Skitstövel på Posten

Just nu är jag i behov av ett jobb, eller snarare vill jag ha ett jobb. Är ordentligt trött på att inte ha en inkomst som gör att jag inte behöver snåla hela tiden. Vill känna mig något mer fri ekonomiskt. Därför söker jag jobb, vilket är det bästa sättet att hitta en sysselsättning antar jag. Jag har rätt så mycket erfarenhet som tidningsbud, så jag tänkte att posten skulle kunna vara en arbetsgivare för mig. Men jag börjar från början...
När jag började jobba som tidningsbud i Kristianstad ringde jag upp kontoret direkt, som tog emot min ansökan direkt. Ett par dagar senare ringer personalassistenten, vid tillfället Camilla H, upp mig personligen och verkar mycket glad över att jag tagit kontakt med Tidningsbärarna i Kristianstad. Det känns som om jag välkomnas med öppna armar. Under den tid som jag jobbade på tidningsbärarna som vikarie och söndagsbud hade jag mycket bra kontakt med Camilla och hennes efterträdare Camilla G.
Idag ringde jag upp Posten och trodde väl inte att jag skulle få samma välkomnande, men inte trodde jag detta. När jag blir kopplad till någon i Kristianstad och säger att jag är intresserad av att jobba möts jag direkt av "vi söker inga brevbärare" och sen när jag säger att det handlar om en intresseanmälan säger han motsträvigt att jag ska skicka min CV till nån, "mummel mummel" på "mummel mummelvägen". Jag ber honom upprepa adressen och han säger bara namnet på vägen samt numret men postadressen var tydligen inte viktig. Ska man verkligen ha ett så snorkigt bemötande mot potentiella anställda när man jobbar på ett statligt företag som posten?
Jag hoppas innerligt att de som jobbar på posten inte behöver vara i kontakt med den här personen.

Jag YouTube-kändis? Nja...

Jag har en kanal på youtube som heter "TheRobResponds" och jag brukar kommentera olika videoklipp. Ibland så får man ett svar på sin kommentar vilket är hur kul som helst, men den här gången blev jag omnämnd i själva videon, vilket var rätt så kul. Det bifogade klippet nedan är det som jag nämnde ovan... typ.

Vad har jag gjort?

Ok, jag har varit fruktansvärt inaktiv på den här bloggen den senaste tiden, senaste inlägget var i maj i år. Då skrev jag att jag hade lite drygt två veckor kvar att jobba på tidningsbärarna, och så är det såklart inte längre. Är dock tillbaka på företaget efter sommarjobbet och en period utan något alls. Det känns bra att försörja sig själv, men jag är ute efter ett riktigt jobb på heltid, dagtid dessutom.
Fem månader är en lång tid, och vad har egentligen hänt under den perioden? Jo, jag har som sagt sommarjobbat, varit på några konserter, spelat in några videobloggar, köpt en ny dator, hälsat på kompisar, varit på festivaler. Ja, lite av varje helt enkelt. Det som skiljer denna sommaren ifrån de tidigare är att jag inte varit på någon större konsert i stil med Iron Maiden (2008) eller U2 och Depeche Mode (2009). Skulle gärna åka och se Maiden igen nästa sommar, men det ligger dåligt i tiden, för det är något annat lite halvt planerat då. Det hela beror lite på omständigheter jag beskrev i det första stycket.
Jag har dessutom ändrat utseendet på bloggen, eftersom jag tröttnat rejält på den gamla. Jag var egentligen aldrig nöjd med den och vet nog inte riktigt varför jag hade den från första början. Vet inte hur länge jag kommer att behålla den, men ett tag i alla fall. Det beror lite på hur mycket tid jag kommer att lägga på bloggen. Vem vet, jag kanske inte kommer att använda den så mycket, eller så kommer jag att göra det. Den som lever får se.
Det var allt för den här gången!!!

RSS 2.0