Jobbhelg

Idag är det fredag och ingen är gladare än jag! Eller inte! Jag har till skillnad från många andra inte en helg med ledighet framför mig, utan de blir jobb varje natt. Nu tjänar jag iofs pengar på det, men det är kanske inte så man tänker sig att en superhelg är. Nästa helg ska jag dock ha det skoj, för då blir det fest i Karlshamn. Det ska bli skoj, så jag kan nog stå ut med den här lite tråkigare helgen. Fast om man inte har något bättre för sig kan man väl ändå jobba och tjäna lite extra pengar, eller hur?

Pratade en stund med Linda idag, var nyfiken på hur det gick med huset bland annat, och handen. Allt verkar vara på väg i rätt riktning, vilket är uppmuntrande. Det lär inte dröja särskilt länge innan det mesta är klart med huset. Sen så är det detaljerna, de kan ju dröja ett tag. Mycket att fixa med trots allt. Men om man inte kan använda båda sina egna händer får man ju låna andras, och det verkar finnas gott om såna som vill låna ut. Jag kan själv tänka mig att slänga lite färg på väggarna om jag har vägarna förbi.

Fick förresten tillfälle att titta tillbaka lite på min blogg idag. Inte bara min dock, utan även Jennies. Det var lite skoj och nostalgiskt på något vis. Kolla in den här länken!

Konsert; Melissa Horn, Kristianstad, Yllan

Igår var det konsert igen. Den här gången var det Melissa Horn som sågs nere på Yllan. Medföljande var Anders O, Thomas och hans kompis Annika. 400 personer var det och såg konserten, vilket betydde utsålt. Några minuter efter åtta kom huvudpersonen för kvällens konsert, Melissa själv, upp på scenen. Man slogs av hur liten hon var, inte bara kort utan även smal. Väl på scenen framförde hon några av sina låtar ackompanjerad av akustisk gitarr. Väldigt fint var det när hon framförde sina sina ganska så avskalade och lågmälda låtar. En liten bit in i konserten kom bandet in, vilka bestod av ytterligare en gitarrist (Jens Fritiof), en trummis (som hette Tapper i efternamn) och en keybordist (hennes storebror Nathaniel(?) Horn). Några låtar framfördes i den sättningen. Därefter varierade antalet musiker på scenen lite, ibland var det ytterligare en, eller två eller så var alla fyra på scenen.

Mellan vissa låtar pratade Melissa lite om hur nästkommande låt kom till, och lite vad den handlade om, vilket gjorde att låten kändes mer personlig. Att man redan tidigare hade fått känslan av att hon skriver rakt från hjärtat gjorde detta att spelningen blev ännu mer intim. Låtarna verkar spegla hennes personlighet väldigt mycket. Ganska så lågmälda och lite sorgsna på något vis, utan att vara deprimerande. Man får en bild av en ung kvinna som spenderar många timmar åt att fundera mycket, på sig själv och sina känslor. Om man ska sätta betyg utifrån hur mycket en konsert kan spegla en persons känsloliv får den här högsta betyg.

En annan sak som man la märke till var hur mycket framförandet av låtarna lät väldigt mycket som på skivan. Som relativt ny artist så finns det sannolikt en viss trygghet i att inte ändra alltför mycket mellan skiva och spelning, något som undertecknad annars kan uppskatta väldigt mycket. Om man skulle gradera konserten efter hur väl live-versionen av hennes musik stämmer överens med det inspelade blir det också högsta betyg.

Om man ska anmärka på någonting så är det nog bristen på variation. Visst var det många fina låtar som framfördes, men man hade gärna haft lite mer tempo emmelanåt. Nu avslutades dock konserten med en ganska så glad och temporik låt, men annars var det inte mycket glädje. Nu får man visserligen acceptera en artist utifrån vad den producerat, så det drar inte ner alltför mycket på helhetsintrycket. Väldigt bra och trevlig konsert och säkert en artist som man säkert kommer att de och höra av mer i framtiden.

Blod och bok

Idag var jag och donerade blod, det var ett tag sedan senast så de var verkligen på tiden. Kunde faktiskt ha tryckt in en gång till mitt emellan de senaste två gångerna. Dessvärre så är det bara på tisdagarna jag kan gå och ge blod, de andra dagarna ligger jag och sover så länge och på helgerna är det stängt. Februari nästa gång, det ska jag inte missa.

Annars så har det inte hänt särskilt mycket. Blev klar med en bok, Duma Key, i förrgår och börjat med en ny. Duma Key tog riktigt lång tid att ta sig igenom, dels för att den var riktigt tjock och dels för att den var ganska så seg. Vissa delar av den var bra, men på det hela taget var den tjatig. Tror att jag håller på att tröttna på Stephen King, man känner igen det mesta. Samma språk, samma stil, samma konstiga amerikanska uttryck, samma typer av karaktärer, samma teman. Ja, det har blivit lite tjatigt helt enkelt. Ska nog låta honom vara ett tag nu. Istället har jag börjat på nästa bok i serien om Drakens återkomst, nämligen Knivarnas väg. Tunnare än vanligt, men lika liten text som alltid. Gäller att inte ha för stora uppehåll i den serien, för då glömmer man bort vad som hänt.

Helgen, mat och spel

Så har ytterligare en helg passerat. I lördags blev det lite matlagning och film tillsammans med AJ, vilket var rätt så lyckat måste jag säga. Lång promenad dessutom, vilket också var lyckat. Det var ett tag sedan vi hade såna kvällar. Till mat blev det isterband och wookade rotfrukter, och till efterrrätt blev det inte paj, utan vi käkade annanas, galiamelon, morots- och gurkstavar. Nyttigt värre alltså, och inte så fruktansvärt dyrt. Rotfrukter är ju väldigt billigt nuförtiden, och det är faktiskt ganska så gott. Till film blev det Zero Effekt, en riktigt trevlig liten rulle som jag förvisso sett ett par gånger tidigare men som är värd att plockas fram lite då och då. Annars så blev det en del spelande vid datorn under helgen som gick, mest Sims 2 men också någon timmes FM igår. Hoppade över gårdagens promenad eftersom jag kände mig allmänt slö och trött.

Promenad och pang i skallen

Efter att ha "latat" mig igår, genom att låta bli att promenera fick det bli en extra lång idag. Så extremt lång var den kanske inte, men 1 timme och 35 minuter är den längsta hittills. När jag kom ut så regnade det, så jag tänkte först att det skulle få bli en kort promenad, men tänka sig, det slutade faktiskt regna. Då fick det bli en liten runda till, och sen fick det bli en liten bit till. Till slut så blev det en ganska så ordentlig bit. Var nere i stan, och sen bort förbi vattentornet upp till högskolan, sen blev det en runda där innan jag tog en omväg tillbaka hem. Känner att det gjorde viss nytta också, är faktiskt lite småtrött. Nu ska jag se klart Evil Dead 2 och sen blir det kanske Army of Darkness.

Imorse skulle jag lämna lite tidningsbärarskräp vid avlämningsplatsen efter min runda. Råkade av misstag lasta på så fel att vagnen fick för mycket bakvikt och så slog det runt. Maximal otur, jag fick handtaget i huvudet, och det blev en ganska så ordentlig smäll. Tror dock inte jag fått några bestående men av det. Tur i oturen var att jag hade mössa på mig som dämpade smällen, och att smällen tog två centimeter ovanför tinningen. En natt till och sen helg, gött!

Brödbak

Tänkte bara uppdatera lite om hur det gick med mitt brödbak. Det gick ganska så bra faktiskt, men snacka om att smeten var kladdig, inte alls som jag väntat mig. Inte så mycket bakande egentligen, jag förknippar ju främst bakning med två saker. Det första är knådning, det blev inget knådande igår inte. Det andra är jäsningen, och det blev inget jäsande heller. Jag blandade ingredienserna, smetade ner det i en form och sen in i ugnen i en timme. Lätt och bra om man vill ha det så, och det smakade rätt så bra i slutändan. Dessvärre så mådde jag inte så extremt bra igår, så uppskattningen gick något förlorad.

Trodde att jag skulle få en sån där huvudvärk som jag hade för ett tag sedan. En sån som skulle tvinga mig att ligga i sängen hela dagen, må dåligt och till och med kräkas. Nu gjorde jag så att jag försökte få i mig lite mat, och sen gick jag ut och tog en promenad. Efter promenaden kände jag mig ganska så bra igen. De ska jag hålla i minnet till nästa gång.

På jobbet har det varit mycket utdelning av reklam. Hade i måndags Maxi som vanligt, och som vanligt de senaste veckorna även reklam på onsdagen. Att det kom reklam i form av prenumerationserbjudande från Kb var bara irriterande. Mer jobb men inte så mycket mer pengar (tror jag). Nåja, nu var jag åtminstone något beredd på att det skulle bli reklam, men det är ändå inte kul. Dessvärre kommer de vara likadant om två veckor, dvs reklam tre gånger samma vecka. De andra veckorna den här månaden blir det reklam "bara" två gånger. Det gäller att bita ihop och köra på.

Promenad i mörkret

Kom nyss hem från min kvällspromenad. Förundras lite över hur få det är som använder reflexer när de är ute och går i mörkret, man syns faktiskt väldigt dåligt i trafiken, trots att det finns gatubelysning. Sen så är det oerhört få cyklister som har lyktor på när de cyklar, det är ju bara korkat, och olagligt för den delen. Själv använder jag alltid lampor när jag är ute och cyklar, och reflexer om jag promenerar. Att låta bli är ju bara korkat!

Idag blev det en promenad på dryga timmen, men då var jag dessutom och handlade lite. Var inte så jättesugen på att promenera idag egentligen, men jag tog mig i kragen och gick. Får ta med musik eller något sånt imorgon, så man inte blir så förbaskat uttråkad. Kan ju vara ganska så segt att gå och gå om man inte direkt är på humör.

Imorgon så tänkte jag baka lite, det var nämligen så att jag köpte ingredienserna idag. Det var ett tag sedan jag bakade bröd, så det ska bli trevligt. Köpte ju faktiskt en ugnsform för ett tag sedan, bara så att jag skulle kunna baka, men det har inte blivit något ännu.

Kvällspromenad

Var nyss ute och tog en promenad. Vädret var lite sådär, det småregnade, men det brydde jag mig inte om särskilt mycket. Det är andra kvällen i rad som jag tar en kvällspromenad. Känner att jag annars är ganska så stillasittande och passiv (förutom när jag jobbar), och att mina jeans sitter allt trängre om midjan. Jag tror att det är så att jag får i mig mer energi än vad jag förbrukar, vilket gör att jag antingen måste käka mindre mat eller motionera mera. Nu väljer jag att göra båda sakerna. Äter lite mindre och ska försöka hålla mig borta från pizza och dylikt i några veckor. Har käkat ganska så mycket pizza den senaste tiden, inte bra. Chips har det blivit allt oftare dessutom, och någon motion har det blivit väldigt lite av. Nu ska jag försöka ta nån promenad om dagen, på minst en halvtimme (de senaste har varit på 45 respektive 60 minuter).

Det är inte så att jag tycker att jag blivit tjock, men det är nog bäst att ta tag i det innan det kanske blir nåt.

RSS 2.0