Utmana några personer i slutet av ditt inlägg, om du vill.
 4. Kommentera hos personerna du utmanat.
Sju sanningar då!

 1. Jag är en ganska så moralisk människa. Med moralisk menar jag att leva efter de värderingar man bär på. Jag har en bestämd åsikt i frågor som rör droger och fusk i allmänhet, det är dåligt. Om jag inte har en egen uppfattning, kanske inte bestämt mig så lär det märkas när jag säger "å andra sidan".
 2. Jag är dålig på att hålla kontakten med folk, i allmänhet. Det har dock blivit bättre på den fronten.
 3. Jag föredrar tv-serier framför filmer. Jag tycker att det lite kortare formatet är utmärkt.
 4. Fika är en av de trevligaste sysselsättningarna jag känner till. Det är hur gött som helst att sitta på ett café och bara få dagen att försvinna genom att umgås med trevliga och roliga människor. "Chilla" är helt enkelt ett bra koncept.
 5. Jag tycker inte om att behöva förlita mig på andra människor för att få något gjort. Om man ska få något gjort får man göra det själv. Bara för det behöver det inte betyda att jag är särskilt flitig.
 6. Hade under lång tid planer på att bli författare, men man kan väl inte vara författare om man inte skriver nåt, eller hur?
 7. Är väldigt förtjust i lakrits & salmiak, särskilt när det gäller halstabletter. En ny favorit är Fisherman's Friend - Blackcurrant

Jag utmanar Clara & Jennie

Världens undergång - nya röstningsregler!

Hehe, sitter och njuter något av att melodifestivalen blivit "förstörd" för så många människor. Det är så att man kommit på lite nya grejor när det gäller röstningen, och att detta tydligen upprör en hel nation. Det är åtminstone så det verkar när man läser Aftonbladet. Jag vet inte, men tycker inte andra att det är överdrivet att använda sig av ord som "röstningsfiasko"? Det känns som man på redaktionen tagit i så att huvudena nästan exploderat. "I en undersökning på aftonbladet.se ansåg sent i natt 82 procent att duellerna förstör folkfesten." Hihi, man har förstört "folkfesten". Har inte Melodifestivalen länge varit ett spektakel snarare än en folkfest? När jag tänker folkfest så är det snarare nyårsafton, midsommarafton eller någon annan slags större högtid.

Catya från Vällingby säger; "Melodifestivalen har tappat all sin glans på grund av alla deltävlingar och konstiga regler. Inte roligt att följa spektaklet längre". Men grattis då! Man har ju kört med deltävlingar och konstiga regler hur länge som helst, det är inget nytt. Märkligt att folk verkar snooza sig igenom 2000-talet, men förstår väldigt underhållande.

Jonathan Fagerlund, som tydligen deltog igår, tyckte att reglerna var virriga och sa att han inte förstod. Är det inte bra att förstå reglerna i en tävling där man deltar? Nej, det bekräftar nog snarare att popstjärnor inte behöver ha mycket mer än spån i sina huvuden för att för delta i melodifestivalen.

Vad gäller musiken var den väl knappast särskilt minnesvärd. Kanske borde man se över det istället?

Kul helg

Typiskt nog så har man börjat dra på sig en förkylning, lagom efter att man börjat gå och träna igen. Känns ju inte så kul att behöva ta ett uppehåll precis efter att man börjat igen. Har ont i halsen och börjar bli snuvig dessutom. Stannade på vägen hem i affären för att köpa honung att ha i mitt te. Hoppas att det kommer att lindra något.

På tal om att vara på väg hem, jag har varit i blekinge sedan igår. Började med att jag åkte till Jämshögs folkhögskola för att pyssla lite med arbetet som jag ska göra där under terminen. Efter det bar det av till Karlshamn där vi gick på after work. Lite folk man kände och lite folk man inte kände, laddade upp med social aktivitet ordentligt. Slutade med att ett litet gäng var hos Anders och drack hans whiskey, hihi.

Idag så har det varit än mer social aktivitet. Träffade en kompis till Anders och vi käkade lunch och fikade sedan en stund. En väldigt trevlig helg måste jag säga, sån som man behöver lite då och då. Komma bort från tråk-Kristianstad är alltid bra.

Nu är det dags för melodifestival... tjoo!

Comeback på gymmet

Fick mitt kort från studentkåren idag, och passade på att sticka ner till gymmet för att förnya mitt kort där. Härligt att få lite rabatt ibland. Tog och körde ett pass samtidigt, och det var jobbigt såklart. Det var tre månader sedan jag var där sist, ungefär, och jag körde inte riktigt lika tungt som sist, men det kändes desto tyngre. Lite fler gånger och sen så är man tillbaka i gammal god form igen. Ska försöka komma dit två-tre gånger i veckan, det är väl ganska så standard? Passade på att köpa ett par nya shorts, eftersom mina gamla börjar bli lite väl... gamla. Hoppas bara att jag inte får alltför mycket träninsvärk bara, jobbigt att springa i trappor när man har ont överallt, hehe.

Ett historiskt steg i fel riktning

Läser att regeringen vill bygga ut kärnkraften. Vad är det för idioter som svenska folket valt egentligen? Jag tror inte att man vid förra valet visste om att det skulle bli såhär. Det är ett svek mot folkrörelsen mot kärnkraft som var stark på sjuttiotalet, det är ett svek mot folkomröstningen 1980, och det är framförallt ett svek mot riksdagsbeslutet angående en avveckling och varenda riksdagsbeslut som togs i frågan ända sedan dess (varje år fram till 1996 har jag för mig). Nej, det här är inte ett steg framåt, det är ett steg bakåt, rakt in i käftarna på ett nytt energiberoende och ytterligare minst 30 år där förnyelsebara energikällor hamnar i bakgrunden.

Hur kommer man att resonera när det går igenom ett beslut om att det är ok att bygga ut kärnkraften? Jo, det kommer att bli så att man inte kommer att satsa lika mycket på förnyelsebara energikällor. Man kommer att tänka att det inte behövs satsningar på framtidens energikällor, då kärnkraften kommer att stå för lika stor del (om inte mer) av Sveriges energiförbrukning. Nej, det här är inte rätt väg att gå, och vi har inte råd att gå ner i en återvändsgränd angående energifrågan. Det är dyrt, dyrt, dyrt!!! Dyrt att bygga, dyrt att köpa in bränsle, och det är framförallt dyrt att lagra (när de väl kommit på ett sätt, vilket de inte har). Dessutom kommer det att bli dyrare i framtiden då bränslet är på väg att ta slut.

Detta är idioti! Jag är fruktansvärt besviken på hur regeringen vänder sig när det börjar blåsa snålt. Kan vi lite på svenska politiker? NEJ! Ett riksdagsbeslut är inte värt någonting när det väl blivit ny regering, även om det är samma partier som varit med och röstat igenom beslutet som sitter där. För att citera en artikel från Aftonbladet 2006 (15 juni) - Ett historiskt steg, men ett steg i fel riktning för de väljare som bryr sig om miljön och den alternativa energin.

Slitig natt

Blev igår uppringd av chefen som frågade mig om jag kunde gå ytterligare ett distrikt natten till idag. Det rörde sig alltså om att gå två distrikt samma natt, och visst var jag sugen. Satt och funderade på det en bra stund, vägde fördelarna mot nackdelarna. Jag frågade om lite feedback från Linda, som kom med ett förslag som egentligen var precis vad jag själv tyckte, även om det var svårt att få fram. Skit i det ena distriktet. Det var precis det jag gjorde också. Tog naturligtvis det som ger mest betalt, vilket chefen tyckte var en utmärkt idé också.

När jag väl var ute i natten och delade ut tidningar så var jag glad för att jag inte tagit på mig mer jobb än så, för det var slitigt. Det var bra väder till en början, men sen började det snöa och regna och man blev kall och blöt. En märklig sak var att jag fick massor med Kb öve, och jag vet inte varför. hade jag inte bättre koll på rundan än så? Nej, det måste ha varit nåt fel helt enkelt. Jag får se om jag ska dela ut på det distriktet inatt också, för det vet jag inte ännu.

Angående kärnkraften

Ny kärnkraft är inte en lösning för framtiden. Vissa kärnkraftsivrare använder sig felaktigt av den globala uppvärmningen för att förespråka nybyggnation av kärnkraften. Det är inte en lösning! Lösningen på problemet är en satsning på alternativ, hållbar energi. Kärnkraften är inte hållbar. Kraftverken drivs av uran, som håller på att ta slut, det är alltså idiotiskt att satsa på ett energislag vars bränsle är på väg att ta slut. Lösningen på den globala uppvärmningen ligger någon annanstans. Om man på allvar satsar på nya förnybara energikällor så kan man kunna ersätta kärnkraften. Detta måste dock ske tillsammans med en minskad förbrukning.

Dessutom finns det ett riksdagsbeslut, baserad på en folkomröstning, om att man ska nedmontera kärnkraften. Om man ska börja bygga nytt är det ett steg i rakt motsatt riktning från detta beslut. Ska inte riksdagens beslut respekteras bara för att det gått lång tid? Kan vi ens lite på att riksdagen håller sig till tagna beslut i framtiden?

Vi har varit beroende av kärnkraften alltför länge, det är dags att göra oss av med detta beroende. Om vi bygger nya kärnkraftsreaktorer bygger vi in oss i ett fortsatt beroende. Det är dags att gå in i framtiden istället för att stå och stampa i historien. USA har nyligen kommit på att man inte kan fortsätta satsa på olja, ett energislag som också är passé. Ska Sverige bli ett bakåtsträvande land?

Tandvård

Har länge tänkt gå och beställa en tid för undersökning hos tandläkaren, men det har inte blivit av. Nyss gjorde jag dock det, och tänkte att jag skulle gå till folktandvården här i Kristianstad. Blev smått chockad när jag upptäckte att det skulle ta 6 månader innan jag skulle få någon tid för undersökning. Sa att jag skulle avvakta, tänker då inte gå och vänta ett halvår innan jag ska bli undersökt. Ringde istället till folktandvården i Simrishamn, där jag gått fram tills jag flyttade därifrån. Fick en tid om två veckor. Visst, man ska åka dit och tillbaka, men kan jun passa på att hälsa på farsan samtidigt.

Blodgivning och träning

En fara med att gå och lämna blod, eller kanske inte gå och lämna utan snarare det som sker efteråt, är att om man slappnar av det minsta så blir man sååå seeeg. Kom in genom dörren och satte igång TV-skrället, som visade från VM i Alpint. Fint tänkte jag, då kanske man får se nån svensk ta medalj. Dessvärre blev det ingen medalj, men jag blev så trött att jag knappt orkar röra på mig. Vill bara sitta ner och sitta, kanske sova lite också, men nej! Det ska jag inte göra, sova dvs. Jag fick åtminstone en fin T-shirt, som förhoppningsvis är i rätt storlek. Några järntabletter fick jag också att gnaga i mig, hade 143 i blodvärde jämfört med 142 som jag hade förra gången. Nåja, det är bara till att knapra och hoppas på det bästa.

Blev ordentligt sugen på att börja träna igen. Detta var i söndags och igår. Dessvärre hade jag inte betalt kåravgiften, så det skulle betyda dyrare kort på gymmet, så jag betalade avgiften och väntar på att kortet ska dyka upp så jag kan börja träna. Har den senaste tiden märkt av en viss muskelförslappning, vilket är helt naturligt om man inte håller alla sina muskler igång. Hoppas kortet kommer så att jag kan gå och träna på torsdag, och studentkåren i Kristianstad brukar vara ganska så snabb med att skicka ut. Åtminstone där är det ordning och reda.

Snabb runda

Uj vad det gick snabbt inatt, på jobbet. Delade ut all reklam och ändå var jag klar på mindre än en och en halv timme. Dessutom var det inte tillräckligt med reklam för att täcka hela distriktet, vilket är lite udda. Gubben som går där är inte direkt förtjust i reklam, eftersom han inte tycker att man tjänar pengar på det. Kvittar väl? Man ska ju göra sitt jobb, så det så! I vilket fall som helst så kostade jag på mig att snacka med en annan kille som delar ut tidningar, som jag gick bredvid på ett distrikt för en tid sedan, det var lite trevligt. Inatt ska jag dela ut några adresserade kuvert, och det lär inte ta så lång tid heller.

Det som irriterade lite var att trapphusen inte går att komma in i förrån fyra minuter över tre. Stod och testade hela tiden fram till det gick att öppna, det ska jag verkligen tänka på till kommande natt. Vill inte stå där som en idiot och frysa. Dessutom var det väldigt sjaskiga trapphus, fy fan, där vill man verkligen inte bo.

Äras den som äras bör

Läste att Sahara Hotnights ska släppa en ny skiva. Så kul tänkte jag tills det framkom att det var en cover-skiva. Besvikelsen var stor! Jag hade helst sett en helt ny platta med helt nytt eget material. Det är inte så att jag helt är emot covers, det kan faktiskt vara kul att artister gör andras låtar i en annan tappning. Några av mina favoriter är faktiskt covers, det går inte att komma undan. Det som jag dock är missnöjd med är att man ger ut en hel skiva med covers. Vad är det för nytta med detta? En singel här och där kan man leva med, eller ett b-spår på en singel med en egen låt kanske, men en hel skiva? Till på köpet har de mage att ta ut fullpris för denna platta, och detta gäller inte bara Sahara Hotnights, det gäller även andra band som ger ut hela skivor med bara andras låtar.

I en tid när det allt mer pratas om fildelning, det vill säga spridningen av copyrightskyddat material på internet, så är det märkligt att artister ska tjäna pengar på andras låtar. Fildelare tjänar inget på att sprida någons musik, men när en artist ska göra det, då är det helt ok. Visst, kostnaderna som medföljer en inspelning måste naturligtvis täckas upp på något sätt, men 149 spänn per skiva ger vinst, som inte är berättigad enligt min åsikt. Även om jag nu råkar tycka om Sahara Hotnights som band är detta för mycket. Jag vill gärna lyssna på skivan, men att betala lika mycket pengar som för ett helt egenproducerat verk gör jag inte. Om skivan istället kostat 100 kronor hade jag nog funderat mer på saken, men inte 149, definitivt inte.

Äras den som äras bör

Försov mig

Försov mig idag. Skulle stiga upp halv två (på natten) men när jag vaknade till och tittade på klockan stod den på kvart i tre. Upp snabbt som tusan och ringde sedan till nattchefen för att berätta att jag skulle bli lite sen. Tydligen gjorde det inte så mycket då tidningarna precis hade kommit in då. Hur kunde jag då försova mig? Jo, jag tittade på vilken tid jag ställt klockan på, och det stod det klockslaget som jag gick och la mig. Jag hade alltså inte tryckt in någon ny tid utan bara aktiverat väckarklockfunktionen. Klantigt som tusan, men jag är glad över att jag vaknade innan nattchefen hunnit ringa mig, för det hade inte känts särskilt kul.

Annars så gick det bra. Det känns som rundan har vuxit de senaste veckorna. Fler och fler trapphus läggs till, inatt var det två nya. Dessutom var det en del man var tvungen att fixa i listan, precis som förra veckan. En gång har jag inte behövt lämna in en lista för ändringar, det är verkligen ett arbete som aldrig blir klart, särskilt inte när det kommer såna här kampanjer som DN har. Massor med nya DN de senaste veckorna, och de flesta har hamnat fel i listan. Irriterande, verkligen.

Natten som kommer är på ett litet pyttedistrikt. Ska bli kul att se hur lång tid det tar, hehe. Det lär inte börja bli ljust som det blev idag när jag var på väg hem.

RSS 2.0