Midsommarresa del 1

Dagen började ganska så tidigt torsdagen den tjugoförsta juni. Vaknade redan vid halv åtta på morgonen. Det var planerat så att jag skulle åka hem till min faster vid lunchtid och hämta bilen som skulle ta mig och Anders upp till Linda i Småland. Så jag satte igång med packandet, vilket var lite besvärligt eftersom jag inte riktigt hade koll på vad jag behövde ta med mig. Det gjorde egentligen bara att det tog längre tid, men till slut var jag ganska så nöjd. Tog bussen dit jag skulle, satt en stund och snackade med fastern och drack kaffe och sånt. Strax efter två stack jag därifrån, vilket var aningen senare än vad jag hade planerat, men det är som med tiden, den sticker iväg ibland.

Drog hem och hämtade mina grejor, kläder, sovsäck och liggunderlag. Körde ut till Anders, och hade småproblem med att hitta dit, det var vägen det var fel på, säger vi. Kom åtminstone fram till honom så småningom, packade ner ännu mer grejor i bilen och gav oss iväg till Coop för att inhandla färdkost. Frukt och annat smått och gott blev det. Lite snack med Linda blev det innan det bar iväg, fick en halv vägbeskrivning eftersom samtalet bröts, två gånger.

Resan upp gick bra, vi körde lugnt och i laglig takt med bilen. Bra eftersom vi såg två stycken fartkontroller, och vi blev inte stannade någon av dessa gånger. Däremot stannade vi av andra skäl. Den första var för att vi skulle tanka, och den andra när vi skulle käka mat. Svängde in till Växjö, där jag inte varit sedan jag flyttade därifrån och åt pizza på ett halvkasst ställe. Som tur var så hittade jag ganska så bra fortfarande, trots att det var så länge sedan jag var där. Promenerade en liten runda i centrum också, bara för att hitta ett ställe att äta på. Gick bland annat in på ett tjusigt ställe som vi först trodde var en pizzeria, det visade sig att priserna var lite väl höga för vår smak, så vi gick igen. Aldrig förr har jag gått in på ett ställe, tittat i menyn och sedan gått igen. Det är väl knappast sista heller. För att sammanfatta vistelsen i Växjö, jag skulle inte sakna det om det försvann.

Fortsatte upp genom de småländska skogarna, förbi det överaskande stora Virserum, förbi Hultsfred och Målilla med den stora termometern. Massor med fartkameror på vägen, efter Växjö. Det tråkiga var att det var så lite sträckor med 110, ingen faktiskt, vilket säkert gjorde att det tog så lång tid. Växlat med 70 och 50 hjälpte ju inte det heller. Det tog en rätt bra stund att köra upp helt enkelt, med pauserna och det. Men jag ska inte gnälla för mycket, hade ju ändå bra sällskap. Pratade om en massa grejor, från likström till växelström, och hur korkade ljusproducenter kan vara, och så vidare.

Vi var inte uppe i Lönneberga förrän på kvällen, men det blev en helt ok kväll ändå. Började med att smälla upp tältet, vilket var en bra idé. Satt sedan på verandan tillsammans med Linda och Thomas samt de två snickarna från Göteborg, Pierre och Jörgen. Lindas syster Anneli tittade också förbi en stund på kvällen. Drack lite folkis, snackade och hade det trevligt innan det blev sovdags.

Kommentarer
Postat av: jennie

inget napp än robbis:(

2007-06-28 @ 15:58:16
URL: http://salmiakatfolket.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0