Glad fredag

Hade en fantastiskt trevlig stund tillsammans med Jennie idag. Mitt favoritpreggo var riktigt glad när vi träffades, vilket jag tyckte var hur skoj som helst. Hade inte riktigt vågat hoppas att jag skulle få träffa henne idag, men det blev så till slut och det var skoj. Var ute och shoppade lite på stan, bland annat i Bokia, där Jennie stod och fnittrade lite för sig själv, hehe. Fick tag i sånt där Chaité på Indiska nere i stan. Har inte provat det ännu. Det ska serveras med mycket mjölk och jag har nada mjölk hemma. Det blev en ljusstake, en sån där med sju lampor och som står i fönstret, och som jag glömt namnet på. Den är jättefin och sprider lite julkänsla i min lägenhet. Det räcker gott och väl tills vidare. Kanske sticker jag ner och köper mig en adventsljusstake imorgon, med ljus och grejor till det. Ljus är något som är jättefint. Behöver lite fler värmeljus också eftersom jag köpte tre stycken hållare till sådana. Det ska vara ordentliga värmeljus, inga såna billiga man köper på Willys tack, har haft nog med de dåliga. Vill ha bra värmeljus som sprider ljus, och värme, haha!

Drack faktiskt chai-latte nere på stan idag också. Det är gott och väl värt 30 kronor. Mysigt inne på Nostalgia, och varmt var det också. Jennie satt och bläddrade i en sån där kändisblaska, och jag försökte känna igen kändisarna trots att de var uppochner. Det var svårt och jag brydde mig bara lagom mycket. Sa att Justin Timberlake såg ut som ett spökdjur, och det gör han. Sen blev lilla Jennie trött och vill åka hem.

Annars har jag läst lite mer i min bok, som börjar bli riktigt fängslande och bra. Jag tycker om den, men den tar lång tid att läsa eftersom jag nästan bara ligger/sitter och tänker istället för att läsa. Men det gör inget, det får ta hur lång tid som helst för den verkar funka på något sätt.

Ett SMS i natten...

Fick ett sms imorse, och just när jag fått det så trodde jag att det var mitt i natten. Tänkte att det kanske var Anders J som skickat något efter jobbet eller något sånt. Lyckades somna om igen och drömde att jag var James Bond, typ. Nån hemlig agent var jag, men en riktig fegis. För det var en hemsk lönnmörderska som var ute efter mig, så jag var tvungen att gömma mig. Gömde mig under en alldeles för liten säng, och sen flippade drömmen helt, hahaha! Drömde en massa om Aliens (förmodligen för att jag såg Aliens vs. Predators igår) och att jag åkte tåg, på taket, genom tunnlar som påminde om Half-Life, jättefort.

Hursomhelst så var det inte natt när jag fick det här smset, utan klockan var strax innan sju. Kollade det när jag hade vaknat och legat i sängen en stund. Det var från Anders O nere i Afrika. Han hade också drömt grejor. Att Gary Sinise hade dött av en hjärtattack. Anders ville få detta bekräftat, och jag sa att det verkade som han fortfarande levde. Trist nog så har han varit magsjuk sedan han kom dit, typ, vilket är jävligt trist. Man ska vara i Tanzania i två veckor och är magsjuk den första. Måste ju suga rejält. Jag sa nån gång att han skulle ta med koltabletter, men gjorde han det? Icke! Själv har jag käkat såna tabletter en gång, men då låg jag och feberyrade samtidigt så jag minns inte om det hjälpte eller inte. Det är nästan tio år sedan... ibland förvånar mitt minne mig själv också, inte bara andra!

Har kokat ägg, ska käka frulle och sen ska jag ta igen det jag inte gjorde igår, nämligen jobba med min uppsats. Hade tänkt släpa mig ner till Systemet också för att köpa öl, ifall att jag skulle behöva det. Bättre att ha det och inte behöva det än att inte ha det och behöva det. Har hört det uttrycket två gånger den senaste tiden, och båda gångerna refererade de som sa det till kondomer, fast i första hand handlade det om andra saker.

Grå torsdag

Har haft en totalt värdelös dag. Har inte fått någonting alls gjort eftersom jag av någon oförklarlig anledning varit skittrött. Jo förresten, tror nog att jag håller på att bli en aningen förkyld också. Det var nog bara en tidsfråga, och jag har som tur är sluppit influensa och vinterkräksjuka. Om man skulle undvika förkylning så hade man väl varit tvungen att isolera sig totalt, och det är jag inte helt beredd att göra, även om jag varit ganska så isolerad idag. Fast så illa är det egentligen inte, nyser bara lite då och då. Har förresten fixat ett intervjuoffer, Urban. Det är väl som tack för alla metodfrågor som han ställer mig jämt och ständigt. Ska ju göra intervjuer istället för enkäter. Eduardo tyckte nästan att det var bättre, och jag håller med. Fast det var ju han som föreslog enkäter från första början så...

Anders J hade tipsat om Hearrts of Iron 2, och jag har spelat det lite grann idag. Men jag vet inte, tycker det är lite segt. Kanske beror det på att jag valde ett segt och tråkigt land, Sverige. Man kommer inte igång riktigt, med byggandet av olika saker. Ska nog starta krig mot någon, men vem? Krigsspel går ut på att kriga, elelr hur? Eller ska man mesa sig igenom kriget som neutral? Satsar på världsherravälde, på lång sikt. Mohahahaha!

Inför blodgivningen

Idag fick jag ett meddelande om att jag kan inställa mig på sjukhuset för bloddonation nästa vecka. Jepp, det var tre månader sedan den femte december, och den femte är det nästa vecka. Fick alltså ett sånt där kort man ska fylla i, där man bland annat blir frågad om man varit utanför Europa eller använt narkotika. Jag brukar svara nej, eller rättare sagt, jag har alltid svarat nej. Jag gillar frågan om jag varit/blivit gravid...  det är ju svårt att låta bli att fnissa lite.

Tillsammans med kortet som skulle fyllas i fick jag ett meddelande om en kvinna som fått en hjärnblödning nio veckor efter ett kejsarsnitt, och tack vare 25 blodgivare så kunde man rädda hennes liv. Dessutom är det en reklam om att man får en tröja när man går och ger blod, fast sist så var de slut, och det är en genomgående trend att tröjorna är slut. Tycker det är ganska så trist. Brukar ta en pauskupong annars, som är på 50 spänn. Sist jag använde en sån var på H&M. Köpte byxor... hade jag gett blod även om jag inte fått kupongen? Ja! Skulle jag tacka nej till den? Nä! Känner att jag behöver det jag kan få.

This is bat country

Jag och Anders tittade som jag tidigare nämnt Fear and Loathing in Las Vegas. Här är en liten hyllning till den filmen, så se och njut!

Bat Country


Saxat från Roflcat.com

Det där andra

Fick förresten VG på den andra delkursen också! Jag blev såhär glad <-> Inte överväldigande glad alltså! Log lite grann på seminariet när jag öppnat kuvertet, men så mycket mer än så blev det faktiskt inte. Har kommit på att jag är VÄLDIGT dålig på att ta emot beröm. Det är väl inte så att jag inte uppskattar det, snarare är det så att jag inte känner att jag inte är så himla bra på saker egentligen. Det är som om min självkänsla och min potential ligger jättelångt ifrån varandra, så att jag inte tror på det jag verkligen skulle kunna åstadkomma. Får skärpa till mig helt enkelt.

Har kommit igång med The Secret nu. Det är faktiskt en riktigt trevlig liten sak det där. Igå när jag skulle sova så fick jag faktiskt lägga band på mig för att jag inte skulle ligga och läsa för länge, skulle ju ändå upp relativt tidigt idag. Fast jag vet inte om jag orkar läsa idag, för jag känner mig redan jättetrött. Josefine skulle dra till kåren tillsammans med Calle, och gjorde väl en liten halvpassning till mig om att jag skulle följa med, men jag gjorde en halvpassning tillbaka där jag sa att jag kanske följer med nästa gång. Jag vet inte varför jag är så trött egentligen! Brist på motion skyller jag, och därmed skyller jag mig själv för det. Det är bara till att försöka komma igång igen. När och hur är frågan!

Sista avsnittet av SG-1 var inte så jättebra ändå. Det var visserligen spännande i början, men sen blev det lite sådär. Det två filmerna som ska släppas på DVD kommer nog att bli bra, för det kändes definitivt inte som ett absolut avgörande slut, det finns saker man kan bygga vidare på.

Nämen om man kanske skulle titta på någon film kanske!

Seminarium och fika

Idag har vi haft seminarium om uppsatsen som vi håller på att skriva. Jag tyckte att det var rätt så ok idag. Pratade kanske inte så enormt mycket i början, eller i slutet, men i mitten, ja då jävlar. Fick en massa bra tips och idéer om min egen uppsats från Gudmund och Eduardo. Ännu mer skönlitteratur som jag skulle kunna läsa, och ännu fler filosofer som jag skulle kunna ta med. Gav lite tips till de andra också, mest till Anders tror jag. Tyvärr så hade Josefine försovit sig, men vi fick chansen att prata om hennes senare...

... för hon dök upp på vår nästan obligatoriska fika. Det blev bara tre, jag, Anders J och Josefine. Gick till Teapot, dör det var ganska så mysigt (Anders definierade stället som sunkigt, vilket jag absolut inte håller med om). Drack Chaite, svart, och det var riktigt gott. Beställde in en toast, men tyckte att det var lite mat. Toast brukar bli det, utom den på nostalgia kanske, men den kostade å andra sidan. Satt och pratade om allt möjligt, bland annat om uppsatserna och sånt. Tycker att det är fruktansvärt tråkigt att vi inte får plugga ihop nästa termin, får väl vänta och kanske någon gång i framtiden så kanske vi gör det. Och Jennie naturligtvis.

Nu sitter jag och tittar på det absolut sista avsnittet av Stargate SG-1. Åh vad det är spännande :D

Hjärnmos!

Min hjärna känns lite som mos just nu, och jag vet inte riktigt varför. Har inte gjort särskilt mycket tankekrävande verksamhet idag. Har egentligen inte gjort så mycket idag, utom att handla ett par gånger, lagat köttfärssås och misslyckade muffins. Nu har jag läst igenom några uppsatsplaner också, och skrivit lite kommentarer, men förutom det... tittat på SG-1 såklart och på en fotbollsmatch! Konstigt att dagen bara flyter iväg sådär egentligen. Hade egentligen tänkt dra till kåren för att kolla på späxxet, men det blev inte av eftersom jag var så förbannat trött just då. Är inte lika trött just nu, men som sagt, huvudet känns som mos.

Sex stycken uppsatser har jag fått in hittills, men jag har nog bara skrivit respons på fem. Orkar inte med Lauras eftersom hon är "frälst" och bara vill skriva om hur jävla muslimsk hon har blivit. Det finns ingen uppsats i hennes text, bara propaganda! Man kan inte komma med kritik heller känns det som, för då blir hon så fruktansvärt defensiv. Det har inget med hennes religion att göra, det är snarare hennes inställning till vetenskap. Det finns ingen tanke på vetenskap, bara att driva på sitt eget korståg, vad det än skulle gälla. Jag tror jag skiter i den helt faktiskt. Det finns inget krav om att man ska läsa igenom alla.

Det som jag ser fram emot mest just nu är fikan efter seminariet. Annars har jag inte särskilt mycket att se fram emot... tycker jag!

Att lära från sina misstag

Skulle göra muffins hade jag tänkt. Hade hittat ett bra recept på nätet, som jag ville testa. Det var en skapligt stor sats med gegga som jag producerade och med visst besvär hällde ner i formarna. Funderade i början på att kanske halvera mängden, men ångrade mig sedan och körde för fullt. Stoppade in en massa formar med klet i ugnen och väntade den utsatta tiden. Men det verkade inte klart alls, så jag väntade lite till, och lite till och till slut tog jag ut skiten, och ja, det hade gått för lång tid. Fan! Var tvungen att slänga allt! ALLT! Det var några formar kvar med smet, så det står inne i ugnen och håller på att bli klart! Den här gången ska jag inte vänta, och vänta... det ska ut när det gått tio minuter. Detta har gjort att jag blivit lite sur, och jag måste vända det. Kan ju inte gå omkring och dra till mig en massa negativa tankar, för då blir det inte bättre. Tänk positivt... sätt igång en bra låt och njut av det jag lyckades med. Nio fullkomligt hälsovådliga små muffins!

Handla

Till förra uppsatsseminariet kom det in åtta texter totalt, till mig! Hittills har jag fått tre, det känns enormt fattigt. Det kommer nog fler så småningom tror jag, annars blir det en kort stund vi får sitta imorgon och prata. Eller så får vi kanske extra mycket respons på det vi skrivit. Jag hoppas på en massa respons faktiskt, så jag inte behöver fundera ut allting på egen hand. Men sen så ska man ju ge respons också, ska verkligen göra mitt bästa för att det ska bli bra.

Var och handlade på skitnetto idag. Fick för mig att jag skulle baka så jag drog iväg med inköpslista för två recept. Naturligtvis fick jag inte tag i allt, och det var såna basala saker som de inte hade. Bakpulver och kakao. Sen skulle jag ha farinsocker också, men det väntade jag mig inte att de skulle ha heller. Mjöl i mindre påsar än fem kilo fanns inte heller, och fem kilo mjöl känns mycket för en kille som mig, det skulle ta en evighet innan jag förbrukat den. Det är bara till paj och pannkakor jag använder mjöl till i vanliga fall. Får sticka iväg en runda till Willys Hemma och köpa resten, de brukar ha saker inne. Det enda som är riktigt bra med Netto är att de ibland har billigt kött, det är också den enda anledningen till att jag ens besvärar mig att gå dit.

Anders J fyller förresten år idag så grattis grattis om du läser detta. Skickade ett sms innan men det har fortfarande inte kommit fram. Det brukar ta en mindre evighet att få fram sms till honom, jag undrar vad det beror på.

Biblioteksbesök

Tittade nyss på Linda som var i smålandsnytt i onsdags. Hon berättade om sina planer på att starta ett familjehem på gården. Det var ett bra inslag tycker jag, och om du vill se den själv så kan du klicka på den här länken, det är till SVTs hemsida och det krävs RealPlayer för att spela den. Jag tycker hon berättar det så mycket bättre själv, så titta gärna. Chattade lite med Linda också, och det var trevligt som vanligt!

Annars så har jag varit på biblioteket en liten stund och pratat uppsats med Anders J. Vi diskuterade bland annat hur man ska skriva en c-uppsats, just med tanke på upplägg och sådana saker. Jag fick agera "expert" en stund där, och jag hoppas att jag inte gjorde bort mig helt. Sa det jag trodde var rätt så det var jag nog också tydlig med. Annars så har vi ju uppsatsseminarier där relevanta saker som struktur mycket väl tåls att diskuteras. Fick lite idéer om vad jag ska skriva, och Anders kom med lite kritik om det jag redan skrivit. Det blir lite sådär halvfuskigt att jag redan fått respons på min, eller nä, det blir det inte alls. Jag skriver ju faktiskt den här uppsatsen för min egen skull i första hand och inte för seminariets. Behöver dock lite mer text innan jag är klar så att jag kan skicka det till klassen.

Och så missade jag Stargate SG-1 ikväll igen. Såg visserligen repriseringen av fredagens avsnitt på tv i morse, så jag har ändå fått min dos sci-fi för idag. Annars har man ju alltid några Battlestar Galactica hemma att se.

Pluggis

Satte igår klockan på ringning! Så jag vaknade exakt klockan åtta. Syftet med detta var att jag skulle komma igång och plugga lite på förmiddagen, vilket jag tycker är den bsta tiden på dagen att plugga. Den näst bästa tiden på dagen är kvällen, precis innan man ska vara klar med någonting. Sämst är natten, för då brukar jag sova och tredje bästa är eftermiddagen (varför berättade jag detta?).

Nåja, jag har två sidor, varav den ena är inledningen som jag hade förra gången också. Inga fyra sidor som jag planerade förra veckan alltså, ännu. Problem och metod blev bara en sida tillsammans alltså. Syfte har jag kvar att skriva. Planerade igår att jag skulle träffa Anders J under dagen och plugga tillsammans med honom. Han har fortfarande inte ringt så jag han ligger väl fortfarande och sover eller något sånt, hihihi. Det blev en liten litteraturlista också, på en halv sida, med böcker som jag har tittat lite på.

Ser fram emot onsdagen faktiskt. Fika och grejor är det efter seminariet. Det ska bli roligt.

Min helg

Var ute och promenerade och stötte på en hockeymatch! Jag undvek den så mycket det bara gick! En stund senare försökte ett barn blockera min väg, som tur var kom föräldern och plockade bort barnet, så jag fick fri passage fram på gatan! Annars så var det lite sådär halvt fint väder, men allting var blött och trist och det luktade sumpmark nere vid dungen! Javisstja, det är sumpmark, hahaha!

Igår var jag i Broby, tillsammans med Josefine och Calle... det var trevligt, träffade några bekanta till de som jag var där med. Drack det där äckliga vinet (haha) som jag hade i kylen ochnågot som Joss bjöd på. Pratade lite grann om allt möjligt, tittade lite på barnet. Fascinerande små saker det där... roligast var dock att Josefine var så helfokuserad. Vissa kvinnor har en tendens att tycka väldigt mycket om barn, som jag aldrig sett hos män på samma sätt. Å andra sidan var det ett väldigt trevligt barn, ett halvår gammalt och åtta kilo tungt.

Anders J var och hälsade på nyss! Vi lagade falukorvsgratäng tillsammans, och åt den och hade det kul. Han hade varit och spelat trumpet nere vid Domus, och jag hade varit vänlig nog att hålla mig borta, hehehe. Hursomhelst så kom han med en massa blöta noter som var tvungna att hängas upp. Brukar inte ha en massa noter hängandes i mitt hem, men så var det alltså en stund idag, hihi. Såg på Fear and loathing in Las Vegas, en riktigt rolig film trots att jag redan sett den några gånger. Käkade lite clementiner och choklad som Anders hade tagit med sig, mmm, Aladdin från Domus!

Ojdå, det blev en ganska så händelsefull helg den här gången. Har inte alls känt för att sitta själv hemma framför TVn, så jag har inte gjort det heller. Det känns bra!

p.s. Varför stavas känns med två n och känt bara med ett?

Sweden Rock -08

Läste att Judas Priest, Blue Öyster Cult, Saxon och Mustasch ska komma till Sweden Rock. Suck, jag som nästan bestämt mig för att jag inte ville dit alls. Nåja, det kanske inte räcker med dessa banden, det var ju faktiskt ett antal till som också blivit annonserade. Men dessa var de mest intressanta, hittills. Sen kanske det kommer något riktigt bra band till, man kan ju alltid hoppas. Om Johan "Kungen" hade ringt idag så hade jag sagt nej ändå tror jag. Det viktigaste är ändå de man jobbar tillsammans med, och förra året var det många skitstövlar tyckte jag. Det var ingen där som jag riktigt gillade.

Så vilka band skulle få mig att åka dit ändå? Serj Tankian skulle ju väga ganska tungt, även om jag tycker att hans senaste skiva är bra, så håller den inte SoaD-klass. AC/DC har det snackats om, och det hade ju varit en riktigt kul grej att se dem. Iron Maiden skulle nog ingen ens fantisera om att de skulle komma, kollade dock deras turnéplan och de har ledigt under Sweden Rock, så det är inte helt omöjligt.

Nåja, nu orkar jag faktiskt inte tänka mer. Här är de klara banden för nästa års festival!

Udda humör

Är på ett underligt humör idag, känns bara konstigt. Halvtrött med ändå speedad på något udda vis. Mår bra, men samtidigt lite sådär. Kom inte och säg att jag håller på att bli sjuk, för det händer inte. Det är en lögn! Jag vet det, jag ska inte bli sjuk alls den här vintern! Det är tråkigt att vara sjuk, det vet jag å andra sidan! Men det ska jag inte bli alltså...

Satt och kollade hur mycket biljetterna till Hultsfred kostar, och det var inte så fruktansvärt mycket för de billligaste. Hade ju tänkt åka och hälsa på Linda någon gång, hade säkert varit hur kul som helst! Bättre än att sitta och vara här, typ, hehe! Nä, inget gnäll... jag lovar! Typ!

Kollade på en film med Dylan Moran innan... han är så jävla rolig! Åh, herregud! Jag skrattade riktigt mycket! Synd att han inte gjort fler bara!

Nä, nu har jag gjort annat en stund så jag kan lika gärna publicera detta!

Kåren och böcker

Så har man varit på kåren igen. Det var actionfilmkväll med gratis pizzaslice, så jag var såklart på, hehe. Daniel skulle dit så jag tänkte att jag lika gärna kunde följa med, hade ju knappast något bättre för mig här hemma. Det var väl något dryga dussin där och såg Rovdjuret, kanske inte så många som jag väntat mig, men ändå. Kände ingen där, men det verkade som alla som var där kände varandra, så jag hade nog inte gått dit där på eget bevåg. Daniel berättade att de flesta som var där hade något med Kåren att göra, så jag antar att det mest var för de närmast sörjande. Filmen hade jag ju sett innan, men den är ganska så trevlig ändå. Det var tänkt att vi skulle se en film till, men det var så många som gick så det blev inget av det. Nästa gång ska jag ta med en riktigt bra film, om det nu blir en nästa gång. Ska försöka få med någon till kanske... den andra filmen som de började visa var xXx, och den är ju sådär.

Var och hämtade mina nya fina böcker som kommit med posten. Har int börjat läsa eftersom jag varit lite upptagen. Chockdoktrinen verkar vara lagom tjock, väldigt tjock. Cirka 580 sidor, och massvis med fotnoter, rättare sagt 70 sidor ^^. Den blir något att bita i över julhelgen, hahaha. Nä, men allvarligt talat så är uppsatsen prio ett tills den är klar. Den andra boken är inte riktigt lika tjock, så den kan jag ta mig an utan problem. Nu blir det lite chilla, och sen är det en vanlig dag imorgon, typ.

Uppsatsen börjar ta form

Nu känns det rätt så bra med uppsatsen, har hittat någon typ av struktur inne i mitt huvud. Ska bara få ner det ordentligt på papper så jag har något att visa upp på onsdagens seminarium. Ska försöka skicka det till resten av klassen någon gång på måndag eftermiddag. Så, nu har jag ett mål, hehe. Hur mycket ska jag skriva. Hmm, ja, det stod 2-5 sidor så jag antar att det blir något sånt.

  • Inledning ca 1 sida
  • Syfte & problemformulering ca 1 sida
  • Metod ca 2 sidor
Fyra sidor är det där. Borde ju räcka tycker man. Ska försöka fixa något utkast till enkät också, och då blir det fem-sex sidor. Jag tror inte någon dödar mig bara för att jag har någon extra sida. Och metoddelen kanske inte blir två sidor, det kanske bara blir en, var kanske optimistiskt att skriva två? Jag får helt enkelt se hur det blir. I princip blir det väl så att jag får skriva fyra sidor totalt nu under helgen, samtidigt som jag tar mig an lite av litteraturen.

Böckerna ska komma idag förresten. Fick ett sms om att jag kan hämta paketet efter klockan 17. Knappa tre timmar kvar alltså, spännande. Ser mycket fram emot Naomi Klein, men också mot The Secret. Väldigt olika böcker egentligen, men jag tycker att man ska vara öppen inför "alternativa" tankar och idéer. Kan nog låsas fast i det vetenskapliga tänket annars. Lyssnar förresten på Trance igen, sånt som man bara kan sätta igång och låta gå liksom, i bakgrunden.

Nä, en dusch nu och sen lite jobb med uppsatsen!

Ersättning

Fick fina förslag från Anders O om grejor som jag kan göra istället för att titta på SG-1. Javisst, det finns massor med saker man kan göra. Promenera har jag faktiskt gjort några gånger den senaste tiden. Skriva noveller, det tänkte jag faktiskt på igår, och jag har en som ligger någonstans som nästan är färdig. Ska se om jag kan få den klar kanske. Modellbyggen har jag också haft tankar på innan, men jag tror ärligt talat inte att jag har tålamod till det. Men skrivandet, det är en bra idé. Sitta någon timme om dagen och bara ägna mig åt kreativt skrivande, som inte har något med uppsatsen att göra, det låter som en bra idé.

Fast nu är det uppsatsen som gäller. Har börjat formulera ordentliga planer för vad den ska gå ut på efter några dagars förvirring. Nu ska jag bara kondensera (Eduardo-ord) mina tankar och få ner de i dattan.

Foto ska jag ta tag i någon dag, har ju sedan ett tag planer på att fotografera de gamla loken nere vid järnvägsmuseet. Väntar mest på fint väder, men wtf, vem behöver väder egentligen? Hahaha!

Och jag har läst Thomas Tjäders blogg idag. Kollade runt lite och han hade en bild på det planet som jag och Anders O åkte med upp till Stockholm, en Saab 340.

Sena grejor

Fick allt tvättat och jag har städat lägenheten också, märks ingen större skillnad eftersom jag mest flyttade runt på saker. Har inte så många ställen att lägga saker på så det ligger framme, och då pratar jag om skolpapper och böcker. Det är väl så det är när man pluggar och skriver uppsats! Nåja, behöver inte skämmas ifall någon skulle komma på besök.

Ok, nu vet jag varför jag inte skrivit fler bloggar idag. Har absolut inget att säga! Eller jo... jag har inte fått mina böcker som jag beställt! Hoppas de kommer imorgon. Annars blir jag lite orolig, eftersom jag redan betalt för det.

Har fortfarande inte kommit på vad jag ska göra när SG-1 är slut... förmodligen skulle jag inte titta på tv alls då. Det enda jag tittat på just nu är i princip sg-1... kanske ska man göra sig av med tvn så man slipper betala tv-licens. Njae... kanske inte ändå.

Nä, nu är jag också trött... har lyssnat på www.di.fm en stund... det är faktiskt lite trevligt! Man behöver inte engagera sig så mycket, bara till att låta trancen rulla på! Godnatt!

SG-1 och varma drycker

Nu är det fem avsnitt kvar av SG-1. Om jag räknar rätt, så är det alltså på onsdag som sista avsnittet sänds i sexan. Efter det blir det repriser av förmodligen alla avsnitten igen. så för den som är nyfiken på vad det är men inte velat börja se i mitten av serien så är det ett utmärkt läge att börja nu, hahahaha! Nä, jag trodde väl det! Fast det är inte helt slut på SG-1 bara för att serien tagit slut, det kommer ju två stycken TV-filmer också. En i vår och en någon gång längre framåt. Så, vad ska man göra istället för att i princip varje vardag sitta bänkad framför TVn kl 18-18.55? Hmm... Har en vecka till att fundera ut det, men visst, man kommer att sakna det lite.

Nu står kaffekokaren nere i källaren förresten. Om jag nu vill ha kaffe kan jag alltid springa ner och hämta den, för jag har lite kaffe kvar i köket. Väldigt lite, räcker kanske till tre koppar eller något sånt. Nån som vill ha? Är ganska så nöjd med mitt tédrickande, rabarbergrädd blir det mest. Jo jag vet, det är en lite udda smak kanske, men jag råkar gilla den. Färdigförpackat lösté, kan man säga så? Det fanns inte särskilt många sorter i min butik när jag var där sist, en av mina butiker det vill säga.

Tvätta och städa idag, det är det som gäller, det är faktiskt lite dammigt här och där.

Kakor

Fick min hundrade kommentar idag! Det blev Jennie som skickade ett meddelande, och jag tycker att det kändes ganska så naturligt och rättvist att det var hon som blev den hundrade också. Har ju varit den som kommenterat mest, skulle jag tro, på min blogg.

Annars så fick jag med mig några dammsugare och en negerboll från dagens kursrepresentantmöte. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med det, eftersom jag inte äter såna saker för det mesta. Nåja, man kan nog skölja ner det om det kniper, hahaha! Jennie kanske kan få en i pris...

Kollade som jag skrev i den förra bloggen, tillbaka i tiden, på bloggar som jag skrev i början här. De var hemskt långa jämfört med hur mycket jag skriver i varje blogg idag. Jo, den förra blev visserligen ganska så lång den med, men grejen är den att jag brukar hålla nere längden ganska så bra. Däremot skriver jag fler nu bloggar än vad jag gjorde då, så det väger väl upp antar jag.Det var faktiskt lite skoj att gå tillbaka och se vad man skrivit, då i april någon gång.

Nu är det tydligen fotboll på TV, ska se om jag pallar att se hela matchen.

Angående representantmötet

Satt och tittade tillbaka på vad jag hade skrivit i bloggen efter förra gången jag var på representantmöte, bara för att se om det var något nytt som diskuterades, och det blev det väl delvis. Fredrik som representerade D-kursen förra gången representerade idag utredningssociologi. Resten av namnen kommer jag inte ihåg, men det var en till från hans kurs som jag tror hette Gerd. Ytterligare två från A-nivån var där och så var det jag som fick ensam ta på mig ansvaret att företräda C-nivån. Heli-Ann kunde inte komma eftersom hon var sjuk.

Hursomhelst blev det en del prat om A-nivåns problem med deras kapitelsammanfattningar. Det var tveksamt vad som skulle sammanfattas när studenterna själva skulle presentera sina kapitel. Skulle det vara en genomgång av hela kapitlet eller bara en öppnande presentation med syftet att skapa diskussion. Det diskuterades lite fram och tillbaka och jag hade själv inte så mycket att säga om det. Sa visserligen att jag saknade de eldiga diskussionerna som vi haft förr, eller då och då åtminstone, men det är ju faktiskt upp till oss studenter i första hand. Efterlyste fler seminarier a'la Susan Moller Okin.

Den viktigaste kritiken jag hade var angående metodkursen, precis som förra gången. Snacket om att kursen hade stått och stampat på B-nivån kom igen lite, just genom att vi inte pratat tillräckligt mycket om statistik, vilket gjort att många kuggat den kvantitativa delen. Eduardo och Gudmund tog inte bara till sig av kritiken utan lät också meddela att det redan till höstens A-kurs finns med statistik, och jag bredde på lite grann om att det inte bara räcker med SPSS utan det krävs uträkningar man gör på papper, av anledningen till att man ska förstå VARFÖR man gör det man gör. Annars blir det lätt att man sitter och knappar in saker i datorn utan att förstå meningen med det.

Kände nog att jag hade mer att komma med under förra representantmötet, och att det då var väldigt bra att ha någon typ av uppbackning. Den här gången hängde det mer på mig, och så hade jag inte så värst mycket att klaga på heller. Men det kändes också som att alla höll med varandra när det gällde allt egentligen, det fanns ingen som direkt opponerade sig mot någon annan. Det kanske är ett tecken på att allt är bra, men det känns inte som detb kommer att ske särskilt stora förändringar för framtida (förmodade) studenter. Å andra sidan gick jag inte som förra gången utanför mig egen befogenhet och pratade en massa om att svårighetsgraden inte var tillräckligt hög, även om jag nämnde det i förbigående vid ett tillfälle.

Förutom rent kursspecifika diskussionsämnen så pratade vi om hur dåligt det var att caféet stängt, och bokhandeln. Kopplade lite grann till det faktum att så få sökt in till D-nivån på sociologin. Tydligen så var det bara 2 som hade sökt, jag och Anders J förmodar jag. Trist, för om det hade varit 5 så hade kursen gått. Nåja, det är inget att hänga upp sig på! Tyvärr så blir det inget kursrepresentantmöte tillsammans med Eduardo och Gudmund nästa termin, för mig!

Funderingar kring musik

Har precis lyssnat igenom "Rattle and Hum" igen, en av mina favoritskivor. Bra blandning av studiomaterial, live och covers! Ja, versionen av Still haven't found... är inte direkt lysande, gillar ju inte gospel så hemskt mycket, särskilt inte när det drar ut som det gör på slutet av den versionen. Jag sitter och tänker, kan de inte sluta sjunga, låten är ju slut! Trycker vidare till nästa... All I want is you är också en väldigt bra låt, men slutet med stråkarna känns lite väl pretentiöst. When Love Comes to Town, med B.B. King är riktigt bra också. Hawkmoon 269 gillar jag mycket, inte direkt för att det är en bra låt (den är smått enformig) men energin i den och texten gör den till en liten outsider (om man nu kan säga så).

På tal om texter så läste jag att låten Elevation fått en utmärkelse som sämsta text. Och när jag tänkte mig igenom texten (jo, jag kan den utantill :P ) så är det ju ganska tydligt att den är riktigt dålig.

High, higher than the sun
You shoot me from a gun
I need you to elevate me here,
At the corner of your lips
As the orbit of your hips
Eclipse, you elevate my soul


Ja, det känns väl ganska så förvirrande, och låten har väl inte riktigt legat högt på min lista över favoriter, men nu! Shit! Det som varit Bonos signatur att skriva bra texter är ju som bortblåst när det gäller denna. Nåväl, det är inte texten som är det bästa med den här låten helt enkelt, utan det är låten i sig. Gillar dessutom när de spelar den Live och lurar publiken att den ska dra igång och den inte gör det. Föredrar nog Tomb Raider Mix, precis som Martin... och videon är ju ganska så kul också, hehe!

p.s.
Jag har naturligtvis skrivit om U2 hela tiden.

Inställt! Nu känns det dåligt...

För en stund sedan var jag ordentligt uppe i varv. Läste texter som jag skrivit om moral, och fick en massa tankar om hur jag ska lägga upp min uppsats. Hade musik igång och var verkligen riktigt glad. Nu känns det som jag har flyt, tänkte jag, och jag har äntligen kommit igång på allvar med min uppsats. Tänkte ägna ett par timmar nu på kvällen åt uppsatsen, men...

Då kommer det ett e-mail från VHS (Verket för högskoleservice) där det står att det hänt saker och ting med min anmälan, och för att se de förändringarna skulle jag logga in. Så jag loggade in och tittade, och där stod det att den kursen jag sökt blivit inställd!!! Inställd!!! Fan... jag visste det!!! Nu vet jag inte alls vad jag ska göra nästa termin. Jag har ingen aning alls vad jag ska göra! Det stod att mitt andrahandsval också blivit inställt, men det stod det inget om på hemsidan, så jag hoppas att den fortfarande är på. Har tappat all energi som jag hade... finns ingenting kvar av det längre.

Saken är den att jag kommer inte att börja läsa någon a-kurs igen, eller fortsätta på b-nivån i den andra kurserna jag läst. Jag är bara intresserad av i första hand sociologi och i andra hand statsvetenskap, och jag tänker definitivt inte läsa i Lund eftersom jag hatar stället. Jag är så jävla besviken så jag kan inte vara förbannad, fruktansvärt besviken. Tänker att det åtminstone är bra att jag fick reda på det nu än att jag skulle få reda på det imorgon, för det hade nog varit värre. Eller nä, det hade varit lika illa, men... ja, jag slipper hantera det samtidigt som jag ska representera klassen på mötet.

Nu känns det dåligt... ska fokusera på att vända om det till något positivt! Saker och ting kommer inte gå åt skogen! Jag kommer att klara mig ändå, så länge jag fokuserar på det positiva. Fram tills jag har övertygat mig själv om det kommer det att kännas dåligt.

Bra bok, men inte just nu

Har precis suttit en liten stund och läst färdigt introduktionen till Giddens bok (The Constitution of Soceity) som jag skrev lite om häromdagen, och har tyvärr avfärdat den som ointressant för min uppsats. Däremot är den fruktansvärt intressant i sig, handlar om strukturalism ur en mängd olika vinklingar, i de flesta fall metodisk-teoretiska verkar det som. Jag har inte tid att läsa den boken, väldigt liten text, på engelska, och skapligt avancerat språk... och så har den några sidor dessutom. Det är bara till att gråta en skvätt (viss överdrift) och gå vidare till nästa bok. Hade nog tänkt ligga under täcker ed en ficklampa och läst den, ifall jag inte var så fruktansvärt disciplinerad angående de böcker jag läser (och naturligtvis det faktum att jag inte har någon ficklampa). Jag är dock inte den enda som gillar den;

"Anthony Giddens's new book is the fullest presentation yet of his theoretical views . . . . it has the lean, sparse, utterly serious, craftsmanlike qualities we have learned to expect from its author and which make it a real pleasure to read."--Dennis Wrong, Times Higher Education Supplement (saxat från University of California Press)

The Norms of Answerability
ligger på tur, sen måste jag nog skriva lite också. Jag menar, hur ska man gå vidare om man inte har någon probmlemformulering? Nä, det behövs verkligen en sådan. Lite te också kanske, inget kaffe.


Skriket

Hörde precis någon som skrek utanför mitt hus. Tyckte att det var konstigt så jag tittade ut, men det var ingen där. Surrealistiskt på något vis. Bara ett skrik också, och det verkade som rösten var dämpad, som om någon höll händerna med handskar kupade framför munnen för att förstärka ljudet. Det var en mansröst, och det hördes inget förutom det. Lite underligt, men det kan vara ungdomar som jävlas med folk.

Hursomhelst så hade jag tänkt ta det lite lugnt och titta på en film, rättare sagt Harry Potter och fången på Azkaban. Jag vet, hur töntigt som helst, men jag tycker faktiskt att den filmen är rätt så trevlig. Så vad händer då? Jo, jag hittar naturligtvis inte filmen och blir tvungen (typ) att göra något annat. Vad händer inte då om jag inte hittar den förbaskade filmen ändå. Det suger lite grann! Men men, jag kan ju se den någon annan gång, och jag hade ju faktiskt ganska trevligt ändå, när jag tittade på Battlestar Galactica, mysig sci-fi. Känns väldigt genuin på något vis, inte fullständigt otrolig som Star Trek till exempel. Lutar mer mot drama än andra science-fictionserier som visas på tv. Visst, Stargate gillar jag mest, men den här kommer på en tredjeplats antar jag!

Kaffe och böcker

Har faktiskt slutat med kaffe nu. Har funderat på det ett tag nu och kom fram till att jag ska lägga av med det ett tag. Det började för några veckor sedan när jag kände mig lite dålig i magen efter att jag druckit kaffe, och tänkte dra ner på det. Sen så hade jag problem med att sova i samband med det. Det tog ett tag men nu är det alltså inget mer kaffe för mig ett tag. Hur länge jag tänker göra detta vet jag inte ännu. En månad? Några månader? ett halvår? Får helt enkelt se när jag börjar igen. Inatt sov jag faktiskt väldigt länge, eller bra åtminstone.

Har beställt ett par böcker från Adlibris också. The Secret och Chockdoktrinen. Den första tipsade Linda om för ett tag sedan, och hon har sedan sagt att den har varit riktigt bra, så då tänkte jag att jag skulle läsa den. Den andra boken är en samhällsbok, som diskuterar bland annat olika hemska experiment som CIA gjorde på folk, jag återkommer när jag vet mer om den.

Förresten så har jag bestämt mig för att inte bli förkyld den här vintern. Jag vill inte det helt enkelt, och om man får tro Rhonda Byrne (författaren till The Secret) så är tankens kraft starkare än vad man tror. Det gäller att tänka positivt så går det mycket lättare. Frågan är om man kan lura kroppen på samma sätt som man lurar den med placebo. Dessutom hade jag tänkt skriva klart min uppsats i år, och jag har några böcker som ligger och väntar på att läsas. Idag blev det ytterligare sju böcker till högen, eftersom jag var på biblioteket en runda och hade mig. Fast ikväll ska jag ta det lite lugnt tror jag, och imorgon ska jag åter ta tag i det hela.

Det där med rösten

Kom precis ihåg en gång när jag jobbade som värvare åt Greenpeace, och jag var så dålig i halsen att jag inte kunde prata alls. Det var riktigt läskigt faktiskt. Det var en dag när jag på eftermiddagen stod på bron vid Södra Tullgatan (ungefär där biografen Royal ligger) och jag hade tidigare under dagen känt mig rätt så ok. Fast ju längre tiden gick desto värre blev det, men jag fortsatte jobba ändå liksom. Vad skulle man annars göra? Men det blev som sagt bara värre och väre och jag började tappa vissa ljud när jag pratade, så jag var tvungen att upprepa det jag sagt. Det tog inte lång tid innan rösten var fullständigt skrovlig, och man kunde knappt höra vad jag sa, så jag tänkte att det kanske var lika bra att ta en paus. Sen när jag försökte fortsätta igen så var det inte alls bättre. Hur som helst så struntade jag i det till slut och vi gick tillbaka till Triangeln, där vi alltid samlades på förmiddagen och eftermiddagen. Väl där försökte jag prata igen, säga hejdå och sådana saker man brukar säga, men det gick inte alls, så jag var tvungen att vara tyst. Så jag satt där när de andra pratade på och bara log och vinkade på folk. Det kändes ganska så dumt faktiskt. Dagen efter var jag helt ok igen och det har faktiskt aldrig hänt sedan dess.

Tankar en söndagskväll...

Jag vet, mina två senaste bloggar har varit skapligt usla. Har som sagt varit upptagen med att vara social, och då brukar jaag inte gå och småfundera på bloggar som jag kanske gör annars. Dåliga bloggar ger varken mig eller dig någonting alls, så jag ska försöka att inte publicera något tråkigt som nästan bara består av uppräknande av händelser.

Hursomhelst så drack jag te innan, det var tropical fruit som jag köpte häromdagen. Tyckte att den smakade väldigt mycket som "Aloha". För den som inte veet vad detta är för något så är det en slags läsk som fanns för några år sedan, men jag vet inte om den finns fortfarande, det är tveksamt. Inte överaskande så var det med tropisk fruktsmak, haha. Det var faktiskt så när jag drack teet så tänkt jag att det smakade som läsk, fast varmt, och utan kolsyra, annars hade det varit på pricken.

Kom precis på att jag ibland kan läsa texter väldigt konstigt. Att jag inte läser i den ordning som det kommer utan lite här och där tills jag är klar. Väldigt konstigt egentligen, och jag förstår inte varför jag inte tänkt på det innan. Nåja, jag brukar greppa helheten till slut, och jag är inte fullständigt galen ju. Eller? Anders O skrev nyss att jag gärna vill se helheten och därför försöker läsa allt på en och samma gång, jag svarade att han förmodligen har rätt. Kan nog tröttna snabbt på vissa saker, saker som jag innan var väldigt intresserad av. Sen tar det slut liksom och då är jag plötsligt intresserad av något helt annat. Jag undrar var det är nu...

Helgen som gick

Tog mig hem med tåget idag igen, och det var väldigt praktiskt eftersom jag kunde köpa en biljett på rececentrum i Karlshamn MED mitt rabattkort från skånetrafiken. Visste inte ens att det skulle funka, än mindre att de skulle ha öppet. Väldigt enkelt och praktiskt att slippa köpa biljett ombord. Det tyckte jag om. Resan gick bra förresten, och tåget var i tid.

Annars tog vi, jag och Anders O, det ganska så lugnt idag. Typiskt en sån där dag som man åker hem på känns det som, eller snarare det är så de dagarna blir sådana. Tittade på tv och slösurfade på nätet och umgicks lite sådär bara som man gör. Käkade upp resterna från gårdagen, hehe... tacos! Martin hade kommit över och vi hade käkat tacos då, och kollat på Popmart. Det var trevligt tyckte jag. Mysigt som bara den!

Som helhet en lyckad helg. Kändes bra att vara där istället för att sitta nere i farsans lägenhet i Simrishamn och inte göra något, den mesta tiden. Får väl ta mig ner till nästa helg kanske, fast jag tror inte jag känner helt för det faktiskt. Kankse någon natt stannar jag där, det blir nog inte en helhelg som den här blev.

Helg

Sitter och skriver vid Anders Os dator nu. En TV som viar tennis är precis framför mig... skulle kunna byta kanal, men wtf, det finns ju inget annat att se ändå. Igår åkte jag hit med tåget, till Karlshamn, och det var jättesmidigt att jag kunde köpa en biljett hit med mitt rabattkort från skånetrafiken. Sparade typ 15 spänn på det också, men jag är inte så optimistisk när det gäller tillbakaresan, finns inga automater här och jag vet inte om de tar såna kort på tåget. Bara att vänta och se helt enkelt.

Igår var vi (jag, Anders O, Martin och Jimmy) nere på Ågatan. Trevligt litet ställe tycker jag. Satt och snackade en massa och drack lite grann. Höll det ganska sparsamt för min del, men Anders var ganska så lullig när vi gick hem. Kilkenny, och GT blev det, och Jimmy envisades om att vi skulle beställa in Äppelmartinis (Appletini). Det var väl lite sidådär med den där drinken, men GT sitter aldrig fel.

Tankar på morgonen

Idag bär det av mot Karlshamn! Åker lite tidigare än normalt för jag ska käka lunch med Anders O och Martin. Det ska bli trevligt. Jo, jag vet att jag tidigare sagt att jag skulle åka till Simrishamn, men eftersom Anders O ska åka till Afrika nästa vecka och vara borta i ett par veckor, så tänkte jag passa på liksom. Visserligen tror jag inte det är någon risk att han kommer tillbaka, men han ska ju vara borta två veckor. Utan messenger eller telefon eller nånting (inte ens vykort). Det blir väl några promenader nu i helgen och det ska bli trevligt tycker jag, kanske inte riktigt den längden jag föredrar för det mesta, men ändå. Det är ju inte så attt jag är ute och promenerar varje dag nuförtiden, nu när man har en cykel till att ta sig fram på.

Har länge haft tankar på att dra igång något sociologiskt projekt, och jag hade till och med en kort lista över vilka jag skulle vilja ha med. Den där listan känns lite inaktuell för tillfället, men tankar om att dra igång någonting finns fortfarande kvar. Ska nog så smått börja höra för mig om olika personer från olika sammanhang som kan tänka sig att ge lite av sin tid eller sina tankar åt den här grejen, vad det nu än kan komma att tänkas bli. Behöver något att ha vid sidan av liksom, vid sidan av det riktiga plugget men ändå något som har med sociologi eller det sociala eller samhället i stort. Hemlighetsfullt är det kanske, men detta är det mest konkreta jag spottat ur mig om detta hittills. Prio ett är dock uppsatsen!

Angående bröst

Har under de senaste dagarna hört allt mer om den där topless-grejen som några kvinnor ställde till med på något badhus. Jag tog till och med upp det kort på seminariet i onsdags, igår, haha! Jag vet inte vad som hände, men det blev inget uppror där inte, varken åt det ena eller det andra hållet. Det var just den grejen med avsexualiseringen av kvinnobrösten som var själva målet med hela aktionen, vilket jag först läste om på Skiftnyckel. Tyckte väl att det inte var något med det, tänkte lite på ett avsnitt av Bullshit! där det visserligen brukar vara mycket bara bröst, och ett avsnitt av Cops också. I USA är det tydligen olagligt att gå med bara bröst, jag undrar hur det är i Sverige. Olovligt på badhus är det visserligen.

Jag är väldigt tveksam, och splittrad i den här frågan, särskilt efter det att jag läste Skinhead Barbiedolls blogg om ämnet. Visst ska kvinnor få gå omkring topless på ett badhus, det är ju deras egna kroppar och de ska inte alls nödvändigtvis betraktas som ett sexualobjekt. Män går ju omkring barbröstade, och deras är inte ett sexualobjekt, så vitt jag vet åtminstone, fast de kanske måste visa andra saker, som Magnus Uggla skriver. Ok, det är en jäkla skillnad på "skrotum" och på kvinnobröst, så ignorera det... det jag vill ha fram är att jag är emot att kvinnors kroppar enbart ska ses som objekt för sex.

Å andra sidan... och det är inte första gången jag skriver om bröst här på Standardiserad, så har vi ju det här med den mänskliga naturen. Jag måste verkligen dra ett citat från Jennie, och jag hoppas hon inte bytt åsikt i frågan (fast det betvivlar jag starkt att hon har). "jag vägrara acceptera att bröst 'i princip inte har något med sex att göra'! vägrar!! Hela kroppen har med sex att göra. Varenda mm!" skrev hon. Jag hade skrivit en blogg om bröstfixering och fick lite mothugg angående att bröst inte var sexualobjekt, typ. Efter hennes kommentar började jag tänka att det är klart att kvinnobröst har något med sex att göra, hela människan har något med sex att göra, det går inte att komma undan. Så då kommer det egentligen inte att spela någon roll om kvinnor är topless eller inte på badhuset, bröst kommer alltid att associeras med sex, liksom resten av den kvinnliga (manliga/mänskliga) kroppen. Så visst, visa brösten, jag kommer då inte gå omkring till badhus och stirra som något pervo bara för det, men det betyder inte heller att jag kommer att sluta se bröst som något sexuellt.

Till Lund, och tillbaka

Så har man varit i Lund igen! Var där nästan enkom för att hämta ut min biljett till Iron Maiden, vilket kändes smått meningslöst. Fast jag passade på att promenera en liten runda i staden också, för att  återuppväcka mina misslyckanden. Men jag kände inte särskilt stor ångest alls när jag gick omkring där, var till och med uppe vid statsvetenskapliga institutionen och glodde en stund, men kände inte så mycket. Jag kan ju inte kommit över det ännu? Trots detta tyckte jag nog att Lund är en ganska jobbig stad. Bara studenter överallt, folk som satt och fikade och hade det mysigt. Jag tänkte ta en fika i min ensamhet, men struntade i det och tog tåget hem istället. Jag hade ju vad jag hade kommit för liksom, och det var inte för att ha det mysigt.

Tydligen så kostar det cirka fem kronor mindre att åka buss till Lund i förhållande till att åka tåg. Det är för att bussen kör igenom färre antal zoner. Detta berättade kassörskan på Skånetrafiken för mig när jag ladde kortet och köpte biljett till tåget. Jag log och sa att jag gladeligen betalar fem kronor ytterligare för att slippa att åka buss en halvtimme längre tid.

Började dessutom läsa Giddens bok på tåget dit. Det var en avancerad bok minst sagt. Får ta till allt mitt kunnande när det gäller vwetenskapsfilosofi för att överhuvudtaget fatta vad han menar. Fast det lär nog gå bra. Bör sticka och låna Goffman imorgon på biblioteket känns det som. Fina lilla högskolebibliotek, mycket mysigare än stadsvetenskapliga institutionens bibliotek i Lund.

Nytt té har jag köpt... två sorter till och med. Mums!

Seminarium och eftermiddagen!

Var ute med preggot innan idag, men det återkommer jag till senare!

Idag var det seminarium i skolan, som ivriga läsare av min blogg säkert redan hade koll på, för er som bara läser igenom den snabbt så kan jag påminna om det. Vi drog ut fantastiskt mycket på tiden, trekvart lite drygt, eftersom folk klantat sig (inklusive jag själv) och intye skrivit ut de andras texter. Fick en ny kollega till kursrepresentantmötet. Tyvärr kunde inte Kamilla den dagen, vilket jag tycker är synd eftersom Kamilla är en trevlig person. Annars så gick det ganska så bra med hela grejen, seminariet och det. Folk fick inte extremt bra respons på sina uppsatser, men vem hade väntat sig det. Tycker nog att många inte kommit särskilt långt med sina arbeten (ja, inklusive jag själv) så det blev inte så mycket tips man kunde ge. Jag blev visserligen nöjd med vad jag fick, och naturligtvis nöjd med vad jag gav. Men det tog som sagt slut och då var jag trött... ville dra med folk ner till stan för fika men ingen annan ville det typ. Fast jag fick ett glädjande besked från Jennie (aka preggo) som sa att hon skulle ner till stan så varför inte fika.

Träfafde henne nere på banken, och jag tyckte att hon såg förtjusande ut som vanligt... jag tror jag sa något i den stilen, inte säker på om hon lyssnade. Vi gick till Nostalgia, drack Cha-latte, eller hur det nu stavas(?) och jag tyckte det smakade ganska så gott och lite som glögg... fruktigt sa Jennie. Käkade nån sån där varm paj med svarta oliver och fetaost och nån enklare sallad till och bönor var det också vid sidan och något bröd som var riktigt gott. Tyckte att det var ganska trevligt där, men lite väl mycket ljud runtomkring för min smak. Ett kylskåp stod och brummade och människor pratade... Hursomhelst så hängde jag med ut och handlade grejor sen. Fasiken vad det finns prylar som inte fyller någon funktion som helst, presentgrejor dvs. Visst, de var kanske fina att titta på, men jag är tveksam. Några affärer senare, så var vi klara! Jag hade det trevligt hela tiden, för jag har alltid trevligt tillsammans med Jennie... vill du kolla vad hon köpte? Kolla in hennes blogg om det här!

Efter det ahr det varit en vanlig eftermiddag, typ... satte igång en DVD med U2 som jag låg i soffan och tittade på en stund innan det var dags att laga mat, sen var det SG-1 och så vidare. Imorgon måste jag verkligen handla, har snart ingen mat kvar, och verkligen inget té kvar. En påse! My god, det är inte mycket!

Igår och idag, som natt och dag

Igår kände jag mig faktiskt väldigt nere. Väldigt irriterad och frustrerad, utan någon som helst synbar förklaring varför. Satt och tvivlade över min egen prestation gällande uppsatsen och andra saker vi gjorde förra kursen. Visste inte alls var jag var på väg med uppsatsen heller, utan allt kändes väldigt tungt. Dessutom var jag irriterad över min egen klantighet för att jag missat vilken dag vi skulle skicka iväg texten till de andra i klassen. Satte igång "Bomben" och bara njöt av den en stund... blev ett par genomlyssningar, nästan. Sen blev det lite andra låtar blandat från MP3-spelaren. Hamnade i något halvslummer där jag inte visste om jag sov eller var vaken, det kändes väldigt konstigt. Somnade ordentligt till slut åtminstone...

Idag har jag tvärt emot känt mig på gott humör. Blev ju ändå klar med mer än vad jag planerat under gårdagen, och jag fick tag i några böcker på biblioteket. Lite uppmuntrande ord från Jennie bland kommentarerna är ju också alltid välkommet. Själv verkar jag ha någon spärr för att skriva såna saker på internet, föredrar att säga det i verkligheten, om jag säger det överhuvudtaget. Lite chatt med Anders O också, om att jag ska hälsa på honom innan Afrika känns  kul. Har känt honom i 19 år nu, det är hur galet som helst, liksom. Surrogatbror? Linda skickade också ett SMS för en stund sedan och frågade om vi ville hälsa på henne någon helg. Känns bra när man får veta att folk tänker på en! Ska försöka få tag i den där boken imorgon.

Ikväll ska jag ta lite mer Bauman, och kanske börja lite smått med att läsa "Brott och Straff". Känns gött att jag kommit igång med uppsatsen, och bara ha det att göra i plugget nu. Sen blir det sova. TV? Tror inte det, har sett SG-1 och det räcker för mig.

Ännu mer uppsats

Var på skolan och spanade lite grann... ja, efter böcker! Nu ska man ju vara ordentlig och skriva c-uppsats. Behövs litteratur, och jag hade tänkt browsa libris lite efter något kul. Hittade ingen ledig dator så jag spanade istället i hyllan oa (sociologi). Jodå, det fanns flera böcker som skulle kunna vara intressanta, bland annat Bourdieu som vi hade i början av förra delkursen. Skulle egentligen ha tagit May & Bourdieu också, men den glömde jag bort. Jag skyller på kylan. Kanske kan jag låna den av Jennie igen, eftersom jag förmodligen lämnade kvar lite lappar i den boken, hehe. Så jag ringde, men ingen Jennie. Nä! Nåja, hade ändå inte tänkt läsa så jättemycket idag. Saken är ju den att jag lånat två stycken skitavancerade böcker om sociologi. The Norms of Answerability av Greg M. Nielsen, och The Constitution of Society av Anthony Giddens. Som titlarna avslöjar är båda på engelska.

Har redan börjat tänka rätt så mycket på det med uppsatsen. Just moral ur ett samhällsperspektiv och den konflikt i intresse som uppstår mellan jaget och gruppen. Kollade faktiskt in en bok av Alain Touraine som handlade om just det, att de sig själv och andra som subjekt, med egna intressen och mål här i livet. Tog inte den! Kunde ha tagit den, kanske gör det nästa gång, samtidigt som jag plockar May & Bauman då kanske...

Känenr mig uppritigt talat optimistisk inför den här uppsatsen, tror nog att det kommer att gå bra till slut.

Inför seminariet

Blev igår trots allt klar med den där texten som jag skulle skriva och skicka iväg till alla. Kom dock på nu på morgonen att jag glömt skriva mitt namn i dokumentet, fast det stod ju på mejlet och namnet på dokumentet, så jag hoppas det inte gör alltför mycket. Annars var det lite strul med mejlen, first class funkar inte rikigt som hotmail direkt. Man är tvungen att ta ny rad efter varje adress tydligen, så det misslyckades försat gången. Orkade inte mecka med det som jag använde hotmail istället. Hoppas alla fick det och ska nu kolla om alla andra skickat till mig.När jag skickade mitt igår hade jag bara fått två, från Kamilla och från Josefine.

Men oj! Bara två till... ordentligt tapp då! Fler som var förvirrade om vilken dag det var vi skulle skicka ut det tydligen. Jag var helt övertygad om att det var idag vi skulle skicka in det, men Anders J var vänlig nog att meddela det. satt och tittade på datumet, men eftersom jag var så övertygad så "såg" jag det inte. Bara till att spara till datorn och läsa då. Ska skicka in sista uppgiften till Eduardo idag också, och inte glömma namnet den här gången.

Dagens verk

Sådärja, nu är jag klar med Bauman... i princip! Jag tycker att Eduardo får vara nöjd med den. Ska låte den ligga till imorgon och då läsa igenom den igen innan jag skickar iväg den. Tror inte han kommer att läsa den nu i eftermiddag innan han åker hem ändå. Då kan ju jag lika gärna låta det sjunka in lite. Skulle börja med min uppsats nu också. Jepp...

Har förresten köpt en biljett till Iron Maiden i Göteborg den 26e Juni. Lite sådär spontant köp av biljett, aningen hastigt påkommet. Behöver göra något sånt i sommar, så jag tar chansen nu. Åka dit med Urban, eftersom han fixat boende och sånt... kan ju bli kul! Göteborg är ju en väldigt trevlig stad dessutom.

Vilken skit! Vi skulle skriva ett avsnitt av uppsatsen till idag och skicka ut det till alla de andra i klassen. Jag känner ångesten i magen... fy fan vilken ångest! Jag vill verkligen inte skriva just nu... jag har fått nog av skriva idag... det kommer inte att bli bra, men skriver ändå blogg... jag hatar att det är roligare att skriva blogg än att skriva uppsats! Framförallt hatar jag att jag inte kan skriva ordentligt på mitt tangentbord... jag hatar mitt tangentbord... det är uselt. Kan inte ens hitta fokus till att titta på SG-1.... nä, det är på väg utför nu på något vis... skit!

Pluggplaner

Jag hatar att vakna runt fem på morgonen och sen ligga vaken i någon timme, det är riktigt irriterande och bara snor en hel timme från mitt dygn. Det är bra när man lyckas somna om igen förvisso, men såhär ska man ju faktiskt inte behöva ha det. Fast jag har nog hämtat in lite sömn som jag förlorade förra veckan, men ändå känner jag mig hur trött som helst. Trötthet är bland det jobbigaste som finns, man orkar inte göra saker. Plugga till exempel...

Idag har jag satt som mål att bli klar med Bauman, och att så smått börja jobba med den text som ska lämnas in till onsdagens seminarium. Angående min uppsats är jag mest förvirrad. Vad i helvete ska den handla om. Allting lät så bra på förra seminariet, men nu vet jag inte längre. Vad jag behöver är en massa böcker och en massa artiklar och jävligt mycket tålamod till att sitta ner och läsa igenom det. Och så har man brott och straff dessutom, och det känns som en jobbig bok just nu... fast det hade blivit en kort bok om Raskolnikov hade tagit livet av sig efter brottet.

Nu i helgen har jag faktiskt bara skrivit två bloggar. Det är jag på sätt och vis lite stolt över. Det var ett tag som det kom en märklir mängd med bloggar från mitt håll (jag till och med kollade in "mest aktiva" för att se om jag kommit med, men icke). Det började nästan bli lite överdrivet kändes det som, men idag blir det nog en till, måste ju rapportera om jag når mina pluggmål för dagen. Man skulle ju förvisso kunna hålla folk på halster till dagen efter (inte en pik till någon), och det kanske det blir, vet man inte förrän i efterhand. Hihi, har redan några rader och det känns najs. Tack vare mitt jobb förra veckan har jag ju redan ett ämne, typ.

Promenad

Var ute och gick en runda nu i eftermiddags. Det var fortfarandde ganska så fint väder men lite kallt. Gick och tänkte att jag skulle haft kameran med mig och ta några bilder, såg mig faktiskt omkring stundvis efter bra bilder. Är det så att man börjar tänka i fotografier eller är det bara som jag inbillar mig? Anders O ligger fortfarande på mig och menar att jag borde "fixa" till mina bilder i photoshop. Jag orkar inte sitta och pyssla med det så mycket. Tycker att en bild som är tagen, ren och oförändrard (oförfalskad) kan vara minst lika bra, om inte bättre. Man ställs lite inför frågan vad som är viktigast. Är det fotografiet eller är det bilden? För Anders är det bilden, jag har inte bestämt mig riktigt ännu, men det lutar åt fotografiet. Men det var en promenad som jag förmodligen behövde, och det var rätt så mysigt att gå och lyssna på musik. Är väldigt nöjd med mina nya hörlurar till mp3-spelaren, det enda besvärliga är att få på dem. Hann förbi skitbutiken Netto också... fick inte alls tag i det jag ville ha!

Grimeton

Så har man varit i Grimeton och tittat på lite master tillsammans med Anders J. Det var trevligt. Idag var det Arkivens Dag där, i Halland, vid radiostationen i Grimeton. Såg några föreläsningar och uppstarten av den gamla sändaren från 1924, när anläggningen byggdes. Anders var hur upphetsad som helst över det mesta, och det var nästan det roligaste med hela resan. Fast det var ganska häftigt när de satte igång sändaren också, det måste jag medge. Tyvärr så sände de inget eftersom försvaret sänder från den, eller nåt. Det tog lite drygt två timmar att åka tillbaka därifrån, och jag antar att det tog ungefär lika lång att åka dit. Nedan är en bild på masterna (t.v.), litegrann åtminstone, och på själva maskinen som de startade senare (t.h.).


Sömn

Sleep
Sleep tonight
And may your dreams
Be realized
If the thunder cloud
Passes rain
So let it rain
Rain down on me
Mmm...mmm...mmm...
So let it be


Hade för tusan planer idag, men det blev ingenting alls av det till slut, för jag är trött. Ska försöka sova ikväll eftersom jag ska upp tidigt imorgon. Jo, kanske inte extremt mycket tidigare än vad jag vaknat de senaste dagarna, men jag känner att jag behöver sova. Imorgon blir det bilåkning en del... trevligt. Har inte åkt särskilt mycketr bil den senaste tiden, inte mycket alls. Hoppas det blir trevligt. Sen när jag kommit hem siktar jag in mig på något onyttigt att äta, typ pizza eller någonting sånt. Det kommer inte att göra mig piggare, men det kommer att göra mig mättare.

p.s.
Låttexten ovan i kursivt är hämtad från MLK - U2

Gott

Läste att rött kött är livsfarligt. Ingen bör äta mer än 500 gram rött kött, i veckan! Gissa vad jag helt plötsligt väldigt sugen på att äta? Just det, mer än 500 gram rött kött! Om man nu äter detta ökar det risken för cancer. I detta ingår bland annat gris, och då ställer jag mig frågan "varför äter du rött kött från gris?". Det är ju ohygieniskt att äta rött kött från gris, det ska ju tillagas först. Jag har som princip att aldrig äta någonting som fortfarande är rött från kyckling och gris, av de köttsorter jag äter det vill säga. Nöt är däremot helt ok... nästan ett krav ibland! Fast jag äter väldigt sällan nöt. Har inte tillagat något själv sedan jag flyttade hit i vintras.

Jag vet, jag äter alldeles för mycket nyttig mat, och nu är jag jävligt hungrig för farsan ringde och sa att han inte kommer in till stan på lunch. Blev lite besviken, men inte alltför mycket. Kanske ska man knalla iväg och köpa lite cancerrisk?

Relationer

Jo, häromdagen (dagen som jag var ute och fotograferade vid Hammarsjön) så var det en helt vanlig dag (usch, vilken usel start). Gick omkring i min lägenhet och förberedde mig för att sticka iväg, och såg att det var en kille som höll på att packa in saker i en bil. Åh, tänkte jag, en bilutflykt eller något sånt. Gick ner till min cykel och torkade av daggen från sadeln, elelr om det nu var regnvatten. Då kommer killen med en stor resväska. Jag hälsar på honom men får inget svar. Han ser ärligt talat lite förbannad ut. Hm, tänkte jag, är det nödvändigt att gå och se förbannad ut sådär? Efter några sekunder så trillar poletten ner och jag tänker att han förmodligen gjort slut med sin flickvän, som bor i mitt hus. Jodå, sånt händer väl ibland, på söndagarna!

Jag tror nog att jag själv idealiserar förhållanden. När jag ser ett par så tänker jag inte på hur länge de kommer att hålla ihop, jag bara förutsätter att de ska göra det, för alltid typ. När folk som jag känner bryter med sina pojkvänner eller flickvänner blir jag ärligt talat alltid smått överraskad. Det som utåt verkade vara så bra... eller inte så illa i alla fall. Sen så är det ju alltid den där perioden efter, där det fortfarande finns någon slags känslomässigt band mellan parterna i paret, eller bara mellan den ena och den andre och inte ömsesidigt. Hur lång tid tar det innan det definitivt är över liksom. Är det några veckor? Ett par månader? Ett halvår? Det beror nog på vem man frågor, det skiljer sig säkert mellan olika personer.

Vet inte riktigt var jag ville komma med det här, men det är väl tankar som man gått omkring med. Tänker ju väldigt mycket vet ni!

Lite trött

Tyvärr Daniel, jag fick inte enorma mängder saker gjorda idag, men jag kom en bit på vägen. De första stapplande stegen sägs ibland vara de viktigaste. Fick ju syn på Eduardo och Gudmund också, det avr trevligt... ska nog ta och kapa de någon dag när de är på väg att köpa lunch!

Annars då?

Anders J har varit och hälsat på igen, vi såg resten av filmen och kollade sen efter datorfläktar till min dator. Behöver en lite tystare sådan för nu väsnas den ordentligt. Men när han började fråga vad jag hade för saker i min dator kunde jag inte säga mycket alls. Jag är värdelös på att komma ihåg en massa tekniska saker. Visserligen kan jag förstå ganska bra när någon förklarar men att komma ihåg det den är en annan femma.

Imorgon kanske det blir lunch med farsan, men jag vet inte om det blir något. Har inte hört något från honom på ett par dagar. Men det blir valvet på kvällen åtminstone, lite försnack hemm hos mig innan kanske. Vill ni komma får ni gärna fråga.

11.18

Försöker hitta fokus! Kan inte hitta fokus till att ta upp min bok och börja med den sista hemuppgiften. Kan bara tänka på annat. Tanken vandrar iväg, och jag vet inte riktigt hur jag ska hitta tillbaka. Men det har varit värre, verkligen. Ska nog sticka bort till skolbibblan och sitta där en stund och försöka plugga lite. Inte någon dator som kan dra i ens uppmärksamhet. Jovisst, det finns datorer där, men de är ju så långsamma så det är ju inte alls samma sak. Dessutom sitter man inte och slösurfar eller skriver blogg som man gör hemma, eller lyssnar på musik för den delen. I Somras skrev jag visserligen blogg på skolan, två gånger till och med, men det var för att min datorskärm gått sönder. Duscha, sticka bort till skolan, ta med böcker och anteckningsblock, penna och MP3-spelaren, och kanske ett äpple att tugga på också. Brukar ju bli hungrig ganska snabbt när jag är i biblioteket, vilket är anledningen till att jag inte brukar sitta särskilt länge. Dags att angripa dagen! Klockan 11.18!!!

Social del 2

Har haft en jättetrevlig dag idag! Inte pluggat ett dugg, förutom passivt naturligtvis. Har funderat på hur jag ska läga upp den sista uppgiften om Baumans bok. Moral och det moderna samhället verkar vara en bra idé tänkte jag, så det får det nog bli. Hursomhelst så hade jag det trevligt idag. Träffade Josefine och Jimmy och Anders J nere på Wahlqvists och fikade och hade det riktigt mysigt faktiskt. Med risk för att verka uteslutande så känns det som vi fyra bildar det "nya" fikagänget. Vi kan prata ganska så fritt och ostört om våra intressen utan att behöva bry oss alltför mycket om vad de andra tycker, fast nu kanske jag överanalyserar lite. Alla är i vilket fall som helst jättetrevliga människor. Slog följe med Joss en bit på vägen, hon skulle till bibblan. Kom knappt innanför dörren innan Anders O började skriva på messenger, och vi chattade lite om olika saker. Det var också trevligt... och sen ringde Anders J och sa att han var på väg över för att se på film, och sen kom han hit. Se där, hur social som helst idag också.

Film var det ja! Började se på Schindler's List, blev inspirerad att se den av Baumans bok. Nu vet jag varför jag inte ser den så ofta. Det är stundvis en riktigt obehaglig film. Men stundvis så är det en riktigt bra film också. Både hatar och älskar den samtidigt. Fast den är lång också, så vi beslutade att skjuta upp typ halva filmen till en annan tidpunkt. Jag tror det var en bra idé, men det är nog bara lite drygt någon timme kvar av den. Riskerade inget eftersom Anders skulle ta bussen hem och den sista gick elva.

Imorgon kanske det blir något vettigt gjort. Nä, jag ska göra något vettigt imorgon. Kanske se resten av filmen?

Gött

Strax bär det av mot staden, eller mot innerstaden åtminstone, är ju faktiskt redan i staden. Idag har jag vaknat, tvättat, ätit lite och inte gjort något annat som är vettigt. Fick tag i Jennie till slut, lite halvt om halvt, som det alltid brukar vara, även i verkligheten. :-) Hon har mycket för sig, fortfarande, vilket är ganska trist om man får för sig att träffa henne. Nåja, jag hoppas fortfarande på sätt och vis... Annars har det ändå blivit en fin liten grupp som ska fika. Jag och Anders J, Jimmy och Joss. Haha, jag är den enda som inte har ett J i namnet, om jag i fortsättning inte kallar mig själv "jag" hela tiden dvs.

Har fortfarande tvätt nere i källaren, som förmodligen inte kommer vara torrt när jag hämtar det... men vad tusan gör det egentligen... kan ju torka i lägenheten! Lite jobbigt att ha en massa tvätt liggandes och hängandes överallt, men det har ju hänt förr... Det är därför jag gillar fyratimmarspasset, då kan man låta tvätten vara inne i torkskåpet längre och då blir det ordentligt torrt.

Börjar känna lite sug i magen... en tonfiskbaguett skulle sitta alldeles utmärkt nu! 50-tals är riktigt najs, lugn och mysig stämning till skillnad från Darins som är lite mer, olugnt... jag ser fram emot det ordentligt!

Social

Blev till slut klar med med Bradley. Jobbade på ganska så bra idag, men jag är inte helt nöjd. Men den skulle in idag, och jag tror nog inte det krävs mycket mer än så. Har ingen aning om hur mitt betyg på den kursen kommer att se ut, känns som man spottat ur sig hemuppgifterna bara för att och inte lagt ner så mycket tid på det. Men å andra sidan, om jag nu är ute efter VG på hela den här kursen så räcker det just nu med VG på uppsatsen, och den måste jag få VG på i vilket fall som helst. Så det spelar ingen roll egentligen, eller hur?

Annars så kom Timmy på besök idag. Blev en massa snack om skolan och såna saker, behövde lite uppdatering efter så lång tid. Åt Eldorados lasagne bolognese, och det smakade bättre än förra gången. Värt pengarna? Kanske... Kulinarisk upplevelse? Knappast! Ska kanske åka ner till hålan nästa helg, den efter denna så jag berättade det också. Men det var trevligt...

Men det är fika imorgon, men några från klassen! Ser verkligen fram emot det. Har inte haft något i skolan på ett tag, en vecka, och jag tycker faktiskt om att vara i skolan och snacka sociologi med folk. Detta kommer jag verkligen att sakna!

Har trots mitt pluggande hunnit chatta en massa på messenger. Ja, jäklar vad jag har varit igång! Folk som jag inte brukar chatta med och folk som jag aldrig chattar med och så naturligtvis de vanliga med. Har egentligen varit grymt social idag. Enda besvikelsen är att Jennie varken svarat på messen eller på smset! Men, det får man väl ta?

Kommande nyår

Har mer på allvar börjat fundera på vad jag ska göra på nyårsafton. Jag vet, det är nästan tre månader dit, men å andra sidan är det ett av årets höjdpunkter. Det var också snack häromveckan om att jag och Anders O skulle dra till Henrik i Karlskrona och fira nyår. Fast det var det snack om förra gången också, och då föll det på att Anders O inte ville åka hemifrån (sen blev han visserligen sjuk också, så det kvittade rätt så rejält). Har precis suttit och läst igenom min blogg om förra nyårsafton, och jag kom fram till en ganska så tydlig slutsats;

"Så, tips till nästa år, mindre fokus på mat och mer fokus på människor!"

Ja, det är väl minst sagt tydligt det där. Så, det blir inga trerätters i år inte, om jag skulle få bestämma. Vill inte hamna i situationen där jag har ätit så mycket att jag inte kan röra på mig, det får vara julafton det. Nä, iår vill jag visserligen äta gott, men att trycka ner en massa mat bara för att man ska det känns onödigt. Men sen så brukar man behöva anpassa sig efter andra människor också.

Demokratiska val men ingen demokrati

Med tanke på den nyligen uppkomna krisen i Pakistan så har jag en fundering. Kan man verkligen ha demokratiska val i ett land som Pakistan? Svaret på den frågan är ja men jag tror inte man enbart genom demokratiska val kan införa någon typ av demokrati. Nyligen så läste jag Benjamin R. Barbers bok Jihad vs. McWorld, och i samband med den så diskuterade vi bland annat Pakistan. Till skillnad mot Sverige så är Pakistian fortfarande ett klasnsamhället, där solidariteten helt och hållet ligger hos den egna folkgruppen, exempelvis pashtuner. Man känner helt enkelt inte för resten av människorna i landet på samma sätt, och en medborgerlig identitet som vi har i Sverige är förmodligen nödvändig för att kunna skapa och etablera en demokratisk ordning. Vi gjorde det via diktatoriska institutioner som kungamakten faktiskt var fram tills demokrati infördes. Genom den statliga makten skapades sedan en nationell identitet som fortfarande finns i vårt land, något som vi alla kunde samlas runt, och genom vilket vi sedan kunde skapa ett demokratiskt samhälle (genom den medborgerliga solidariteten).

Vad jag menar är att man i "Jihad"-länderna (Jihad ska inte förväxlas med något krig mot "otrogna", och inte heller förknippas direkt med Islam för den delen, utan är istället en samhällsstruktur uppbyggd på klaner, familj eller liknande. Detta enligt Barbers förklaring.) inte kan hur som helst införa demokrati utan att skapa en medborgerlig solidaritet. Först därefter kan man skapa demokrati.

För mer info om Pakistan, läs DNs eller SVDs artikel.

Klarad kurs

Javisstja! Hade ju en glad nyhet som jag missade att skriva om i det förra inlägget. Jag fick VG på den första delkursen, vilket jag var glad åt i cirka fem minuter. Synd att man inte kan glädjas åt att klara kurser länge. Förr kunde man gå och lysa av glädje en hel dag, nu är det bara ytterligare en kurs avklarad. Mest glad var jag över att slippa tänka på när beskedet skulle komma.

Små mål

Det tog ett tag innan jag hittade min hjärna idag, men den kom fram... bara till att damma av och sätta igång. Nä, det är inte helt hundraprocentigt med pluggandet nuförtiden, känner inte någon som helst motivation till att sitta och läsa. Sätter upp små mål hela tiden, som jag verkligen kämpar för att uppnå. Idag satte jag som mål att skriva klart om gender från Bradleys bok, och det fixade jag. Lätt som en plätt? Nä, knappast! Men boken har åtminstone inte flugit i väggen idag, som den gjorde förra veckan. Trött och disträ är vad jag är.

I have a problem that I cannot explain,
I have no reason why it should have been so plain,
Have no questions but I sure have excuse,
I lack the reason why I should be so confused

Till på köpet så lyckades jag komma ut en liten stund. Jag kunde slita mig från boken, vilket inte var särskilt svårt. Stack till bibblan också och lämnade några böcker som jag avverkat. Har bara två sidor att skriva till, så det är ju ingen panik. Fast sen ska man ju börja med den där uppsatsen också, och då menar jag att börja på allvar. Börja med att formulera en nu uppsatsplan typ, som jag sen kan utgå ifrån när jag söker litteratur och såna saker. Plöja igenom Brott & Straff igen? Hade varit mysigt, eftersom det är en bra bok. Läste jag den på gymnasiet så kan jag läsa den igen.

p.s. Texten i kursivt är hämtad från System of a Down - Roulette

Sovmorgon? Icke...

Nähä, man kan tydligen inte få sova ordentligt alla nätter, vaknade redan strax före fem, låg en stud, hörde tidningsbudet (som var oväntat tyst) läste lite i en bok och somnade efter typ en och en halv timme. Sen vaknade jag igen efter någon timme. Såna nätter är tråkiga tycker jag. Idag hade jag ju tänkt plugga en massa och få saker och ting gjort. Ja, det kanske jag får ändå. Måste åtminstone bli klar med ytterligare en uppgift. Måste posta ett brev och lämna några böcker på biblioteket. Ska ju mejla in en grej om jag skrev i tisdags också, hehe... att det tar så lång tid.

Märker att jag skriver en del bloggar just nu. Kanske borde jag lägga ner min tid på lite vettigare saker, hmmm.

Städning igen

Apropå det där med att mitt rum såg ut som ett mindre helvete. De gör det inte längre. Grejen är den att jag ringde min farsa i eftermiddags för att meddela att jag kanske snart skulle komma och hälsa på nere i Simrishamn, om ett par veckor rättare sagt. Då berättade han att han var typ i stan, hemma hos min farbror Partik tillsammans med min andra farbror och min faster. Kanske skulle han komma förbi och hälsa på när han var klar där. Jag började att städa ganska ordentligt, slängde saker, plockade undan saker och la andra saker i fina små högar. Högar är en jävligt bra uppfinning måste jag säga, särskilt de fina. Sen blev det fin på toaletten också, så nu skäms man inte för sin lägenhet längre, eller skulle inte göra det om någon skulle komma och hälsa på. Så, fick jag något besök? Icke!

Going... going... GONE

Så har man till slut raderat sitt konto från lunarstorm. Vad det tog lång tid. Har dock sparat alla mina dagboksinlägg från sajten, något som jag började med i mars redan. Jag är så stolt över mig själv.

You get to feel so guilty
Got so much for so little
Then you find that feeling just won't go away.
You're holding on to every little thing so tightly
Till there's nothing left for you anyway.

p.s.
Om det är någon (mot förmodan) som känner sig intresserad av att läsa mina dagboksinlägg från lunarstorm. Fråga på bara!


Bilder från sjön

Här är några bilder som jag tog för bara en liten stund sedan nere vid Hammarsjön. det var riktigt fint väder och jag såg många som var ute och gick. Föga överaskande var det många äldre, och de stirrade lite när jag kom med min cykel, kameran och min MP3-spelare i högsta fart.
Detta var de fyra som jag själv tycker blev bäst, av de få som fick plats på minneskortet. Nu hade det varit asgrymt att ha en riktig systemkamera, digital naturligtvis, som man hade kunnat ta flera hunda bilder med utan vidare. Minst flera hundra kanske jag ska tillägga. Men en sån kostar minst massor med tusen att köpa, pengar som jag inte känner att jag har råd att lägga på en kamera.

Har redan planerat för nästa fotografiska utflykt. Ska sticka ner till järnvägsmuseet och ta bilder på gamla lok. Där är man ju aldrig annars, eftersom man inte trott att man haft någon anledning att sticka det, men nu har man.

Fenster mit aussicht

Detta är från mitt köksfönster, se så blå och vacker himmlen är. Resten blev tack vare det ganska så mörkt.Misslyckades av någon anledning med mitt kaffe, så det smakar ganska så blaskigt. Nåja, lite frukost kanske får en på bättre humör. Och vad ska jag sen göra? Jag hade avsatt min söndag till att vara flytthjälp, måhända hjälplig flytthjälp? Men nu verkade det inte bli flytt... Ska nog ta cykeln ner till den där sjön och ta några bilder. Är inte överdrivet förjust i sjöar, tycker ju bättre om havet i vanliga fall. Fick se lite av havet när jag var i Karlskrona, det såg kallt och underbart ut.

I don't like mondays

Är det måndag idag? Frågade jag mig själv och fick snabbt svaret, Nej det är bara söndag. Shit, det känns verkligen som måndag, fast utan en massa morgontrafik som stör. Personbilar, lastbilar och bussar brukar åka förbi mitt hus. Jag har länge tänkt tanken att jag ska försöka engagera någon polititker för att få åtminstone lastbilarna att köra en annan väg, exempelvis den som det är MENINGEN att de ska köra. Men som vanligt så kommer man inte riktigt till skott. Fast jag ska inte gnälla idag, det är söndag oh jag har sovit riktigt länge och gott för en gångs skull. Den enda ångesten är att mitt rum är en enda stor röra, känns det som. Hade en massa skit som låg i soffan, och när jag kom hem igår så skyfflade jag det till sängen, och när jag sen skulle soffa skyfflade jag ut det över nästan HELA lägenheten. Det är ingen stor lägenhet. Men just nu ska jag sluta gnälla över det, dricka mitt kaffe och njuuta över det fina vädret (genom mina fönster naturligtvis).

Ska på fest...

Trots att jag vaknade alldeles för tidigt imorse (för att vara nöjd) så känner jag mig på gott humör idag. Igårkväll var jag faktiskt ganska så nere, tittade på film. Ikväll ska jag inte titta på film i mörkret i min ensamhet. Näpp, ikväll är jag i Karlskrona och är på fest, om allting går som det ska. Behöver dock göra vissa förberedelser, som inkluderar att köpa vissa saker. Bland annat ett par hörlurar till MP3-spelare eftersom jag kommer att sitta på tåget ensam i en och en halv timme. Sprit naturligtvis, och som jag tidigare nämnt, jeans, och en häftig t-shirt. Yes, jag använde ordet "häftig", som inte är särskilt häftigt, det är ganska töntigt. Min farsa sa alltid det när vi var och handlade kläder till mig, och jag skämdes lite inombords men spelade med. Oj, det var ju faktiskt allt... eller? Ett par "buffer-öl" hade kanske också passat, ifall spriten tar slut har man något mer liksom. Eller nej, jag ska hålla mig till det, och inte dricka alkohol när vi gått ut senare, för jag ska åka tåg hem dagen efter, och jag vill inte vara bakfull på tåget när jag åker hem dagen efter. Vill inte vara en belastning för Henrik heller. Kan ju kännas jobbigt att ha en bakfull skåning på sofflocket...

Hursomhelst så var jag på så gott humör så jag till och med skickade ett uppmuntrande SMS till Jennie som ska göra sin allra första salstenta idag. Förhoppningsvis så läser hon det innan hon skriver tentan, men man vet ju aldrig med Jennie.

Känns som det är dags att börja göra sig redo...

Kväll

Såja, då har man åtminstone pratat med en människa idag, inte bara chattat! Har blivit en del chattande också, på messenger såklart, men det är lite annorlunda att prata med en människa i verkliga livet. Var i affären och såklart träffade man Malin där, och jag som trodde hon skulle ligga hemma och vara sjuk. Nähä, hon hade blivit bättre. Mmm, ibland så blir man det, bättre...

Annars så föll min plan att städa jättemycket mer än vad jag redan hade gjort. Blev inte särskilt mycket mer alls, eftersom jag var så jävla trött. Ska se om jag kan samla lite nya krafter och komma tillbaka till imorgon. Imorgon kan ju inte bli som idag, det skulle jag aldrig förlåta mig själv för. Ska ju till Karlskrona och gå på party typ. Måste köpa lite grejor, packa lite grejor och åka lite tåg. Allt detta, om jag nu inte mår som idag, för då kommer jag att stanna hemma.
 
Mat ensam igen... det är väldigt tråkigt. Känner nästan inte för att äta alls, men strax är maten klar så då kan man lika gärna trycka ner det. Om någon vill äta mat med mig någon gång så kom gärna över, men glöm inte att förvarna, haha!

Städa

Är mitt uppe i min städning. Börjar minst sagt känna mig svettig. Min jäkla dammsugare alstrar en massa värme. Visst, värme är bra, men inte i alltför höra temperaturer. Har städat riktigt ordentligt faktiskt, men det är en bit kvar ändå. Alla dammråttorna under sängen, soddan och bakom datorn är tillintetgjorda, för att inte tala om under soffbordet... oh my god vad skitigt man kan ha det utan att behöva märka det. Fast det värsta var nog inne i datorn ändå. Fläktarna var ju igenproppade av damm. Den ena var jag tvungen att plocka bort för det hade ansalmats en massa därinne som inte ville ut annars. Nu är datorn ganska så mycket tystare, och det är skönt. Den är visserligen inte tyst, men jag är nöjd tills vidare. Måste skaffa nya fläktar.

Hade tänkt städa hela lägenheten idag. Köra allt, dammsugning, torka golv... allt! Men just nu känner jag mig väldigt seg, och jag måste göra andra saker, som att skaffa mat. Behöver ha mat, har bara ätit några mackor och ett äpple idag för jag hade nästan inget annat hemma. Gnälligt? Javisst :D

Nä, om man inte skulle fixa till sig och sen dra till affären.

Suck

Epiphany (feeling), a realization or comprehension of the essence or meaning of something or someone. An inspired understanding arising from connecting with profound insight, awareness, or enlightened truth.

Det var ett ord som Gudmund sökte igår, och fann, men han var ändå inte säker. Jag är säker, och jag tror jag upplevde en sån nu på sätt och vis.

Annars mår jag ganska så dåligt. Har ont i huvudet, min mage gör uppror mot mig, nere i halsen känns det som någonting är på gång också. Allmänt kasst helt enkelt. Ovanpå det, sömnbrist, elle kanske tack vare. Sov riktigt uselt inatt, hade mycket att tänka på efter gårdagskvällen, tvungen att sortera intrycken och det kan vara jobbigt. Det var inte dåligt alls igår, jag hade det riktigt trevligt, trots att jag inte drack eller gick ut. Så det är inte bakfylla, trots att det känns så, hehe.

Hade funderingar på att städa min lägenhet, något som jag skjutit upp ett tag nu. Visst, det är inte rörigt precis, men det behövs har jag en känsla av. dammråttorna börjar hopa sig i hörnen och under sängen. Under soffan vill jag inte ens tänka på, har gjort några fatala försök att dammsuga därunder. Jag måste dessutom ta tag i mig själv, köpa lite nya kläder till Henriks fest. Behöver deperat ett par nya jeans, och jag hatar att handla kläder ensam. Har åtminstone 50 kronors rabatt på H&M, från blodgivningen till på köpet.

RSS 2.0