Filmdags

Så har man varit på bio igen. Gick tillsammans med Josefine som råkade vara i stan igen. Mycket trevligt att det blev av att vi gick för att se en film, det blev ju inte av senast hon var här. Sen så blev det lite fika efteråt, så lite tid för att umgås blev det allt.

Den film som vi såg vad "Män som hatar kvinnor", baserad på bok med samma titel, som jag dessutom lyssnat färdigt på nyligen. Var mycket nöjd med filmen, mest tack vare att den var riktigt bra. Har inte så stora förväntningar på svenska filmer generellt, så det hjälpte nog till en del dessutom. Visst, man hade ändrat en del på storyn, men det är oundvikligt. Ibland måste man se filmen och boken som separata verk i sig, som för sig har ett eget värde. Jag vet inte om det är nån som förstår, men att jämföra rakt av är kanske inte helt rätt. Nu gjorde jag visserligen det när jag skrev om Harry Potter, och det var ganska så oundvikligt när jag snackade med Josefine om filmen. Berättade vad som var annorlunda i filmen jämfört med boken, och sen kunde man gå vidare och spekulera i om det var bättre eller sämre osv.

Det blev lite fika, på stället som ligger precis vid biografen. Det var stängt överallt annars, så något val hade man inte precis. Det var Bagel house, eller vad fan det nu heter, men där var det fullt med folk. Nåja, kaffet och mandeltårtan slank ner, så man ska väl inte klaga. Helt klart en lyckad stund, synd bara att man inte kan göra sånt lite oftare tillsammans. Nåväl, man får väl nöja sig med det.

Ulla Hamilton och Earth Hour

Mycket idioti finns det i världen, men när Stockholms moderata miljöborgarråd Ulla Hamilton går och uttalar sig om dagens Earth Hour blir man bara så besviken. Storstäder, metropoler och småstäder tillsammans runt om i hela världen deltar i detta globala evenemang för att uppmärksamma den globala uppvärmningen. Stockholm ställer inte upp! Första tanken är "varför?!". Svaret på den frågan är att man inte vill delta i något "jippo" för miljön, utan att man hellre vill göra konkreta saker. Ok, jag håller med om att man måste göra konkreta saker från statens, kommuners och landstings sida, men det betyder inte att man måste låta bli att delta i andra evenemang. Miljön är inte bara en fråga för de stora, företag stat etc. utan är i väldigt hög utsträckning en livsstilsfråga. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att marknadsföra en förändrad livsstil än genom att släcka ner mellan 20.30 och 21.30 ikväll. Att en stor stad i Sverige också deltar i detta ger bara än mer tyngd åt att detta är en fråga som man bör fokusera mer på. Istället nedgraderar Ulla Hamilton detta till ett evenemang som inte betyder något. Man har hört talas om moderat miljöpolitik innan (eller frånvaron av den), men det här tar verkligen priset. Klart man ska delta, alternativet är att sitta där och se ut som en idiot, vilket Hamilton också gör. Nä, hon borde verkligen skämmas för att inte ta klimatförändringarna på fullständigt allvar (man tar övriga åtgärder enkom för att plocka politiska poäng) och skita i att det redan gått alldeles för långt.

Ulla Hamilton hördes på P1 Morgon i SR P1 den 27:e mars. Går att lyssna på webben på SR.se/P1/P1Morgon

Film/bokjämförelse

Så, nu har jag sett Harry Potter and the Goblet of Fire, och har en liten rättelse från mitt förra inlägg. I filmen är balen inte årligt återkommande på Hogwarts utan medföljer trekampsturneringen. Trodde att jag hade bättre koll på filmen, men tydligen var det en del som jag glömt bort. För det första var den bättre än vad jag kom ihåg. Storyn är ganska så klar, tydlig så att säga, trots att man tagit bort en del saker. Det finns dock alltid detaljer som man skulle vilja ha som i boken, eftersom de är bättre där. Jag tänker framförallt på en scen i slutet av filmen som är lagom förvirrande, som är hur tydlig som helst i boken. Det är så att man frångår storyn i början, vilket gör att den inte riktigt passar ihop i slutet. En annan scen är i början, som är spännande i boken men som i filmen bara blir konstig.

Tråkigt är att Winky och Dobby helt saknas i boken, samt Hagrids Skrewts, och att Rons bröder Percy och Bill inte är med alls. Det faktum att man nästan helt plockat bort Rita Skeeter ur filmen är också tråkigt. Nä, filmen är en blek kopia, det går inte att komma ifrån, men det är heller inte direkt dålig. Nåväl, man får väl vara ganska så nöjd med den här. Det går inte filma en så tjock bok utan att den skulle bli alldeles för lång. Nej, det är en del saker som offrats, och många saker är med ganska så översiktligt. Hade man kunnat göra det bättre? Ja, det tror jag.

Nästa bok är Harry Potter and the Order of the Phoenix. Den filmen har jag också sett någon gång, och jag minns knappt vad den handlade om. I sommar kommer sedan filmatiseringen av den näst-sista boken, Harry Potter and the Half-Blood Prince. Siktar på att läsa båda böckerna innan jag ser den filmen. Det är några månader kvar så det lär jag hinna.

Sjätte boken för året klar

Så är man klar med ytterligare en bok, Harry Potter and the Goblet of Fire. Det är svårt att låta bli att jämföra med filmen, som kom för några år sedan (2005). Man kan väl säga det att boken är mycket mer omfattande. Det enda som till fullo följde boken var "bal-storyn". Det är så att det anordnas en bal på Hogwarts, som i boken verkar vara i samband med den trekamp som utspelar sig på skolan. I filmen vill jag minnas att det är en årlig bal, detta måste jag naturligtvis kolla upp lite mer noggrant, om ingen annan har mer koll och vill dela med sig? I vilket fall som helst så var detta den minst betydelsefulla delen av historien, som jag ser det, vilket är orsaken till min besvikelse med filmen. Detta trots att filmen är två och en halv timme lång. Nog om det, mer om boken.

Efter att Harry fått en vision av sin antagonist Voldemort så börjar historien som vanligt hemma hos familjen Dursley. Efter en kort räddningsaktion från bäste vännen Ron Weasley med sina tvillingbröder samt föräldrar kommer Harry Potter till världsmästerskapet i Quidditch. De har fått biljetter till finalen, som står mellan Irland och Bulgarien. Det är dock inte allt som händer, utan man dras direkt in i spänningen när en attack sker efter matchen. Det visar sig att händelsen bara är början på historien. När Harry något senare blir utvald att delta i trekampen, som blivit förlagd till Hogwarts, är man på det klara med att allt inte står rätt till. Harry blir den fjärde deltagaren där antalet egentligen bara skulle vara tre. Dessutom är han för ung för att delta. Reglerna säger dock att han måste delta, även om det är emot hans vilja. Kampen börjar, men vilka är hans fiender och hur är det tänkt att de ska attackera honom?

Detta är en historia som främst handlar om vänskap. Harry får efter sin ofrivilliga medverkan i trekampen verkligen känna på hur det är att förlora en vän. Alla vänder honom dock inte ryggen, utan det finns fortfarande sådana som hjälper honom oberoende av hur händelserna utvecklar sig. Boken handlar också om att man inte ska tro på allt man hör, vilket personifieras av journalisten Rita Skeeter som gör allt för att baktala alla hon stöter på, förutom Draco Malfoy med anhang som envist förser henne med sanningar helt tagna ur sin kontext enbart för att få Harry Potter att framstå som en dålig person. Det absolut viktigaste budskapet är dock att man inte ska se ner på andra bara för att deras bakgrund är annorlunda. Detta tema återkommer på flera platser i boken, bland annat genom att elever från två utländska skolor är på besök under året. Bara för att man talar olika språk, eller gör saker på olika sätt betyder det inte att vi alla inte har gemensamma intressen.

På dryga 600 sidor får man in massor med små händelser som gör historien oerhört levande. Till skillnad från de första böckerna så känns det som att man får följa Harry Potter på djupet, när man tidigare mest fått skrapa lite på ytan. Visst, det blir bara dystrare med varje del, men detta är ändå den bästa i serien. Något att se fram emot om man som jag ger sig på att läsa alla böckerna.

Regnrusk

Det var några grader varmare natten till idag, men jag frös mer ändå. Anledningen var regnet! Deppade dock inte ihop fullständigt utan skämtade lite med nattchefen, och den vikarierande personalassistenten som var på besök. Det gick ändå ganska så bra, med utdelandet, trots att allt var blött... Lyssnade på Lantz i P1 (samt extramaterial från det programmet) och tre sändningar av Nordegren i P1. Natten som kommer blir det därför något annat från SRs Podradiosida. Är lite sugen på Kino, och så blir det väl dagens avsnitt av Spanarna. Och sen då? Nja, radio kanske? Annars så finns det ju alltid någon trevlig ljudbok att ägna sig åt, typ nästa del i The Dark Tower.

Reklam två gånger denna veckan, det blir lite extra stålar där, Ett par hundra kanske? 250 skulle jag nog gissa på, för båda tillfällena. Det får vi veta om en månad. Hoppas på att det blir en del extra cash, har inte fått ut så mycket den senaste tiden och samtidigt haft högre utgifter än tidigare. Jobbat mer tror jag, så då blir det nog mer i lön.


Mobil och dagsutflykt

Skrev för ett tag sedan att jag hade problem med min mobiltelefon. Batteriet tog slut jättefort. Jag vet inte vad som hände därefter, men jag har inte haft några problem alls sedan ett tag. Jag vet inte om det beror på att den laddades ut helt, eller att jag hade den avstängd när jag laddade den, men något måste jag ha gjort rätt. Det är alltså inte längre aktuellt med att köpa en ny telefon, vilket jag är förhållandevis nöjd med.

Fick reda på att jag ska få tillbaka pengar på skatten, det är ju trevligt. Ny TV nu kanske?

Igår kom farsan hit en stund, drack en kopp kaffe innan vi gav oss av till några butiker för att han skulle köpa några saker. Därefter åkte vi ner till Simrishamn tillsammans och lagade mat, åt och pratade om grejor. Passade på att se en film, det fick bli Screamers - The Hunting, som var något av en besvikelse. Visst, lite underhållande var den, men inte alls som den första som jag gillade mycket. Det var iofs för mer än tio år sedan jag såg den för första gången, hehe. Men det var ett trevligt besök där nere.


Förbannad

Ibland så blir man bara så trött på jobbet! Detta är ett sådant tillfälle. Jag tog den nuvarande rundan för att den ger mycket betalt. Tyvärr så innebär den också extra mycket jobb, särskilt när det är reklamutdelning. Nu har dessutom vädret varit skit, och rundan har varit dåligt uppmärkt (med klisterlappar som visar vilken tidning som ska var). Två dagar med reklam och två dagar med skitväder, även om det började rätt så ok idag. Nu är det snöstorm! Det var det under sista timmen på rundan, innan dess hade det varit snöblandat regn i nån timme. Igår blåste det skitmycket!!! Man blir bara så trött på det... Dags att lugna ner sig lite... för jag är bara så förbannad!

Pokerframgång

Har haft lite pokerframgångar. Efter några halvdåliga insatser där jag hamnat på plats 76 och 72 fick jag till slut hamna på top tio på "femman". Sjätte plats blev det och det är jag väldigt nöjd med. 99 kronor in på mitt spelkonto tackar man inte nej till. Nu har jag lite mer pengar att spela upp, hehe. Började faktiskt redan idag med att spela bort lite av vinsten, lyckades bara med att hamna på plats 62 av 338, satsade på en riktigt kass hand och kände nog att jag var på väg ut där, och ut åkte jag. Inte direkt en erfarenhet rikare, eftersom jag visste att det var idiotiskt satsat. Kände direkt en viss revanschlusta, som jag inte gav mig hän åt. Nej, man ska inte spela med ett hett temperament, då kan det gå åt skogen.

Imorgon blir det nog ingen poker, men onsdag hoppas jag på ytterligare en omgång.

Skitdag

I natt var det dags för en ny runda, och det visade sig att det blev skitjobbigt. Var inte klar förrän kvart i sju, och då missade jag flera tidningar. Reklam, blåsigt och att jag var tvungen att vänta på tidningar spelade stor roll. Inatt ska jag följa listan lite mer noga där det är brevlådor, eftersom märkningen förmodligen inte stämde helt. Inte så kul att det finns mer reklam att dela ut, men nu slipper man i alla fall Hemmets Veckotidning, jävla pisstidning.

Tack vare att jag var klar så sent kom jag också i säng väldigt sent och sov väldigt länge (vaknade en stund på förmiddagen och lyckades knappt somna om). Så kl två steg jag upp, och det satte väl sina spår resten av dagen. Har varit på väldigt blandat humör, och varit väldigt trött och seg. Stod och lagade mat, svor till ordentligt om jag spillde eller stötte emot något. Det blir tidigt i säng, vill inte sova bort hela morgondagen. Ska förresten ner till Simrishamn imorgon och hälsa på farsan. Bara över dagen dock, det räcker gott och väl.

Hemma hos AJ

Igår var det helkväll hemma hos AJ. Då jag var ledig så tänkte jag att man kunde umgås lite, utan att direkt känna av pressen att man ska sova innan jobbet. Nu var jag förstås ganska så trött redan vid halv ett på natten, så jag åkte hem då. Men fram tills dess hade vi haft det rätt så trevligt. Fick laga lite mat, potatisgratäng med kassler, kryddad med lime och örter. Det var faktiskt riktigt gott, lyckat skulle man kunna säga. Efterrätt åt vi också, naturligtvis paj med den smarriga smultron/vaniljglassen. Jordgubbe och blåbär var det som gällde igår. Men laga mat och äta var inte allt vi gjorde. Sällskap till maten hade vi också, AJs bror Linus och deras systerson John.

Det blev lite guitar hero, vilket jag är fullkomligt hopplös på... känns det som i alla fall. Vissa partier hänger jag med ganska så bra, men när jag väl tabbar mig... då tabbar jag mig rejält. När vi körde duell så fick jag alltså ganska så rejält med spö av AJ. Nåja, jag spöade honom på Dreamcast, så det är väl lika då. Det var inte bara det att jag var dålig som gjorde att jag förlorade på Guitar Hero, AJ är bra på det, så han vann med all rätt! Efter spelandet så blev det film, Ocean's 11. Mycket underhållande! Började titta på tvåan också, men det var lite väl segt för min del. Direkt när jag kom hem blev det sängen, orkade läsa två sidor i boken innan jag var så trött så att jag somnade.

Sommarjobb

Så har jag fixat sommarjobb, precis samma som jag haft tidigare år. Det var ändå inte helt självklart att det skulle bli just det jobbet. Det var nämligen så att vissa omstruktureringar skulle göra att jag bara skulle få jobba om helgerna. I ett sånt läge skulle jag nog hellre ta ett annat jobb jag blivit erbjuden på tidningsbärarna. Så i går ringde jag till tidningsbärarna för att diskutera semestern samt det eventuella jobbet, men fick inte tag i personalassistenten. När de sedan ringde från Simrishamns kommun tidigare och erbjöd mig samma jobb som tidigare var jag inte sen att tacka nej. Nu måste det dock lösa sig med semestern från mitt söndagsdistrikt. Jag hade nämligen betydligt färre semesterdagar  än vad jag trodde att jag skulle ha (förväxlat "semesterrätt" med "betalda dagar"). Så nu väntar jag på mitt schema så jag kan fixa ledigt från det ena jobbet när jag ska vara jobba på det andra. Rörigt, I know... varför säger jag inte bara upp mig från söndagsrundan? Vet ej!

Jag är dock oerhört glad över att personalassistenten på tidningsbärarna är så förstående. Kände mig verkligen som en idiot när jag pratade med henne (här har jag klantat till mig big time). Att jag tackat nej till väldigt lite jobb trots att det ibland inneburit att det blivit besvärligt för mig (när jag hoppade runt som en galning på olika distrikt), har nog gjort det lättare för mig nu. Vad jag menar är att jag inte är helt obetydlig som vikarie.

I vilket fall som helst, det blir sommar i år också!

Lugn helg med sällskap

Så är jag ensam hemma igen! Joss var och hälsade på från i fredags till idag. Det är alltid uppskattat med lite sällskap. Hade passat på att ta lite ledigt i samband med detta. Eftersom jag jobbat tre veckor i streck så kändes det bra att få ett par nätter ledigt att få sova ut ordentligt. Det gick helt enligt planerna den första dagen, inte helt och hållet den andra då vi var ute på Harrys (Kippers) tills det stängde kl 3 på natten. Sen var man bakis också, så någon vidare sömn blev det inte. Märkligt, då vi inte drack några större mängder egentligen. Hela gårdagen blev alltså minst sagt sabbad. Fast vi gjorde ju annat med. I lördags var vi ute en sväng på stan, hämtade biljetterna till U2, köpte ett par byxor och lite fika som vi åt sedan. Tog det lugnt en stund med melodifestivalen och pizza dessutom. Bortsett från lördagsnatten var det en väldigt lugn helg, och trevlig. Hann med att se Madagaskar 2 och en Beck-film på fyran igår också.

En rolig grej är att Josefine är omöjlig att väcka när hon väl somnat. Jag jobbade natten till idag, och jag kom hem, käkade lite frukost, duschade... helt enkelt väsnades lite grann, men väckte ändå inte henne. Dessutom var hon tyst, så man blev inte störd när man skulle somna på morgonkvisten, hehe!

Bisarr omröstning

Tänker inte babbla på mer om melodifestivalen än vad andra gjort, kan tänka mig att det blir lite smått inflation på det annars. Det som jag däremot måste få ut mig är röstningen, som till stora delar var det mest bisarra som jag någonsin sett i melodifestivalsammanhang. Det var när folkets röster skulle delas ut, och de översta efter juryns poäng fick de första rösterna. Petra Mede stod och såg väldigt förvånad ut, "är det nåt som är fel?" tyckte jag att hennes min sa. Publiken mumlade överraskat och kanske inte helt gillande heller. Jag tror att det aldrig förr har varit så stor skillnad mellan juryn och folket. Tyvärr tog spänningen slut ganska så fort, då det snart blev klart att den som skulle få flest poäng från folket också skulle vinna hela grejen. Det var den slutsatsen jag drog, och rätt hade jag.

Biljettköpet till U2

Idag var jag uppe tidigt, typ! Vaknade mitt i natten och delade ut tidningar som vanligt, inget udda med det. Gick och la mig som vanligt, läste en stund innan jag somnade, fortfarande inget udda. Det som var udda jämfört med andra dagar var att jag ställde väckarklockan på tio i nio. Det var nämligen så att jag skulle sticka ut på nätet för att köpa biljetter till U2:360, deras nya turné som jag berättade alldeles kort om tidigare i veckan. Började logga in runt fem i nio, vilket förmodligen var ett par minuter sent, då man hade kunnat börja redan tio i. Trött som jag var la jag mig i soffan därefter och lyssnade på ljudbok, och ställde väckarklockan tjugo minuter framåt i tiden, med jämna mellanrum, så att jag inte skulle somna ifrån biljetterna. Det visade sig att det inte behövdes! Tiden gick och gick, jag började fundera på om det skulle bli någon biljett, när jag strax efter elva såg en förändring på ticnets hemsida, tydligen hade det släppts biljetter till en extrakonsert. Blev glad, och lite lättad.

Då jag skulle iväg en stund senare tog jag en dusch, och när jag ar klar och kom tillbaka hade min status i kön förändrats från "mer än 15 minuter" till "mindre än 10 minuter". Då visste jag att det skulle bli en biljett, och jag blev ännu mer lättad. När jag väl kom in i systemet kom det en härlig känsla av eufori, jag skulle alldeles strax ha biljetter till mitt favoritband, som jag inte sett spela på tolv år (eftersom jag inte fått biljett till någon av deras två senaste turnéer, vilket jag skyller helt och hållet på den svarta marknaden). Efter att ha försökt få bra platser en liten stund gav jag upp och nöjde mig med halvbra platser. Hade kunnat få bättre, men dessa var skitdyra (vilket Anders O, som också ska med inte var direkt villig att lägga på en konsert, och inte jag heller egentligen). Vi fick två biljetter i alla fall, precis vad som behövdes, och imorgon hade jag tänkt hämta ut dessa. Jag tror inte riktigt jag förstått hur glad jag egentligen borde vara, men det kommer nog :-D

Skoluppdatering

Oj vad jag har slarvat med att gå till skolan de få gånger det har varit möjligt att komma dit och prata med handledaren. Idag var det ett sådant tillfälle, inte bara det, det var dessutom mellanseminarium. Det var alltså ett tillfälle där man kan få feedback på det man gjort fram tills dags datum. Jag har förvisso jobbat med uppsatsen, men mycket konkret kan jag inte komma med. Jag har dock börjat komma fram till vilken typ av teorier jag ska använda, vilket är ett enormt viktigt steg att ta. Sättet jag ska angripa arbetet på hänger på vilken slags teori jag väljer. Metod är i och för sig också viktigt, men jag är säker på att det är sekundärt till teorin.

Imorgon ska jag göra något väldigt konkret dock. Åka till Jämshög och snacka med rektorn lite. Det är dags att skaffa mig officiell information angående folkhögskolan. Hittills har det faktiskt bara varit lite sådär halvt inofficiellt, det där informationsinsamlandet. Jag har inte direkt gjort några utförliga anteckningar, utan mer skissat på den plan som jag sedan byggt det vidare arbetet på.

För övrigt så tycker jag att bristen på vettig handledning är jobbigt. Kanske borde man ge sig iväg till skolan när sådant tillfälle ges, men vem vill ledas in på ett potentiellt villospår? Vad är det nämligen för nytta med att gå på ett möte där det mesta man hör borde ignoreras?

Klantigt agerande mot dråpmisstänkt läkare

Tycker att arresteringen av den dråpmisstänkta läkaren på Astrid Lindgrens barnsjukhus är något udda. Hur kommer det sig egentligen att man efter ett halvårs utredande bestämmer sig för att kränka läkarens arbetsplats, och föra bort henne i ett läge där hon utför sina arbetsuppgifter? Jag tycker att det är oerhört klantigt, oberoende om läkaren är skyldig eller ej. Det är ett barnsjukhus för tusan, man ska inte ha en massa poliser springandes omkring där det finns barn. Lugn och ro är viktigt när det gäller barns väg till att bli friska, de är under tillräckligt mycket stress som det är. Jag tror att barnen mycket väl kan känna av den oro som resterande personal känner efter den händelsen. Detta tillbakavisar dock polisen, men det känns trots allt tveksamt om folk inte skulle märka om fyra okända människor kommer och för bort en kollega.

Dessutom; ett halvår? Oj, det måste verkligen vara starka misstankar om det tar ett halvår att läsa igenom en obduktionsrapport. Passande nog så var man tvungen att vänta tills läkaren kommit till jobbet innan man arresterade henne. Hade man inte kunnat göra det i hemmet? Nä, det här luktar skandal långa vägar, oberoende om det finns en skuld eller inte.

Ytterligare; Är detta verkligen upp till polisen att utreda något i den här stilen? Borde en fråga som denna inte hamna hos socialstyrelsen eller någon sådan myndighet. Någon som är expert på barnmedicin borde åtminstone ha gjort någon form av undersökning, då det är väl känt att barn hanterar medicinering på ett annat sätt än vuxna. Läs mer här.

Slutligen; Barnets föräldrar tycker att det är tråkigt att fallet fått så stor medial uppmärksamhet. Så kan det gå när man anklagar någon för mord! Jag tror inte de hade för avsikt att det skulle gå så här långt. Nej, jag pekar på anklagaren och säger; "vad fan sysslar ni med?". Åklagaren har blivit JO-anmäld.

P.s. Jag tycker synd om föräldrarna för att de förlorat sitt barn. Det är nog en av de värsta saker som kan hända i en persons liv, och jag beklagar verkligen.

Mobiltelefon

Nu börjar det närma sig mobilbyte igen. Batteriet har blivit radikalt mycket sämre den senaste tiden. Det tar inte många timmar innan den börjar tjuta om att batteriet börjar ta slut. Har blivit väckt två nätter av de tre senaste av att den tutat. Min första tanke var att jag skulle köpa ett nytt batteri, den kan väl inte vara så dyra? Jodå, över 200 spänn kostar det, vilket är en del då telefonen kostade runt 700 kronor (strax under) när jag köpte den. Det finns alternativ till batterier som inte är orginal, kostar strax över hundra kronor. Jag lutade lite åt det hållet också, att köpa ett "reservbatteri" och ha telefonen i något år till eller så, men jag är inte helt nöjd med telefonen. Har dessutom märkt av att sms försvinner (misstänker detta), klockan ställdes om (märkte det nyss, stod på 12:30 istället för 12:57). Annars är jag ganska så missnöjd med att den ljudlösa funktionen är vibration (om man vill ha ljudlöst får man ställa in ringsignal, sms och mms för detta, vilket är krångligt varje gång). Egentligen skulle jag vilja ha en telefon som är bättre, och då är nog inte nån billig Samsung alternativet. Jag tror (och detta är totalt obekräftat av mig) att tillverkare som Nokia och Sony Ericsson gör telefoner med bättre kvalité när det gäller den prisklassen jag är ute efter. Jag är inte ute efter särskilt mycket, eftersom det enda jag gör är att ringa och smsa. Det hade varit kul med något spel som jag gillar, exempelvis memory som var en favorit på en av mina tidigare telefoner. Att kunna ta emot och skicka MMS ingår väl i de flesta mobiler nu också, men nån kamera känner jag inte att jag behöver.

Nån som har tips på mobil under 1000 kronor?

Gårdagens besök

Igår kom AJ över med en cykel till åt mig. Det är lite otroligt hur schysst det var. Så nu är cykelproblemet löst, ytterligare en gång. Imorgon hämtar jag min egen, det känns bra! Att slippa förlita sig på andra är enligt mig en fördel, även om jag är tacksam när det behövs och jag blir erbjuden hjälp.

Passade på att umgås lite. Det blev inhandling av mat, och sedan matlagning. Panerad fläskkarré med tagliatelle och bearnaisesås. Det var riktigt gott faktiskt, men man blev ack så mätt. efter det drog jag fram min gamla Dreamcast (som visserligen stod framme redan, men det hade inte låtit så dramatiskt) och spelade några spel. Le mans och Virtua Tennis 2 var nog allt vi spelade innan det var dags för att göra paj. Jordgubbar och björnbär, samt den klassiska (för vår del) glassen med vanilj & smultronsmak. Passande nog så hade Dirty Jobs börjat på Discovery, och man fick kämpa lite för att kunna äta. Han pysslade med gethudar, och tryckte på interna finnar (enorma, som enkronor) som då satt på insidan av hudarna. Det var riktigt äckligt. När han tryckte bajs ur en fårtarm... inte så trevligt heller... föredrog helt klart avsnittet där han skördade och hanterade humle (som tydligen användes för konservering av öl från början).

Sent blev det, men nöjd var man. Och mätt! Var så mätt att jag struntade i att äta efter jobbet, och det är ovanligt. Har faktiskt inte ätit något idag heller... kanske dags för frukost, kvart över två på dagen!

U2 till Sverige!

Glädje bland all besvikelse; U2 kommer till Ullevi i sommar... 31 juli!

Nya cykelproblem!

När jag kom ut inatt och skulle cykla bort till nattkontoret så märkte jag att det inte fanns någon luft i framdäcket på AJs cykel. Var inte det lite väl överjävligt? Här tror man att cykelproblemen blivit lösta, och så händer det här... man blir bara så trött på det. Har ingen aning om vad som hänt. Pumpade däcket ganska så hårt häromdagen, för att samma sak som hände med min cykel inte skulle hända med den här (jag fick punktering pga för lite luft i däcket). Nåt skit måste ha hänt, men vad?

I vilket fall som helst så kände jag inte för att ringa och be om upphämtning. Tycker inte om att behöva be om hjälp sådär. Faktum är att jag hatar det lite grann. Så jag gick, småjoggade bort till nattkontoret (vilket tog 25 minuter jämfört med 10 när man cyklar). När jag väl var klar fick jag dock skjuts hem, men då var jag ganska så trött också.

Nu har jag lämnat in min cykel för reparation. Onsdag eftermiddag är den klar. Fram tills dess? Who knows? Håller tummarna för att jag kan låna en till cykel av AJ, eftersom han har två. Jag lovar att den här inte ska gå sönder, verkligen.

Cykelproblem löst, tills vidare!

Det löste sig med cykeln! Fick låna en av AJ, vilket var väldigt snällt av honom. Det gick hur bra som helst att cykla till jobbet inatt. Det var nästan så att det gick bättre än vad det brukar göra, eller snabbare i alla fall. Stenhårda däck, som jag pumpat upp. Dessutom var de smalare än de är på min cykel. Nåja, får ta och fixa det trasiga däcket på min egen cykel, så att jag kan använda den igen. Kan ju inte hålla på att låna andras grejor liksom. Fördelen med min egen cykel är att jag kan använda den med att dra cykelkärran, vilket betyder att jag kan (på den här rundan) cykla direkt till tryckeriet och hämta tidningarna. Nu får jag först cykla och hämta vagnen på nattkontoret, och sen promenera ut till rundan. Det funkar eftersom nattkontoret ligger på vägen, men hur blir det när det inte inträffar? Nä, som sagt, det är bäst att fixa min egen cykel.

Ingen sömn inatt! (hittills)

Jaha, då sitter man här... det blev ingen sömn innan jobbet idag! Har haft lite att fundera på.

Tidigare i kväll var jag hemma hos Thomas en stund, käkade pizza och sen blev det en del spelande på XBOX360. Fick testa Mirror's edge en liten stund, men sen började vi spela några andra spel som man kunde spela två samtidigt på.. Det blev Street Fighter IV, RacePro (eller vad det nu hette) NHL 2009, NHL2K9, nåt vintersportspel... jo, det var nog allt. Hade det ganska så trevligt, men sen skulle jag hem eftersom jag skulle "sova"... vilket sket sig. Grejen var den att jag fick punktering på vägen hem, så jag fick ringa nattchefen och fråga om han kunde skicka ut en bil för att hämta mig. Jo, det kunde han! Bra! Sen hörde jag efter om jag kunde låna en cykel att använda fram tills min blivit lagad. AJ sa att han kunde låna ut en cykel! Skitbra! När allt det var klart var jag fortfarande så pass pigg så att jag inte kunde somna... läste lite, vände och vred på mig lite, och sen var det nästan tid att stiga upp... så här sitter jag! Väntar på att det ska ringa så jag kan förbereda mig för jobbet.

Tänkte lämna in cykeln imorgon... kl nio öppnar cykelaffären, så jag tänkte ringa och höra om de kan fixa cykeln tills de stänger kl 14. Känns alltså lite tveksam om jag ska åka och hälsa på Anders O i Karlshamn. Är inte så kul för någon om jag sitter där och håller på att somna, för nån av oss...

Problem med sömnen

Har haft lite problem med sömnen de senaste nätterna. Har planerat att gå och lägga mig tidigt, och det har jag egentligen gjort också, men sen har jag inte kunnat somna. Tidigare har jag läst en liten stund, blivit tillräckligt trött, slutat läsa och sen somnat. Nu somnar jag inte, trots att jag varit trött. Snart så börjar jag dock hosta till lite då och då, och det gör inte det lättare att somna. Sen så testar jag att läsa igen och sen somna, det går inte... igen, och det går inte... till slut så har jag dock lyckats sova en stund. Inatt blev det nog inte mycket mer än nån timme innan jag skulle upp och jobba. Nä, jag hoppas verkligen att den här hostan ska försvinna så att jag ska kunna sova ordentligt. Jag behöver uppemot åtta timmars sömn per dygn, inte fem-sex timmar. Har länge haft lätt för att somna, och att sova tillräckligt länge, så därför blir det här extra irriterande.

Pokerdrömmar

Angående mitt pokerspelande så går det lite upp och ner. I söndags spelade jag först en freeroll på Expekt, och åkte ut på första handen, plats 485/500 så jag var nog inte ensam om att satsa fel. Sen på eftermiddagen så var det gamla goda "femman", där jag gjorde en ganska så hyfsad insats. 123:e plats av 377 deltagande är ju inte det sämsta jag gjort.

Måndagen däremot var lite grann tvärtom. Spelade både en freeroll och "femman", men det var i den senare turneringen som det gick dåligt. Det tog inte många händer innan jag var ute, tror jag hamnade på plats 364 av 379, eller något i den stilen. På kvällen hade jag anmält mig till en freeroll på expekt, och det blev en riktig långkörare. Tjugo över elva åkte jag ur turneringen, och då hade jag kämpat till mig en nionde plats, vilket gav min första vinst, nämligen 2 $. Det var inte så lätt att varva ner efter det, jag som skulle sova tidigt. Det blev en del drömmar om poker den lilla stunden jag faktiskt lyckades sova.

Igår blev det som sagt paus från spelandet, som jag skrev här. dag blev det dock en ganska så bra turnering med "femman". Trots att det inte kändes särskilt bra alls så gick det ändå rätt så bra. Bästa placeringen i den turneringen hittills med en 35:e plats av 411 deltagare. Fick dessutom lite pengar, vinsten blev 1, 69 kr. Jo, jag vet, ingen jättevinst, men det täckte ju insatsen, och det är nästan det viktigaste.

Dålig dag

Idag har det varit en riktig skitdag. Började med att jag vaknade strax efter elva, och kunde inte somna om. Sakta men säkert smög sig huvudvärken på mig, men jag hade ingen energi till att stiga upp för att göra något åt saken. Till slut kom jag dock upp ur sängen och satte igång lite kaffe. Huvudvärken hade bara blivit värre, och jag tog en huvudvärkstablett och drack lite vatten. Kaffet drack jag inte av alls. Efter en liten stund vid datorn tröttnade jag på att tabletten inte hade någån effekt, och jag gick och la mig igen. Vid det här laget hade jag inte bara huvudvärk, jag kände mig dessutom illamående. Till slut blev det ändå bättre, och jag kunde få i mig lite mat, men den där segheten finns kvar fortfarande. Det blev alltså ingen pokerturnering idag, kände att det inte var lönt... det skulle bara gå åt skogen ändå.

Nu sitter jag här och funderar på om jag ska laga lite mat. Orkar inte stå och pyssla i köket utan vill helst gå och köpa något färdigt. Jag har dock sagt till mig själv att jag ska hålla igen gällande pengar, slösade ganska så friskt förra månaden. Har mat hemma, det enda som behövs är att man gör något med det. Nä, den här dagen vill jag bara att den ska ta slut, riktig jävla skitdag.

Försov mig (?)

Jäklar vad jag sov länge idag. Vaknade förvisso till vid ett par tillfällen tidigare, men när jag väl kände mig redo att stiga upp och tittade på klockan så stod det 13:55. Fem i två? Vad hände där liksom? Nä, egentligen är det inte så extremt som det kanske låter. Sov knappt två timmar innan jobbet, och efter jobbet kom jag inte i säng förrän efter klockan var sju. Att jag vaknade till ett par gånger gjorde kanske sitt också. Totalt kanske det inte blev mer än lite drygt åtta timmars sömn, ungefär vad jag behöver per dygn.

Siktar på att gå och lägga mig tidigare ikväll så att hela dagen inte bara rinner iväg imorgon.

Inatt lyssnade jag på fredagens (2009-02-27) avsnitt av "Spanarna" på mp3-spelaren. Jonas Hallberg nämnde att om man sover för mycket, då heter det att man "försover" sig. Det är alltså precis som när man äter för mycket, dvs. "föräter" sig. Jag har alltid sett ordet "försover" sig som ett uttryck för att man sovit för länge, och därmed blivit försenad. Jag tror det beror på att det ofta används i det sammanhanget. Men egentligen kan man använda det även om man bara sover lite längre än vad man egentligen bör.

ps. Angående förra veckans händelser på hovet. Om man lovar för mycket, då "förlovar" man sig (också hämtat från Jonas Hallberg).

Melodifestivalen 2009 - alla låtar

Nu har jag suttit jättelänge och rangordnat alla låtarna, som jag tycker att de borde ligga, från hela årets melodifestival! Om alla hade tävlat i en stor final hade jag tyckt att de borde ha kommit i den här ordningen. Låtar som gick till anda chansen i kursivt, direkt finaliset i fetstil, internationella juryn med understreck.

 1. Cookies n beans - What if
 2. Måns Zelmerlöw - Hope and glory
 3. BWO - You're not alone
 4. Nina Söderquist - Tick tock
 5. Alcazar - Stay the night
 6. Amy Diamond - It's my life
 7. Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng - Killing me tenderly
 8. Velvet - The queen
 9. EMD - Baby goodbye
 10. Lili & Susie - Show me heaven
 11. Heat - 1000 miles
 12. Emilia - You're my world
 13. Jennifer Brown - Never been here before
 14. Malena Ernman - La voix
 15. Scotts - Jag tror på oss
 16. Mikael Rickfors - Du vinner över mig
 17. Agnes - Love love love
 18. Star pilots - Higher
 19. Maja Gullstrand - Här för mig själv
 20. Molly Sandén - Så vill stjärnorna
 21. Markoolio - Kärlekssång från mig
 22. Sarah Dawn Finer - Moving on
 23. Caroline af Ugglas - Snälla snälla
 24. Marie Serneholt - Disconnect me
 25. Rigo & The topaz sounf feat. Red fox - I got you
 26. Susanne Alfvergren - Du är älskad där du går
 27. Next 3 - Esta noche
 28. Shirley Clamp - Med hjärta fyllt av ljus
 29. Jonathan Fagerlund - Welcome to my life
 30. Lasse Lindh och bandet - Jag ska slåss i dina kvarter
 31. Sofia - Alla
 32. Thorleifs - Sweet kissin' in the moonlight

RSS 2.0