Angående choklad

Provade det där med choklad, att man skulle bli piggare. Funkade väl lite grann sådär, blev kanske lite piggare, tillfälligt. Jag undrar hur de genomförde den där studien. Att vara pigg är ju en ganska så subjektiv känsla skulle jag tro, och även om de faktiskt gjorde det obligatoriska "placebotestet" med vit choklad som färgats, så vet man ju inte riktigt vad som gjort  folk piggare. Är det kanske kakaon i sig, eller kanske kakaon i kombination med socker, eller något annat. Det kan man ju inte veta, men gissningen är att man blir piggare. Det verkar ju bevisat, att choklad med kakaohalt för folk piggare. En vettig kausal förklaring. Men vi vet ju faktiskt inte vad det är som gör folk piggare, vad i kakaon som gör folk piggare. Kakao är en en mix av många ämnen, det är ju inte ett grundämne i sig. Det hade varit kul att titta på schemat över grundämnena och bredvid uran hitta kakao.

-Jepp, kakao, precis som alla andra grundämnen skapades vid the big bang för många, många år sedan, och har sedan ackumulerats i kakaobönan som processeras för att sedan ätas för dess uppiggande effekt.

Nu är det inte så, men det hade varit kul. Jag tror stenhårt på att det är polyfenolerna som gör att man blir piggare, tydligen ska det vara en antioxidant, och det är ju nyttigt. Men glöm för tusan inte att choklad innehåller en massa fett och kolhydrater, det är nästan enbart de två sakerna, så är det inte för nyttighetens skull. Lite grann passar bra, tillfälligt, kanske, om man dricker kaffe till, och ordentligt med vatten mellan kopparna. Eller var det alkohol? Nåväl. Bon Appétit

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0