Ny kamera

Har köpt en ny kamera så den ska naturligtvis testas, här är det första klippet som jag lagt ut på internet.


Klar (nästan)

Så, idag har varit en aktiv dag för min del. Har städat hela lägenheten, som förvisso inte är särskilt stor, men ändå jobbig att städa. Det mesta av gilvytan i min lägenhet upptas av grejor, vilket gör att dammsugning och sånt blir jobbigt. Nu är det dock rent och fint nästan överallt, ska bara plocka undan lite saker som fortfarande ligger framme och sen är det klart.

Den andra grejen jag skulle göra var att slå in julklapparna. Det är klart och allt mitt julklappspapper är numera slut. Dessvärre hittade jag inte mina små klisterlappar man skriver vem julklappen är till, så jag får köpa några såna imorgon. Det fixar sig helt enkelt.

Packningen kvar, typ. Ska stoppa ner lite kläder och sånt i en väska tillsammans med julklapparna. Sen måste jag förbi affären och köpa lite godis också. Hmm, får nog köpa grejor först och sen åka iväg. Kan ju inte springa omkring med all packningen i butiken, funkar ju inte.

Det ska bli najs att fira jul, najs I tell you! :D

Julhandel! 2009

Såja, nu är julklappsinköpen färdiga. Var ute en runda med AJ igår och fixade det sista. Massor med folk, bilar och snö var det ute, likaså vi. Nu tror jag inte att någon som ska få mina juklappar läser den här bloggen, men jag låter ändå bli med att skriva vad jag köpte. Dock var vi i ett flertal olika butiker och affärer. Roligast var ändå Elgiganten, för där kan man testa elprylar såsom IPhone, Ipod Nano, roliga dammsugare och massagestolar. Dessutom tittade jag lite på kameror, vilket jag är lite ute efter att införskaffa. Av någon anledning tittade jag bara på videokamerorna och inte på de digitala kompaktkamerorna, som jag egentligen var ute efter. Tror att det beror på mitt nyfunna You Tube-intresse. Jag vill helt enkelt filma saker som rör på sig, eftersom jag egentligen inte har ambitionen att ta fina bilder som AO gör. Fann dessutom att det inte är så hemskt dyrt med videokameror nuförtiden, och att de är fruktansvärt små. Jag minns ju när farsan hyrde en videokamera på 80-talet. Ja, man hyrde grejor då för de var så dyra. Den kameran var typ lika stor som jag. Nu finns det såna som är så små att man kan få plats med en i fickan (om man har väldigt stora fickor). Ser fram emot mellandagarna, för då ska jag ut i butikerna och jämföra med hur deras priser jämför med internet. Jag tror dock fortfarande att det kommer att vara billigare att beställa via nätet, cynisk som jag är. Vi får se, jag är ju inte direkt gjord av pengar så det blir kanske inte av trots allt. Om jag känner mig själv rätt så kommer detta nyfunna intresse dessutom att svalna av med tiden, vilket kan irritera mig en del.

Nåja, nu väntar julfix. Städning och julklappsinslagning.

Vinterlandskap

Åh vad fint och vitt det är ute, snöö. Kallt är det med. Som tur är har min hyresvärd rensat undan snö från trottoaren, vilket inte var fallet inatt... någonstans. Halkade nedför en liten sluttning när jag skulle jobba, men som tur var föll jag inte omkull, vilket hade varit mindre kul. Dessutom lyckades jag ta mig upp för den på vägen tillbaka. Naturligtvis hade jag glömt bort sluttningen som i princip bestod av enkom is. Sen så var det lite knöligt här och där, isig snö som hade klumpat sig på olika ställen. Hoppas att det är borta kommande natt, från trottoarerna.

Annars är det en underbar dag. Solen skiner och jag med den. Tror nog att man får ge sig ut strax om man ska hinna med att få lite på sig, sol alltså... inte snöbollar eller istappar. Julklappar ska man ju också försöka fixa, den första blev klar igår men det var å andra sidan en ganska så självklar grej. Nu börjar det svåra, resten.

Helst hade jag lagt en massa pengar på mig själv. Inte för att jag är egoist, utan snarare för att jag vet vad jag behöver. Jag har ingen aning om vad folk som jag knappt träffar vill ha eller behöver, det är det som är det jobbiga. Men tubsockor behöver väl alla? Hahaha!!! Fy fan vad styggt, att ge alla tubsockor i julklapp. Jag fick tubsockor i julklapp några gånger, dessvärre efter att jag slutat använda såna.

Frukost är kanske en bra idé också, sådär fem över ett på dagen.

Återupptäckning

Igår återupptäckte jag Youtube, på sätt och vis. Det är inte så att jag varit helt frånvarande, utan snarare så att jag inte varit inloggad på mitt konto på ett tag. Var faktiskt ganska så aktivt ett tag, och gjorde egna videor, för snart tre år sedan. Sen så tittade jag mest på andras, och prenumererade på några stycken olika kanaler. Nu är jag tillbaka och började prenumerera på några fler. Känner lite för att göra någon video till, men har ingen aning vad den ska handla om så jag väntar ett tag till en bättre kamera hade varit bra vid det här laget, bortsett från bra idéer.

Bokval, bokvel?

Del 16 klar! Järnets tid färdigläst. Snart även Contact som ljudbok färdigläst, hörd... nåja. Känner mig fortfarande lite osäker på vilken bok jag ska läsa nu. Egentligen vill jag fortsätta läsa Sagan om drakens återkomst, eller kanske till och med nästa Harry Potter, men jag har ju varken den ena eller andra hemma. Jag har ju en del böcker hemma, men vad är jag egentligen sugen på. Tog första bästa, Neuromancer, men känner mig lite tveksam till om jag verkligen ska läsa den. Får se sen, när det är läggdags, för då ska jag ha en bok att läsa, typ. Var för ett tag sedan sugen på Sagan om Ringen. Jag har läst böckerna tre gånger på svenska, men inte lyckats ta mig igenom alla på engelska ännu. Kanske är det dags nu? Ja, jag tror nog det. Nåja, den spännande fortsättningen kommer naturligtvis här på bloggen inom en snar framtid.

Var tog böckerna vägen?

Läste igår ut ytterligare en bok i serien Sagan om Drakens Återkomst (Knivarnas Väg), och tänkte gå ut på nätet för att köpa några böcker till. Det är nämligen så att jag bara har en bok kvar här hemma. När jag dock kollat runt efter de sista sex i serien på svenska upptäcker jag att fyra inte finns att köpa, och att två bara finns som kartonnage. Mycket märkligt att de bara försvunnit ur sortimentet, de kan ju inte varit så dålig efterfrågan ändå. Nu vet jag alltså inte riktigt hur jag ska gå tillväga, men jag funderar på att köpa de sista böckerna på engelska. Det blir inte lika fint i bokhyllan, men man kan bara köpa det som finns tillgängligt, eller hur? Nåja, jag får läsa färdigt den nuvarande boken och sen se vad som finns i affärerna.

Jag är ärligt talat lite sugen på att läsa alla från början igen. Det är massor av namn som man missat och gärna vill ha lite bättre koll på. När jag säger att det är massor av namn, då menar jag massor, ca 1 700 stycken. Inte lätt att hålla koll på, jag har misslyckats.

RSS 2.0