Frågor angående IPRED

Jag har funderat lite på det lagförslag som inom kort tid ska diskuteras i riksdagen, nämligen IPRED-lagen. Det är säkert många som känner sig oroade över det faktum att företag ganska så godtyckligt ska kunna begära ut användarinformation från ett internetföretag, via IP-adresser. Jag skulle exempelvis inte vilja att ett företag ska kunna se allt vad jag gör på nätet, även om detta är helt lagligt. Min integritet går faktiskt så långt att jag inte vill att staten ska kunna se vad jag gör, även om det är lagligt. För tillfället begår jag inga olagligheter på nätet, vilket kanske bör tilläggas.

Jag har alltså några funderingar angående IPRED. Då det är ett civilrättsligt mål ligger bevisbördan på den som påstår någonting. Om en rättighetsinnehavare (Ingvar) påstår att (exempelvis) Sven laddar ner rättighetsskyddat material så ligger därmed bevisbördan på Ingvar och inte på Sven. Men om Sven vill bevisa sin oskuld, vilket han gör genom att påstå att ingen olaglig handling har gjorts, måste bevisbördan i så fall ligga på honom och inte på Ingvar. Hur kan Sven bevisa sin oskuld? Går det ens att bevisa att man inte har begått en handling? Enligt mitt sätt att se på saken kan man bara bevisa en handling, och om det finns medhåll från domstolen att Sven har begått en olaglig handling blir det per automatik en dom mot honom. Detta sker då Sven inte kan bevisa sin icke-skuld då en o-handling ej går att bevisa.

Äger verkligen ett företag (exempelvis Universal Music Group) upphovsrätten till musiken som är utgiven på deras bolag? Är det inte skaparen som äger upphovet till exempelvis en låt? Läser på Wikipedia att enligt Bernkonventionen så kan inte upphov överlåtas till någon annan, utan innehas automatiskt av skaparen själv, vilket innebär artisten/kompositören. Avtal om rättigheten att sälja materialet kan däremot skrivas som ger exempelvis Universal Music Group rätten att sälja den musik som artisten/kompositören producerat. Detta är dock den ekonomiska rätten. Gäller den även om en fildelare (exempelvis Hulda) inte tjänar pengar på sin verksamhet?

I hur stor omfattning måste man begå brottet för att rättighetsinnehavaren ska kunna begära ut information från en internetleverantör? Om Hulda laddar ner en låt, skadar det rättighetsinnehavaren i så stor grad att integriteten ska kunna bortses ifrån? Om Hulda delar med sig av denna låt en gång eller hundra gånger, gör det någon skillnad? En kopia av en låt kan ju inte vara lika mycket värt som hundra kopior av samma låt? Hur omfattande ska det vara helt enkelt?

Eftersom man bara ska kunna bli fälld för fildelning om man gör upphovsrättsskyddat material till allmänheten, åtminstone enligt regeringens frågesida om IPRED (31 januari 2009), då borde Hulda kunna dela med sig helt lagligt av sådant material till sina vänner. Så länge det är ett slutet sällskap borde det därför vara lagligt att dela med sig av rättighetsskyddat material. I så fall borde man själv spara nummer till ens vänner inom den privata kretsen, för att sedan använda detta som ett bevis för att man inte spridit material till allmänheten. Hur skulle detta fungera i en rättegång?

Jag har säkert fler frågor, men detta är allt för den här gången.

Missade blodgivningen

Tänkte att jag skulle gå och ge blod idag. Det var ett tag sedan jag gjorde det senast, och eftersom jag varken jobbat eller ska jobba så var det ett utmärkt läge. En sak som irriterat mig ett tag är deras öppettider på blogcentralen. För det mesta är det bara öppet på förmiddagarna, vilket inte alls har passat mina tider. Detta var också orsaken till att jag missade att ge blod idag. Av någon anledning vaknade jag inte förrän klockan kvart över elva, bara en kvart innan de stängde blodcentralen för den här veckan. Får se om det blir något nästa vecka istället.

Wanted? Nej!

Har precis sett Wanted på DVD. Vad ska man säga? Det var en pretentiös rulle med en massa coola specialeffekter men ingen känsla alls. Datoranimationer som förde tankarna till den första Matrix-filmen var nog det mest bestående minnet. Dessvärre blir det inte mer än biljakter, pistoler, kulor och blod. Ytterligare en gång har Morgan Freeman tagit en roll för pengarnas skull, vilket är synd eftersom han är en riktigt bra skådis. Ett tips till honom är att välja roller med större omsorg, för inte kan han väl ha dåligt med pengar? Angelina Jolie verkar vara ganska så trött genom hela filmen, ingen glöd alls. Den där glimten som funnits tidigare är som bortblåst, även hon kan bättre än så här. Däremot var det kul att se Thomas Kretschmann och Terence Stamp i mindre roller, mindre än vad man hade kunnat önska. Nej, det här var en kavalkad av action och inte mycket mer än så.

Loser jobbandes i ett tråkigt kontorslandskap med övernaturliga krafter som ska slåss mot ondskan, det bästa med den här filmen är sakerna som påminner om Matrix, och det är inte ett bra betyg.

Märklig man

Var ute och lärde mig ett nytt distrikt natten till idag. Det var en riktigt märklig man som jag fick gå bredvid. Han började med att säga att han skulle dela ut som han ville, och att jag fick göra som jag ville sen. Detta tog jag som en självklarhet. Det jag dock inte visste om var att han skulle upprepa detta flera gånger under den lite dryga timmen jag var med honom. Sen så hade han en underlig metod att dela ut tidningar om, packade liksom om buntarna på något märkligt sätt och gick sen omkring med en under armen. Att han hela tiden gick och gnällde på tidningsbärarna som företag irriterade mig dessutom, men kanske inte riktigt lika mycket som den hastighet han höll. Det gick så oerhört långsamt, och han pratade nästan helt utan paus. Till slut sa jag till honom att jag gärna hjälpte till med att ta några trapphus. Först blev han tyst, och sen sa han att det skulle bli svårt och att han skulle tänka på saken. När han tänkt klart sa han att jag kunde gå hem, om jag ville det. När jag väl bestämt mig för att jag inte direkt kände att jag orkade med honom sa jag att jag skulle sticka, men så fortsatte han att sinka mig med sitt snack (man vill ju inte vara oartig och bara sticka liksom). Han höll kvar mig i säkert tio minuter, bara stod där och babblade som om världen skulle gå under om han höll käften. Hoppas innerligt att jag inte ska behöva gå bredvid någon som han igen, trots att det hela bara varade lite drygt en timme.

Sunk

Tog bussen till Simrishamn idag, för att komma bort. Har efter min hemkomst (och kanske innan dess också) verkligen sunkat in mig i min lägenhet. Det är tragiskt, men det är knappt man ens kommer ut genom dörren om man inte ska jobba. Börjar dagen med en kopp kaffe vid datorn, och sen springer tiden iväg med en. Till slut så är det mörkt och man upptäcker att det inte alls hunnits med så mycket som man tänkt sig från början. Hoppas att man kan hitta någon slags inspiration till att göra något annat än att bara sunka i lägenheten... behöver städa, igen, och jag behöver tvätta, igen... fan, jag drar inte ens undan gardinerna om dagarna, utan sitter där i mörkret. Hur mycket kan man surfa/chatta på messenger/spela spel egentligen? Nä, skärpning måste det bli, och det snart, jag har en massa jobb att göra den här terminen, och inte en massa tid att slösa.

För övrigt var det länge sedan jag fikade senast, känns det som i alla fall.

Tre dagar...

Tre dagar, tre distrikt. Det är variation på jobbet, verkligen! Nu är det alltså ett nytt distrikt, åtminstone inatt också. Stora delar av rundan ligger på mitt söndagsdistrikt, så jag är lite bekant med området, fast det blir lite annorlunda i och med att man går den biten baklänges, och inte i samma ordning. Dessutom är det trapphus som jag inte brukar behöva gå in i, som jag faktiskt aldrig varit i. Gick efter listan dessutom, vilket gjorde att jag blev lite fövrirrad ett tag då ordningen inte kom så naturligt för mig. Antar att ordinarie bud har nån tanke med hur han delar ut.

Nytt inkommet!
Ska inte jobba vidare på det distriktet eftersom ordinarie bud har blivit frisk. Istället ska jag gå och lära mig ett helt nytt distrikt, som jag ska gå nästan hela nästa vecka. Det ligger bredvid distriktet som jag gick igår, men är betydligt mindre, och har betydligt färre tidningar. Blev förvånad när chefen sa att det var 86 stycken. För det mesta ligger det på runt 200-300 stycken, så man kan förstå varför jag blev överraskad.

Fick köra Maxi idag också, så nu har jag delat ut reklam till en och en halv runda på två dagar. Extra pengar, men det är så oerhört tråkigt.

Ett land, en idrott - ska bara fotbollen få finnas?

Jag har under en tid ibland fått tanken att uppmärksamheten kring idrott allt mer fokuseras på fotboll och hockey. Som exempel från den här bloggen kan jag ta Lägga ner, som jag skrev efter att Chris Härenstam menat att man skulle lägga ner cykelsporten på grund av dopingen. Vid flera tillfällen har jag dessutom skrivit om hur svenska tidningar rapporterat felaktigt, bristfälligt eller helt enkelt ignorerat cykelsporten. Detta har dock med tiden blivit något bättre, särskilt sedan de svenska cykelframgångarna startade förra våren, framförallt i Tirreno-Adriatico där både Thomas Lövkvist och Niklas Axelsson var framstående. Sen så har vi naturligtvis OS, där två silvermedaljer kom från cykelsadeln. Dock är denna sport fortfarande liten, särskilt när det gäller tidningarnas sportrapportering.

När jag läser att Svenska Dagbladets sportkrönikör Sune Sylvén föreslår att man ska skrota planerna på en ombyggnad av Stockholms Stadion blir jag glad. Saken är den att fotbollsklubben Djurgårdens IF vill ha en ombyggnad av den klassiska arenan till förmån för fotbollen. Löparbanorna planeras att plockas bort, vilket gör att friidrott inte längre kan utövas där. Detta är bara en del i "fotbollifieringen" av svensk idrott. Är det verkligen meningen att en idrott ska få så mycket plats att andra trycks bort?

Det finns i dagsläget ett par stycken fotbollsarenor i Stockholm. Den främsta är Råsunda (i Solna förvisso), men det finns också Söderstadion. Om man nu inte vill spela på ett Stockholms Stadion i sitt nuvarande skick får man väl komma överens om att dela stadion med någon av de andra stockholmsklubbarna. Det är inte helt unikt att flera lag spelar på samma ställe. Detta verkar man inte vilja. Tack vare det så kommer Stockholm kanske att få tre stycken stora fotbollsarenor, men ingen utomhusarena för friidrott.

Ett svar till Sune Sylvéns krönika skrevs på Svenskafans.com av Björn Johnson. Han menar att man måste bygga om Stockholms stadion för att "Fotbollen - som i dag kan klassas som världens största sport, är framtidens sport för Sverige." Därefter menar Johnson att detta inte betyder att man kommer att ignorera andra idrotter. Det är en sak att ignorera, en helt annan sak att köra över som man försöker göra med friidrotten i Stockholm. Att man bygger om Stockholms stadion är en gudagåva, verkar det åtminstone om i Johnsons text. "Se framför er en modern fotbollsarena som kan lyfta fram Stockholm och Sverige tillsammans med de nya arenorna som växer fram i landet. Se framför er ett fortsatt kulturarv med ett modernt Stockholms Stadion. Så vill jag att Stockholm ska vara." Inte bara kommer hela Stockholm att lyftas av en modernisering av Stadion, hela Sverige kommer dessutom att lyfta, tack vare fotbollen som idrott förmodar jag då.

Jag tror inte att fotbollen i Sverige står och faller med en stadion här eller där. Problemet med fotbollen är att man inom dess led är alltför pretentiös. Svenska klubbar ska nå framgångar internationellt, det bara måste ske. För att uppnå det målet måste andra idrotter, inte ignoreras men, tryckas tillbaka eftersom de inte ger något för Sverige. Det är fotbollen i all sin glans som ska frälsa landet. Det som man snarare borde göra är att lägga ner mer energi på att andra idrotter också ska få kunna hävda sig. Ett steg i det arbetet är att ge exempelvis friidrotten en chans att finnas i hela landet, även vår huvudstad. Ett annat steg är att sportjournalistiken slutar upp med att så ensidigt fokusera på fotboll och hockey.

[Rec]

Såg en riktigt läskig skräckfilm igår, [Rec], och det var ju passande som tusan. Den utspelar sig till stor del i ett gammalt trapphus, ungefär i den stilen som flera trapphus på min söndagsrunda har. Det var lite läskigt faktiskt. I vilket fall som helst så är [Rec] en riktigt tät och spännande film. Det var ett tag sedan jag blev så svettig av att se en film.

Den börjar med att ett kamerateam ska följa nattskiftet på en brandstation i Barcelona. Teamet som består av en kameraman och reportern Ángela Vidal verkar uttråkade av detta uppdrag, när det kommer ett larm. Allt man får reda på är att en kvinna sitter sitter fast i sin lägenhet. När brandmännen och kamerateamet väl är på plats upptäcker man att allt inte är riktigt som det ska. Snart så upptäcker man att byggnaden blivit avspärrad, och en kamp för överlevnad, och för att förstå vad som händer, börjar.

Som sagt, en av de bästa skräckfilmer jag sett på ett tag. Tycker att många, framförallt amerikanska filmer gärna visar så mycket som man bara kan av diverse effekter och smink. Det är inte rätt väg att gå. I [Rec] ligger fokus på det som man skymtar, det som man inte riktigt kan se. När det väl drar igång ges inget utrymme till att hämta sig, inga pauser i dramatiken. Spänningen eskalerar genom filmen, och avslutas riktigt bra.

Fram till idag

Hade en heldag på Jämshögs folkhögskola igår som en del i mitt uppsatsskrivande. Det var trevligt! Nog om det!

Efter dagen där så åkte vi, några andra och jag, till Bromölla för att äta mat. Det blev plankstek, vilket va väldigt trevligt. Dessvärre var man tvungen att vänta ett tag, så vi satt en stund och hånade personalen (typ skämtade på ett elakt sätt). Därefter blev det film på bion som ligger där, The Curious Case of Benjamin Button. Väldigt trevlig film som jag kan se fler gånger, helt klart Gillar biografen också, mycket!

De hade under dagen ringt från Tidningsbärarna och frågat om jag kunde hoppa in på ett distrikt, och det tyckte jag att jag kunde, så det gjorde jag. Känner att jag behöver pengar lite då och då dessutom. Det regnade och blåste lite, men det gick rätt så bra trots detta. Tog det lugnt dessutom så det tog kanske lite längre tid än vad det borde ha gjort. Vill helst inte dela ut så mycket på det här distriktet, eftersom det ligger så långt bort och det är långt (i tid) som tusan. Natten som kommer är jag tillbaka på min söndagsrunda igen efter en söndags ledighet. Ack så lite jag kommer att få i lön nästa månad.

Höll på att missa skolan

Höll helt på att missa skolan idag! Tack vare att en i klassen ville ta en kaffe före så fick jag reda på att jag skulle dit. Om jag inte fått denna info hade jag förmodligen legat kvar i slaggat framför TVn längre än vad jag gjorde. Skulle till skolan ändå, typ biblioteket för att skriva ut lite saker om mitt skolarbete. Fick lite hjälp angående min uppsats/utredning på mötet, vilket var mer än vad jag hoppats på. Imorgon ska jag nämligen iväg för att träffa min uppdragsgivare, det ska bli spännande, att se hur det kommer att gå till. Det är lite saker som behöver utredas innan det är dags att börja jobba på allvar. Ska förbereda mig lite nu, så jag har något att säga när jag väl kommer dit.

Lindas katter

När vi var i Lönneberga fick vi träffa Lindas tre katter.


Lovis håller på att fånga en död fågel, med bror Mattis i bakgrunden.


Lovis lilla unge Ronja ligger och slappar på en stol.


Ronjas morbror Mattis, svår att få på bild, men så här ser han ut.

Tour de Småland - etapp 4 (Lönneberga - Kristianstad)

Sista dagen var väl inte särskilt händelserik alls. Det blev sovmorgon igen, tack vare den sena kvällen/natten. Var återigen först upp ur sängen. Stack ner och hann inte ens börja läsa innan Linda också var uppe. Dags att fixa frukost återigen. Den här gången blev det inte riktigt lika många olika saker, och inte heller lika många människor. Så här såg frukostbordet ut.Sen så blev det lite slappande innan vi fick reda på att Linda skulle iväg på ett möte inne i Hultsfred. Då tänkte jag och AJ att det var dags att åka hem. Det är lite trevligare att köra när det är ljust. Lekte lite med katterna (som är oerhört fascinerade av laser, typ pekare), packade ihop våra prylar och gav oss sedan av igen. Via Hultsfred körde AJ hela vägen ner till Kristianstad. Han tyckte att det var lika bra att fortsätta när han ändå börjat liksom. Jag höll sällskap, hehe! När vi kommit fram blev det pizza från balkis.

Riktigt najs smålandsresa! Hoppas det inte dröjer alltför länge innan det är dags igen!

Tour de Småland - etapp 3 (Lönneberga)

Tredje dagen började tjugo i elva för min del. Orkade inte ligga och vända på mig särskilt länge så jag steg upp ganska så direkt. Började läsa lite, men hann inte så långt innan Linda också var uppe, och då var det dags för att börja fixa frukost. Det blev en riktigt ordentlig frukost, med smörgåsar, prinskorv, knaperstekt bacon, ägg, te och kaffe. Mätt blev man, blir sällan så mätt efter frukost, men det här var riktigt najs. Bra uppladdning inför dagen kändes det som.

Det är riktigt najs att samlas sådär och äta när det är många. Fem stycken blir det sällan under mina frukostar, eftersom jag för det mesta är ensam. Det blir en helt annat känsla, en känsla som jag faktiskt trivs ganska så bra med. Att man känner sig avslappnad tillsammans med all de andra är riktigt gött. Kan tänka mig att det är ungefär den känslan som man har i ett kollektiv, kanske... fast då kanske man  gärna skulle vilja ta en ensamfrukost lite då och då.

Lång frukost följdes av en lång promenad. Gick bort till kyrkan och sedan bar det av emot sjön. Linda sa att det var en omväg till sjön, och det kanske man kan hålla med om. Lång och trevlig var promenaden i alla fall, och det blev några bilder också.


Här är vi alla samlade på bild. Från vänster; jag, Linda, Josefine, Calle, AJ.


Här är en bild från sjön, det är Calle som åker skridsko. Tjock is var det, tio centimeter, minst.


Här är bäcken som rinner från sjön, tyckte den här bilden blev skapligt bra.

Efter den långa promenaden så var det dags att börja fixa till mat igen. Det blev en riktigt trevlig omelett och resterna från gårdagen. Satt sedan en lång stund och fortsatte prata och diskutera diverse saker. Josefine och Calle var därefter tvungna att åka hem igen, men jag och AJ stannade. På kvällen blev det film, Mulholland Drive. Såg den först en gång och sedan så snackade vi om filmen och gick tillbaka för att kolla vissa scener igen. Det slutade med att klockan var tjugo över tre, och då var det dags att förbereda sig för sängen.

Tour de Småland - etapp 2 (Huskvarna - Lönneberga)

Andra dagen på resan började ganska så lugnt. Steg upp, läste lite i min bok innan de andra vaknade och sen var det frukost. Satt och väntade på att Linda skulle dyka upp så att vi skulle kunna åka iväg till nästa destination. AJ och Calle passade på att sticka iväg till reningsverket, vilket jag själv inte tyckte var så hemskt intressant. Slappa gjorde jag istället, hihi. Linda kom sedan så vi kunde sticka iväg. Stannade till i Nässjö för att käka lunch där. Riktigt trevlig lasagne med bröd och sallad till det. Gott! Sedan stannade vi till i Mariannelund för att inhandla diverse proviant, så vi skulle kunna äta.

Lugn kväll blev det seedan. En liten promenad bort till en av Lindas grannar för att mata får, det var lite annorlunda, något man inte brukar göra. Sedan så blev det sällskapsspel innan det var dags att laga mat. Potatisgratäng med fläskfilé och bearnaisesås. Riktigt gott var det. Efter det så blev det en del diskussioner, väldigt intressanta och givande, men kanske först och främst trevligt. Sent blev det också, klockan var nog närmare tre innan det var dags att sova.

Tour de Småland - etapp 1 (Kristianstad-Huskvarna)

Det började redan i fredags, resan! Anders kom förbi på eftermiddagen med sin bil och, och vi körde ner till stan för att lasta på lite energi i magen, nämligen pasta från pastavagnen. Därefter var vi redo för den långa bilfärden upp till Huskvarna. Vi turades om att köra, AJ tog första passet bort till Markaryd, och därefter bytte vi och jag körde resterande sträcka längs med E4an, och det gick alldeles utmärkt. Det var dock en rolig radiosketch som vi lyssnade på som gjorde att min bilkörning blev något riskabel, kunde helt enkelt inte sluta skratta. Om det hade hänt något då hade det varit ganska så komiskt. Det var verkligen skönt att komma fram så man slapp sitta och köra.

Lite snack och sådär innan det var dags för mat. Jag och Josefine hängde lite medan AJ och Calle ganska så snabbt hitatde varandrra genom gemensamma intresset VA-teknik. Josefine lagade lite mat, och jag assisterade henne med det. Riktigt god kycklinggryta (lagad i äkta gjutjärnsgryta) blev det, smakade helt fantastiskt, och jag måste få tag i receptet. Åt den goda maten tillsammans med ett gott vitt vin och naturligtvis gott sällskap. Därefter blev det spelkväll med Guitar Hero. Jag var väldigt dålig tyckte jag, och kan naturligtvis skylla på att min dygnsrytm inte var i synk med de andras (helt enkel trött) i kombination med vindrickande (alkoholpåverkan). Att AJ var mycket tröttare än mig eller att Joss också hade druckit vin spelar ingen roll där, hehe. Det var dock riktigt skoj ändå, fast det var lite få låtar i Guitar Hero, och många som man inte kände igen, vilket är dåligt. Därefter var det dags att sova, runt halv två på natten (har jag för mig).

Första dagen på smålandsresan avklarad, riktigt trevligt!

Tillbaka igen

Tillbaka i stan! En resa, två stopp, tre nätter, fyra kompisar, fem i betyg! Hade en riktigt trevlig helg. Tog det en massa lugnt, promenerade en del, såg någon film, spelade lite spel, åt lite mat, klappade några katter. Att man var tvungen att åka bil ganska så mycket, eller köra, gör inte särskilt mycket. Sånt här borde man göra oftare helt enkelt. Fast nog om det nu. Skulle egetligen bara meddela min hemkomst, eftersom jag inte direkt orkar babbla på om allt som hänt, eller lägga ut bilder på det heller. Nåväl, det kommer nog får vi hoppas.

Dock tack till alla!

So long!

Strax bär det av mot Småland, har en liten tripp planerad dit tillsammans med AJ. Ska besöka ett par platser och det ska bli mycket trevligt. Ganska så skönt att ha haft en ledig natt innan dess, men det kände konstigt att sova så länge som jag gjorde, hehe... brukar ju sova i två omgångar liksom. Det blev dock inte någon sen kväll igår eftersom jag hade lite att ta itu med på morgonen, men det löste sig utan problem. Nu väntar jag på att AJ ska dyka upp så vi kan köra... borde vara alldeles strax.

So long, suckers*

*Homer Simpson-citat!

Märkligt

Det är märkligt ibland hur förvirrad man är när man sover, eller kanske inte när man sover, men i alla fall när man vaknar ur denna sömn. Flera gånger har jag vaknat på morgonen/förmiddagen och undrat hur lång tid det är kvar tills det är dags att ge sig iväg att jobba. Det har dock inte tagit så lång tid innan jag kommit på att jag redan har jobbat. Märkligt! Jag antar att det blir så om man sover i två omgångar nästan varje natt. Kommande natt har jag dock inget jobb planerat, inte natten efter detm eller natten efter det... jag har faktiskt inget jobb planerat förrän om mer än en vecka framåt i tiden. Det innebär att jag kommer att vara uppe sent på kvällarna, hehe...

En annan sak som var lite märklig var att jag vid ett par tillfällen vaknade idag under morgonen och kände mig hur pigg som helst. Trodde knappt jag skulle lyckas somna om, men hann inte tänka så mycket mer än så innan jag sov igen.

Sant eller falskt? del 2

Läste på Aftonbladets sportsida att Ola Toivonen ska lämna Malmö FF för spel i det holländska laget PSV Eindhoven. Denna övergång ska ske till en summa av 39 miljoner kronor, vilket är ganska så mycket pengar, men helt i sin ordning då Ola är en väldigt viktig del av Malmö FFs a-lag. Det tar dock inte lång tid innan jag hittar en helt annan artikel, denna på DNs hemsida där det står att det inte alls är klart för en flytt, och priset har av någon anledning hamnat tio miljoner över Aftonbladets.

Aftonbladet skriver - "I dag skrevs sista kapitlet i storyn om Ola Toivonens övergång till holländska PSV Eindhoven. Visserligen ska Ola, 22, klara läkarundersökning och förhandla sina personliga villkor, men där är parterna i de avgörande delarna så gott som överens." Detta ger ju bilden av att det bara är detaljer innan en övergång är klar. Angående övergångssumman skriver Aftonbladet vidare (om att MFF krävde 60 miljoner kronor) - "Enligt vad Sportbladet erfar krävde Malmö aldrig så mycket och enligt obekräftade holländska uppgifter betalade PSV till slut 3,6 miljoner euro, alltså nästan 39 miljoner kronor." Att man använder obekräftade källor visar på att man hellre publicerar nu än sant.

DN däremot har faktiskt talat med en källa inom Malmö FF, nämligen Hasse Borg, som i sitt uppdrag som sportchef faktiskt har det övergripande ansvaret för frågan i klubben. Så här säger Borg till TV4s Sportkanalen angående att flytten redan är klar - "Jaså är det klart? Jag har inte hört någonting i alla fall". Man tycker ju att om någon ska känna till en över gång, så är det just Hasse Borg. Han fortsätter - "Många tidningar skriver saker i samband med det här som helt enkelt inte stämmer. Så länge Malmö FF och PSV Eindhoven inte gått ut med något är det heller inte färdigt". Detta bekräftar bara att media oftast styrs av hellre vara först med en nyhet, än att den ska vara korrekt och bekräftad.

p.s Sydsvenskan skriver både i den ena och den andra "nyheten" att det i princip är klart. Sydsvenskan principer är dock inte helt klara för mig.

Klart?

Såja, nu har jag äntligen fått upp mina posters på väggarna. Är ganska så nöjd med att det ser bättre ut här nu, kanske mest för att ramarna inte skräpar omkring som de gjort hittills. Trodde dock att det skulle kännas bättre, jag tror helt enkelt att jag hade för höga förväntningar. Är dock väldigt nöjd med de nya posterna, mest tack vare att de fyller ut ramarna, men också för att de är estetiskt fina, och stilistiskt påminner om varandra. Nu när man inte har särskilt stora tomma ytor på väggarna börjar man upptäcka de små. "Oj, där kan jag sätta upp något litet", eller något i den stilen. För varje steg man tar finns det alltid fler framför en. Blir man någonsin nöjd?

Nu gäller det dock att hålla det städat lite bättre än under den senaste tiden. Gäller att ha det fint och rent för att man ska trivas!

Cykeluppdatering

Tog tag i mitt problem med cykeln nu på eftermiddagen, vilket kändes skönt. Ville inte ha min cykel stående någonstans där jag inte riktigt har koll på den. Dock var det rejält jobbigt att fixa det där. Började med att ta bussen bort till området där den stod, och sen skulle jag kånka bort den till stället där den ska bli reparerad, typ. Eftersom framhjulet var böjt gick det inte att rulla den som vanligt, utan jag var tvungen att bära hela framdelen av cykeln. Det var ordentligt jobbigt, eftersom det blev tungt efter ett tag, och att det var grymt långt jag skulle gå med den. Nu är den dock inlämnad, och de ska ringa imorgon och uppdatera mig om när den kan bli klar. Har inge extremt behov av den just nu, inte förrän slutet av nästa vecka, men man vill ju ändå ha det tillgänglig liksom.

Gårdagen (toppen)

Allt är inte bara skit här i livet. Igår så kom AJ förbi, och vi körde bort och kollade på en bil som han hade tankar på att köpa. Med följde även bror linus, och systerson John. Det var en trevlig liten bil, som dock var lite för liten och lite för långsam för AJs smak, det senare när det gällde motorvägskörning (varvade högt som tusan). Senare så blev det en liten sväng bort till Willys, där jag och AJ inhandlade mat för förtäring.

Det blev potatisgratäng med fetaostköttbullar. Måste erkänna att vi har gjort saker som vi lyckats bättre med tidigare, men det blev bra ändå. Till efterrätt blev det paj gjort på blåbär, hallon och björnbär, och till det blev det vanilj/smultronglass, vilket var riktigt smaskigt.

Till på köpet var det snooker på TV. Såg först O'Sullivan mot Joe Perry (som vi dock bara fick se några få frames av), och sen så blev det Mark King mot Ricky Walden, som vi inte heller fick se hela av. Det kommer fler chanser, helt klart.

Fick förresten under skrivandets tid ett erbjudande att jobba på ett av de gamla distrikten, som jag jobbat på tidigare. Jag tackade ja till två dagar! Glad över att slippa det som jag gick på till idag!

Till sist en liten bild från Jönköping, som jag har med pga det besök vi ska göra där (Huskvarna) i slutet av veckan.


Botten

Det här är verkligen botten. Inte ofta är det man klagar, nu längre, när det går dåligt på jobet, men idag var det verkligen skit. Mycket hände, men resultatet blev att min cykel står ute på distriktet, och den går inte att cykla på. Framhjulet är böjt, så jag måste köpa ett nytt. Kommer jag att fortsätta på det här distriktet? Om jag varit tvungen att bestämma mig nu så hade svaret blivit nej. Det är ett alldeles för långt distrikt som ligger alldeles för långt bort.

Det går bra nu!

Tog verkligen tag i min lägenhet, ruskade om den och skällde sedan ut den för att den varit stygg. Nä, kanske inte riktigt, men jag städade ordentligt, för första gången på ganska så länge. Har inte kunnat uppbåda krafterna för att göra något mer än en halvdan förbättring lite då och då, vilket egentligen kostar på mer än att göra det ordentligt. Nu är det rent och fint, och så ska det vara ett tag till tycker jag. Dessutom så lyckades jag skicka iväg beställningarna på mina posters. Det är också något som jag förringat länge. Jag vill att min lägenhet ska se ut som en "riktig" lägenhet, trots de problem jag inte kan göra något åt.

Det här känns riktigt bra. Jag är på gång liksom. Klar med höstterminen, och ser fram emot en lyckad vårtermin.

Dessutom ska jag åka till Småland nästa helg. Ska besöka både Josefine och Linda. Det ska bli mycket trevligt, och AJ följer dessutom med.

Första boken för året!

Första boken för året färdigläst. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, skriven av den brittiska författarinnan J.K. Rowling! Som den senaste sommaren längtar Harry efter att lovet ska ta slut, så att han ska kunna lämna sina släktingar, familjen Dursley, för att återvända till Hogwarts och ytterligare ett läsår på skolan för blivande trollkarlar och häxor. I smyg ligger han i sängen och skriver på sin uppsats, som han har fått i uppgift att skriva över skoluppehållet. Efter ett litet missöde en kväll, då Harry i ren frustration råkar attackera en gäst till familjen, flyr Harry. Det visar sig dock att han är i större bekymmer än den förväntade avstängningen från Hogwarts, för olovligt bruk av magi. Sirius Black, känd massmördare och mannen som orsakade hans föräldrars mord är på fri fot och ute efter Harry. Inte nog med det, Harry kommer att missa de kommande besöken i Hogsmeade, då han inte fått tillåtelse från sina förmyndare, Vernon och Petunia Dursley. Hur ska det gå? Kommer Sirius att infångas, och kommar Harry att få besöka Hogsmeade för att få inhandla godsaker och diverse annat roligt?

Precis som föregående böcker i serien är den här oerhört underhållande. Inte en tråkig stund på de lite drygt 300 sidorna. Storyn gör så att man knappt vill lägga boken ifrån sig, eftersom det alltid finns något som man är nyfiken på. Att hela tiden vara undrande om hur saker och ting ska utvecklas är ett bra knep för att hålla läsaren intresserad. När storyn väl når sitt slut är man inte det minsta missnöjd, då man blir överraskad över vad som händer, och att det som händer avviker från det som hänt tidigare. Allting har en naturlig föjd, vilket Rowling åstadkommer genom skriva på ett välplanerat sätt. Ingenting lämnas åt slumpen, allting har en självklar plats. Jag ser redan fram emot de efterföljande böckerna i serien.

Nu tar jag en paus ifrån Harry ett tag innan det är dags för Harry Potter and the Goblet of Fire. Istället fortsätter jag med ytterligare en del av Robert Jordans serie Sagan om drakens återkomst.

Min kurs är ett skämt

Har under lång tid varit ganska så missnöjd med min kurs, och det blev inte bättre efter gårdagens seminarium. Vi hade fått en uppgift, men knappt några instruktioner alls. Så man fick göra vad man trodde var rätt. Vad fick man för det? Skit! Lärarjäveln hade mage att sitta och gnälla på att man gjort fel, när man inte hade en aning om hur man skulle göra. Anledningen till den bristfälliga informationen sades vara att vi skulle lära av våra misstag. Detta är inte en bra metod att lära sig. Bästa sättet att lära är att få veta vad man ska göra, och sedan göra det, och rätta till eventuell misstag. "Learning by doing" har varit ett budskap som jag följt under lång tid, men att drivas til att göra en massa misstag faller inte inom den metoden. Jag vill inte sitta där som nån jävla försökskanin och bli hackad på för de fel jag begått, nar jag inte vetat vad som varit rätt.

Eftersom vi ska ha handledning ifrån den här läraren kommande termin så kommer min uppsats inte ha någon handledare alls. Jag kommer inte ha nån kontakt med människan förrän vid seminariet, det är min plan. Varför ska jag ta råd ifrån någon som vill att jag ska misslyckas?

Temperaturskillnader

Jäklar vilka temperaturskillnader det har varit. Snackade med Linus efter jobbet natten till igår och då sa han att det hade varit -17 grader, och att det just då var -11. Det var så kallt så att vattnet i min flaska jag hade med mig frös, och jag kunde inte dricka det. Har visserligen varit med om det tidigare, men det var längesedan, nere i Simrishamn. Natten till idag var helt annorlunda, temperaturmässigt. I princip var all snön borta, och det var flera grader varmare. Mössan åkte av ganska så tidigt, den som natten innan varit långt neddragen över öronen.

Bättre gick det också! Var klar en halvtimme tidigare än gårdagen, vilket man egentligen bara kan räkna med. Kände mig väldigt nöjd med det, och jag gick och la mig innan kl 6. Gillar när man är klar tidigt, det är riktigt najs Skönt att bara kunna släppa allt och lägga sig i sängen och sova. Läsa bok också. Igår blev det massor av sidor lästa när jag skulle sova. Inte alls långt kvar nu, och sen är det dags att hitta nån ny bok att läsa. Vilken det blir får vi se...

Plugg och jobb

Så, nu är jag någorlunda klar med min uppgift. Om knappt en timme ska jag presentera det för klassen, och det kommer förmodligen inte vara så mycket folk där, utifrån erfarenhet beräknat. Stod faktiskt inför valet igår om jag ville presentera det idag eller inte, när läraren ringde och frågade om jag skulle presentera idag. Jag sa att jag hela tiden trott att jag skulle göra det, så det blev så. Tyvärr är man inte så snabbtänkt... fast det hade nog inte blivit så mycket bättre om jag fått en vecka till, och nu är jag ju snart klar, så det är najs.

Jobbade inatt. Skulle egentligen gått bredvid, men pga att många var sjuka fick jag gå den själv, och det gick ganska så bra. Ska jobba fram till och med måndag, och sen får vi se om jag ska jobba nåt mer. Det brukar dyka upp nya saker, så jag är inte alltför orolig.

Svårt att komma igång

Idag hade jag tänkt börja skriva den uppgift som ska presenteras på ett seminarium som vi har på torsdag. Jag kan säga så här, den är knappt ens påbörjad. Anledning -  jag har ingen aning vad jag ska göra. Ok, det där var en lögn, men jag har lite dålig koll på hur utförlig man ska vara. Lösning -  dra ut på det så länge att det kan inte bli särskilt utförligt alls, på grund av tidsbrist. Plugga är inte något som jag fixar just nu, det går bara inte. Jag undrar hur det kommer att gå med min uppsats i vår, för om det inte finns någon drivkraft vet jag inte om den kommer att bli klar alls. Nä, nu är jag överdrivet negativ... självklart kommer det att lösa sig, eftersom... det måste lösa sig. Det är bara till att bita ihop och köra på, och inte sitta och glo på Youtube hela dagarna, haha!


Städat förråd

Har under en längre tid haft lite dåligt samvete för att mitt källarförråd varit överfullt med grejor. Det är kanske inte vilka saker som ligger där utan snarare hur allt legat där. Påsar med papper, påsar med skor i, tomma skrymmande kartonger och diverse annat har gjort att mitt förråd förmodligen varit det som sett stökigast ut av alla. Idag tog jag tag i saken. Slängde min datorskärm som inte fungerat sedan juli... 2007, packade sedan om lite saker och slängde iväg en del också. Det såg faktiskt riktigt bra ut därnere ett tag, innan jag började fylla på med saker från lägenheten. Lite till och det är lika fullt med skräp (grejor) där igen. Nåja, nu kan jag börja städa i lägenheten, så fort tvätten blivit tvättad och inte längre är ivägen. Skönt att jag börjar återta kontrollen igen.

Är ledig från jobbet för andra natten i rad inatt, sen ska jag börja lära mig ett nytt distrikt. Det är det sjunde distriktet hittills. Som jag tidigare nämnt så är det hur tråkigt som helst att gå bredvid och lära sig distrikt, men vad ska man göra åt det? Har sökt två distrikt att få behålla men inte fått något. På sätt och vis är det bra, för jag har mer kontroll över när jag inte ska jobba, hehe. Man kan liksom alltid tacka nej till en runda, vilket jag egentligen inte gjort (bortsett från den gången jag hade jobbat varje natt tre veckor i rad och behövde vila).

Vad gör man när man inte jobbar? Igår satt jag uppe och kollade på film (bredbandsfilm via cdon faktiskt). Somnade inte förrän kl 4 på morgonen, eftersom jag kollade på ett avsnitt av Farsace också, och så tog det jättelång tid innan jag kunde välja vilken film jag skulle se. Det blev Death Sentence till slut, och jag var nöjd med det valet! Ikväll ska jag se nån skräckis hade jag tänkt, men kanske inte sitta uppe lika länge som igår. Siktar på ett avsnitt av Arkiv X på dansk tv som börjar ett inatt, sen är det nog dags att sova.

Året 2008 sammanfattat

-=Musik=-
*Årets live - Iron Maiden på Ullevi i somras. Det blev inte så mycket mer än så.
*Årets låt - Forest for the Trees med Danko Jones. Helt oväntat drag från det kanadensiska bandets sida, och en för mig klassisk låt redan nu.
*Årets artist/band - Iron Maiden får det bli här med, jag har verkligen fått upp ögonen för det här bandet på allvar.
*Årets skiva - No Line on the Horizon? Haha... skivan som inte riktigt kom iår med U2, släpps i mars!
*Årets sämsta - Eurovisionsfestivalens musikaliska inslag, det mesta den där kvällen sög... igen!

-=Film=-
*Årets DVD - Nä, det blir inget här i år!
*Årets biofilm - The Dark Knight
*Årets svenska - Jag såg nog inga svenska filmer från i år, nej...
*Årets biograf - Kristianstad (förra årets sämsta), mest tack vare att jag inte varit på några andra
*Årets sämsta - Fortfarande dåligt att man måste gå igenom Burger King för att komma in till bion i Kristianstad.

-=PC=-
*Årets spel - Fallout 3 (mycket spelande av det spelet nu i slutet, en given favorit)
*Årets program - Mediamonkey, med vilket jag spelar all min musik.
*Årets sajt - Managerzone som jag åter blivit aktiv på, är inloggad flera gånger i veckan numera
*Årets dator - Anders Os nya... som man kan spela Fallout 3 på, hihi
*Årets sämsta - Min egen som jag börjar tröttna på tack vare den dåliga prestandan

-=Skola=-
*Årets lärare - Magnus Eriksson var rätt så bra
*Årets kurs - Internationella Relationer
*Årets skola - Malmö Högskola
*Årets sämsta - Kvalificerad utredningsmetodik, jag är ack så besviken!


-=Sport=-
*Årets evenemang - OS såklart, med fotbolls-EM som bubblare
*Årets sport - Cykel på väg upp, fast fotboll är nog fortfarande störst
*Årets idrottpersonlighet - Ara Abrahamian, mannen, myten, medaljen... myglet... det är så trist!
*Årets sämsta - Sveriges OS-insats... inte ett enda guld! Dåligt!


-=Nyheter=-
*Årets krig - Kongo, det verkar inte som att det kommer att bli bra där, någonsin.
*Årets fred - Martti Ahtisaari! En nobelpristagare som verkligen gjort något, de senaste åren har det varit ganska vaga kopplingar till fred som gällt.
*Årets händelse - De antidemokratiska demonstrationerna i Thailand , av folk som kallar sig demokrater, hycklare!
*Årets överaskning - USA valde en svart president! Raserade han ras som begrepp? Barack Obama årets överraskning!
*Årets sämsta - FRA är helt värdelöst, men IPRED tog nästan priset trots allt beroende på hur det utvecklar sig

*Årets besvikelse -  Att ekonomer ska få styra och ställa som de vill, att banker ska kunna rasera ekonomier och att politiker som moderaterna bara står där med händerna i fickorna och väntar på att skiten ska falla ner på oss alla!

 

-=Övrigt=-
*Årets jobb - Sommarjobbet på Simrishamns Kommun var bättre än någon annan sommar
*Årets resa - Kantopaddling i Halen med Anders O
*Årets fest - När min farsa och farbror festade fram till fem-sex på morgonen i Sjöbo, helt galet... jag försökte sova, men det gick inte!
*Årets väder - Sommaren var ganska så lagom kass
*Årets person - AJ och Josefine som blivit två av mina bästa vänner
*Årets bok - Harry Potter, helt klart bättre än vad jag trodde, håller på med tredje delen just nu.
*Årets sämsta - När min kabel-tv leverantör ville stänga ner Eurosport och ersätta det med TV4 Sport (sämsta kanalen någonsin)


Dexter lives!

Fick nyss världens bästa överraskning. Det kommer en fjärde säsong av Dexter!!! Trodde ett tag att den senaste skulle bli den sista, men så blir det alltså inte, till min och många andras glädje. Bästa TV-serien hittills fortsätter, och jag kan knappt bärga mig, hihi!

Nyårsafton

Gott Nytt År till alla! Jag firade som vanligt tillsammans med min vän Anders O, och det blev riktigt bra tycker jag. Vi lagade mat precis som vi brukar och gillar, vilket var en förbättring från förra året då vi mest såg på tyckte jag. Det blev väldigt trevligt faktiskt. Trerätters till på köpet, hehe.

  • Till förrätt blev det böregipajer (ja, det heter så)! Små smördegsknyten med en blandning av fetaost, dill, persilja och ägg som tillagades i ugn, smaskigt, och vitlöksfrästa chiliräkor, som var mycket starka.
  • Huvudrätten blev Ugnsstekt fläskytterfilé tillsammans med en sallad gjord på fetaost, svarta oliver och paprika.
  • Efterrätt en mycket god chokladkaka tillsammans med knäckglass.
Till de två första rätterna drack vi vitt vin och till efterrätten blev det vitt mousserande vin. Riktigt lyckat i matväg.

När det var dags för tolvslaget var vi nere på toger i Karlshamn och tittade. Verkade som att det var färre folk ute än tidigare år vi varit där, men det gick ganska så vilt till ändå. Flera raketer exploderade på marken, eller i blomkrukor. Läste på text-tv att någon i Karlshamn blivit träffad av en raket i nacken. Vi kom dock undan helt och hållet som tur var (vi såg ett par killar som såg suspekta ut när vi gick mot torget, vilket gjorde att vi gick ett annat håll).

Annars så blev det en del spelande av Fallout 3 under dagen, riktigt kul spel. Anders O satt uppe till sju och spelade, jag själv somnade vid fyra-fem ungefär.

RSS 2.0