Helgledigt

Fick inatt reda på att jag ska vara ledig hela helgen. Att jag inte hade koll på det sedan tidigare, det är ett mysterium. Dessutom ryckte det till lite, jag blev både glad och pigg och rundan gick snabbare än någonsin. Det var mindre än två timmar mellan det att tidningarna kom och att jag var klar. Kände liksom att jag hade energi igenom hela rundan, brukar annars känna mig seg i benen mot slutet, men inte idag. Körde på i högt tempo hela vägen och det kändes bara bra. Det berodde nog inte helt och hållet på att jag fått ledigt, jag var faktiskt ganska så pigg redan innan. Det enda negativa med natten var att tidningarna var sena, kom en timme efter standardtiden.

Ledigheten överraskade lite väl mycket. Hur ska jag liksom ta vara på denna makt jag fått i min ägo, makt att disponera helgen precis hur jag vill? Det är svårt, och jag har ännu inte någon lösning i sikte. Ska börja höra mig för vad andra människor ska göra. Kanske ska passa på att ta mig en lång skön sovmorgon, hade varit rätt så mysigt. I min egen säng dessutom. Det var ett tag sedan jag hade sovmorgon i min egen säng.

Tre ljudböcker

Har blivit klar med tre stycken ljudböcker till. Utmärkt att underhålla sig själv med när man delar ut tidningar. Annars så går man och lyssnar på podradio, vilket också är väldigt trevligt förstås. De senaste böckerna är dock Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson, Människa utan hund av Håkan Nesser och Deception Point av Dan Brown. Den första boken är den tredje i millennium-trilogin och handlar om... ja, det behöver jag kanske inte berätta här, för det finns säkert de om inte läst de andra böckerna eller sett filmerna för den delen. Den andra boken är den sämsta jag läst/hört i år. Tyckte inte alls om den, väldigt tråkig och allmänt seg. Det hände liksom inget, och det där brottet som skulle lösas av poliserna verkade nästan lösa sig självt. Nej, rekommenderas inte alls. Den sista boken är en ganska så fantasifull, teknik-fetischerande, actionladdad roman i sann Dan Brown-anda. Påminner väldigt mycket om Digital Fortress i stilen. Jag tyckte den var ganska så spännande, lite jobbig uppläsare, och den var lite väl otrolig för att jag skulle kunna svälja allt.

Nu får det dock bli podden några dagar innan jag drar igång med nästa bok!

Hälsade på Josefine

Under helgen som gick var jag i Huskvarna och hälsade på. Det var ett tag sedan man var där senast, så jag tyckte att det var dags redan i somras någon gång. När jag sedan fick reda på att Mustasch skulle spela där fick det bli i samband med det. Både jag och Josefine gillar bandet, så det passade utmärkt. När jag fick reda på att jag blivit beviljad ledighet köpte jag biljetter på studs och i fredags bar det alltså av.

Tågresan upp gick ganska så bra. Öresundståget stod förvisso stilla i K-stad oroväckande länge, men vi kom faktiskt fram i lagom tid till X2000 i Hässleholm. Sen så gick det som smort. Väl i Huskvarna mötte Josefine mig på stationen, och vi spenderade dagen inne i Jönköping. Tog en liten promenad på stan, gick i lite affärer och sen blev det middag på Jensens. Första gången var det, och det var gott. Var dock lite missnöjd fast det var pga av att mina förväntningar hade varit mycket höga. Jag trodde det skulle vara lite mer lyxigt, och med bättre service, men men. På kvällen var det sedan dags för konsert, och det var helt galet bra. Till en början var det mest galet eftersom det var fulla människor som slängde sig fram och tillbaka och störde stämningen totalt, sen hitatde vi en lugnare plats att stå på och där var det bara bra. Mina förväntningar uppfylldes med råge, det var faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle vara. Jag är glad över att jag lyssnat igenom den nya skivan så man kände igen de flesta låtarna, det var bara vissa av de gamla man inte hade koll på.

Efter spelningen blev det lite tv och sen en trip till Jönköping för att köpa hamburgare. Gott att få lite mat i magen efter en sån urladdning som Mustasch var. Man sov i och för sig gott, hehe.

Resten av helgen var ganska så lugn. Var på lite dåligt humör på lördagen av någon anledning (förmodligen åt jag inte tillräckligt till frukost) men det gick över framåt eftermiddagen. Lagade riktigt god mat och köpte an massa godis inför en filmkväll. Spelade en del kort tillsammans med Josefine dessutom, vilket var trevligt. Sen så blev det alltså filmkväll, två stycken rysare. Den första var Orphan som var läskig, men mer utav en thriller än skräck. Den andra filmen var Trick 'R Treat, som var en ganska så fjantig ryskom. Efter det så kollade vi på Eight Legged Freaks, om jag sett ett par gånger tidigare... väldigt kul film. Halvslumrade dock runt slutet, strax innan fyra på natten så det var kanske förståeligt.

Söndagen var ännu lugnare. Läste en del i boken innan Calle och Josefine kom upp. Sen blev det lite kaffe och frukost. Tog en promenad genom Huskvarna, åkte till Jönköping och käkade pizza och sen tillbaka igen för kaffe och kortspel. Därefter blev det lite packande och sen tåget tillbaka till K-stad. Otroligt nog vara alla tre tågen försenade med åtminstone några minuter, vilket gjorde att bara ett av alla sex tåg jag åkte med lämnade sin station i tid. Inte undra på att folk är trötta på tågen.

Det var på det hela taget en väldigt trivsam helg, får se när det bär av nästa gång, men förhoppningsvis blir det före sommaren i alla fall.

Huvudvärk igen

Idag hade jag en sån där dag, en sån som man önskar att man inte vaknat upp till. Hade fruktansvärt ont i huvudet stora delar av dagen, och det började egentligen redan när jag vaknade. Testade med huvudvärkstabletter, men det hjälpte inte. Orkade sitta vid datorn ett par timmar, men sen blev det för mycket och jag låg en stund i sängen istället. Åt en bulle och sov sedan en stund, ett par timmar kanske. Efter det var det inte riktigt lika illa, men dåligt ändå. Tog mig dock i kragen och gick ut en sväng för att få frisk luft, och sen åt jag lite mer. Nu är det helt ok igen, känner mig bara lite sliten. Väldigt irriterande att sånt här händer ibland, men som tur är sker det inte så ofta. Senast var i slutet av augusti skulle jag tro, och innan dess i slutet av juni. Gängen innan dess minns jag knappt, men det kan ha varit i våras nån gång. Funderar lite på att kolla upp om det är migrän man har, för det vore uppskattat om man kunde göra något åt det när det väl händer. Hela dagen blir förstörd, och om jag haft ett jobb på dagtid, eller skola, så hade jag varit tvungen att stanna hemma. Nåja, vi får se helt enkelt.

Förlorad kontakt

Tidigare idag så sorterade jag en massa gamla papper, jag jag slängde en massa dessutom. Egentligen skulle jag städa lägenheten, men det blev inte så mycket mer gjort än det. Har bott här i lägenheten sedan januari 2007, så det finns räkningar kvar ända sedan dess. Visst, man kan ju egentligen slänga sina räkningar efter ett tag, men de är kvar tills vidare. Däremot slängde jag en massa papper från högskolan, scheman, uppgifter, gruppindelningar, artiklar etc. Blev lite nostalgisk när jag gick igenom dessa papper, och man saknar lite den lilla fikagruppen vi hade ett tag. Nu har man tappat kontakten med de flesta i den gruppen, vilket är lite synd. Men som jag sagt tidigare så är det tider som är borta, och att försöka rekonstruera de är bara tragiskt. Nä, det gäller att hålla blicken framåt, se vidare mot nya möjligheter. Kanske flytta, hitta ett nytt jobb, kanske i en ny stad. Vi får se helt enkelt.

Om två veckor åker jag till Huskvarna för att hälsa på Josefine igen. Det var ett tag sedan man var där, och besöket skulle i så fall bli det tredje där uppe totalt för min del. Dessutom ska vi kolla på Mustasch när jag är där uppe, vilket ska bli trevligt. Såg bandet på Tivolirock 2007, där de var riktigt bra. Ska bli kul att träffa Josefine igen och det ska bli trevligt att komma bort lite. Hon är ju en av de personer som man inte kunnat umgås med regelbundet sedan sociologitiden. En annan sån person är Linda, som var nere och hälsade på veckan som gick, och som det blev en fika tillsammans med i tisdags. Det ska förresten bli ett besök i Lönneberga snart igen förresten, när det blir av beror lite på, men jag skulle inte ha något emot att åka upp dit själv igen. Förhoppningsvis blir det inte så.

Men nu känner jag att det är färdigskrivet för den här gången, återkommer kanske snart igen!

RSS 2.0