En jättebra dag!

I morse så vaknade jag, såklart haha, och kände mig väldigt utvilad. Hoppades att jag sovit länge och att klockan inte var halv sju eller något sånt. Har sovit lite kasst de senaste nätterna, trodde till och med att jag var på väg att bli sjuk. När jag väl såg på klockan och den stod på tjugo i tio blev jag riktigt glad. Ända sedan dess har jag varit glad, pigg och utvilad. Käkade min frukost, drack mitt kaffe och min apelsinjuice och mådde jättebra. Lyckades till och med göra ett par ändringar i min artikel som jag kom på att jag behövde göra. Inte helt blind trots allt, eller hur?

Satt en stund och lyssnade på musik, och så hörde jag Lola och blev bara lycklig! Det var därför jag fixa in texten här. Studsade omkring lite grann. Ringde sen till min faster och gjorde storslagna planer om att åka till IKEA i Malmö, javisst, ska hänga med ner till Sjöbo och grilla på lördag också. Sen får jag komma vilken dag som helst och käka middag, inga problem.

Lyssnade en gång till på Lola och vankade sedan bort till gymmet med ett småkorkat leende, jag tror jag trallade lite med, så jäkla noobish men det kändes bra! Klappade en katt på vägen förresten. Körde igenom ett helpass, så nu är glädjen något dämpad eftersom jag är mör i kroppen. Hittills har den här dagen varit jättebra och jag hoppas det fortsätter en stund till. Ska nog promenera bort till bibblan på högskolan, jag vet inte varför riktigt, ska bara promenera lite. Lyssna på lite låtar, haha!

Vi hörs!

The Kinks - Lola

I met her in a club down in old soho
Where you drink champagne and it tastes just like Coca-cola
C-o-l-a cola
She walked up to me and she asked me to dance
I asked her her name and in a dark brown voice she said lola
L-o-l-a lola lo-lo-lo-lo lola

Well Im not the worlds most physical guy
But when she squeezed me tight she nearly broke my spine
Oh my lola lo-lo-lo-lo lola
Well Im not dumb but I cant understand
Why she walked like a woman and talked like a man
Oh my lola lo-lo-lo-lo lola lo-lo-lo-lo lola

Well we drank champagne and danced all night
Under electric candlelight
She picked me up and sat me on her knee
And said dear boy wont you come home with me
Well Im not the worlds most passionate guy
But when I looked in her eyes well I almost fell for my lola
Lo-lo-lo-lo lola lo-lo-lo-lo lola
Lola lo-lo-lo-lo lola lo-lo-lo-lo lola

I pushed her away
I walked to the door
I fell to the floor
I got down on my knees
Then I looked at her and she at me

Well thats the way that I want it to stay
And I always want it to be that way for my lola
Lo-lo-lo-lo lola
Girls will be boys and boys will be girls
Its a mixed up muddled up shook up world except for lola
Lo-lo-lo-lo lola

Well I left home just a week before
And Id never ever kissed a woman before
But lola smiled and took me by the hand
And said dear boy Im gonna make you a man

Well Im not the worlds most masculine man
But I know what I am and Im glad Im a man
And so is lola
Lo-lo-lo-lo lola lo-lo-lo-lo lola
Lola lo-lo-lo-lo lola lo-lo-lo-lo lola

Bredbandsbolaget suger

Jag ska hålla på med min artikel, men kan man göra det i lugn och ro? Nääää!!! Nu ska det jävla bredbandsbolaget börja störa sig igen... kosta en massa pengar och skit. Trodde att det skulle vara gratis med det där säkerhetspaketet även i fortsättningen, men nu ska man tydligen betala 40 spänn extra för det. AAArgh...

Varför retar jag upp mig på detta? För att jag gärna hade fått ett litet brev där set står att tiden för det som var gratis var på väg att gå ut och att jag skulle vara förberedd på att en höjning skulle komma. Fast egentligen, det är ju inte jag som betalar för det egentligen, det är bara det att det dras från mitt konto och att jag ansvarar för det. Bläh! Kommer visserligen att använda internet i simrishamn i sommar, men jag tycker inte om när saker strular. Dessutom suger bredbandsbolaget, levererar inte vad de utlovar, och tar alldeles för mycket betalt.

Nu måste jag byta leverantör. Suck! Det blir väl en massa strul med det också, skicka tillbaka utrustning och sånt.

Som du kanske märker så är jag småsur för tillfället, vaknade alldeles för tidigt idag igen och så nu det här. Tvi!

Apblogg

Sitter just nu och lyssnar på "System of a down". Jäklar säger jag bara! Vilken jäkla energi, wow! Fick väl ett tips om det i lördags, antar jag! Det var väl inte egentligen, mer en slags uttalad kärleksförklaring till bandet, hehe! Det låter väldigt annorlunda än vad jag är van vid att lyssna på. Alternativ Metal? Med vissa etno(?)influenser??? Catchy, väldans catchy! Högt ljud musik!

Det blev inget vettigt gjort idag, typ, och jag tror det beror lite på min dåliga sömn! Men jag ska fixa till det inatt och imorgon ska jag ta tag i min artikel igen. Den ska bli klar imorgon. Jag är bara så förvirrad. Vet inte riktigt vad jag ska göra med den för att den ska bli bättre. Kan jag egentligen göra den bättre eller är den så bra den kan bli? Egentligen är jag inte riktigt nöjd med den, men vafan! Jag är ju faktiskt inte känd för att vara en perfektionist, snarare besserwisser. Jag jobbar på det! Hittade åtminstone på några titlar till artikeln, fast alla var dåliga tycker jag! Gudmund ville han nånting som fångar uppmärksamhetet, Fuck The World kanske den ska heta.

Jag går mig själv på nerverna. Vad är det för fel på mig egentligen? Suck!

Vandrade till skolan idag för att lämna några böcker. Blev hur trött som helst av att gå dit, vädret var alldeles kvalmigt och äckligt. Blev bara svettig och trött. Som tur är så är jag inte sjuk som Jennie. Det var väl skickligt att bli sjuk just nu eller hur? Det är lite synd om henne faktiskt. Fast idag så träffade jag Johan och Anders J, de skulle plugga artikel på skolan så  vi snackade lite grann. Det var trevligt. Satt sedan på en bänk en stund och tittade på folk innan jag gick hem. Försökte orientera mig lite på Näsby, hehe. Kan lite mera karta nu!

Handlade på vägen hem! Willys Hemma! Den ligger inte hemma, men bra nära! Köpte ägg så jag skulle kunna göra pannkakor. Pysslade med det en stund, men när jag äntligen var klar så orkade jag bara äta fyra. Chattade messenger istället. Nu har jag en massa pannkakor i kylen som jag kan äta när jag vill. Köpte de små jäkla röda linserna också, och apelsinjuice bland annat. Tror jag ska dra och ge blod imorgon, när jag är klar med artikeln.

Massa timmar kvar tills det ens är aktuellt att gå och lägga sig! Vad ska jag göra fram tills dess? Jag vill inte göra någonting alls, känner inte för att sitta här själv åtminstone. Hatar att sitta själv utan att ha nån att prata eller chatta med. Kanske ska man ringa till någon? Humöret är som sagt lite uppochner just för tillfället.

Thomas T sa till mig en gång att jag var väldigt lojal. Det är så jävla sant! Det måste jag också jobba på tror jag. Har en del skit att jobba på! Som alla andra!

Älskar biljardkompaniet. Var där i lördags! Har inte spelat biljard på länge, och det märktes. Jag var sämst! Ändå vann jag en gång :P haha! Vilket flyt jag hade! Musiken var ju jättebra! Folket var alternativa, drinkarna var goda, sällskapet var bäst och jag var lite full!

Nu får det fanimej vara nog! Chattar på messen ifall du undrar!

Morgonblogg

Såg precis en reklam för Cillit Bang på tv, lösningen på alla problem i det svenska hushållet. Jepp, alla svenska hem tvättar sina DANSKA 50-öringar!!! Men som tur är så har jag faktiskt en sån hemma, så nu ska jag iväg till affären och köpa Cillit Bang, det bästa rengöringsmedlet för svenska med danska mynt ;)

Har ju helt missat att blogga en massa de senaste dagarna. Hade flera bloggar på gång, men blev det någon av det, nä! Har ytterligare en riktigt bra, eller ett ämne i alla fall, på gång nu. Fast jag vet inte riktigt om jag orkar hålla på med det idag. Somnade vid halv två inatt och vaknade halv sju, det dumma var att jag kände mig ganska så pigg. Nu när jag väl stigit upp så blev jag skittrött igen. Man kanske ska gå och lägga sig igen?

Låg nu på morgonen och glodde på tv, bläddrade förbi MASH, och såg Larry Fishburne. Det var lite kul för jag såg början av The Matrix innan jag skulle sova igår, och han är ju med i den. Han var lite yngre i MASH såklart, men annars såg han ut nästan som han gör i Matrix.

Hade en trevlig chat med Clara igårkväll. Vi snackade bland annat om att ha en filmkväll, där hela gänget ska ta med sin favoritfilm. Vi kom väl på att det var lite problem med att välja sin favoritfilm, för man vill ju kanske helst ta med en film som alla gillar, men som ingen annan sett. Fast jag blev sugen på en Italiensk Zombie! På tal om zombier så kollade jag faktiskt på "Land of the dead". Har tänkt se den ett tag, men inte riktigt kommit till skott. Nu skulle C se den också, så då kunde jag inte låta bli. Tyckte nog att Asia Argento hade en lite för liten roll i filmen, och att slutet var halvbra. Varför kan inte Zombier och människor leva sida vid sida? En annan fråga man kan ställa sig är, finns det vegetarianska zombier? Tyckte nog att filmen var rätt så bra, många coola scener, hehe. Ett par storylines hade nog kunnat utökas lite till, bland annat Asias som jag nämnde. Den hade kanske blivit längre, men det hade bara varit bättre.

BTW! Film ses bäst i sällskap! Som tur var så hade jag "typ" sällskap :-)

Ska fixa kaffe nu tror jag!

Katter, artiklar och sånt

Tänkte lägga in en liten bild på en katt igen, för att beskriva min brist på internetz under delar av gårdagen. Hittade till och med en perfekt, men det slutade att jag mest satt och småfnissade åt alla bilderna istället. Ännu bättre än att lägga upp kopior på bilderna här, kolla in sajten istället; roflcat.com

Annars har dagen varit ganska så fylld med plugg, eller åtminstone halvfull. Just nu är det ju den där artikeln som gäller, och jag tror aldrig att jag har laget ner så mycket tid på finputsning som jag har gjort med den här texten. Var på skolan och skrev ut en kopia av artikeln igår, eftersom jag inte hade någon skrivare hemma. Satt sedan idag med papperskopian och fixade med texten. Det funkar rätt så bra för mig, att sitta med papper och penna och metodiskt gå igenom sådär, hade aldrig orkat sitta vid datorn och gjort samma sak, för mycket annat man kan göra vid datorn, som att skriva blogg til exempel. Annat hade det kanske varit om internetz hade försvunnit en stund, lol.

Det verkar som vår "klassfest" inte blir av, det är ju lite surt, får väl hitta på någonting annat på lördag. Det finns ju en hel del grejor som man kan göra, eftersom jag ligger före i tid när det gäller artikeln. Fast andra kanske är upptagna med sina saker så, det kanske inte blir nåt ändå. Artiklar och uppsatser och grejor på gång nu, hehe. Den där countryfestivalen missar man ju, vilket är tråkigt det med. Country är kanske inte något som jag lyssnar på varje dag, men musik är ju ändå något som intresserar mig ganska så generellt. Det som är runtomkring är ju roligt det med, kanske roligare till och med.

The END...

Skivor

Måste bara skriva en liten musikblogg! Det är så att jag har långtgående planer på att återigen köpa en skiva, på riktigt alltså. Saknar att ha ett skinande nytt fodral, som ser sådär nytt och fint ut som bara orörd plast kan se ut. Man vet att det är bara att passa på med njutningen, för snart är plasten sliten och repig. Man öppnar fodralet, det är lite trögt, det blir aldrig så trögt igen, sen så plockar man ut skivan och tittar försiktigt på den blänkande oförstörda undersidan, aaahh. Måste njuta lite till av längtan att sätta igång musiken, en sak i taget, först booklet, sen ljud.

En bra booklet innehåller mycket bilder, lite arty-arty-stuff, texterna, för att kolla upp någon del av låten där sången är lite otydlig. Det räcker för min del, men den ska vara tillräckligt tjock för att man ska kunna sitta med den några minuter och bara dra ut på tiden innan man äntligen ska sätta igång musiken, och det är där bloggen hamnat nu.

I med skivan i datorn, eller cd-spelaren, eller vadsomhelst, och PLAY. Musik strömmar ur högtalarna, låt efter låt är som ett äventyr av toner, rytm, sång och känslor som strömmar mot en i ljudets hastighet. Man känner sig glad, eller ledsen, kär och eftertänksam, lite beroende på humöret, och massor beroende på vad det är för något man spelar. Det är den känslan jag är ute efter, och det är den känslan jag planerar att få.

Om det inte finns någon annan att spendera sina pengar på får man väl spendera de på sig själv, eller hur?

Träning igen!?

Johan tyckte att vi skulle träna klockan nio i morse. Jag övervägde det ett tag men till slut sa jag nej, bestämt nej, absolut nej! Klockan nio? Verkligen inte, särskilt inte när man ska göra det sista med sin artikel. Jag måste bara jobba på förmiddagen, annars blir det inget av alls, och det är en sanning. Strax innan elva var jag igång, och var mer eller mindre igång fram till två, då jag tänkte att det var lagom tid för att dra iväg och köra lite med grejerna där... eh.

Våldsamt plågsamt! Hade inte tränat på två veckor tack vare en ihärdig förkylning. Kan väl inte precis säga att den träning som jag genomfört innan hade gett någon effekt precis, men det här var döden. Kände mig pigg och på gång när jag värmde pp, och körde de tre första övningarna! Fast när jag kom till magmaskinen sa det stopp. Vilade en stund och körde rygg istället, och det gick väl sådär, fast efter det var det definitivt stopp. Slutkört i maskineriet, definitivt. Men man måste ju börja nånstans, eller hur? När kroppen väl återhämtat sig kändes det ganska så bra faktiskt.

Nämen så tråkig bloggen blev idag, kanske ska hålla mig till galna katter istället?

Hursomhelst fick jag ett sms från Linda i förmiddags. Hon är en sån där myspysmänniska som man bara tycker om. Vi ska ha någon typ av klassfest senare i veckan, lördag typ, det verkar som det finns en möjlighet för henne att dyka upp. Har inte hört nånting om det, så antingen har allt varit klart innan, eller så har all ny info undgått mig totalt. Börjat höra mig för lite. Har ju faktiskt tackat nej till en countryfestival på grund av den, så det är bäst att det blir skitkul! :D

Se fram emot en katt!

Sharding Purplz

Sharding Purplz

Myspace

Så har man skaffat sig ett riktigt fungerande myspace-konto. Testade det för ett tag sedan, men då fick jag ingenting att funka efter som den e-mailadressen som jag använt sög fetmycket. Dumt nog finns det gamla myspace-kontot kvar, eftersom den funktion som krävdes för att det skulle funka ordentligt, är samma som behövs för att ta bort kontot. Men varför byter jag inte bara e-mailadress på kontot då? Samma historia där, eller nästan iaf, man måste ha bekräfta sin gamla adress innan man kan byta. Så jag vet inte hur länge den kommer att finnas kvar, kanske några månader, kanske längre tid än så.

Myspace är annars en småtrevlig sajt, jävligt rörig till en början, men det börjar klarna upp sig lite för mig. En massa saker kan man göra för att hotta upp sin profilsida, har inte riktigt koll på hur man ska göra, men tydligen kan man ladda ner koder som ska fixa det åt en. Jag kommer nog att pilla på den, ta en liten sak i taget, om jag orkar med det.

Skrev min första blogg på engelska också, det var lite udda, lite ovant kanske är mer rätt. Kan nog vara bra att hålla engelskan igång lite, inte bara genom att läsa, och höra från filmer, utan också skriva det. Var tvungen att kolla upp stavning några gånger på ord som jag förmodligen aldrig skrivit innan, men kunde den ungefärliga innebörden av. Det blir nog inte så att jag kommer att skriva mer där, utan detta kommer att vara min primära blogg, den där på myspace är bara till för övning.

En kul grej var att det är ganska så många som kollat in bloggen, 23 views på bara det inlägget, det är typ massor fler än vad jag har fått här. Det skulle nog kunna behövas en funktion som visar hur många unika views man har fått. I teorin skulle det kunna vara samma kille eller tjej som kollat 23 gånger.

Ett antal musiker har dessutom bett om att få bli min "friend". Det är ju bra på sätt och vis, för då slipper man aktivt leta upp intressant musik. Fast det kommer jag nog att göra ändå, så många är det inte som vill bli min vän. Kollade bland annat upp Liberator, ett ska-band som jag lyssnade rätt så mycket på för ett par år sedan när jag bodde i Malmö. Såg de på Malmöfestivalen en gång, och det var en fin spelning det. Ska nog kolla upp om de gjort något nytt sen jag lyssnade sist och kanske kolla upp om de spelar någonstans i närheten. Malmöfestivalen är inget dumt förslag annars.

Grattis Clara på födelsedagen! :-)

The END...

Kvinnor, män och ledarskap

Satt här och pluggade och skrev på min artikel, läste och gjorde anteckningar i blocket. Kom på en grej angående barn och lite sånt. När någon precis har fött ett barn så kan en vanlig fråga vara "vad blev det?". Svaret på den frågan är antingen "det blev en pojke" eller "det blev en flicka", om allt går som det ska såklart. Kom på det att man först ger barnet en personlighet när man har könsbestämt det. Om man tänker efter så är det inte särskilt konstigt att genusstrukturerna är så starka som de är egentligen, med tanke på detta.

Dagens citat
"The future is much, much stranger than any one of us can imagine"

Tänkte lite grann på det jag skrev igår angående ledarskap för Zekegruppen. Jag tror att jag var ute och cyklade helt, jag vet inte varför, men jag var plenty förvirrad igår. Hade nog suttit och skrivit för mycket eller något i den stilen. Jag tror inte att vår lilla grupp har någon egentlig hierarkisk struktur, utan ledarskapet är väldigt horisontellt formerat. Vem som helst kan egentligen ha ett initiativ och driva de andra till att antingen gå med på det och hänga på, eller misslyckas fullständigt. Vi har gjort grejor tillsammans i olika konstellationer, olika personer har varit drivande, och vi har gjort olika saker. Alla har inte alltid varit med, av olika anledningar och det är väl så det är.

Började i morse läsa i "Det andra könet" igen. Inte riktigt samma upplaga som förra gången, utan en som jag lånat. Den här är nyare. Tack för det förresten, och priset är, en T-SHIRT, haha! Hrm, hursomhelst. Den här är mycket längre, mycket längre. Läste nog cirka 50 sidor idag, hittills åtminstone, men det var bara de första 15 som jag egentligen har någon nytta av. Det är så att jag ska använda mig av begreppen immanens och trancendens och det är ju perfekt eftersom det står så fint beskrivet i boken. Fast jag vet inte om jag har hittat allt, eftersom den är så tjock och jag har bara läst en liten del av hela liksom. Det är en fin bok och den förklarar mycket om kvinnans historia, och mannens också för den delen. Män har varit ena jävla svin genom historien, här är ett par exempel som de Beauvoir tar upp i sin bok;

"Det finns många odjur på jorden och i havet, men kvinnan förblir det största av alla"
Menandros

"kvinnan är ett djur, som varken är troget eller pålitligt; hon är full av hat och drar sig inte för att skada sin man, hon alstrar ondska och ger upphov till alla slags bråk och tvister och sysslar ständigt med all slags orättfärdighet."
Augustinus

"Kvinnorna är det värsta av allt ont gud någonsin har skapat: hur nyttiga de än ibland kan tyckas vara, förvandlas de snart till en plåga för sina herrar."
Simonides från Amargos

Jag tror det räcker där. Man vet inte riktigt vad man ska tro, så är det inte idag åtminstone. Inte riktigt åtminstone, eller? Finns det fortfarande män som gifter sig och senare hatar sina fruar? Det är visserligen Al Bundy, men det är ju inte på riktigt, så finns det i verkligheten? Talibanerna är nog inte så glada i fruntimmer direkt, eller muslimer i allmänhet kan man tro. Inget ont om muslimer, men deras kvinnor är förvånansvärt immanenta, och de underkastar sig sin underordning jämfört med mannen. Varför ska inte kvinnor kunna ställa upp mål med sina liv, och överskrida sin egna biologiska villkor?

Jag vet var jag står någonstans!

The END...

Ofokus

Jag vill skriva ett riktigt bra inlägg om något riktigt vettigt som alla kan läsa och senare tänka något i stil med" det där är precis vad jag tänkt men inte riktigt lyckats formulera i min hjärna".

Så, kanske inte särskilt originellt, men vadådå?

Igår så hade vi ett litet seminarium i skolan. Nio pers dök upp, så det var några som saknades. Nåväl, det var inte så viktigt precis, men det var nånting i alla fall. Jag satte mig på rätt plats i alla fall, så jag fick presentera min artikel ganska så snabbt. Anledningen till det var att jag inte trodde att jag skulle orka hålla mig fokuserad särskilt länge, och det hade jag rätt i. Fick min grej presenterad i alla fall, och jag kände i den stunden att min artikel var det absolut roligaste som fanns i hela världen. Var verkligen engagerad och fick en massa idéer bara genom att sitta och prata. Sen gjorde sig förkylning sig påmind och jag blev lite seg efter Jennies presentation, under tiden Johan och Anders skulle presentera sin. Jag vet inte riktigt om det var så att jag slutade lyssna eller om de egentligen inte berättade så mycket om sin artikel, nånting hände åtminstone.

Det snackades lite om klassfesten, jag lyssnade lite halvt bara. Mycket irriterande att vara så ofokus som jag har varit, ända sedan början på förra veckan fast värre när jag blev förkyld. Vill säga saker till folk men istället går jag och flummar rundor istället. Lördags var visserligen ett undantag till viss del. Har känt att jag vill vara social, blir så trögt att sitta i lägenheten, men vänta nu lite, har jag inte varit social? Jodå, var ju hemma hos min faster i måndags och firade henne lite på födelsedagen. Fast jag var väldigt disträ där också, kanske för att jag inte riktigt kände att jag passade in riktigt. Var det klassfesten jag skulle skriva om? Se där, så disträ man kan vara.

En sak som vi diskuterade sist på Zekes var om ledarskap, och att Clara egentligen var ledaren i vårt lilla gäng. Jag håller med helt och hållet om det, för att hela gänget ska göra någonting krävs det att Clara är med, navet i hjulet, eller något. Den sammanhållande faktorn, minsta gemensamma nämnaren, såna grejor är det jag pratar om. Eller är jag helt ute och cyklar nu?

Nåväl, vad ska man skriva nu!?

The END...

Lördagsnöje II

Så har den stora fina finalen av melodifestivalen passerat. Nog sagt om det, vad var det mer som hände?

Hade planerat sedan några dagar före att en resa till blekinge för att se ovan nämnda musikaliska grej skulle vara helt i sin ordning. Japp, så var det alltså. Jomen jadå, öhm, snackade lite med Anders O (bäst att hålla Andersarna isär förmodligen) om saken, och vi hade haft kul under en av deltävlingarna, hemma hos Jimmy. Först var han lite tveksam till hela den grejen, att åka till Gränum igen, han är ju som han är, men det var nog värre för ett tag sedan. Hursomhelst blev det till slut så att vi åkte till Jimmy och Sofia för att käka lite mat och se på den där grejen som hände då, i lördags.

Bara bussresan dit var något av ett spektakel, elelr inte egentligen, lite annorlunda än vanligt. Det var så att någon ombyggnad någonstans var på gång, så Tågbussen körde tjugo minuter senare, vilket fullständigt sabbade min plan om att åka via Bromölla till Olofström. Nähä tänkte jag, då slipper man se den där hålan åtminstone, haha. Inget ont om Bromölla, det finns ju en biograf där, med mycket benutrymme, bara det kan man ju skriva en blogg om. Under mina resor till Jämshög var det alltid via Bromölla man åkte, då när AO bodde där, en transitplats i mina ögon, tyvärr. Tillbaka till bussresan! Som tur var så var jag så framsynt så jag hade kollat efter ett annat alternativ för att ta mig till Olofström. Om jag bara varit så klarsynt så jag hade kollat infon på blekingetrafikens hemsida hade hela grejen undvikits. Alternativet var att åka till Karlshamn för att där byta till 630an till Olofström, och då hade jag kunnat ha sällskap med ovan nämna Anders. Så var det jag gjorde, och det gick utmärkt. Träffade en gamma kursare där förresten, Daniel, så det var sällskap den biten också, från K-stad till Karlshamn. Han skulle till fästningen i öst.

Mötte upp med Sofia och Jimmy vid busstationen i O-ström. Det var soligt väder, varmare än i K-stad så vi satt vid den där ån och käkade glass. Pratade lite om vad som helst, om att någon hittat ett lik vid betonggrejen, om mobiltelefoner och vilken färg bron hade. Det gamla vanliga, hehe. Det var ganska så mysigt tycker jag själv. Sen bar det av mot Maxi där det inhandlades proviant för kvällens ätning. Stämningen var lite tramsig, som det brukar bli på Maxi i Olofström (av någon anledning) men vi lyckades få ihop grejor till en liten måltid.

Gränum stod där det låg. Huset var kvar och dörren var inte i orginal, myrorna sprang och Jimmy dödade några. Annnars tramsade jag och Anders en stund, det stods och snackades med Jimmy om musik och lite annat. Han hade spelat in musik i huset, och det lyssnade vi lite på. Drack sån där jägerkopia, mummelmann var det väl och några folkisar. Härliga tider. Den mat som skulle förberedas var grillspett.

Det blev kött, bland annat, mest annat. Härliga champinjoner, rödlök, paprika och marinerade fläskfilébitar, smaksens. En liten fin sallad till det och baconinlindade fetaostbitar, som också grillats på spett. Det var väldigt gott alltihop och lite kudos till Jimmy och Sofia som hade tålamod att stå och grilla så länge som de gjorde. Synd att alla blev så mätta och sega sen bara, fast det hade nog inte gjort festivalen bättre. Men det var lite mysigt att sitt-ligga där i soffan och småprata under tiden som gick. Inte överdrivet mysigt, men rätt så trevligt. Ölen for rakt genom kroppen som vanlig, näsan var täppt ibland, så det blev lite springande upp och ner, det hade man gärna sluppit.

Det var den lördagen det, den som gick.

Lördagsnöje

Förra helgens lördag var en rätt så lyckad dag skulle jag nog kunna säga. Hade inte haft några större förväntningar precis. Så vad var det som hände egentligen? Nja, kanske lite bakgrundsförklaring först, och för den som är ointresserad av det, skippa nästa stycke.

Hade under lång tid tänkt ha en liten tillställning, ven kallad "förfest" kanske i min egen lilla lya för att senare på kvällen dra ut till Valvet för att titta på när Fourever spelar. Problemet med hela den grejen var att jag väntade alldeles för länge med att proklamera denna tillställning för de som jag ahde tänkt få dit. Ett annat problem, som kan vara det egentliga grundläggande problemet var säkert att jag aldrig riktigt hade bestämt mig för vilken dag det var jag skulle ha grejen på. Fredag och lördag passade mig utmärkt, fast man måste vara mer bestämd antar jag. Hursomhelst blev det så att Anders skulle komma, och kanske Urban, och det hade kanske funkat, vem vet? Det hade varit något nytt och otestat och sånt är ju alltid kul. Förväntningar suger förresten. Hursomhelst tappades kontakten med Urban, av någon datateknisk anledning. Så det blev bara jag och Anders.

Anders ringde till mig, tror jag, elelr om han nu skickade sms, jag tror han ringde. Han berättade Jennie skulle sitta och dricka vin med några andra i hennes korridor. Jag var väl lite tveksam sådär till en början. Sitta där med hennes korridorspolare och snacka. Fast samtidigt hade jag ett sug i magen att jag ville besöka en korridor för första gången på några år. Ville få den där känslan en liten stund, korrkänslan. Så, jag trodde att vi skulle sitta hos mig en liten stund, se slutet på Bond, lyssna på musik och sen dra iväg till Jennie en liten stund. Nu var det dock så att Fourever spelade nere i parken, och på något vis så övertalade Anders mig om att vi skulle åka ner där. Jovisst, sa jag väl, efter lite tvekan. Åkte bil, och det var väl bra, med Anders, hans brorsa och systerson. Såg lite på ett band när vi kom dit, som drog över på tiden lite, och sen var det Fourever som naturligtvis var väldigt bra. Högtalarna var dock hur dåliga som helst, så man var inte helt nöjd efteråt ändå.

Hursomhelst så bestämde Anders och jag att vi skulle åka till Jennie, bara hälsa och prata lite och sen åka in till Valvet lagom till spelningen skulle börja. Vi kom in efter lite besvär. Lång tjej med neutralt ansiktsutryck släppte in oss. Jennie var jätteglad (full) och presenterade hennes vänner för oss och jag kommer inte ihåg alla namn, men det var Martin, Robin och Bettan åtminstone. Jag började dricka, och svepte vin, hehe. Blev ganska full, och tyckte att det var småpinsamt. Men vi hade det trevligt en stund åtminstone. Sen övertygade jag Anders om att vi skulle gå ner till Valvet, efter att jag faktiskt övertalat honom att vi skulle stanna en liten stund till, skumt. Sa adjö till Jennie och drog iväg till bussen.

Jag följde Anders blint till en början, eller ganska länge. Tre till fyra gånger bad jag om ursäkt för att jag var så full, haha. Jag hatar att vara full ibland. Litade helt på att bussen inte skulle köra, på ett tag åtminstone, så vi promenerade in till Valvet. Nyktrade till på vägen, när två personer som var mycket fullare än jag frågade vägen till resecentrum, var jag väl ganska ok ändå. Det tog dock några låtar och ett toalettbesök inne på Valvet inan jag verkligen kunde ta till mig av spelningen. Men det var ös som vanligt och en jättebra avslutning med Fear of the Dark, trodde jag. Varför kunde det inte sluta där? Men det var åtminstone bra och jag var mer än nöjd med hela kvällen.

73, 88 på er alla.

På allmän begäran...

... så är det dags att ta fatt i tangentbordet för en liten blogg. Sitter med en hemsk förkylning just nu, röd i ögonen, näsan rinner lite ibland. Jag tackar återigen nässpray för att jag slipper vara helt och hållet täppt igen. Bockar och bugar för mirakelmedecinet nässpray. Ett litet problem är att mina bihålor förmodligen inte riktigt vant sig vid det igen, så ibland kommer det vågor av stickande känslor i och runt näsan. No pain, no gain, eller hur är det egentligen. Fortfarande lite ont i halsen, men inte alls som igår, inte alls, hehe. De var verkligen smärta på morgonen, ihärdig smärta när jag svalde. Jag tror jag fick den här sjukdomen som ett straff, ja, du läste rätt, ett straff för att jag småskrattade åt Anders i måndags. Visserligen så tror jag att jag bad om ursäkt för det, men kunde inte låta bli att anmärka om att jag vsst inte varit förkyld på hela vintern. Men oj vad man kan gnälla om det då.

Drack en öl igår kväll, och det mildade förkylningen något. Fast sen somnade jag också tjugo minuter senare, haha.

Jag hörde att Anders håller på att hämta sig från sin förkylning, och det gör mig glad. Så glad man kan bli i det här tillståndet, hehe. Men jag har haft den här förkylningen på gång i några dagar, har varit allmänt seg, eller snarare, mitt känsloläge har varit väldigt medium. Inte riktigt glad eller ledsen eller någonting sånt, bara som en objektiv observatör av världen. Men å andra sidan, vad har jag gjort egentligen?

Ja det var ju naturligtvis helgen som gick, som var kul, kan jag skriva om i en annan blogg kanske, för att denna inte ska bli så förbaskat lång. Söndag bakfylla, halva dagen istället för det vanliga, jippeee. Måndag handledarsnack och fika med gänget, vilket två femtedelar hoppade av. Det blir annorlunda när de andra killarna inte är med. Tisdag? Hmmm, ja, var och tränade för jag hade tänkt boka in en blodgivningstid. Passa på att träna innan. Fast det blev ingen tid bokad, och det var väl tur egentligen. Klippte mig också, och började med artikeln lite smått. Onsdag var det fika igen, utan Anders fast med resten. Kom på att jag saknade Linda i gemenskapen. Klart man åker dit till midsommar. Annat blir det kanske med den där klassfesten den 26e, känner mig allmänt tveksam faktiskt. Det beror på vilka fler det är som ska dit, Clara kan man tyvärr räkna bort, ska ju åka, på montag.

Jag får tacka så mycket för smakrådet jag fick i onsdag också, hehe :-) Clara har ju en naturlg talang för klädsmak, Jennie däremot, hmm, The End??? Fick frågan om när jag köpte ett par snygga shorts sist, och jag tror inte jag någonsin köpt ett par shorts som direkt kan anses vara snygga. De har mest varit till för att ha en specifik nytta. Ett par t-shirts också, fina. Ska prova den andra också... har varit ganska sjuk ju. Det var rätt så kul igår när jag var som mest förvirrade, då skrev jag ner alla mina tankar bara, sådär för att kanske kunna hitta någonting bra. Jovisst, en eller annan fras var bra.

Ok, vem har hängt med hit?

Cut!

Städning idag

Äntligen är lägenheten fin och ren igen. En gång i veckan är det som krävs, att städa den, annars blir den alldeles sunkig och dammig. Nu har det gått åtminstone två veckor, kanske mer till och med, så det var väldigt smutsigt tycker jag. Det är lite underligt, förr kunde jag gå en månad utan att städa utan att tycka att det var särskilt smutsigt, men nu går det inte. Jag vet inte om det är jag som har förändrats, eller om det är den här lägenheten som har en tendens att damma ner sig fruktansvärt mycket. Jag gissar på det senare.

Det är fortfarande lite kvar, oh så måste jag lösa mitt lilla problem med alla olika sopor som är i mitt lilla kök. Det är så att mitt hem inte direkt är anpassat efter sopsortering. Utrymmet under vasken är försvinnande litet, vilket egentligen hela köket är. Där har jag plats för det biologiska köksavfallet, och lite tomburkar. Det som ska brännas hänger i en liten påse i handtaget till frysen, som jag förvisso inte använder, hmmm. Nä, ska inte använda min frys som förvaring av sopor, nej! Kanske ska man diska av den där ungsplåten som jag använde när Anders var här. Just nu vilar den sig mot frysen, alldeles bredvid en kass med papper, som ska återanvändas någonstans. Bredvid den, ytterligare tomflaskor och burkar, och sen är det lite konservburkar spridda lite hursomhelst däremellan. Störst plats tar nog ändå den jättestora IKEA-kassen med alla mina påsar, hehe. Sparar alla påsar som inte är smutsiga på insidan naturligtvis. Har tidigare använt de små genomskinliga för mina sopor, men det är nog dags att använda de lite större innan kassen svämmar över, med påsar.

Tvättade av gitarrstället idag, det var något oljeliknande klägg på det, var det nu har kommit ifrån. Det var lite äckligt faktiskt. Men nu är den ren, och det är ju lite viktigt åtminstone, eller? Men gitarren är det något fel på, det har det varit ända sedan jag flyttade hit. Jag tror den fick en törn i flytten faktiskt, trots min delikata nerpackning. Nåja, den går att spela på, ljudet är lite brusigt bara. Hursomhelst är den inte till för att jag ska spela för någon utom mig själv, något man kan plånka på när man har lust för det.

Ikväll är det Valvet igen förmodligen, det ska bli kul. Den här gången ska jag inte glömma öronpropparna, kanske kan plantera ner de i mina byxfickor redan nu. Om det är just det paret jag ska använda, eh, hehe. Det blir uppladdning med Claras öl, hon får pengar istället, annars kommer de nog bara att stå här för evig tid. Jag tror det blir bäst så, haha, dessutom är jag för lat för att sticka bort till Systemet idag.

Så, nu är det dags att göra resten klart också.

Strand

Fick en känsla, en saknad. Jag saknar stranden, och att promenera längs med vattnet. Solen är fortfarande nyligen uppstigen och luften känns fortfarande lite kylig. Sanden under fötterna har fortfarande den där lilla fukten som gör att den fastnar lättare. De enda ljuden man hör är den svaga brisen, vågornas milda ljud och sina egna fotsteg. Lukten i luften är härligt frisk med en svag saltaktig doft, man går ner till vattenkanten och känner på vattnet, det är fortfarande kallt, och sådär härligt uppfriskande. Det är någonting jag saknar!

Vad gör jag idag då? Sitter och lyssnar på lite musik, tänkte dra ut och gå en runda senare. Jag vet att jag kommer att bli besviken. Jag känner inte till några bra ställen att gå på tyvärr, inte häromkring. Det har faktiskt gått så långt att jag är tveksam till om det ens finns några bra ställen, men något måste ju finnas, eller hur? Jag behöver bo i en stad som är mer kuperad, lite backar upp och ner, och det ska ligga vid havet, ha en trevlig stadskärna. Finns det någon sådan häromkring? Tänkte väl inte det.

Gissa vad jag kommer att göra nästa gång jag är i Simrishamn?

the bomb

Jag fick frågan igår vilken låt som är min favorit. Mitt svar var ganska tråkigt, men det var sant, jag har ingen favoritlåt. Låten med titeln "One" nämndes och visst, jag höll med om att den kulle kunna ha varit min favorit just i den sekunden. Hur skulle jag kunna välja en favoritlåt egentligen? Jag är ju en albumkille!

Det är ganska så populärt att ha med små textstycken ur låtar på messenger. Dessa små stycken är något som betyder något för den som lagt dit den. Det visar hur man tänker och känner, hur man mår, om man är uppe/nere på/av inne/ute ledsen/glad rolig/tråkig pigg/sömnig kär/inte... Ibland har det hänt att jag har lagt upp sådana små texter, eller textbitar. Mest har det varit U2, haha, för det är mitt favoritfenomen/band, men kanske mer för att Bono ofta skriver saker som betyder något, för mig. Nej, jag är inte en sån person som avgudar en artist för avgudandets skull, jag bara älskar musiken. Mycket politik och kärlek blir det i Bonos texter, för det mesta har jag skrivit politiska "slogans". Men varför det egentligen? Jag har haft svårt för att uttrycka den andra sorten.

Just nu är det "How to dismantle an atomic bomb". Det är den perioden jag är i nu!

Det är allt för den här gången.

RSS 2.0