Karlshamnsvisit

Har nästan nyligen kommit hem från Karlshamn, var där sedan i söndags eftersom jag varit ledig från jobbet. Skönt att komma hemifrån igen, man får liksom passa på när man väl kan. En natts jobb och sen så bär det av tillbaka igen för nyårsfirande, hehe. Nåja, jag ska inte gnälla alltför mycket på att jag jobbar mycket, har inget planerat för nästa vecka ännu (förutom söndag).

I vilket fall som helst var det trevligt i Karlshamn som vanligt. Anders O köpte Fallout 3, och det fastnade vi för båda två, så vi har turats om att spela det (på varsin egen karaktär såklart). Gillar det spelet grymt mycket, hehe.

Planerna för imorgon är utstakade, nu ska de bara sättas i verket med, hihi!

Julhelgen

Så är även julen förbi. Det blev inte riktigt det lugn som jag hade hoppats på skulle infinna sig på julafton, men det blev desto lugnare på juldagen. Vi firade i Ängelholm hemma hos Annikas mor, och det var ganska så hektiskt just när vi skulle äta. Det var knappt man hunnit avsluta det man hade på tallriken innan den plockades bort. Sen så skulle man dricka upp det man hade i glaset innan det var dags för kaffet. Nä, så vill jag inte ha det nästa år, verkligen inte. Stack ner till Sjöbo på kvällen och var där hela juldagen. Gjorde nästan ingenting på hela dagen. Griljerade en skinka, vilket jag brukar göra och skalade potatis, sen åt vi och såg på tv och sen... nja, jag hade förväntat mig att det skulle bli annorlunda från början, men men... nåja, det var inte dåligt på juldagen, såg på lite film och slappade. Det var bra på julafton också egentligen, men jag blev lite besviken när Kennet plockade min sista julklapp i julklappsspelet så jag blev utan.

Nåja, nu ska jag ner till stationen och hämta min cykel vars lås frusit fast. Ska ta med lite varmt vatten i en thermos, så det kommer nog att gå bra!

Avklarat

Så var julhandeln avklarad, för den här gången. Strax ska jag sätta mig i soffan och mysa med lite glögg (alkoholfri) och ett par pepparkakor, eller fler som det lätt blir. Har bunkrat upp med några clementiner och julmust dessutom, så man kan sitta och proppa i sig hela kvällen. Käkade dock pizza med farsan nyss, så särskilt mycket proppande blir det nog inte. Man får passa på att ta det lugnt nu, för det lär bli lite stressigt imorgon. Ska åka tåg till Ängelholm och fira jul, och det lär ju inte vara sparsamt med folk på tåget. Men men, är det jul får man väl lida! Skämt åsido, det kommer säkerligen att bli trevligt!

Mycket folk var det på stan idag, men jag kände mig trots det inte särskilt stressad. Köpte saker som jag aldrig köpt förut, så det var lite ovant, men det gick bra ändå. Det var inte så mycket man skulle köpa så det gick snabbt.

Julkänslan

Har haft det lite svårt för att få den där julkänslan som man vill ha ungefär vid den här tiden på året. Den där varma känslan av förväntan som låg där i magen och grodde, tills den slutligen fick utlopp på julafton. Nu får man nöja sig med de små vågor av julkänsla som kommer lite då och då. När man väl sitter där på julafton kanske det är en annan grej, men just nu, nja. Upptäckte innan att känslan man har just nu är mer utav frånvaron av känsla. Känner tyvärr inte av julglädjen alls, utan det är mer som en slags tomhet. Jag tror det har att göra med förväntningen inför högtiden. Om man inte känner av den starkt, så känns det tomt. Det är lika bra att sänka sina förväntningar och glädjas över det som kommer, mycket mer än så kan man inte göra.

Ikväll har jag suttit och packat ihop lite julklappar. Har ett par till att köpa och någon som ännu inte kommit. Den senare är jag lite besviken på, hade faktiskt väntat mig att jag skulle ha den nu. Nåja, jag får väl komma på något, om jag lyckas med det! Dessutom så är julhandel det sista jag har lust för just nu, att man inte tar tag i det tidigare är ett mysterium.

Ett julkort har jag förresten fått, jättekul :-D. Skickade elva, så det ligger på minus där... :-(

Skitföretag

Det finns få saker som kan göra mig så arg som att betala räkningarna, särskilt när företagen man betalar till ska envisas med att jävlas med en. Mitt hyresbolag har höjt hyran, med hänvisning till bland annat det nuvarande "höga" ränteläget. Den nuvarande räntan är väl lägre än vad den någonsin varit, och det står faktiskt att räntan har sänkts i deras utskick. Detta tar man dock inte i beaktande, utan det kanske kan komma att påverka framtida hyresförhandlingar. Fan så heller, i kapitalismen existerar inte sänkningar av avgifter.

Dessutom så vill min internetoperatör börja skicka ut fakturor till mig igen, trots att jag har autogiro. Dessutom vill de ta betalt för dessa fakturor. Jag beställde autogiro för att slippa den avgiften. Man var dessutom tvungen att gå in på "mina sidor" på deras hemsida och ändra det själv, vilket kräver ett lösenord som jag inte har. Man var tvungen att kontakta kunstjänst för att få tag i sitt lösenord. Kundtjänst? Nej, snarare otjänst.

ABK och Blixtvik är månadens skitföretag!

Sant eller falskt?

När jag jobbade inatt så såg jag en rubrik på sydsvenskan att Partik Andersson skulle ta över som sportchef i Malmö FF. Dessvärre hade jag ingen möjlighet att läsa dessa nyheter, eftersom jag jobbade, så jag beslöt mig för att ta reda på mer om det senare. Efter att ha läst DN och Aftonbladets artiklar så känner jag mig väldigt osäker på vad som är sant. Nja, osäker kanske inte är det rätta ordet, jag är ganksa så säker på att den ena tidningen vinklat nyhetsaffären så att det verkar som att Partik Andersson verkligen ska ta uppdraget, så småningom om inte annat.

DN skriver ett uttalande från Malmö FFs Vd Pelle Svensson. "Det finns ingen som helst sanning i de påståendena. Vem som får vilket jobb hos oss bestämmer ta mig fasen jag – inte någon tidning". Detta visar bestämt att Partik Andersson inte har fått uppdraget som sportchef, utan det kan vara vem som helst (inklusive Patrik Andersson möjligtvis?).

Aftonbladet tar däremot fasta på ett annat citat från samme Vd för Malmö FF. "Patrik har en halv fot inne i MFF, men inget är bestämt om en eventuell roll i klubben". Detta uttalande skrivs i samband med att den nuvarande sportchefen, Hasse Borg, ska få en annan roll i Malmö FF. Det blir alltså lätt att dra slutsatsen att det inofficiellt redan är klart. Det är alltså bara en tidsfråga innan Partik Andersson blir sportchef i Malmö FF.

Så, vem ska man tro på? Jag tror att ingenting är klart, men att Partik Andersson mycket väl kan ersätta Hasse Borg som sportchef. Fast det kan fortfarande bli någon annan. Vad jag däremot är väldigt säker på är att Zlatan inte kommer att bli det, ännu.

Granjävel

Sista natten på Östermalm, och det känns skönt. En av anledningarna är alla fyllon som springer omkring på lördagarna (natten mellan fredag och lördag), som kan vara störiga. Det är min arbetsplats, jag vill inte bli störd av fyllon. Nu har jag som tur är aldrig råkat ut för några hotfulla människor, men när folk är fulla är det ändå obehagligt. Ibland kan det dock vara underhållande (på något sjukt sätt). Inatt var det en tjej som ropade efter mig att vänta, när jag var på väg in i ett trapphus. Blev nyfiken, och gick ut igen. Hon hade en gran med sig... en jävla gran, och hon var skitpackad. Frågade vad jag höll på med, vad jag lyssnade på (mp3-spelaren), om hon fick ställa sin gran i min vagn (vilket hon inte fick). Det fanns något genuint nyfiket hos henne, som med allra största sannolikhet framkallats av alkoholen. För det mesta brukar folk vara odrägliga och prata sluddrigt eller osammanhängande, skrika etc, men så var det inte i det här fallet.

Och en granjävel... det är humor!

Plugg, film och jobb

Har för första gången på ett tag pluggat någorlunda mycket. Den senaste tiden har jag helt enkelt inte orkat plocka fram böckerna alls. Fullständig frånvaro av motivation. Det blev förvisso inte så mycket läst idag, men det blev lite grann i alla fall, och jag får helt enkelt se hur det blir med föreläsningen imorgon, eller seminarie eller vad tusan det nu kan vara för något. Det enda jag vet är att vi ska ha Eduardo, så det är inte den sämsta läraren på kursen.

Ikväll är det The League of Extraordinary Gentlemen på TV. Jag funderar på om jag kanske ska se på den. Slutar sent (för min del) så jag känner mig lite tveksam till om jag ska se den. Har faktiskt sett den förr, så det är inget nytt, men jag minns att jag gillade den. Såg ju nästan hela Doom (bytte mellan den och en film på TCM) och den hade jag sett innan, två gånger. Nåväl, det skadar ju inte alltför mycket att börja titta på den, eller hur?

Annars är det bara tre dagar kvar på mitt nuvarande vardagsdistrikt, sen är det mitt älskade (lite överdrivet men jag gillar det) söndagsdistrikt. På måndag sätter jag igång och lär mig ett nytt distrikt, där jag ska jobba två dagar inna det är dags för jul. På tal om jul så har jag fixat ytterligare en julklapp, beställt i alla fall. Det enda negativa är ett två som jag beställt kanske intye kommer fram innan julafton. Antingen så väntar man med att ge den här grejen till efter jul, eller så köper man något som man kan ge bort, och så får man hitta på något annat med det man köpt.Bilden tog jag när jag och AJ var och h'lsade på Linda förra vintern. Tyckte att det var ganska så häftigt med isen.

Yokuzuna

På jobbet inatt så satt det en katt utanför ett trapphus, förmodligen jamandes (har inte riktigt koll eftersom jag hade mp3-spelaren igång, pod-radio) och ville komma in. Det kanske inte låter så konstigt, men det var en sak som var lite udda. Katten var jättetjock, och när jag säger jättetjock, då menar jag det. Tänkte att det var synd att jag inte hade kameran med mig, för det var nog bland det fetaste (i kattväg) jag någonsin sett. Inte ens katter som ska ha källingar (kattungar) brukar vara så tjocka. Dessutom såg det ganska så skoj ut när den skuttade omkring. Hädanefter komemr jag att kalla den där katten för Yokozuna (som är den högsta ranken för en sumobrottare), om jag ser den igen såklart!

Fick lite gratis bullar idag, mums!

Jordskalv

Imorse när jag satt och åt frukost efter jobbet. Helt plötsligt började det mullra riktigt ordentligt, och så började det skaka i hela huset. Trodde först att det var något riktigt stort och tungt som körde förbi, men det var det inte. Min andra tanke var att det var en jordbävning, men jag kunde inte riktigt tro på det själv. Kan väl säga att det var ganska så spännande där i några sekunder, och sen så gick jag och la mig och sov.

Det roliga är att wikipedia redan uppdaterats, hehe!

Julgåvor

Tack AJ, ska kämpa på så gott det går!

Har för en gångs skull gjort verklighet av mina planer att skicka iväg julkort. Tidigare så har det inte blivit av alls, av någon anledning. Tio stycken är på gång, eller nio åtminstone som är adresserade (har inte bestämt vem som ska få det tionde). Jag undrar hur många jag får i år, men det blir nog inte tio utan snarare ett eller två (vilket kan bero på att jag inte skickat så många själv).

Annars så fick jag några skivor på posten idag. Fyra stycken, så många har jag inte köpt på hur länge som helst. Lägg därtill den jag fick av min ena farbror igår så blir det fem nya skivor på två dagar, många många. Det är inte någon jag själv ska ge bort, utan jag behåller alla själv, hihi. Två julklappar fixade förresten, ska fixa den tredje imorgon, och sen blir det väl några till senare i veckan. Precis som förra året ska vi ha ett julklappsspel, kanske, vilket betyder att man ska köpa två billiga och sedan spela om det.

Nu är det dags för mat!

Sämsta rundan

Jaha, där satt jag igår och var nöjd över att vissa av tidningarna inte hade kommit. Jag fick helt enkelt skit på tummen (som farsan brukade säga) eftersom vi var tvungna att dela ut de tidningarna idag istället. Började med att blada söndagstidningarna i måndagstidningarna, men efter en liten stund så kom jag på att det är många som har den tidningen på helgen, men inte resten av veckan, så jag var tvungen att plocka ut dessa tidningar igen, vilket tog dubbelt så lång tid som den föregående handlingen. Dessutom var Kb hur tjock som helst tack vare all reklam (jävla skittidning) och så var vi tvungna att dela ut Maxi-reklamen som vanligt på måndagar (jävla skitbutik). Helt enkelt var det en riktigt kass dag på jobbet, och jag var inte klar förrän fem i halv sju, och då har jag inte delat ut all reklam ens. Nä, jag hoppas det går bättre natten till imorgon, annars lär detta bli en jobbig vecka. Sämsta rundan hittills, det tror jag nog.

Snabb

Åh vad glassigt det var inatt, på sätt och vis. Slapp dela ut de två stora rikstäckande tidningarna, DN och SvD. Nu var man visserligen tvungen att springa runt och ge abonnenterna ett blad där det stod att tidningen inte kom osv, men det gick ju ändå fortare. Tre timmar tog det, klar redan kvart över fem, och så tidigt har jag inte varit klar sedan jag gick på österäng för ett tag sedan.

Igår var det besök hemma hos min ena farbror. Det var mycket trevligt. Ska återuppta kontakten där igen, det är verkligen på tiden.

Nu har jag ingen aning vad jag ska skriva, så jag låter bli. Dags att äta!

Nytt distrikt

Första natten på den nya rundan, på egen hand. Det kändes bra, och jag fick faktiskt en julklapp av tidningsbärarna. Funderar på att öppna den redan nu, tänker i vilket fall som helst inte kånka med den till eventuellt julfirande. Annars gick det väldigt bra. Vädret var alldeles utmärkt, inte särskilt kallt, vindstilla och uppehåll. Tog det ganska så lugnt dessutom, ingen orsak att stressa på liksom, och det gick ganska så bra att cykla runt dessutom. Istället för att gå omkring med vagnen hade jag kopplat den till cykeln. Hade lite problem med det nya stödet, som har lossnat lite, och belysningen som gått sönder. Ska nog sticka bort till biltema och köpa en ny, med dioder istället. Färre saker som kan gå sönder liksom. Behöver en lampa till inatt, då jag ska cykla bort till tidningsbärarna för att hämta bilen. Känner mig inte så pigg på att sticka ut nu, det är liksom kallt ute... hyy! Varmt inne... myys!

Jobb, jul och snöträd

Är på gång nu igen, och lär mig ett nytt distrikt. På sätt och vis känns det bra att jobba igen, och jag längtar efter att kunna dela ut på egen hand. Nu var visserligen den här killen trevlig, men att springa runt, in och ut ur trapphus, och på sätt och vis in och ut ur sina egna tankar kan vara ganska så skönt. Har den senaste tiden blivit passiv, som att man undermedvetet vilar sig inför något som komma skall.

Första julklappen fixad, nu är det bara till att komma på vad man ska köpa till resten också. Har inte så jättemånga att köpa precis, håller det till några stycken som vanligt. Jag vill gärna komma på något bra, som passar den personen som jag ger något till. Jag misslyckas för det mesta, inte helt och hållet kanske, men jag hade kanske gärna gjort bättre ifrån mig. Det är alltid lätt att köpa nån bok eller så, och det kommer det kanske att bli i år också. Nåja, den första är avklarad, och det var ingen bok.

Fick en inbjudan, jag och AJ, att åka och hälsa på Linda i Lönneberga, men vi var tvungna att tacka nej. Typiskt nog har jag rpecis börjat jobba igen, som jag skrev ovan. Har ju ändå varit ledig ett par veckor borträknat i söndags. Nåja, det får väl bli lite längre fram, nästa år (hu vad det låter länge) passar nog bättre. Fick en bild av Linda skickad till mig, som hon tagit med sin mobil. Det är ett träd med snö på, fin faktiskt.


Heroes


Time to say goodbye


Besök och rabatt

AJ kom över på en liten visit nu i eftermiddags. Satt och snackade en liten stund om det ena och andra, det var riktigt trevligt. Att få påhälsning lite då och då skadar inte, nej då. Verkar som det blir lite matlagning imorgon, vilket inte heller är fel. Känns som man sitter här för mycket på egen hand och gör, ingenting. Det är en sak för framtiden det också, fler besök. Lär ju träffa Anders O under jul och nyår, och det är också besök. Tyvärr så känner man sig lite begränsad tack var jobbet, men vad tusan, jag gör ju inget speciellt när jag är ledig heller!

Kom på att mitt studentkort med namn "studentkortet" inte ger mig någon rabatt på SJ alls. Om jag ska åka tåg så måste jag dra fram mitt kort med namnet "Mecenat" för att kunna åka billigt. Min lärare sa att man var tvungen att studera på heltid för att få det, men hon verkar inte leva i nuet. Nu vet jag i alla fall att nästa gång jag ska åka tåg, då är det bäst att rätt kort följer med mig.

Har tagit en paus från läsandet i några dagar, tydligen. Läste i söndags morse, efter jobbet, men sen har det inte blivit fler gånger. Det är alldeles för bekvämt att somna framför TVn antar jag. Igår hann jag kanske se tio minuter av den film jag satte igång, så det är mer lönt att läsa om man ser det på så vis. På tal om film ska jag se färdigt på en nu, hihi.

HöstbildDen här bilden tog jag i slutet av oktober förra året. Man ser att det är höst, men det är fortfarande en del grönt kvar på träden!

Framtiden

Har av någon anledning känt mig ganska så trött och oinspirerad den senaste tiden. Det är väl förmodligen en sån där återkommande grej, men jag är trött på det. Antar att det lite beror på att jag inte direkt har något att se fram emot. Förra veckan hade jag fikan, som var väldigt trevlig. Vad har jag nu? Julafton? Vet inte ens var jag kommer att fira jul någonstans. Det kan bli något av tre ställen som det ser ut i dagsläget, fast det skulle kunna vara fyra, men den sista räknar jag inte riktigt. Det alternativet skulle vara att stanna hemma, och det är så långt ifrån verkligheten att jag inte räknar det på allvar. Nyår brukar också vara kul, kanske till och med roligare än jul (som är mer mysigt än kul).

Är sugen på att gå ut på juldagen. Har inte varit det på ett par år, och jag har knappt varit ute heller den senaste tiden. Vill verkligen göra något i den stilen. Sen så ska man helst vara några stycken... ju fler desto roligare, eller hur är det nu?

Tyvärr så har jag knappt orkat göra något som har med skolan att göra heller. Har funderingar om det är något jag vill fortsätta göra eller inte. Är det verkligen DET jag vill syssla med? Det är dags att göra upp en plan för framtiden, och inte bara leva från termin till termin.

Fields of gold


Gott

Jäklar vilken fart det var på mig på söndagsrundan. Ytterligare tio minuter snabbare än den snabbaste natten dittills, dessutom var tidningarna tidiga, så jag var klar redan 05.25, och i säng tio över sex. Trodde att jag hade tappat bort min finfina karta, men den hade hamnat inuti tidningsbärartidningen (som vi bud får ibland) så den var inte alls borta. Nu behöver jag dock inte den längre, så det hade inte gjort så mycket ifall den var borta (förutom att den var väldigt bra).

Trivs ganska så bra på den rundan, lite synd att man tjänar så lite på den. Nåja, kommer att få mer jobb till i slutet av veckan, över jul och nyår (med ledighet juldagen, annandagen och nyårsdagen) så det lär bli lite pengar därifrån.

fredaglördag

Måste säga att jag var väldigt nöjd med lunchen vi hade igår. Kanske lite fel att kalla det lunch egentligen, eftersom vi satt till fyra och snackade och fikade. Det var förvisso lunch inblandat, så helt fel var det inte. Fem stycken var vi en stor del av tiden, så det var riktigt trevligt det med.

Hann egentligen bara hem för att äta lite mat innan det var dags för att köra iväg igen. Till Malmö bar det av, och med hjälp av distraktion i form av podradio så gick det snabbt och smärtfritt. Hittade dessutom alldeles perfekt in till centrum och centralen, där jag förvisso fick stå och vänta en stund innan farsan och Annika dök upp. Sen så blev det kinamat innan vi drog vidare till Sjöbo. Satt där en stund vid köksbordet och tog det lugnt bara, småpratade lite innan det var dags för att sova.

Idag så var vi och hälsade på Micke en sväng. Han visade upp sin playstation lite, och jag fick för första gången testa Guitar Hero. Det var kul, och jag hoppas få göra det igen någon gång. Singstar provade vi med, och det var trots den usla sången ganska så skoj. Sen hände det inte så mycket mer, förutom att jag och Annika var inne en sväng på Bo Ohlsson och handlade lite prylar. Jag åkte hem via Simrishamn (på bussen spelade chauffören julmusik högt hela vägen när jag försökte lyssna på radio, lite jobbigt) så det tog en stund, men jag har inget emot att åka buss. Tycker ärligt talat bättre om det än pågatåg, mysigare liksom, särskilt när det är mörkt ute.

Inatt ska jag jobba, så det blir ingen sen kväll för min del. Snart dags för sängen, och det lär inte bli svårt att somna för jag sov ganska så kasst natten till idag.

Lunch

Ska iväg och käka lunch tillsammans med Linda, Jimmy och AJ om en stund. Har jag lyckats åstadkomma något idag? Nej! Jag har verkligen latat mig, vilket inte är särskilt ovanligt nuförtiden. Idag var det dock lite extremt. Låg i sängen flera timmar (kändes det som) och bara latade mig. Ville inte stiga upp, men sen så tröttnade jag såklart och steg upp i alla fall. Fast det var bara en förflyttning av min kropp till datorn, för nu har jag suttit här och druckit kaffe i ett par timmar, utan att ha gjort särskilt mycket mer än så.

Ikväll så kör jag ner till Malmö igen, och jag är lite sur för det. Fick veta för två veckor sedan att farsan och Annika skulle ta sig hem på egen hand, men det får jag tydligen ställa upp med trots allt. Tycker inte om att köra bil, särskilt inte i städer med mycket trafik, och idag är det fredag... skit! Har jag förresten berättat att radion i bilen inte fungerar? Suck!

Oj så gnälligt det blev... måste verkligen komma igång nu, annars missar jag ju lunchen helt!

Filmklubb

Det blev inget jobb i morse, och det var jag faktiskt lite glad över. Anledningen till det var snön som började falla under gårdagen. Det blev förvisso inte särskilt mycket, men det är ju ändå ett hinder. JAg trivdes ganska så bra med att sitta hemma och spela wow och titta på TV istället, i värmen.

Bestämde mig igår för att gå med i filmklubben till våren. Var med där två terminer i Simrishamn precis innan jag flyttade därifrån, och tyckte om det trots den sviktande (usla) kvalitén på biografen. Man kan se hela sex filmer för 200 kronor, eller 180 om man väljer den sena föreställningen. Man ska vara glad om man kan se två i vanliga fall för det priset. Nu kan man visserligen inte välja vilka filmer man ska se, och det kan ju vara så att man redan sett någon. Å andra sidan kan man resonera som så att man slipper välja, och ändå kommer att få se kvalitetsfilm. Lite tråkigt att man får gå dit själv kanske, men det fixar sig nog.

Sa förresten till AJ i lördags att jag tyckte det var skumt att man inte sänkte räntan. Nu sänkte de räntan. Det var väl verkligen på tiden?

Besviken på CDON

Fick till slut svar från CDON. Jag förstår fortfarande inte riktigt varför alla produkterna skickades med samma paket, men tydligen har de en cd-avdelning och en bok-avdelning, vilket komplicerar saken. Att de inte skickade ut skivorna berodde på att jag beställt allt med hjälp av e-kort, med begränsad mängd pengar. När de sedan skickat ut mina böcker, reserverade de hela beloppet, vilket innebar att det inte fanns något kvar att reservera till det andra paketet. Dumt att reservera 263 kronor när man bara har för avsikt att dra ungefär 60 från kontot. Att de inte kunde meddela detta tidigare förstår jag inte heller. Nej, jag fick besked om att allt skulle skickas och sen var jag tvungen att vänta nästan en vecka till innan jag får besked. Tyvärr så har CDON de billigaste skivorna (av de jag kollat) på internet, och dessutom jag fraktfritt som student, annars hade jag inte tvekat om att beställa från någon annan butik.

Nåja, det blev inga skivor den här gången. Ska vänta med att beställa ett tag till tror jag. I vilket fall som helst är jag besviken över hur CDON skött det här. Riktigt dåligt!

Mer jobb? del 3

Idag så har jag varit ute och träffat personalchefen på tidningsbärarna igen. Har nu en runda över jul och nyår, och eventuellt en runda precis innan den, beroende på om jag vill ha den eller inte (här nämligen inte bestämt mig ännu. Dessutom så frågade hon (chefen) om jag ville hoppa in på det första distriktet jag gick på, eftersom budet där blivit sjuk. Jag tackade ja! Det var ju faktiskt det som var min intention från början, att inte jobba konstant som tidningsbud, utan bara hoppa in lite då och då. Det är dock perfekt att jag ahr bil just nu, eftersom jag då kan köra ut till rundan med vagnen. Hade från början tänkt cykla ut med vagnen, men eftersom ett fäste rostat fast så gick det inte att fästa fast den vid cykeln. Då sket jag i det och packade ner vagnen i bilen istället. Om det överhuvudtaget blir av så blir det nog bara inatt, jag tänker inte göra en vana av att köra bil. Lite svårt eftersom man inte har någon heller, hehe.

Hemma igen

Putt putt... så låter min lilla kaffebryggare! Drog upp den från källaren för första gången på ett år (lite drygt). Vet inte hur länge det kommer att pågå. Kanske några dagar bara, eller fram tills paketet med kaffe tar slut. Jag hade inte tänkt göra det till en vana, bara ha något förutom te att dricka på morgonen, när man är riktigt trött och seg. Gott kan det också vara.

Äntligen hade Harry Potter and the Prisoner of Azkaban kommit tillbaka till biblioteket, så jag var och hämtade den tidigare idag. Nu ska jag äntligen få läsa om hur det går för gänget på Hogwarts. Vet förvisso en del redan eftersom jag sett de filmer som kommit ut, men det är ju kul att få den djupare förståelsen (haha, det lät pretentiöst). Den senaste filmen förstod man knappt alls, så det hade varit trevligt att läsa boken. Dessutom ger böckerna längre tids underhållning (tänkte skriva njutning först, men så kul ska vi inte ha det).

CDON drog som tur var inte mer pengar än vad de levererat produkter för. Jag har dock inte fått någon förklaring till varför resten inte skickades. Det enda jag får är undvikande svar, vilket är frustrerande.

Igår

Är fortfarande kvar i Simrishamn, men jag sticker snart tillbaka till Kristianstad igen. Det är lite strul med CDON, som jag vill fixa, men som jag inte kan fixa härifrån. De vill inte skicka ut mina skivor trots att jag betalt, med hänvisning till att de inte kunde reservera hela beloppet. Det hela är förvirrande, och jag vill gärna få klarhet i det. Synd att det inte finns något nummer på hemsidan man kan ringa till. Usel sajt helt enkelt! Mer om det senare...

Igår så tog jag en långpromenad bort till Bäckhalladalen, och sen ner till stranden. Följde stranden hela vägen till strandpaviljongen, det var lite jobbigt men helt klart värt det. Blev av med lite överskottsenergi under den promenaden. Sen så tog jag det lugnt under eftermiddagen, kollade på ett gammalt avsnitt av Arkiv X som jag spelat in på VHS när det var aktuellt för en halv evighet sedan. Kvalitén suger ganska så ordentligt, men det finns ett visst nostalgivärde i det. Det är knappt man kan leva utan DVD nuförtiden, så det passar perfekt att byta ut formatet mot något som ska vara bättre. Hur lång tid kommer det ta innan DVD fasas ut ur sortimentet. Jag hoppas verkligen att det är kvar ett tag till.

På kvällen stack jag ner på stan och träffade Timmy, vi käkade pizza på Piri Piri. Sen fick jag se hans lägenhet, som var ganska så trevlig. Efter det blev det en promenad hit igen för kaffe och film, Hotel Rwanda. En ganska så lyckad dag tycker jag själv.

I Simrishamn

Skrev det här inlägget igår, men av någon anledning så har det inte gått att publicera förrän nu!

Nu har jag landat. Tillbaka i Simrishamn för första gången sedan slutet av sommaren. Lite drygt tre månader sedan man var här sist. Det sista jag gjorde här innan jag åkte iväg var att se avslutningsceremonin från OS i Peking, så det var ett tag sedan. Under tiden har jag hunnit med att börja jobba som tidningsbud igen, jag har pluggat i skolan och varit på en liten resa till Jönköping/Huskvarna. Dessutom har det väl blivit ett eller annat besök i Karlshamn.

Det är tomt här, och tyst. Farsan och Annika är iväg på semester i Egypten, och kommer hem först på fredag. Just här bor det väl ingen permanent direkt, eftersom båda jobbar i Sjöbo. Både kylen och frysen var avstängda, vilket inte var mer än vad man väntat sig. Jag hade dock girigt köpt glass, så jag hoppas den inte hinner smälta alltför mycket innan frysen är kall.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, sitta uppe och mysa framför TVn. Förmodligen tar jag ett bad dessutom. Det var längesedan jag badade badkar nu, känns det som. Förmodligen i somras. Det är något som jag verkligen vill ha när jag ska flytta, ett badkar, och kanske en balkong, och fint väder lite oftare. Fast man får väl ta det man får antar jag.

Nu är det dags att äta. Hade tänkt logga in på Messenger, men det verkar inte funka. Strulig dator.

RSS 2.0