Nu har det gått för långt!

Jag har varit ganska så nöjd med att så få cyklister åkt fast för doping under årets upplaga av Tour de France, fast nu har det gått för långt. En av de mest framstående unga cyklisterna i världen idag, Riccardo Ricco, är den tredje som åker dit för att ha använt sig av EPO. Det är för jävligt! Jag tror inte jag kan följa resten av loppet utan att tänka på den här skiten. Fram tills nu har man varit lyckligt ovetande om vad som hänt bakom ridåerna, och nu när det är ute i ljuset är man bara förbannad. Hur kan de här cyklisterna leva med sig själva? De sviker sina lagkamrater, lagledare, tävlingsledningen, sponsorerna men framför allt fansen. Jag förstår det inte vad som driver en människa att ta till sådana här medel bara för att lyckas, när risken att åka fast är så stor, och när det finns så mycket att förlora. Det borde vara mer de kan förlora, en avstängning på två år är långt ifrån tillräckligt. Livstid från första gången, och därefter inga fler proffslicenser, eller något annat samröre med idrott på någon nivå alls.

Det positiva man kan dra utifrån det här är att stallet, Saunier Duval, har dragit sig ur årets upplaga av tävlingen. Det är en väldigt bra markering gentemot alla som har med idrotten att göra att man inte tänker stå och se på när sån här skit händer. Man hade kunnat önska att de andra stallen också tänkt sådär, och om loppet fått vara utan deltagare när den sista etappen skulle köras så hade det bara varit rätt.

Till slut så vill jag säga att en nedläggning av cykelsporten är vansinne! Det går inte att göras helt enkelt. Så länge det finns cyklar så kommer folk att tävla i det. Det bästa man kan göra är att fortsätta kampen mot fuskarna.

Läs mer om dopingfallet på Aftonbladet.



Kommentarer
Postat av: ihgl

Varför klaga på cykelsporten? Är ju den enda rättvisa ifrottsgren som finns, då alla är dopade.

2008-07-17 @ 20:12:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0