Inför Touren

Var riktigt dålig på att följa Dauphine Libere för några veckor sedan. Det var precis i början av sommarjobbet som loppet gick, och det blev inte mycket man följde av den cykeltävlingen. Vid ett par tillfällen kom man hem fem minuter innan det slutade, så så var det Glenn Magnusson som kommenterade nån dag, och då struntade jag i att se det. Gillar inte hur han uttalar Valverde (han säger Falverde, vilket för mig låter precis hur löjligt som helst) och han är mycket tråkigare än Roberto Vacchi. Nä, mycket såg man inte av den tävligen. Att inga svenskar var med gjorde inte saken särskilt mycket bättre. Jag trodde ju det inför tävlingen, men det blev alltså inte så till sist.

Tråkiga nyheter! Thomas Lövkvist kommer inte att delta i årets upplaga av Tour de France. Detta kom lite som en överraskning efter hans fina prestationer under Giro d'Italia. Gustav Larsson kommer dock dit, så man har nån med som man kan heja på. Annars har jag köpt mitt allra första nummer av cykelmagasinet Kadens, vilket jag kommer att götta ner mig i under den kommande helgen. Det är ett specialnummer om just Touren, så jag kommer att bli riktigt väl förberedd inför starten nästa helg.

Födelsedag på Halen

Så är man på mellanlandning hemma i Kristianstad. Har varit iväg till blekinge för lite naturupplevelser. Paddlade kanot på Halen för andra gången den här sommaren, vilket var riktigt najs. Uppskattade nog den här gången mer än den förra, mest på grund av vädret som var helt fantastiskt i onsdags. Sol och vinden i ryggen, tillsammans med Anders O! Paddlade runt lite mer än tidigare gånger, var uppe på Kiön, som inte var helt och hållet tillgänglig men en trevlig ö ändå. Tog en liten födelsedagsfika längst upp på den lilla ön. Därefter stack vi ytterligare en bit och pausade på några fina klippor innan vi drog till Tvätthallarna. Väl där så blev det bad. Det blåste lite, och det var den enda negativa saken, men det gick bra ändå att bada lite. Det är dessutom ett bätre ställe att plaska på än Alltidhult, där det är mer långgrunt och dyigt, och sånt gillar vi inte alls. Sen tog vi det väldigt lugnt resten av dagen, åt mat och gjorde ingenting förrän lite senare, då vi gick bort till en brygga för att få den sista solen innan den gick ner över trädtopparna. Drack öl och grillade marsmallows på den lilla engångsgrillen. Det var eldningsförbud så vi fick nöja oss med det, och det gick faktiskt över förväntan.

Sov gott på natten, relativt sett och vaknade inte alltför tidigt på morgonen. Tog frukost direkt innan vi började paddla tillbaka till kanotcentralen. Det blåste ordentligt, och det var motvind hela vägen tillbaka så man fick verkligen kämpa för att komma fram. Vi hade en tid att passa så vi stannade inte för att pausa, vilket vi kanske gjort annars. Men vi hann fram och fick skjuts av Anders kollega Omman till Karlshamn. På det hela taget är jag mycket nöjd med hur den lilla resan blev. Hade riktigt kul, framförallt i onsdags! Tack för det Anders O.

Phoenix

Läste klart Harry Potter and the Order of the Phoenix häromdagen, och jag blev faktiskt lite ledsen över att den tog slut. Det var en riktigt trevlig bok, kanske till och med den bästa i serien hittills. Riktigt najs att gotta ner sig i böckerna om Harry, det blir verkligen någon slags verklighetsflykt, och det skäms jag inte för att säga. Tycker att det är mysigt att drömma sig bort med hjälp av böcker. Kanske är det därför jag fastnat för fantasy-genren lite, och inte är särskilt förtjust i svenska deckare. Gillar när det inte handlar om verkligheten på något vis, och att man försvinna i nån värld som bara finns i böckerna.

Den senaste Harry Potter-boken handlade om hur Harry allt mer känner av lord Voldemorts återkomst. Världen börjar dessutom bli mycket hårdare och det visar sig snart att Hogwarts inte heller är nån helt trygg plats. Ministeriet vägrar erkänna den mörkes återkomst, och gör allt för att misskreditera Harry och rektor Dumbledore. Man till och med tillsätter professor Umbridge, en vanvettig liten tant som alltid klär sig i rosa, för att styra skolan åt det håll ministeriet föredrar. Snart så upptäcker eleverna att en mängd nya förbud och förordningar dyker upp på skolan. Som ett exempel kan Harry inte längre kontakta sin gudfar Sirius, som på sätt och vis är hans enda familj, bortsett från moster Petunia (som han tvingas stå ut med under somrarna).

Det mesta ser alltså mörkt ut på skolan. Som tur är så finns vännerna där som stöd, då Dumbledore allt mer verkar undvika Harry. Ska han stå ut hela terminen och ska han lyckas med att klara av årets slutprov i alla de viktiga skolämnena? Jag vet, men tänker inte berätta!

Nu har jag börjat läsa Låt den rätte komma in, skriven av John Ajvide Lindqvist. Den har jag fått låna av Anders O, vilket var vänligt av honom. Verkar bra nu till en början, så den kommer man nog att ta sig igenom ganska så snabbt. Sen är det dags för nästa Harry Potter, nämligen the Half-bloof Prince.

Midsommar

Set blev ganska så stressigt igår innan det var dags att ge sig av mot Sjöbo. Skulle städa en del, men satt och kollade på film hela morgonen istället. Kom till slut igång med städandet, och det blev lite hastigt gjort, men gjort blev det till slut. Gjorde så att hantverkarna ska ha fritt framför fläktarna, där de ska kolla, jag vet inte vad. Dammsög lite, de synliga ytorna i alla fall, så jag får göra lite mer längre fram. Kom iväg gjorde jag, och det öste ner regn just när jag skulle cykla till stationen, lagom roligt. Därefter blev det lugnt. Firade midsommar med farsan, Annika, hennes mor som är 89 år i år, och Annikas bror. Åt lite sill, tog ett par små nubbar men mer drickande än så blev det inte. Grillspett blev det med, gott, och senare överbliven tårta från farsans jobb. Spelade nån frågesport också, men det var gamla frågor och få som man kunde. Sist blev det film, såg Flatliners... en ganska så trevlig rulle.

Jag har läst idag, typ(e)

Så sitter man här i Kristianstad igen, vid sin egen dator, vid sitt eget tangentbord. Har faktiskt saknat mitt tangentbord lite. Inte för att det är så extremt bra, utan snarare för att det jag använde i Simrishamn var dåligt. Där var tangenterna riktigt tröga att trycka ner, så man fick liksom hamra ner varje bokstav... jobbigt men förmodligen en vanesak. Här är nästan tangenterna lite för lösa, så man får en massa extrabokstäver om man missar lite och råkar trycka lite på tangenten vid sidan av. Men som sagt, det är en vanesak, och jag är van vid att det är på detta viset, så det så.

Idag har annars varit en ganska så bekväm dag. Har läst Harry Potter, spelat Starcraft, läst Harry Potter, ätit jordjubbar och glass med gubbarna och gummorna på jobbet, åkt buss och läst Harry Potter, spelat Sims 2, ätit pastasallad och läst Harry Potter. Kommer den som en överraskning att Harry Potter snart är slut för den här gången? Trodde väl inte det. Ska nu läsa klart boken och sen börja se filmen.

Imorgon ska jag försöka städa lite innan det är dags att åka iväg för midsommarfirande. Det ska komma hantverkare till min lägenhet och jag ska se till så att det inte är alltför många saker ivägen. Saker i vägen = saker kan gå sönder! Detta faktum, att det ska gå in  folk i min lägenhet när jag inte är hemma, gör mig lite sur. Jag vill inte att folk ska vara i min lägenhet när jag inte är här, därav uttrycket "MIN lägenhet". Det är inte så att jag ogillar besök, men främlingar gör sig icke besvär, särskilt när jag är bortrest. Men men, nu har jag ju inget var eftersom jag jobbar på tisdag, när de ska komma hit.

En period till slut

Ytterligare tre dagar på jobbet. Har varit mycket trött, men det har ändå varit bra. Nu började dessutom sommaren komma fram vilket välkomnades inte bara av mig, utan även av många andra. Man kan väl inte säga att det varit fullt av människor på stan, men en del har det faktiskt varit. Ändå har det varit ganska så drygt att jobba, men så blir det ju när man inte har fullt upp. Är dessutom van vid att jobba på som tusan på tidningsbärarna, och när det blir såhär är det kanske bara naturligt att man blir lite uttråkad. Farsan var dock i stan i tisdags så det blev frukost och lunch i lite annat sällskap, och dessutom pizza på kvällen... trevligt.

Idag ska jag till jobbet en gång. Det blir jordgubbar och glass, vilket jag inte tänker missa. Sen åker jag upp till Kristianstad för att städa undan lite, spela lite Sims 2 och sova ut ordentligt. Hinner kanske med en eller annan film också, och lite mat förhoppningsvis. Hade egentligen tänkt sticka ut och cykla lite idag, men eftersom vädret är tråkigt (blåser som tusan och regnar till och från) så skiter jag nog i det. En eller annan sida i Harry Potter lär man nog också ta sig igenom.

Release

Har haft en trevlig helg i Karlshamn. Jo, igår var kanske inte så mysigt eftersom jag var lite seg efter fredagens festande. Var på Martins releasefest för hans nya skiva, och det var trevligt. Inget pretentiöst eller så, mysigt helt enkelt. Träffade några trevliga människor och drack lite vin dessutom. Eller, det kanske blev ett eller två glad för mycket, därav den lite sämre lördagen. Men jag överlevde, och det är åtminstone det viktigaste.

Idag så blev det långpromenad med Anders O längs strandpromenaden i Karlshamn... eller mer bredvid den. Hoppade på stenar nästan hela vägen bort till Vägga. Ordentlig träning där kan man säga, minst. Träffade "Kungen" också, vilket inte var helt oväntat... och Thomas körde förbi med bil. Njöt verkligen där ute vid havet...

Snart är det dags att dra iväg igen... det är dags att sticka ner till Simrishamn för jag ska jobba mån-ons. Midsommar på fredag, har inte bestämt mig för vad jag ska göra ännu.

Helgpaddling

Under helgen som gick var det dags för årets första kanotpaddling. Det var naturligtvis Halen som gällde även den här gången, men inte tillsammans med Anders O den här gången. Nej, den här gången var det tillsammans med Josefine och Calle. Nu var förvisso inte Calle med hela tiden, men en stund var han. Det var som helhet en trevlig upplevelse, trots att vädret var lite sådär. När vi började var det helt ok, soligt även om det inte var alltför varmt. Sen framåt eftermiddagen så började det blåsa, och inte varmt heller. Framåt kvällen blev det inte direkt varma, så man var glad över att man tagit med sig varma kläder. I vindskyddet bredvid var det några ungdomar som höll på att dricka öl och sånt, och två killar kom över och snackade lite. Det var lite kul faktiskt, att höra hur det är för ungdomar i Olofströmsområdet. Var bättre än att bara sitta där och huttra i alla fall, hehe.

Sov rätt så bra trots det lite kyliga vädret, men visst var det kämpigt att ta sig ut ur sovsäcken på morgonen. Men när man fått liv i brasan och mat i magen kändes det rätt så ok trots allt. Vi begav oss tillbaka ganska så tidigt eftersom vi var lite bekymrade över vädret. Ville inte paddla i hård vind och regn, och det såg ut att bli det. Drog tillbaka till Kristianstad, och tåget var fullt av trötta hårdrockare som varit på festival, fick knappt plats själv.

Eftermiddagen spenderades med att tvätta och packa, för det var dags att dra vidare till Simrishamn, där jag nu sitter och skriver. Har idag varit på introduktion till sommarjobbet, ser fram emot att dra igång imorgon på riktigt.

Jobbgrejor

Inatt skulle jag haft lärling med mig på rundan, men precis som förra gången så dök personen i fråga inte upp. Känns ganska så typiskt faktiskt, att folk säger att de ska komma och att de sen inte gör det. Fick stå där och vänta onödigt länge, kändes ju lagom roligt. Inte alls alltså! Hade faktiskt glömt bort att jag skulle ha lärling, men fick vissa indikationer när jag väl var på plats. Får se om det dyker upp någon i natt, min sista natt på rundan på ett tag. Ska bli skönt att ta paus från det, fast mest för att man får en paus från Kristianstad. Börjar dessutom tröttna på all reklam. Det har varit massor med reklam de senaste veckorna, särskilt den förra.

Var förresten borta på kontoret och hälsade på. Det var ett tag sedan jag var där så jag tänkte titta förbi. Hade lite att ta upp med Camillorna, och det löste sig bra.

Färdigröstad

Så har man varit och röstat. Röstat? tänker du kanske. Ja, jag var och förtidsröstade, och anledningen till det är att jag har planer till helgen och kanske inte hinner med det då. Var uppe på högskolebiblioteket och röstade, och det var lite dåligt för jag fick vänta. Gick fram till receptionen en gång, och då var de upptagna med att hjäpa nån med att skriva referenser, typ, så jag gick och skrev ut ett papper, och när jag kom tillbaka var jag tvungen att vänta en gång till. Oerhört klantigt att inte ha tillräckligt med personal, när man har ansvaret för förtidsröstning. Men nu har jag i alla fall röstat, så det är klart.

Det där pappret som jag skulle skriva ut var ett kvitto på att jag betalt kanoten som jag bokat till helgen. Ska till Halen och paddla lite tillsammans med ett par kompisar, vilket är en riktigt bra idé. Nu får jag hoppas att det blir av, för det verkar som om sjukdom hägrar på horisonten. Vore trist att behöva ställa in, men samtidigt är jag glad över att jag tog med avbokningsskyddet, så man får tillbaka det mesta av pengarna om man inte skulle sticka iväg och paddla.

Och vad gjorde jag egentligen igår. Jo, jag hängde med AJ stora delar av dagen, vilket var riktigt skoj. Började med lite ärenden på bibblan, sen blev det bowling en timme, vilket var riktigt skoj. Följde upp det med glass i parken, sen grillning och till slut paj tillsammans med Discovery, hehe. Riktigt lyckad dag måste jag säga.

Avslut och framåtblickande

Så är årets Giro d'Italia slut. Ett av mina tips gick in när Denis Menchov vann hela tävlingen, men på sätt och vis hoppades jag lite att di Luca skulle ta det ändå, och det var ju ändå ganska så nära inför dagens etapp. Att Menchov dessutom skulle vurpa gjorde ju inte saken sämre. Det var nån minut där man satt där och undrade om han skulle klara sig, och det gjorde han ju ändå med marginal.
  1. Leipheimer 5,28 (6)
  2. Menchov 0,00 (1)
  3. Basso 3.59 (5)
  4. Sastre 3,46 (4)
  5. Lövkvist 48,00 (25)
Det blev alltså inte en top 20-placering för Lövkvist, vilket är lite synd, men han får ju fler chanser. Annars så prickade jag ganska så väl in årets topp-placeringar. Pellizotti hade jag inte alls tagit med i mina beräkningar, och han blev trea. Anledningen till det var nog det faktum att Basso kör i samma lag, Liquigas, och att jag väntade mig att ingen annan skulle köra för sammandraget där. Annars var det ju di Luca, som jag inte heller räknat med. Trodde inte han hade ett tillräckligt starkt lag bakom sig för att ha chansen att kämpa om segern.

Synd att det var bonus-sekunder under girot, annars hade nog Lövkvist fått köra i den rosa ledartröjan ett par dagar till. Det var ju tack vare dessa sekunder som di Luca tog tröjan av honom från början.

På söndag börjar Critérium du Dauphiné Libéré, den stora uppladdningstävlingen inför Tour de France. Åtta etapper på åtta dagar och enda svensken i tävlingen är Marcus Ljungqvist (Team Saxo Bank). Tror dock att Astanas Alberto Contador tar hem hela tävlingen, alternativt förra årets segrare Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne).

RSS 2.0