Bättre

Mår som tur är bättre idag, men det är ännu inte helt bra! Sov relativt bra också, vaknade inte särskilt många gånger. Näsan är ett stort bekymmer eftersom den är så envis med sitt rinnande. Det är i alla fall fint väder, och det är åtminstone något att vara glad över. Tyvärr så gör man väl bäst i att se det inifrån, känner mig inte särskilt pigg på att gå ut för tillfället. Det har varit lite snack om att åka till Ängelholm imorgon, och i ärlighetens namn är jag inte särskilt pigg på det. Även om jag varit frisk så hade jag inte varit det. Det var visserligen ett tag sedan jag var och hälsade på hos Annikas mor och bror... får se hur jag gör!


Sämre

Oj vilken natt! Berättade igår att jag mådde lite sådär, var lite förkyld, men inatt mådde jag ännu sämre. Sov för det första väldigt dåligt, låg och vände och vred på mig, drömde konstiga drömmar och hade känslan av att vara halvvaken hela tiden. Sedan vaknade jag på riktigt, och kunde såklart inte somna om. Det var väl vid kl 4-5 som jag gjorde det, och sen så låg jag där till klockan var närmare åtta innan jag kunde somna igen. Ont i huvudet, snuvig och öm över hela kroppen... nästan som om man hade feber, vilket jag tyvärr inte har någon möjlighet att kolla. Det känns i alla fall något bättre idag, men det är långt ifrån bra. Sov hursomhelst till halv tolv, vilket är ovanligt för mig, men ganska så förståeligt.

Dags att dra igång igen

Idag är det dags för en helt ny kurs, och början på en ny skoltermin. Har tyvärr inte bestämt mig riktigt för om jag ska läsa 150% eller om jag ska nöja mig med 50%. Det hade varit perfekt om jag landat någonstans mitt emellan. Grejen är den att jag verkligen vill läsa kursen på halvfart, eftersom jag har nytta av den. Den andra kursen vill jag läsa eftersom jag tyckte a-kursen var rolig, och jag trivdes där. Just nu lutar det åt att skippa den andra kursen, eftersom den är i Malmö och jag känner inte för att pendla + betala 1000 spänn i månaden för att få göra det. Har några dagar till innan jag måste ha bestämt mig, på riktigt.

Till på köpet så har man gått och blivit förkyld. Jag är förvisso glad för att det inte hände i somras, när jag jobbade, men att komma sjuk till första föreläsningen/uppropet är ju inte så kul det heller. Dessutom så kommer mina planer på att börja träna igen i kläm, eftersom jag är sjuk. Hann med en runda nere i skogen i måndags, på cirka tjugo minuter... det är inget, regelbundenhet spelar roll! Ska nog ta och kolla över min kost lite grann också, lite inspirerad av Anders O. Behöver dock mer energi än vad han gör, och det där med att "unna" sig saker ibland kommer man väl att göra, vad det nu innebär. Bara för att man unnar sig något behöver det inte betyda att det ska vara onyttigt, vilket helt tar bort nyttan med begreppet, om man nu är ute efter att vara hälsosam. Hursomhelst, träning och bra kost är vad jag är ute efter...

Känns ändå bra att komma igång med pluggandet igen. De senaste dagarna har man gått omkring lite som i ett vakuum, mellan jobb och skola. Nu är det dags att dra igång igen!

Sims igen

Satt hela förmiddagen med Sims 2, och stora delar av gårdagen. Ja, ni läste rätt, SIMS 2! Jag vet att jag tidigare har sagt att jag aldrig skulle spela Sims igen, någonsin... det skrev jag här. Den här gången har jag lyckats med att få en karaktär att nå högsta steget på karriärsstegen, vilket är ganska kul. Har en annan som är precis steget bakom dessutom, vilket också är kul. Ska nog starta en ny familj snart, så att man senare kan få ihop de med varandra och skapa ett stort släktträd, vilket var mitt mål förra gången jag spelade. den här gången ska jag inte klanta till det och radera allt av misstag. Tror jag ska skapa ett ålderdomshem dessutom, hmmm... planer planeras!

Matpaj

I onsdags så kom Anders J över för att laga mat och umgås i största allmänhet. Det blev en trevlig matpaj, som vi hjälptes till med att tillaga. Så här såg den ut!Anders J ville göra bearnaisesås också, från grunden! Jag hade inga större förväntningar på det hela, eftersom han sa att han hade misslyckats med det två gånger. Men det blev hur bra som helst, kunde nästan inte ha blivit bättre. Så med såsen till pajen såg det ut såhär!Måste medge om att detta var den mest lyckade måltiden som vi gjort hittills. I pajen hade vi tomat, lök, broccoli, vattenkastanjer, svamp och bacon. Det var riktigt gott, rekommenderas till alla att prova på!

Hemma igen

Nu är jag äntligen hemma i Kristianstad igen. Dagen har varit ganska så tråkig, mest beroende på att jag sov relativt lite. Gårdagen var ju en historia i sig även den, suck! Packade femtioåringar som spelar musik på en nivå som gör att jag tror att de ska bli döva, och så jag, i misslyckade försök till att sova. Det låter kanske som jag var världens tråkigaste och inte deltog i detta rabalder, men jag var inte direkt sugen på att gå omkring bakfull idag, och att supa med föräldrar är inte direkt toppen heller. Somnade runt sex på morgonen och vaknade sedan strax efter elva, så några åtta timmar blev det verkligen inte för mig.

Positivt är att jag fått med mig cykeln hem. Tog den på bussen och det gick alldeles utmärkt trots att det inte fanns någon hållare för cykeln. Stoppade in den i bagageutrymmet istället, och där låg den bra verkade det som. En annan grej som är positiv är att jag fullständigt missuppfattat när min kurs skulle börja. Trodde stenhårt på att det var imorgon, men så är det alltså inte. Missuppfattandet var som tur är på rätt håll, och på torsdag så börjar jag. Jag får alltså tre dagar ledigt trots allt, tjohooo!

Nämen nu ska jag sticka bort till affären och köpa något gott att äta för att fira att jag har överlevt den här sommaren. Ciao!

Sommarslut

Nu är jobbet slut, och jag hade gärna suttit hemma och tagit det lugnt. Nu gör jag inte det, utan det får vänta tills imorgon eftermiddag förmodligen, sen är det dags för den nya terminen. Ett sätt att beskriva avslutningen med sommarjobb skulle kunna vara med ordet "antiklimax", eftersom det inte var mycket till avslutning. På sätt och vis så känns det som jag ska komma tillbaka dit på måndag igen, men det ska jag ju inte. Jag tror att en av orsakerna till att jag kände så var att chefen inte var där, och att man i vanliga fall står där och skämtar om när han ska gå i pension och huruvida jag ska ha lön för jobbet. Så var det inte iår, tyvärr, eftersom det var lite kul.

Nu lämnar jag dock den världen bakom mig. På sätt och vis är det en annan värld, i jämförelse med var jag lever vanligtvis. Kommunarbetare är inte direkt samma sak som högskolestudenter, eller folkskolemänniskor. De har olika sätt att tänka, och de tänker på olika saker. Det är faktiskt ganska så intressant när man väl börjar tänka på det, man har diskuterat så olika saker med olika människor genom åren. Egentligen är det inte underligt att man hamnat i sociologträsket, där det i allra högsta grad handlar om att se, identifiera och jämföra olika sociala mönster. Att kunna ta sig in i olika sociala sammanhang och (någorlunda hjälpligt för det mesta) klara sig ganska så bra där är något väldigt intressant. Ibland tar dock lyssnaren i mig överhanden, och jag blir den där "blyga pojken" (tolkades det) som jag var förr. Det är inte så att jag är blyg, det är bara så att jag ibland vill vara passiv.

Vart var jag nu på väg? Tillbaka till högskolan och de människorna där. Triviala saker som upprivna blommor eller trasiga soptunnor lämnar jag i Simrishamn, och istället blir det kanske diskussioner och etnicitet, moral eller om kvantitativ metod är bättre än kvalitativ (eller tvärtom, haha). Nu går man också in i en tid där jobbet aldrig slutar, vilket kan vara stressande ibland. Att jobba på parkförvaltningen innebär att du jobbar åtta timmar på en dag, och sen jobbar man inte mer. Att vara student är att jobba fram tills sommaren börjar igen, för även om man blir klar med saker så finns det alltid något mer man kan göra, och det kan man i princip göra i vilken stund som helst. Dock får jag väl erkänna att man inte lägger ner en oerhörd mängd med tid på högskolearbetet, särskilt inte med det sättet jag vanligtvis arbetar på (det är bra att vara snabbtänkt ibland).

Nä, nu får jag skäspa mig och publicera det här, om det nu är nån som orkat sig hela vägen hit (förmodligen bara såna som läser slutet först hahaha)!

Chocolate chip cookies

Satt och funderade på vad jag skulle göra idag, och kom på att jag köpt saker så att jag kan baka. Det var ett tag sedan sist jag gjorde det, kanske i oktober-november förra året, så jag var lite sugen på det. Tog mig tid att dokumentera hela händelsen dessutom, så alla ska veta vad jag gjorde och hur det såg ut.Först så blandade jag 100 gram margarin med 1 dl farinsocker och ½ tesked vaniljsocker. Det blir ganska mycket lättare om margarinet är rumstempererat.Sen så blandade jag ner 1 ägg i smeten. Det såg lite sådär äckligt ut när man rörde omkring där, ljusbrunt och lite klumpigt.Sen så var det dags för 2 dl mjöl, 1 tesked bakpulver samt ½ tesked salt. Efter detta såg inte smeten så äcklig ut som tur var.Så här såg den ut!Därefter var det dags för de två sista ingredienserna, 100 gr mörk blockchoklad och 50 gr hasselnötter. Detta skulle hackas, vilket nog var det jobbigaste med hela bakningen.Så här såg det ut när det var klart!Det ska sedan blandas ner i smeten. Det är en bra tanke att blanda noggrant så att chokladen och hasselnötterna blir ordentligt fördelade i smeten.Därefter upp på bakplåtspapper på en bakplåt. Mängden smet ska vara 1-2 matskedar och klickarna ska ligga med ett par centimeters mellanrum.Efter tio minuter i en 200 grader varm ugn, så ska de läggas upp på ett galler för att svalna. De är ganska så mjuka så man måste vara lite försiktig. Därefter är det bara att trycka i sig så många man kan, hahahaha!

p.s. Jag tog det här receptet från ICA.se

Jobbslut

Sommaren börjar närma sig sitt slut, och det gör jobbet också. Nu har jag bara två dagar kvar att jobba, och det känns skönt på sätt och vis. De senaste dagarna var ganska så dryga, eftersom det inte fanns så mycket att göra. De flesta turisterna är borta, och det har varit dåligt väder, sådana saker spelar stor roll när det gäller arbetsbördan. Fick använda bilen (på bilden nedan) nu till helgen, och det var trevligt. Särskilt trevligt var det igår, då det regnade hela dagen. Man blir inte direkt torr av att sitta i den, men man blir åtminstone inte blötare, som man blir på mopeden.


På bilden syns det att gräset är ganska så gult. Nu är det grönt, väldigt grönt överallt, och det växer som tusan. Ovanligt för att vara första halvan av augusti.I väntan på OS

Det här kan man underhålla sig med, i väntan på nästa OS!


Adlibris tar hand om sina kunder

Jag beställde en bok för ett par veckor sedan, från Adlibris. Det är så att jag håller på att läsa "Sagan om drakens återkomst" (av den avlidne Robert Jordan, som jag skrev om här), och hade läst klart den åttonde svenska pocketboken. Det var alltså dags att skaffa ett par stycken nya, så jag beställde två stycken. Det tog några dagar för de att komma fram, vilket inte gjorde något för min del eftersom jag hade en annan bok att läsa. När jag väl fått mina böcker, och kanske läst 35 sidor i den första, så upptäcker jag att den håller på att gå i sönder i pärmen. Funderar lite på vad jag ska göra åt saken och bestämmer mig för att reklamera boken till Adlibris. Kollar hemsidan vad man behöver göra och skickar sedan detta mejl;

Hej! Jag heter Robert och jag köpte en bok av er förra veckan (Klanernas uppbrott, av Robert Jordan) i order XXXXXXX. Det är så att bokens pärm är i så dåligt skick att sidor nästan har lossnat, trots att jag knappt hunnit börja läsa boken, och jag vill gärna reklamera den och få en ny i retur. Skulle det här kunna lösas på något enkelt och smidigt sätt?

Tack på förhand

Förväntade mig att jag skulle få en lapp ifrån företaget så att jag skulle kunna skicka tillbaka boken utan kostnad. Har reklamerat saker innan, och då har det varit en massa skickande. Det har dock gällt dyrare saker än en bok, den här kostade bara 37 kronor, vilket är väldigt billigt, även för att vara pocket. Skickade mejlet i söndags, och dagen efter så fick jag svar, vilket är en rätt så ok svarstid. Så här stod det där;

Hej Robert!
Tack för ditt mail!
Jag beklagar att du fått en defekt bok, och jag beställer om den åt dig genast. Den defekta boken kan du behålla, eller kassera.
Med vänlig hälsning

AdLibris


Jag blev lite överraskad över att jag inte behövde skicka tillbaka den boken jag hade, och att de skickar en helt ny utan att ha verifierat att min bok verkligen var defekt. Men jag tror nog att folk sällan vill reklamera böcker, och att om man haft för avsikt att luras så skulle det upptäckas ganska så snabbt. Att boken var så billig spelade säkert också en viss roll, samt att de har koll på hur mycket jag beställt från företaget genom åren. Det gäller att ta vara på sina kunder, även om man är ett jätteföretag.

 

Boken fick jag idag förresten, var och hämtade den på mitt utlämningsställe och den verkar vara i ett skick som man kan förvänta sig, hel alltså!

 


Stannade kvar lite

Man fick ju ta sig lite tid till att vara social igår, annars brukar jag fly från Simrishamn så fort jag får chansen. Farsan och Annika skulle stanna över natten så jag tänkte att jag kunde ta en senare buss. Det blev dock så sent att jag fick stanna kvar istället. Pizza nere på California och sedan lite kaffe och glass. Satt och snackade i köket hela kvällen sedan, för om jag hade satt mig i något bekvämt, typ soffa, så hade jag somnat på studs. Dessutom har jag hjälpt tilol med att montera ihop diverse möbler. Två stycken herrbetjänter satte jag ihop i måndags, och igår satte jag ihop två stycken stolar. Nya stolar och bord i köket, så det ser lite bättre ut nu, minst sagt.

Idag så fick det bli frukost, och sedan en lång lång promenad ut till Bäckhalladalen med farsan. En och en halv timme tog det, och vi hade ganska så bra tempo dessutom. Farsan var ordentligt svettig när vi kom hem, hihi. Sen så blev det mat, och resa hem, cirka ett dygn senare än vanligt.

Väder och vind

Oj vilket väder det har varit idag. Regn, regn, regn och en massa blåst dessutom. Mina fötter var blöta nästan hela arbetsdagen, eftersom det inte fanns en chans att de skulle torka under någon av rasterna jag tog. Som tur var så hade jag extra t-shirt med mig, så jag behöver inte vara blöt där. Har egentligen inte emot att det regnar särskilt mycket, det är vinden som ställer till det, eftersom det är helt omöjligt att göra något vettigt när det är som värst. Imorgon bitti lär det vara ännu värre, det snackas om vindar uppemot 25 sekundmeter och det ska inte bedarra förrän 7-8 på morgonen.

Min kollega hade kört isönder en av blinkersarna bak på mopeden. Då fick ju naturligtvis jag fixa till det, eller se till att det blev fixat i alla fall. Trist när man får en lat kollega som knappt gör ett handtag vid sådana saker. Hämta säckar, fixa mopeden, det är sånt jag får ta hand om. Nåja, det är bara knappt tre veckor kvar... som jag hoppas kommer att gå undan utan problem.

Att jobba söndag

Ännu en dag avverkad på jobbet, och en söndag till på köpet! Det var några veckor sedan jag jobbade på just en söndag, och jag tänkte idag tanken att det förmodligen är den bästa dagen att arbeta på. Anledningen till detta är att det på morgonen är lugnt och skönt. Inga torgförsäljare som springer omkring på torget, mycket färre människor som ska till bageriet för att köpa morgonbrödet samt att det inte kör omkring en massa hantverkare genom centrum. Simrishamn måste vara ett av de mest hantverkstäta samhällena i Sverige. Elektriker, snickare, fastighetsskötare... alla kör det genom de mest centrala delarna av samhället som om det inte fanns några andra vägar. Nu kan man dessutom sluta tänka på frukostmötena, så hamnplan är inte alls prioriterat som nr 1 längre. Torget och ner till hamnen är det som gäller i fortsättningen.

Glömde nästan bort en sak som är bra med att jobba söndag, eller helg generellt. Det är att Lindhaga är tomt på folk när man ska äta. Man kan sitta och lyssna på radio samtidigt som man äter, utan att bli störd alls. Nu är det inte så att jag tycker illa om de andra kommungubbarna, det kan vara kul att snacka med Hill eller Lundberg, Christer naturligtvis, eller Leif. De som jag inte gillar så mycket är surpupporna från Vägverket. Det är två stycken som sitter och surar för det mesta, gnäller lite, och surar sedan vidare.

Ett par saker till som är bra med söndagar är att man i lugn och ro kan städa på olika platser, där det annars är mycket rörelse. Biltorget, dit man annars måste skynda sig för att hinna före alla bilar innan de parkerar där, samt stationen, där det annars vandrar omkring folk och skräpar i största allmänhet. Det är hur gött som helst att gå och plocka skräp där när det inte är någon i närheten alls, lugnt och skönt bara. Det är ganska anmärkningsvärt att platser som man i vanliga fall förknippar med stress och stora folksamlingar, i andra situationer kan vara så pass lugna och behagliga att vistas i.

Det var allt jag hade att säga om det...

Iron Maiden

Stod och stekte några pannkakor i köket, samtidigt som jag lyssnade på Iron Maiden. Saken är den att jag lyssnat ganska så mycket på Maiden de senaste dagarna, och det är kanske inte så konstigt. För precis en vecka sedan var jag på Ullevi i Göteborg och såg bandet spela, och det var en otroligt bra konsert. Nuförtiden blir man inte så överväldigad längre, men den här konserten var faktiskt det. Att stora delar av publiken också drogs med gjorde bara saken värre. Tyvärr så hade man hamnat bland ganska så tråkiga människor långt uppe på ena läktaren. Nästa gång ska jag se till att hamna någonstans närmare scenen, om det nu går. Det enda som var dåligt, med showen, var egentligen ljudet som var riktigt kasst lite då och då. Som tur var så var det inte så hela konserten.

Jo förresten, jag skrev "nästa gång" däruppe! Efter en sån här upplevelse vill man se bandet en gång till, det är bara så det är. Iron Maiden är ett band som ska ses live, inget snack om saken, och det hjälper en massa om man kan låtarna. Nu håller jag alltså på att lyssna in mig på Iron Maiden på allvar, och inte bara det begränsade antalet som de spelade på konserten. Man börjar få fler och fler favoriter, bland annat från deras första skiva, som man egentligen aldrig lyssnat igenom. Det sägs att nästa skiva ska komma nästa år, och det kanske blir en av få skivor man köper då, hehe!

RSS 2.0