Italiensk världsmästare

Svenskarna blev nästan blåsta på avslutningen av världsmästerskapen i landsvägscykling, åtminstone de som inte kunde få in sändningarna genom andra TV-kanaler än Eurosport. Nu blev det som tur var inte så, utan alla kunde se den mycket spännande avslutningen av årets VM. Allt detta var tack vare damernas VM-final i fotboll, som gjorde att nordiska Eurosport inte kunde sända trots att man inte skulle sända fotbollen. Det blev tennis istället...

Så det blev ju ändå den nästan avstängde Paulo Bettini som vann iår igen. Tänka sig att bara för att han inte skrev under ett frivilligt anti-dopningsuttalande nära nog skulle kosta honom en VM-titel. Det känns väldigt skandalöst att man ens talade om att utesluta världens bäste cyklist just nu, bara för att han har en annan åsikt när det gäller pengar och etik. Så jag får gratulera italienaren ännu en gång, förra gången var det för att han fick delta och den här gången för att han vann guldet och samtidigt räcker finger åt alla tyskarna som ville slippa ytterligare en konkurrent till segern.

Det hela avslutades med fem cyklister som gått ifrån de resterande cyklister vid en stigning, och alla höll undan. Lite av det klassiska rävspelet följde fram till mål, ingen lyckades rycka ifrån. Så det blev en slutspurt där Bettini låg bakom ryssen Kolobnev och lyckades till slut spurta förbi. Trea kom tysken Schumacher.

Marcus Ljungqvist hamnade på 24e plats som bäste svensk, så det lär väl inte bli särskilt mycket skriverier i de svenska tidningarna om loppet tack vare denna dåliga placering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0