Strippor, strippor och strippor

Strippan har kommit för att stanna! Nja, kanske inte riktigt, men att det har varit mycket snack om just strippor idag råder det ju knappast något tvivel om. Frågan man ska ställa sig är om det är något positivt med just kvinnliga strippor, som det ju faktiskt handlar om, eller om det bara är negativt. Förnedrande av kvinnor eller förgyllande av tillvaron, det är frågan!

För det första så skriver DN om att en känd italiensk skådespelerska ska strippa ifall fotbollslaget Roma vinner Champions League. Detta skedde redan 2001, efter att laget hade vunnit guld i ligan, Serie A. Nu var det så att hon "bara" klädde av sig till underkläderna, men det var ändå så att hon klädde av sig. Till ära för laget skulle det tydligen ha varit, och att se kvinnor i underkläder är inte direkt något ovanligt i dagens samhälle, så det är egentligen inte särskilt kontroversiellt.

För det andra så åkte Finlands utrikesminister dit för att ha skickat "sex-sms" till en känd kvinnlig strippa. Ja, om det är i någon bransch man får ta såna saker så är det väl just den här. Själva handlingen för naturligtvis med sig sexuella tankar, vad skulle det annars vara till för? Nu var det kanske inte så passande att utrikesministern skickar såna sms till en strippa, vilket oberoende om vem det skickas till är sexuella trakasserier. Jag tycker att det skumma är att en hög politiker ens är i samröre med en strippa, är det så himla passande?

Sista fallet är ett TV-program i Norge som tydligen ska handla om damfotboll, men där kvinnor inte porträtteras som idrottskvinnor utan som strippor. Aftonbladet skriver att spelarna protesterar med att de själva kanske uppfattas som strippor, vilket de naturligtvis inte vill. I vilket seriöst tv-program om fotboll sitter programledarna i en bar med lättklädda kvinnor? Nä, det är knappast särskilt seriöst.

Så, vad kan man då komma fram till? Strippor är fortfarande inte särskilt politiskt korrekta. Att förknippas med den yrkeskategorin är kanske inte något som man vill, om man vill uppfattas som seriös. Själva handlingen att strippa är däremot inte så farlig, om underkläderna stannar på, titta bara på hur det ser ut på en strand på sommaren. Jag tror nog inte att vi kommer att få se mer strippor i våra dagliga liv, utan att tre nyheter kopplade till ämnet dyker upp under samma dag snarare är en slump.

Kommentarer
Postat av: AJ

Får mig att tänka på:
"jag förstår inte varför folk blir så upprörda över en bit tyg"

2008-04-02 @ 02:14:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0