Ska nazister försvara yttrandefriheten?

Kom precis innanför dörren, såg först på golvet att det inte kommit några räkningar, skönt! Sen såg jag någonting hänga i mitt inkast. Vad var nu detta för något, det såg ju ut som reklam, och jag som har en skylt som artigt men bestämt tackar nej till sånt. Rubrik; Yttrandefriheten är hotad! Utgivare; Nationalsocialistisk front (NSF), mer kända som Sveriges Nazister, av den typen som tar avstånd från förintelsen, och vill jaga ut alla invandrare från landet.

Låt mig bryta ner det åt er, sen får ni söka information på egen hand och bilda er egen uppfattning, som säkerligen är annorlunda än min egen. Det är ett sånt samhälle jag tycker om, ett där man respekterar andra människor för vad de tycker och tror, och för var de kommer ifrån. Nazister får gärna tycka och tro vad de vill, men att förvrida information som de gör, att dra slöjor framför oanande ansikten är en metod som inte passar in i det demokratiska samhället.

För det första, Björn Björqvist dömdes för att år 2002 uttalat att "svenska tjejer våldtas av invadrarhorder". Enligt NSF blad dömdes han för hets mot folkgrupp. Det är naturligtvis fruktansvärt att kvinnor blir våldtagna, men att vända ett argument om att vara motståndare till våldtäkt som ett samhällsproblem till en anklagelse av invandrare som grupp ÄR inte ett sjysst knep. Majoriteten av alla våldtäkter sker inom hemmets väggar, inte av invandrare mot svenska kvinnor. Vill NSF nu ta ett kraftgrepp mot detta problem så går man efter fel "förövare". Anledningen till domen var ju naturligtvis användandet av ordet "invandrarhorder", vilket sätter en felaktig och hatisk stämpel på alla som flytt eller flyttat hit av diverse orsaker. Genom att stämpla alla i en grupp som våldtäktsmän trampar man kraftigt över gränsen för vad som är acceptabelt i ett öppet och demokratiskt samhälle. Med rätta fälldes Björn Björkqvist för brottet hets mot folkgrupp.

Detta uppenbara lagbrott ifrågasätts! Och ett argument om yttrandefrihetens svaga ställning bygger på ett uppenbart lagbrott. Det näms ytterligare ett fall där en Nazist (Göran Jonsson) har blivit åklagad (dock inte dömd) för hets mot folkgrupp. Två fall tas upp som ett argument om att den svenska yttrandefriheten är i fara. Problemet i vårt samhälle är inte yttrandefriheten, det är alla hatiska människor som inte kan acceptera att vårt land idag är multikulturellt, med människor med olika ursprung och olika värderingar, olka sexuell läggning osv. Visst, NSF får argumentera så mycket de vill, men använd välgrundat material och bygg inte propagandan på redan tidigare etablerade åsikter.

Jag har under lång tid haft funderingar på att läsa någon av författaren och revisionisten (förintelsetvivlare/förnekare) David Irving. Jag har inga problem med personer som ifrågasätter historiska händelser, det får man gärna göra. Det jag har problem med är att man argumenterar på ett sätt så att man vänder och vrider historiska fakta så att det passar ens egna hatiska propaganda. Jag ska se om Irving är en sådan, men innan jag skapat min egen uppfattning utifrån förstahandskällorna så ska jag inte brännmärka honom.

Som sagt, kolla in länken och bilda dig en uppfattning!

Flygblad från NSF

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0