Skitsnack om cykelsporten

Det är lite skrattretande när det sitter en panel i TV4 och snackar cykel, och bara några få sekunder efter att man hyllat Thomas "Gotland" Lövkvist börjar snacka om doping. Visst, det är ett väldigt stort problem med doping inom cykelsporten, men det är väl ändå viktigt att man håller sig till verkligheten? Skrev för ett tag sedan om att sportpanelen i Godmorgon Sverige var överdrivet negativa angående cykelsporten. Den gången var det Malin Ewerlöf, Chris Härenstam och Pamela Andersson. Den här gången är det Arne Hegerfors, Annika Greder Duncan och Patrick Ekwall. Mer idiotiska uttalanden har jag nog aldrig hört. Att sitta och säga att cyklisterna i princip "byter ut organ" efter en etapp är ju bara löjligt.

Patrick Ekwall börjar bra dock, men spårar sen ut. Han säger först att man inte ska beskylla någon som inte åkt dit, men sen att alla cyklister pumpar sig fulla med nytt blod hela tiden. Snacka om att vända på en femöring. När Arne sen säger att man cyklar tio timmar varje dag är han, ursäkta uttrycket, ute och cyklar. Har han någonsin följt ett etapplopp? Jag har aldrig varit med om att man cyklar tio timmar under en och samma etapp (den överlägset längsta etappen i tid vanns på 6 timmar och 30 minuter, och de flesta andra etapper ligger på 4-5 timmar). Därefter så kommer hans fällande dom, att vissa delar av kroppen byts ut i princip. Jag vet inte var han har fått det ifrån, Frankensteins monster kanske?

Sen så drar Ekwall nån historia om att Per Elofsson uttalat sig om att etapplopp är som att köra 15 vasalopp efter varandra. Jag undrar om Elofsson är expert i någon av dessa discipliner, då han varken kört vasalopp eller cyklat ett etapplopp. Är det verkligen så omänskligt? Hegerfors snackar bara en massa skit, pekar ut cykelsporten som värst av alla när det gäller doping. Ingen har åkt dit i årets upplaga av girot i alla fall. Senaste dopingfallet jag hört talas om är inom friidrotten, där häcklöperskan Josephine Onyia anklagats för doping.

Nä, jag tycker det är värdelöst när så kallade "experter" sitter och hittar på saker i TV bara för att få göra sina röster hörda. Nä, det här är bara trams från folk som inte vet bättre. Läs på lite innan ni uttalar er så fruktansvärt negativt om en hel sport.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0