Hemma hos Anders

Så är man hemma hos Anders O igen, kom hit igår som jag skrev sist. Igår så blev det lite matlagning och TV-kväll, och det ser ut som om det kommer att bli det ikväll också. Trevligt! Är inte alls sugen på att gå ut och dricka alkohol och sånt ändå. Provade att laga frikadeller igår, och det blev faktiskt riktigt mumsigt, definitivt något som jag kommer att prova på därhemma någon gång. Ungefär som små köttbullar som man kokar i buljong istället för att steka, så det var en lite fräschare smak om man säger så. Till det åt vi sallad, vilket förmodligen hjälpte till att göra det friskt i smaken. Varvade Let's Dance med Så ska det låta, tack vare reklamen på fyran. Trevlig fredagsunderhållning, men förmodligen inget jag skulle se på om jag varit själv hemma.

Idag har det mest tagits lugnt. Var precis och handlade lite mat till ikväll. Lax med diverse tillbehör till, exempelvis tzatziki, hemlagad :-) Hoppas den kommer att bli bra, och det tror jag att det kommer att bli. Snart så är det dags att börja med det, och ikväll så blir det chips och godis. Najs att bara ta det lite lugnt sådär ibland, särskilt efter en lite jobbig vecka.

Inför min utflykt

Såja, nu har jag betalat mina räkningar och packat min väska för helgens lilla utflykt till Karlshamn. Tyvärr hann jag inte tvätta innan jag kom iväg, eftersom det har varit en massa skola. Tredje dagen i rad jag åker till Malmö, vet inte om jag varit det tidigare den här terminen, så ofta alltså. Nu är den här veckan äntligen slut. Tentan inne och sedan två föreläsningar efter det. Nu ska jag slappa lite hemma hos Anders O, och bara ha det trevligt. Kommer nog att diska lite innan jag åker iväg, eftersom det är gött att komma hem utan att börja diska intorkad disk. Om knappa timmen går tåget, mycket tåg blir det. Redan suttit på det lite drygt två timmar och en kvart, men det fixar vi nog. Kommer att kännas som det går fort att bara åka trekvart, och sen så finns det lite annat att titta på utanför.

I morse när jag vaknade hade jag fortfarande kvar minnet av en dröm. Eftersom det fortfarande var en timme kvar att sova låg jag och funderade på den ett tag. Det var nästan som att skriva en bok, i huvudet. Tänkte på meningar som man kunde konstruera och hur man skulle beskriva saker och ting. Jag tror det börjar växa fram ett sug efter att skriva något annat än bara bloggar, som en novell eller kanske till och med en bok. Det hade varit trevligt faktiskt, det tycker jag verkligen!

Men nu diska och sen iväg till stationen, ciao!

Litteraturklant

Började en ny kurs i skolan idag, och stack efteråt till biblioteket för att skaffa mig den litteraturen. Till min glädje fanns tre av fyra böcker där, happy joy! Den fjärde var jag dock tvungen att kopiera ur, tyvärr. Stod där och kopierade all text, lite sådär trött så jag ville att det skulle gå fort. Hela tiden kom det folk och stressade lite grann. "Ska du kopiera mycket?" frågade alla! Det var lite irriterande, så jag skyndade mig på, mer än vad jag borde ha gjort. Nu upptäcker jag att hela den första raden på alla sidor försvunnit. Det är inte så att raden blivit halv eller så, för det hade jag naturligtvis upptäckt tidigare, utan man måste läsa texten för att se det. Nu har jag alltså kopierat en massa text helt i onödan, skit! Nåja, jag har annan litteratur att läsa i tills imorgon, men det är surt att man missar saker som är så lätta att fixa egentligen.

Jo förresten! Enligt läshänvisningarna skulle vi ha läst saker tills idag. Känns gött att man börjar en ny kurs med att man redan hamnat efter!

En trevlig dag

Jag har under de senaste dagarna skrivit mycket om framför allt två saker, förkylning och tenta. Det är kanske inte det mest intressanta här i världen, så här ligger det till för den som är intresserad. Idag mår jag bättre än vad jag gjorde igår. Hela tiden mår jag bättre, men jag är fortfarande förkyld. Känns faktiskt lite som halveringstid. Man är hälften så sjuk nästkommande dag liksom. Alltså går det ganska så fort i början innan tillfriskningen går långsammare tills den till slut försvinner. Jovisst, det är inte riktigt halveringstid sådär som man tänker sig när det handlar om uran eller plutonium, men det är typ som det. Den andra grejen är tentan, som jag lämnade in idag. Jag tror det gick bra! Däremot vet jag att det gick bra på den förra tentan, eftersom jag frågade och fick veta att jag åtminstone fått godkänt. Det är skönt.

Var i Malmö, efter min lilla episod på Checkpoint C4, och allt gick som smort där. Utskrift och sånt gick hur bra som helst. Efteråt tog jag en promenad upp till Triangeln och kollade in ställen som jag stått och arbetat på när jag var värvare åt Greenpeace. Såg faktiskt två stycken som stod och jobbade, men det var inga jag kände igen så jag struntade i att prata med dem. Kände mig ganska så bortkopplad från platserna jag var på, det var inte som om känslorna kom tillbaka direkt, utan det var mer ett konstaterande att jag stått där och jobbat. Allt kändes igen trots att det var ett tag sedan jag var där. Nu hade de dock byggt om lite inne på Triangeln, så kände man sig lite "lost", men annars så verkade det mesta vara som det var.

Efter att jag kommit tillbaka till stan stack jag upp till högskolan och lämnade en bok som Gudmund lånat ut till mig. Pratade lite med honom och Eduardo, vilket var väldigt trevligt. Snackade om vad jag pysslade med borta i Malmö, hur mycket lättare det känns att plugga när man gjort det så länge som jag har och lite annat. Gudmund sa till mig att jag skulle påminna Anders J om hans uppsats, och det lär jag göra. Annars så träffade jag Josefine och Calle en stund idag. Jag har haft Josefines elvisp ett tag eftersom hon glömde den senast. Hade sedan följde bort till affären, pratade lite grann, vilket var trevligt det med. Snart kommer jag att slappa lite i soffan och titta på TV och njuta en stund. Har inget plugg att tänka på idag, och det är rätt så najs! Ciao!

Checkpoint C4 suger

Idag så skulle jag ladda mitt Skånekort med nya pengar. Kom iväg lite sent så jag trodde inte att jag skulle hinna med att sticka till resecentrum och ladda det, så jag fick ladda det på Checkpoint C4 istället, på stationen. Det är inte ett bra ställe att ladda på eftersom det lätt blir köbildning. Anledningen till detta är att det alltid är någon eller några, för det mesta panchisar, som ska köpa biljetter till en resa flera veckor framåt, medan de som står efter i kön har ett tåg som står och väntar, typ, och strax kör. Detta bryr sig naturligtvis inte gubben som står där i kassan sig alls om, utan kör på i samma takt. Detta gör att man aldrig kan lite på att man ska hinna med att ladda sitt kort innan tåget går.

Så jag stod där, och tänkte att det inte gör något om jag missar tåget, eftersom jag inte hade någon tid att passa i Malmö, skulle ju bara lämna in tentan. Under tiden så tappar andra i kön tålamodet opch jag kommer närmare kassan. Till slut är det min tur och naturligtvis hinner jag precis ladda kortet och springa ut till det väntande tåget. Det var inte överdrivet många sekunder kvar innan dörrarna stängdes. Den här gången lönade det sig att ha tålamod och vänta.

Klar, kanske...

Satt precis och skrev färdigt min tenta. Skumt att jag lyckades bli klart idag tycker jag. Har inte jobbat extremt hårt med den men det funkade tydligen ändå. Funderade faktiskt några minuter på om jag skulle åka in och lämna den idag, men kom fram till att jag väntar tills imorgon. Kan läsa den med fräscha ögon innan jag sticker iväg med den. Fixa till smådetaljer, sånt som man inte orkar göra när man är helt död i huvudet som jag känner mig nu. Med tanke på hur lite jag gjorde igår så måste jag nästan säga att jag gjorde hela tentafråga två idag. Jag är så stolt över mig själv! Dessutom tyckte jag nog att den här var lättare än den första.

Angående min förkylning så var det säkert två timmar sedan jag snöt mig sist, fast det beror på att jag är mer täppt i näsan än snuvig. Nu är det dags att fixa käk och sen ta det lite lugnt ikväll. Svårt att ta det lugnt bara, eftersom jag är arg av en anledning som jag inte vill nämna för tillfället. Kanske blir det bättre när jag ätit... hoppas det i alla fall!

Bättre men inte bra

Bättre och bättre blir det med min förkylning, men långt ifrån bra måste jag säga. Långt ifrån bra är dessutom min pluggmotivation. Det enda jag känner för är att lägga mig i soffan eller sängen och titta på en film och dricka te. Te kan jag förvisso dricka ändå, men att sitta och fösöka koncentrera mig på något viktigt är inte direkt något jag verkar orka med. Tyvärr har jag inte lyxen att lägga mig ner och lata mig, utan jag måste verkligen sätta igång med tentaarbetet. Känner för stor tilltro till vad jag kommer att åstadkomma under kort tid tyvärr, vilket gör att jag trots att jag måste lämna in tentan imorgon inte känner någon stress. Det bästa vore om man haft någon slags panikkänslor, för då hade det gått ordentligt fort. Bättre blir det dessutom inte av att jag tycker att litteraturen är tråkig, och att läraren vi hade på en av de viktiga föreläsningarna inte verkade ha använt sig av den i någon särskild utsträckning. Alltså står det en massa bra saker i mina anteckningar, som jag inte kan använda eftersom vi hela tiden måste referera till litteraturen. Nåja, ska ta tag i det nu... ciao!

Friskare

Vaknade mitt i natten, genomsvettig! I min förvirring så visste jag inte alls vad jag skulle ta mig till. Drog bort täcket, som var helt blött på insidan. Faktiskt var jag själv helt indränkt i svett. Det blev kallt när jag drog bort täcket, och när jag drog på det igen var det lika kallt. Tänkte att jag skulle dra bort det igen, bara för att det skulle torka, men jag upptäckte att det blev för kallt så jag drog på det igen och tänkte att jag skulle stå ut med det. I min trötthet så kom jag naturligtvis inte på att jag hade kunnat vända på det, så den torra sidan kommit närmast. Mitt i natten är man inte som smartast, tydligen.

Som tur är så börjar min förkylning att avta. Känns fortfarande inte jättebra, men det är definitivt bättre än igår. I den här takten så kommer jag definitivt att vara frisk innan helgen, vilket är najs! Anders O kom hit igår, och vi lagade mat och hade det riktigt trevligt som vanligt, och sen tittade vi på I Am Legend, som var ganska så underhållande, även om man haft större förväntningar. Annars så blev det en ganska så tidig avslutning på kvällen eftersom Anders somnade redan strax efter elva. Själv var jag väl vaken ytterligare trekvart-en timme ungefär innan jag också slutade hålla ögonen öppna och börja blunda istället.

Blev förresten klar med fråga ett på tentan igår, lagom till att Anders O skulle komma hit. Egentligen skulle jag börjat med den andra tidigare idag, men det har inte riktigt blivit av. Ska dock börja med det idag för att sedan göra det mesta av arbetet imorgon hade jag tänkt. Det kommer nog att lösa sig med den saken också. Riktigt trist att man lagom till tentan blir sjuk, men som sagt, det kommer att lösa sig!

Förkylning

Trots att jag idag känner mig skapligt mycket bättre än igår, så kan man nog säga att jag är kraftigt förkyld. Sitter och har en begynnande huvudvärk, hostar då och då, till och med nyser, och snoret rinner ur näsan på mig nästan konstant. Känns härligt! Är inte så jättevan vid att vara sjuk, så jag gnäller väl lite mer än vad andra skulle göra. Har jobbat lite med mi tenta idag, och det har gått tio gånger bättre än vad det gjorde igår. Är uppe i lite drygt en sida på den första frågan nu, och det mesta har jag skrivit idag. Om jag fortsätter i den här takten så är jag nog klar med ettan idag, och det är helt klart min målsättning för dagen. Imorgon ska jag alltså börja med tvåan, som ska vara klar på onsdag. Jag tror jag fixar det, eller rättare sagt, jag VET att jag fixar det.

Anders O kommer ikväll! Ska laga lite mat och ha det lite trevligt. Lite underligt att han vill komma hit trots mitt nuvarande tillstånd. Nåja, det ska bli roligt ialla fall! Nu ska jag äta lite och sen ska jag skriva klart! Ciao!

Hitta en mening

Man känner sig smått handikappad tack vare förkylningen. Har försökt skriva tenta idag, men har inte lyckats särskilt bra alls. Det blev lite gjort, men långt ifrån tillräckligt. Imorgon måste jag verkligen komma igång, annars kommer det att bli jobbigt. Har verkligen börjat tröttna på att plugga nu igen, det är samma skit gång på gång på gång. Man läser i en bok, går till föreläsning, skriver tenta, får resultat, börjar en ny kurs, osv osv. Kanske beror det på att jag är förkyld, kanske beror det på att det är tenta, men jag är trött på det just nu. Hela tiden ska man prestera, utan att det verkar leda någonstans. Det jag gör idag spelar bara roll för de poäng jag tar, det spelar ingen roll för mig som person. För att låna ett uttryck från Marx så är jag alienerad ifrån det jag gör. Jag behöver hitta en mening! Jag vet att andra har gjort det, då ska jag också kunna göra det!

Snövädret kom till slut

SMHI fick rätt till slut! Framåt kvällen så började snön att fastna lite varstans, på bilar, på gräset och till slut på asfalten dessutom. Så fortsatte det hela kvällen, och blåsigt var det dessutom. Vinden ven utanför fönstret men störde mig inte alltför mycket. Efter att jag hade pluggat igår så blev det mat, lagad på rester från dagen innan. Det är inte ofta det blir rester, men när jag gör köttfärssås så blir det för det mesta det. Tittade på en dokumentär om Leonardo da Vincis "Nattvarden" dagen till ära och fick lära mig både det ena och det andra om målningen. Fascinerande konstverk är det, helt klart. Sedan så blev det GoldenEye, för vilken gång i ordningen har jag ingen koll på alls, men det är definitivt en av mina favoritfilmer, och favoriten när det gäller Bond-filmer. Kände mig sedan väldigt trött av någon anledning, min dygnsrytm är helt galen, och gick och la mig.

Vaknade dock kvart i tre på natten igen och kände mig väldigt förkyld. "Skit", tänkte jag, att man gått och blivit dålig igen, det hade man ju helst sluppit. Å andra sidan får man väl vara tacksam för att man sluppit det fram tills nu. Låg hur som helst vaken i nån timme innan jag tröttnade på det och satte igång TVn istället, och det verkade inte hjälpa alltför mycket. Kände mig pigg, som om jag skulle kunna gå upp och göra grejor eller nåt. Efter ytterligare någon timme så skippade jag TVn också, och läste istället en stund. Det funkade hur bra som helst, och efter en halvtimme eller trekvart så sov jag igen. Låg alltså i sängen till halv elva, vilket är väldigt ovanligt för mig, och känner mig lagom pigg och utvilad, blä. Utanför är det en massa ljud från trafik, folk som ska iväg och fira påsk antar jag. Nåja, nu är det dags för frukost!

Min långfredag

Var och fikade med Anders O idag! Det är inte så ofta man träffar honom, det var typ drygt en månad sedan senast. Men det kvittar, vi behöver inte uppdatera varandra om vad som hänt, det är som om vi träffats igår elelr något. Jovisst, vi läser varandras bloggar, och chattar regelbundet på messenger, men ändå! Jag tycker det är hur bra som helst. Idag var det dessutom en riktigt trevlig fika. Käkade på Fenix nere i stan, ett av få ställen som hade öppet, och det enda vi gick förbi. Gillar deras baguetter för att det är så mycket mat trots att det är så billigt, typ. Drack en cappuccino till det, tredje gången sedan i november jag dricker kaffe. Sparar alltså mitt kaffedrickande till speciella situationer. Hursomhelst så var det jättetrevligt med en liten påskfika.

Annars så har jag haft lite ont i halsen idag, vet inte riktigt vad det beror på. Sitter och käkar fisherman's friend med citrussmak, mycket trevligt och friskt! Håller fortfarande på med min tenta, men det går lite långsamt eftersom jag är lat. Har dock pluggat lite grann idag och kommit en bit på vägen, och det är nog ingen risk att jag inte blir klar tills på onsdag. Varför stressa bara för att bli klar tidigare egentligen? Nåja, ska fortsätta nu hade jag tänkt!

Pengar och träning

För alla som är oroliga för min hälsa och almänna välfärd så är det klart nu, jag kommer att få pengar till min överlevnad, någon gång nästa vecka. Det ska firas med att jag ska ladda min mobiltelefon med pengar, eftersom jag just för tillfället endast har 3,57 kr. Allt är lugnt och jag kommer att kunna köpa Skånekortet för nästa period, tjohoo! Dessutom kommer jag att kunna betala mina räkningar, vilket också är bra, för då slipper jag till exempel att bli uthyst ur min lägenhet samt få mitt liv ruinerat av betalningsanmärkningar.

Var, som jag sa tidigare att jag skulle, och tränade utan Anders J idag. Det var rätt så tråkigt tycker jag, och annorlunda. Lyssnade på musik den första timmen i mp3-spelaren innan jag tröttnade på det. Lite bökigt var det också. Blev kanske färdig något snabbare, men inte mycket. De sista två grejorna jag skulle göra var jag tvungen att vänta på, typiskt nog. Sällan är det någon som använder "vad"-maskinen, och den var upptagen samtidigt som "raketen". Underligt idag då det var en massa ungar i omklädningsrummet när jag kom dit. Som tur var så var alla på väg bort. Ungar i flock är jobbigt tycker jag. Trivs bäst när det inte är så många åt gången.

Kanske borde ha stannat hemma från träningen egentligen, för jag är helt mosig i huvudet, orkar knappt göra någonting. Tror jag ska dricka en kopp te till och sen försöka komma igång. Te är najs! Ciao!

Ta det lugnt i trafiken

Det sägs att vädret under påskhelgen ska bli dåligt, och att man helst inte ska ge sig ut med bilen i det dåliga vädret. Här är det sol, i södra Sverige där det ska vara som värst. Känns ju lite generaliserande när det sägs på nyheterna att det är snökaos i södra Sverige och så är det barmark fortfarande där jag bor. Nåja, no big deal, jag ska ingenstans så det hade lika gärna kunnat komma en massa snö. Värre är det för de som ska någonstans. Ta det lugnt, det kan vara hemskt att åka omkring i halt och snöigt väglag, särskilt om man bytt till sommardäck redan!

Annars så går det långsamt framåt med tentan. Tror jag har fått lite övermod gällande den första frågan, har fått för mig att jag löser den snabbt och enkelt så jag har slöat lite idag. Ska strax sticka iväg och träna tänkte jag, men när jag kommit hem så ska jag sätta igång på allvar. Förmodligen blir det inte en överdriven mängd med text jag måste läsa, men det blir några sidor. Hoppas bli klar med den första frågan imorgon, så jag kan bli klar med fråga två tills måndag. Jo, jag har tid att plugga på tentan till onsdag, men ju fortare man blir klar, desto mer ledighet får man.

Ensam blir man på träningen! Anders J skickade ett svar på mitt sms där han sa att han måste sova! Nåja, dags att ge sig av, ciao!

Tentor

Ok, det här inlägget handlar inte om nåt så tråkigt som cykel, lovar!

Har äntligen fått min tenta, weee! Eller? Nä, det är väl inget att fira direkt, tycker att det är ganska så tråkigt att skriva tenta för det mesta. Den här verkar ändå ganska så "enkel", dvs. rakt på sak. En fråga handlar om det Peleponesiska kriget, och den andra handlar om unipolaritet vs. bipolaritet & multipolaritet. Idag tar jag mig tid till att sätta mig in i fråga ett, och verkligen börja med den imorgon. Har kommit en liten bit på vägen alltså, men efter att ha börjat med den när jag kom hem så upptäckte jag att den var annolrunda än vad jag trodde från början. Nu vet jag bättre, grattis till mig.

Fick förresten inte reda på resultatet på min förra tenta idag heller. Inget publicerat resultat på någon lista, utan vi skulle vara tvungna att fråga institutionssekreteraren som typiskt nog gått på lunch när föreläsningen var slut. Man känner sig lagom blåst liksom, att inte resultatet blivit tillgängligt trots att det gått fyra veckor. Arg blir jag, så jag ska sluta tänka på det ett tag. Kommer nog att ringa och fråga om mitt resultat imorgon. Hoppas på G!

Framgångar på cykel

Har ju helt glömt bort att uppdatera alla om hur cykeltävlingen Tirreno-Adriatico slutade. Det var den tävlingen där Niklas Axelsson ledde tävlingen helt efter två avslutade etapper (3:e & 4:e) samt kom trea i tre lopp (2:a, 3:e & 5:e) samt avslutade med en total femteplats. Den andre framgångsrike svensken var Thomas Lövkvist som kom fyra på en etapp (3:e) samt slutade på en total tredjeplats i tävlingen, och till på köpet vann ungdomstävlingen. Två svenskar bland de fem bästa på en så stor tävlig är inte dåligt. Naturligtvis visar svensk media igen kalla handen till cykelsporten, även om DN och Aftonbladet skrev artiklar om när Axelsson vann ledartröjan och förlorade den. Slutresultatet verkar vara mindre intressant.

Bebis, plugg och träning

Tydligen så är det så att Jennie fått en bebis, läste det på Lindas blogg idag. Hur kul som helst :-)

Idag har jag annars pluggat, tränat och varit hemma hos Anders J och lagat mat med honom. Texten som jag hade att läsa var väldigt tråkig, och kändes som upperpningar av sånt som vi läst tidigare på den här delkursen. Smått meningslöst att läsa igen då alltså tyckte jag, men har fortsatt läsa trots det. Det går väldigt långsamt måsta jag säga. Har åtta sidor kvar och det är ju inte så väldigt mycket, så det kan jag ju ta det också. Ska alltså till skolan imorgon och få den nya hemtentan, och förhoppningsvis få reda på att jag slipper göra omtenta alt. komplettera den gamla tentan. Det är galet att de lyckats klanta till det sådär, jag förstår det inte. Om allt hade gjorts elektroniskt så hade det här problemet aldrig uppstått. Elektronik kan lösa så många bekymmer.

Träningen gick hur bra som helst idag. Det var ett tag sedan man var där (i onsdags) så det kändes bra att vara tillbaka. Jag kände mig pigg men Anders J var trött pga. att han jobbar mycket nu. Å andra sidan sitter han uppe på nätterna och tittar på film ;-) hihihi! Men det gick bra, och efteråt så åkte vi hem till Anders och lagade mat som sagt. Det blev korv stroganoff och Anders bror Linus var med och hjälpte till. 1 gul lök, falukorv, 1 burk krossade tomater, mjölk och lite redning på mjöl och mjölk samt kryddor och chilisås. Det blev rätt så gott, ska nog testa att göra det själv snart.

Godmorgon

Drömde om bröd inatt, vilken överraskning! Dessutom vaknade jag mitt i natten av att det stannade en bil utanför mitt hus, och att det kom in X antal skrattande tjejer i trapphuset. En onsdag hade man förstått vad som pågick, men en måndag? De dröjde inte kvar så länge, skulle förmodligen bara hämta något i nån lägenhet.

Det som överraskade mig mest med besöket på bageriet igår var trots allt den avslappnade stämningen. Ingen verkade vara särskilt stressad och när Anders J presenterade mig för folk tod de sig tidd att hälsa och ta i hand och såna saker, som man kanske inte förväntar sig på en fabrik. Det tyckte jag nästan var det bästa. Sen så kanske det inte var den mest stressiga kvällen heller, men att alla gick omkring och gjorde det de skulle och verkade väldigt lugna var ganska så trevligt. Den som var mest stressad var väl jag själv till en början, men man påverkades av folk runtomkring. Nu förstår man hur det går till på ett bageri, och innan hade man bara en föreställning om det.

Studiebesök

Nu har jag varit på studiebesök på Anders Js jobb. Har sökt vikarietjänst där för sommaren, ett sommarjobb alltså. Gick runt och tittade både här och där vad som pågick. Många maskiner var det och mycket info som passerade in i huvudet, så mycket att det faktiskt passerade ut en del samtidigt. Så nu är jag varm och go, för det var rätt så varmt därinne, och jag hade en tjock tröja på mig dumt nog. Men det verkade vara ett trevligt ställe, och personlig guidning på ett bageri får man ju inte var dag. Kort och gott ett lyckat studiebesök må jag säga!

Om jag vore en katt...

... så skulle jag varit den här! Jag älskar Stargate! (lagom mycket naturligtvis *fniss*)

Starcat

Kolla gärna in Stuff on my cat! Den sajten är skitrolig, särskilt om man gillar katter!

In the mood for love

Såg på In the mood for love igår. Har sett ungefär halva filmen innan, när den gick på TV, och blev väldigt fascinerad av den. Egentligen är det inte alls "min genre", om man kan säga så. Romantiska filmer har inte riktigt gått hem hos mig om man säger så, men det är nog lite fel egentligen. Amerikanska romantiska filmer har inte gillats av mig. Wong Kar-Wais film däremot fångar mig tack vare att kärlek porträtteras så annorlunda än vad det görs i väst. Inte som något storslaget och bombastiskt, utan mer som något mystiskt och diskret. Att kärlekshistorien ligger i det fördolda och inte öppet gör att spänningen mellan huvudkaraktärerna blir så mycket mer intressant.

Huvudstoryn är att två unga par samtidigt flyttar in som inneboende hos två olika familjer i samma hus. De hittar varandra och snart så utvecklas snart någon slags romans. Deras respektive är båda borta mycket på affärsresor, vilket skulle kunna ses som anledningen till att de dras till varandra för sällskapets skull. Stannar här för att inte avslöja för mycket, men storyn känns samtidigt inte så viktig i sammanhanget.

Det som gör den här filmen så speciell är snarare hur Wong Kar -Wai arbetar med olika slags fokus. Genom att inte visa huvudkaraktärernas respektives ansikte gör att historien nästan helt och hållet fokuseras bort ifrån deras existens. Arbetet med förgrund/bakgrund gör att man vet precis var man ska titta någonstans i bilden för att se det intressanta. Även mörka scener gör att man fokuserar på det som är viktigt. Samma sak gäller scener där karaktärerna rör sig men kameran står helt stilla, man tittar på det som gör sig, medan kameran följer karaktärerna i andra scener. Det som är viktigt hamnar alltid i centrum, vilket gör den här filmen enastående. Allting är genomtänkt, men samtidigt så fritt flytande. Att musiken kommer och går gör inte så mycket, den är där när den behövs och skänker en krydda som verkligen sätter in en i filmens känsla.

Kan nog säga att den här är en av mina aboluta favoritfilmer, och är säkert en film som man kan se flera gånger till just med tanke på det subtila kameraarbetet. Gillar verkligen de små konstiga vinklarna som dyker upp då och då, samt när kameran stannar kvar där en person gått förbi och för en kort stund lämnar en känsla av tomhet, som snart fylls igen. Musiken passar underbart bra ihop med bilderna, och hoppandet mellan film till musikvideo gör det hela mycket mer intressant.

Ut ur ljuset, som en stjärna, som en hjälte

Hörde ett avsnitt av "Hero" imorse, och kommer faktiskt ihåg hur den låter den här gången. I'm like a fly, gonna spy like an eagle... den är riktigt najs, hahaha ;-) nä, nu jävlas jag bara! Oh, out of the light, like a star, like a hero går den, kan ju naturligtvis inte ha någon grundläggande innebörd. Jag förstår alltså ingenting, och det är bra förmodar jag. Ut ur ljuset som en stjärna, som en hjälte. Hmm, jag undrar om det finns fler höjdpunkter i låten. Heaven and earth keep colliding, but we love on a world of it's own, jag säger bara wow! Himmlen och jorden kolliderar hela tiden, men det spelar typ ingen roll för det finns en helt annan värld där kärleken finns, typ. Detta är ju väldigt metafysiskt eller vad man nu ska kalla det. Jag tror nog jag ska sluta försöka förstå den här låten innan jag blir knäpp, för det finns inget att förstå eftersom den är uppbyggd av klyschor, precis som vilken bra schlagerlåt som helst.

p.s. Love will survive

Avskaffa det ena och andra

Skrev i den tidigare bloggen att man skulle avskaffa juryrösterna, och tydligen skrivs det om samma sak i kvällspressen. Nu när jag tänker efter på saken, och läser Charlotte Perrellis tankar om sin låt, så borde man avskaffa mer än bara juryn. Så här sa hon;

"Jag tycker så mycket om låten. Alla journalister har ju också skrivit upp den så jag har känt mig ganska trygg med den."

Det har varit mycket prat om just Charlotte Perrellis låt inför finalen. Jag börjar misstänka att allt snack om att hon var favorit verkligen gjorde henne till favorit i slutändan. Helt enkelt en självuppfyllande profetia. Med tanke på detta så borde man kanske avskaffa det hela med deltävlingarna också, för tävlingsmomentets skull. Inte vill man väl att, i en så subjektiv yävling som detta är, få en låt att framställas som bättre än alla andra och genom det påverka utgången? Men nu är det nakturligtvis inte bara en "tävling", utan det är ju framförallt underhållning, och då kan man väl skicka iväg en mindre värdig vinnare ändå? Man får ju så mycket underhållning menar jag.

Spekulationerna i framförallt kvällspressen känns kraftigt överdrivna, och gör denna tillställning ännu mer farsartad än vad den hade varit annars. Kanske borde man avskaffa Aftonbladet och Expressen medan man ändå är igång? Eller varför inte strunta i att skicka iväg låtar till ESC? Alla de svenska låtarna håller väl ändå högre kvalité än vad de sammalagt 42 andra bidragen gör.

Att växlarna bröt samman är inte direkt en överaskning. Jag försökte ringa cirka tjugo gånger skulle jag tro, och kom bara fram en gång. Det var riktigt irriterande att se Kristian Luuk säga åt en att försöka igen när man hållit på i en kvart. En ändring i tekniken kanske är något? Gör så att man bara kan rösta en gång, då skulle fler säkert komma fram lättare

Rätt och fel låt vann, samtidigt!

Så har det varit ytterligare en melodifestival. Vi tre som satt här var väl inte helt och hållet nöjda med vilken låt som vann, och spännande blev det egentligen aldrig. Charlottes låt är helt ok, och om jag tittar tillbaka på när jag skrev om den efter delfinalen, så tyckte jag inte den var så dålig heller.

"Charlotte Perrelli: Det här är en sån låt som kan ta hem det. Typisk schlagervinnare skulle jag nog vilja säga. Kraft och energi, en massa erfarenhet och den där klänningen gjorde att hon vann den här deltävlingen tillsammans med Linda. I vanliga fall tycker jag inte om sån här musik, och jag kommer förmodligen inte att lyssna på den här heller i andra sammanhang, men den var bra. Skulle vara kul att se rullbandet faktiskt, men det kanske kommer till finalen."

Jag är inte direkt överraskad över att hon vann, men då Christer Sjögren i praktiken blev utslagen efter juryrösterna, så försökte jag nå fram och ringa på Rongedal. Det gick inte, varken det dyra eller det billiga nummret. De hade faktiskt kunnat ta hem det, om det bara hade gått att ringa. Nä, men jag tror inte de hade vunnit ändå, låten var inte tillräckligt "schlagermässig". Nä det var alltså Charlotte som tog det, och gjorde det helt och hållet tack vare juryrösterna ute i landet. Att svenska folkets favorit, Sanna Nielsen inte får åka till Serbien kan man ju tycka är lite synd. Om man ska ge sig på en liten jämförelse så sitter "Empty Room" i huvudet på mig, till skillnad från "Hero" som är helt bortblåst. Både rent objektivt och rent subjektivt så vann fel låt alltså, eller? Avskaffa juryrösterna till nästa år kanske hade varit ett bra knep?

Nåja, man ska väl inte gnälla. Både rätt och fel låt vann, samtidigt. Jag tror att uryn och folket röstar på olika sätt, den ena för att skicka en "vinnare" (Charlotte) till Belgrad, den andra för att skicka den mest omtyckta låten!

Städning, pannkakor och besök

Idag har jag städat klart. Det där md att jag gjorde hälften igår och resten idag var bara skitsnack. Det mesta hade jag sparat till idag. Var ju tvungen att plocka undan ännu fler grejor än vad jag trodde från början, och sen skulle man dammsuga golvet. Passade på att städa inuti min dator, och skulle lyssna efter var det där konstiga ljudet kom ifrån när jag startar den. Det kom naturligtvis inget ljud, vilket får mig att tro att det var smutsen (dammet) som orsakade det. Får väl helt enkelt se hur det blir i framtiden. Hursomhelst så blev det skapligt rent är, och jag tycker att det är ganska så trevligt.

Var flitig nog att göra pannkakor imorse. Det tar en halvtimme att göra och cirka fem minuter att äta upp. Oj vad jag slukade maten kvickt, åt nästan upp besticken också. Men pannkakor är gott, smaskens! :-) Det var ett tag som jag gjorde pannkakor väldigt ofta, så ofta så att jag nästan tröttnade på det. Det blir inte så mycket nuförtiden eftersom min spis lutar vilket gör det besvärligt att steka pannkakorna (det rinner till ena ändan om man inte passar sig, och det är varmare där också så det riskerar att bränna vid). Det sämsta med min lägenhet är just att den inte ligger i nivå på något vis, toaletten är likadan. Crap!

Ikväll kommer Josefine och Calle och ska titta på melodifestivalen. Tyckte att Anders J också skulle komma, men han sa att han hade lovat att stanna hemma, dessutom har han jobbat en massa, så jag förstår det. Ska vispa ihop något mumsigt tror jag som man kan trycka ner i halsen på sig. Uppdatering kommer senare :-P Ciao!

Tårtbotten, verkligen botten

Pratade nyss med Josefine på telefon om morgondagen. Jag sa att jag hade en tårtbotten hemma, men att den förmodligen var för gammal för att göra tårta på. Bestämde att vi skulle göra något annat istället. Bara för att vara säker så öppnade jag förpackningen för att kolla. Nu sitter jag och mumsar i mig tårtbotten, som är två veckor gammal...VAD TUSAN SYSSLAR JAG MED?!? Hursomhelst så smakar det oerhört sött, och med en smak av citron. Nåja, det är en smak man tröttnar på ganska så fort. Kan väl säga såhär, jag har mer nytta av bröd än jag har av tårtbottnar.

Ojsan, nu har jag nog ätit lite väl mycket tårtbotten, blä!

Gick bra idag

Så har det varit ytterligare en dag i skolan. Idag var det seminarium med den där hemska läraren som jag skrivit om tidigare på bloggen. Hade ganska så låga förväntningar, både på seminariet och på mig själv. Jag hade knappt hunnit läsa igenom alla artiklarna, och var klar med den sista tio minuter innan vi skulle börja. Tyckte först inte att jag hade så mycket att bidra med under gruppdiskussionen utan Malin (eller vad hon nu heter) från Luleå (gissar jag) hade ganska så ordentlig kontroll över diskussionen och vi andra la till saker som de kom. Väl tillbaka i klassrummet så fick jag en hel del sagt gällande både det ena och det andra, främst baserat på vad jag pluggat tidigare. Tog lite från Jihad vs McWorld till exempel, en bok som jag uppskattar såm mycket mer när jag inte behöver läsa den igen. Allting blir mycket tråkigare när man inte riktigt har tid att läsa, för jag tror på allvar att de här artiklarna hade varit trevligare om man bara haft mer tid. Är ganska nöjd med min insats som helhet, även om jag fastnade lite på ett ord.

Tog tåget direkt hem, och Anders J ringde och vi pratade en liten stund, det dödade åtminstone en liten stund. Han satt och väntade på att jobbet skulle börja och tänkte höra hur det gick med brödet, och det gick ju utmärkt tyckte jag själv. Sju limpor fick jag, varav sex stycken ligger i frysen. Sen så hände inte så mycket mer på tåget, förutom att jag träffade en tjej från klassen när hon skulle kliva av, Karola tror jag hon heter, är nästan helt säker.

Nu ska jag städa lite tror jag, bara plocka undan lite och kanske diska också. Tar resten imorgon. Jag har ju en så enorm lägenhet så jag måste dela upp det på två dagar, haha!

Smygandes i natten

Vaknade mitt i natten, hann tänka tanken om Anders J hade varit och lämnat bröd. Det var så att han skulle hänga en påse på min cykel när han slutade jobbet, och att jag sedan skulle gå ner och hämta det när jag vaknat. Nu var det så att jag hade vaknat och nästan direkt efter det så fick jag ett sms, och strax efter det härde jag hans bil starta och köra iväg. Vilket sammanträffande tyckte jag, läste smset som var från honom. Drog på mig ett par byxor, en t-shirt och smög sedan ner och hämtade påsen. Kände mig lite småkriminell, smygandes omkring sådär, hihi. Klockan var alltså halv tre på natten, och det var helt tyst och lugnt. Påminde mycket om tiden när jag var tidningsbud och brukade stiga upp vid den tiden för att börja jobba. Jag saknar inte det jobbet alls, men det jag saknar är det lugnet mitt i natten som man fick uppleva så mycket. Hursomhelst så ställde jag påsen med bröd precis innanför dörren och försökte sedan somna om, vilket var lättare sagt än gjort. Det tog ungefär en timme innan jag sussade igen.

Idag ska jag till skolan och ha seminarium. Sticker iväg om nån timme. Snacka om att det kommer att vara mycket folk på tåget i eftermiddag, suck! Idag är det också den dagen som de kanske ska sätta igång Jennies förlossning. Ser fram emot att träffa hennes barn, vad det nu än blir för något. Mycket spännande är det. Men nu ska jag fixa till mig och käka frukost innan det bär iväg mot Malmö igen. Ciao!

Att förlåta?

Att jag är cykelintresserad är kanske något som undgått några, men det är ag i alla fall. Men det senaste årets dopinghändelser har gjort att jag inte är alltför hoppfull inför framtiden. Att vi i Sverige sluppit en massa fuskare gör en naturligtvis gladare, men hur ska man egentligen tänka om idrottspersoner som kommer tillbaka från en avstängning? Jag har tidigare sagt att livstids avstängning är vägen att gå, men jag har också sagt att man ska följa gällande regler. Konklusionen av detta är alltså att man ska välkomna tillbaka fuskare som genomgått sitt straff, eller?

Idag var det en sällsynt framgång i cykelvärlden. Niklas Axelsson kom trea på en etapp i tävlingen Tirreno-Adriatico som just nu körs i Italien. Saken är den att herr Axelsson var avstängd i två år och åtta månader för doping. Ska man vara glad åt den här framgången, som enligt Anders Adamson på Eurosport stod för en bragdinsats? Jag känner mig väldigt kluven. Att Axelsson dessutom blivit behandlad för testikelcancer känns dock som en förmildrande omständighet, och så länge han håller sig i skinnet så kommer jag att unna honom de framgångar han får. Dessutom tror jag att hans karriär kommer att vara slut inom kort ändå, då han börjar bli till åren kommen, och visst ska ha få njuta av lite framgångar efter en lång och slitsam karriär?

Bröd

Låg och hade nästan precis börjat läsa ett kapitel i min bok, och så ringer Anders J till mig och erbjuder en mig att få bröd från bageriet. Jag blir naturligtvis glad av att han bara ringer, och gratis bröd tackar man ju inte nej till heller. Distributionen är däremot en annan femma, och vi får se hur det blir med den saken. Men nu ska jag alltså läsa vidare en stund till innan det är dags för att göra något annat, typ spela wow eller se nån film kanske. Ciao!

Tajt

Hade många konstiga drömmar inatt. Bland annat en där jag var väldigt arg eftersom jag tyckte att jag hade blivit orättvist behandlad. Jag skrek och gormade om att jag visst hade rätt och att personen som sa emot mig hade fel. Sammanhanget var sport, jag var målvakt, i bandy. Det är alltså jättekonstigt. Jag tror att jag upplever någon typ av frustration, just genom att jag bland annat inte fått något svar från CSN och att mina pengar börjar sina ordentligt. Föhoppningsvis kommer jag att få besked snart, annars blir det extremt tajt i slutet av månaden.

Fick förresten inte reda på resultatet på den första tentan den här terminen idag. Egentligen skulle de skickats iväg för att bli rättade, men de lämnade aldrig högskolan av mystiska skäl. De som måste komplettera eller göra om tentan får reda på det på onsdag. Jag hoppas på att jag inte får något besked för det skulle isf innebära att jag minst är godkänd. Hoppas hoppas!

Plugget hopar sig

Sitter här och läser text tills imorgon. Har ungefär tiotusen sidor kvar känns det som. Jag måste naturligtvis tacka mig själv och min egen lathet för att det har blivit såhär. Att flänga bort tre dagar till Lönneberga är kanske inte det bästa om man vill hålla sig helt uppdaterad med litteraturen. Fast jag ångrar ingenting, det kommer att lösa sig med tentan som vi får på onsdag, jag är helt säker på det. Om det bara inte vore så jäkla mycket text, och allt är dessutom på engelska. Tre av fyra böcker är på engelska, så det är inte riktigt allt, å andra sidan använder vi knappt den svenska. Därutöver så är det en massa artiklar som ligger på nätet som vi ska läsa, varav allt är engelskt. Så bra man hade det på sociologin egentligen, just med tanke på att det mesta var på svenska. Imorgon slipper vi åtminstone den där tanten som jag inte gillar, för hon var riktigt usel. Däremot har vi henne på fredag, och jag tror jag ska passa på att donera lite blod på förmiddagen så man är mysig och lugn i skolan. Har som mål att läsa en text till idag, sen får det vara nog.

Sverige kommer sist

På lördag ska Sverige rösta fram sitt bidrag till ESC, och genom att man gör det så blir man det sista landet i ordningen att utse sin låt. Efter det så är det två månader och en vecka innan semifinalen. Förra året så såg jag hela finalen, och tyckte att det mest var en kavalkad i dåliga låtar (inklusive Sveriges bidrag). Att se två semifinaler med 19 bidrag i vardera, samt finalen där 20 av dessa bidragen samt fem nya kommer att delta känns inte jättelockande. Man vill ju gärna se hur det går för Sveriges bidrag, oberoende om vem som blir utvald på lördag, men vågar man hoppas att det går till finalen? Nåja, en sak i taget, först ska man ju välja vilken låt som ska skickas. Enligt spelbolagen så ligger Charlotte Perrelli bra till att bli vinnaren, medan de egna favoriterna Rongedal ligger långt ner på listan. Om man inte skulle satsa en slant på att de tar det. 20 gånger pengarna är inte illa. Christer Sjögren, som jag inte hade haft något emot nere i Serbien (av humoristiska skäl naturligtvis) ger "bara" tolv gånger pengarna. Vi får väl se när det närmar sig, men trevligt kommer det nog att bli.

Dåligt humör

Har varit på ett ganska så dåligt humör idag till och från. Vaknade redan strax innan åtta, och tyckte väl att det var dags att gå upp då eftersom jag kände mig skapligt pigg. Sen så blev det bara sämre. Tröttare blev man och det var ju inte direkt läge att gå och lägga sig igen eftersom man skulle till högskolan. Hade planerat att snacka med studentkåren idag, på deras områdeskontor på IMER. Det jävliga var att det bara var ett tomt rum, vilket gör att man blir aningen förbannad just eftersom de hänvisar till det där tomma rummet. Vad fan ska man göra? Antagligen kolla upp deras centralkontor istället. Ovanpå det så hade vi den dåliga föreläsaren idag, den där tanten! Lyssnade väldigt lite på vad hon sa utan skrev egentligen bara ner det som stod på powerpointen. Tycker att det är dåligt när lärare tar till powerpoint, för antingen så lyssnar man eller så läser man och skriver, man kan inte göra allt. Dessutom är hon så dålig på svenska, och tar ofta till engelska uttryck och faktiskt ibland hela meningar. Jag har inga problem med engelska, men det är faktiskt en svensk kurs. Hon är bara så usel. På tåget hem så satt jag och var arg, och var sen på dåligt humör fram tills att jag ätit. Efter det blev det lite bättre. Ska nog gå och lägga mig lite tidigare idag så jag får ordentligt med vila till imorgon. Jag tror att det är det som är felet, att jag fått för lite sömn. Nåja, vi hörs, ciao!

Om att blogga

Kände mig lite tvungen att skriva klart bloggarna om min resa till Lönneberga innan jag började med något annat. Kom på att jag förr skrev mycket längre bloggar än vad jag gör nuförtiden, och det är kanske bra då långa bloggar tar lång tid att läsa. Jag tror att de mest populära bloggarna har ganska så korta inlägg, och ganska så många per dag. Det är inte riktigt min stil att skriva på det sättet, utan jag vill gärna få ut lite mer av det än bara massor med inlägg. Jag vill kunna gå tillbaka själv och se vad jag pysslade med under vissa perioder, och inte bara skriva något skoj för att locka läsare, något som inte betyder så mycket om några månader eller något år. Mycket av det jag skriver, skriver jag för min egen skull, även om det kan vara trevligt om andra är intresserade. Det är alltså inte så att jag bara skriver för mig själv, utan respons är riktigt kul och något som jag vill ha mycket av. Sånt gör att man kanske lägger ner lite mer energi på det hela, att lägga upp bilder och fixa för att det ska bli lite trevligare ibland.

Bara en sak till! Jag lägger väldigt sällan upp videor från Youtube på min blogg, eftersom jag tycker att det är helt meningslöst om man inte har något mer att säga än "jag tycker det här klippet är kul" eller "jag tycker den här låten är bra". Om man nu ska vara så tråkig så att man nu väldigt gärna vill ha ett klipp på sin blogg, då tycker jag att man ska skriva lite om varför man tycker så, vad är det som är roligt eller vad är det som är bra. Det är inte så att jag slutar läsa en blogg p.g.a. det, men jag tittar nästan aldrig på klippen.

Nu har jag nog sagt allt jag vill om det ämnet för idag! Ciao!

Lönnebergaresa del 3

Tredje och sista dagen (och delen dessutom) började för min del redan halv tio. Fick vänta på att de andra skulle vakna så under tiden läste, packade och duschade jag. Sedan började vi med frukosten. Det blev en jättetrevlig kycklingsallad med massor av saker i den. Isbergssallad, tomater, gurka, champinjoner, rödlök, gul paprika, salladskyckling och så hade vi ägg till det och några mackor. Jag brukar inte bli särskilt mätt av att äta enbart sallad, men det blev jag faktiskt den här gången. Sedan satt vi och småpratade en stund och försökte komma igång. Jag kan säga att vi inte riktigt kom igång med det så jättebra, men till slut så gick vi ut en stund. Vi hjälpte Linda med en hennes lilla traktor, det var en grej som skulle plockas av från den, en plog! Därefter blev det lite fika och lite mer diskussioner. Kanske inte den mest händelserika dagen, men det var riktigt avslappnande att inte göra särskilt mycket. Att bara sitta ner och prata och ha det mysigt är något som man borde göra oftare.

Vid tretiden så var det dags att åka hem, och de var väl lite tråkgt att åka iväg tyckte jag. Frågade inte om vägen eftersom vi trodde att vi skulle kunna köra den omvända vägen. Vi hade fel! Det blev en lite annorlunda väg, och vi tog lite hjälp av Anders Js bror Linus för att komma på rätt spår. Det var snällt av honom att vara så hjälpsam. Den första biten åkte vi via Pauliström, Nye och Korsberga innan vi till slut kom in på väg 23 som tog oss till Växjö. Väl där stannade vi för tankning och sedan så körde jag resten av vägen. Det blev var mörkt, så jag fick öva mig lite på mörkerkörning, och så regnade det en del till och från. Jobbigt var det, men till slut kom vi fram, och det var ganska så skönt faktiskt. Nästa gång ska vi se till att ha en kartbok med oss så att vi inte behöver bli så förvirrade, eller bara be om en vägbeskrivning som går åt andra hållet. Men det var en riktigt trevlig och mysig helg i Lönneberga, och jag ser fram emot nästa gång redan nu.

Lönnebergaresa del 2

Andra dagen inleddes vid tiotiden. Jag hade vaknat och låg och läste en stund och funderade på möjligheten att gå ner och typ, göra något. Så jag gjorde det, duschade och såna saker och plockade fram lite frukost. Eftersom vi alla var uppe ganska så sent så skippade vi lunchen som egentligen var planerad att inmundigas i Hultsfred, för att vi ändå skulle dit. Precis innan avfärden så tog vi en promenad ner till sjön igen för att se hur isen såg ut, den som vi hade pillat på dagen innan. Vi blev nog lite besvikna när vi såg att mycket av det redan smält bort, men det var lite kvar ändå.


På den andra bilden håller Anders J i lite is,
och på den sista sitter Linda K och tar bilder på forsen.


Det var aningen ljusare än under gårdagskvällen, och jag lyckades faktiskt ta några bilder till. På vägen tillbaka så träffade vi på några får, varav ett var lite mer socialt än de andra. Linda K visste precis vilket får det var och klappade det. Jag rörde också vid det lite, men var ganska så upptagen med att försöka ta en bra bild. När vi kom tillbaka så gick vi förbi huset som fortfarande är under renovering, vi sov alltså inte i det utan i ett mindre som ligger precis bredvid. Solen tittade som tur var fram precis när jag skulle ta bilden och jag tyckte att det blev ganska fint. Huset är helt fantastiskt!


På den tredje bilden är det ladan som tillhör huset,
och på några blommor som hade haft orken att trycka sig upp ur marken

Efter vår lilla promenad åkte vi som sagt bort till Hultsfred där vi spelade lite bowling. Det var hur trevligt som helst, men jag tog tyvärr inte med mig kameran. Linda K tog däremot några bilder, som jag hoppas att hon kommer att skicka så att jag kan lägga upp här. Temat var lite sådär 50-talsaktigt kan man säga, och lokalen var mysig tycker jag. Dessutom gick det rätt så bra för mig (129, 120) även om det var långt ifrån några rekord. Tog en liten avstickare förbi Sibylla och åt korv eftersom jag var hungrig. De andra åt också, hihi. Sen tog vi n liten runda förbi mataffären där vi handlade mat till kvällen.

Det blev jag och Anders J som stod för matlagningen idag. Linda hade lite jobb att göra på sin tråkiga lilla laptop. Det blev lasagne! Jag har länge velat göra just det, men av någon anledning har det aldrig riktigt blivit av. Jag gjorde köttfärssåsen och Anders J gjorde ostsåsen, och det blev riktigt bra tyckte både jag och de andra. Direkt efter att vi ätit så blev det melodifestival, som var riktigt trevligt. Nordman och Sibel gick vidare, och det var väl inte helt hemskt när man tänker efter. Nordman växte under de två gångerna de spelade sin låt och Sibles var ju ändå ganska så bra. Saknar dock Caracola som jag tyckte var kul och Therese som var lita annorlunda med sin operaröst.

Det blev ett par filmer efter melodifestivalen också. Först så blev det The Secret, som är filmversionen av den boken som jag har läst, Hemligheten. Kände igen ganska så mycket, men det var några saker som jag glömt bort som man blev påmind om. Kommer nog att läsa den snart igen. Den andra filmen var Eternal Sunshine of the Spotless Mind, som är en riktigt trevlig film. Även den här gången blev det sent. Klockan var väl vid tretiden när alla gick och la sig, då hade vi legat och tittat lite på VH1 tills vi tröttnat. Riktigt mysigt att titta på tv och käka lite chips sådär. Bra avslutning på en riktigt trevlig dag helt enkelt.

Lönnebergaresa del 1

Så har man som sagt varit i Lönneberga ytterligare en gång. Senast var ju runt midsommar som man kan läsa i Midsommarresa del 1, del 2 och del 3.

På morgonen i fredags så stack jag iväg redan vid nio för att betala min kåravgift så att mina poäng från förra terminen trillar in på kontot. Det löste sig utmärkt, men jag ska reducering från två håll, både Malmö och Kristianstad. Men nog om det! Packade klart mina saker och väntade sedan på att Anders J skulle dyka upp. Hann diska undan lite så att man slapp göra det vid hemkomsten. Strax efter elva körde vi iväg, efter ett kort stopp på Willys för inhandling av färdkost. Anders J körde första sträckan till Älmhult där vi rullade in på IKEA vid tolvtiden. Köpte de saker som jag skulle där, och därmed var delmål ett på resan avklarad. När vi klockan halv två förtsatte vår färd var det jag som körde. Kände att jag ville köra lite för att vara lite uppdaterad gällande trafik och sånt, och att byta av Anders J så han slapp köra hela sträckan. Körningen gick hur bra som helst, det var inte överdrivet mycket trafik och vi hade fått en jättebra vägbeskrivning så vi hittade rätt.

Rullade in hemma hos Linda K exakt klockan kvart i fyra, och det var ordentligt skönt att sträcka på benen lite. Började med att sitta ner på golvet och klappa katterna lite grann innan det var dags att göra lite eld. Det blev min uppgift, och att hämta ved till den. Under tiden så fixade Anders J och Linda K med maten. Det klarade de av utmärkt utan min hjälp. Jag satt mest på golvet och tittade på. Linda verkade lite ådär stressad när vi höll på med maten, men lugnade ner sig lite senare. Det blev en god tomatsoppa och det blev lite öl till det. Satt och pratade en massa och hade det riktigt trevligt. Efter maten så blev det en promenad ner till sjön, och det var nästan totalmörkt, så man såg knappt någonting. Dert var lite häftigt att gå i mörkret eftersom man inte gör det så mycket nuförtiden. Kom ner till sjön och det var faktiskt lite is på den, is som hade blåst in mot stranden så det låg i lager liksom, och man kunde bryta av bitar som var ganska så tunna. Bestämde att vi skulle gå och titta på hur det såg ut i dagsljuset, eftersom det inte gick att se någonting.

Efter det så var det dags för Let's Dance på TV. Visserligen inget jag brukar titta på, men eftersom Linda tycker om det så såg vi naturligtvis på det. Det var faktiskt inte särskilt tråkigt alls. Hade lite svårt för att bedömma om de dansade bra eller dåligt, men det var kul att höra domarnas syn på saken, så man kanske snappade upp lite. Tyvärr var det en oändlig mängd med reklamavbrott, som jag tycker kan vara lite irriterande. Kommer nog inte att se det fler gånger eftersom jag är så dålig på att byta tillbaka efter att ha bytt kanal vid avbrotten. Lite chips och dipp blev det också, men det var riktigt trevligt att mysa framför TVn. Sent blev det också, men vi skulle inte upp så tidigt så det gjorde inget precis.

Posters i verkligheten

Så är man hemma igen från Lönneberga, och just nu så är jag riktigt trött, så det blir ingen utförlig blogg idag om vad som hände under helgen. Men på viss begäran så ska jag lägga upp ett par bilder på mina fina planscher som jag nu satt upp i mitt rum. Det är kanske inte det bästa man kan göra när man är skittrött, men jag lyckades ändå gansa så bra. Tycker jag!





Jag vet, ingen vidare bilder, men ni får hålla tillgodo så länge. Köpte dessutom nya gardiner i en härlig mörkblå färg, som jag också hängt upp nu. Det är jättefint nu. Kanska kommer det fler bilder senare, men just nu är mitt hem så ostädat så det blir inget mer idag. Nu ska jag ta det lugnt och kanske sova lite. Ciao!

Resdag

Sitter och käkar havregrynsgröt för fjärde dagen i rad, inte världens smaskigaste kanske, särskilt inte efter att jag stoppade in en fishermans friend i munnen när jag höll på att tillaga den, det skär sig lite kan jag säga. Har också nu på morgonen varit och betalat hela kåravgiften för kåren i Kristianstad, som jag kommer att få reducering på när jag betalat avgiften i Malmö. Jag kommer dessutom att få reducering i Malmö, vilket jag kommer att fixa nästa vecka. Men nu kommer åtminstone mina poäng att registreras så att jag ska få CSN. Hatar egentligen CSN över allt annat, för att de är så jävla giriga. Det är de för att staten är så girig och inte bryr sig om studenterna. Fast å andra sidan är det ett relativt bra system vi har i Sverige, men det kunde dock ha varit bättre.

Varför finns det inte bara EN studentkår? Varför ska det vara så krångligt bara för att man råkar börja läsa på ett annat ställe? Varför kan man inte betala till en centralorganisation, som sedan fördelar pengar till det ställe som man läser på? Varför är studentorganisationer de mest bakåtsträvande man överhuvudtaget träffar på i sitt liv? Nä, nä, så här ska vi göra, för att det alltid har varit så. Låter jag gnällig? Japp, det är jag, och jag är stolt över det. Nu ska jag sätta igång lite gladmusik.

Packar det sista inför resan till Lönneberga. Det ska bli riktigt najs faktiskt, att komma bort lite. Så om jag inte skriver något nu under helgen så har det sin förklaring. Ciao!

Lite lugnare

Detta är en fortsättning från mitt förra blogginlägg.

Jaha, nu har de hört av sig. Tydligen ska man få VG på sin C-uppsats! Och jag som precis ringt och gnällt på att allt tagit så lång tid, känns ju väldigt tacksamt. Tydligen så får jag ändå betala kåravgift i kristianstad, men det blir INTE full avgift som jag skrev innan (fy mig) men det blir ändå mer än vad jag skulle vilja. Dessutom är kåren så jävla dryg i den här stan och har knappt öppet alls för att ta emot frågor, så jag måste vänta till imorgon, och då kommer jag att vara där och banka på dörren kl 9 på morgonen, flåsandes med en ond blick och snor och dräggel i hela ansiktet, morrandes något om hur korkade de är och sen fisa överallt så det stinker riktigt mycket, bara för att vara elak.

Men nu kan man i alla fall sluta tänka på det tills imorgon. Nu ska man vara glad ju, ska åka till Linda och ha en helmysig helg. Fast det är inte lätt när pressen på en bara ökar på detta sättet, att inte veta om man har råd att betala sin hyra.

Dessutom hade vi en kass lärare idag. Timmy stannade hemma, vilket han i efterhand gjorde rätt i, det måste jag erkänna. Ska nog skippa någon föreläsning med den nya läraren, känns som om man har mer nytta av att läsa böckerna ordentligt än att åka till de föreläsningarna.

Riktigt förbannad

Sitter och är asförbannad. Fick nämligen ett brev från högskolan om att de vägrar registrera mina poäng förrän jag har betalat min kåravgift för VT-08. Jaha? Är det kanske MITT fel att det dragit ut så mycket på tiden? Är det tack vare mig som det går in på den nya terminen? Jag ringde naturligtvis direkt, och den tredje personen som jag pratade med skulle ta hand om saken, och prata med mina lärare. Om de bestämmer att jag ändå måste betala kåravgift så får jag en reducerad sådan, men ändå en avgift som jag inte gjort mig förtjänt av. Dessutom så kommer den INTE att bli reducerad, då uppsatsen var på 15 hp och gränsen för att betala full avgift är 15 hp. Så nu sitter jag här, och kanske måste betala dubbel kåravgift för den här terminen tack vare att mina lärare misslyckats med att hålla nere tiden för att uppsatsen ska bli klar. Ovanpå det håller mina pengar på att ta slut, och med CSNs byråkrati så vet man att det kan ta ett tag innan man får något. I dagsläget vet jag inte om jag komemr att ha råd att betala min hyra i slutet av månaden, och det suger så jävla mycket. Förmodligen så överdriver jag lite, men om jag ska registreras hos kåren först, sen kanske måste söka studiemedel igen, sen skicka in studiebekräftelse, det kan ta ett tag. Jävla skit vad jag är arg! Jag som tänkt plugga och packa och sånt, det funkar ju inte liksom! Morr!

Fika på Fenix

Kom till slut igång lite grann med mitt pluggande, men det gick så trögt att jag lika gärna hade kunnat gå och träna istället, så det gjorde jag. Hade som vanligt väldigt trevligt med Anders J, och även om det var jobbigt så var det mycket lättare än i måndags. Kul var det ialla fall, särskilt när jag nästan bröt ihop av skratt åt ett av Anders skämt, som nog inte var ett skämt egentligen, jag vet inte, men roligt var det.

Efteråt var det fika tillsammans med med Jimmy och Josefine. Jimmy kom lite senare eftersom han inte kunde slita sig från Svittler, hahaha, nä men han skulle träna han med. Men det var helt ok att bara fika med Josefine en liten stund. Hon var riktigt fin, uppsminkad och grann, lite ljusare i håret och så var det lite smålockigt. Det var en väldigt trevlig fika nere på Fenix. Köpte en kycklingbaguette som det var överaskande mycket mat på, och som bara kostade 39 spänn. Dit kommer man nog att gå oftare faktiskt, och jag kommer att rekommendera det efter nästa träning med Anders. Pratade om lite av varje, och hade det allmänt trevligt. Fika oftare kan jag också skriva upp på listan, deffo.

Annars verkar det inte som det händer så mycket i mitt liv, knappt två dagar tills jag befinner mig i Lönneberga, det ska bli mycket trevligt!

Väckt av en främling

Vaknade redan kvart över sju över att solen ville lysa in i mitt hem, tyckte att det var fint men jag ville sova vidare en liten stund till, så de gjorde jag. Sen ringde det någon till mig, vilket är väldigt irriterande när man vill sova. Svarade i telefonen, men den som ringde ville helt plötsligt inte prata längre utan la på direkt. Att bli väckt av en främling som inte vill prata med en är ganska så irriterande. Nu gav det mig dock möjligheten att stiga upp och typ göra saker, som att plugga till exempel, men den senaste timmen har jag inte gjort något vettigt. Jag räknar alltså inte Youtube eller bloggar som något vettigt, det är bara nöje! Det blir havregrynsgröt till frukost idag, eftersom jag inte var förutseende nog att handla grejer igår. Vad brukar ni äta till frukost?

Ciao!

Kilt?

Diskuterade kläder med Josefine på messenger och kom på något vis in på ämnet kilt, som jag en gång i tiden var intreserd av att skaffa mig. Så blev det dock aldrig, men tanken fick mig att bli intresserad av hur lätt det är att få tag i, och hur mycket det kostar att köpa en sådan. Hittade snart något som kanske inte riktigt passar in i beskrivningen kilt, men som ändå har den stilen. Det är en hantverkskilt från blåkläder och ser ut som följer;



Jag tycker att den är ganska så fin. Såg någon som gick omkring med en sådan i somras och den verkar vara väldigt bekvän egentligen. Jag kan säga att jag blev lite avundsjuk, och den kostar faktiskt inte mer än 500 kronor. Men men, vad ska man med en hantverkskilt till egentligen?

Om man ska ha en riktig kilt så ska man nog i första hand söka sig till eBay, men det är aktuellt främst till sommaren skulle jag tro, om ens någonsin, hehe! Föredrar faktiskt att prova klder i verkligheten och inte köpa kläder på nätet där man inte riktigt vet om de passar.

Glömde något

Oj vad jag stressade iväg efter att jag hade skrivit den där bloggen i förmiddags. Borsta tänder och såna saker som att klä på sig behövde man göra, och när jag väl satt på cykeln en bit från mitt hem så upptäckte jag att jag hade glömt min plånbok hemma. Som tur är (!) så har jag alltid mitt Skånekort i byxfickan, så jag kunde utan problem åka tåg. Fast å andra sidan kunde jag inte köpa något, vilket jag nästan aldrig gör. Kom på när jag satt på tåget att jag skulle hämta ut en bok på bibblan, fast det gick utmärkt eftersom jag av någon anledning fått med mig mitt multipass-kort. Allting löste sig alltså.

Föreläsningen var trevlig tyckte jag, handlade om Kalla Kriget. Timmy gick vid första pausen, vilket jag tyckte var underligt. Jag menar, varför åker man till skolan för att bara sitta där halva tiden? Känns ganska så meningslöst. Verkar inte som om han är särskilt intresserad av ämnet egentligen utan går kursen mest för att göra nånting, annars hade han visat mer engagemang. Att hoppa över seminarier och gå ifrån föreläsningar är inte ett tecken på att man tycker det man läser är skoj. Men det gör inte mig så mycket, jag har ju ialla fall andra att prata med i klassen.

Ikväll ska jag äta mycket mat eftersom jag är hungrig. Mycket maaat! Smaskens mums och så vidare... Ska bli så mätt att jag somnar i stolen av trötthet, hihi! Det kanske är lite överdrivet, men jag känner mig faktiskt ashungrig. Sen så kommer jag nog ta det ganska så lugnt, spela lite wow kanske, eller se Vita Huset kanske.

Fint väder

Fint väder är det idag igen, det är ju alltid trevligt, men det ser också förbannat kallt ut. Precis som igår fick jag känslor av att det var sommar, just genom att solen lyste in genom mina fönster på morgonen. Igår förbyttes dock det fina vädret till riktigt regnrusk på eftermiddagen, men det ser inte ut att bli så idag. Sitter och förbereder mig på att åka till Malmö eftersom vi har föreläsning idag. Fick förresten ett brev från en av mina lärare, Gudmund, där det stod att det bara är de tekniska bitarna som är kvar innan jag blir godkänd. Om det dyker upp några problem så lär de meddela mig, men det verkar som om allt kommer att bli klart efter den här omgången. Jag hoppas innerligt att jag får meddelandet snart, att jag inte behöver bry mig längre.

Planerade lite ytterligare med Linda igår om helgen, och det ska bli fika imorgon förresten. Det blir visserligen bara jag, Josefine och Jimmy, men det funkar ju det också. Anders J ska på kalas hos sin elvaåriga systerson Josef, vilket han av någon anledning nämnde flera gånger igår. Han har dåligt minne den där AJ, fast igår var det riktigt illa. Blev alldeles förvirrad hela tiden verkade det som, hehe. Nä, men han om någon borde ha en kalender i bakfickan!

Men nu skola, ciao!

Detta hände

Fick tag i min bok, och det blev som jag sa, var tvungen att hämta ut den. Så jag gjorde det samt mina andra ärenden där, och allting gick som smort. Dessutom fick jag mitt kontokort idag, så allt är bara bra med mig.

Fast träningen idag var extremt jobbig. Tog i lite väl hårt i början och var tvungen att gå ut i omklädningsrummet och samla mig lite. Kände att blodcirkulationen inte ville som jag, och det har hänt tidigare när jag tränat, men senast var det för två år sedan. Tog det lite lugnare idag resten av tiden, men vi blev klara till slut.

Har precis skickat iväg min uppsats till lärarna igen. Hoppas att det ska lösa sig helt och hållet nu så jag inte behöver pyssla med detta mer. Vill verkligen lägga den här uppsatsen bakom mig. Detsamma gäller nog Anders J som inte riktigt tyckte om att jag frågade honom om hans uppsats, hur det gick med den. Det är trögt och att bli påminnd om det skapar lite ångestkänslor, som det brukar göra när man inte är klar med något som man borde vara klar med egentligen. Nåja, vi får se hur det går helt enkelt, uppdateringar kommer såklart.

I väntan på posten

Sitter med spänning och väntar på att posten ska komma. Jag väntar på en bok som jag beställde förra veckan, och den lär komma idag, om inte det så kommer den imorgon. Sen så väntar jag också på mitt nya kontokort, så att jag typ kan handla saker igen. Nej, det råder ingen direkt nöd på mig, men det hade varit kul att kunna köpa saker, särskilt när maten jag har här hemma tar slut. Men jag tror nog jag skulle klara mig på det jag har till slutet av veckan, utan problem, men jag vet inte om jag skulle vilja göra det. Om inte posten kommer i brevlådan så måste jag gå bort till uthämtningsstället, där jag ändå måste gå. Saken är den att jag inte vill gå två gånger.

Snackade med Linda K igår på telefonen och hon mådde alldeles förträffligt verkade det som. Alltid trevigt att prata med henne, och vi ska ju faktiskt åka hem till henne på fredag, weee :-) Det ska bli riktigt skoj tror jag. Dessutom ska vi åka förbi IKEA och köpa saker som jag kan hänga upp mina posters i, vad de nu heter, och kanske något mer som en handduk eller gardiner, hihi. Märkte idag att jag vaknade tack vare att det var så ljust ut coh att jag har så tunna gardiner så att mitt rum blir väldigt ljust! Min sömn stördes mycket av detta under sommarhalvåret förra året, så det ska jag göra något åt iår.

Ska gå igenom min uppsats en gång till idag innan jag skickar in den. Började lite innan och upptäckte tidigt att jag är så förbannat trött på den så att jag kan kräkas, rakt på den. Det ska bli så skönt att slippa uppsatsen, så skönt så skönt så skönt! Men nu ska jag alltså sitta och vänta på brevbäraren en stund till, och kanske packa mina träningskläder, ciao!

The Invasion

Har nästan nyligen tittat på The Invasion, den fjärde versionen av Invasion ot the Bodysnatchers. Den första kom redan 1956, så man kan säga att storyn har några år på nacken. Den här gången är det Nicole Kidman som spelar huvudrollen som personen som ska rädda världen ifrån känslolösa kopior av riktiga människor. Nej, riktigt så är det inte, för i den här versionen så handlar det om någon slags infektion, i stil med 28 dagar senare, med den skillnaden att istället för att bli väldigt arga, så blir de smittade väldigt lugna. Historien för också tankarna till Stephen King och hans bok "Tommyknockers" (som jag kan rekommendera till alla som gillar temat med utomjordisk invasion). Modersinstinkten får en central plats i Oliver Hirschbiegels version, då Kidman istället för att enbart fokusera på sin egen överlevnad, mest av allt strävar efter att rädda sin lille son. Visst, det kan verka aningen stereotypt, men det funkar ändå ganska så bra. Kidmans karaktärs fanatism får dock inte helt och hållet fritt spelrum förrän det verkligen börjar gå åt skogen, utan omgivningen accepterar ganska så fort hennes vilja att rädda barnet. Daniel Craig spelar pojkvännen som fullständigt altruistiskt ställer upp på att ge sig iväg ut i osäkerheten för att hjälpa Kidmans karaktär. Detta är inte bara väldigt osannolikt, det är också väldigt romantiskt!

Jag tror att det är på sin plats att ifrågasätta huruvida det var nödvändigt att spela in ytterligare en version av den här filmen, just genom att det gjorts tre stycken tidigare. Men det är kanske så att man ibland måste uppdatera för att komma ifatt publiken. I det här fallet så finns det redan som exempel Stephen Spielbergs version av Världarnas krig som kom för tre år sedan. Utomjordisk invasion kan också ses i filmer som Slither (med en komisk twist), så det känns aningen överdrivet att slösa bort Oliver Hischbiegles talang på en remake. Den här filmen var dock inte dålig, utan den hade helt klart sina poäng, men världen hade nog klarat sig utan den. Bra skådespelarinsatser och bra regi räddar dock min dag. Det som drar ner på känslan är "barnvänligheten", för om man ska se en thriller eller en rysare, då ska man dras med mer i filmens intrig och känna spänningen på riktigt. Att hotet inte ses som så farligt av mig, och att det saknas en del våld bidrar till denna känsla. Jag antar att man måste söka upp lite tyngre skräckfilmer för att få den känslan. Som helhet är filmen dock sevärd.

Tårta, Melodifestival, & film

Efter att jag hade slutat skriva gårdagens blogg, så gick jag och Anders J till affären och löpte lite ingredienser till tårtan som vi skulle göra. När vi väl kommit tillbaka så smällde vi ihop allting och jag tycker själv att den blev skapligt bra. Den såg ialla fall fin ut.



Melodifestivalen blev vi lagom klara till. Såg den och tyckte väl inte riktigt att det var någon som stod ut sådär extremt mycket från resten, och det var ingen sån där dunderflopp heller. Bäst som vanligt var Kristian Luuk tycker jag, som känns väldigt naturlig i rollen som programledare för hela festivalen. Gillar att han bjuder på sig så mycket. Björn Gustavsson gjorde inte sin bästa kväll precis, roligaste hittills var ju andra deltävlingen där han var magiker och skulle göra sitt levitationstrick, det var skoj. Det är lite väl mycket "hype" kring honom just nu, han är faktiskt inte så överdrivet rolig även om han är kul. Men nu bidragen.

Niklas Strömstedt: Vad ska man säga om detta då? Ingen jättedålig låt, men alldeles för tråkig för sammanhanget. Tyckte att den där gitarrslingan var lite väl tråkig efter ett par gånger, lite mer variation hade nog funkat bättre. Det märktes dock att han har en del erfarenhet av scenframträdanden, och att han inte sökte kameran med blicken hela tiden var lite annorlunda än de flesta andra artisterna. Det kanske var därför det gick så dåligt?

Calaisa: En lugn låt i balladstil, går väl inte hem så ofta i de här sammanhangen. Rätt så trevlig låt faktiskt och en av de bästa under hela kvällen tycker jag nog, men saknar det där tempot som vinnare ofta har. Fyra stycken duktiga tjejer som likt Strömstedt och hans gäng också hade instrument med sig på scen, och fokuserade mycket på publiken och inte enbart på kamerorna. Genuint framträdande som tyvärr inte gick längre än till andra omgången.

Daniel Mitsogiannis: Vad tusan betyder "Pame" egentligen? Känns som ett typiskt bidrag med etniska influenser. Intro passar illa ihop med fortsättningen. Nä, det här var ganska så tråkigt. De "lönnfeta" dansarna var ju så hemskt så att det inte är sant. Dessutom är det väl upp till grekerna att skicka greker? Nä, det var tur att den här inte gick vidare.

Linda Bengtzing:
Jag trodde att det skulle bli en lite hårdare låt från Linda den här gången, men icke. Det var samma gamla tråkiga som hon brukar ställa upp med. Trippad dansband helt enkelt, och jag förstår inte detta. Det var absolut inget märkvärdigt med den här låten, och det är artister som henne som fick mig att låta bli melodifestivalen undern lång tid. Det är inte dåligt i sig, bara så oerhört tråkigt.

Nordman:
En av de sämsta låtarna som gick vidare. Röstade faktiskt på två låtar i andra omgången med förhoppningen att den här inte skulle klara sig. Känns så mycket 90-tal. Jag tror att gubbarna flint hoppat in i en kryokammare efter senaste skivan och bara kört samma sak om igen. Tråkigt, dåligt och segt... det gör ont, men det gick tydligen ändå!

Sibel:
Den låten minns jag knappt. Balladaktig kärleksinspirerad låt som inte direkt gav något intryck. Ingen dålig låt egentligen men långt ifrån tillräckligt bra. Saknar verkligen tempo, sånt som krävs i melodifestivalen. Det gäller att få md sig publiken direkt, och det gick inte med den här låten.

Fronda:
Sarkastisk låt av en skum kille. Jag vet inte vad jag ska säga, men den här låten var den absolut sämsta under hela kvällen. Jag tror det visar att det är lite olika människor som ser melodifestivalen när den här och Nordman går vidare. Tydligen är det fulla tonårsgrabbar som sitter och glor också. Nej, nej, nej! Det här vill man gärna rösta bort.

Charlotte Perrelli: Det här är en sån låt som kan ta hem det. Typisk schlagervinnare skulle jag nog vilja säga. Kraft och energi, en massa erfarenhet och den där klänningen gjorde att hon vann den här deltävlingen tillsammans med Linda. I vanliga fall tycker jag inte om sån här musik, och jag kommer förmodligen inte att lyssna på den här heller i andra sammanhang, men den var bra. Skulle vara kul att se rullbandet faktiskt, men det kanske kommer till finalen.

Senare så tittade jag och Anders J på lite fotboll, och efter det en riktigt trevlig film, The Science of Sleep. För den som gilade Eternal Sunshine of the Spotless Mind kan jag rekommendera denna. Inte lika bra förvisso, men av samma regissör, Michel Gondry. Sen så såg vi slutet på en annan film också, men som helhet var det en väldigt trevlig kväll som avslutades strax innan tre på natten. Nästa helg kommer vi förmodligen vara hos Linda K uppe i Lönneberga. Får se hur det blir, men just nu ser det ut så.

Flitig

En produktiv har det varit för min del i alla fall. Det blev tvätt på förmiddagen, på ett sånt där tretimmarspass, vilket innebär att all tvätt inte hinner bli riktigt torr. Den bästa tiden är den mellan 13-17, för då hinner allt bli torrt. Kanske borde man hnga upp saker och ting på tvättinan som också är nere i källaren, men jag litar inte på att den är riktigt ren, så därför använder jag torkskåpet. Ni skulle bara se hur de linorna ser ut, som om de hängt där sedan huset byggdes på femtiotalet. Och det är typ stållinor som är täckte av plats, som sedan torkat. Ser helt enkelt inte vackert ut.
 
Testade min nyinköpta dammvippa också, och den funkade utmärkt. Så nu ser det lite ordentligare ut i mitt hem. Gjorde ingen jätteinsats gällande städningen, bara piffade upp stället lite grann. Anders J ska komma över ikväll, och på tal om trollen, nu kom han hit. Han tog med sig tårtbottnar så gissa vad vi ska göra. Men nu ska vi sticka iväg och köpa fler ingredienser. Ciao!

RSS 2.0