Nonchalant hantering

Den svenska statens ihållande verksamhet att inte göra något vettigt i kärnkraftsfrågan bara fortsätter. Nu ska man, trots att det beslutats att man ska sluta, fortsätta skicka kärnavfall till den oerhört dåliga anläggningen Sellafield. I många år har protester mot denna anläggning pågått, men fortfarande är den i bruk, och det verkar som om man inte riktigt vill ta problemet på allvar. Att fortsätta skicka skit dit är ett tecken på detta.

Greenpeace-aktivister försökte stoppa skeppet Atlantic Osprey från att lägga till vid hamnen i Studsvik, vilket stoppades av svensk polis, naturligtvis. Protesten gällde fartygets dålga säkerhetssystem, vilket varit känt av den svenska staten sedan länge, fast fortsatt att ignorera. Sverige är trots sitt goda rykte, inom landets gränser, angående oerhört höga säkerhet vid kärnkraftsanläggningar, ett ganska mediokert land som inte har mer säkerhet än någon annan. Vi kan helt enkelt inte lita på att ingenting kommer att hända. Förra årets kaos vid anläggningen i Oskarshamn är bara ett bevis på detta.

Det är dags att sluta hantera avfall som kärnkraft med sådan uppenbar nonchalans som jag tycker mig se. Detta är inte leksaker, människor dör om de utsätts för det, människor blir oerhört sjuka bara av att gräva fram skiten ur marken. Om man nu ska hålla på att leka med det som staten verkar vilja, utan att ha den lagliga rätten, borde man inte låta någon som är kompetent till det sköta upparbetningen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0