Slips

Började läsa en ny bok, Duma Key av Stephen King. Det gick dock inte så bra i början. Den är väldigt tjock, och jag blev lite överväldigad, där i min trötthet. Kände att den kunde vänta lite till, hihi.

Idag har jag varit ute och fikat med en klasskamrat från pedagogik-kursen. Det var ett tag sedan man träffade henne, men hon är väldigt trevlig. Fick dessutom träffa ett par av hennes kompisar. Först fika nere på Nostalgia, sen så åt vi mat på Darins. Jag stack in på Dressman för att köpa en ny skjorta och en slips. Det är så att jag inte ägt nån slips före idag, så detta är min första kan man väl säga. Så jag har spenderat en stund med att försöka lära mig att knyta den, vilket gick ganska så bra måste jag säga. Kort och gott, det ser ut som en slipsknut och inte som en snara vilket jag befarade att det skulle bli, haha :-D.

Nästa vecka ska jag alltså ha kostym på mig, på fest. Köpte en förra året och det känns ju trist om man inte får tillfälle att använda den. Man får ju vara välklädd ibland, som undantag från vad man brukar vara :P

Lästa böcker 2009

Böcker
J.K. Rowling - Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (3:e Harry Potter-boken)
Robert Jordan - Svarta Tornet (12:e boken, Sagan om drakens återkomst)
John Grisham - Den oskyldige mannen
J.K. Rowling - Harry Potter and the Goblet of Fire (4:e Harry Potter-boken)
Robert Jordan - Vindarnas skål (13:e boken, Sagan om drakens återkomst)
J.K. Rowling - Harry Potter and the order of the Phoenix (5:e Harry Potter-boken)
John Ajvide Lindqvist - Låt den rätte komma in
Robert Jordan - En krona av svärd (14:e boken, Sagan om drakens återkomst)
Arnaldur Indriðason - Mannen i sjön

Ljudböcker
Stephen King - Wolves of the Calla (5:e boken, The dark tower)
Stephen King - Song of Susannah (6:e boken, The dark tower)
Stephen King - The Dark Tower (7:e boken, The dark tower)
Stieg Larsson - Män som hatar kvinnor (1:a boken Millennium-serien)
Stieg Larsson - Flickan som lekte med elden (2:a boken Millennium-serien)

Mannen i sjön

Så är ytterligare en bok lagd till handlingarna. Har precis blivit klar med Arnaldur Indriðasons "Mannen i sjön". Det var ganska så längesedan jag lånade den av Anders O, så det känns ganska så bra att äntligen ha blivit klar med den. Egentligen skulle man kunna säga att det är en ganska så klassisk deckare, men det är inte det som är mest intressant. Dessutom ligger det en gammal spionhistoria och lurar i bakgrunden, som jag uppskattade en del. Att boken tar upp lite om hur isländare ser på sig själva är också ganska så intressant, särskilt när det gäller kalla kriget och spionaget mellan öst och väst. Islands situation var av strategisk betydelse, och amerikanarna har haft militärbas där. Att den isländska staten inte haft några egna militärbaser är väldigt speciellt. En annan typisk isländsk sak som tas upp i boken är språket, att man bedrivit en väldigt konservativ språkpolitik. Man tar inte in låneord från andra språk utan använder det isländska språket för att hitta begrepp till nya företeelser. Visst, såna saker visste man sedan tidigare, men det blir mycket trevligare att läsa om det på det här viset.

Jag tyckte om boken en del, och kan nog tänka mig att läsa nån bok till skriven av Indriðason. Fast det kommer förmodligen att dröja, har en del andra som jag hellre vill läsa först.

RSS 2.0