Tandborstning

Kom på en sak angående tandborstning. Det är ju ganska så värdelöst egentligen, det systemet vi har för att borsta våra tänder. Varje gång man går till tandläkaren är det ny tandsten, och nya ställen där man "missat" att borsta tänderna. Jag förstår inte varför det ska vara så hemskt besvärligt att hålla sina tänder rena. Kanske beror det på att man från när man varit liten fått lära sig att man ska borsta en gång på morgonen och en gång på kvällen, när man är som absolut tröttast. När man är trött så bryr man sig inte särskilt mycket om någonting, inte tandborstningen heller. Så hur ska man komma åt detta då?

Kvällen är ju ganska så enkelt, borsta tänderna direkt efter att man ätit mat, vilket även kan komma åt det där med småätandet framför TVn. Man är ju ganska så mycket piggare, och förmodligen mer noggrann vid sex-åtta tiden än elva-tolvtiden. Det gör ju också att munnen är renare under längre tid, rent teoretiskt, och attacker mot tandhygienen blir mindre kanske.

Fast morgonen är ju en annan sak. Förmodligen har man saker att göra, som att plugga eller jobba, och dra iväg för att borsta tänderna under förmiddagen är kanske inte någon bra idé. Det bästa är kanske att som vanligt borsta på morgonen?

Det är såna här saker som kan dyka upp i mitt huvud ibland. Massa trams helt enkelt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0