Inför girot

Oj oj, nu är det snart dags för Giro d'Italia. Jag hoppas att jag ska kunna följa denna tävling från start till mål i år, och inte att det ska bli som förra upplagan. Min jävla kabel tv-leverantör bestämde sig mitt i att sluta sända eurosport, vilket är idioti så det skriker om det. Det var dessutom felaktigt på något vis och man var tvungna att börja sända igen, till min stora glädje. Detta var dock långt senare, på hösten någon gång, och då hade inte bara girot passerat, även Tour de France var slut.

På lördag börjar det med en tempoetapp. Inte direkt min favoritkategori precis, men det får väl gå. Egentligen så är det nog bra, man kan kolla in de enskilda cyklisterna lite mer, särskilt de som kommer att befinna sig längst upp på listorna när girot är slut. Har inte kollat in så jättenoga vilka som ska vara med, så jag kan inte riktigt tippa någon segrare just nu. Jag är dock säker på att Lance Armstrong inte kommer att ha med slutsegern att göra, han lär väl inte ens vinna någon etapp. Lagkamraten Levi Leipheimer däremot, eller Alberto Contador. Ivan Basso är tillbaka, tyvärr. Han har varit avstängd för doping, och det är synd att han får tävla igen. Livstids avstängning borde följa på doping. Om inte det kommer en sån regel hoppas jag att de bästa stallen slutar anställa människor som varit inblandade i doping, det är nämligen ett extremt dåligt föredöme att ta tillbaka såna fuskare som om inget hänt.

Det som jag ser fram emot mest är såklart bergsetapperna, särskilt Chieti-Blockhaus och Avellino-Vesuvius. Ja, man ska köra upp på en vulkan, den som täckte bland annat Pompeji i aska för 1930 år sedan. Hoppas att det inte sker något där snart, det hade varit riktigt illa. Annars så ser jag fram emot trevliga sändningar med Roberto Vacchi vid rodret, och med Anders Adamson som bisittare/expert vid några tillfällen.

Lördag är det, två dagar kvar, knappt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0