Att jobba söndag

Ännu en dag avverkad på jobbet, och en söndag till på köpet! Det var några veckor sedan jag jobbade på just en söndag, och jag tänkte idag tanken att det förmodligen är den bästa dagen att arbeta på. Anledningen till detta är att det på morgonen är lugnt och skönt. Inga torgförsäljare som springer omkring på torget, mycket färre människor som ska till bageriet för att köpa morgonbrödet samt att det inte kör omkring en massa hantverkare genom centrum. Simrishamn måste vara ett av de mest hantverkstäta samhällena i Sverige. Elektriker, snickare, fastighetsskötare... alla kör det genom de mest centrala delarna av samhället som om det inte fanns några andra vägar. Nu kan man dessutom sluta tänka på frukostmötena, så hamnplan är inte alls prioriterat som nr 1 längre. Torget och ner till hamnen är det som gäller i fortsättningen.

Glömde nästan bort en sak som är bra med att jobba söndag, eller helg generellt. Det är att Lindhaga är tomt på folk när man ska äta. Man kan sitta och lyssna på radio samtidigt som man äter, utan att bli störd alls. Nu är det inte så att jag tycker illa om de andra kommungubbarna, det kan vara kul att snacka med Hill eller Lundberg, Christer naturligtvis, eller Leif. De som jag inte gillar så mycket är surpupporna från Vägverket. Det är två stycken som sitter och surar för det mesta, gnäller lite, och surar sedan vidare.

Ett par saker till som är bra med söndagar är att man i lugn och ro kan städa på olika platser, där det annars är mycket rörelse. Biltorget, dit man annars måste skynda sig för att hinna före alla bilar innan de parkerar där, samt stationen, där det annars vandrar omkring folk och skräpar i största allmänhet. Det är hur gött som helst att gå och plocka skräp där när det inte är någon i närheten alls, lugnt och skönt bara. Det är ganska anmärkningsvärt att platser som man i vanliga fall förknippar med stress och stora folksamlingar, i andra situationer kan vara så pass lugna och behagliga att vistas i.

Det var allt jag hade att säga om det...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0