Bristande journalistik

Jag förstår inte hur DN kan publicera en så usel text som man har gjort rörande den s.k. U2 Tower. Det är INTE U2 som bygger tornet! Det är DDDA (Dublin Docklands Developement Authority) som startade projektet. Tanken var att man skulle återuppliva det gamla varvsområdet. Anledningen att U2 är med på ett hörn är att deras förra studio låg i området. Bandet skulle få en studio i byggnaden, och den enda inblandningen i bygget har varit att basisten Adam Clayton satt med i rådet som beslutade vilket som skulle bli det vinnande bidraget. Som många andra har sagt så är alltså Bono inte involverad till den grad som påståtts. Bara att insinuera att Bono bygger ett torn i  Dublin av så småaktiga skäl att han lidr av hybris är skrattretande, särskilt när det inte ens är han som bygger tornet.

Dessutom kommer tornet inte bli DET högsta tornet på Irland, utan det kommer att bli ett av de högsta tornen. Det kommer nämligen byggas ett lika högt torn på andra sidan floden Liffey, och tornen kommer tillsammans fungera som en port till Dublin, vilket var DDDAs tanke.

Titeln: "U2 hyllar sig själva med rekordhög skrapa" är ju bara töntig. Jag tycker DN åtminstone kunna kolla upp fakta innan de publicerar en artikel. Dålig journalistik en av Sveriges största morgontidningar. DN - Ni är ett skämt!

Kommentarer
Postat av: Joakim

Ja, jag låter alltid DN tänka åt mig. Livet blir så mycket lättare då.

2007-10-18 @ 19:56:49
URL: http://iamthemilkman.blogg.se
Postat av: Olof

Om du läser wikipedia nogrannare, så ser du att U2 är mer involverade i det här tornet än vad du påstår. Även The Guardians artikel hävdar att U2 är mycket mer involverade än vad du säger.
Från Wikipedia: Tenders for construction of the tower were invited and a shortlist of five firms was published on 26 February 2007.[1] The winning bid announced on October 12 2007 was from Geranger, a consortium of property developers and the members of U2.

2007-10-18 @ 22:43:17
URL: http://olofberg.blogg.se
Postat av: anonym

Det är väl inte ens DN som skrivit det?

"Från Pressens Mediaservice"

2007-10-19 @ 00:02:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0