Sverigedemokrater = NSF

TV4 har sjunkit lågt i mina ögon de senaste tio åren, ungefär. Nu har de bara sänkts sig ännu längre ner. Ner i avgrunden är de på väg. Hur kan man tillåta att en sverigedemokrat och kulturfascist står och predikar sina åsikter i nationell TV? Inte nog med det, Jimmy Åkesson är dessutom en översittande skitstövel. Lennart Ekdahl, styr upp debatten och låt inte Jimmy Åkesson stå och propagera för en åsikt som bara leder till mer hat och utanförskap!

Åkesson vänder och vrider på problemet med utanförskapet i exempelvis Rosengård till att bli ett "invandrarproblem". Det är inte det som problemet är. Det är i grunden ett socialt problem, där människor inte kommer in i gemenskapen. Att folk inte har några jobb eller trygghet är inte ett problem, inte att de kommer från en krigshärd. Genom att vara utanför, byggs det upp en upplevd belägringssituation, där människor som bor i "sämre" områden känner sig attackerade av det omgivande samhället. Genom detta blir de ytterligare alienerade i sin tillvaro och den onda spiralen har börjat. Vad Jimmy Åkesson menar är att det kommer invandrare hit bara för att suga åt sig pengar som mänskliga svampar. Glöm inte att mycket av vår välfärd har byggts upp tack vare att människor flyttat hit. Entreprenörsandan är mycket större i invandrargrupper än bland infödda svenskar, skapar en massa välfärd!

Vad Jimmy Åkesson och sverigedemokraterna menar är att man ska stoppa invandringen helt och hållet för att vi inte har "råd". Vad fan ska det betyda? Om man nu är solidarisk med flyktingar, som herr Åkesson faktiskt säger att han är, ska vi då inte avsätta pengar till att hjälpa människor? Måste det alltid handla om vad invandrare, inräknat flyktingar, kostar för vårt land? Varför kan vi inte börja räkna in allt det som tillförs i vårt land också?

Jag är i hög grad negativ till att man buntar ihop flyktingar i olika områden, som Ronna i Södertälje, eller Rosengård i Malmö. Men den här problematiken kan lösas om fler kommuner bestämmer sig för att ta emot människor som behöver hjälp. Kapaciteten att ta emot flyktingar, och integrera de in i vårt samhälle skulle öka om fler kommuner bestämde sig för att hjälpa till. Istället får vi bara fler segregerade bostadsområden.

Vad sverigedemokraterna vill är att skapa ett homogent land där alla tycker precis samma saker som alla andra, har samma religion och inte kommer från något annat land. En nationalistisk, icke-accepterande, homogenisering som jag skrev om häromdagen, fast då när det gällde NSF. Sverigedemokraterna är ute efter exakt samma sak som våra svenska nazister, slänga ut alla invandrare för att de är just invandrare och därmed sämre människor. Man har redan byggt sina åsikter om att det som är svenskt, det är bäst, och allt annat är skit. Att argumentera utifrån att alla medborgare är homogena och att det på något sätt ska skapa en bättre demokrati, köper jag inte. Det är mångfald av idéer och människor med olika bakgrund som gör demokratin så mycket bättre. Det handlar inte att alltid komma överens om allt, det handlar om att föra fram sina åsikter och att lyssna på andra, något som Jimmy Åkesson inte har någon vidare talang för.

Istället för att lyssna, hade han rehemsidadan innan programmet bestämt sig för exakt vad han skulle säga, och han sa det senare, oberoende om han hade ordet eller inte. Alla kan köra över en politiker om man bara har en massa korkade ideologiska argument utan verklighetsanknytning. Nu var visserligen Mona Sahlin ytterst passiv, men det blev aldrig någon egentlig debatt, för Jimmy Åkesson vägrade på något annat agrument än sina egna. Vid något tillfälle försökte faktiskt Lennart Ekdahl att styra bort debatten ifrån invandring till något annat. Vad var det som hände då? Jo, herr Åkesson kunde såklart inte hålla sig borta ifrån sina välförberedda argument om att invandring är grunden till alla problem som vi har i vårt land och att utan invandrare så hade vi levt i en utopi.

Det som sverigedemokraterna just nu sysslar med, är att förpacka det främlingsfientliga argumentet i ett paket som innehåller "vanliga" politiska frågor. Allt från skattesänkningar till åldringsvården kommer att lösas genom att vi slänger ut alla invandrare. Är det den enda lösningen? Den slutliga lösningen?

p.s. kolla gärna in debatten på TV4.se och sverigedemokraternas politik på deras egen hemsida.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0