Grillafton

Igår var det grillafton med min vän Anders O. Det bästa vädret på ett antal dagar och naturligtvis kunde man inte missa att vara utomhus. Tog en promenad bort till Citygross (i Karlshamn naturligtvis) och flanerade först planlöst omkring bland matvarorna, som vanligt. En grillbricka gav upphov till idén som skulle bli mat.

Det var Anders som kom på idén att vi skulle grilla korv (grillbricka) och sen kom jag själv med den eminenta idén med pastasallad. Vi brukar alltid komplettera varandras idéer på ett jättebra sätt, helt otroligt. "Skulle man inte kunna göra såhär? Jo, och så kan man göra det till det där på ett sånt här sätt." Såna grejer är det hela tiden. Tillsammans skulle vi kunna bli den perfekte pojkvännen (i matkonst) vilket är en riktigt sjuk tanke egentligen.

Vi köpte en tysk grillbricka och en engångsgrill. Till det gjorde vi en pastasallad med jättestora pastasnäckor, isberssallad, rödlök, gurka, gröna oliver och fetaost. Anders gjorde en grym dressing på olivolja, basilika, vitlök, salt, peppar, citron, soltorkade tomater och körsbärstomater. Först hade han hällt i för mycket salt, men tomaterna med sin sötma neutraliserade den smaken totalt och det blev hur bra som helst. Glömde nästan bort ägghalvorna som vi ochså hade lagt ner i salladen.

Satt nere på innergården och grillade. Det blev jag som fick sköta grillen och det kändes lite manligt faktiskt. Vända på korvar. Det blev bra tyckte jag. Till hela glillmiddagen drack vi citronvatten, som vi hade gjort på den överblivna citronhalvan. Fint väder och bra sällskap, hade det kunnat vara bättre?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0